|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krvavitve v nosečnosti z dvojčki
28.6.2007 21:51:52   
Carrie2
Drage moje!
Pred časom sem se pofočkala med bodoče mame dvojčkov, potem pa nisem nič napisala, ker so se ves čas odvijale neke drame. Imam dvojajčna dvojčka, rok pa 21.11.. Zdaj sem v 19. tednu in že večji del nosečnosti me spremljajo krvavitve. Gre za svežo kri, vsakič zdraviki ugotovijo, da je vzrok neznan in da krvavim jaz.

Upala sem, da se bodo te zadeve unesle - ampak evo, danes spet. Pa ravno prejšnji teden sem dva dni odležala v bolnici zaradi istega vzroka.

Je imela katera od vas podobne probleme in se je zgodba na koncu končala srečno?? Ful sem že na koncu z živci zaradi vsega tega, vsakič sproti me je strah in rada bi končno začela uživati v nosečnosti. In zato rabim kakšne spodbudne besede, vaše izkušnje s srečnim koncem.

En velik objem vsaki!!

carrie
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: krvavitve v nosečnosti z dvojčki
28.6.2007 22:00:18   
emaa
Na žalost teh problemov nisem imela, drži se. 

(odgovor članu Carrie2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: krvavitve v nosečnosti z dvojčki
28.6.2007 22:44:21   
kaja26
IZVIRNO SPOROČILO: emamair

Na žalost teh problemov nisem imela, drži se. 


a ne na srečo da nisi imela problemov

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: krvavitve v nosečnosti z dvojčki
29.6.2007 10:35:28   
emaa
na žalost mišljeno, da nimam izkušenj, drugače pa na srečouser posted image

(odgovor članu kaja26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: krvavitve v nosečnosti z dvojčki
29.6.2007 10:45:37   
pikceva
Jaz tudi ne za enkrat - zdaj sm v 24. tednu. Na srečo, seveda. Vem pa za eno punco, ki nosi enojčka, ki je tako krvavela cca 4 mesece, potem pa se je vse uredilo.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: krvavitve v nosečnosti z dvojčki
29.6.2007 11:27:29   
mpotocn
Sicer sem v 32. tednu, imamo dvojajačna dvojcka in sem imela kar nekaj krvavitev.
Začelo se je sicer v 11. tednu, ko sem že mislila, da smo to prešli, pa se je kar na lepem ulilo iz mene in po parih dneh je stvar pojenjala (strogo mirovanje). Naj bi bla finta v ovojih, ki se niso bli čisto zaprti (imata vsak svoj ovoj, pri enem je bla ena lisa videt na UZ).
Potem pa so se do 20. tedna, ko sem v glavnem mirovala, včasih sla na kakšen sprehod ali se ukvarjala s hcerko, so bili občasno izcedki, ampak vedno ni blo nič videt na UZ.
Vsakič se pojdi pokazat k gin., da bos bolj mirna oz. da bodo ukrepali, če bo potrebno, kaj več pa težko narediš.
Poskusi ostati mirna, verjeti vase in v svoji pikici, da boste srečno prestali še drugo polovico nosečnosti. Je pa to težko, vem.

Vse dobro in javi se še kaj!

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: krvavitve v nosečnosti z dvojčki
29.6.2007 11:53:40   
NAVT
Sem v 34. tednu in nosim enojajčni dvojčici. V 21. tednu se mi je pojavila krvavitev. Bilo jo je malo, vendar sem šla takoj v bolnico in so me zadržali noter (podaljšan vikend). Po prvem pregledu ob sprejemu, je G ugotovila, da sem zaprta, da je z otrokoma vse OK in ni mi znala povedati vzroka krvavitve. Vzeli so mi bris, ki se je čez par dni pokazal kot pozitiven, torej sem imela neko vnetje. Vprašala sem, ali je možno, da je vnetje povzročilo, da mi je počila kakšna kapilarca v nožnici in so mi rekli, da je to najverjetnejši vzrok krvavitve. Sicer kasneje nisem imela nobenega vnetja več, tudi krvavitev ne. A si mogoče podvržena vnetjem, je morda to vzrok. Vprašaj. Sicer pa pojdi se pokazati ob vsaki krvavitvi in čimveč počivaj.
Srečno!

(odgovor članu mpotocn)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: krvavitve v nosečnosti z dvojčki
1.7.2007 23:18:07   
guppy
Carrie, kako si zdaj, je kaj bolje?

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: krvavitve v nosečnosti z dvojčki
4.7.2007 7:54:29   
trinityslo
Zdravo1
Jaz sem bial noseca z enojajcnimi dvojcki in smo imel na zacetku par tedno skoz po malem krvavitve ...ravno tako niso vedlizakaj. Kasneje so se umirile, pa so se mi pojavile se 2x. enkrat sem imela res veliko krvi (cel potok),pa so se tudi tezko zedinili glede vzroka...so mi najavili vse od samo vnetja do odstopanja posteljice. Po 3 tednih bolnice smo bli spet doma in na koncu smo dopolnili 37 tednov in dobili dva fantka, vsak cca. 3kg teze:)))
Zna biti vse vredu, samo ne prevec skrbet, ceprav vem da je lahko to reci in zelo tezko narediti. Stres stvari samo se poslabsa. Upam, da boste vredu. Drzim pesti!

(odgovor članu Carrie2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: krvavitve v nosečnosti z dvojčki
4.7.2007 11:07:54   
ANDREJA 75
Hvala bogu saj teh problemov nisem imela! POČIVAJ!!!

_____________________________

16.05.2007 sta se nam pridružila MAJ IN GAL!!!!

(odgovor članu trinityslo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: krvavitve v nosečnosti z dvojčki
1.8.2007 9:53:21   
piškamiška
Pozdravljene dvojne user posted image !

Hja na žalost moram tudi jaz poročati o krvavitvah. Do 15t je šlo vse OK in sem se že veselila nosečnosti in kaj vse bom počela (hodila v službo, na aerobiko, plavat in nakupovat za moja dva srčka), pa me je prejšnji teden doletela groza in sicer sled krvi.  Bilo je čisto malo, ampak sem se ustrašila kot da bi šlo za potoke krvi. user posted image Po pregledu pri G, me je le-ta dala na bolniško in na mirovanje. Ni mi pa znala povedati vzroka, samo to, da je z otročičkoma vse OK in da sta zelo živahna in rasteta.   user posted image
Pa sem si mislila, par dni bom počivala, pa bo minilo. Hja pa ni. Krvavi oz. rjavi izcedki se še kar pojavljajo in me je zdaj začelo resno skrbeti. Sem bila tudi na urgenci in mi je tam zdravnica rekla, da bom verjetno skos malo krvavela in da nej se nič ne sekiram in da naj kar lepo hodim na sprehode itd., saj bom potrebovala kondicijo k bom z dvojčki.
Tako, da sedaj res ne vem ali naj strogo počivam-ležim ali grem lahko vseeno na kakšen sprehod, v trgovino itd.

Sedaj smo že v 17t in mi res nič ne diši, da bom še 20t strogo ležala. user posted image Če bo potrebno seveda bom, samo, da bo vse OK s tamalima. user posted image

Ali ima katera podobno izkušnjo? Glede krvavitve vidim, da niste imele takšnih problemov (še dobro), kaj pa z ležanjem celo nosečnost?

lep pozdravček vsem novim dvojnim mamicam (jih je bilo sedaj kar nekaj) in tistim, ki se na porod pripravljate!

piškamiškauser posted image user posted image

(odgovor članu trinityslo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: krvavitve v nosečnosti z dvojčki
1.8.2007 18:04:45   
pikceva
Piškamiška, ti kar lepo počivaj, pa se ne sekiraj.

Jaz sem do 27. tedna veselo skakala naokrog, brez ene težave. Krvavitev pa na srešo nisem imela. Moram potrkat. Sedaj pa so mi priporočali počivanje (skrajšan, mehkejši MV) in sem na začetku 29. tedna. Tako, da čaka tudi mene precej dolgo počivanje. Držim se tega, da nič ne dvigujem, nosim in tudi gospodinjskih opravil ne opravljam.To pač morajo drugi namesto mene. Mi je na momente kar hudo to gledat, a ne gre drugače. Rekli so mi, da si lahko vsake toliko časa privoščim polurni sprehod po ravnem, brez stopnic. Drugo pa na žalost odpade, tudi vožnja z avtomobilom.

(odgovor članu piškamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: krvavitve v nosečnosti z dvojčki
2.8.2007 14:48:25   
soni
Tudi sama pričakujem dvojčke. V 7. tednu sem imela krvavitve, a so se k sreči nehale.
Vsem želim, da bi se srečno uredilo in da na koncu dobimo dvojno srečo.user posted image

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: krvavitve v nosečnosti z dvojčki
24.9.2007 11:02:52   
saša80
sama sem sedaj v 15 tednu z dvojčki..dvakrat sem močno krvavela in nazadnje ko sem bila v bolnico so ugotovili, da imam polip..z otročkoma je vse vredo, le krvavitve te na smrt prestrašijo...krvavitve so se sedaj umirile le rjav iscedek je prisoten, kar pa je menda čisto normalno.. do 16 tedna morem samo jest dabroston... stanje je pa drugače vredo..mala dva rasteta skoraj oba sta eno velika in tut živahna sta zelo...

lp vsem nosečkam z dvojčki, da bo čim manj komplikacij in čim lepša nosečnost

(odgovor članu soni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: krvavitve v nosečnosti z dvojčki
3.7.2008 21:20:18   
saššša
Živjo
tudi jaz sem noseča z dvojčki in do šestnajstega tedna nisem imela nobenih problemov, potem pa se mi je začela krvavitev in seveda sem odšla k G. kateri me je seveda obdržal v porodnišnici tri dni. Sedaj sem v devetnajstem tednu v upanju da bosta moji dve punci uspešno pregurale do konca, ampak imam napovedano strogo ležanje.Največji problem pa je da imam doma že dveletno pikico katere ne smem vzdigati, se igrati,....nič. 

_____________________________

Manca 28.09.2006
Živa in Ajda 20.10.2008

(odgovor članu Carrie2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
3.7.2008 22:58:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu saššša)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   enojajčni dvojčki
4.7.2008 13:39:37   
saššša
Živjo
me pa zanima katera in koliko jih ima enojajčne dvojčke, ker jaz ju imam in me vsi strašijo kako majnhna je preživelost v nosečnosti oz. kako težko jih je donositi. Zato mi je še toliko huje, ker sem krvavela, ampak nikomur ni jasno zakaj in od kod je krvavitev prišla. 

_____________________________

Manca 28.09.2006
Živa in Ajda 20.10.2008

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: enojajčni dvojčki
4.7.2008 22:48:39   
rokapi
jaz sem krvavela nekje okoli 10.tedna. Potem je po navodilu ginekologa sledilo strogo (res strogo) fizično in psihično mirovanje - do konca nosečnosti sem ležala. Zdaj imam dva zdrava sončka. Pazi se!

(odgovor članu saššša)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: enojajčni dvojčki
5.7.2008 16:33:32   
saššša
Ojla
ja ampak ali imaš enojajčne dvojčke, ker jaz imam enojajčne v eni lupinci, kjer pa mi vsi zdravniki napovedujejo malo manj ko pa naj se kar prištimam da ju ne bom donosila.Seveda se merkam in starejše hčerke ne dvigujem ampak 100% pa tudi ne ležim.

_____________________________

Manca 28.09.2006
Živa in Ajda 20.10.2008

(odgovor članu rokapi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: enojajčni dvojčki
5.7.2008 20:00:03   
sayuri
saššška vse bo ok user posted image . Držim pesti zate in da priguraš vsaj do 28. tedna user posted image . Mislim, da vem, kdo si user posted image . Sploh, če si bila nekaj dni zaradi krvavitev v porodnišnici Postojnauser posted image user posted image Sem bila in sem še v sobi nasproti tebe user posted image

Tudi jaz sem krvavela - v 12 in v 13. tednu. Ampak imam dvojajčna dvojčka.
Pazi naseuser posted image

(odgovor članu saššša)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: enojajčni dvojčki
5.7.2008 21:40:28   
saššša
ojla, ja bo držalo da se očitno poznava. ja kolk časa pa boš ti še vstrajala v postojni?Ej mene je komad strah ker ne poznam niti enega primera dvojčkov kakor sta moja.Pol pa sem še mal po slovarju brskala in naje da takoh dvojčkov kot jih ma jz je manj kot 5% enojajčnih, pa vsak zdravnik me gleda kot sedmo čudo tega sveta, nobeden pa mi ne zna postreči s kakimi inf.
ajdeuser posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: enojajčni dvojčki
7.7.2008 19:15:42   
sayuri
saššška, ja sem res že inventar tlele v porodnišnici user posted image . teče že osmi teden, kar sem tu user posted image Še kakih 10 dni bom spodaj, potem se pa selim v zgornji štuk user posted image .

A si poskusila kaj pobrskat o dvojčkih tukile: http://med.over.net/forum5/list.php?152

(odgovor članu saššša)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: enojajčni dvojčki
7.7.2008 20:19:55   
saššša
sayuri, sej men ni drugač panike, ampak k so me vsi od zdravnikov naprej tok prestrašli, kako kritični so taki dvojčki, me je pa valda začel stiskat. Pol pa še ta krvavitev, zdj pa se non stop gledam v hlačke da ni slučajno kej ven pritekel rjavega, bognedaj rdečega. user posted image  Vidim da ti maš še en mal za potrpet....... Kaj pa ostale dvojčice tam doli, a so še spodaj a so že v zgornjem nadstropju????????  user posted image  Drugač pa mi je bla prva nosečnost 100x lažja ker nisem nobenih podatkov zbirala in sem se obnašala in delala kar sem hotela, in točno sem vedela da bo vse ok. Kaj mogoče ti že veš a boš šla rodit po naravni poti, al bo carski?


V glavnem pridna bodi, pa kej se še javi preden pobegneš gor.....user posted image  po svoja dva angelčka

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: enojajčni dvojčki
8.7.2008 15:04:42   
sayuri

IZVIRNO SPOROČILO: saššša
Kaj pa ostale dvojčice tam doli, a so še spodaj a so že v zgornjem nadstropju???????? user posted image Kaj mogoče ti že veš a boš šla rodit po naravni poti, al bo carski?



Moja cimra (blond dolgi lasje) je rodila kakih 14 dni nazaj - pri polnih 38.tednih - parček user posted image . Ji je voda odtekla ponoči in je rodila v pol ure.user posted image Tko si vsaka želi user posted image . Ostale smo pa še vedno na položajih v sobah 9, 10 in 11 user posted image . Zaenkrat smo štiri z dvojčki tu spodaj. Rodila je še ena - sam ne vem, če je bila že takrat not, ko si bila ti tukaj user posted image . Pa tvoja cimra (blond skravžljani lasje, micena) je rodila točno na rok fantka. Ma se skoz nekaj dogaja user posted image Meni je pa ravno danes Tašev rekel, da naj pričakujem konec drugega tedna user posted image Imela bom CR. Ta spodnji sedi na ritki. user posted image

Ti verjamem, da skoz čekiraš na WCju, če je kakšen izcedek. user posted image Drži se.

(odgovor članu saššša)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: enojajčni dvojčki
9.7.2008 21:20:54   
saššša
ojla
jz sm bla pa danes pr G. pa je rekla da je vse ok. Velike sta zadost, težke obe čez 200 gramov in držita se za roke. Cel pregled se nista spustili...user posted image  Baje bom šla rodit v LJ., ker pravi G. da je nas s takimi dvojčki tako malo da me bodo verjerno hotel v LJ. imet da bo vse pod kontrolo, seveda CR, in da naj bi potem kao oni pobral "slavo" za moji dve tamali. Pa valda me briga kako in kaj sam da bo vse kul. Ja za to mojo cimro pa vem da je rodila fantka, ker se en mal slišiva po telefonu.....          Dj mi povej v katerem tednu dobiš injekcije za pljučka??Ker men je ravn dons rekla da upa da ji bojo to ljubljančani pustil še narest, da me takrat še nebi vzel k seb, vsaj tako upa...  Ja bejba ti pa tud se drž, kej se še javi, pol pa itak šibaš en štuk višje...........




(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?