|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kombinirana skupina- vaše izkušnje
25.4.2008 8:36:58   
andrejalj
Danes sem pa prav žalostna, ker sem ugotovila, da je moj mali fantek več ali manj že od samega začetka prav maltretiran s strani nekaj fantov v skupini (en je celo mlajši kot on). Zato imamo že cele pol leta problem zjutraj, ker ga vedno pustim v joku tam. In kakor se pogovarjam z drugimi mamicam, so v skupini 'cvetke', ki jemljejo voljo tem malim otrokom vsak dan. Se  sprašujem, če je odločitev za kombinirano skupino (od 2 leta do šole) sploh bila pametna! Stokrat sem vzgojiteljico vprašala, če obstaja kaj kar ga moti, če se vklopi v skupino, če se igra, sodeluje, če je kdo k je bolj 'divji'... vedno za odgovor: ja je bolj miren in ob strani ampak je vse v redu. Zakaj ne naredijo nič? pa ko bi vsaj povedala da je problem; ne pa samo: nekateri pač porabijo malo več časa da se navadijo kot drugi. Ja, bi rada vidla katero od njih, da je poslana v kolektiv, kjer jo nadlegujejo od prvega dneva!! Prijetno ne?! Pišuka, vsi smo krvavi pod kožo ampak to, da pa kr gledaš da nekdo nekomu žal stori, je pa višek. Jaz tega ne bi dovolila. Sicer pa briga jih, tiste 8 ur je v službi- samo to je bistvo. 
In ta taisti fantek (mlajši od njega) ga vedno za dobro jutro najprej focne po glavi tok da naš joka...saj ni čudno da ne mara hodit v vrtec...ampak  da bi katera kaj rekla to pa ne.
Bogi otrok.. danes bo živ kažin, ko ga pridem iskat popoldan.
Me tok srce boli, sem mogla povedat! user posted image

Kako se 3 letnemu otroku dvigne samozavest in to da se postavi za sebe?? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kombinirana skupina- vaše izkušnje
25.4.2008 9:00:14   
nuala
Mislim, da to, da je tvoj otrok v mešani skupini ni nič negativnega. Saj praviš, da ga "maltretira" otrok, mlajši od tvojega?
Sama imam z mešano skupino pozitivne izkušnje in nikoli ni bilo nobenih težav. Red v skupini je odvisen predvsem od vzgojiteljice ( ne pa od otrok ).
Jaz bi se na tvojem mestu še enkrat pogovorila z vzgojiteljico, če bi mislila, da je otroku v vrtcu hudo in zato joka zjutraj ( če ti je kaj v tolažbo; mojemu starejšemu ni bilo nič hudega v vrtcu, pa je jekal vsak dan kot dež in to dalj kot do 4. leta ). Če to nebi pomagalo, bi stopila še do vodstva. Sama otroke učim, da se umaknejo nasilnemu otroku. Vendar, če to ne pomaga, da naj ga butnejo nazaj z vso močjo, ki jo premorejo, zraven pa naj se zverinsko derejo. To sigurno privleče pozornost vzgojiteljice, drugi otrok pa se tudi nekoliko ustraši ( bolj dretja kot udarca ).
Ampak še enkrat, vzgojiteljica je tista avtoriteta, ki vzpostavi red v skupini, zato se le še enkrat pogovori z njo.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu andrejalj)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kombinirana skupina- vaše izkušnje
25.4.2008 9:07:02   
lelaval
Če se z vzgojiteljico ne da pogovorit, podji do predstojnice vrtca (mislim, da je ravnateljica vrtca), pa ji povej za težave. Mogoče se da uredit, da vašega ali pa "nagajivega" fantka prestavijo v drugo skupino.
Otrok mora z veseljem v vrtec.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu andrejalj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kombinirana skupina- vaše izkušnje
25.4.2008 9:27:07   
srki
Moj otrok je v mešani skupini, da bi bili kakšni problemi, ne vem, otrok nikoli ni šel z jokom v vrtec. Tvojemu že to ne paše in mogoče je res fajn, da se pogovorite z vzogjiteljicai in mogoče ravnateljico in da povejo.

Moj je imel edino "probleme" z bratrančkom, ki ga je vedno kaj odrival, ga pocukal....dokler  sam ni dojel, da se mora branit. Tako tudi naš do njega ni več ravndušen, če jih dobi.

Meni se je pa tale tvoj sinček prav zasmilil, če pomislim, da bi naš vsakokrat tako jokal.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kombinirana skupina- vaše izkušnje
25.4.2008 10:15:35   
andrejalj
Ja, v bistvu je tko, da je vzgojiteljica v njegovi skupini tudi ravnateljica in 'vse je v redu' vedno pravi. Problem je, ker nimam sploh druge možnosti za varstvo, že to sem po mukah dobila... Danes bo ta dan, ko bo mamica zobe pokazala. Dobila sem nasvet, naj otroka naučim, da bo nazaj udaril- se mi zdi, da to ravno ni pravi način, ker se mi zdi, da bi potem kar 'udarjal' vsevprek, če mu ne bi kaj odgovarjalo. Ma je tko priden fantek, zadovoljen sam s seboj, dobrovoljen...kar pa v vrtec hodi je pa vse narobe...trudim se ga vzajati v miroljubnega človeka, da se da na vse druge načine marsikaj doseči, s tepežem pa nič- vidim da to ravno ni pravi recept za življenje današnjih malčkov...kaj vem....bom videla danes.....

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kombinirana skupina- vaše izkušnje
25.4.2008 10:47:53   
mojca75
mislim da je bolj kot problem kombinirane skupine pri vas problem kadra. Načeloma če je stimulativna kombinirana skupina, potem tudi mlajši hitreje napredujejo. Pa saj si sama zapisala da niso problem starejši ampak en mlajši.

_____________________________

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu andrejalj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj je otrok najbolj poreden doma?
Ker smo doma najbolj sproščeni in se počutimo najbolj varne, si tudi najbolj upamo biti to, kar globoko v sebi smo, kdaj...
Otroci naj bodo bosi
Hoja brez čevljev je najbolj naravna in primerna za otroke, zato naj bodo ti čim večkrat bosi. Malo stopalce se namreč n...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?