|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: seznam hrane po mesecih
3.4.2013 12:44:59   
Barbi5
Najprej hvala za super teme, marsikateri nasvet pride prav user posted image

Imam punčko, staro dobrih 10 mesecev. Velika je 77-78 cm, težka pa nekje 9 kg. Meni se zdi ok, zdravnica sicer pravi, da je predrobna oz. na meji... Od začetka, nekje pri 5 mesecih ni sprejela zelenjave, zato sem začela kar mesno-zelenjavno-krompirjevo kašico. To je pa jedla kot velika, vsak dan krožniček. Seveda sem nato namesto krompirja dajala recimo testenine, riž. Vse je jedla, res bila pridna. Edino sadje ji ni šlo v promet, vendar sedaj poskusi kakšen frutek ali zmiksano sadje. Jeva tudi juhice s forflči, grisekom-to pa obožuje. Pred kakšnim mesecem je pa začela ponoči jesti na kakšne 4 ure flaško (imava adaptirano mleko) in od tedaj tudi nekje ne je več zelenjavno-mesnih kašic. Če poje juho (naredim zelo gosto, ima takšno rada) recimo okoli 9, 10 ure zjutraj, potem za kosilo noče nič! Pa ne da bi se jaz na ure ozirala, sama začne "ama-ama" govorit;)) Vendar včasih potem poje kakšen mali Frutek ali pa začne po flaški segat. Popoldan pojeva še kakšno skutico s sadjem, obožuje jogurte, Monte ipd. To mi pridna poje za en obrok.

Za kosilo sem poskusila že brez zelenjave, poskusila sem Rižolino, Frutolino, Grisolino....tralala. Karkoli je iz mleka, ki ga seveda razredčim - mi ali bruha ali sploh noče več jesti, ko poskusi eno žličko. Torej na mara tudi mlečnega griseka, riža in podobnega. Pa ne mislim ravno za kosilo, pač en topel obrok zraven bi ji rada dala.

Bojim se, da bi mi kje začela hujšati ali kaj, čeprav je v dveh mesecih pridobila 1 kilogram. Kaj še naj storim? Kaj ji še naj ponudim? Sem klicala zdravnico, no s sestro sem se pogovarjala, pa je rekla, da je vse ok, le da bi morala nekako jesti tudi zelenjavo in meso. Kot pravim - mi pa nenadoma to nehala jesti, vanjo to spravim mogoče na 14 dni enkrat... Drugače pa že "gloda" jabolko, košček kruha ima rada, kakšne slive... samo pač ne smejo biti veliki kosi, ker še nima zobkov in mi večji košček vrže ven.
Obračam se na vas, ker imate več izkušenj;)) Vnaprej hvala za kakršenkoli nasvet!!
LP

(odgovor članu malaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: seznam hrane po mesecih
17.12.2013 18:46:46   
FannyRae
Mogoče sadno-zelenjavni smoothiji? Recimo: korenje+jabolko/brokoli+avokado+jabolko/breskev+špinača. Nameso mesa pa lahko je več zdravih rib.

_____________________________

Etažna lastnina | Pravni blog | Naj knjige

(odgovor članu Barbi5)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: seznam hrane po mesecih
17.12.2013 19:38:52   
FannyRae
Aha, sedaj opazila, da je moj odgovor kakih 8 meecev prepozen user posted image Vseeno me zanima, kako si rešila problem.

_____________________________

Etažna lastnina | Pravni blog | Naj knjige

(odgovor članu FannyRae)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: seznam hrane po mesecih
20.2.2014 8:34:49   
marjana88
Tale tema je zelo dobra, vendar si ne morem pomagat da ne pristavim svojega lončka. Imam že 1,5 let staro punčko in user posted image  za drugega user posted image ... Ko je bilo treba uvajati GH nisem vedla kje začeti- zato sem naredila sistem po svojem okusu in presoji- če je hrano zavračala, sem se lotila česa drugega. Vsekakor priporočam, da hrano prvo leto kuhate same (jst sm imela Frutek samo za rezervo, če smo kam šli, pa še tistega ni maralauser posted image ), pravtako ne priporočam da hrano miksate- moja je niti ni hotla jest, ker z miksanjem uničite bistvo živila- samo z vilico sem jo pretlačila, surovo sadje pa se da nastrgati s strgalom za česem- keramičen...

Dilema okoli kravjega mleka- Aptamil in vse to v prahu je prilagojeno kravje mleko... Zato sem zaradi stroškov in ker mislim, da je domače mleko boljše za mojega otroka z enim razredčenim obrokom (50:50) začela pri 6 mesecih in postopoma dodajala obroke in manj redčila, tako da sva pri letu dni pili že samo nerazredčeno domače mleko- še vedno je flaša mleka pred spanjem obvezna user posted image .

Vsekakor delajte po svoji pameti user posted image  in opazujte otroka kaj mu paše, kaj ne, saj mama ve kaj je za njegovega otroka najboljše.

Pa še to, vsak otrok ima obdobja večjega teka- poje več kot odrasel in obdobja, ko mu je le čaj in en majhen obrok čisto dovolj... Če ne kaže drugih znakov in je normalno živahen je vse OK. user posted image

Srečno user posted image

(odgovor članu FannyRae)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: seznam hrane po mesecih
8.5.2015 16:53:38   
MarjanJ
Zdravo,

če koga zanima je tukaj: SPLETNA RAZPRODAJA z največjimi popusti v Sloveniji.
Zaloge so omejene.

lp

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: seznam hrane po mesecih
19.6.2015 9:08:10   
Andre008
I had the same dilemma, but i was in luck finding this thread! Thank u guys, u are the best.

camere de exterior

(odgovor članu Bubacka)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: seznam hrane po mesecih
21.10.2022 14:49:29   
LoisBrown
jaz naši dam kaki za jest, samega ali v kombinaciji s skuto in ji je full doberasd

(odgovor članu Bubacka)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: seznam hrane po mesecih
21.10.2022 14:49:40   
LoisBrown
rizeva kasica od Nestle

(odgovor članu Bubacka)
Neposredna povezava do sporočila: 108
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Pojdi na:





"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?