|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ta neapetit mojega otroka
14.7.2006 10:58:01   
Bubamaraa
Danaja tudi zelo malo poje.....sam sem se nehala sekirat, ker pravim da ko bo lačna bo že jedla......Ima pa pri 24 mesecih dobrih 10kg........

_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu Geja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Ta neapetit mojega otroka
14.7.2006 11:12:31   
Anonimen
Naša ima že od enega leta naprej 12kg. Zrasla je pa za 15cm.
Ko sem jo letos prvič dala v kratke hlače, je bila kot na dveh hoduljah, ker je res precej velika.

(odgovor članu Bubamaraa)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Ta neapetit mojega otroka
14.7.2006 11:15:32   
nuala
Ravno včeraj sem omenila možu, da sem neskončno srečna, ker so moji otroci skoraj vedno lačni in to tudi povejo:
Včeraj sta ( 1,5 leta, 3,5 leta ) za šalo zmazala skoraj pol štruce kruha s pašteto... pa je starejši kljub temu suhi, malega pa kličemo debeli ( ljubkovalno seveda, ker je tako srčkan in od kar teka okoli sploh ni več debel! )

Želim vam, da boste tudi ve kmalu srečno opazovale svoje otroče, kako z veseljem glodajo kruh s pašteto!

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Ta neapetit mojega otroka
14.7.2006 21:37:39   
Janeja
Ja Zara, 17 mesecev je že stara naša manekenka mala. Res je hitro minilo.

Pa Lea je poleg tega, da je lahka tudi dost majhna. Pol je pa najbolj hecno, ko gremo kam ven jest in nas vsi buljo, kot da smo mal čudni. Mala namreč zgleda kot en 6 mesečni otrok, obnaša pa se normalno kot eno letniki. Za mizo lepo sedi, pa je vse od juhe, pomfri, tortico ... 

Aja, pa mogoče ena ideja, ki pri nas deluje: Lea kar lepo papa samo, kadar jemo za mizo tudi drugi. Če ima krožnik samo ona ni šans, da odpre usta. Potem pa hodiva na kosilo k babici, pa v restavracijo gremo kdaj (tam je itak najbolj zanimivo in čist pozabi, da je). Če pa sva sami, pa računalnik na mizo in kakšno risanko gor. Pa je spet 5 minut v transu in odpira usta user posted image

Mater s kakšnimi forami moramo naše neješče otroke hranit. user posted image
A ima katera še kakšno drugo finto, ki deluje?



(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Ta neapetit mojega otroka
16.7.2006 17:03:08   
janjja
Pridružujem se z neješčnostjo naših malih nadobudnežev. Pri nas doma se odvijajo prave male vojne ko je potrebno kaj pojesti. Res gre veliko živcev in ko gledam nečaka ko odpira usta kot kakšen lačen ptiček res viddim kako so srečni ko imajo ješčega otroka.user posted image

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Ta neapetit mojega otroka
16.7.2006 18:24:59   
marcela
Pri mojih treh nismo imeli večjih obdobij neješčosti, jih pa tudi nikoli silila nisem. Sem se to zaklela že, še predno sem sploh začela razmišljat o svojem naraščaju, da če jih bom imela jih ne bom pitala. Imam namreč zelo neprijetne spomine na svojo otroštvo, ko so me obupno silili jest. Je stara mamaza mano s krožnikom in žlico tekal, jaz pa sem ji v koruzo ušla. user posted image Z kurjo juhico najpogosteje pa z žlicami medu, ker sem bila tako suha, a verjemite vse sem nadoknadila. Zdaj imam prej kakšno kg preveč kot premalo user posted image . Sem mnenja, da za polno mizo še noben ZDRAV otrok ni od lakote umrl. Saj nam tudi paše jest enkrat več, drugič majn. Je pa koliko kdo poje zagotovo odvisno tudi od telesne aktivnosti otroka. Moja mala poje za moje pojme ogromno, a je ves čas v gibanju, suha je kot trlica, tavelikapa več sedi in bere kot rola, zato je malo pa tudi kaj hitro se je prime, čeprav ni debela. Včasih pa starši, ko rečemo kako malo je pozabimo zraven prišteti lučko, ki jo je pojedel na poti iz trgovine, na piškote pri babici, na bonbon, ki mu ga je dala prijazna teta na sprehodu in na sok, ki ga je popil ob prihodu iz ogrišča. Tudi vse to je hrana in vse to šteje, ne le koliko žlic juhe in krompirja je pojedel.
Vašim malim nadebudnežem želim čim več apetita, da boste zadovolni vsi. Ne pa jih silit no user posted image .

_____________________________

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Ta neapetit mojega otroka
17.7.2006 6:23:13   
dory
No jst sem pristala skor v psihiatricni zarad nejescnosti tamalga...ni in ni jedu NC...zej pri 26m ima na 97cm in 12kg...bl mal ampak me tolazi to,da je sele zej pri teh mesecih zacel MEJCKEN jest...prej pa tud sam en jogurt cez cel dan...

Svetujem ti le to...ne glede na to,kolk se ti tamal zdi suh..NE SILI GA, to je prvo zlato pravilo...pa preskocita kak obrok...drugo zlato pravilo je pa TI SE NEHAJ SEKIRAT....ko to dvoje dojames, se mi zdi,da gre na bols...no pr men je trajal dve leti,da sem ugotovila,da s siljenjem in sekirancijo bolj skodim obema,kot pa da bi tamal pridobil tisto dekco...mi je pa dones zlo presenetljivo, ker ce mu en obrok ni za jest, ga pustim...cez kako uro ze tecnari,da bi pa mogoce kak koscek le pojedel :)

(odgovor članu Geja)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Ta neapetit mojega otroka
17.7.2006 6:24:44   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: StBarbara

A čmo organizirat piknik suhcev?
Piknik bo itak zastonj, ker hrane ne rabimo nosit, nevarnosti požara ni, ker grilla ne bo user posted image ...






Zaston? Jaaa kul :)...sam pr nas je problem k ce tamal ne je, pa mami tolk vecuser posted image

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Ta neapetit mojega otroka
17.7.2006 15:05:26   
Anonimen
Joj, jaz tud nevem več kaj naj nardim!
Naš tamal zjutraj komaj ene dve žlici poje, al pa mal kruha, za kosilo tok kot en piščanček, za večerjo se že spet borimo!user posted image
Star je 3leta pa 8 m pa ma komi 13 kil, pa to jih ma tako ali tako že kr kakšen letuser posted image ! Res pa je, da tud ni velik, komi 95!
Sam pr našmu je drugač, ker ma cp, tko, da je bolš, da je suh, kot pa da bi bil bolj okrogel, sam jaz bi vseen rajš vidla, da ma vsaj kakšno deko več! Če že kile ne more metuser posted image !

(odgovor članu Pilar)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Ta neapetit mojega otroka
17.7.2006 15:34:08   
Anonimen
Ko sem pa te vaše kilograme videla, sem pa skoraj oči pustila na monitorju. Madonca... naš ima 7 mesecev in 8 kg, pa tudi ni ne vem kako ješč... sicer je vse, ampak v majhnih porcijah... potem sem si pa poskušala predstavljati vse skupaj... na-a, ne gre... pa ne bit jezne, nč slabga ne mislm, samo predstavljat si ne znam.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Ta neapetit mojega otroka
18.7.2006 15:15:54   
oka
Pozdravljene!
Evo še ne s kar dvema neješčima paglavcema. Že moj ta večji je bil zelo neješč. Najraje bi cel dan pil mleko s čokolešnikom, puding in skuta pa sta bili za njega edina užitna "gosta" hrana. Danes je star skoraj osem let, pri kosilu še vedno raje čveka kot je, izbirčen je kot kurja rit, živel pa bi najraje od kosmičev in čokolešnika in seveda pudingov.
Ta mala pa je poglavje zase. Nikoli ni marala jesti po žlici, nad stekleničko tudi ni bila preveč navdušena. Karkoli sem skuhala, sem vrgla stran. Pri enem letu je imela komaj 8 kg, jedla ni praktično nič, stekleničko sem ji uturila med spanjem... Na koncu sva pristali na gastro oddelku na testih za celiakijo in intoleranco lahkotze. Izvidi so bili vsi negativni. Komentar zdravnice je bil, da je očitno ne hranim pravilnouser posted image in predpisala mi je dodatek Polycal. Sama pa sem bila z živci že čisto na koncu. Pa sem uvedla hranjenje pred TV (vem, ni vzgojno pa kaj čem), risanje, branje knjigic, hranjenje igrač in še in še. Samo tako so gospodična pojedli svoje kosilo.
Na zadnjem sistematskem pregledu (stara je bila 22 mesecev) je imela nekaj čez 9kg in pediatrinja mi zopet rekla, da če se redi po Polycalu, je očitno nisem hranila tako kot bi morala. Pomislila sem na vsa kosila, na ves trud in sekirancijo in imelo me je, da bi obe (zdravnico in malo madam) nekam poslala.
Danes se enostavno ne skiram več,  ker vem, da je mala zdrava, poje toliko kolikor potrebuje. Med kosilom še vedno gledamo Telebajske, knjigice, rišemo... a samo doma. V vrtcu gospodična pojejo vse, včasih celo dve porciji.

LP

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Ta neapetit mojega otroka
18.7.2006 18:18:27   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: oka
Komentar zdravnice je bil, da je očitno ne hranim pravilno in predpisala mi je dodatek Polycal.

Jaooooooo... Kako se pa otroka hrani pravilno?????? Prvič slišim tole...pa kaj je s temi dohtarji, mater...namesto, da bi ti vlival mal upanja, te pa s takimi butastimi "hranijo", da si na koncu ves histeričen, ker si vbiješ v glavo, da imajo prav...no sej, moja je res super, nimam kaj rečt...ampak tole je pa tu mač...



_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Ta neapetit mojega otroka
18.7.2006 20:01:04   
dory
Tud jst rabm en osnovni tecaj pravilnega hranjenja pri otrokuuser posted image ...zdi se mi pa butasto od dohtarce,da namest,da bi raziskala, zakaj otrok ne je, mu predpise zdravilauser posted image ...bejz bejz...zame je vsak dodatek kemija...ampak tko pac je..mas otroke,ki majo grozen apetit,mas pa take,ki ga nimajo...pa kwa cemo zej? najlazje je pa delit "pametne " nasvete in pisat dodatke ja user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Ta neapetit mojega otroka
18.7.2006 20:45:31   
oka
Pri naši enostavno niso odkrili razloga za njeno neješčost in so tako najlažje rekli, da ji nisem pripravljala dovolj kaloričnih jedi oz. kao nisem bila dovolj vztrajna. Enostavno so gonili svoje, da če otrok ne je in se ne redi, potem je nekaj z njim narobe oz. je narobe s strašiuser posted image . Pa nisem bila edina, ki je kasirala take izjave. Naša je pač pod vsemi možnimi krivuljami, zdrava kot riba in živa kot poper. Jaz pa se enostavno ne sekiram več.

LP

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Ta neapetit mojega otroka
18.7.2006 21:20:50   
Janeja
Oka, naslednji teden naju z Leo čakajo te preiskave na gastro.
Se moram kar psihično pripravit na take izjave, ker naša mala je pa res daleč pod vsemi krivuljami. Me prav zanima kaj mi bojo povedali. Sam jaz pa ne bom tiho. Ker kolkr sem se že presekirala in namatrala z Leino prehrano ...  več pa res ne vem, kaj bi še lahko naredila.
No, bomo videli ...   Hvala za opozorilo!



(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Ta neapetit mojega otroka
19.7.2006 18:50:58   
rozi81
Ojla punce,

tut jst sm bila že čist obupana nad našo 13 mesečnico. nič ni jedla ne pila.user posted image Edino fruhtzverge sem ji nekako v rit spravla in pa kaj sladkga oz. čokoladnega. Samo s tem je pa res nism hotela filat.
Zdaj mi jo merka moja mami, ki mi pravi da je imela iste probleme z mano. Da prav tako nisem hotela nič jesti in da je kupila v lekarni nek sirup za apetituser posted image . Pa sem ji rekla da je ne bom filala z zdravili. No in moja predraga mami kup neki sirup ki je kot dodatek k prehrani z dodatkom železauser posted image . No dajala ji ga je na tešče zjutraj eno žličko in baje je tamala začela jest kot pri norcihuser posted image . To smo začeli uporablajt prejšnji teden. Zdej sta pa glih na morju obe pri nas na vikendu in baje naša punca je kot ta velika, tako da mi je rekla da ji je nahala dajat sirupuser posted image .
Zdej pa a je to od sirupa la ne pa ne vemuser posted image . Upam samo da bo trajal.
Veliko sreče pri prehranjevanju vaših malčkov.


Lp S

_____________________________

Najlepši dan mojega življenja 26.06.2005!!!

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Ta neapetit mojega otroka
13.9.2006 21:30:43   
KIKI*
hy,
da se vam pridružim še jazuser posted image  no oziroma naša tamalauser posted image
Najprej bi rada omenila da otroci ki so rojeni več kot mesec dni prej potrebujejo svoj čas in jih niti pediatri ne uvrščajo v tabelo normalno rojenih otrok v donošenem času.user posted image bluzim ja o.k.user posted image

no naša klara rojena z 3640g in 52 cm je pri 18 mesecih velika 81 cm in tehta borih 9 kg. Pri 6 mesecih je dosegla težo 6800g pri enem letu 7950 pri 17 mesecih 9000 g upam da do 2 leta pridemo na 10 kg!!! V vrtcu tekajo z žlico za njo-malo poje ampak ima kamlu dovolj-pa kaj čmo-važno da ni presuha-še vedno pa je na 3 parcentili-malce kruto-ker je z višino na sredini-50.


_____________________________

Ničesar nikoli ne naredimo tako dobro, da ne bi mogli naslednji dan storiti še boljše.

(odgovor članu rozi81)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Ta neapetit mojega otroka
14.9.2006 13:38:41   
saba
naša manekenka je tudi nejedla, jaz sem rekla, da je vsak drugi dan.
jedla je samo, ko sem vklopila telebajske, pol pa je odpirala usta da sploh vedla ni, da je.
(vam samo povem, da sem se naučila 2 urne telebajske na pamet in jih mam že čez glavouser posted image )user posted image

no zdaj smo pa v vrcu že 2 tedna in ta mala poje vse kar ji dajo in tudi doma ni problema...nisem mogla verjet ko sem vzgojiteljico vprašala, če je kaj pojedla, on meni pa: vse in še dodatek

pa sem ji pokazala na Živo in rekla: ma moja je una tam potleh, ki sedi (sem že mislila da je falila otroka), no in ona meni : ja ja Živa...............

nisem več pametna, pa tudi ko ni hotela jesti, ni hotela samo ko sva ji dajala midva z možem, ko so prišle sosedove punce stare 10 let in ji dajale zajesti, pa je zmazala cel krožnikuser posted image user posted image

(odgovor članu KIKI*)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Ta neapetit mojega otroka
14.9.2006 14:28:47   
elizabeta p
Mi smo v lekarni kupili sirup tak z dodatki, vitamini pa to in se mu je povečal apetit. Probajte, mogoče bo pomagalo Imenuje se Multi sanostol in stane nekaj čez 2000 SIT. Našemu je pomagalo.

(odgovor članu saba)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Ta neapetit mojega otroka
14.9.2006 17:44:56   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: elizabeta p
Mi smo v lekarni kupili sirup tak z dodatki, vitamini pa to in se mu je povečal apetit. Probajte, mogoče bo pomagalo Imenuje se Multi sanostol in stane nekaj čez 2000 SIT. Našemu je pomagalo.

Sem probala. Na Zari ne deluje user posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu elizabeta p)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Ta neapetit mojega otroka
15.9.2006 14:03:23   
oka
Saba, tudi meni se že meša od telbajskov (še govoriti sem začela tako kot oni)  in tudi jaz nisem mogla verjeti, da naša madam v vrtcu poje vse, pa še kaj povrhu (kot bi imela dva otroka). Sem pa ugotovila, da doma najraje je ko sva sami. Smo pa imeli kontrolo na gastro v LJ. in imamo končno 10 kg. In ker je z nama šel še moj ultra suhi gospod, je zdravnica pogruntala, da je to očka tudi suhec in da bo to očitno genetsko. Ko sem ji to pred nekaj meseci na preiskavah hotela sama dotupiti, pa ni hotela slišati nič o temuser posted image

LP

(odgovor članu saba)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?