|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prva nosečnost pri 41 letih
7.9.2006 7:54:02   
tinaaja
AKL, cestitke..
Za prehlad - cajcki, veliko tekocine, limonin sok, pomarance, vitamine.. Glede vrocine pa ce gre na 38°bi vzela lekadol, ker vrpcina bolj skodi kot en lekadol. Definitivno pocivaj, zadekaj se in pij, pij ,pij - pa hitro se pocajtaj.
Morda preventivno vseeno poklici G ali osebenga zdravnika.

(odgovor članu AKL)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   [Brisano sporočilo]
8.9.2006 8:18:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Prva nosečnost pri 41 letih
8.9.2006 10:00:05   
ancka1
AKL upam, da si že kaj bolje. Čestitke za user posted image (sva po datumih čisto skupaj, ne). Ko sem se jaz prijavila na prvi pregled in sem sestri povedala, da me precej špika tam dol, mi je rekla, da lahko kak lekadol vzamem, se pravi, da ti nebi smel škodit.
Čimprej se pozdravi!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Prva nosečnost pri 41 letih
8.9.2006 11:48:18   
lana38
user posted image AKL čestitam!
lp

_____________________________

lana38

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Prva nosečnost pri 41 letih
8.9.2006 11:51:33   
KIRA
AKL tud jest bi ti rada čestitala. iz vsega srca. men sicer do 41 še nekaj manjka, ampak midva sva se tud dolgo trudila za bebico.
moram ti rečt, da si zelo korajžna. prvega otroka pri 41 ni hec imet. user posted image user posted image user posted image user posted image za tvojo bolezen, pa upam, da se bo čimprej "pozdravila" in da boš lahko uživala nosečnost.

LP

(odgovor članu AKL)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Prva nosečnost pri 41 letih
8.9.2006 13:58:01   
F*S*M
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image čestitam, predvsem uživaj v nosečnosti ker to je najlepiši čas pred rojstvom otroka in počivaj, privošči si vse česar si zaželiš in še enkrat UŽIVAJ, ker če boš ti uživala bo tudi otroku prijetno. Želim ti vse dobro in ne sekiraj se saj bo vse vredu. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Prva nosečnost pri 41 letih
9.9.2006 12:41:31   
Evik
Andreja čestitke!!!
jaz bom imela ob rojstvu prvega 38 let, ves čas se počutim ok, težav razen da imam nek začetek kile pa nimam. Ker je moje delo fizično kar razgibano, mi je sicer g. rekla, da naj malo pazim, zaradi svojih let, vendar sem lahko mirno in z veseljem delala do šestega meseca. Bila sem tudi na amniocentezi, ki ti po 37 letu pripada, ni nič hudega, ne boli, kratko traja, čutiš sicer, ko ti igla vstopi v maternico, potem pa vzamejo cca deci in pol plodovnice. potem počivaš doma 3 dni do en teden - jaz sem bila kar pridna in sem kar pridno počivala (pa mi je tako ali tako pasalo), pa še en teden nič težjega ne delaš in čez tri tedne dobiš izvide...
Zdaj res ženske rojevamo čedalje starejše... kar se zdravstvenih težav tiče pa te bodo zdravnik in g. vodili skoznje...
uživaj v nosečnosti in ob rojstvu - mene že kmalu čaka. aja, lekadol je ok, aspirin pa ne - saj to že veš...pa javi ko boš od g.

srečno,
Evik


_____________________________

SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU SVE VIŠE NAPREDUJEM...

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Prva nosečnost pri 41 letih
14.9.2006 11:01:15   
AKL
Zdravo,

No pa sem tudi jaz prejela prvo slikico od moje prve bejbice. Zdaj sem se vrnila od g., in zaenkrat je vse v najlepšem redu. Najprej mi je vzel bris, pravi, da je to najboljše ob začetku nosečnosti, potem mi je naredil ultrazvok in to je bilo to. Potem me je vprašal, če bom šla na nihalno, kar sem mu potrdila, on pa mi je dal še napotnico za amino, v lab. sem dala še kri, za holesterol, sladkor, krvno skupino, tokso., in  urin. Zdaj sem naročena čez 4 tedne.
Tudi g. mi je dejal, da lahko ob vročini vzamem kak lekadol, aspirin pa ne.

Evik, me zanima, ti to zagotovo veš, danes je bila pred mano ena nosečnica, ki se ji trebuhček že fino pozna, pa jo je sestra priključila na ene aparature, kar nekaj časa...potem je rekla, da zgleda, da mali spančka, da ga bo probala zbudit. No potem so se zvoki res nekaj spremenili. Res ne vem kakšne meritve so to, zato, če se ti da, mi sam na kratko mal napiši.
In kako se počutiš tik pred zdajci? In porod, si se odločila, da boš rodila klasično?
Hvala v naprej za odgovor,
Andreja





(odgovor članu Evik)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Prva nosečnost pri 41 letih
14.9.2006 11:33:45   
altati
AKL to kar si videla je CTG. Meri otrokv utrip in morebitne popadke....To kar si slišala je bil otrok srček in njegovo gibanje....CTG v Lj delajo avtomatsko pri vsakem pregledu nad 30 tednov, eni ginekolgi ga ne delajo, odvisno.....
Pa res lepo nosečnost ti želim...

(odgovor članu AKL)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Prva nosečnost pri 41 letih
20.9.2006 21:06:23   
adriana_m
AKL tudi od mene iskrene čestitke  user posted image in želje user posted image user posted image , da bi nosečnost potekala normalno, otroček pa bi bil zdrav. Kot vidiš nisi sama in nimaš razlogov za skrbi. v tem trenutku ti bo najbolj koristil pozitivizem in trdno prepričanje v to, da se bo vse dobro izteklo. Nič dvomov, samo zaupanje!

Vsem puncam na tej temi pa en velik aplavz user posted image user posted image user posted image za pozitivizem in vzpodbudne besede, ki ste jih namenile AKL!

SREČNO!

A. user posted image

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Prva nosečnost pri 41 letih
12.10.2006 9:36:21   
AKL
Pozdravljeni,
spet je čas, da se malo javim, kajti danes sem prišla od drugega pregleda pri G., zdaj je za mano že 11 tednov in vse poteka normalno. Izvidi so vsi bp, razen hemoglobin, ki je bil vedno slab bo treba mal spravit više. G. mi je naredil ultarzvok in moja pridna bejbica je sedelauser posted image  (skoraj tako). Tudi moje počutje je zdaj povsem normalno, brez slabosti...skratka brez kakršnihkoli znakov, da se v meni kaj spreminja, razen tega, da se mi že pozna trebšček, da imam že vse tesno in naslednji teden po nuhalni grem v nakup.
Se javim po nuhalni, zaenkrat pa lep pozdrav in vsem hvala za podporouser posted image
Andreja

(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Prva nosečnost pri 41 letih
12.10.2006 10:03:32   
ancka1
Živjo AKL!

Super, da je pri tebi vse OK. No tudi jaz sem 11T 1/7 in se dobro počutim. Slabo mi ni nič. Jaz imam tudi točno čez en teden nuhalno (istočasno kot pregled-ima moj G licenco). Jaz bom šla tudi po pregledu že malo v šoping v Avstrijo. Po kakšne hlače, ker sem svoje v pasu večinoma prerasla. user posted image
Sporoči kako si opravila. Jaz sem že prav nestrpna!

LP, Ancka1

_____________________________

29.4.2007 nas je razveselil najlepši deček.

(odgovor članu AKL)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Prva nosečnost pri 41 letih
19.10.2006 9:55:07   
AKL
Živjo,
za mano je NS, rezultati user posted image , G. je rekla da super glede na moja leta, da je rezultat za 10 x boljši kot bi lahko bil. V mat. knjižico mi je vpisala 1.7 mm in razmerje 1:346. To zadnje me seveda gloda, samo kaj čem to je to moja starost, vsekakor bo AMIO pokazala svoje, ki jo imam 17.11., potem pa mukotrpno čakanje na rezultate. Sicer se je vse dobro videlo in pravi, da sem v nizkem tveganju. Rezultati na izvidu pa so sledeči:
  • Background risk of Trisomy 21...1:36
  • Adjusted risk of Trisomy 21........1:346
  • Backgrounf risk of Trisomy 13+18...1:64
  • Adjusted risk of Trisomy 13+18.......1:437

Se mi je pa vse razbolelo od pregleda, ker kar vrta z tem ultrazvokom po trebuhu (saj je rekla, da če bo bolelo naj povem, pa tako hudo ni bilo) me pa zdaj mal boli spodnji del trebuha, mali je spančkal pa ga je skušala dobit za slikanje, no potem pa sem ga z kašlanjem zbudila in potem se je dalo poslikati.
Vsem, ki še čakate na NS želim veliko lepih razultatov in obilo užitkov, saj se tu že kar lepo vidi kako bejbica skače malo sem pa malo tja, se obrača ipd.




(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Prva nosečnost pri 41 letih
19.10.2006 13:47:09   
zabica26
Čestitam, AKL! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vse lepo...jst sm še na začetku...peti teden user posted image

(odgovor članu AKL)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Prva nosečnost pri 41 letih
20.10.2006 11:55:25   
smotka lonib
Tudi jaz ti čestitam AKLuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?