|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: marihuana
29.12.2006 8:41:42   
Anonimen
Ne morem verjet, da ena mamica-bodoča tako razmišlja oz. piše.
Posledice boš čutila po porodu, še najbolj otrok. Zdaj sta itak oba zadeta od droge.
Povem ti samo konkreten primer, ko je moj bratranec v trdo kadil travo, isto njegova bejba. Ko je zanosila, se ni mogla upreti tej razvadi oz. odvisnodti. No, ko se je punčka rodila, je imela samo 2 kg in 400 dag. Zelo suhljata, kot bi bila podhranjena. Kmalu po rojstvu so se začele težave: bronhitis, nenehno aspiriranje pri pediatru, no in nazadnje so poslali punčko na detoksinacijo- razstrupitev. Punčka je bila odvisna od droge, zato je prejemala infuzijo in analgetike. Posledica vsega je bila, da je shodila z 19 meseci, spregovorila kasneje kot naj bi....

Sama si odgovorna za otroka, ki raste v tebi, še bolj boš odgovorna pa takrat, ko ga boš dobila v naročje.
Otrok je absolutno povezan s tvojim telesom, čeprav ima svoj krvni obtok, po rojstvu pa vaju bo vezalo dojenje, zato premisli kaj delaš. Že sama zdravila naredijo veliko škode otrokom, ki so še v trebuhu, da ne govorimo o dojenih otrocih, ki pijejo materino mleko.
v vsakem primeru boš škodila otroku, če prenehaš ali to delaš še naprej. Škoda je že narejena, zato ti svetujem, da se obrneš na ustrezno inštitucijo, da te vodijo skozi celo nosečnost. In ne bodo te obravnavali kot narkomanko, če misliš v tej smeri.

Pa še en nasvet, vzemi kakšna navodila o uporabi zdravil, pa si malo preberi stranske učinke, jemanje med nosečnostjo, pa boš razsvetlila svoje znanje, pa marsikaj boš spoznala novega.

Evo, pa še tukaj malo preberi:






Zdravila in noseČnost




user posted image Skoraj vsa zdravila, ki jih nosečnica zaužije, prehajajo skozi posteljico v plod. Večina zdravil sicer ne deluje škodljivo na plod, vendar vseeno velja pravilo, da naj nosečnice jemljejo zdravila le po zdravnikovem ali farmacevtovem priporočilu. Enako velja tudi za prehranska dopolnila (vitaminske, mineralne, zeliščne izdelke), ki niso zdravila, a jih proizvajalci pogosto priporočajo za izboljšanje počutja in ohranjanja zdravja.
Za ženske je v celotnem rodnem obdobju zelo pomembno, da med jemanjem zdravil vedo, če so noseče. Ugotavljanje nosečnosti je pomembno, ker se večina organov pri zarodku izoblikuje v prvih desetih tednih nosečnosti (računano od prvega dneva menstruacije).
Z njihovim stanjem naj bo seznanjen zdravnik, ki ji je predpisal zdravljenje z zdravili. Ženske, ki jemljejo zdravila kronično zaradi sladkorne bolezni, epilepsije, visokega krvnega tlaka, naj nosečnost načrtujejo ali se pravočasno posvetujejo z zdravnikom, da jim bo uvedel zdravila, ki so v nosečnosti dovoljena.
Tudi pri jemanju zdravil, ki so dosegljiva brez recepta, naj se o varnosti uporabe nosečnica predhodno posvetuje s svojim izbranim ginekologom, ki najbolje pozna njeno stanje, ali s farmacevtom v lekarni.
Uživanje nekaterih zdravil (izotretinoina, natrijevega valproata) lahko vpliva na razvoj ploda ali samo nosečnost. Če določena snov prehaja skozi posteljico v plod in mu povzroča škodo, pravimo, da deluje teratogeno.
Ob pitju več kot štirih kozarcev alkoholne pijače dnevno (en kozarec pomeni 3 dcl piva, 1 dcl vina ali 0.3 dcl žgane pijače) je plod okvarjen in kaže znake alkoholnega sindroma. Posledice se pokažejo v razvoju plodovih organov (npr. na srcu), okončinah in potezah obraza ter tudi pri poznejšem duševnem razvoju otroka.
Glede na možno stopnjo tveganja za plod in za materino zdravje delimo po lestvici FDA zdravila na pet skupin, določenih glede na izkušnje in spoznanja, ki za posamezna zdravila/učinkovine obstajajo. Pri predpisovanju zdravila je treba poleg ocene tveganja za plod upoštevati tudi resnost zdravstvenega stanja nosečnice.
A - Raziskave pri nosečnicah niso pokazale škodljivosti zdravila za plod niti v prvem trimesečju niti v poznejšem obdobju nosečnosti. Tako zdravilo velja za varno (penicilin, levotiroksin).
B – raziskave na živalih niso pokazale škodljivega delovanja na plod, niso pa opravili ustreznih preiskav pri nosečnicah. Pri uporabi zdravila obstaja le malo verjetno tveganje (cefalosporini).
C – Raziskave na živalih so pokazale tveganje za plod, pri nosečnicah pa ustreznih preiskav niso opravili. Zdravilo je med nosečnostjo v določenih primerih kljub morebitnemu tveganju dovoljeno uporabljati (nifedipin).
D – Znano je, da zdravilo učinkuje na človeški plod, vendar pri odločanju za uporabo zdravila v določenih primerih korist za zdravje nosečnice prevladuje nad tveganjem za plod (natrijev valproat, streptomicin, tetraciklini, enalapril).
X – raziskave na živalih in tudi pri ljudeh so pokazale, da zdravilo deluje škodljivo na plod (povzroča okvare) ali pa ima takšne stranske učinke (npr. povzroči splav), da je tveganje za njegovo uporabo v času nosečnosti preveliko. Uporaba zdravil med nosečnostjo zato ni dovoljena (izotretinoin, kinin, etanol, kumarini, danazol, talidomid).
Če ženske uporabljajo zdravila z dokazanim škodljivim delovanjem na plod (npr. nekatera zdravila: proti aknam ali luskavici, za zdravljenje epilepsije, hormonska zdravila, zdravila proti strjevanju krvi,…) morajo imeti zanesljivo kontracepcijo. Pri jemanju izotretinoina velja kontracepcija tudi za bodoče očete.
Kajenje povzroči zastoj rasti ploda. Otroci, ki imajo značilno manjšo porodno težo, pozneje v življenju pogosteje zbolevajo za sladkorno boleznijo in srčnožilnimi boleznimi.
Marihuana lahko okrepi delovanje drugih teratogenov. Pri otrocih, katerih matere so kadile marihuano v nosečnosti, je več levkemij. Nosečnice, ki so jemale heroin, so rodile značilno več otrok z napakami. Kokain lahko povzroči prezgodnji porod, prezgodnje ločevanje posteljice ter celo smrt matere. Kokain je tudi teratogen. Ob metadonu ni opisanih več napak plodov.
Ob zanositvi do 8. tedna morajo nosečnice jemati 400 mcg folne kisline. Tako je za več kot 70 odstotkov manj napak živčne cevi (kot sta vodenoglavost, odprta hrbtenica s poškodbami hrbtenjače). Ker traja ob izostanku menstruacije nosečnost že 14 dni, naj bi vse ženske, ki ne uporabljajo kontracepcije, jemale folno kislino. Nosečnice s sladkorno boleznijo, epilepsijo in drugo kronično boleznijo morajo jemati desetkrat večji odmerek folne kisline, to je 4 mg do konca nosečnosti.


Pripravili:
Slovensko farmacevtsko društvo in Lekarniška zbornica Slovenije ob Dnevu slovenskih lekarn

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: marihuana
29.12.2006 9:02:10   
Anonimen
A bere kdo sploh druge poste ali pa samo pišete kr nekaj. Eno je kaditi marihuano vsak dan in cel dan bit zadet, drugo pa je občasno skadit ali kak dim narediti. Dajte ji članke za prebrat, pa nehajte pametovat zraven, saj je napisala, da ji to ni potrebno. Res ste ene vztrajne s svojimi kritikami in mnenjem... zakaj vam je to potrebno user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Na kritiko in obsojanje, namesto odgovorov, se pa tukaj kar navadi!

IZVIRNO SPOROČILO: babala bini

Od vas nisem pričakovala kritike temveč le pomoč pri iskanju odgovorov. Pa tudi nikjer nisem napisala, da jo kadim vsak dan.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: marihuana
29.12.2006 9:17:24   
Anonimen
Poleg tega pa sem to, da marihuana ne škoduje razvoju otroka prebrala v preverjeni knjigi (znanstveno dokazano!). Rada pa bi še vseeno kje drugje prebrala.

SVAŠTA!user posted image user posted image user posted image

Da pa trde droge in alkohol (znanstveno dokazano!) škodujejo otroku vem!



A DEJ GA LOMT NO, A TUDI TO VEŠ???. Sej si si že sama odgovorila, kaj potem sprašuješ. Go for it, veselo zakajanje!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: marihuana
29.12.2006 9:21:06   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image  če pač ni zadovoljna z odgovori....Kaj naj ji rečem: ja, ne škoduje, ti se kar zakajaj, čeprav večina tuki ve, da temu ni tako.Ene mate pa tud lovske!
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: marihuana
29.12.2006 9:45:21   
soncece24
Ne glede na to ali marhiuana škodi ali ne je meni to, da enga skadiš, da ti ni slabo enako kot če bi potem, ko se otrok rodi malo speeda potegnila, ker boš nenaspana. Marsičemu se boš še morala odpovedati zaradi otroka, pa se daj še marihuani in potrpi te slabosti. Sicer težko verjamem, da bi lahko otrok mel zaradi tega recimo abstinenčno krizo, bolj se mi zdi kritično to, da boš verjetno tudi po porodu kakšnega skadila, da se malo pomiriš (od joka itd.), otrok, ki pa odrašča v tem, da je normalno, da starši kdaj kakšnega zvijejo pa prej ko slej ta vzorec tudi prevzamejo, ker saj to pa ja ni nič takega, če pa mama enga skadi, ko ji ni dobro... Vglavnem, še najmanjša žrtev bo ta, da pač ne boš kadila trave- ne samo med nosečnostjo, ampak nikoli več, ker boš mama. Odločitev pa je seveda tvoja, pa če jo boš sprejela na podlagi člankov ali pa na podlagi svoje vesti. Želim ti lepo nosečnost!

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: marihuana
29.12.2006 10:26:24   
muki1
Sončece24 , to si pa zelo lepo napisala.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: marihuana
29.12.2006 11:02:03   
Slončica
Ne morem verjet kake pišete nekatere...mislm pa kaj če skadi kazga vsake tok časa.Kok od vas vas je pa kadilo cigarete celo nosečnost z izgovorom da zdej ne smeš nehat, ker bo otrok čutil odtegnitveno krizo po nikotinu pa še same boste znervirane pa tako sranje nakladaško.Vsak ima kakšno odvisnost oz.razvado.Moja odvisnost je čokolada in kokakaola in to celo nosečnost pa še zdej ko dojim.
Vprašala nas je za mnenje in ni prosila za obsojanje.user posted image

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: marihuana
29.12.2006 18:45:54   
Anonimen
JAz bom še samo tole rekla:
če bi vedela, da obstaja četudi samo 0,0001% možnosti, da je karkoli narobe z mojim otrokom, ker bi določena snov vplivala negativno na mojega otroka, bi se jaz temu odpovedala.

Seveda nismo vsi enaki, odločitev je vaša.

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: marihuana
29.12.2006 19:15:08   
Strawberrie Cherrie

IZVIRNO SPOROČILO: URSKA

JAz bom še samo tole rekla:
če bi vedela, da obstaja četudi samo 0,0001% možnosti, da je karkoli narobe z mojim otrokom, ker bi določena snov vplivala negativno na mojega otroka, bi se jaz temu odpovedala.

Seveda nismo vsi enaki, odločitev je vaša.


Tole je zelo lepo napisano user posted image user posted image
Sama sem se odpovedala cigaretom tisti dan, ko sem zvedela da sem user posted image (ni bilo načrtovano, ampak vseeno zaželjeno) - enostavno ne bi mogla zastrupljat svojega otročka s cigareti.
Za marihuano user posted image user posted image user posted image ; kot je že ena dala primerjavo s speedom, no to je meni enako, kot da bi user posted image dala malo opija, da zaspi user posted image user posted image
No, mogoče res nismo privreli na dan z vsemi mogočimi nasveti, ampak kaj ko pozitivnega nasveta ne moreš dati? Kako naj bodočo mamico spodbujam pri tem, da kadi marihuano, zato da lahko je? user posted image user posted image Men je tole totalno mim in zelo otročje. Sploh si ne predstavljam, kaj dela v trebuščku z njenim otrokom, ko mamica kadi joint. user posted image user posted image user posted image user posted image
Zdajle ful spuštujem od mojga bratranca, ki že lep čas govori, da se mora najprej odvadit kadit '''' potem bo pa razmišljal o otrocih - pa čeprav se mi je vedno zdel kreten, zdaj pa vidim, da ima vsaj v glavi še nekaj pameti, kolikor mu je ni skurila tale damn trava!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: marihuana
30.12.2006 16:10:27   
Anonimen
Hi,

sama sem bila redna uzivalka trave, skunka, hasisa. Lahko povem samo to, da zadeva se zdalec ni nedolzna in da pusca tudi fizicne posledice (od takrat opazam povecano nagnjenost k anksioznosti). Vem, da je to posledica dolgoletnega uzivanja tega sranja in noben na tem svetu mi ne bo vec prodal raznih zgodbic o nedolzni mehki drogi. Dolgo casa sem potrebovala, da sem SAMA prisla do tega, v bistvu je odreagiralo telo (na neki tocki sem imela take hude tesnobe ob uzivanju, da sem enostavno mogla prenehati).

babala bini Ce bos iskala clanke bos vedno nasla take, ki govorijo vprid in take, ki govorijo proti (tudi sama sem jih, v muzeju v Amsterdamu imajo cele studije kako koristna je ta rastlina). Ce bi rada potrditev, da je zadeva neskodljiva jo bos dobila, ampak mislim, da si zgresila bistvo. Sama dobro ves, da zadeva ni nedolzna in zato si tudi pisala na ta forum. Znano je, da v Ameriki zdravijo shizofrenijo (travo uporabljajo kot zdravilo), znano je tudi, da v velikih odmerkih ista substanca povroca shizofrenijo. Malo uporabi mozgane. Ti dovajas neko substanco svojemu nerojenemu bitju, ki je tisockrat manjse od tebe in nanj vse toliko bolj vpliva.
In drogarji ne se sopirit na tem forumu in podpirat tega sranja, ker to je zeeelooo narobe (to je forum o nosecnosti, ste pozabili??). Od trave se nikoli ni bilo nic dobrega, folk je zabluzil vglavnem (srednje sole niso naredili, faksa ne, pa se slube niso mogli opravljati kasnje...). Raje sportajte in koristno uporabljajte svoje mozgane, ne za beg iz realnosti! To lahko napisem sedaj, ko sem dala to skozi, in da bila sem PSIHICNO se kako odvisna. Stvar je samo ali si je clovek sposoben priznati ali ne. Tudi racunalniske igrice povzrocajo fizicno odvisnost (v mozgane se sproscajo neke vrste endorfini, ki zasvojijo, tudi tek nad 5km povzroca odvisnost - spet endorfini, ne vem kaj se toliko trudite si dokazati, da THC ni tak...Psiha in telo sta eno in zato je psihicna odv. enako kot fizicna - DEJSTVO.
Sicer pa ko ze flancate o bolj in manj naravnih substancah... Katera droga pa ni naravna? Morfij, Heroin, Opij so iz maka, kokain iz koke, pejotl iz neke vrste kaktusa, in se bi lahko nastevali. Veliko rastlin je naravnih, ampak smrtnonosnih...Odprimo oci!

babala bini torej bod pametna in raj pojdi na sprehod, kot je en ze napisal tukaj gor. Ali si vedela, da se caji odsvetujejo med nosecnostjo, ceprav so samo iz zelisc.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: marihuana
30.12.2006 16:21:08   
Anonimen
Za članke ne vem, po moje ni dobro, lahko pa poskusiš, pa boš potem na otroku videla, kaj je res.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: marihuana
30.12.2006 18:28:55   
Anonimen
Zadnja anonimna, samo ploskam ti lahko za vsak stavek posebej! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: marihuana
30.12.2006 20:43:34   
Anonimen
Smo pač nekatere bolj kritične kot druge, ene bolj materinske kot druge, tako pač je. In težko je iti mimo teme, o kajenju marihuane med nosečnostjo. Jaz osebno zaničujem že tiste ki kadijo cigarete med nosečnostjo, ker je povsem znanstveno dokazano, da kajenje škoduje zdravju, da ne govorim o malem bitjecu ki se šele razvija. In da nekomu več pomeni pet minut omame kot bitje ki raste v njem... user posted image

Morda, ponavljam morda marihuana res škodi manj kot nikotin in katran, vendar še zdaleč nisi tako uboga zaradi nosečniških slabosti, da bi morala posegati po takih sredstvih, kot je droga. Če so vse preživele slabosti in bruhanja jih boš tudi ti. Sploh pa kot je že soncece24 napisala, a ko bo pa otrok rojen in boš neprespana in vsa uboga boš pa po čem drugem posegla?
Če in ko se enkrat odločiš za starševstvo se moraš zavedati, da si ti in samo ti 100% odgovorna za to bitje, ko je še v tvojem telesu in tudi kasneje, do konca njegovega življenja. Žal ti kajenja ne more preprečiti nihče, vendar za božjo voljo, nehaj se smiliti sama sebi zaradi navadnih user posted image  slabosti in se vzemi v roke!

Še dve stvari sta mi prišle na pamet, če bi moja mami med nosečnostjo z mano kadila marihuano, je danes ne bi spoštovala. Druga stvar pa, zamisli si da moraš pod nujno na urgenco (kar se v nosečnosti lahko zgodi) pa prideš tja vsa zadeta. user posted image  Te resnično ne bi bilo nič sram kaj počneš svojemu otroku???

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: marihuana
30.12.2006 21:17:08   
TONČI.
Ne zagovarjam kajenja in pitja alkoholnih pijač v nosečnosti. Samo sedaj ste punco zelo napadli. Me pa zanima, kako bi reagirale na to, da marsikateri moški, ki kadi marihuano zaplodi otroka. Pa ne samo to.  To se mi zdi huje. Punca je vprašala le za mnenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: marihuana
30.12.2006 22:11:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

... (na neki tocki sem imela take hude tesnobe ob uzivanju, da sem enostavno mogla prenehati). 

Od trave se nikoli ni bilo nic dobrega, folk je zabluzil vglavnem (srednje sole niso naredili, faksa ne, pa se slube niso mogli opravljati kasnje...). 
... in da bila sem PSIHICNO se kako odvisna.

Veš, ni pri vseh tako kot pri tebi... tebi je zgleda res škodla. Hvala bogu, da si jo nehala uživati. Če ti ni pasala, je res boljše, da se ga ne zadevaš, nasploh, če si nagnjena k bluzenju. Po moje ti pišeš o tistih, ki so res nonstop zadeti. Pa čeprav poznam ljudi, ki SO končali faks, SO še vedno zaposleni,... in SO aktivni kadilci marihuane. Pač ne bluzijo. Zakaj bi pa vsi bluzli na travi?
Če si sama toliko kadila, pa ni vrag, da tudi ti poznaš ljudi, ki jim pa ne škodi toliko kot tebi. Je pa res, da aktivno kajenje, česarkoli v nosečnosti ni ok. Včasih, no ja, vsak po svoji vesti. Meni se to ne zdi tak grozno. Ampak samo včasih.
Eh, vsak po svoje dela. Zato pa smo ljudje zanimivi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: marihuana
30.12.2006 22:16:14   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: TONČI.

Me pa zanima, kako bi reagirale na to, da marsikateri moški, ki kadi marihuano zaplodi otroka.


Ja vendar ni problem če zaradi tega pol več spermijev blodi v krogih in ne pride do cilja, dovolj da se eden primotovili. Drugo pa je neposreden vpliv škodljivih kemikalij, ki se sproščajo iz marihuane, na zarodek.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: marihuana
30.12.2006 23:14:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: hothien

Smo pač nekatere bolj kritične kot druge, ene bolj materinske kot druge, tako pač je. In težko je iti mimo teme, o kajenju marihuane med nosečnostjo. Jaz osebno zaničujem že tiste ki kadijo cigarete med nosečnostjo, ker je povsem znanstveno dokazano, da kajenje škoduje zdravju, da ne govorim o malem bitjecu ki se šele razvija. In da nekomu več pomeni pet minut omame kot bitje ki raste v njem... user posted image



Bravo!!! user posted image

Nehote ugotavljam (no - mogoče se pa motim?), da smo proti kajenju in ostalim grdim razvadam med nosečnostjo vse tiste mamice, ki PAMETNO teh razvad nimamo....Seveda za otrokovo dobro!
Odobravajo pa tole babala bini vse tiste, ki pa to počnejo...

Po moje je to res!!!!!

Podpis: user posted image





(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: marihuana
30.12.2006 23:23:57   
Marogica
Ojej.....

Anonimna Marogica

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: marihuana
31.12.2006 3:06:10   
ronja
Balabala bini, marihuana ni trda droga, kot tudi ne cigareti in alkohol, vendar vseeno vse to znanstveno dokazano škoduje plodu. Če te zanimajo sami članki, ti jih lahko pomagam najti, samo niso preveč berljivi, kot pač vsi znanstveni članki. kolega je delal seminar na to temo pri profesor Valentinčiču (BF, Biologija), on ima na sploh veliko o tej temi, če te zanima, se obrni nanj (je pa on precej proti travci, prav zaradi teh člankov, verjetno...). Je pa vse čisto znanstveno dokazano, v njih nihče nič ne obsoja, tako pač je.

Seveda ni isto, če kadiš vsak dan, ali pa če vsake toliko narediš dim in verjamem, da potem nisi zadeta, ampak kljub vsemu, se jaz s tem ne bi igrala, ker so te snovi na manjšem bitju močnejše... In tvoj mali je zdaj res mali...

Res je, da najdeš tudi članke, kako je trava fajn, recimo za astmo - čeprav sem jaz recimo dobila napad, ko je nekdo v moji bližini kadil travo, pa sploh ni bil tako blizu, samo v istem prostoru... Ampak garantiram pa ti, da ni člankov, kako je trava fajn za plod... Vsaka snov, ki je droga, kakršnakoli, lahko na plodu pušča posledice - ni nujno, da jih in hujša kot je droga, več je možnosti, da jih, ampak tudi pri mehkih drogah stvar ni tako nedolžna, vsaj kar se tiče otroka. Predvsem pa kar se tiče oblikovanja njegovih možanov, kolikor sem jaz ugotovila iz teh člankov.Več ti bo vedel Valentinčič razložit (ma objavljenih kar precej člankov, tak da je znanstveno potrjen, če te to skrbi:)...

Vedno obstaja možnost, da se tvoj otrok kljub vsem neumnostim rodi zdrav, vendar verjetno ne želiš tvegat. Ker nisi veliko kadila, verjetno ne boš imela odtegnitvenega sindroma in tako tudi otroku to ne bo problem.
Sicer če te kaj potolaži, jaz bruham vsaj 1x na dan... pa saj smo velike punce, bomo že sfolgale!user posted image Ne vem, no, jaz ne bi tvegala... Saj ne rečem, da je fajn bruhat in slabosti itd..., ampak ajde, to je ipak tvoj otroček...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: marihuana
31.12.2006 10:02:59   
Strawberrie Cherrie

IZVIRNO SPOROČILO: ronja



Vedno obstaja možnost, da se tvoj otrok kljub vsem neumnostim rodi zdrav, vendar verjetno ne želiš tvegat. Ker nisi veliko kadila, verjetno ne boš imela odtegnitvenega sindroma in tako tudi otroku to ne bo problem.
Sicer če te kaj potolaži, jaz bruham vsaj 1x na dan... pa saj smo velike punce, bomo že sfolgale!user posted image Ne vem, no, jaz ne bi tvegala... Saj ne rečem, da je fajn bruhat in slabosti itd..., ampak ajde, to je ipak tvoj otroček...


Ja, vedno obstaja možnost, da se otroček rodi zdrav - ampak kaj ko pa so šanse, da ima otroček zaradi tvojih lastnih bedarij kakšne napake, razne bolezni, odvisnot ob rojstvu, da o drugih stcareh, kot so paralize itd ne govorim -> jaz ne vem, kaj bi naredila sama sebi, če bi to storila svojemu lastnemu otrokuuser posted image user posted image

Pa kaj je res problem tole bruhanje ali kaj - če je, potem mislim, da se obrni na zdravniško pomoč. Drugače pa sprejmi to kot predpripravo po porodu, ko ne boš imela časa jest! Jaz včasih skuham kosilo ob pol desetih zvečeruser posted image user posted image , lulat grem pa 5ur po tistem, ko se spomnem, da me tiši - ko pride otroček, se stvari še bolj drastično spremenijouser posted image , samo tega ti nihče prej ne pove na realen način, vsi olepšujejouser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: marihuana
31.12.2006 13:56:56   
Anonimen
Babala bini,

ali marihuana med nosečnostjo škoduje, ali ne, ne vem in me tudi ne zanima, enostavno zato, ker je ne kadim, in tega podatka ne potrebujem in ga zaradi tega tudi nikoli nisem iskala - zato se ne morem delati pametno in zagovarjati bodisi eno ali drugo stran, ker nimam dovolj znanja o zadevi.

Mogoče (???) pa ti lahko pomagam z nasvetom, ki ti bo mogoče (????) olajšal odločitev, če je res, da se želiš o zadevi pozanimati na strokovnem nivoju: za relevantne, strokovne, potrjene, znanstveno dokazane podatke glede te teme, ki so bistveno bolj zaupanja vredni in na višjem intelignečnem nivoju kot odgovori ljudi, ki namesto besed v postih uporabljajo slikice, da prispevek potem izgleda kot berilo za prvi razred osnovne šole, pojdi na link od PubMed-a ( http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi ). To je baza znanstvenih člankov s področja biomedicine, objavljenih v mednarodnih znanstvenih revijah. V okenček za iskanje člankov (Search PubMed for ......) vpiši več ključnih besed (npr. cannabis, pregnancy, fetal development in podobno) in dobila boš nekaj 100 člankov na to temo - pa si vzami čas in malo prebrskaj med njimi. V večini ne moreš dobit polnega teksta članka, ker je to plačljivo, kakšen med njimi se pa najde tudi v polnem besedilu zastonj. Pri vsakem pa dobiš povzetek članka, v katerem so vedno na kratko podani tudi rezultati raziskave v nekaj stavkih - za oblikovanje mnenja, ali na splošno velja, da trava škoduje, ali ne, bo že dovolj. (Nisem šla čeznje, tako da ne vem, do kakšnih zaključkov je večina od njih prišla.)

Če te pa kateri od člankov potem še prav posebej zanima in si iz Lj, greš lahko v knjižnico Medicinske fakultete, kjer imajo dostop do večine od teh revij in za malo denarja lahko dobiš ustrezen članek za ne preveč denarja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: marihuana
31.12.2006 14:10:23   
Primoza
Ta link je pa dober - ga tudi jaz veliko uporabljam, posebno toxnet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: marihuana
31.12.2006 14:42:18   
Anonimen
Zaradi slabosti namreč ne morem jesti in niti normalno delati v službi. Ko pa malo pokadim (ampak res malo), slabost mine,


Super kombinacija, nekaj dimov na prazen želodec.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: marihuana
31.12.2006 16:28:45   
buda
Babala bini.
Naj ti še jaz zaupam svojo zgodbo. V nosečnosti sem redno uživala marihuano-1 joint na dan, saj me je le ta sprostila.  Rodila sem zelo zdravega sinčka, ki se še danes lepo in normalno razvija tako kot njegovi vrstniki.
Odsvetujem ti le da s tem prenehaš med dojenjem, saj se thc veže na materino mleko in tako prehaja direkt na plod. Povzroči lahko, da se bo dojenček malo počasneje oziroma bolj leno razvijal, kakšnih hujših posledic pa ne bi bilo.
Si ena sama svojcata oseba, ki je sposobna sprejemati odločitve in misliti s svojo glavo. Jaz ti lahko samo zaupam svoj poglede na to. Sama mislim, da če ti ena stvar pomaga je to samo plus.
Sama jo sedaj redno uživam, saj po njej nimam več migren, ki so mi najedale že od osnovne šole, pa nobena medicina ni pomagala.
Lp in se že veselim kritik kako nesposobna mamica sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: marihuana
31.12.2006 16:44:21   
Primoza
Dobro saj marsikdo pade tudi na glavo pa ne postane zato neumen.

Drugo o prehajanju THC v mleko. A v krvni obtok pa po vašem THC ne prehaja? Ker krvna obtoka nosečnice in ploda sta povezana.

Verjamem pa da THC pomaga pri migrenah, pa prozac če smo depresivni, pa morfij če nas kaj boli, pa kokain če moramo podaljševati v službi do večera.

(odgovor članu buda)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?