|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
23.7.2006 16:05:27   
iva01
če so tvoji starši podarili toliko nikjer ne piše da bi mogli njegovi tudi, sicer pa bi lahko bila vesela če ti kdo sploh kaj prinese sej to ni obveza da če greš k nekomu da mu moreš nekaj kupit in to za kr velik denarja, meni na kraj pameti nebi prišlo da bi razmišlala za kolk denarja je bilo čigavo darilo ker mi je za to čist vseen, nikakor pa nebi obremenjevala partnerja z tem.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
23.7.2006 17:05:18   
Anonimen
Meni to sicer ni všeč, zato bi rada ohranila naše navade, da se ob rojstvih, rojstnih dnevih, ... zbere vsa družina.


Pa naj se, samo brez daril.

(odgovor članu Mala Vita)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
23.7.2006 17:14:06   
Dashenka
In praviš, da nisi materialistkauser posted image

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
23.7.2006 17:22:01   
Dashenka
Splišni, jaz sem tudi morala pošteno premislit in bingo:
  • Od mame sem dobila prekrasno orhidejo, ki le letos že drugič cvetela in to kar dva meseca skupaj
  • Od moža pa 30 dag tatarskega biftka in Slona, pa Presidentovo polslano maslo in nekaj svežih žemljic: najboljše možno darilo, po 9m dieti (nič surovega, nič školjk.itd) in strahu pred tokso.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
23.7.2006 17:29:29   
bskrle
Ne primerjam daril enih in drugih staršev, naši so naredili previjalno mizo, mama jim potem večkrat kaj kupi, ne pa ravno ob rojstvu. Od moževih staršev smo za prvo deklico dobili denar za jogi. Dajo pa večkrat kakšne pridelke, meso, klobase ... ponavadi pa ne kupujejo daril v klasičnem pomenu. Sicer pa pomagajo po svojih močeh.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
23.7.2006 22:56:43   
BLAŽIKA
Tudi naša punčka je dobila od mojih staršev res ogrooomno in še sedaj vsak mesec ali dva zmeraj nekaj dobi. Ko pridemo k babici(moji mami) jo vedno čaka v hladilniku kaj za popapat kar ima rada in vedno je v predalu z sladkarijami kaj za njo. Od partnerja starši pa so prinesli v bolnico eno majhno igračo, in to je bilo do sedaj tudi vse, tudi ko smo tam na obisku bili ni nikoli bilo za njo nič in mala seveda kot pri moji mami se zažene proti hladilniku in potem je presenečena ker ni za njo nič. Ampak se jaz zaradi tega sploh ne obremenjujem in pravim hvalabogu da imamo res eno zlato babico in dedija(druga babi in dedi od partnerja starši je niso videli že od velike noči pa čeprav smo doma vstran le 2 km in to je najbolj žalostno).

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
24.7.2006 6:56:50   
dory
Hja materialisti pa takole :)...a ni bolj in vec pomembno,da se na otroka spomnejo, da pridejo pogledat malo strucko, da so ob njem in ob vas, da drzite skupaj kot druzina...ne vem kje je point ene dobre druzine v tem,kaj ti dajo? Zivljenje je prevec minljivo in premalo se zavedamo tega...vsi bi meli vse in se vec, ob tem pa pozabljamo dejansko na socloveka...


Mene bi bolj zabolelo kot po tvojih kriterijih ne zgledna darila, da ti otroka niti ne bi prisli pogledat, se ne bi zanimal zanj...no to je pa res hudo in s tem se pokaze dolocena mera inteligence in nekulture...ceprav tudi to prebolis in se na tisti strani tudi sam izoliras...

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
24.7.2006 8:23:27   
srki
Preveč se s tem obremenjuješ.

Če se z vaše strani pripravljeni za vsak dogodek veliko prispevati, prav, pa če lahko ali pa če ne. Če pa s partnerjeve strani te navade ni, pač to sprejmi. Oni imajo glede tega drugačno mišljenje.

Ko sem jaz rodila, sem najprej v porodnišnico dobila telegrame, to jih valda vsak, doma pa, kdor je prišel na obisk, je prinesel kako malenkost-obleke, kar sem bila zelo vesela. O kakšnem denarju sploh sanjala nisem niti tega nisem pričakovala, ker se ne obdarujemo na veliko. Pri nas se tudi za božič ne obdarujemo. Praznujemo ga tako, kot se ga je praznovalo prej, s poudarkom na božič in ne na darila, v krogu družine.

Pomembna mi je bila sreča mojih in njegovih bližnjih in čisto nič drugega.

Ob krstu in ob rojstnih denvih pa je isto-malenkosti oz. tisto, kar vejo da rabi.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
24.7.2006 10:07:16   
Anonimen
Jaz sem najprej od vseh pobrala podatke, koliko bom dobila za rojstvo njihovega naslednika, potem pa sem se odločala, ali se sploh splača zanositi ali ne. No do zdaj se je samo dvakrat splačalo. Res no, ne bom jaz zastonj se matrala in rojevala! user posted image

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
24.7.2006 10:19:29   
Pobalami
Meta user posted image user posted image user posted image

Jaz v resnici sploh ne maram velikih daril. No, če bi mi kdo na vsak način hotel avto kupil se ne bi branila.user posted image

Majhna pa tista iz srca.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
24.7.2006 10:31:05   
Anonimen
no jaz na rojstvo mojega user posted image  še čakam tko da bom poj vidla....drugače pa ne vem..jz bi bl vesela tud vsakega nasveta ali čestitke za user posted image  ker mi pomembno kolk mi kdo prinese oz mu/ji....

bomo poj vidli...

(odgovor članu karin412)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
24.7.2006 10:33:15   
CUKRČEK
Kaj se obremenjuješ s tem...pač oni nimajo take navade, da se ful an veliko obdarujejo.

Moji starši naprimer tudi kar naprej nekaj kupujejo moji hčeri......njegovi pa ne toliko. Pač nimajo tega v navadi. PA kaj. So pa ravno tako dobri stari starši kot moji.

Jaz tretiram vse za "dobro voljo" in ne kot obveznost.
Sem bila pa vesela  vsakega telegrama četudi je bil brez darila zraven. Važno je, da se te spomnijo in te imajo radi.

< Sporočilo je popravil CUKRČEK -- 24.7.2006 10:37:14 >


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
24.7.2006 10:53:35   
Anonimen
Jaz pa sploh ne razmišljam kdo koliko da, glavno da pride od srca.


MOja firma s partnerji je dala 200 000 SIT! Od mojega služba stolček za hranjenje, oblačila.....Od mojega sestra je posodila zibelko in kupila komplet opremo za zibelko (25.000 sit), meni nič, njegovi starši meni ob rojstvu nič so pa potem prinesli mali denar ko je prišla iz porodnišnice. Moja mama+ fotr sta mi v porodnišnico poslala lepo misel, copatke in nogavičke za malo, me preselila v novo stanovanje, spucala stanovanje, kupila miljon malenkosti, ki so mi manjkala. Mož me je tudi selil, vse porihtal, kupil šopek z vazo in kasneje še prstan.

Dobi pa še mala vedno nekaj denarja od starih staršev, darila, hrano za cartanje, oblekice,...

V bistu se ne sekiram če kdo da ali ne da! Me je pa bolelo, ker se je večina prijateljic umaknila. Torej niso bile prave prijateljice.

Da bi pa jaz rekla svojemu možu, da naj vpraša starše zakaj niso nekaj dali! Mislim, da bi bilo potrebno,da se nad sabo zamisliš. Mogoče koliko ti njim toliko oni tebi!!!!!!!!!!!

< Sporočilo je popravil Bojana26 -- 24.7.2006 11:01:02 >

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
24.7.2006 12:53:33   
jakaracman
Pa saj punca ni nič slabega mislila pa ste jo vse napadle, kot največjo materialistko . zločinko.Je pač navajenana na velika darila.Kot , da bi ve pa zavrnile darila - draga če bi jih dobile.Ali bi zato bile materialistke?
Se boš morala navaditi , da eni dajo eni pa ne.Nikakor ne mori s tem partnerja.Osebno sem dobila veliko daril , zelo dragih in sem bila hvaležna in nisem preštevala kaj koliko.Osebno pa menim, da je lepo, če vnuku lahko kaj lepega daš.Tudi sama upam , da mi bo stanje takrat to dopuščalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
24.7.2006 12:59:20   
Anonimen
ja js sem tut od mojih dobila kr dost od njegovuih pa v bistvu nič. no lažem obe sta dobile zčlatnino ena verižico ena pa zapestnico. nism pa niti ne vem kaj pričakovala, ker vem da njegova mama pač nima, če pa že ma pa sploh ne zna delat z denarjem tko da sem se s tem nehala obremenjevat. recimo bl me je podražl da dobi odpravnino za penzijo pa z njo položi porfido okol bajte namest da bi kupila nova okna in napelala centralno. ampak to je že druga zgodba

(odgovor članu karin412)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
24.7.2006 13:07:54   
Anonimen
Važna je gesta, ne pa vrednost darila.
Lahko ti nekdo da milijone, pa to ne bo nič vredno, če ne bo dano iz srca. Lahko pa ti prinese eno samo rožico, ki jo je utrgal na bližnjem travniku in je to nekaj neprecenljivega.

)Gledano finančno so moji starši prispevali nekoliko več kot njegovi, ampak mi še na kraj pameti ne pade, da bi se s tem obremenjevala. Edino, kar mi je važno, je, kakšen odnos imajo do vnukinje in ne koliko bodo zanjo prispevali. Za osnovne dobrine sva itak odgovorna jaz in mož kot starša user posted image , od najinih staršev pa pričakujem da jo imajo radi, da jo občasno pocrkljajo in da so to kar so: dedki in babica).

(odgovor članu karin412)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
24.7.2006 13:22:04   
puncica
Jaz premišljujem in premišljujem pa gruntam da nisem nič dobila niti za punčico niti za tamalečka od nobenih staršev (niti mojih niti njegovih), no sam telegram pa eno igračko zraven, itak pa zdej moja mami nonstop neki kupuje, pa tud tašča kdaj kej prinese. Ma jst sploh nisem nič pričakovala, tako sploh nisem bila razočarana user posted image .
Jst mislim da se preveč obremenjuješ s tem. A ni glavno da jih imajo radi?

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
24.7.2006 14:11:07   
Anonimen
SRKI - ne govori da je valjda da vsak v porodnišnico dobi telegrame. Govori zase, jaz jih namreč nisem dobila, niti enega in to lahko zelo boli,zato ne govori,kot da je to nekaj samo po sebi umevnega. Nekateri pač nimamo take sreče

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
24.7.2006 14:34:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

SRKI - ne govori da je valjda da vsak v porodnišnico dobi telegrame. Govori zase, jaz jih namreč nisem dobila, niti enega in to lahko zelo boli,zato ne govori,kot da je to nekaj samo po sebi umevnega. Nekateri pač nimamo take sreče



se strinjam. jaz sem pri prvi hčeri dobila 1 telegram dan pred odhodom od ene sorodnice, ki je sploh ne poznam. pa pri drugi tud. niti zahvalit se ji ne morem, ker ne vem, kje živi. nobenga ne poznam, ki bi ga lahko vprašala.

se pa mamice z telegrami ven mečejo in postavljajo, pa z darili tud.
tista, ki sem bla z njo v sobi ob 2. porodu, jih je na okno zložla, ko da dela razstavo, sam zato ker se je postavljala - videla je, da jaz ne dobim nič, pa da tud obiskov nisem imela dosti. k men ni hodla cela žlahta, pač pa ožja družina. nič tet in stricev in bratrancev, pa sestriačen.. pa še pol vasi poleg....
pa se je zanalašč postavljala. to boli, čeprav gre samo za šminkanje, ker se pol počutiš manjvredno. jaz sem se najprej počutila prizadeto.
potem sem si pa mislila - pa kaj. ljubezni se pa ne da kupit. pa sem sam še mojo punčko gledala,  ono drugo mamico sem pa ignorirala. sej je itak ni noben maral. niti sestre ne. so na njen račun nekaj pikrih rekle na hodniku. sem se potihem smejala - zdaj pa maš milo za žajfo, ko si pa do vseh nesramna.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
24.7.2006 15:16:30   
Babaloo
Ne moreš pričakovati, da imajo vsi ljudje enaka merila glede obdarovanja. Eni dajo več, drugi manj.
Bolj pomembno, je kako bodo imeli otroka radi, koliko časa si bodo vzeli zanj in ne kaj mu bodo kupili.
Otrok je tvoj (vajin) in vidva sta dolžna skrbeti zanj.
Jaz sem se ob rojstvu otroka razveselila vsakega darila, še tako majhnega in ni bilo važno od koga je! In vsekakor nisem delala računice, kdo je prinesel koliko. To se mi zdi tako brezveze- tudi za darila za rojstni dan itd.
Ljudje smo pač različni.
Eni se s tem obremenjujejo, eni se pač ne.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
25.7.2006 9:54:09   
pikica*
To je pa že kar hecnouser posted image . A je pomembno za koliko denarja so kupili darilo? Saj nič ne rečem, tako moji kot partnerjevi starši ob rojstvu naše škratke nakupili vse živo. Ampak sama nisem nikoli vodila računovodske evidenceuser posted image . Tudi, če ne bi prinesli popolnoma nič - pomembno mi je bilo to, da so pokazali, da imajo našo pupiko radi. Še več pa mi pomeni to, da jo počuvajo kadar se le da, da si z dragim vzameva nekaj časa zase. Moja stara mama ji recimo ni kupila ničesar (tega sem se spomnila šele sedaj, ko sem začela razmišljat o darilih ob rojstvu), vendar ji tega niti približno nisem štela kot slabo. Vem, da ima nizko pokojnino in vem tudi to, da ji vseeno pomeni ogromno, saj je njena prva pravnukinja.

Ne moreš pričakovat, da ljudje skozi materialne dobrine pokažejo kako radi imajo tvojega otroka. Vsak funkcionira na svoj način. Ko se boš sprijaznila s tem, bo takoj lažjeuser posted image .

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
25.7.2006 10:43:19   
Anonimen
je pozornost in ne koliko stane darilo! meni se to zdi prav materialistično, res. sama sem dobila darilo vredno preko 200.000 sit( otroška soba), pa sem bila vesela tudi  enega pajacka za tamalega in igračke za voziček.. vse mi ej bilo enakovredno

(odgovor članu Mala Vita)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
25.7.2006 11:03:15   
srki
No dobro, če pa tudi telegramov ne morejo poslat, pol je pa drugo in ne vem, kako to boli. Telegrame sem omenila zato, ker so mi že le-ti dosti pomenili. Govora pa je bilo o denarju in drugih materialnih stvareh.

Anonimna, k meni so prišli tudi samo moj partner, mami, brat in sestra. Cele žlahte si pa res nisem želela, pa tudi pol vasi, verjemi, še kak mesec po porodu ne.

Pa če so k moji "cimri" hodili prijatelji, prijateljice, drugi v vasi, me tudi ni bolelo. A ni dovolj, da pridejo res samo bližnji. No, zame je.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
25.7.2006 11:37:26   
mamsi
50.000,- ?!? Ali ti nelagodno, ko so toliko zapravili za vas?? Jaz bi se že dolžno počutila, raje nič ne dobim.

Še nekaj mi povej. Ali si zdrava? Ali je tvoj otrok zdrav? Imate za jest? imate toplo doma? Se imate radi?
Če ceniš te darove, nisi materialistka, če pa meniš, da mora zraven bit še 50.000,- Sit, da kaj šteje, potem pa si materialistka!

LP

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
25.7.2006 13:02:32   
Anonimen
ja v porodnišnici se res nekatere važijo s telegrami. Punca zraven mene je rekla, ko je videla da sem dobila le eno igračko, da je ona dobila 75 telegramov, pa daril a jih je že domov odnesla...user posted image

(odgovor članu mamsi)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Celulit
darja72

Si upamo priznati?

imam ga res veliko (50%)

le na zadnjici (8%)

imam, a ni zelo opazen (28%)

zelo malo (9%)

nič (4%)


Število vseh glasov: 330

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!