|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   lasne uši
23.1.2010 0:36:23   
Spark
Kako se znebiti uši s kako naravno žavbo?
Pri moji punci so se v vrtcu pojavile uši. Imajo jih že ene pol leta. Očitno se kar malo selijo iz ene glave na drugo.
Pri moji puci smo v tem času 2x naleteli na gnide pa smo jih uničil z enim sprejem. Mi je šlo pa na živce ker tako smrdi ta sprej, pa potem ji moram še dolgo časa spirati glavo, da sperem ta sprej z glave. No danes pa ji nekej šnofam po laseh in na vrhi glave je bila taka grda črna- mislim da uš. Sm jo uničila pa celo glavo pregledala, pa našla sem ene dve gnidi prilimani na laseh.
Kaj naj ji naredim da ne dobi več gnid, in da se ne razvijejo v uši?
Kako sploh zgleda, če so uši v glavi, a jih je veliko? Danes sem prvič videla žvalco.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: lasne uši
23.1.2010 8:40:24   
mamica2009
Moji dve sta tudi obe prinesli uši in to iz bazena. Kupila sem jima sprej Parasidose, res da smrdi, samo jih nista več dobili.
Ja če jih majo že tak dolgo tam, najboljše da jih uničiš s tem, ker kaj naravnega ne vem če obstaja, in nato ji kupi sprej, ki se šprica po laseh, da uš sploh gor ne gre.

_____________________________

http://www.shrani.si/f/2g/yC/1q3AGChX/200.jpg

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: lasne uši
23.1.2010 8:43:27   
Janya
Tudo pri nas imajo v šoli uši. user posted image in seveda so jih prinesle tudi moje punce. Uši niso črne ampak bele oz. sivo bele trup pa je bolj temen. najbolje da jo fejst razščešeš recimo nad mizo daj enobarven papir da boš lažje vidla kaj pade z glave, ker prvo je uš potm gnida.mi smo uporabili Paradsidose sprejin tisti glavnik je prav dovolj gost da se razčeše. Po enem tednu pa je treba ponovit.Naj te vonj ne moti ker to jih malo odganja. Mi smo potem preventivno glave špricali z lakom za lase, pravjo da pomaga. ne peri glave pogodto ker uške grejo na čisto glavo. Nadležna stvar grrr

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: lasne uši
23.1.2010 8:52:14   
Hanuši
Pri nas smo se s tem borili od prvega pa do tretjega razreda. Ker so imune že tudi na določene šampone, je to katastrofa. Sem jo za par tednov izpisala iz šole, ker je imela že čist bogo lasišče od te kemije.
Problem je bil v tem, da nekateri smo se striktno držali in pregledovali in mazali s šamponi, nekateri pa pač ne in za to se te golazni nismo in nismo rešili.
Dokler ni prišla zdravstvena inšpekcija in predlagala 3 čistilne vikenda, ne glede nato ali otrok ima uši ali ne. Po 3 vikendih pa če najdejo še pri kom uši, bodo pa sankcije sledile. No in to je pa palilo.

Pomaga pa tudi, če jo po umivanju namažeš še z balzamom. Lasje pridejo svilnate in se uš veliko težje prime.

_____________________________

When they placed you in my arms, you slipped into my heart

(odgovor članu Janya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: lasne uši
23.1.2010 8:52:39   
vesna.com
Najprej je treba glavo umiti s šamponom proti ušem.Vendar bo to odstranilo uši, ne gnide. Te je treba pobrati dol z rokami, zelo natančno.Oprati vsaj na 60 je treba vso posteljnino in vse.Če se kaj ne da oprat, je treba dat za 2dni v vrečko in v skrinjo.Oprati je treba tudi vse pliškote in podobno! Če ne boste natančni, se bo stvar ponovila.Tudi lase je treba po enem tednu še enkrat oprat in vsak dan pregledovati glavo.Priporočam šampon ki ima v kompletu tudi subrino proti ušem, nam je pomagalo da ni vedno znova nazaj prinesla uši.Pomaga tudi če glavo namažeš z alkoholnim kisom in nekaj časa pustiš.Uši gredo dol, za gnide velja isto kot pri šamponu.Če jih ne odstraniš, bo iz le teh po približno7-10ih dneh spet uš.

(odgovor članu Janya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: lasne uši
23.1.2010 8:54:20   
vesna.com
No tko kot je napisala Hanuši-če niso vsi dosledni in striktni, ne pomaga nič.

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: lasne uši
23.1.2010 9:40:19   
rpli poli oli
mi so jih včeraj secirali jih je prinesla iz šole. smo jih odstranili ,upam da uspešno,za odstranitev smo uparabili .................. v lekarni mi je rekla da naj bom tih in naj ne govorim okoli kaj smo uporabili.ampak se spomnim da smo to isto stvar uporabili že pri nečakinji in je bila zelo uspešna.no naša bo sedaj v šolo hodila z močno nalakirano glavo,nasvet farmacevtke,v šolo.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: lasne uši
23.1.2010 11:32:24   
Spark
rpli poli oli- dej res pošlji na ZS vsa, ker me res zanima kaj ste uporabili.
Mi smo zdaj nekajkrat uporabili paranit. Zato sprašujem, kaj kej vi uporabljate pa da se fajn obnese. Mi pa gre res na živce, ker sem se doma vsakič ko smo to žavbo špricali na lase, vse oprala, vse igračke ki jih ima v postelji, posteljnino, bundo, kape, šale. Vse presesala- še avto sem sesala. Eni starši očitno ne naredijo vsega, pa se se potem razpase. Bom predlagala vzgojiteljici, naj naredi kak sestanek, pa da se ob določenih dnevih vsi starši lotimo postopka. Potem pa kdor ne bo- kaj vem kaj bo.
Pa groza me je, ker imam jaz full goste lase, kaj če še jaz fašem, kdo mi bo to spucal.
Aja, ena je rekla da so uši bele- moja je mela eno črno žvalco. Bila je čisto na vrhu glave, ob korenini lasu. Jaz mislim da je uš. Sem pa prvič videla.


(odgovor članu rpli poli oli)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: lasne uši
23.1.2010 12:01:33   
SaaS
Mi smo imeli jeseni uši. Sin in jaz sem jih dobila. Sinu sem enkrat oprala s šamponom, potem pa sem kupila v lekarni nek glavnik (na baterije) ki uničuje uši. Česat mu je treba nekaj dni zapored, se ne odpravi v enem dnevu.
S trem sem uspešno odpravila uši, njemu in sebi.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: lasne uši
23.1.2010 18:39:20   
diva 4
Parasidose res pomaga.Res je , da ful smrdi user posted image zato pa pobije tako uši kot gnide.
Ampak samo čiščenje in špricanje glave pa ne pomaga.Je treba vso posteljnino
oprat na 60stopinj, vso oblazinjeno pohištvo in tudi avtosedeže spucat,pa kape
in pliškote...Jaz sem odeje in vzglavnike dala za dva dni zamrznit.Je glih bilo zunaj
fajn mrzlo .

< Sporočilo je popravil diva 4 -- 23.1.2010 18:40:44 >

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: lasne uši odlično pomaga Listerin
16.11.2014 23:50:50   
latkica
Na nekem ameriškem forumu sem zasledila, da je Listerin odličen v boju proti ušem. S hčerko sva se borili pol leta. Bila sem že povsem obupana. Ko sem prebrala, sem takoj poizkusila in zares je pomagala ta ustna vodica. Celo poizkus sem naredila in sicer sem uš pomočila v nekaj kapljic Listerina in glej ga zlomka, takoj je nehala migetati! Vodico sem pretočila v stekleničko z dispenzerjem za špricat in ji vsako jutro pošpricala po laseh. Rezultat je bil neverjeten! Končno smo se znebili te hude nadloge!

Latkica

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: lasne uši odlično pomaga Listerin
18.11.2014 20:42:48   
aknela123
No, ko sem sprobala ta Listerin, sem se bala, da bo še mene ubiluser posted image če ga bom še naprej uporabljala, in kaj je mala uška proti mojemu telesu

(odgovor članu latkica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: lasne uši odlično pomaga Listerin
28.11.2014 20:03:41   
Taddy78
Z likalnikom za lase se baje vsega rešiš...

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: lasne uši odlično pomaga Listerin
26.2.2015 12:57:11   
dreamhorse
Ravno te domače žavbe povzročajo, da je vrtec poln uši.. Obstaja sprej Paranit, ki ubije uši in gnide.. Res da je masten, ker se težko spere, ampak uniči vse, takoj! Postopek se ponovi po 7 dneh... Likalnik jih ne uniči! Preverjeno!
Kis in vse te reči, ki so jih uporabljali naši starši na nas, pa niso učinkovit.. Žal.. če bi vsi starši takoj ukrepali pravilno, bi bilo manj te golazni...
Ko so jih imeli v vrtcu pri hčeri, sem jih uspešno držala stran od njene glave s kito, (ima zelo dolge lase) in ogromno laka za lase..

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: lasne uši odlično pomaga Listerin
18.11.2016 11:45:53   
Navadni
Bogi otroci - zanimivo , da vedno isti otroci nosijo v šolo ali vrtec uši. Jaz ne zastopim staršev, če vedo, da so uši v razredu ali šoli je pač potrebno več pozornosti pri otrocih. potrebno bi bilo sprejet zakon za starše, v kolikor po opozorilu ne poskrbijo za uši na otroških laseh ( to je vendar mučenje otrok ), se jih kaznuje. Pomislite otroka z ušmi , kolikor mora pretrpet z temi ušmi na glavi , starši pa skoraj nič. Mi smo sprva kupovali šampone v lekarni po 30 EUR. ,pa nič, potem smo izvedeli preko foruma za "Pitroid"prašek. Po enkratni opurabi - adijo uši. Dobi se v trgovinah z preparati za kmetistvo in vrt - je zelo poceni. Potrosite ga po lasišču, glavo ovijete v brisačo, pustite 1 uro in sperete z navadnim šaponom ( v hujših primerih ponovimo naslednji dan ) .Mi smo tako naredili pri naših,( smo hvaležni za nasvet ) zato z veseljem delimo nasvet z drugimi. Pa lep pozdrav, brez uši!

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: lasne uši odlično pomaga Listerin
19.11.2016 18:08:36   
liliana
Torej je starša, ki ne kupi pitroid praška in ve, da ima otrok uši, država dolžna kazensko preganjati.......ali kako?

(odgovor članu Navadni)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: lasne uši odlično pomaga Listerin
19.11.2016 21:54:36   
Navadni
Tako! Ne gra za Pitroid prašrek,kajti obstajajo še druga učinkovita sredstva, samo treba se je potrudit, malo pobrskat po forumih, pa gre. Vi ste verjetno eden od tistihj, ki mu je verjetno bolj krivo, da se kaj pametnega objavi, kot pa da rešite otroke!! Pa brez zamere.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: lasne uši odlično pomaga Listerin
20.11.2016 15:49:40   
liliana
Pri ušeh je poleg pomagal, ki se kupijo in ki so seveda potrebna, zelo pomembno tudi kako se očisti ves "tekstil" v stanovanju.....in ravno to je, vsaj po mojem, največji problem......ker če ena uš ostane recimo na sedežu v avtu se vsa kalvarija z ušmi ponovi.....in izbira šampona za uši in čiščenje glave je manjši dela problema "z ušmi"......mnogo večji je ostalo delo, čiščenje tepihov, posteljine, sedežnih garnitur, ker če tam ne opraviš dela, se pojavi tisto "uši se pojavljajo vedno pri enih in istih", kot si prej zapisal/a......zgolj šampon je učinkovit le na zelo zgodnjem začetku, oz. kot "preventiva"......

(odgovor članu Navadni)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Od hiše do hiše, od vrat do vrat ...
Včasih se mi zdi, kot da je tudi pust postal instanten. Hitro po kostum v najbližjo trgovino, malo naokrog po sladkarije...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?