ger06
|
živjo, vidim da se je začelo dogajat , čestitke Poopsie za Tjašo :) za ostale pa upam da boste tudi kmalu na vrsti. Lušne slikce ste naredile pri Orehku, jaz sploh nisem imela časa, da bi šla z vami kdaj na pijačo, najprej služba potem pa takoj porod. Danes je že 10 dni odkar sva s Pio prišle domov iz porodnišnice. Dojenje nama je nekako steklo, sicer z nastavki, ampak važno da pije moje mleko. Na začetku ga nisem imela in je bila kar kriza, ker sem na vsak način hotela dojit. Malo sem se že navadila nočnega vstajanja, pri nas je tako da čez dan spimo, jo komaj zbudim za hranjenje, ponoči pa gleda kot sova . Vsak dan gremo tudi na sprehod, pa na kakšno pivo , v glavnem prav uživamo. Pri meni se je pa začelo takole : kot sem že pisala se mi je zvečer nekaj ulilo. Takrat še nisem vedela da je bila plodovnica. Ker se mi je to ponoči še ene 3x ponovilo, sem šla že ob 7h v porodnišnico na pregled. Najprej CTG potem pa še pregled in G je s testom ugotovila da je plodovnica. " ja kr naša boste ostala" mi je rekla sestra, men pa čist nič jasno. Potem mi je naredila še UZ in me čist prestrašila, ker je rekla da je Pia težka samo 2 kg, obseg glave pa 29. Potem so me poslali na klistiranje in britje, nato pa kar v porodno. Šele tam sem se nekako sprijaznila da bom že danes rodila, in to pri dopolnjenih 34 tednih. Najbolj me je bilo strah , da Pia ne bo dovolj razvita. Ob 11.30 sem najprej dobila antibiotik, potem pa še za zorenje maternice. To se je vleklo do 17h ko so se začeli popadki nekje na 5 minut. Po tem sem dobila še "umetne popadke". Ob 20.30 sem bila odprta samo 1cm, mislila sem da ne bom nikoli rodila. Potem pa se je začelo dogajati in po treh urah sem se končno odprla. Vse to sem prestajala brez protibolečinskih dodatkov (čeprav sem jim skoz govorila naj mi kaj dajo). Šele čisto na koncu sem dobila malo, tako da sem bila čisto omotična in sem od takrat naprej rojevala napol v spanju. Zadnja faza poroda je potekala hitro in ob 23.32 je prišla Pia. Ko so rekli da ima 2490 in obseg glave 32,5 sem se oddahnila, saj je bila večja kot mi je rekla G. Končno sem jo dobila v naročje, kakšen filing... Potem so jo odnesli na intenzivno, kjer je bila potem dva dni v topli posteljici, potem pa sem jo končno dobila k sebi. Še zdaj ne morem verjet da je vse za mano, v glavnem to je moja porodna izkušnja. Je pa res tako, ko dobiš otroka v roke, se ti sploh ne zdi, da je bilo težko roditi. Tako punce, upam, da svoje sončke dobite čimprej v roke, potem pa kakšno skupno vozičkanje, Tivoli že čaka!!!! L.p.
|