|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE
29.1.2007 8:09:39   
Eca
Hej nosečke!

Jaz sem ta teden spet sama, tamali je na počitnicah pred cepljenjem in potem gre zopet v vrtec. Moram urediti en kup stvari - če me ne bo išias priklenil na posteljo.

Berem, da zopet razsajajo viroze... čim prej se pozdravite in vse dobro vam želim.

Glede 3D UZ je čisto različno od ginekologa kako oz. kdaj te naroči. Mislim pa, da pri 26 tednih je otrok že zelo velik in se bo vse lepo videlo. Jaz sem imela prejšnji četrtek  (pri 25t), pa je bilo super. Veliko pa je odvisno tudi od tega, kako je otrok obrnejen in če nima slučajno rokic pred obrazom, tako kot naš.  Vsekakor se splača tudi kak ključek ali CD vzeti s seboj, da ti trenutki ne tonejo v pozabo.

Kako je pri vas zgaga? Jaz sem ugotovila, da če po 5 uri popoldan ničesar ne jem, da me zgaga ponoči ne peče in tudi hrana se mi ne dviguje. Spim ko bebicauser posted image .


Toliko za danes....nosečke lepo se imejte, veliko zdravja vsem in pobožajte bušije, pa še en velik objem za vse (zakaj pa smaili ne delajouser posted image )


Eca (25t+5d)

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 826
   RE: MAJČICE
29.1.2007 8:20:19   
petra a
Tejč-upam da ste uspeli zbiti vročino čez vikend in da ste malo lažje zadihali...in upam da je s teto kaj boljše...drži se, da še ti ne zboliš

Bambina-cool, 100x hvala (dobro da te imamo, da nas na kaj spomniš in opomniš!), meni je sicer šefica rekla da bi raje koristila dopust po porodniški, da ga bom takrat bolj rabila kot prej (pa je to bolj zaradi situacije in povečanega obsega dela v službi)...sem pa zelo v dvomih da bom lahko cel dopust koristila po porodniškem in mi bi tako propadel, tako da si bom probala izboriti tistih zahtevanih 12 dni že pred porodniško.

nikical-meni je Tul-ova iz Dravelj rekla naj ga grem delat čimkasneje-najbolje tam okrog 28.tedna, da bo takrat otročiček že tako velik, da se bo vse lepo videlo, če se le ne bo skrival

ostale-pa, upam da ste se pocajtale?!

Lep začetek tedna...

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 827
   RE: MAJČICE
29.1.2007 8:23:38   
petra a
mi2 ponavadi jeva zvečer (ker imava kao potem čez dan manj časa če kuhava kosilo user posted image ), tako da itaq potem zvečer slabo spim zaradi polnega želodca

sem pa jedla včeraj gibanico, jao jao, kako me je pekla zgaga, tudi voda z mehurčki ni dosti pomagala

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 828
   RE: MAJČICE
29.1.2007 8:29:51   
petra a
v soboto sva kupila še lupinico, imajo v baby centru maxi cosi znižano za 50%

a te tetra in mako majčke so obvezne?

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 829
   RE: MAJČICE
29.1.2007 9:02:33   
FLASK_A
Punce, hvala za odgovore user posted image user posted image  Sem že mislila, da sem prepozno naročena. CD dobim tam, za vsak slučaj bom vzela še ključek s sabo. Upam, da se bomo nagledali našega malega poskočneža user posted image

Za zgago ponoči (vidim, da imate tako temo) pomaga baje tudi, če ležiš na pol sede, no, podložen s pouštri- da kislina ne uhaja nazaj. Sama tega ne vem, sem pa slišala v šoli za starše (zgodnja nosečnost). Mogoče je kaj na tem.

Lep dan, veliko sonca in še več brcik od vaših user posted image

_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 830
   RE: MAJČICE
29.1.2007 9:38:55   
mravljica3
Petra a, kakšne barve pa imajo lupinice? Se kar splača, če so znižane, še posebno meni, ko moram vse kupiti po 2x. Prav super, da si to omenila!! Meni je sicer veliko stvari ostalo od prve punčke, ampak kaj ko sami plišasti in debeli pajaci, ker je bila rojena oktobra.
Kakor se spomnim jaz, teh tetra majčk nisem prav veliko uporabljala. Še prav čudila sem se, ko mi je znanka pripovedovala, da sta šla z njenim dragim v trgovino od Tosame in nakupila celo goro teh stvari in še prav drago je bilo.
Drugače tudi pri nas tamala bolna, tako, da sem bila en teden z njo doma. Ni bolj naporne službe. Na koncu sem se počutila, kot da sem v sužnjelastniškem razmerju. Človek se trudil, ampak te utrujenost premaga. Še dobro, da babice in dedki malo pomagajo. Ni mi jasno kako bom s tremi!!? Verjetno se pač ne moreš toliko posvetiti enemu. Sicer pa delam še danes in jutri, potem pa grem na dopust. Meni bi namreč v celoti propadel, saj ga moram izkoristiti do konca 6. meseca 2008, ker porodniška za dvojčke traja 15 mesecev.
A še katero dajejo krči? Meni se je pred dnevi sanjalo, da me je krč v nogo, potem se pa zbudim in ugotovim, da me cela noga boli za znoret in da to sploh niso bile sanje.

Punce lepo se imejte, jaz grem kmalu na malico, ker smo že pošteno lačni!

lp

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 831
   RE: MAJČICE
29.1.2007 11:40:08   
Elen
Evo še mene mal za začetek tedna.
Vsem ki bolehate, čimprejšnje okrevanjeuser posted image

Jaz imam 3D UZ ravno na 27. teden. Upam, da se bo vse lepo videlo. Naš sonček tako brca, da kar ne morem verjeti. Sicer pa ne more biti drugačen, se vidi da je aktiiven kot midva s fantomuser posted image

Ko vas takole berem me je kar groza, ker že nakupujete. Jaz nisem še niti eno stvaruser posted image . Gledam sicer zdaj vozičke in lupinice. Meni se zdi da je še toliko časa da vse nabavimuser posted image

Povejte, če ste že kaj oblekic nakupovale in katere? Sem zdaj gledal, pa imajo skoraj same zimske stvari. Glede na to da me rodimo pa ko bo že kar toplo, sploh ne vem kaj naj.

Kje pa kaj opremo in ostale stvari kupujete, kje se vam kaj zdi najugodneje?

Uf, jaz bom še 2 meseca delalauser posted image  Moram še bilance odati, potem pa nočem več niti slišati za to službo.

Imejte se skrajno lepo in čimlepši dan!

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 832
   RE: MAJČICE
29.1.2007 12:14:05   
petra a
mravljica3-jaz sem jo kupila v baby centru na Rudniku-imajo temno modre z številkami (ali črkami?) v malo svetlejši modri, pa tisto benetton varianto modra-rdeča-rumena, lahko pa da imajo drugod še kakšno drugo barvo, poglej na spletu...prišla me je 13.500 (ne vem v evrih)...a da tetra se pa lahko kupi tudi v Tosami, saj verjetno bi tam pa morali imeti bolj ugodne cene kot v trgovinah, bo za pogledat, čeprav bom še malo počakala, nisem ravno prepričana v njihovo uporabo.

Elen-mi2 imava že voziček, pa košaro, pa zimsko vrečo, pa lupinico, pa nekaj cunjic (seveda dobiš tudi poletno robo-baby center, Leclerc,...), flaško z različnimi cuclji, pa nekaj dudic, pa še ogromno potrebujeva, mislim da bova v prvi vrsti šla v nabavo za posteljico

redim se kot pujs, pa brce tudi že bolj občutim (sicer ne full, ampak jih)

(odgovor članu Elen)
Neposredna povezava do sporočila: 833
   RE: MAJČICE
29.1.2007 12:24:34   
petra a
ej punce, ali katera ve kako se nastavi tisti trakec pri nastavitvah (potek nosečnosti-datumsko)...vem da je že bilo govora v drugih temah, ampak jaz ne najdem

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 834
   RE: MAJČICE
29.1.2007 12:30:54   
petra a
malo "tehničnih" podatkov (drugo trimesečje) o naših user posted image , če katero zanima:

14. teden
Vaš plod je velik med 80 do 113 milimetrov in težak nekje 43 gramov. Slabosti lahko počasi pojenjajo in prav lahko se zgodi, da boste polne energije in novega elana.
15. teden
Plod je težak nekje 70 gramov. Nogice so že precej zrasle in kosti postajajo iz dneva v dan trdnejše, ušesi zavzemata pravilen položaj na glavi. Lahko že sesa svoj prstek.
16. teden
Plod je velik nekje 112 milimetrov in težak nekje 100 gramov. Nogice so že daljše od ročic, in predvsem tiste nosečnice, pri katerih to ni prva nosečnost, že lahko čutijo otrokove prve gibe. Občutki so podobni kakšnim mehurčkom v trebuhu.
17. teden
Plod meri nekje 13 centimetrov in tehta 140 gramov. Celotno telo ima prekrito s tankimi povsem svetlimi dlačicami imenovanimi lanugo. Vaša želja po seksu se lahko povrne.
18. teden
Veliko bodočih mamic prav v 18 tednu začuti otrokove prve gibe. Počasi boste morale nabaviti novo garderobo. Plod pa v tem obdobju že lahko proizvaja zvočne vibracije.
19. teden
Plod tehta že približno 240 gramov. Nogice so dosegle sorazmerno dolžino v primerjavi z ostalim telesom. Močno se že giblje predvsem brca in maha z rokami, sesa prstke…
20. teden
Ste na polovici nosečnosti in vaša teža vse hitreje narašča. Iz dneva v dan bolje čutite gibe vašega otročka. Na UZ se sliši bitje otrokovega srčka. Če pod srcem nosite punčko se začne postopoma razvijati njena maternica in vaginalni kanal.
21. teden
Plod je velik 26 centimetrov in težak približno 360 gramov. V tem tednu boste imele malce bolj podroben UZ pregled imenovan morfologija. S tem se ugotavlja pravilna rast in razvoj ploda. V kolikor ga še ne veste, vam lahko genikolog zaupa spol vašega otročka.
22. teden
Plod je velik 28 cm in težak 430 g. Velikost genikologi vedno merijo od temena do zadnjice. Sedaj je primeren čas, da začnete svojega otročka božati (po vašem trebuščku) in mu peti pesmice. Vaš otoček se na vaše božanje lahko odzove s kakšnim gibom.
23. teden
Plod je velik 29 cm in težak 500 g in se lahko odziva na glasbo, ki jo poslušate. Opazujte katera mu godi.
24. teden
Plod je težak 600 g in velik 30 cm. Če bi se otroček rodil v tem tednu bi ob skrbni oskrbi že imel možnosti za preživetje.
Lahko se zgodi, da boste opazile nastajanje strij, zato je skrajni čas, da si priskrbite ustrezno kremo ali olje za boljšo elastičnost kože.
25. teden
Plod že zelo hitro pridobiva na teži, malce počasneje pa raste. V tem obdobju je velik 34 cm in težak 650 g. Njegova ušesa so razvita, pojavijo se trepalnice in v kolikor se še niso, se lahko odprejo oči. Pojavijo se tudi nohtki na prstkih.
26. teden
V dolžino meri 35 cm in tehta okoli 750 g. Sedaj pričenja dobivati laske na glavici in se vse bolj redi.
27. teden
Plod je velik 37 cm in težak okoli 900 g. V kolikor bi rodili v 27 tednu bi imel vaš otrok ob skrbni negi že zelo velike možnosti za preživetje. Oči se odpirajo in so modre barve ne glede na to kakšne barve bo imel oči kasneje. Vsi dojenčki se namreč rodijo z modrimi očmi. Otrok vadi tudi dihalne vaje, za kasnejši porod.
28. teden
Otrok ima iz tedna v teden boljše možnosti za preživetje v primeru prezgodnjega poroda. Lepo pridobiva na teži saj tehta že preko 1 kg.
Lahko se zgodi da vam pričenja iz prsi teči tekočina imenovana kolostrum. Je prva hrana vašega otroka in je zelo bogata z proteini, minerali in maščobo. Pri večini mamic ta tekočina priteče po porodu.


(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 835
   RE: MAJČICE
29.1.2007 14:10:49   
petrinja
halo majčice!

Kot vidim ste kar pridne glede nakupovanja- moram priznat da sem jaz tudi-vsaj kar se tiče malih oblakcuser posted image . Sem kar malo izkoristila te razprodaje, in sem dobila kar nekaj luštnih stvari. Izredno se splača za malčke nakupovat v zari nasproti Emporiuma, kjer majo tudi Kids oddelek, pa kakšen H&M v Cityparku, kjer so tud zelooooooo luštne stvari. Drugače pa sem se ta vikend in tudi prejšnji ( bogi moj lubiuser posted image ) potepala po Gradcu in pa Beljaku, in iskala previjalne mize- tiste lesene- široke, kjer lahko pol tudi odstranes mizico in je potem navadna komoda, pa jih imajo kar poceni v Ikei ( okrog 150 eur ), in mi je sedaj blazno žal da nisem kakšne vzelauser posted image . Fina je tudi izbira vozičkov, predvsem kakšna Kika je fajn, tako da sedaj ko še nismo takoooo oooookrogle, a ne, lahko malo bolj brskamo za kakšnimi fajn stvarmi!

Punce, koliko pa ste kaj stare ( pardon, mladeuser posted image  )?
Jaz jih imam še dober mesec 25, pol pa že 26.

Sugar, za meeting pa se lahko zmenmo kakšno sobotko, v Tivoliju na primer-v Čolnarni, kjer lahko grejemo svoje bušije na sončku, kajne?

                                                                      Lep pozdravček vsem majčicam in njihovim otročkom.

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 836
   RE: MAJČICE
29.1.2007 14:22:26   
petra a
jaz sem 32

mi2 sva se odločila da bova kupila samo previjalno blazino, nimam prostora še za omaro oz. tisto mizico

(odgovor članu petrinja)
Neposredna povezava do sporočila: 837
   RE: MAJČICE
29.1.2007 15:15:19   
teira
Živjo majčice

ja res ste pridne z nakupi user posted image . Midva nisva še nič, razen tega, da sva se zmenila za posteljico in tu pa tam pogledava za kak voziček.  Oblekice bom nakupovala nekje v marcu - nova kolekcija user posted image , tako da Elen nisi edina, ki čaka.

Punce, a je 3D v tem obdobju obvezen user posted image  Meni G namreč ni nič omenil user posted image
Drugače pa vse BP. Brcamo, smo živahni, počutje odlično in že kar odštevam dneve do dopusta in konec službe....user posted image

Lepo se mejte pa božajte trebuščke user posted image

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 838
   RE: MAJČICE
29.1.2007 15:30:01   
Eca
Hej!

Jaz sem zgleda med "mlajšimi"user posted image , letos bom 34 (user posted image , pa sploh se ne počutim tak staro!).

Glede previjalne  sva midva rešila tako, da sva kupila eno komodo v Ikei, je visoka 100cm, ima globoke predale... super. Nanjo pa sva namontirala desko( 80x80cm), ki služi za previjalno mizo. To desko lahko potem odstranima in je normalna komoda. Sedaj pri drugem sva kupila enako komodo, tako da lepo paše k ostalemu pohištvu v otroški sobi. Za komodo sva dala 60EUR. V istem stilu imajo tudi cele spalnice ali mladinske sobe in to mi je zelo všeč, ker lahko dokupuješ po potrebi.

Evo, spet sem zatežilauser posted image

Punce lepo se imejte in pobožajte bušije!

Eca



(odgovor članu teira)
Neposredna povezava do sporočila: 839
   RE: MAJČICE
29.1.2007 15:40:37   
Majchi
Punce živjo!

Prosim povejte mi, če te znižane lupinice pašejo na vsak voziček. Midva namreč še nimava vozička, čeprav malo že gledava okrog, ampak takšno znižanje bi pa vseeno izkoristila, pa se bojim, da potem ne bo pasalo na vozek.

Drugo vprašanje pa je glede previjalne mizice. Tudi midva ful nimava prostora, zato razmišljava, da bi dojenčka previjala kar na pralnem stroju. Si pa ne predstavljam ravno najbolje, kako to zgleda. A se to samo kupi kakšna pena za na stroj ali se kupi še kakšna lesena površina, ki se jo skupaj s peno položi na stroj? Kako boste reševale tiste, ki se skušate znajti na podoben način?

Aja, drugače sem pa stara 27 let, malo pred porodom bom dopolnila 28. Na začetku mi je zdravnik napovedal termin poroda en dan pred mojim rojstnim dnevom, potem pa je prestavil na 20.5. He, he, jaz sem pa že mislila, da bova s hčerkico skupaj praznovale user posted image .

Aja, pa da vam še tole povem. V petek sva šla z mojim še na 3D ultrazvok in je zdravnica zraven naredila še morfologijo, čeprav sem jo jaz že imela pri svojem G na navadnem UZ.
Nisva mogla verjet, kakšna razlika v pregledu je to. Vse slike je ful približala, vse organe si je precej bolj podrobno ogledala, zraven je vse komentirala in razložila, kako mora biti, da je blo še nama jasno, kaj dela, vzela si je 3x več časa kot moj G in jasno nama je še vse to zapekla na CD. V glavnem, razlika med obema pregledoma in aparaturama je ogromna. Niti malo nama ni žal, da sva šla še na ta pregled in ga priporočam vsem. Itak so pa že same slikice nore, saj dobesedno pokukaš v svet naših malih user posted image  in mal počekiraš, kaj delajo. Najina si je z rokicami skoz zakrivala obraz, tako da je zdravnica komaj lahko ustnico pregledala.

No, zdej bom pa res končala. Vidim, da sem kar naložila...

Lp, Maja


(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 840
   [Brisano sporočilo]
29.1.2007 15:46:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Eca)
  Neposredna povezava do sporočila: 841
   RE: MAJČICE
29.1.2007 15:51:36   
Elen
petra a za trakec pojma nimamuser posted image
petrinja jaz sem tudi za srečanje. tako bi rada čvekala z kakšnouser posted image

teira 3D ni obvezen. je pa res lepo, ko vidiš veliko lepše kot na navadnem UZ kot je rekla Majchi. vse se vidi. že ko sva z mojim dragim bila na nuhalni, se je lepo videlo, kaj šele zdaj, ko so naše male user posted image  že pravi korenjakiuser posted image

Majchi kam si šla na UZ? 

sem se z dragim pogovarjala, pa me je opomnil, da lažem, ko pravim da nimam še nič. ko sva šla na dalši dopust (in seveda ujela zadnji vlak za to, ker smo zdaj user posted image  in je malo težje z user posted image  it kam dlje), sva kupila kar nekaj cotk, supergice, stekleničke, dude. dobila pa sva tisti vrtiljak za na posteljico in pa ležalniček, ki ga lahko prenašaš. ne vem če sem ravno pravilno napisala za zadnje dvauser posted image

moramo biti malo bolj aktivne, sem gledala kako nas "šišajo" ostale. Bom se tudi jaz bolj potrudilauser posted image

grem domov zdaj, skrani časuser posted image  tale služba mi pobere vso energijo. pa vam?

aja, stara pa sem 27 let in je moja prva nosečnost.

Lep dan vsem in pazite nase!!

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 842
   RE: MAJČICE
30.1.2007 8:15:02   
petra a
Teira-3D ni obvezen, če želiš

Majchi-moja lupinica ne paše na voziček, tudi nisem iskala take, ker sva kupila košaro...lupinica je v prvi vrsti avtosedež in ni za dalj časa da leži otrok notri, ni ravna podlaga za hrbtenico...jaz bom kupila previjalno podlogo-pride samo plastificirana pena in jo bom tudi dala na pralni stroj

Lukrecija-100x hvala...imam že nastavljeno, če greš z miško na moj nick name, ga boš videla...saj potem sem pri nastavitvah videla kje vse jih lahko dol potegneš, kaj češ, v naglici marsikaj spregledaš


dobro jutro, zaspanke user posted image

(odgovor članu Elen)
Neposredna povezava do sporočila: 843
   RE: MAJČICE
30.1.2007 8:46:57   
rožica81
Živjo majčice!

A smo v redu danes? Ste zdrave? Jaz sem sedaj tako vesela, ker sem se malo najedla spet user posted image  user posted image  Pa mali mi kar pritrjuje... Ali pa se pritožuje, da ni bilo dobro user posted image  Kaj pa vem.

Eca, te moram vprašat, kakšno komodo sta s tvojim dragim kupila v Ikei? Midva sva ravno včeraj šla malo po trgovinah pogledat te previjalne mizice in edina, ki nama je bila "všeč", je stala več kot 50.000 SIT (dovolj globoka, ampak barva...jooooj). Meni se zdi vseeno nekoliko visoka cena.

Želim vam lep dan, saj se kmalu sonček prikaže user posted image

Aja, jaz sem stara 25. Zanima me pa, če katera izmed vas kadi? Ali ste prenehale, odkar ste noseče? Ne vem, zakaj sem se spomnila, da bi to vprašala. Mogoče zato, ker ena znanka kadi kot Turek, jaz sem pa nehala še predno sem zanosila. Pa sem bila kar strastna kadilka 10 let user posted image

Lep dan še enkrat, rožica

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 844
   RE: MAJČICE
30.1.2007 9:29:22   
BAMBINA_
Dobro jutro ,
petra a ful lepo si se potrudila z opisom 2. trimsesečja po tednih. Bo treba kmalu še zadnje trimesečje opisati, ker že kar pridno drvimo v zadnje trimesečje. Madonca gre hitro. Meni se zdi, da ni dolgo nazaj, ko sva z mojim v kopalnici čakala na rezultate ClearBlue-ja user posted image , no pa sem že noseča 26 tednov (ok, en dan mi še manjka).
No, pa trakca si si tudi lepega naštimala.

mravljica3 upam, da se je tvoja puža že pozdravila. A danes se poslavljaš od sodelavcev? A ni čuden filing, ko jih "zapuščaš" za skoraj leto in pol? No, moram reči, da mene ni prav nič stiskalo na zadnji delovni dan. user posted image user posted image  

Kar se 3D tiče. Po ugotovljeni shizi, sem šla še samoplačniško k Strahovi na morfologijo, pa mi je obenem gledala še s 3D in 4D ultrazvokom. In sem prav obrazek videla... kot bi bil že zunaj... Je pa res, da moraš vedeti kaj gledaš. No, ko sem slikico mamici pokazala, je takoj rekla, da je čisto mojemu bratu podoben user posted image user posted image

Ja, vidim, da že kar pridno zapravljate. No, jaz še moram en teden zdržati, da dobim izvide AC, potem pa na juriš... Seveda sploh ne pomislim, da bi bilo s pikecom še kaj drugega narobe. Ker ne bo! Ker vem, da ne bo! Sem 100% optimistična, kar se tega tiče. user posted image user posted image user posted image Aja, vam moram povedati, da mi je že ful veliko ljudi reklo (moj dragi, moja mami, mama od moje svakinje, moj stric...) da so sanjali, da sem rodila in, da je imel pikec čisto ok ustnico. Mene je malce strah, da njihove sanje pomenijo, da se ne morejo sprijazniti s tem, da bo pikec pač malce drugačen. Da ga ne bodo sprejeli takšnega...

Skratka... ja, nakupi. No meni je svakinja obljubila previjalno, voziček bova kupila preko Sončka (PegPerego)...

Aja, še leta...jaz jih imam 28, junija jih bo 29.

Rožica81 pri nas se tudi ne kadi večuser posted image user posted image user posted image user posted image Moj je bil kar hud kadilec (1 škatla/dan) cca. 15 let, pa je zdaj nehal, da ne škoduje najinemu pikecu. Priden je
user posted image

Takole, zgleda, da bo spet lep dan. Uživajte v sončku.


(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 845
   RE: MAJČICE
30.1.2007 10:13:12   
Majchi
Dobro jutro punce!

Elen: Na 3D UZ sem šla v Domžale k dr.Strahovi. Res super.

Petra a: Včeraj sem šibala v Baby Center in iskala lupinice, pa niso nič imeli user posted image . Sem vprašala trgovko, pa je rekla, da nimajo nobenih akcij. Res pa je, da sem bla v BTC-ju in ne na Rudniku. A misliš, da imajo različne ponudbe?
Moj me je tko pogledu user posted image , da sem doma šla takoj na net na forum in mu pokazala post, da nisem spet neki narobe vidla. Hi, hi.
A so to dnevne akcije?

Lep dan vam želim.

Lp, Maja

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 846
   RE: MAJČICE
30.1.2007 10:23:34   
Majchi
Rožica81: Jaz sem tudi bila kadilka (skoraj 10 let), čeprav sem hvala bogu nehala pred tremi leti user posted image , tako da sedaj ob prvi nosečnosti ni bilo s tem nobenih težav user posted image .  
Imam pa veliko prijateljic, znank, sodelavk, ki so kadilke in so po zanositvi kadile dalje. Sicer so zmanjšale količino pokajenih cigaret, istočasno pa so se vneto držale tiste trditve, ki pravi, da je za organizem še večji šok, če naenkrat nehaš kadit in je bolje samo zmanjšat. No, če bi ob zanositvi še vedno bila kadilka, bi verjetno čisto takoj prenehala s tem. Šok gor ali dol. Je pa to seveda odločitev posameznika.

Na žalost pa kadi moj fant. Še  ni eno leto, ko mi je rekel: Ljubica, ko boš pa ti enkrat noseča, bom pa tudi jaz nehal kadit. No, sedaj sem že 24 tednov v tem stanju, on pa še ni izpolnil svoje obljube user posted image . Včasih ga malo špiknem, če je pozabil na obljubo, ampak preveč nočem. Namreč ko sem sama kadila, mi je najbolj šlo na živce, ko mi je nekdo moril, da bi mogla nehat.

Spet preveč govorim, grem rajš še mal delat.

Lp, Maja

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 847
   RE: MAJČICE
30.1.2007 10:26:57   
petra a
Rožica81-no, naj povem da kar se kajenja in alkohola tiče sem pravi biser...nič od niča, že od nekdaj

Bambina-verjamem da bo vredu s tvojim pikecom, verjamem pa tudi da ga bodo tvoji sprejeli takšnega kot je...saj zdaj tako lepo poravijo ustnico user posted image
ja, trakec je pa tudi meni všeč, hvala

Majchi-na Rudniku so jih definitivno imeli, saj sem jo vendar kupila (v soboto popoldne) in ne, ne verjamem da je bila dnevna akcija, saj je bila na ceni prav nalepka za 50% znižanje...morda pa imajo pucanje starih zalog...povprašaj na Rudnik, tukaj imaš njihovo tel št. 01/428-90-81 (mislim da je Rudniška), da ne boš zastonj hodila naokrog


kar se pa pregleda po tednih tiče, je pa to zgolj copy-paste user posted image ...no, tukaj je pa še za zadnje trimesečje, saj bomo kmalu prišle do sem, ene preje, druge kasneje:

29. teden
Otrok v dolžino meri okoli 38 cm in je težak nekje 1,2 kg. Lepo že odpira in zapira svoje očke. V tem obdobju se vse hitreje razvijajo možgani in otrok postaja vse pametnejši. Za čim boljši razvoj uživajte čim več proteinov, ki jih najdete v mlečni hrani, pusto meso, ribe…
30. teden
Vaš otrok je zelo aktiven in prav lahko se zgodi, da kasneje tako močnih gibov ne bo več moč čutiti, ker mu bo počasi zmanjkalo prostora v maternici. Obrazne poteze so izoblikovane in vsak trenutek se lahko obrne na glavo in tako ostane do poroda. Nekateri otroci pa se lahko tudi obrnejo nazaj.
31. teden
Otrok je velik 41 cm in težak nekje 1500 g. Zelo hitro raste in si nabira čedalje več maščevja. Po porodu bo količina maščevja zavzemala 15% celotne telesne mase.
32. teden
Otrok je velik 42 cm in težak 1700 g. Počasi pričenja izgubljati lunago dlačice. Trepalnice in obrvi so vse daljše. Preko vas otroček dobiva protitelesa in si na podlagi tega gradi imunski sistem za kasnejšo odpornost po porodu. V kolikor bi rodili v tem tednu, je nevarnost, da otrok ne bi preživel že minimalna.
33. teden
Otrok je velik 43 cm in težak nekje 2000 g. Po nekaterih raziskavah se lahko otrok po porodu odzove na glasbo, ki jo sedaj poslušate vi. Zenice otroka že lahko reagirajo na svetlobo.
34. teden
Otrok je velik nekje 45 cm in težek približno 2100g. V maternici mu počasi zmanjkuje prostora in se zato giblje bolj s težavo. Prav nič nenavadnega ne bo, če vam zopet postane slabo.
35. teden
Pridno raste in pridobiva na teži. Vsak dan v plodovnico polula 0,5 l tekočine, ki se prečisti skozi posteljico v vašo kri, od tam pa skozi vaša ledvica in mehur. V kolikor pričakujete dvojčke se le ti običajno rodijo med 35. in 37. tednom. Vaš porod se neizmerno bliža in zadnji čas je da začnete vaditi dihalne vaje za porod. Verjemite, da vam lahko zelo pomagajo.
36. teden
Otrok je velik 47 cm in težek 2600 g. Posteljica se počasi stara in izgublja svoj namen. Vse bolj se približuje vaš dan poroda.
37. teden
Otrok je velik 48 cm in tehta približno 2900 g. V kolikor se še ni, se bo verjetno sedaj obrnil na glavico in se pomaknil niže v medenico. Vendar ne skrbite če se vaš otrok še ni obrnil. Nekateri otroci to storijo tik pred porodom. Vsak čas lahko rodite, saj se večina otrok rodi med 37. in 41. tednom.
38. teden
Vaš otrok večino dneva prespi in raziskave so pokazale, da se mu lahko tudi sanja.
39. teden
Vaš otrok je povsem pripravljen na porod. Sedaj je le še vprašanje časa. Se pa zelo malo otrok rodi na predvideni datum poroda. Nekateri pohitijo, nekaterim pa se še kar ne da prijokati na svet.
40. teden
Čestitamo!

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 848
   RE: MAJČICE
30.1.2007 11:28:57   
Eca
Hej majčice!

Danes pa ste se razpisale...user posted image .

Rožica evo prilagam link komode iz Ikeje: http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15597&catalogId=10103&storeId=8&productId=16085&langId=-21&chosenPartNumber=94903307


Pri komodah, ki v osnovi niso namenjene za previjalne namene, moraš biti pozorna, da je ustrezne višine. Kaj kmalu te začne boleti hrbtenica - kar vam lahko potrdim iz lastnih izkušenj. Tej komodi midva nisva namontirala nog, ker bi bila potem zame preveč visoka - sicer pa je odvisno od tvoje višine.

Upam, da sem kateri pomagala oz. olajšala nakup previjalne - komode.

Glede pralnega stroja - previjalne pa bi vam svetovala, da premislite.... tudi sama sem v prvi nosečnosti razmišljala o tej varianti, ker imava bolj malo stanovanje. Sprva se mi je ta ideja zdela super, saj nisem imela neke predstave kakšno bo življenje z dojenčkom. Prve tri mesece sem veliko prala plenice zaradi širokega povijanja in pogostega polivanja (ko je podiral kupček je vedno kaj mleka popackal po sebi, meni ali plenički, ki sem si jo v ta namen nastavila), na srečo sem lahko zaradi letnega časa perilo sušila zunaj, pozimi bi ga morala v pralnem (ker imam pralno-sušilnega). Otroka pa sem dnevno previla vsaj 8x + preoblačenje, če je polival. Kako bi naj zgledalo takšno previjanje, ko stroj pere user posted image
Tudi višina pralnega stroja je prenizka in bi me zelo bolel križ in hrbtenica. Mimogrede nisem ravno visoka (samo 161cm) pa je moja hrbtenica vedno trpela pri nižji previjalni od 100cm. Punce razmislite....moja tašča je previjala na kavču ali postelji - en mesec, potem pa išias pa je bila 3 mesece nepokretna kljub blokadam.

Nisem vam hotela zatežit ali vas prestrašit, samo razmislite.

Lepo se imejte in uživajte v sončku!

Eca


(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 849
   RE: MAJČICE
30.1.2007 11:49:14   
Eca
Ups, link ni praviuser posted image   Bom probala še enkrat!


http://http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15597&catalogId=10103&storeId=8&productId=16085&langId=-21&chosenPartNumber=94903307


(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?