|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 10:24:58   
babylove
Pozdravljeni.

Vprašanje je namenjeno parom s povprečno plačo, ki otroku kupujejo nova oblačila (torej ne dobivajo rabljenih).

Koliko denarja namenite za otroška oblačila (za 1 otroka) na sezono?

Jaz kupujem vse novo in sem za zimsko sezono porabila okoli 350€. Za ta denar sem kupila čisto vse, od spodnjega perila do zimske bunde. Edino čevlji niso všteti.

Koliko torej porabite na sezono?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 10:32:47   
blue sky
Tako povprečno (ne beležimo nakupov) za cotke na mesec 50-60 €, če sem ne prištejem večjih nakupov, kot je npr. kombinezonček (64 €), pa kakšni copatki, kapa, šal, rokavičke ipd. Če bi skupaj potegnila, zapravimo toliko kot ti ali pa še več user posted image .

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 10:34:42   
frutka_
Kaj pa vem, nisem si računala. Samo za zimske čevlje+škornje za sneg sem dala 100eur, puhovka je bila 45eur, kombinezon 20eur, kapa+2kom/rokavice 30eur,...
Kadar mu kupujem oblačila mu običajno vzamem v kompletu. Torej hlače+majčka/pulover. Komplet tako pride ziher  30eur. V glavnem mu kupujem v Benettonu, S. Oliveru in Okaidiju. Vse je malo dražje ampak sem zadovoljna s kvaliteto. V H&M ne grem rada, ker imajo za fantke itak izbiro dosti manjšo pa še tisti pirati in smrtne glave  mi grejo na živce.  
Za pomlad še ima dve jakni, ki sta mu prav od jeseni. Kupila mu bom teniske in kakšne majčke pa spodnje perilo, ker mu majčke že ven lezejo.
Preveč?!user posted image

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 10:48:22   
eya
Uh, ne štejem, pa bi bilo dobro, da bi. Sem mu pa tudi nakupila že par mesecev večino stvari za zimo, pa se ne spomnim, koliko jeuser posted image skupaj zneslo.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 10:58:12   
kovač
Jah, jaz mislim, da se da dost pocen skuz pridet tudi če kupiš kaj v sparu in leclercu, tam kjer imajo občlačila. Cene niso pretirane in jih lahko več nabaviš. Vsaj majč lahko vzameš en kup za ne preveč denarja, saj itak menjaš enkrat ali večkrat na dan. Tako, da kupovat ene hude firme se mi zdi brez veze, razen kaj za ta boljše. Drugače, bi pa jaz kar tko kupovala, saj itak tko hiter preraste ali se pa kaj preveč skrči in ni take škode in izdatkov.
uPAM, DA SE NE MOTIM. tO GOVORIM SEDAJ TKO NA PAMET.user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 12:36:38   
Anonimen
Tudi jaz ponavadi kupujem v Interšparu, se mi zdi kar kvalitetno in poceni. pa tudi v Leclercu ali celo Mani (Metro). Če pa naletim na kakšne dobre stvari ali akcije, pa vzamem tudi malo večje na zalogo. Je pa res, da tako lahko kupuješ nekje max do 8 leta, potem je pa potrebno obvezno probavati. Nisem pa nikoli računala, koliko zapravim, ker malokrat nakupim naenkrat. Razen sedaj sem tako začela kupovati za starejšo, saj ji je iz prejšnje sezone vse premajhno (10 let). Pa še tisto, kar kupim postane premajhno, prekratko...Da pa bi kupovala firme, jok brate odpade. Lp

(odgovor članu kovač)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 13:12:05   
lelaval
Jaz nisem nikoli računala, pa dobim rabljene stvari le za najmlajšo. Kupujem pa, ko vidim, da so jim stvari premajhne, in je v omari več prostora, kot ne. user posted image
In nikoli ne gledam, da mora bit znamka, če že kupim npr. v Benettonu, gledam, da ne bom npr. majčke 5x preplačala. Sem dobila kakšno rabljeno stvar iz Špara, pa sploh niso slabe. Meni je važno, da so stvri otrokom všeč, da so kolikor toliko kvalitetne in služijo namenu.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 13:33:47   
mojcaziga
Tudi mi smo primorani vse kupovati. Kupujem pretežno v Zari in Okaidiju, kjer je kvalitetno in ob akcijah ne predrago. Zapravim pa okoli 400€ za sezono. Oblačila mu zdržijo in jih le redko uniči tako da imamo vsa shranjena za ............
Pa tudi kroji mu pristojijo, ker je velik in suh. Sem mu poskusila enkrat is Spara hlače, pa je bil kot user posted image user posted image . Tiste, ki so mu po dolžini pasale, bi lahko po širini še tri not spravu. Teh problemov v Okaidiju nimamo user posted image user posted image

Me pa strašno motijo visoke cene čevljev user posted image user posted image user posted image

LP, Mojca

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 13:40:50   
rija
jesen zima 07/08 smo potrošili nekje 1000 eur.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 13:53:24   
Putka
Raje ne štejem.

Zimski čevlji (2 para) 80€
Za kape, šale, žabe, rokavice vsaj 100€
Budna in zimske hlače 60€
Ostale robe ima seveda preveč, par 100 € je šlo najbrž.. To je za starejšo.

O kvaliteti.
Čez HM nimam pripomb, se da osnovne kose oblačil najti, tudi za fantke imajo veliko enobarvnega.
Zara ima cort stvari, preveč neuporabnih za moj okus (oblekice, plaščki,...) ampak kvaliteta pa ni baš. Tudi na novih majičkah so bile luknjice, rob se je paral.. Za to ceno se da lepe stvari dobit za popestrit garderobo. Žabice imajo lepe.
Okaidi ima ozke in majhne številke, kupujem na razprodajah. Včasih so bili cenejši (kupovala ene 3 leta nazaj v Kopru)
Leclerc ima odlične body-je, pa tudi znamka Absorba je kvalitetna, ni pa ravno poceni.
Outlet na rudniku ima Tom Tailor za otroke, kvaliteta je res dobra, pa še dostikrat imajo -40%, -70%..

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 15:26:04   
Anonimen
OMG, ko to berem, lahko rečem, da imam res srečo. Bundo sem mu v treh letih kupila samo eno, vse ostale je dobil malo rabljene in pa 4 nove kot darilo za RD in božič, kombinezona nobenega (imamo doma 5 različnih), ko mu zmanjka spodnjic, grem v Spar in mu jih nakupim po 20 kom., zdaj ko mu je zmanjkalo majčk z dolgimi rokavi, sem vsem povedala, ki so me vprašali, kaj mu naj kupijo za božička in je dobil 5 novih. Še dobro, da imamo zelo veliko familijo.user posted image user posted image  
Res nimam večjih stroškov, razen s čevlji, ki so vedno od Cicibana in stanejo okoli 50 € na sezono.

(odgovor članu Putka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 15:31:41   
Strawberrie Cherrie
Ko potrebuje mu kupim. in takrat ne gledam na denar, ampak kvaliteto.
če pa vzamem skupaj približno do sedaj koliko je stala zimska garderoba, ki jo nosi, pa smo na okoli 500€. če ne več. pa 1x mesečno v trgovinah za njegove cunje ziher pustim 100€ ali več (vzmaeš 6 bodyev, kakšne nogavice, 2 hlače, 2puloverja, kakšno trenerko, pa pižamco in si že kar na tej cifri). pa se mi ne zdi velikouser posted image ampak ko skup vzameš pa ni ravno mačji kašelj, ja...

Kvaliteta: oh in sploh sta Next in No added sugar, Benetton in Soliver, nimam pripomb. H&M, imamo večinoma bodyev, nogavičk, štramplčkov, vse je še danes kot novo. Trenerke ima najboljše adidas, v outletu jih dobim v kompletu za 20€. C&a, mi ne leži, dobro sem mu kupila nekaj bodyev, pa pižamico, pa smo ravno tako ponosili. Za Zaro se strinjam, da ni bog ve kaj, predvsem se hitro spere - govorim o temno rjavi majčki, ki sem jo kupila 14dni nazaj, pa se je po 2pranjih sprala. Okaidi je Ok, ampak imajo tako male cifre, pa največ sem pri njih pustila tam nekje do 6m starosti, potem mi pa kar ne sedejo cunje. nikakor jih ne morem kombinirat. ok, razen hozarc, tiste njihove so zakonuser posted image V marks&Spencerju ponavadi kupim bodye v kompletu 6kom, ampak je res težko naletet, da majo točno Ožbejevo cifro. pa pižamice imajo kvalitetne.


< Sporočilo je popravil Strawberrie Cherrie -- 5.1.2008 15:33:18 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 15:39:55   
pikalonca
Joj me je kar groza, ko vidim kakšne cifre navajate. Mi imamo srečo, da kar veliko dobim in sem res vsake stvari full vesela, ker nam enostavno ne bi zneslo, če bi mogla vse kupovat. Tako, da za oba dam na mesec okol 40 evrov,predvsem za obutev,žabice,spodnje perilo in kake hlače in pulover za taboljš.
Res, da imam predvsem krog prijateljev, ki imajo punčke, tako da naši tavečji nič ne fali in je skoz bolj ali manj v roza barvi, a tadrugi bo pa očitno bolj v tanovem,ker v roza ga pa res ne bi oblačla.

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 15:46:15   
daisy
Ojoj kakšni zneski! Matr smo mi šparovni, zdaj se pa kar dobro počutim (ker občasno slišim pripombe moje mame in tašče o tem, da ima kar naprej nove obleke...).

Pri nas redno sezonsko kupujemo le čevlje (ponavadi Ciciban). ostali stroški pa niso sezonski, ampak bolj po potrebi kakšna majčka, ko jo preraste in hlače, ko so prekratke. in tako skozi celo leto, tako, da je vsakič strošek majhen. Vedno kupim malo preveliko, tako da naslednjo sezono lahko spet nosi isto. Veliko kupujem tudi na razprodajah. 

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 15:59:40   
ZARA
Kupila sem samo:
  • čevlje 45€
  • plašček (puhovka) 20€
  • rokavice 1.65 €

Ostalo vse dobim od frende!

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 16:01:53   
Strawberrie Cherrie
No, jaz nisem dobila niti enega oblačilca 'od frendic, kolegic,znank', sem pa trenutno posodila celotno garderobo 0-9m, tako da moja kolegica res ne potrebuje kupiti ničuser posted image glede na to, da je imel Ožbej pri 2m 60bodyev (ja takrat me je malo ucotalouser posted image user posted image ),mislim, da ji še kateri viška hodiuser posted image user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 16:16:57   
polona2
Meni ni žal dati za oblačila in nikoli ne bi rekla, saj tako hitro prerasejo ali kaj podobnega. Sama za hčerko kupujem v H&M-u, se mi zdijo normalne cene in pač so mi njihova oblačilca.
Potratno pa mi je kupiti majčko za 30 evrov, ker sem pač čisto zadovoljna s tisto za cca. 10 evrov iz H&M-a. Večkrat ji tudi kaj naročim od Next, ker je isto kot pri H&M, všečno in zame dosegljivo.
Ne vodim evidence in res ne vem, koliko sem zapravila za zimsko garderobo, bundo sem dobila za manj kot 20 evrov v H&M, ker je bila 50% znižana, eno je dobila za darilo, hlače za v sneg ji moram še nabaviti.  Ostalo pa sem nabavila npr. par žametk po 10  evrov v H&M, super ugodno, ker so res enkratne, flise s kapuco od Nexta sem dobila tri za 20 funtov, kape, šali in rokavice so tudi iz H&M in niso bili dragi. Zapravila sem sigurno manj kot 200 evrov. Kar je, glede na prejšnja leta, dosežek.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 16:21:19   
Putka
Jaz bi bila presrečna, če bi kaj dobila. No, kakšen komad sem pa tja pade, ampak tašča ima pa tak okususer posted image . So pa moje prijateljice s punčkami bolj vesele, ko od nas dobijo.

Tiste ki dobite malo izračunajte, koliko kaj stane, pa boste videle, da je znesek precej velik. In jaz bi bila zelo srečna, če bi eno sezono z enimi čevlji šli skozi. Ji pa noga tako hitro raste, da v enem letu vsaj 2 številki zrastemo.

Imajo vaši otroci samo en par čevljev za zimo? Kaj pa ko so mokri?

V bistvu se mi prav zamalo zdi, da so spodnje gate, majice, pižame, čevlji in druge stvari za otroke tako drage.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 16:22:22   
Putka
A Next ima spletno štacuno in v Slovenijo dostavlja?

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 16:26:02   
Anonimen
Kar konkretni zneski, če se vse kupi.

Kako pa štejete sezono? Pomlad/poletje je ena sezona ali sta dve?

(odgovor članu Putka)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 16:27:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: babylove
Koliko torej porabite na sezono?


Pojma nimam, celo bogastvo. Ampak jaz vsega preveč kupim.

Zanimivo, da pa zimske jakne letos nisem nobene kupila, ker je vse prav še od lani. pa še naslednje leto bo prav. Edino verjetno bom potem naslednje leto na razprodaji kaj kupila.

Kar se čevljev tiče, sem kupila ene za sneg, tiste so bile 50 evrov, ene podložene rumene gojzarce, ful mehke, tiste so bile okoli 40 evrov, se mi zdi, potem pa še ene take kot visoke superge, tiste so bile pa okoli 20 verov.

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 16:28:38   
polona2
Ne, jaz imam sorodnico v Londonu in mi ona naroči in potem pošlje. Imaš pa Next oblačila tudi na Ebay-u, tam pa bi ti verjetno poslali v Slo.
Drugače pa še glede čevljev, ima Ciciban  škornje za v sneg in še ene usnjene škornje. Zaenkrat je dovolj, če bi videla, da potrebuje še ene za preobuvanje, bi ji kupila kakšne no name za ca.20 evrov.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 16:37:20   
Putka
No, nekako tri sezone kar se oblačil tiče:

poletje (kratke majice, hlače, oblekica, kopalke, sandali)
pomlad/jesen imam srečo in ponosi lahko iste stvari
zima (bunde, gojzarji, kape, žabe..)

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 17:22:27   
Una
Oktobra zapravila v H&M-u 140€, kupila sm še škornje in copate + palerino = 30€. Pred mesecem je dobil tople čevlje za zimo za 50€. Pred enim tednom smo v Nemčiji zapravili 160€ za celotno kolekcijo (od spodnjega perila do kombinezona) + skibucke za 30€. To je približno to. Skupaj: nekaj čez 400€. Naslednji šoping za tamalega bo nekje marca, aprila, morda majauser posted image Kdo bi vedel...

_____________________________

LP, Una

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: koliko za otroška oblačila?
5.1.2008 17:37:56   
Anonimen
Glede na to da je bilo napisano za družino z dvema povprečnima plačama,mislim da večina odgovorov ne spada sem...400€ za sezono?! Bog ne daj da maš dva al več.
Saj to je vsaj vsaka četrta al pa celo tretja plača.Pa še to če maš sam enga.Jst sem bunde kupila za eno v Mani za 7€, za eno pa v bivšem Jurčku za 5€.Ampak kaj hujšga!Da gor ne piše Okaidi ,Next,Zara al pa karkol že.In ko bodo enkrat najstnice bom še nekak razumela da je treba tud kej firme met,bomo že pol pujsa manj v skrino dal...

(odgovor članu Putka)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?