|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 12:27:51   
Seven*
Anonimna. Meni se zdi cist cool tale debata..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 12:32:30   
Seven*
Viv, glede dojenja je zadeva tako-tako. Se na tej temi mogoce nebi spuscala v to..

Alergije so bile v 70 tudi. Le da takrat niso zadeve tako poimenovali, ker niso vedeli da dejansko gre za alergijo. Pogosto je bila le "kronicna driska".. Marsikatra stvar je bila zato spregledana. Se pa kolicina alergij povecjuje. Je res, da jih je bilo takrat manj, ampak je bilo tudi manj alergenih snovi.. Le kaj se je pa dalo takrat kupit.. Skoraj nic, pa skoraj nic kemije ni bilo.. Danes nimas niti enega izdelka brez konzervansa..

Bi bilo fajn kaksnega imunologa vkljucit v debato...

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 12:47:20   
darjatimci
Seven,se strinjam.Tale debata se lepo odvija in prav nobeni od nas čimveč informacij ne škoduje,čeprav smo fazo uvajanja prehrane pri dojenčkih že prerasle.user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 12:55:57   
Nej
Glede uvajanja goste hrane se strinjal z previdnostjo. Čeprav je moje mneje, da dosti mamic gre resnično v skrajnost. Ampak vseeno mislim, da  mamice svojim user posted image res ne bi še smele vsega ponudit. To, da pride do kasnejših alergij, če user posted image prehitro ponudimo določeno hrano, tu se ne podpišem.  Mene bolj skrbi, da bi mu ponudila kaj takšnega, ki bi lahko imelo hujše posledice. Strah pa izvira od takrat, ko je ena mamica (znanka) svojemu 10 mesečnemu user posted image ponudila smokije in revček se je skoraj zadušil, komaj so ga rešili, ker je celi otekeluser posted image . So bili krivi arašidi v smokijih. So bili še kregani v bolnici, ker so mu ponudili smokije.
Tako da mislim, da previdnost vseeno ni odveč. 

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 12:58:08   
KIRA
arašidi so tud alergeni. oreški nasploh. sicer pa 10-mesečnik bi pa že moral znat smokija zgirzr. moji sta znali že prej. najbrž so ga kar pustili da si usta nabaše...user posted image

(odgovor članu Nej)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 13:10:21   
viv_
Moja sošolka iz faksa ima hčerko, ki je zelo hud alergik. Res hud! Pa so ji zdravniki pri pol leta rekli, naj preneha z dojenjem, ker lahko bolj kontrolirajo situacijo, če ni dojena.

Seven, midve itak ne bova nikoli prišli skupaj, ker si ti tipična naravoslovka, jaz pa tipična družboslovka user posted image  pa obe lih en prov trmasti user posted image

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 13:11:14   
cmokec
KIRA, a tvoja že smokije je? user posted image



_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 13:17:52   
Seven*
Viv, to so izredni primeri in tudi taksni obstajajo... Ceprav jaz jim ze nebi takoj verjela na besedo. Ce bi do zdaj verjela vsakemu zdravniku, ze zdavnaj nebi vec dojila.. Se sreca da v vse dvomim..

Eh Viv, saj se imamo lahko radi kljub temu, da se ne strinjamo.. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 13:22:36   
CIPRESA
Moj je smokije že od 11 meseca dalje. In bi umrl če bi mu jih nebi več dalauser posted image user posted image

_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 13:29:30   
KIRA
ja viv. pa še kako. user posted image user posted image so čist primerni, ker nima težav z grizanjem. smoki se lepo razmoči. sam enega po enega treba dajat.
tako se lepo uči grizljat koščke - nima še zobk, pa je treba z nečim mehkejšim začet. tud z skorjicami že sprobavamo pa tako. treniramo dlesni.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 14:33:12   
dix
Poznam primer, da je otrok tako zelo alergičen na kikiriki oz. arašide da če je v prostoru odprta vrečka smokija otrok postane flekast.

Naš je alergik, tem na splošno odsvetujejo vse konzervanse, aditive...pri pršici še celo brisanje tal z mokro krpo vsak dan...

Da ne boste mislile da spadam v razred kronično bolanih ljubiteljic čistoče. Neeee, počistim 1x tedensko ko je že hudo, je Poli salamo (alergolog bi se za glavo prijel če bi vedel), bonbone, sokove... pazim pa res pri jajcih, arašidih in podobnem. Sem pa bila prej bolj pazljiva, pred pol leta mu niti slučajn ne bi dala kakih bonbonov, ker je imel cel čas kožo v izpuščajih in itak splohj ne bi mogla ugotoviti če mu je res škodil sok, bonbon ali pa je še od prej flekast. Zdaj ko je koža čista vsaj lahko nadzorujem stanje, če mu kaj škodi. Ga pa tudi ne filam s takimi stvarmi, en priboljšek na dan in basta. Včeraj je celo sladoled dobil, sploh ni vedel kaj se dela z njim.

Torej, najprej je reba stanje v in na telesu normalizirat, preden začnem eksperimentirat, brez eksperimentiranja pa bi itak jedel eno te isto sranje, ampak kot pravim, POČASI nove stvari, pe celo zdaj pri 2 letih. Ne želim si več privoščit onbraza v ranah in brez kože ki srbi. Vsako jutro je bil vzglavnik krvav...saj res...VIV, naš ima že od 6 meseca vzglavnik.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 14:36:16   
NRMM
Zelo zanimiva debata, se pa kar podpišem pod anonimno.

Zanimivo mi je predvsem to, kako nekateri pediatri govorijo tako, eni drugače, pa vsi iz iste stroke user posted image user posted image .
Meni je Marušin pediater pri 5 mesecih rekel, da lahko jeva čisto vse razen beljaka in jaz to upoštevam. Finta alergij je včasih tudi dednost in tako mi je razložil te alergije. Pri nas zaenkrat nismo alergični na nič jedli pa smo že veeeliko stvari, tudi jagode, kivi, svinjino itd itd.

Bolj kompliciraš slabše je, če je otrok zdrav in je z njim vse ok, ampak vsak po svoje, a ne.



_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 14:45:17   
Anonimen
Vsaka mamica verjetno hoče najboljše za svojega otroka. JAZ HOČEM!!!! Meni ni težko počakati kakšen mesec dni, če vem, da lahko določena hrana izzove alergijo pri mojem srčku.

Rekla bi še samo to:
Tiste, ki ste malo starejše. Povejte mi kakšen paradižnik, papriko, breskve, marelice, kumarce, jagode.... ste jedli 20 let nazaj? Kakšen okus so imele te stvari, kako so izgledale? A so bila lepe in velike tako kot danes ali so bile majhne, grbaste,...in dišale kot user posted image . Zakaj? Ker je bilo natur, ni se toliko špricalo z raznimi škropivi, raje smo okopavali.

Kakšne so pa te stvari danes? Lepe, velike, napihnjene, s čim več sadovi, ...  In kakšen okus imajo? Jaz včasih ne vem, če jem marelico ali breskev ali nektarino ali kaj drugega. V glavnem totalno brez okusa (okus po plastiki, umetnem, ...je izvzet). ZAkaj? Ker so hibridi, poškropljeni...

A ste se kdaj vprašale, da vsi ti pesticidi povzročajo alergije?

Torej raje počakam mesec, dva, da se bo mojemu srčku razvilo črevesje, potem bo pa lahko jedel kar bo hotel. Jaz želim vsaki mamici samo dobro. Torej, če svetujem, da naj raje malo počaka, ji nočem nič slabega, ona se pa lahko sama odloči, če bo nasvet upoštevala ali ne.

(odgovor članu dix)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 17:08:35   
Dashenka
user posted image BRAVO (ne kričim)user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 17:14:31   
Dashenka
Ha, ha, ha.

Viv, to si pa tako luštno napisala.




(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 17:32:33   
Dashenka
Meni se tudi zdi, da ni potrebno, da bi tole postala še ena od premnogih tem o koristnosti in škodljivosti dojenja.
Ampak dojenje si (kot ponavadi) začela vpletati ti in ne Viv.user posted image .

Zelo se strinjam VIV, da naša generacija, ki je po žlički pila korenlkov in jabolčni dok nima nič več težav z alergijami kot jih imajo dandanašnji troci.

Celo nasprotno, prav zdaj je alergij bistveno več, kot jih je bilo pred 30 leti.

In da ne bi kdo zmotno mislil, da dandanes pojemo več "kemije", če se izrazim laično, kot smo jo (tisti malo starejši) oz so jo pred 30-40 leti.
Nasprotno. V 60 in 70 letih so najbolj obsedeno škropili kmetijske izdelek. To je bilo obdobje popolnom nekontrolirane uporabe pesticidov, herbicidov, fungicidov. In to resničn strupenih, takih, katerih je že 20 let ne le prepovedana uporabo, pač pa tudi proizvodnja.

To je bilo tudi obdobje, ko je bilo "napredno"  kuhat juhe iz vrečk in kock, pa priprvljat pire krompir iz vrečk - tisti za ozimnico, pa je bil na debelo poštupan s "tuberajtom".
V šolah nam niso znali skuhat navadnega krompirja, dobili smo le tistega iz vrečke, filane paprike in golaže pa so nam pripravljali s Fant omakami.
Joj, na kakšni packariji smo gor zrasli.


Zato se mi zdijo take debate včasih prav smešne.





(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 21:44:16   
mišelinka
Se strinjam z anonimno, tudi sama sem predvsem pristaš zdrave pameti.  Veliko raje recimo  ponudim svoji 10-mesečnici sveže nabrane maline in jagode z domačega vrta (brez vseh kemikalij), kot pa npr. v tem letnem času!? zamrznjeno zelenjavo ali kupljeno kašico. Da ne govorim o vseh kupljenih skuticah, pa fruchtwergih, pa pudingih...Logično, da uvajam postopoma in menim, da je otrok pri 10 mesecih, ki mu uvajamo gosto hrano od 4.5 mesecev dalje in jo odlično sprejema, enako pripravljen na npr. jagode, kot bo pri 12 mesecih. Samo, takrat pač ne bo več domačih jagod, zdaj pa so!

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: včasih res smešni odgovori....
21.7.2006 23:24:58   
Wilson
Ojoj, tukaj pa bi tudi jaz nekaj dodala. Ne ni vseeno kdaj otroku prvič v njegovem življenju ponudiš kakašno stvar. In prav dam vsaki mamici, ki pazi pri uvajanju goste hrane, in ne to za mene ni kopliciranje. Je le enih 10  vrst hrane, ki spada med močne alergene in res ne vidim niti enega samega razloga, da bi ga dojenček moral uživati.
Pri alergijah na hrano so vključeni imunski mehanizmi in alergije na hrano v veliki večini primerov pri človeku ne trajajo celo življenje, ampak ponavadi izzvenijo tam nekje med 2 in 4 letom starosti. In bolj kot zdravljenje alergije je pomembno njeno preprečevanje. Zato drage moje vas nekaterih ne razumem,  zakaj bi morala svojo malo štručko izpostavljati  alergenom, ko pa ima še vso življenje pred sabo.
Tisti ekstrem, kot pa je Viv napisala( pitje zelenjavne vode ) , pa raje sploh ne komentiram, to pa je že druga skrajnost!! Lp

(odgovor članu mišelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: včasih res smešni odgovori....
22.7.2006 8:11:00   
tina104
Dashenka, s tem pa se ne strinjam, da so v 60. letih najbolj škropili pridelke in to, vsaj v Sloveniji ne. Živim izven mesta, do svojega 21. rojstega dneva sem živela tudi na kmetiji. Ker še nisem toliko stara, da bi točno vedela, kako je bilo v 70. letih in prej, mi je o tem pripovedoval dedek. Takrat so uporabljali motiko za zatiranje plevela, pa niti škodljivcev ni bilo toliko. Sicer pa je večina ljudi, kolikor jih jaz poznam, v tistem času imela svoj vrt, kjer so pridelovali zelenjavo brez umetnih gnojil in škropiv. Tisto sadje in zelenjavo iz trgovin so le redko kupili. Da ne bo pomote, govorim za področje Slovenije, predvsem SV del.

Glede tega, kdaj katera mamica da kako hrano, pa je res odvisno od vsake posamezne mame. Meni se recimo zdi bolje malo počakat, s tem da ne pa nekaj pretiravat.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: včasih res smešni odgovori....
22.7.2006 15:38:12   
Anonimen
Zadnjič sem govorila z eno mamico in me vpraša, če že pri 8. m. vse je. Pa sem rekla, da skoraj vse, da pa bom počakala z jagodami ipd. stvarmi do 1. leta.
Pa se ja mamica pohvalila: "Eh kaj boš komplicirala, moja je pri 3.m že jedla sarmo, pa še kako jo je z užitkom jedla." user posted image  Potem pa naprej poslušam, moj je pa pri 4. mesecih jedel svinjsko,...

Oprostite, ampak jaz sem brez besed. user posted image

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: včasih res smešni odgovori....
22.7.2006 21:37:11   
Anonimen
Ja URSKA tole s sarmo pa svinjino pri 4 mesecih pa meni da zdrava  pamet vedeti da mu jo nebom dala no!!! Saj nisem govorila o pretiravanju pa tudi otrok pokaže kdaj bi neko stvar probal in pri 3 mesecih pomoje ni pokazal kakega veselja da bi raje sarmo namesto mleka.  Govorim o mesecu ali dveh pred dopolnjenim enim letom takrat mislim da pa lahko že nehamo komplicirat. Saj postov kjer bi mamice spraševale ali lahko pri 4 mesecih je svinjino ali jagode ni se pa pojavijo ista vprašanja pri 10 mesecih ali več kjer mogoče otrok že poiskusi kaj takega pa mu damo drugi dan še eno jagodko ko tako prosi, pol pa na RR vprašamo in kaj sledi - bombardiranje če si čist mem saj je vendarle alergenouser posted image Otroku pa se ni pojavila niti ena pikica ali izpuščaj  a ker v knjigi tako piše in na RR-u moramo upoštevati navodila. Prvi dan po dopolnjenem enem letiu, takrat pa lahko in niti ure prejuser posted image user posted image user posted image - takšni izpadi se mi zdijo butasti in smešni. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: včasih res smešni odgovori....
22.7.2006 21:42:18   
Anonimen
ponudila smokije in revček se je skoraj zadušil, komaj so ga rešili, ker je celi otekel . So bili krivi arašidi v smokijih. So bili še kregani v bolnici, ker so mu ponudili smokije.



Pa ne zato, ker jih je basal, dejte malo bolj pozorno brat, ne pa kar lapat v tri dni. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: včasih res smešni odgovori....
22.7.2006 21:51:17   
Anonimen
Meni je pa čisto fajn, da preberem tudi takšne informacije, npr. da so nekatere jedi alergene in da se jih je do 1.leta bolje izogibat.

Sama sem jih ravno tako dajala "prej" kot bi bilo potrebno, mi je pa informacija koristila toliko, da sva bila nekaj dni pozornejša na morebitne reakcije. In tudi če bi se reakcija pojavila, bi verjento lažje ugotovili, zakaj, če bi bila razlog hrana.

V vsakem primeru menim, da so informacije dobrodošle in da je večina uporabnikov tega foruma sposobna presoditi, ali gre pri tem za napihovanje morebitnih nevarnosti ali pa samo dobronamerno informacijo user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: včasih res smešni odgovori....
23.7.2006 8:45:33   
Nej
Glede smokijev- gre za dva smokija, ki mu ju je ponudila, ko jih je sama jedla in reakcija je bila v trenutku. So takoj šli v bolnico brez pomislekov. Ampak to še vseeno ne pomeni, da ko bo otrok starejši, ne bo smel jest smokijev. Samo trenutno še njegov organizem ni na to pripravljen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: včasih res smešni odgovori....
23.7.2006 11:19:05   
suzy007
Pa gremo naprej. Ne sme imet dude, ne sme imet flaške, ne sme imet blazine v postelji, ne sme imet hojice, ne smeš mu lase sušit s fenom, umivaš lahko samo z navadno vodo...


Zakaj pa ne smeš sušit lase s fenom? Tega še nisem slišala!?

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?