|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
25.7.2006 14:38:22   
TVN
Tole s telegrami me je malce pogrelo. Verjamem, da se nekdo počuti zapostavljen in mu je neprijetno, da je celo žalosten, če ne dobi telegrama, ampak obsojat tiste, ki jih dobijo več, da se hvalijo, je pa malce preveč.

Sama sem dobila precej telegramov in darilc, ki sem jih dopoldan razpostavila nad previjalno, popoldan, ko je prišel mož, pa jih je sproti odnašal domov. Nisem jih postavila zato, da bi se hvalila, koliko sem jih dobila, ampak zato, ker so mi neznansko veliko pomenila. Ne darila ob telegramih, ampak vsebina le-teh! Zame so bila in so še najlepša darila prav ti telegrami in SMS-i, ki so deževali na moj mobi takoj po rojstvu. Vsa sem prepisala v Nikino knjigo, da jo bodo spominjala na to, kako so se z nami vsemi veselili bližnji in daljnji.

Še enkrat: razumem in sočustvujem s tistimi, ki ne dobijo telegramov in obiskov iz takih ali drugačnih razlogov, se mi pa zdi zelo neprimerno, da ne rečem grdo, od teh, da potem obsojajo druge.

Sicer pa ob rojstvu posebnih daril nisem dobila in jih tudi nisem pričakovala. Razen seveda omenjenih telegramov in nekaj oblekic. Darila je potem moja Nika dobila ob krstu, kar je pri nas navada. Pa tudi tukaj ni šlo za neke bogate stvari.

Zame je materialist vsak, ki si taka vprašanja zastavlja. Sorči.



_____________________________

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
25.7.2006 15:15:28   
Pupica
Ponavad je tko...več kot kdo ma, manj od sebe da.So pa izjeme seveda!
Ampak jaz o tme sploh do sedaj nisem razmišljala. Otroke imam zaradi svojega veselja, ne pa za to, da jim bodo drugi kupovali stvari in jih čuvali. Vse to vsak naredi po svoji vesti in iz srca.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
5.8.2006 21:29:38   
ssprdamj
No, zanimiva razprava. 
Ob rojstvu mojega pikeca sem tudi jaz dobila precejsnje darilo od svojih starsev, od njegovih ne. Tudi cestitali mi niso.
Ampak to je pac njihova odlocitev in bistveno je, da je moj dragi najboljsi ocka mojemu sinu, da veliko stvari pocne z njim, da ima vedno cas za naju. NJegovi starsi pa niso prisli niti na krst,nikoli ne poklicejo in vprasajo, kako je. Kadar pa gremo mi k njim (1x na mesec pa ugotavljajo moje napake pri vzgoji).
Taksen je pac njihov odnos do prvega vnuka. Ne morem pa zaradi tega prisiliti mojega dragega, da bi jih popolnoma ognoriral.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
5.8.2006 22:28:20   
sanasan
moja hčerkica je dobila kup daril, tako od žlahte kot od prijateljev, celo moževe oboževalke so podarile kup srčkanih oblekc in igračk...moram reči, da sem bila zelo prijetno presenečena...večina se jih je izjemno potrudila tudi s čestitkami, s pesmicami, kar sem vse shranila....mislim, da so me vsi založili s stvarmi skoraj za celo prvo leto...in moram reči, da sem si večino zapomnila, kaj je od koga dobila in sem jim kasneje podarila (ker so pogosto prosili) hčerkino fotko v podarjeni oblekci ali z igračko...so bili tega zelo veseli...
od mojih še vedno dobiva kup stvari (prva vnukinja), od tašče, ki je v tujini pa sva ob rojstvu obe dobili verižici...meni ogromno pomeni, ker se zelo dobro razumeva, še več pa pogovor z njo...vedno mi da kak pameten nasvet, kako še bolj oviti moža okoli prstauser posted image
kaj pa vem, zdi se mi, da ljudje okoli mene zelo radi podarjajo in dajo s srcem, pa niso to vedno neka draga darila, so pa vedno nekaj posebnega....
aja, moj mož pa mi je podaril kaos v stanovanju (me ni bilo 14 dni!)user posted image  sem morala najprej začet pospravljat.... vsakič ko se spomnim na to, se mi mora oddolžitiuser posted image

(odgovor članu ssprdamj)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   [Brisano sporočilo]
5.8.2006 22:58:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu karin412)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
5.8.2006 23:04:52   
sanasan
joj, saj res, moj mi je rekel, da mi je podaril hčerkico oziroma ´seme´user posted image
no, najlepše darilo mi je bilo, da je bil prisoten pri neskončno dolgem porodu, ki se je končal s cr...sem bila zelo vesela, da je bil tam, da hčerkica ni bila 'sama' po operaciji ter da je vse ovekovečil z vso ne-mogočo tehnologijo

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
6.8.2006 0:01:18   
Urška//
o še dobro da nisem v tvoji žlahtiuser posted image

sicer pa jaz od njegovih ob rojstvu nisem dobila niti čestitke, mi je blo ful hudo, sicer so res prej kupli posteljo in posteljnino, pa tudi moji so veliko dali(sem vsem zelo hvaležna), ampak tista čestitka ob rojstvu pa me še danes boliuser posted image

lp

_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
6.8.2006 5:50:19   
snorlax
IZVIRNO SPOROČILO: karin412

Že dolgo časa me muči, da bi izpostavila vprašanje, ki me muči: kako naj si razlagam vrednost daril obojih staršev ob rojstvu otroka?
(Sicer nisem materialist, a v moji družini je navada, da se za rojstvo otroka podari kar večje darilo oz. denar in to sem tudi pričakovala s partnerjeve strani.)

Moji starši so kljub nizkim dohodkom prispevali 50.000 sit za voziček, kar sem mami naročila, in drobne malenkosti nekje okoli 10.000 sit. (potem- moj stari ata je podaril kar precejšen kupček denarja, teta pa mi je kupila zlatnino).
Njegova mama s svojo družino (ki ima tudi nizke dohodke) pa je podarila nekaj oblekic, kupljenih v Tušu!, ostalo iz druge roke (s telegramom ob rojstvu vred recimo v vrednosti 10.000 sit).
Njegov oče s svojo družino (ki pa ima precej dobre dohodke) pa je že v porodnišnico prinesel "le" majhno vrečko z nekaj drobnarijami za največ 5000sit.

Naj povem, da moji starši otroku vedno kaj kupijo, kako malenkost, njegovi - ne mama ne oče, ničesar, že od rojstva naprej (otrok ima 5 mesecev), kljub temu da se obiskujemo in imamo relativno dobre odnose.

Jaz bi pričakovala vsaj od parterjevega očeta kaj več, to sem partnerju tudi povedala in rekla, naj ga vpraša, vendar mu je nerodno.

Kakšne izkušnje z darili imate vi? Ali se preveč obremenjujem? Sem jaz živela v drugačnem okolju, kjer je taka navada ali so njegovi "škrti" oz. jim ni mar?


Sploh ne morem verjet, da nekdo napiše kaj takega!user posted image Za kozlat.user posted image Čisti primer materialističnega človeka!!!user posted image Vsaj tvoj dedec je malo bolj kulturen in razmevajoč in ima malo morale, da ne bi šel svojih staršev (ki praviš, da imajo nizke dohodke) fehtat za darilo.

Nikoli še nisem tako hudo reagirala, ampak taki posti me pa...user posted image user posted image user posted image user posted image .


_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
6.8.2006 9:24:46   
rija
Njegovi 300.000 tisočakov - skoraj nič ljubezni....

Moji 5000 sit - ogromno ljubezni.....do malega seveda.

Kaj misliš, da šteje večuser posted image

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
6.8.2006 9:59:18   
Anonimen
Ok groza!!!!!!!

Noben ti ni dolžen nč dat! Če si se odločila za otroka si ga dolžna sama z partnerjem preživljat in mu kupovat stvari in ne tvoji oz. njegovi starši.

Kakor sm razumela se vi ful obdarujete ob obletnicah, okroglih roj. dnevih, rojstvih...
No to ni razlog da tud od drugih to pričakuješ.

Sicer pa svoj prosti čas, ki ga imaš očitno preveč če razmišljaš o takih stvareh rajš porabi za razmišljanje o tem kolk si lhku srečna da imaš zdravega user posted image in da mu nič ne manjka ne materialno ne čustveno. Pa lahko bi bila hvaležna tudi partnerju ki te ni nekam poslal k jst bi ga direkt če bi mi naroču nej grem domou vprašat zakaj mi niso dal več dnarja!user posted image

Mal ponosa pa lhku maš, da se ne spuščaš tko nizko!

Aja pa zdej  najbulš da si jst nick spremenim ne da me ne bo kdo zamenjal s tabo. user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
6.8.2006 12:42:11   
pancek
no, jaz pa Karin čisto razumem  in po mojem ni prav nič materialistka! doma imajo pač take navade... tako kot jih imajo moi starši, tašča pa ne. Moji starša sta kljub slabem fin. plozaju (tata je BO, mama pa delavka v fabrki) kupila ta mali posteljco, previjalno in cel kup oblekic, vsakič pa prineseta vsaj paket plenic, da mi je kar nerodno! Tašča pa... eno ušivo dekico (višjo penzijo ima ot jaz plačo) Ta drugim vnučkom pa bi dala vse, ker "oni so taki revezi", KU.. SO REVEZI, SAM JAMRAJO! Ko sem ji povedala, da dobivam 150.000  SIT plače, je kar utihnila. Vidi se, koga ima raj (spet šimfam to mojo taščo).
Ne zdi se mi prav, možu pa ne težim, pa mu tud ni treba, ker je mojmu cukrčku takooo nerodno. sem se spijaznila pačuser posted image

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
6.8.2006 13:15:41   
sato

Jaz bi pričakovala vsaj od parterjevega očeta kaj več, to sem partnerju tudi povedala in rekla, naj ga vpraša, vendar mu je nerodno.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image -upam, da to vse pove-na bruhanje mi gre, ko to berem.
Moje mnenje- materialistka si. In se čisto strinjam s predhodnicami.
Da pa bi mogel partner od očeta "fehtati" darila....Kako si mu sploh lahko rekla kaj takega? Te ni nič sram?
Jaz sem vesela vsake malenkosti in tudi otroke vzgajam tako.

Aja, otrok je star 5 mesecev. Kaj pa rabi, poleg hrane, ljubezni, pozornosti? Denar?

(odgovor članu pancek)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   [Brisano sporočilo]
6.8.2006 13:56:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu karin412)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
6.8.2006 16:02:04   
copka77
Karin412 jaz pa te razumem, saj sem podobno navajena že celo svoje življenje. Ob običajnih roj.dnevih sem dobivala od svojih babic ter staršev okoli 10 000 SIt, celo 15000 SIT ali bone v taki vrednosti...Ostali daljni sorodniki so prinašali manjša darila.Tako se mi zdi to normalno. Seveda pa je rojstvo, poroka, diploma,velike obletnice (50 let, razne zlate srebrne in bronaste poroke) tudi zame več kot le en roj.dan in bi pričakovala več, kot ti.( Tudi sama ne grem na poroko z darilom za 3000 SIT, ker mi je to max poniževalno za mladoporočenca).Ne neke blazne vsote, ampak več pa. Zato si ne očitaj .Očitno smo pač materialisti,vsi ki smo vzgajani v tem duhu.
Pri meni so ob rojstvu našega prvega otroka v obeh družinah nasploh-vnuka,nekaj prispevali le iz moje familije, njegova bolj ubogo a se nisem obremenjevala saj je otrok itak najina skrb .Je pa bizarno če bodo pa pri drugih članih iste familije za enak dogodek večje razlike...to se rado dogaja.
Vglavnem take it easy in lep pozdrav. Fotra pa nej ne dreza, lepo te prosim.. Vsak da po svoji vesti in včasih -zelo redko po svojih zmožnostih.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
6.8.2006 21:24:23   
ameli
Meni pa niti na misel ni prišlo, da bi vrednotila darila. Meni se, sorry, zdiš materialistka.

(odgovor članu Mala Vita)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
6.8.2006 21:43:59   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: karin412

Že dolgo časa me muči, da bi izpostavila vprašanje, ki me muči: kako naj si razlagam vrednost daril obojih staršev ob rojstvu otroka?
(Sicer nisem materialist, a v moji družini je navada, da se za rojstvo otroka podari kar večje darilo oz. denar in to sem tudi pričakovala s partnerjeve strani.)

Moji starši so kljub nizkim dohodkom prispevali 50.000 sit za voziček, kar sem mami naročila, in drobne malenkosti nekje okoli 10.000 sit. (potem- moj stari ata je podaril kar precejšen kupček denarja, teta pa mi je kupila zlatnino).
Njegova mama s svojo družino (ki ima tudi nizke dohodke) pa je podarila nekaj oblekic, kupljenih v Tušu!, ostalo iz druge roke (s telegramom ob rojstvu vred recimo v vrednosti 10.000 sit).
Njegov oče s svojo družino (ki pa ima precej dobre dohodke) pa je že v porodnišnico prinesel "le" majhno vrečko z nekaj drobnarijami za največ 5000sit.

Naj povem, da moji starši otroku vedno kaj kupijo, kako malenkost, njegovi - ne mama ne oče, ničesar, že od rojstva naprej (otrok ima 5 mesecev), kljub temu da se obiskujemo in imamo relativno dobre odnose.

Jaz bi pričakovala vsaj od parterjevega očeta kaj več, to sem partnerju tudi povedala in rekla, naj ga vpraša, vendar mu je nerodno.

Kakšne izkušnje z darili imate vi? Ali se preveč obremenjujem? Sem jaz živela v drugačnem okolju, kjer je taka navada ali so njegovi "škrti" oz. jim ni mar?


Sej sploh ne vem, kje naj začnem...

Kot prvo mi na kraj pameti ne bi padlo svoji mami (ali komurkoli drugemu) naročit, kaj naj mi kupi ob rojstvu otroka.user posted image
Kot drugo se mi zdi ful podcenjevalno in grdo kritizirat neko darilo, ker je pač majhne denarne vrednosti in zraven še (groza!!!) kupljeno v Tušu.user posted image
Kot tretje sploh ne vem, kako si lahko še toliko "zategla", da greš moža gnjavit zaradi "premajhne" vrednosti daril.user posted image

Ti svetujem, da si še enkrat prebereš svoj prvi post in boš videla, da tega človek, ki ni materialist ne bi napisal. Da si si vzela čas in šla preračunavat vsa darila... Hallo?!

Še nekaj: To, da si navajena, da se v vaši družini ob rojstvu (no, potem si to razširila še na rojstne dneve...) obdarujete z dragimi in "večjimi" darili, se mi nikakor ne zdi razlog, da od nekoga pričakuješ, da bo storil enako. Dohodki gor ali dol.
Pri nas smo se tudi vedno bolj "bogato" obdarovali, pa še nikoli nisem pomislila, da bi komu kdaj očitala, če mi prinese kakšno "skromnejše" darilo.
Pozornost šteje, se ti ne zdi?

Ti svetujem, da svojo energijo preusmeriš v kaj bolj koristnega...

Lp






_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
6.8.2006 21:44:31   
Marogica
Kot nekatere predhodnice, se tudi jaz zgražam nad tem, kako lahko sploh vrednotiš in seštevaš vrednosti daril na osebo oz družino. Predvsem pa ne razumem, zakaj je to pomembno? In če je, še to ne pomeni, da je v drugih družinah to enako pomembno in navada, da dajejo bajne vsote denarja za rojstvo otroka.
Ne razumem te, kaj želiš s tem doseči? Se "vrednost" otroka tako poveča? Bo zato srečnejši ali lepši? Isto bo kakal v plenice, jokal sredi noči, ti pa boš hodila s podočnjaki in vsa neprespana naokoli.
Mogoče pa želiš, da se tvoja "vrednost" zviša? In zakaj? Ker si postala mama, ker si rodila otroka, kot ne vem koliko milijonov mam na tem svetu?
Pa še nekaj-res te je lahko sram, da svojega partnerja postavljaš v tako bedasto situacijo. Če te to res tako zanima, bi njegovega očeta pač sama vprašala, kako in zakaj.

Oprosti, nisi samo materialistka, si zelo eogistična oseba.

p.s. Čez nekaj mesecev pa bomo brali kakšnega tasta in taščo imaš. Zamisli se, punca, resno......

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
7.8.2006 10:36:14   
bini
žal ti moram tud jaz rečt, da ne razmišljaš v redu.. mal se zamisli punca, sej morda boš dojela user posted image ..
tud pri nas je navada, da starši ob rojstvu dajo nekaj več... nihče jih ni prosil, smo jim hvaležni, primerjali nismo in ne bomo nikoli!!!
telegrami - eni imajo navado da jih pošljejo, drugi spet ne... pri nas se je izkazalo, da jih pošljejo nekateri zgolj zato, da sebi ustrežejo... otroka pa ne pridejo niti pogledat...

me pa pogreje pri nas to, da moževi starši z darili delajo grozne razlike med obema najinima otrokoma - ana je že od začetka dobivala ogromno igrač (žal totalno neuporabnih, ampak saj je njun denar) in jih še vedno... aljaž pa je v 4 mesecih dobil samo 1 ropotuljico... še dobro, da jo je, ker drugač bi počilo - nisem materialist, ampak med otroci istih staršev se pa ne sme delat razlike!!! če dobi en dobi še drug, al pa noben nič!!! bo hčerka misla da je glavna in najbolj pomembna, onadva pa imata po moje teorijo 'da itak ima že od ane ful igrač'... ma igrač je itak že preveč pri hiši, ampak če jih dobi en naj jih še drug!!!

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
8.8.2006 0:07:34   
Anonimen
vse se vrača,vse se plačauser posted image Bodo že na svoj račun prišli

(odgovor članu karin412)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
8.8.2006 10:39:22   
copka77








me pa pogreje pri nas to, da moževi starši z darili delajo grozne razlike med obema najinima otrokoma - ana je že od začetka dobivala ogromno igrač (žal totalno neuporabnih, ampak saj je njun denar) in jih še vedno... aljaž pa je v 4 mesecih dobil samo 1 ropotuljico... še dobro, da jo je, ker drugač bi počilo - nisem materialist, ampak med otroci istih staršev se pa ne sme delat razlike!!! če dobi en dobi še drug, al pa noben nič!!! bo hčerka misla da je glavna in najbolj pomembna, onadva pa imata po moje teorijo 'da itak ima že od ane ful igrač'... ma igrač je itak že preveč pri hiši, ampak če jih dobi en naj jih še drug!!!


Točno to! Kako me take stvari razjezijo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
8.8.2006 13:39:00   
Anonimen
Karin412, moj mož pa nima staršev. Pa tudi dohodkov nima nevemkako visokih. A mi predlagaš ločitev???

(odgovor članu copka77)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
8.8.2006 13:57:47   
tamala83
Dobra tema, da postavim mojo taščo v dobro lučuser posted image

Moji starši so ob rojstvu Eme kupili nam pralni stroj. stanujema z taščo v isti hiši (ločena gospodinjstva) in da ne rabim prat v njenem stroju sta se odločola za to. no pa že prej sta mi finančno pomagala pri renoviranju stanovanja in že prej kaj za tamalo tudi kupila.

tašča pa je celo nosečnost govorila, da bo kupila avtosedež. ker sma dobila že prej rabljenega, se je odločla, da ko bomo rabli novega ga bo kupila. ko se je stari pokvaro sma ji kupila novo jajčko /ona je šla zraven), pa ni nič rekla da jo bo ona kupila. dobro. ko je ječko prerasla sma začela govorit o novem sedežu in je bila tiho. kupila sma ji midva, ker to pač rabi, in ko ji fant reko če ni misla ona kupit tega, pa je samo rekal "nisem misla tekega" kaj to pomeni nimam pojma.

v glavnem najbolj naživce mi gre, ko se zdaj meče ven in ji full kopuje nepotrbnih stvar(oblačila, ki ji bodo prav, ko gre v šolo)



_____________________________

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu Mala Vita)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
8.8.2006 15:13:07   
pina-1
darila sploh niso važna. važne so vse lepe misli in pozornosti od ljudi ki jih imaš rada. Najlepše darilo ob rojstvu moje pikice je bil pogled mojega možeka z njo v naročju..... vse osatlo ne šteje...

tudi moji starši so mali kupili veliko in ji še sedaj, medtem ko jo je moja tašča videla prviš letos malo pred 3. r. dnevom.... In tudi če bi mi sedaj dala 1 mio SIT bi mi ta denar pomenil manj kot nič.....

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
14.8.2006 18:33:48   
primavera
No ja, večina se je zelo razburila ob tem tvojem razmišljanju.

Super je, če ti kdo v življenju finančno pomaga. Še posebej ob takih dogodkih, ko je potrebno na enkrat veliko. Jaz nisem navajena velikih daril. Pa čeprav moram priznati, da sem jih pred leti pričakovala. Ko si še najstnik, in vidiš kaj drugi dobivajo, ti pa nikoli nič večjega(ali pa zelo redko v primerjavi z vrstniki in svojci), ti je težko. Ampak sedaj, ko sem dozorela (vsaj meni se tako zdi), se mi zdi zelo grdo od ljudi, ki odkrito pričakujejo ob takih dogodkih velika darila. In še bolj noro se mi zdi od ljudi, ki padejo na take finte in prispevajo več kot je v njihovi moči. Iz razlogov kot so, da nebi obdarovanca užalili, ali da nebi bili oni manj vredni, ali da bi bili več vredni... Sama nebi želela svojega otroka navaditi na to, da mora vedno nekdo kaj dat.
Praviš, da tudi sama kupuješ velika darila. Super, da nisi izkoriščevalka. Si pač res tako navajena. Ampak vseeno mislim, da bi mogla malo razmisliti v tej smeri in mogoče to navado odpraviti. Ne zdi se mi vzgojno, da otroka navadiš da vedno nekaj pričakuje v dar. Poglej s čem se ti obremenjuješ. Res si malo pretiravala z zneski in kje so bila darila kupljena. Kališ si svojo srečo. Izgleda, da ti materialnih dobrin ne manjka, verjetno imaš super moža, prekrasnega otroka, super starše, super taščo in tasta, vse ti je super, ti pa se obremenjuješ s tem koliko ti je kdo dal. Svetujem ti, da pozabiš na ta darila in uživaš v življenju. Marsikomu je veliko slabše in težje. So ljudje, ki so brez ene ali pa celo vseh teh stvari in ljudi, ki jih imaš ti in bi s tabo takoj zamenjali.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Izkušnje z darili ob rojstvu
14.8.2006 19:38:24   
Sita
Ni važno, kaj dobiš in koliko ter v kakšni vrednosti, važno je, da je iz srca. Midva nisva dobila skoraj nič in nikoli nič pričakovala, pa imava tri otroke! Še nikdar se sploh nisem vprašala, niti pomislila nisem, da bi morala kdaj kaj dobiti. Meni je celo nerodno, če mi kdo kaj da. Aja, neka mamina prijateljica mi je prinesla 20 let stara oblačila za dojenčka, ki jih je hranila še od svojega sina. In že sem bila v nebesih!
A ni otrok sam dovolj veliko darilo? Sprva igrač niti ne rabi, mogoče le eno ropotuljico in kaj za obest nad zibelko (moj možje en pisan cof iz volne naredil), pa nekaj bodijev in pajackov - kar pa se že kupi, saj ni treba veliko, ker to otroček itak hitro preraste.
Ja, ne vem, no, če se spravimo delat otroke, je treba potem tudi zanje skrbet in se zanašat izključno nase! Res še nisem pomislila, da bi tašča in tast morala kaj kupiti za otroke, saj nimata nič pri tem - nista zraven sveče držala in navijala. A potem bi mi morala sedaj kupovati šolske knjige in zvezke, ko dam za tri otroke za šolo okrog 120.000SIT???

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu primavera)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Kaj sodi poleg?
sreckica

Katero fantovsko ime sodi k imenu Zarja?

Lan (44%)

Jaka (33%)

Jošt (23%)


Število vseh glasov: 208

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!