|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko tekočine v prvem 3 mesečju
20.10.2006 8:25:11   
zrak
Koliko tekočeno je dobro popiti dnevno v prvem trimesečju.. sem zasledila samo odgovore za punce, ki so bile že krepko noseče..
jaz sem komaj 5-6t, pa me zanima koliko tekočine je dobro spiti - dnevno

hvala 
papa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko tekočine v prvem 3 mesečju
20.10.2006 12:41:18   
ronja
Pravijo, da je dobro čim več,  meni je sestra v ZD rekla, da cca 2 litra bi bilo dobro, vsaj liter, lahko pa tudi 3, če ti paše, ampak preveč se ti pa ni treba silit, če se ne potiš veliko (jaz se skoraj nič), ker potem boš pa skoz na wc letala - sem enkrat probala, ko so mi težili, da moram več pit (že pred par leti, takrat sem res malo pila) in me je že vse bolelo od lulanja;) Zdaj spijem doma 2,5 dl pomarančnega soka na tešče, potem v službi vsaj 1 liter sadnega čaja in še kak kozarec česa (recimo še pol litra) doma.

Odvisno je precej tudi od tega, kaj sicer ješ: če ješ veliko škrobnatih zadev in malo sadja in zelenjave in jogurtov in juh, rabiš več tekočine (popit). Jaz tega pojem veliko in imajo že te zadeve precej vode not, tako da naj bi bil ta dober liter pa pol na dan ok. Recimo vsaj 1 liter pa rajši ne več kot 3 pa pol, če se veliko potiš:)

Baje da se moraš predvsem vzgojit, da piješ vedno, kadar si žejna - da si pozorna na to, da si žejna, ker recimo jaz dejansko včasih, ko kaj delam, čisto pozabim na to...

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: koliko tekočine v prvem 3 mesečju
20.10.2006 13:18:18   
Anonimen
Tudi odvisno od letnega časa. Jaz sem poleti pogosto pila po 4 ali 5 litrov na dan, sedaj, ko je hladneje, pa še vedno 2 do 3 na dan. Sicer pa še vedno najbolje vidiš po barvi urina - če je cel dan tako temen kot recimo jutranji, pomeni, da piješ premalo.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: koliko tekočine v prvem 3 mesečju
20.10.2006 13:28:55   
zrak
super, to je pa res dobra orientacija, ki mi ni padla na misel user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: koliko tekočine v prvem 3 mesečju
20.10.2006 15:55:26   
Dajadada
Kako vam uspe toliko spiti? Jaz se tako matram, da bi spila vsaj dva litra na dan, pa mi ne uspe vsak dan. Kakšen liter ni problem, potem se pa že silim. In baje čaj ne velja, tako sem nekje prebrala, ker naj bi bil diuretik in gre takoj iz tebe.

A ima katera kakšen recept za zadostno pitje tekočine??? 

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: koliko tekočine v prvem 3 mesečju
20.10.2006 18:02:39   
Anonimen
Kaj pa vem. Ko sem bila še v službi, sem si zjutraj dala na pisalno mizo vsaj dva litra pijače (sok ali fruc + navadna voda, miral,...) in preden sem šla domov, je bilo že vse prazno. Verjetno bi tudi mene motilo, če bi morala vedno nekam hodit po pijačo. Tako sem jo imela pa v kozarcu pred sabo in sem jo kar bolj ali manj neprestano pila. Kar zginevala je. Pa še točno vem, da sem jo popila dva llitra v službi. Potem pa prištej še pijačo za zajtrk, kosilo, pa popolddne in zadnje čase tudi ponoči...

(odgovor članu Dajadada)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: koliko tekočine v prvem 3 mesečju
21.10.2006 19:59:34   
ronja
Dajadada, jaz ne spijem več kot ti, do 2 litra na dan, več redko, ampak ker se skoraj nič ne potim ne rabim več, moj urin je čisto svetel.

V službi si dam čaj v termosko in tako popijem 1 liter čaja med delom, sproti si ga dotakam, da je topel, ker mi to paše, saj sem zmrzljivček... Zjutraj sok itak paše, ko se popoldne prirolam ali prikolesarim domov pa tudi paše kaj spit...

Aja, še to: da čaj ne velja, ker je diuretik, velja za črni čaj (delno tudi za zelenega), ker imata ta dva kofein, ki ima diuretične učinke.
Jaz pa pijem sadne ali zeliščne čaje (kamilica, meta,...), tako da ni skrbi:) Veljajo kot tekočina in so celo priporočljivi (tako pravijo v ZD), sploh če jih malo menjavaš, da ne piješ ves čas istega (to itak ne moreš, ker se ti upre:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: koliko tekočine v prvem 3 mesečju
24.10.2006 11:21:38   
Palčica*
To je zanimalo tudi mene,pa vidim da smo tam-tam s pitjem. Tudi jaz pijem res bolj na silo,nobene žeje ne čutim. In sem bila že kar malo zaskrbljena,če pijem dovolj. A glede na to,da sem kljub vsemu skoz na wc-ju...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?