|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ALI JE LUPINICA RES NEPRIMERNA ZA DOJENČK...
7.8.2006 10:49:48   
Anonimen
Jaz sem jo uporabljala le za prevoz, shoping ipd...
Za ležanje JE POPOLNOMA NEPRIMERNA svetujem ti pa iz profesionanega stališča-delam namreč tudi z dojenčki, tako da če si pametna ne puščaj dojenčka v lupinici.Karfjoca drugače je ležalnik bolj primeren za spanje podnevi, ko je spanje za krajši čas, in kjer se naklon lahko spoti do ravnega položaja.

lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: ALI JE LUPINICA RES NEPRIMERNA ZA DOJENČK...
16.8.2006 0:36:33   
onja
V šoli za starše so nas predavateljice poučile, zakaj lupinica ni primerna za dolgotrajno ležanje otroka v njej. Položaj otroka v maternici je primeren za čas, ko je otrok v maternici. Ko se rodi, mora biti v zravnanem položaju in naj hrbtenica ne bi bila več usločena. To je pomembno tudi zaradi pljučk, saj so v položaju, ki ga ima otrok v lupinici, stisnjena in nepredihana.
To naj bi bile najnovejše ugotovitve.
Sicer je pa lupinica v osnovi mišljena kot avtosedež in ne kot terapevtski pripomoček.

Mogoče bo kateri v pomoč, meni je ta razlaga kar logična.

Lep pozdravček vsem!!

Onja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
16.8.2006 13:38:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu onja)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: ALI JE LUPINICA RES NEPRIMERNA ZA DOJENČK...
18.8.2006 13:16:35   
Anonimen
Lupinica je čisto fajn. Za v avto in krajše sedenje. Za dolgo uporabo seveda ni OK, ker se otrok ne more dobro razvijat. AMPAK tudi stalno ležanje ni dobro. Dejstvo je, da kakršen koli položaj, če bi v njem vztrajali ves čas, ni dober. Ni torej dobro, da otrok cel dan preleži na postelji ali cel dan presedi v lupinici ali da ga imamo cel dan v naročju. Malo enega in drugega pa ne škodi. Zmernost torej, tako kot pri vsaki stvari.
Vsi težijo, da mora imeti otrok ravno podlago za spanje. Ja, kaj pa če pogosto poliva? Potem je kar naenkrat boljše dvignjeno vzglavje. Torej nobena stvar ni absolutna.

BTW., v naročju otroka pravilno nosimo tako, da je zvit, kot bi sedel v lupinici. Če bi bilo res tako zelo škodljivo imeti otroka v lupinici, potem ga tudi v naročju ne bi smeli držati na isti način.

Mi imamo lupinico Maxi-cosi in sem z njo zelo zadovoljna. Uporabljamo jo za vožnjo v avtu in občasno namesto ležalnika (slednjega ne mara).

Prodajalci pa vam bodo povsod rekli marsikaj, samo da bodo prodali, še posebej v Rutarju. Tam delajo pod izrednim pritiskom šefov (na vseh oddelkih), plačajo jih po prometu.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: ALI JE LUPINICA RES NEPRIMERNA ZA DOJENČK...
18.8.2006 15:30:31   
anjaa
mi imamo našo pikico v lupinici samo med vožnjo. spi v posteljici, čez dan pa je veliko v ležalniku z igračkami, ali pa je na tleh na igralni blazini.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: ALI JE LUPINICA RES NEPRIMERNA ZA DOJENČK...
18.8.2006 18:24:52   
tinaaja
Preverjeno z neonatologom (specialistom za novorojencke), da je lupinica primerna za njih. V fetus polozaju se otrok pocuti varnega. In mu ne skoduje. res pa je, da ni namenjena celodnevni uporabi.
Anonimna - navajas 1 primer, ko je slo nekaj narobe (vzrok bi eventualno lahko bil tudi v ze prej deformirani hrbtenici/hrbtu ali pa predizpoziciji za to).. Kaj pa ostalih 99%, ki ni imelo teh prblemov. Mislim, ne mores neki generalizirat.
Problem je, da nekdo zacne sirit dezinformacije (lupinica, prehrana,..) in potem to postane "resnica"... Tako potem pride do prodajalk,.. Enako se je meni zgodilo v arielu..
Kot je napisala Ankica - nobeno pretiravanje ni varno...

(odgovor članu anjaa)
Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?