|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: SEPTEMBERKE 2006
9.10.2006 14:08:47   
borovnička
Helou!

Dons je spet tak lep sonček, midva morava bit pa noter.user posted image Sem se nekje prehladila in me boli grlo pa smrkam pa cela sem taka čudna. Nik se je pa nalezel od mene zgleda.user posted image Mali ful kiha, mal ma nosek zamašen pa kašlja. Očke ma pa čist rdeče. Greva jutri se mal zdravniku pokazat, ker ma dons že vse zasedeno.user posted image

Urska, tamala ti vse zbruha verjetno zato, ker ima preveč zraka v želodčku, ki ga pogotne skupaj z mlekom.

Pri Niku je bilo enako. Potem pa mi je patronažna in pediatrinja svetovala, naj ga med dojenjem večkrat odstavim in mu kupček podrem, pa potem naprej. Zbruha zato, ker gre zrak ven in s tem zrakom še tisto kar dojenček poje. Moram pa res rečt, da se je to zdaj nehalo, odkar podirava kupčke.user posted image Dojenček naj bi sploh na začetku dojenja najbolj hlastal po mleku in zraven zajemal zrak. Probajta, mogoče bo boljše.user posted image

Tejcha, dobrodošla med septemberkami!user posted image

Vidva kar pejta na sončka. Nam so že v porodnišnici rekli, da gremo lahko takoj ven na sončka za kake pol ure, uro. Pazit je treba edino to, kolk jih oblečemo. Jaz sem svojega na začetku ful oblačila, da je revež skoraj zakuhal.user posted image Temperatura mu je zrasla na 37,3 in to samo zato, ker sem ga pregrela. Dojenčke naj bi se oblačilo malo več kot oblečemo sebe. Pol je pa itak v vozičku in je v zavetju. To je meni svetovala patronažna.

Tko, zdaj pa letim k zdravniku.user posted image

Pozdravček user posted image

_____________________________

Najino srce grejeta dve srečici... prvi je ime Nik, drugi pa Neja.

(odgovor članu princes)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: SEPTEMBERKE 2006
9.10.2006 20:34:17   
Tanyka
Ojla
Danes pa je za nami naporen dan.Reneja je zvijalo od 16h in sedaj je komaj zaspal-bogi.Bi najrajši user posted image user posted image  z njim.Sploh ga nisem mogla potolažit.
Lara pa tudi išče pozornost vendar ji sploh ne morem dosti časa namenituser posted image user posted image user posted image .Kako je pri drugih katere imate 2 nagajivčka,kako vse poteka, pa ljubosumje?
Pri nas je še zmeraj malo prisotno.Upam, da se to kmalo pošlihta, ker sem včasih samo od tega utrujena, ko mislim, da me tamala ne bo več imela rada, če bom nonstop samo s tamalim-za znoret mi je.
 
Borovnička-upam, da se čimprej pozdravite.
 
Zdaj pa grem spat, da se odpočijem dokler, še user posted image  spi.Sem že ful utrujena pauser posted image user posted image user posted image .
mirno noč vsem
lp tanja

_____________________________

Vse mame so bogate, če imajo rade svoje otroke.
Nobena ni revna, ne grda, ne stara.
Ljubezen je njihova največja radost.
(Maurice Macterlinck)

Moja ljubezen vaju bo spremljala vedno, danes in večno!!






(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: SEPTEMBERKE 2006
9.10.2006 22:08:46   
žiža
mknuple pri nas kakšnega pretiranega ljubosumja ni. Je Sara ker v redu sprejela bratca in ga ima ful rada. Največji problem imava edino ker se odvaja plenic. Potem jo pa stokrat na dan lulat. Pa ful moram pazit ker bi ga ona kar mečkala pa za noge bi ga vlekla... Non stop jo moram imeti na očeh. Drugače je pa ful pridna in če rečem naj malo počaka brez problema lepo počaka, da pride na vrsto. Pa ko gremo sami trije ven lepo zraven vozička hodi. REs nimam kaj rači. Me je bilo pa predn sem rodila ful strah kako bom sama dva sfolgala. No zaenkrat gre!user posted image
Punce, tiste ki si stiskate mleko, s pumpico nikol ne boste izbrizgale toliko mleka kot ga otroček popije, ko se doji. To sta dve čist različni motivaciji. Samo ne obupat pri dojenju, čim bolj po občutku delat pa ristavljat takart ko otrok želi pa bo. Jaz sem pri Sari imela blazne težave z dojenjem. Je bila nedonošenček, pa še močno zlatenico je imela povrhu, tako da je res SAMO spala. Z muko sva se podojili tam okoli 15-20mlpa še to je trajalo celo večnost ker je vmes stokrat zaspala. Zato sem si morala tud stiskati in ji potem po dojenju še to mleko dati. POtem sem pri 4 mesecih fasala hud mastitis, sledila je operacija... O tem sploh nebi, ker... v glavnem ne priovoščim nobeni. No pri 5ih mesecih je bilo pa vsega konec, ker je bila alergična na mleko in sva pristali na pregominu. Ampak danes je ta dfečvica popolnoma zdrava punca, ki je včeraj praznovala 2. rojstni dan user posted image
Pri Urbanu je pa dojenje povsem druga zgodba in šele sedaj vidim kako čudovito in enostavno je dojenje .Tako da kar pogumno!
Aja, zakaj pa mleko ni dobro za doječe mamice? To pa res prvič slišim. Jaz se za enkrat pazim edino pri svežemu sadju in zelenjavi, sv. mesu in tiastih stvareh, ki napenjajo tudi mene. Ja pa čokolada je za enkart na rdeči listi.
Jah grem počasi spat, upam da se bodo mirne noči kakršna je bila danes nadaljevale.
lahko noč pa čim bolje spite.
Aja pa slikce od našega Urbančka sem dala v album.

(odgovor članu Tanyka)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: SEPTEMBERKE 2006
9.10.2006 22:11:51   
Dajanax
Pozdravljene čist nove mamice!!! user posted image user posted image
Tudi mi smo se prebili čez prve dni vsega novega in zdaj iko smo se vsaj malo navadili en na druzga in tud urice imamo malo bolj pošlihtane, pa sem se tud na vas spomnilauser posted image

V sredo bo naša mala Vita stara 2 tedna in v tem času smo jo žal uspeli že prehladiti, je revica imela ene 4 dni kr precej težav z zamašenim noskom. Sem bila vsa panična kaj naredit, ampak smo uspeli in danes je že mnogo boljše. Fiziološka je zakon!!

Drugače pa je dete tako pridno, nonstop bi spančkala pa jedla, že po enem tednu smo dobili nazaj porodno težo in jo še povišali za 90g, jutri ko pride patronažna bomo vidli če smo bili tako pridni tudi zdaj. Spi po 3-4 urce, včasih pa jo po 4ih urcah kar stežka zbudim, ko pa tako lepo pančka kot angelček. Po enkrat na dan se zgodi, da je cca tri urce budna.

Dojenje nam le zaenkrat lepo steklo, dojim pa z nastavki in mislim, da bom stežka brez dojila, čeprav mi je patronažna svetovala, da se naj nastavkov čimprej rešim ?!?!?

Se še kaj javim! Lepo se cartajteuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tanyka)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: SEPTEMBERKE 2006
10.10.2006 7:51:48   
Tanyka
DOBRO JUTRO
Naspana, polna energije za nov danuser posted image user posted image user posted image .
Mala dva še pančkata jaz pa sem si  že vse naredila po hiši-pridnauser posted image .
Zdaj pa že pijem user posted image in čvekam na rr.Potem pa se hitro zrihtamo in peljemo Laro v vrtec.
 
ŽIŽA-saj pri nas je nekaj podobnega kot pri vas:-ga ima zelo, zelo rada, bi ga samo lubčkala,imela na rokah,.........
Problem je, če kdo pride, takrat išče pozornost in je včasih tudi nesramna,isto se obnaša do naju.Se mi ful smili upam, da bomo čimprej prebrodli krizo.Je le 3,5 lete bila sama, dobila kaj je želela, bila na prvem mesto in sedaj to pogreša.Najhuje pa je če ga ima ati na rokah in ga crklja.Je namreč atijeva cartika.Kakšna razlika je pri vas v letih?Nisem nikjer zasledila.
 
A ni isto če si mleko iztiskaš, kot če user posted image  papca?
To mi je sedaj dalo še dodatno vzpodbudo, da vztrajam z dojenjem-hvala ŽIŽA.Sedaj imam res dovolj mlekeca in upam,da bo tak ostalo vsaj do 5 meseca.
Vmes pa pridejo krize in takrat je potrebna volja!!!
 
Danes imamo prvič posvetovalnico, me res zanima kako napredujemo- komaj čakam.
JAVIM ZVEČER.
 
lep dan
zdaj pa moram it,user posted image  že kliče
by tanja
 
 

_____________________________

Vse mame so bogate, če imajo rade svoje otroke.
Nobena ni revna, ne grda, ne stara.
Ljubezen je njihova največja radost.
(Maurice Macterlinck)

Moja ljubezen vaju bo spremljala vedno, danes in večno!!






(odgovor članu Dajanax)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   [Brisano sporočilo]
10.10.2006 18:05:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tanyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: SEPTEMBERKE 2006
10.10.2006 19:04:15   
x_srečka_x
OJ,

Tudi jaz dojim z nastavki, pa mi noben ne reče naj se jih znebim user posted image  Ne vem zakaj bi se jih pa znebila če pri njih tako fajn jeuser posted image  Jaz bom do konca dojila z nastavki, saj ravno toliko poje kot če bi dojila brez.

Vesni dodajam zdaj zvečer še malo dodatka po flaši, prvič je res pojedla še 120mml po flaši, zdaj pa samo še 40-50mml user posted image  Tako da gre že na bolje in se je mlekec popravil. Sigurno ga je bilo bolj malo zato, ker sem bila fejst prehlajena pa še malo vročine pa je bilo.

Mi imamo pa jutri prvo posvetovalnico user posted image  Me že zanima za koliko se je zredila.

Še vedno prespimo noč in to je super user posted image  Čez pa noče spati spi največ tri urce drugače pa je pokonci. Samo da ponoči spi.

Kje set pa ostale ??



LP

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: SEPTEMBERKE 2006
10.10.2006 19:14:12   
Dajanax
Tole z nastavki je res user posted image user posted image Jaz sem se odločila da bom kr z njimi dokler bom pač dojila, ker brez si ne predstvljam.

Našo pikico je patronažna danes stehtala in imamo 3,5 kg (porodna je bila 3,3 kg, iz porodnišnice pa smo šli s 3,01 kg), naju je spet pohvalila. Je pa še vedno vzrtrajala, da naj no na 3-4 ure budiva, da bo jedla. Glede na to da je teža več kot ok, razmišljam, da je ne bi več budila. Grem navadno prej ene 4krat v sobo gledat, da bi jo zbudila, pa se mi smili, k spi kot angelček! Kaj pravite? jo je treba budit??? Po moje se bo že zbudila ko bo želodček prazen?!?!?

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: SEPTEMBERKE 2006
10.10.2006 22:54:25   
princes
Dajana, meni so tudi rekli, naj jo budim, pa jo nisem..
Dvakrat sem jo je bila potem sitna kot user posted image , tko da sem jo kar pustila spančkat...
Če se normalno redi, je vse ok...

Moja pa zdajle spi že 5 ur, joj kaj bo pa ponoči..user posted image
Drugače je pa čez dan že kar zbujena, včeraj je bila cel dan pokonci...user posted image
Danes tudi od pol devetih do šestih popoldan..Naša ima še čist zmešan urnik, vsak dan je drugače..Pa skoz malo sitka, nevem ali je že tako scrkljana, da se moraš skoz z njo ukvarjat, če ne user posted image ..Moram kupit kengurujčka, jo ne morem skoz po rokah valjat..A ga ima katera?? Kako se obnese??

Midve greva tudi jutri na prvi pregled..Upam, da bo vse ok..
Noska ima mal zamašenega, bova videli..

Lep pozdravček...

(odgovor članu Dajanax)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: SEPTEMBERKE 2006
11.10.2006 7:18:35   
žiža
dobro jutro!
Danes sem pa že navsezgodaj pridna. Moj ima v sredah že jutranje varstvo tako da sem mu ob 6ih lepo kavico skuhala, pa Urbana zrihtala. Sara je se je glih tolk zbudila, da si je zaželela mleko in je sedaj lepo nazaj zaspala. Jaz pa malo po RR bluzim, ker sem neverjetno naspana. Sem se že čist navadila na to spanje pa obrokih user posted image
Midva z Urbanom imava tudi danes prvo posvetovalnico. Bomo videli koliko se je naš fantiček zredil. POmopjm ful, ker je že kar težek ko ga nosim v naročju. Smo pa danes stari natanko 1 mesec user posted image
Jaz tud dojim z nastavki, ker mi drugač samo vrh bradavice vleče. Sem že pri sari uporabljala nastavke. V bistvu je tako, da takrat ko nimam ful polnih dojk lahko dojim brez nastavka, drugače pa ne. Pa sej ni važno al dojiš z nastavki ali ne. Mleko je glih tako. Glavno da je otrok sit in mamica zadovoljna. Zakaj bi se pa obremenjevale še s tem. Sej zato so jih pa pogruntali, da pomagajo tistim mamicam, ki drugač mogoče sploh dojit nebi mogle. user posted image user posted image user posted image BRAVO ZA NASTAVKEuser posted image user posted image user posted image
A katera kaj ve kaj se dogaja z leo123?
srečno vsem, ki danes odhajate v posvetovalnico user posted image

(odgovor članu princes)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: SEPTEMBERKE 2006
11.10.2006 7:24:25   
žiža
user posted image No sem zdej vidla, da ima lea punčko Katjo in da sta se kar namučili preden sta se stisnili ena k drugi. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: SEPTEMBERKE 2006
11.10.2006 11:21:56   
Tanyka
OJ
Mi je končno uspelo do računalnika.
Smo bili včeraj v posvetovalnici-in smo bili pohvaljeni.user posted image user posted image
Rene tehta 4850g in je velik 58 cm.Odpustna teža je bila 3740, porodna pa 3920g.Dolžina 51,5.
Tako, da smo lepo napredovali.user posted image user posted image
Zdaj pa grema malo na sončeka, potem pa po sestrco.
Izkoristite sončen dan maksimalno.Vprašanje koliko še bo takšnih dni.
Se beremo zvečer.
 
LP Tanja

< Sporočilo je popravil mknuple1 -- 11.10.2006 11:23:31 >


_____________________________

Vse mame so bogate, če imajo rade svoje otroke.
Nobena ni revna, ne grda, ne stara.
Ljubezen je njihova največja radost.
(Maurice Macterlinck)

Moja ljubezen vaju bo spremljala vedno, danes in večno!!






(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   [Brisano sporočilo]
11.10.2006 14:11:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tanyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: SEPTEMBERKE 2006
11.10.2006 14:30:29   
x_srečka_x
OJ,

Mi smo imeli pa danes posvetovalnico. Na teži smo že preidobili pa zrasli smo user posted image  Odpustna teža iz porodnišnice je bila 2770 zdaj ima pa 4080g user posted image  Velika je bila 49cm zdaj je pa že 53cm user posted image  Prava velikanka.
SONCICA jaz še likam vse, tudi tetra plenice.

LP

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: SEPTEMBERKE 2006
11.10.2006 17:51:28   
alenka11
mknulpe najina fanta sta pa kar enaka na težiuser posted image . Naš je imel porodno 3900g in 55 cm. Odpustno težo pa takšno kot Rene. Jutri pride patronažna in ga bo stehtala, bomo videli koliko smo pridelali. Posvetovalnico imamo pa šele 20. 11.

user posted image  že kliče bo treba spet jest.
lp

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: SEPTEMBERKE 2006
11.10.2006 20:55:22   
princes
Čer...

Mi smo imeli danes spet pestro, jaz nevem ali imam tako sitnega user posted image al kaj...user posted image
Zbujena je cel dan, in hoče jest na vsako uro..Ona se mora najest tko, da potem pol izbruha, če ne ni srečna..
Res sem probala s kupčki, pa da ji jošk kar ven dam, če ne cuza v nedogled, pa je mirna 10min, potem pa user posted image ..Full se rada carta na jošku...in potem tolk poje...
Samo se ne umiri dokler se ne nažre...
Kašna dudika, čajčki, samo jošk...user posted image moja je že čist scrkljana...

A še kakšen user posted image skoz nekaj nerga??? Kolk so pa vaši kaj pokonci???

Smo bili na pregledu, tehta 4250, pred odhodom iz porodnišnice je tehtala 2900...
Tko, da smo se kar fino poredili, je rekla pediatrinja da še več od pričakovanega..
Velika je pa bila 52, zdaj na pregledu pa 52,5...
Pa sem rekla kako je to mogoče, pa je sestra rekla, da jih v porodnišnici bolj tako zmerijo...user posted image
Drugače ima pa od zamašenega noska vneto oko...Bogica..
Tko da mormo spirat nosek z fiziološko, pa kapljico svojega mlekca v oko..
Bomo videli...

jaz likam samo tetra plenice, ostalo dam v sušilca tko da ni treba, je vse fino mehko...user posted image
A še široko povijate?? Do kdaj boste??

Zdej grem pa kar spat...user posted image

(odgovor članu alenka11)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: SEPTEMBERKE 2006
11.10.2006 21:54:38   
Tejcha
Helou, :)

no, pa je tudi meni uspelo prit do RRja... Prav fajn je prebirat vaše poste, k mate že tolk velike otročke. Tilen je dans "star" 11 dni in nas tole skakanje okrog posvetovalnic še čaka...
Drgač pa je tudi pri nas še zelo nereden urnik,  na teži lepo pridobivamo (naju je patronažna pohvalila), tako da ga ne budim,  ko se meni zdi, da bi moral jesti. Sam opozori na to, da je lačen, in sicer tako, da vklopi sireno in potem, ko ga stisnem k sebi, "pujska" :) To je naš novi izraz za hitro in globoko dihanje in iskanje z noskom, kam bi se dalo priklopit...
Nastavkov ne uporabljava, nama  gre lepo brez. Mislim pa, da ni s tem, če jih uporabljate, nič narobe. Se strinjam z Žižo, da mlekec je mlekec, :)

Em... tole z likanjem... js vse zmečem v sušilca, s tetra plenicami vred in potem še toplo zložim. Prelikala sem, ko sem prvič oprala, sedaj pa nič več. tudi patronažna je rekla, da ni treba.

Glede na to, da ste že verjetno dobile kakšno info... Kako je s cepljenji? So vaši sončki že dobili prvo pikico? A to ti povejo v posvetovalnici al je treba it še kam drugam? Za tuberkulozo so nama dali datum decembra ... A ve jih bote dale cepit? Js si ne bi rada očitala, da nism naredla vsega, da bi bil zdrav...

Bodte lepo in uživajte s svojimi škratki,
Tea








_____________________________

...In res... Ni lepšega občutka, kot je nežen dotik otroške ročice ...

(odgovor članu princes)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: SEPTEMBERKE 2006
12.10.2006 6:09:41   
Tanyka
DOBRO JUTRO
Danes sem zelo hitro vstala in sicer ob04.30.Rene se je po dojenju tako pokakal, da sem ga morala celega preoblečt-uuuffffff.
Sedaj sem vse naredila, že perem en stroj perila in potem grem likat.Sedaj pa sem si seveda"privoščila"bolje rečeno zaslužila veliko user posted image .
Včeraj smo bili malo po nakupih,smo kupili, kar nekaj stvari za user posted image .Za Laro pa smo kupili že bundico- mi je bila takoj všeč, ko sem jo zagledalauser posted image .
 
Sončica-EEEEE točno ta čaj pijem.Res ni najboljšega ukusa ampak nekako gre.Pijete dosti čaja za dojenje?Jaz sem ga zadnjič spila v 15 min 2 l.Pol pa sem šla čitat, da priporočajo 6 dcl na dan.
Jaz sem samo prvič vse prelikala, sedaj pa enostavno ne "sfolgam".
Tudi jaz vržem v sušilca pa potem tople zložim-niso nič zmečkane.
 
Xsrečkax- kako lepo napredujete user posted image user posted image user posted image
 
Urskamravlja-Rene podneve zelo dosti spi.Ponavadi se naje, in potem ga dam, kar v postlico in zaspi.Najdalje čez dan je gor okrog 16h pa tja do 19.30,20.30.Ponavadi ga zvečer nosimo po 2h ker ga zvija in user posted image user posted image - jaz pa z njim od bolečin v križu.Nato pa sledi nočno spanje.
Kolke je sicer imel vredu- imamo dve plenički. Jaz ga bom previjala na široko do prve kontrole, ki jo imamo decemra- mislim da to ni nič slabega, kvečjemu je lahko samo koristno.
user posted image user posted image user posted image -tudi vi se lepo redite.
 
Tejcha-kak je s tem cepljenjem proti Tbc?
Meni so v porodnišnici ob odpusto rekli, da ne cepijo več.Razen če je kdo v družini prebolel, ali kaj takega..........
Sem morala podpisat, da ni bilo nič takega.Se pa mi zdi, da če bi še vedno cepili vsakega ne bi bilo nič narobe.
 
Gkde nastavkov pa je tak.
V porodnišnici so ful proti temu in tudi večalmanj vsi zdravstveni delavci.
Jaz sem jih uporabljala pri Lari in sem kar dolgo dojila-to nima s tem nobene veze.Nastavki ne vplivajo na nastajanje mleka!!!
Mene so tud hotli prepričat ampak ni šlo drugače.Ne sekirajte se zaradi brezveznih čenč.
 
Zdaj pa moram it, ker mmi je user posted image  že prinesel user posted image .
Se slišimo
By Tanja

_____________________________

Vse mame so bogate, če imajo rade svoje otroke.
Nobena ni revna, ne grda, ne stara.
Ljubezen je njihova največja radost.
(Maurice Macterlinck)

Moja ljubezen vaju bo spremljala vedno, danes in večno!!






(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: SEPTEMBERKE 2006
12.10.2006 9:51:24   
Tejcha
Jutro, :)

Tanja, potem je bila pa danes idealna noč za kakanje mimo plenic... Mi sicer nismo bili tako zgodnji, ampak sem ga nahranila ob pol osmih, potem pa je sledilo podiranje kupčka. Pri nas se ponavadi to dogaja bolj v obratni smeri - polni pleničko... Včasih z zrakom, danes pa je mimogrede nafilal še desno hlačnico. Zgleda, da sm ga malo preveč mučkala in mu je plenička zlezla na stran... Normalno, da je premočilo žabe, pižamco in tud na moji pižami je lump pustil svoj pečat. Sem lahko takoj šla v akcijo... Ja, ceplljenje proti tuberkulozi ni več obvezno (kar pomeni, da je seveda samoplačniško). Tud js sm podpisala, da ne spadamo v ogroženo skupino (tam je bilo napisano kdo pa) in dopisala, da bi  cepljenje vseeno rada. In sva dobla datum. Nikoli ne veš... Je pa v materinski šoli razlagala, da jo je še ne dolgo nazaj fasala ena 6mesečna punčka... :(




Glede tega teženja zaradi nastavkov... Dud tudi ne bi smeli imeti, ne? Tilen ima strašansko močan sesalni refleks. Tudi, ko se naje tako, da mi že z roko stran tišči zizo, si v usta tlači od plajška, pleničke, ... do seveda prstov in celo cele roke... Lačen ni. Tako je že od drugega dne v porodnišnici. Mene je zagrabila panika, da z mojim mlekom ne dobi dovolj, potem je sledila razlaga s tem refleksom... in nasvet naj kar uvedemo cucelj, ker tega se da vzet stran, roke pa ne... Seveda sem takoj zagnala akcijo in že isti dan so mi od doma prinesli dudo. Naslednji dan me je v roke dobila ena druga sestra in znorela.. in js njej z enako razlago, kot jo je meni dala prejšnji dan ena druga gospodična, nisem prišla blizu... Kaj potem? Naj imam malega od jutra do večera priklopljenega, ker mu tako paše? Sej bi blo kr ql... No, sej potem se je omehčala in razložila, da je v prvih dneh, ko mleko šele nastaja in se ustvarja ravnovesje med ponudbo in povpraševanjem, dobro, da je mali čimveč na zizi. In dodala, da  glede na to, da smo od samega štarta lepo napredovali (to pomeni, da mlekec je!!!), da da zeleno luč za cucelj. Itak mu ga vzamem, ko ne kaže več interesa...

Še eno ?... kako je z zamrzovanjem mleka? In potem z odtaljevanjem? Js bom v soboto ene 3,4 ure od doma, pa ne vem, kako se naj lotim priprave "lunch paketa". :) Ne bi rada, da bi bil mali lačen, s sabo ga pa tud ne morem vzet. Me je že mikalo, da bi šla po tisto nadomestno reč, pa se bojim, da potem ne bi hotel več "domačega", :)


pozdravčki,
Tea










_____________________________

...In res... Ni lepšega občutka, kot je nežen dotik otroške ročice ...

(odgovor članu Tanyka)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: SEPTEMBERKE 2006
12.10.2006 9:56:22   
Billi
A tukaj ste septemberke! Jaz sem bila kar nekaj časa brez računalnika, potem sem bila pa z malo user posted image zaposlena in sem kar malo pozabila na vas user posted image
Mi se cartamo že od 4. septembra. Vse je v redu, samo malo nas krči dajejo, ampak vidim da nismo edini.
Je pa kar naporno takole z eno roko pisat user posted image

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: SEPTEMBERKE 2006
12.10.2006 10:01:20   
lea123
Pozdravljene punce,da se vam na hitro javim.
Doma smo dva dni,imeli smo carskega,ker se moja dojenčica ni spuščala.In po 7 urah matranja je na svet prišla deklica Katja-4.480 njena teža,55 njena velikost.Smo veliki in zahtevni pri hranjenju-ko je na dojki mi najraje zaspi in se ne naje,kljub moji vzpodbudi.Tako.da ji hrano tudi dodajam.Probam čez dan čim več dojiti,da nebi več uporabljali dodatkov.Tako,da Lina imava podoben problem.Meni so rekli,da pri tej kilaži rabi več mleka in,da naj malo dodajam,da se saj naje.Bomo videli.
Drugače se je ne morem nagledati,kako nežno bitjece je to.

Lep dan,mi gremo kasneje malo na sončka.user posted image

(odgovor članu Tanyka)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   [Brisano sporočilo]
12.10.2006 10:27:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Billi)
  Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: SEPTEMBERKE 2006
12.10.2006 10:27:58   
žiža
Tejcha, mleko si stisni in daj v hladilnik. Na hladnem zdrži menda 12 ur. Potem ga pa pod vročo vodo segrej tolk da na roki ne čutiš ne vroče ne mrzlo. Jaz sem to naredila tako da sem v piskrček nalila vodo ga pristavila na štedilnik in notri dala stekleničko z mlekom. Minuta pa je bila glih taprava temperatura. Jaz sem pri sari imela mleko ves čas v hldilniku. Sploh zvečer ko sem si ga stisnila in sem ga shranila za zjutraj.
V zmrzovalniku pa menda lahko zdrži 3 tedne.
No midva sva tudi imela včeraj posvetovalnico. Poredil se je za 1kg in ima sedaj 4100g, velik pa je 53. Ta pravi korenjak je. Pa rs je bil zelo priden, nič jokal, vse je ogledal okoli sebe. Edino tehtnico je pošteno polulal user posted image
Mi smo pa danes tako slabo spali user posted image  Sara ga je nekaj srala, Urban je tud bil bolj ko ne veš čas "lačen" samo da je lahko visel na meni user posted image  No vstali smo ob 7ih zdej ko smo končno zrihtani gremo pa brž na sončka. Ob poldne bo Sara že čist zaspana, ker ponoči ni spala. Jaz bom pa tud mal izkoristila in poštukala noč.
Ja še glede likanja... JAz imam pa tako dobro mami da mi vse zlika. Mi namreč nimamo pralnega stroja in perem pri naši mami, ki živi v istem bloku kot mi. Potem mi pa vse zlikano nazaj prinese. Ona namreč rada lika, pravi da tako vsaj kakšen film do konca vidi, ker bi drugače zaspala. user posted image  Jaz pa v zameno kosilo kuham sedaj, ko sem doma.
Tako zdej pa letimo user posted image

(odgovor članu lea123)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: SEPTEMBERKE 2006
12.10.2006 10:39:48   
x_srečka_x
OJ,

Meni so pa ravno v porodnišnici rekli naj mi prinesejo nastavke user posted image  Pa mi ni nobena sestra "težila" naj jih neham uporabljati. Če pač ne more zagrabiti je vseeno bolje da uporabljam nastavke kot pa da bi ji dala flašo.
Pa tudi dudo so ji sami dali v porodnišnici za ponoči user posted image  Ne vem zakaj je potem še sama ne bi smela uporabljati, se mi zdi da nekateri preveč komplicirajo s tem.

TEJCHA, če jaz kam grem jo podojim tam. Grem v drugo sobo in jo podojim da ni lačna.

URŠKA, moja je tudi lahko cel dan zbujena in takrat je tudi ona sitna user posted image  Se bi skoz crklala na jošku bog ne dej  da bi si malo spočil in se vsedel ko jo nosiš, je takoj spet user posted image  Je treba samo hodit z njo ali pa plesat na muziko. Zlo rada posluša radio, ko je kakšna pesmicauser posted image   Takrat je pa čisto mirnauser posted image  
Na začetku tudi moja ni hotela dude, sem ji pa novo kupila jo je pa takoj sprejela in jo ima rada. Kaj če bi probala z različnimi dudami?
Ali pa probaj še kakšen drug okus čaja. Ker sem imela jaz na začetku kamilice zdaj sem ji pa hotla dat komarčka pa ga ni hotela, kamilice je pa takoj spila.

Jaz sem pa svojo user posted image  okužila s prehladom user posted image user posted image  Je tako boga ko ima zamašenega noska. Ji ga redno pucam s fiziološko pa probala bom še s slano vodo, pa upam da bo kaj bolje user posted image

No zdaj je pa tudi meni ratalo nrest album, sem se fejst namtrala.

LP

(odgovor članu lea123)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: SEPTEMBERKE 2006
12.10.2006 10:41:55   
princes
Potem smo danes zjutraj vse že zgodaj vstale..user posted image jaz tudi ob pol petih, sva se najedle, potem pa previt, pa noska spucat...Saj je potem čez kakšno uro lepo nazaj zaspala, do pol devetih...Potem pa spet jest, zdajle se pa guncava v stovčku...
Jaz nevem, kako je moja tako dolgo pokonci..user posted image Saj zdajle je pridna, lepo leži pa gleda okoli, malo ji že učke skupaj vleče pa kar ne gre..user posted image

Mene tudi že križ boli, ker se moramo skoz nosit..

Ma meni gre na živce to pametovanje, ko te zdravniki kar nekaj prakticirajo, in tko mora bit...Pa itak se vsako leto kaj drugega zmislijo...
Pa patronažna tko pove, pediatrinja pa drugače, pol se pa pejd..
Tko da jaz nobenga ne jeb..user posted image , pa delam tko kot mojemu user posted image in meni paše...

Za cepljenje so pa meni rekli, da je potem pri treh mesecih...

A ve že kaj zakurite, kolk mate kaj stopinj...Mi že zakurimo, je že kar mrzlo..
Upam, da bo kaj sončka danes, da gremo malo na zrak...Je vsaj v vozičku tišina..
Drugače pa skoz kaj bi...user posted image user posted image

pozdravček...


(odgovor članu lea123)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?