|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   lupinica na vozičku - pozimi
30.7.2007 16:13:48   
bella469
Ali katera ve, kako se obnese lupinica na vozičku pozimi oziroma do katere starosti lahko otroka v njej voziš na vozičku user posted image
Našega user posted image  pričakujemo namreč v začetku novembra in ravno zdaj aktivno iščemo voziček, ker pa želim vsekakor imeti lupinico Maxi cosi, sem iskala predvsem takšne, na katere se ta lupinica lahko pritrdi.
Zdaj pa me malo skrbi, da bo otročka v njej zeblo, ker se mi zdi, da v njej ni tako zaščiten kot v košarici.
Torej, če za zimo oziroma od določene velikosti otroka (da bi npr. takšen način uporabljala še spomladi) to ni več primerno, potem se pri izbiri vozička ne bom ozirala na lupinico.

Kolikor mi je do sedaj znano, se ta lupinica lahko pritrdi direktno samo na Quinny-ja in Maxi cosi voziček, na nekatere druge (Hartan...) pa samo s posebnim adapterjem??? Če ima katera kaj več informacij, naj mi prosim napiše po znamkah, da ne rabim za vsak voziček posebej preverjati.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
30.7.2007 16:22:56   
Anonimen
Meni se tudi zdi novorojenček v lupinici pozimi preveč izpostavljen. Mi smo Maxi cosi lupinico uporabljali slabih 7 mesecev, vendar smo jo prenehali uporabljati oktobra. Če pozimi računaš še kombinezon na otroku, potem bi bilo to pozimi najbrž še prej.

(odgovor članu bella469)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
30.7.2007 17:51:03   
Putka
A ni košara boljša varianta za novorojenčka? V vsakem primeru lupinica ni za daljše sprehajanje z vozičkom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
30.7.2007 17:51:24   
Shorty_
Bolje je da jo imaš v vozičku ki se mu čisto poleže dno fajn zadekanega kot pa v lupinici mu bo bolj udobno in toplo, lupinico pa uporabiš res samo v nujnih primerih če ti naprimer zaspi v avtu ko greš v trgovino ali k zdravniku ipd.. Pediatri priporočajo po novem baje največ 2 uri na dan v lupiniciuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
30.7.2007 17:52:01   
Shorty_
IZVIRNO SPOROČILO: Putka

A ni košara boljša varianta za novorojenčka? V vsakem primeru lupinica ni za daljše sprehajanje z vozičkom.


je ja al pa voziček ki se mu fajn poleže hrbet in zimska vreča

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
30.7.2007 17:56:03   
tana13
živjo, jaz sem našo veliko prevozila v jajčku (imam quinnija freestyla). Pozimi sem jo, oblečeno v kombinizonček, pa še v zimsko vrečo  "zapakirala" . Stara je bila 4-7 mesecev. Paše pa zimska vreča od vozička super tudi v jajčka. Košara pa ni bila veliko v uporabi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
30.7.2007 18:04:18   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: tana13
Stara je bila 4-7 mesecev. Košara pa ni bila veliko v uporabi.

Ona za novorojenčka sprašuje, saj malo večjega pa ni problem tudi v športnem delu vozit. Kje ste jo pa vozili, če ne v košari do 4.meseca?

(odgovor članu tana13)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
30.7.2007 19:47:15   
Pobalami
Lupinica za novorojenčke razen ko je mus (v avtu) ni primerna. O tem smo se večkrat pogovarjali, malo pobrskaj če se ti da (na tem forumu, forum dojenček in forum ravojna)

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
30.7.2007 19:49:22   
Anonimen
Lupinica za novorojenčke razen ko je mus (v avtu) ni primerna


Je pa bolj moderna.

(odgovor članu Pobalami)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
30.7.2007 19:51:26   
matejad
Tudi jaz ti svetujem zimsko vrečo, glede na to, da boš rodila bolj proti zimi. Tudi moje mnenje glede lupinice je: preveč odprta, zunaj bo čez kak mesec mraz, tvoj otrok pa samo v lupiniciuser posted image Mislim, da se mu bi bolje godilo, če je lepo zadekan v zimski vreči, kjer mu iz nobene strani ne pihlja.

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
30.7.2007 19:51:42   
kofetek2010
mi smo našo decembrko kar v lupinici vozili, itak je pozimi ful mrzlo in ne moreš s tako majhnim šetkat ure in ure - oblečeno sem imela v zimskega pajaca in pokrito s termoflis dekico user posted image


pri cca. 5 mesecih pa sem jo imela v max položenem športnem delu vozička user posted image


imeli smo MC Cabrio & Quinny Buzza (če te zanima 1 leto rabljen mi piši na ZS) user posted image

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
30.7.2007 19:59:23   
bskrle
NE, nujna je košara, kako mu boš pa obrazek zaščitila? Mraz, megla, veter, dež - lupinica v vseh teh primerih odpove


(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
30.7.2007 21:10:59   
mayci
Midva sva tudi najprej kupila samo lupinico, po enem tednu pa sem moža že poslala v trgovino še po košaro, ker je 100-krat bolj primerna za novorojenčka (veter, mraz...)!user posted image
Ali pa če kupiš voziček, ki se da poležat čisto do vodoravnega položaja in zraven dobiš mehko torbo (pride podobno skrit, kot v košari). Jaz bi se verjetno zdaj odločila za Moon 3T..
Pa veliko sreče pri izbiri!

_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
31.7.2007 7:56:05   
Anonimen
Mi dobimo dojenčka septembra. Pa sem se odločila za kombiniran voziček, notri bom dala trdo podlogo iz kokosa, dojenčka pa v kožo iz ovčke. Pa še zimski pajac (pozimi seveda). Z lupinico se nisem kaj dosti ukvarjala, si jo bom kar sposodila.
Se mi zdi, da je grozljivo zvit dojenček v tistem. Če bi bilo po moje bi novorojenčka iz porodnišnice kar v košari nesla. Ampak bojda ne smeš.

(odgovor članu mayci)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
31.7.2007 10:39:17   
pikica*
Hčerka je rojena januarja in smo uporabljali samo lupinico. Nisem imela občutka, da bi ji bilo zaradi tega kaj grozno hladno. Maxi Cosi ima pa itak kar velike lupinice, tako da je otrok notri komot v komibnizončku. Mi smo jo potem še lepo zadekali in je bil problem rešen. Nikoli nisem pogrešala košare. Pa še bolj komot mi ej bilo, če je mala zaspala in smo jo samo prestavili v avto ali iz njega.

V tadrugo pričakujemo decembrsko dete in mislim, da bomo kar ponovili vajo. Problem je edino v vozičku, ker smo starega prodali (v mojem svetem prepričanju, da smo z reprodukcijo končaliuser posted image ), zdaj pa smo v dilemi katerega kupiti. Prej smo imelu Buzza, s katerim sem bila res zadvoljna, tile iz nove serije se mi zdijo pa katastrofalni.  Zdaj iščem kak približek (na katerega poleg vsega paše še Maxi Cosi lupinica), ampak ga ne najdem. Kak predlog?

(odgovor članu bella469)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
31.7.2007 11:06:35   
Tonchka
Glede lupinice ali zimske vreče ti ne znam svetovati, ker sem obakrat rodila izven zimskih mesecev, mi je pa zelo zanimivo, kako so si mnenja pediatrov nasprotujoča. Meni so obakrat (3 leta in 1,5 leta nazaj) svetovali naj bo novorojenček čimveč v lupinici, da je to za novorojenčke najboljša lega-lega ki jo je imel v maternici in da je treba novorojenčke še v naročju držati nekako stisnjene skupaj (fizioterapevtka) in jih postopoma "ravnati". Res so hecni, vsak pediater drugače svetuje. 

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
31.7.2007 12:40:17   
pravljica
jaz sem tudi za košaro...btw. še vedno pravim, da pri nakupu rabljene ne izgubiš niti eura, izbira je pa prav velika v zadnjem času

lupinico pa smo tudi mi uporabljali pozimi...nimam občutka, da je v njej malčka kaj zeblo...v kombinezonu, z deko pokrit, kapa in kapuca čez glavo, maxi cosi ima pa še fajn strehico in mu ne piha iz nobene strani...glede tega ne vidim nobenega problema user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
31.7.2007 13:18:23   
Anonimen
Moj je bil zimski in ni šans, da bi ga dala pozimi v lupinico. lupinico smo imeli samo v avtu.

Zunaj pa je bil v košari. Tako je bilo glede na vse pajacke v košari še vedno dovolj placa, pa super si ga lahko pokril z deko in še zaščito ima košara.

(odgovor članu pravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
31.7.2007 16:10:36   
*tajda*
Tudi midva pričakujeva dojenčka konec septembra in bom imela lupinico samo v avtu. Ker se mi zdi da če piha je res dojenček bolj zaščiten v košari pa še lahko ga daš v zimsko vrečo in pokriješ če je hladno.Tako da bo lupinica uporabna samo v avtomobilu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
31.7.2007 16:36:11   
Anonimen
PDP imam v začetku septembra. Lupinica bo samo v avtu. Na vozičku bo košara.
V ŠS so nam rekli, da novorojenček ne sme biti predolgo v lupinici, ker je preveč sključen in ne more normalno dihat. Tudi če se pelješ na daljše vožnje, je priporočljivo, da se ustavljaš na 1 uro in vzameš novorojenčka iz lupinice.

(odgovor članu *tajda*)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
2.8.2007 9:29:40   
Nika v službi
Rodila sredi septembra. Imela (oz. ga še imam) Quinny Freestyla, lupinico Maxi Cosi + vrečo za lupinico + košaro in zimsko vrečo. Torej, vse po vrsti.

Košaro sem uporabljala dobra 2, 5 meseca, potem ji ni bilo več všeč, ker ni videla ven. Košara je bila torej bolj za paradiranje....

Lupinico smo uporabljali ful dolgo, do 7. meseca starosti. Super se je obnesla, v RA so nam priporočili predvsem lupinico zaradi položaja. Tudi na krajše sprehode smo šli z lupinico (+ vreča ali kombinezon in deka), pa v avtu, po nakupih, doma, da je opazovala mamico med hišnimi opravili....

Za daljše sprehode smo jo dali v športni del in zimsko vrečo, QF se itak poleže do vodoravnega položaja.

Če bi še enkrat kupovala, bi košaro izpustila oz. bi jo eventuelno kupila rabljeno (če bi bila res ekstremno huda zima).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
2.8.2007 12:42:04   
TinkiBinki
Hm, tudi jaz imam rok januarja. Odločila sva se, da bova kupila košaro in lupinico. V košari ga lahko pustiš tudi spati, ko prideš od kod domov ali greš kam na obisk...midva bova imela posteljico v drugem nadstropju hiše, tako da bo košara spodaj za spanje. Lupinico pa potrebuješ za v avto, da lahko kam greš. Če greš v trgovino ali kam na hitro, ga pač z jajčko okol pelješ in ne prestavljaš v košaro. No, tako bova midva naredila. Gledava pa tudi Quinny Speedy-a in Maxi Cosi lupinico.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
3.8.2007 8:01:12   
ašun
Tudi midva imava quinny speedija, športni del in lupinico. Za 3 mesece se bom pošlepala z enim starim (še mojim) vozičkom, ki ima varijanto samo košara. Če pa bova šla v trgovino ali k zdravniku pa bom uporabljala lupinico.

Aja, rodim septembrauser posted image

(odgovor članu TinkiBinki)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
4.8.2007 22:20:36   
mamuška
Lupina za prevažanje dojenčka, sploh pa novorojenčk,a ni primerna! To je avtosedež in nič drugega! SPloh zimski novorojenček rabi košaro. Že res, da je poza kot v maternici, ampak v maternici PLODVNICA prestreza vse tresljaje, vibracije, sunke ter nosi tudi otročkovo težo. V lupini vso težo nosi DIREKT OTROKOVA NEZRELA HRBTENIČKA!! Če je denar za vse prestižne znamke in firme, potem naj bo denar tudi za to, da se otrok prevža predvsem zdravo, pa četudi malo manj fensi-šmensi.  Enakovredne maxi-cosi lupinam so po crash testih tudi roemerjeve, prav tako so tudi zelo prostorne. 

(odgovor članu ašun)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: lupinica na vozičku - pozimi
5.8.2007 18:27:29   
Anonimen
 
Glede varnosti:

http://www.amzs.si/?podrocje=369

< Sporočilo je popravil tianna -- 5.8.2007 18:28:55 >

(odgovor članu mamuška)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?