|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: seznam hrane po mesecih
8.1.2009 11:13:25   
sanelaa
Tudi meni je tale tema zelo všeč. Moj mali bo konec januarja stra tri mesece. OKej, saj še ne mislim začet z gosto hrano, se namreč polno dojiva. MI e pa zanimivo, ker že zdaj, ko jaz nekaj jem, on ful gode zraven in me gleda, si kar rokico tišči v usta. user posted image KOt da bi želel poskusit. Bomo pa sigurno začeli z GH nekje na začetku četrtega meseca. 

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: seznam hrane po mesecih
16.1.2009 11:47:40   
bonicefa
Hvala za odgovoreuser posted image

(odgovor članu Bubacka)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: seznam hrane po mesecih
24.2.2009 14:36:29   
Arwenko
Mene pa nekaj zanima...berem zdajle vse te vaše nasvete, ki predvidevam da ste jih vse dobile pri strokovnjakih (pediatrih, patronažnih, takšnih in drugačnih posvetovalnicah o zdravi prehrani) in se enostavno ne morem načudit. Berem doma knjige z malo starejšim datumom in o tem ne duha in sluha, in glej ga zlomka, moja generacija skorajda ne vemo kaj je to alergija, danes pa je ze vsak drug otrok na nekaj alergicen. In potem mi moja kmecka pamet pravi naslednje. Kaj je alergija: preubčutljiva reakcija na določeno snov, setavino - torej napačna reakcija imunskega sistema, ki snovi ne prepozna. In potem se vprašam zakaj imunski sistem snovi ne prepozna, a ni mogoče to ravno zato, ker se vse preveč pazi, vse preveč odlaša. Že ko berem, da celo med nosečnostjo naj ne bi jedle jagod, ker so alergene, pa saj logično da otroci na njih reagirajo alergično, če pa njihovi imunski sistemi v svoji najosnovnejši fazi niso bili s temi snovmi seznanjeni. Ne vem, nisem zdravnik, samo poskušam logično sklepat. Ne vem pa zakaj zdravnikom, ki delajo ne vem kakšne hude raziskave ne kapne, da nekaj delajo narobe. Prosim vas lepo, vedno več vemo, stanje na problemu, ki se ga rešuje pa je vedno slabše. Zato bi pa mogoče vseeno bilo boljše včasih pogledat malo nazaj, pa malo bolj logično razmišljat namesto se prepuščat tej poplavi takšnih in drugačnih nasvetov. 

(odgovor članu bonicefa)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: seznam hrane po mesecih
7.3.2009 17:44:08   
PoliDadi
Pozdravljene.Zanima me ko ste pisale da ste devale hruske marelice..... za jest to ste skuhale?Ker recimo banane ne mores kuhat.Moja pupa je stara 4 mesece in teden dni.Zvecer okoli osme devete  ure  poje 300ml mleka.Pa je zjutraj ob pol petih ze budna in hlasta za mlekom taka sila je.Takrat poje 180ml.Potem pa do 10 pije caj.Potem pa je na 4 ure po 180.Imate kaksno idejo kaj ji naj dam zvecer za jest.dajala sem ji rizeve kasice (prah)pa jo je zaprlo.Dala sem ji mleko za dalso sitost (novalac)pa je blo se slabse.Sedaj jema nadaljevalno mleko ki je po 6 mesecu.Probala sem ji skuhat jabolko pa ga nima  nekaj ekstra rada.Korencka pa sem imela jaz vec v laseh kot ona v ustih.Sedaj sem kupla kasico  iz breskev bom vidla kaj bo s tem.Hvalezna bom vsake pomoci.user posted image

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: seznam hrane po mesecih
18.3.2009 8:45:24   
Hope2
Jaz sem mojemu gostila zvečer mleko z riževimi kosmiči, vendar sem mu potem dala malo več vode v mleko in tudi čez dan več čaja. Če ne dam več vode v mleko, ga tudi zapre. Zdaj pa mu naredim 30-60 minut pred kopanjem kašico iz riževih kosmičev (zdaj ko uvajam, mu pa še včasih zraven dam kako žličko tiste zelenjavne ali sadne kašice) in čaj, po kopanju dobi pa še flaško mleka. Kaka normalno. Drugače pa sploh ne vem kaj je narobe, da pri 4 mesecih ob pol petih hlasta za mlekomuser posted image . Naš vse to poje in je ob 1 auf, se podoji, pa ob 4-5 spet auf, ker je lačen ko volk. Bi radi spali celo noč, ampak ga ne mislim še odvračat od dojenja. Do 6 meseca bom še pač zombi, pol pa več baje ne rabi in bomo mogoče ukinjali nočne obroke.

Sem pa opazila, da vsako hrano na začetku uvanja vedno zavrača in pljuva ven, potem pa se navadi okusa in se ne more ustavtuser posted image

aja,imaš tudi kosmiče iz prosene kaše, brez glutena, brez sladkorje in brez mleka, po 4 mesecu. Probaj te, ker ne zapira kot riž

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 18.3.2009 8:54:22 >

(odgovor članu PoliDadi)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: seznam hrane po mesecih
18.3.2009 9:44:40   
PoliDadi
sma jedle od novolaca rizevo ter sadno kasico in jo je tudi zaprla.Sedaj bom probala baje da suhe slive kuhane odpirajo pa malo manga sem ji dodala k jabolki .Bomo vidli kako bo stanje.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: seznam hrane po mesecih
4.4.2009 17:17:21   
suzani
Živjo!

Smo študentke Komunikologije na FDV-ju in pri enem predmetu delamo raziskavo o otroški hrani. Zato bi Vas vse lepo prosile, če si vzamete minutko časa in rešite anketo, ki jo najdete na spodnji povezavi:

http://www.1ka.si/main/survey/index.php?anketa=726


Najlepša hvala! Ste nam v veliko pomoč! Lahko pa povabite še svoje kolege/-ice, ki imajo dojenčke in ki bi lahko rešili to anketo.

Pa seveda veliko sreče in veselja skupaj z vašimi malčki!

LP*



(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: seznam hrane po mesecih
7.4.2009 16:39:06   
Nina_ninaa
Pozdravljeni!

Smo študentke 3. letnika Komunikologije – tržnega komuniciranja in odnosov z javnostmi na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Pri predmetu Praktikum 1 delamo raziskavo o otroški prehrani, v okviru katere moramo izvesti tudi anketo o otroških kašicah in sokovih. Za vaše sodelovanje se vam že v naprej lepo zahvaljujemo, saj nam bodo podatki v veliko pomoč pri opravljanju obveznosti predmeta.

Anketa je dostopna na:

http://lime.fdvinfo.net/index.php?sid=51839〈=en

Lep pozdrav, Nina

(odgovor članu Bubacka)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: seznam hrane po mesecih
5.5.2009 16:16:38   
backa
rešeno

(odgovor članu Nina_ninaa)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: seznam hrane po mesecih
6.5.2009 20:57:12   
mamica7878
Pozdravljeni sem nova na forumu imam 6 mesečnega sina, in me zanima kako je s sladkorjem,.... jaz mu sicer nič ne sladkam čajov in in ne drugih živil,...
Pa še nekaj me zanima a je mogoče kakšna izkušnja, da bi bil otrok alergičen na vodo oziroma na klor, če ga umijem z navadno vodo je takoj flekast oz. kar
koža je zelo rdeča in malo hrastava. Ravno tako je z krči če pije navadno prekuhano vodo ga boli trebušček in joka.
user posted image


(odgovor članu Bubacka)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: seznam hrane po mesecih
6.5.2009 21:44:46   
pett
polidadi ..probaj ji dat čokolino al pa čokolesnik narejen s tvojim mlekom ce se dojis, ce ne pa z tistim ki ga pač uporabljas in ne prov redek tko na zličko, al pa u flaško mal redkejsega..naš Nik ga obozuje in zlo ga nasiti..kar se pa zaprtosti tiće sem pa jz zadevo reševala tko da sem se drzala pravila da se sadje daje dopoldan, zvecer pa vse kar je na mlecni bazi. Moja osebna izkusnja je da ga je zapiral caj in ne hrana..ko sem ga nehala dajat je po 3-4 dneh sam vse zrihtov brez muk in tezav. Ce je pa bla zeja je dobil prekuhano vodo. Se posebno ce dojis..otroku zadostuje tvoje mleko tako za lakoto kot za zejo.

(odgovor članu backa)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: seznam hrane po mesecih
6.5.2009 21:57:20   
pett
mamica7878...kar se sladkorja tiče, no in nasplosno o dodatkih hrani (sol, začimbe...) ..po mojem ni nč narobe če daš mal..tok da bi pripravek z veseljem pojedla sama. Jz sem opazila pr mojmu da noče neke extra pozornosti ko pride do hrane..hoče prav tisto kar jeva z mozem in ne neke papice posebi zanj - če pa že mora ta bit okusna, jz jo zmeri probam in če je meni dobra je tudi njemu.
Za alergijo na klor bi pa jz raje šla k zdravniku. lp, Petra

(odgovor članu pett)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: seznam hrane po mesecih
7.5.2009 21:09:33   
mamica7878
Pett hvala

Je res tako, danes je jedel zelenjavno juhico tako kot vsa familija saj res probat moraš. Jaz nimam še izkušenjuser posted image
za kožo mi je pediater svetoval Mustelo ( ki je zelo draga ) vendar ni bilo nič boljše. Pač bo minilo,......user posted image

(odgovor članu pett)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: seznam hrane po mesecih
15.5.2009 12:18:59   
pett
Ni za kajuser posted image me veseli da uspeva...tud jz nisem imela nobenih izkusenj ker je to moj prvi otrok pa se scasoma hitr navadis na vse...sej tud sami znajo, sicer na svoj nacin, povedat kaj jim pase in kaj ne.
Uzivajte!!!

(odgovor članu mamica7878)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: seznam hrane po mesecih
1.6.2009 20:10:03   
uršula83
Tudi mene nekaj zanima. Imam skoraj 6 mesečnega sina, ki ga še dojim, zvečer dobi Novalac ter uvajamo gosto hrano. GH je 2X na dan, enkrat sadje, enkrat zelenjavo. Ker še uvajamo, poje malo (recimo okol 50ml na obrok). Problem pa je ta, da noče piti ne vode, ne čaja. Če mu silim, se mu skos zaletava, ampak menda ko začneš z AM ali GH je treba dosti piti. Moj sinek pa včasih ne spije nič v celem dnevu. Dehidriran ni. Sedaj mu zvečer namesto 1 merico AM na 30ml, dam 1 merico na 40ml, da dobi malo več tekočine. Sploh ne vem kaj naj naredim, kaj naj mu ponudim za piti. Ima katera kak nasvet ali izkušnjo?

_____________________________

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu pett)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: seznam hrane po mesecih
28.6.2009 22:02:48   
bina30
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Mene pa nekaj zanima...berem zdajle vse te vaše nasvete, ki predvidevam da ste jih vse dobile pri strokovnjakih (pediatrih, patronažnih, takšnih in drugačnih posvetovalnicah o zdravi prehrani) in se enostavno ne morem načudit. Berem doma knjige z malo starejšim datumom in o tem ne duha in sluha, in glej ga zlomka, moja generacija skorajda ne vemo kaj je to alergija, danes pa je ze vsak drug otrok na nekaj alergicen. In potem mi moja kmecka pamet pravi naslednje. Kaj je alergija: preubčutljiva reakcija na določeno snov, setavino - torej napačna reakcija imunskega sistema, ki snovi ne prepozna. In potem se vprašam zakaj imunski sistem snovi ne prepozna, a ni mogoče to ravno zato, ker se vse preveč pazi, vse preveč odlaša. Že ko berem, da celo med nosečnostjo naj ne bi jedle jagod, ker so alergene, pa saj logično da otroci na njih reagirajo alergično, če pa njihovi imunski sistemi v svoji najosnovnejši fazi niso bili s temi snovmi seznanjeni. Ne vem, nisem zdravnik, samo poskušam logično sklepat. Ne vem pa zakaj zdravnikom, ki delajo ne vem kakšne hude raziskave ne kapne, da nekaj delajo narobe. Prosim vas lepo, vedno več vemo, stanje na problemu, ki se ga rešuje pa je vedno slabše. Zato bi pa mogoče vseeno bilo boljše včasih pogledat malo nazaj, pa malo bolj logično razmišljat namesto se prepuščat tej poplavi takšnih in drugačnih nasvetov. 


Točno moje razmišljanje! Res ne moreš verjeti koliko je alergij. Sama delam z otroki in v vsakem razredu je kar nekaj alergikov.

Je pa po mogoče res tudi to, da za te alergije niso krive samo mamice, ki se ful pazijo in se držijo ne-vem-kakih priročnikov, ampak na splošno hrana, ki jo uživamo (gensko pridelana, špricana...), način življenja (stres, onesnaženje) in drugi dejavniki.


(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: seznam hrane po mesecih
28.6.2009 22:47:19   
sabina1345
Uršula, baje ne smeš siromašit AM (s preveč vode). Moja tudi ni hotela nič pit, pa sem ji vsako uro rinila flaško z vodo in sedaj vsakič malo popije in čez dan to kar znese nekaj.

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: seznam hrane po mesecih
2.7.2009 12:56:12   
pett
uršula..glede na to, da dojencki dobivajo vso potrebno tekučino samo z dojenjem, se jaz nebi preveč sekirala, se posebej ce ni dehidriran..ne sili ga z ničemer nikoli, ker ti bo automatsko razvil odpor..ponujaj mu oz. pusti ga da sam 'prosi'.
Hrani ga normalno kot to počneš in prišel bo čas ko bo sam zahteval vodo.
..to je moje mnenje..nisem pa storovnjak, le opazujem svojega zdej ze eno leto starega sina.
lep pozdrav..petra

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: seznam hrane po mesecih
14.8.2009 19:26:07   
čebeli
Tudi moja 7,5 mesečna punčka noče piti iz stekleničke nobene tekočine (se dojiva). Ko pa sem poskusila s kozarcem, strašansko rada poskuša piti. Res, da je bila na začetku čisto zalita kljub brisači pod bradico, pa je sedaj vsak dan manj. In vsaj pije mi...vem, tudi sama sem poslušala tiste moderne...če se dojimo, potem ni žejna...pa to sploh ni res! Zaradi pomanjkanja tekočine ji dostikrat opazim vdrtinico na mečavi...in precej je zaprta...pa itak, kadar vidi kozarec, bi pila.

(odgovor članu pett)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: seznam hrane po mesecih
8.12.2009 10:31:43   
Anonimen
mene pa zanima kdaj lahko otroku ponudim paniranega osliča pri kateri starosti.Hvala in lep pozdrav.

(odgovor članu čebeli)
  Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: seznam hrane po mesecih
8.12.2009 10:36:58   
Anonimen
kolikor se jaz spomnim, pridejo ribe na vrsto sele okoli 1ega leta.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: seznam hrane po mesecih
8.12.2009 11:22:35   
zaspancek1
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

kolikor se jaz spomnim, pridejo ribe na vrsto sele okoli 1ega leta.


miska_mccute, najbrz bos morala se enkrat v solo, pri tretji je vse drugace user posted image user posted image . Jaz imam seznam, ki je star dobre stiri mesece, na katerem pise, da se ribe uvajajo pri sedmih mesecih. Pa glede na hitro spreminjanje smernic nisem sigurna, ce je to se ok  in po zadnji modi user posted image .  V tem seznamu je tudi riz med prvimi zivili, ki naj bi se uvajale, po novem pa naj bi prej kruh. V glavnem, vse te smernice so kr neki user posted image , zato se jaz ne drzim tega kot pijanec plota.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: seznam hrane po mesecih
9.12.2009 7:59:31   
Sončnica1
Naš junak je star skoraj 8 mesecev in pol (dobrih 11 kg). Goste hrane ne je tako z užitkom, vendar vztrajava, da poje en samostojen sadni obrok. Kosilo ... hmmm razred zase - včasih ja (ampak ne veliko), včasih ne; žitna kašica zvečer mu pa ugaja.  Dojim ga še 3-4 krat na dan. 
Kolikokrat na dan še vi dojite/ste dojile svoje pri tej starosti? Ne vem, kaj naj naredim, da bo bolj jedel kosilo? Rad je le juhice (do 10 žličk), obožuje kruh in sladko, kar so pa ostale jedi pa ne (riž, testenine, krompir ...).


_____________________________

Na materinski dan se nam je pridružil Erazem! :)

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: seznam hrane po mesecih
4.1.2010 2:41:40   
atimam
Nimam veliko časa, sicer sem malo iskal, pa nisem naletel da bi kdo pisal o toploti hrane pri uvajanju goste hrane. Imava deklico staro 5 mesecev in razmišljava o uvajanju goste hrane. Vem, da morava mleko vedno preveriti na zapestju za pravo temperaturo. Kako pa je z špinačo, jogurti in skutami, jabolki (bojda morajo biti prekuhana, se pravi kompot in spasirana...). No, predvsem me zanima temperatura goste hrane?user posted image
Hvala za odgovore in pomoč!

(odgovor članu Bubacka)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: seznam hrane po mesecih
4.1.2010 9:26:45   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: atimam

Nimam veliko časa, sicer sem malo iskal, pa nisem naletel da bi kdo pisal o toploti hrane pri uvajanju goste hrane. Imava deklico staro 5 mesecev in razmišljava o uvajanju goste hrane. Vem, da morava mleko vedno preveriti na zapestju za pravo temperaturo. Kako pa je z špinačo, jogurti in skutami, jabolki (bojda morajo biti prekuhana, se pravi kompot in spasirana...). No, predvsem me zanima temperatura goste hrane?user posted image
Hvala za odgovore in pomoč!


Posebnega pravila ni. Na splošno velja, da naj bo kuhana hrana raje mlačna kot pretopla. Tudi če je ohlajena na sobno temp., ni problema. Itak se bo na krožniku ohladila, preden dojenček vse poje user posted image

Ni pa priporočljivo dajati hrane direktno iz hladilnika. Npr. jogurti in skute. Jaz jih pogrejem v loncu tople vode ali pa jih dam eno uro prej ven.

Sadja pa jaz osebno nisem nikoli prekuhavala. Pri nobenem od otrok. Pri drugi sem itak začela z zelenjavo, ki jo skuhaš. Pri prvem sem namreč začela s sadjem, pa potem ni maral zelenjave.

(odgovor članu atimam)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?