|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 6 [7] 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nesramni kadilci...
12.1.2007 20:43:11   
ronja
Dejstvo je, da ko dobiš napad in bruhaš in skup padeš zaradi neobzirnih kadilcev (samo zaradi neobzirnih, ker vsi kadilci niso taki!!!), takrat ti taka tema NI SMEŠNA!!! Pa če se ti to zgodi kar tako, še ok, ko se ti pa to zgodi user posted image , ti je pa daleč od tega, da bi ti bilo vseeeno! in takrat se ti tudi strpnost počasi konča! nimam nič proti, če ljudje kadijo nekje, kjer zato ne kadim tudi jaz, na prostem, na balkonu, v svojem stanovanju, pa da mene tam ni oz. mi ni treba bit... Ne vem pa, zakaj bi morala bit strpna do ljudi, ki škodujejo mojemu user posted image (ker rečite kar hočete, če je mama par minut brez kisika ali v nezavesti, to ne vpliva dobro nanj!)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Že tolikokrat izrečen stavek "da kadilci puhajo v vas" ko kadijo blizu vaše mize ......veste, na žalost tudi mi obstajamo in če je zakon do zdaj dovoljeval da smo lahko kadili v lokalih ko smo šli na kavico, se je pač kadilo. Če sem kadila to še ne pomeni da sem "puhala v vas" kar je bila morda to le vaša predstava ker ste preobremenjeni z nami.

Če bo zakon sprejet se bomo pač ravnali po novem zakonu in boste lahko mirno dihali čisti zrak v  lokalih. Mogoče bi bilo dobro pomisliti še na pline ki so 100% bolj strupeni ki jih oddajajo izpušne cevi avtomobilov ki so se v zadnjem desetletju potrojili.....kaj to nikogar ne skrbi?



Anonimna, prvič ni nujno, da puhate v nas, da mamo mi probleme. Zadnjič sva bila s fantom na srečanju njihovih sorodnikov in so oni kadili kao na vratih od dnevne sobe, kjer smo bili, seveda ej ves dim šel not. Meni je ratalo slabo, da sem šla bruhat, prišla sem nazaj, ko sem hotela vstat, sem se sesedla nazaj, če bi še enkrat, bi padla skup (ne bi bilo prvič, da bi padla skup zaradi cigaret v moji bližini...), potem sva šla domov, jaz sem mela astmatični napad, otroček v meni takrat verjetno malo manj kisika, fant slabo vest, da me je nenamerno spravil v tako situacijo... Samo kadilcem ni bilo nič hudega v vsej tej zgodbi - saj ko ne moreš dihat, se ne greš z nikomer kregat... Samo čim prej stran... In oni veselo kadijo dalje... če bi bila pri sebi, bi jim verjetno kaj povedala, tako pa še dihat nisem mogla, kje je bilo govorjenje...

Seveda ne moreš vedet v lokalu, niti tega nihče ne zahteva, ampak ko si pa s svojo družbo/sorodniki/prjatelji... zunaj, pa veš, kdo ima kake probleme in katera je noseča...

Kar se tiče plinov pa so izmerili, da ena cigareta naredi več COja kot avto, ki je 1 uro prižgan v garaži (seveda ima avto še druge pline, ampak CO je recimo za nas, user posted image najbolj gaden...) Tak da... Pa ja, jaz se v gl. vozim povosod, kjer se da z biciklomuser posted image
Pa komaj čakam na zakon, da bomo lahko spet kdaj šli kam tudi user posted image in tisti z neravno super pljuči (aja, a te zanima, zakaj imam tako krasna pljuča?Mogoče bi namreč znalo bit povezano s tem, da je mamin sodelavec kadil celo njeno user posted image zraven nje...) zakon ne bo spremenil kadilcev, ampak bo dal recimo najstnikom, ki ne kadijo, možnost, da se zabavajo nekje, kjer ni zakajeno.

Kuba, user posted image !

niso pa vsi kadilci taki! So tudi ZELO ZELO UVIDEVNI KADILCI in tistih navadno nit novi zakon ne bi motil... Se spomnim punce, ki me je vprašala, če me moti, če kadi zraven mene na prostem! Pa je pazila, da se je usedla tako, da ni veter vame nesel! Pa niti ni vedela, da imam kakršne koli probleme s pljuči, samo uvidevna je bila! Tak da user posted image za vse plemenite oz. uvidevne kadilce! Take mamo radi! res, prav dan mi naredi tak uvideven človek! In vas ne mečem v isti koš, ker je nekaj čisto drugega sam kadit ali pa prisilit v kajenje še nekoga drugega... Imam par prijateljev kadilcev, ki grejo kadit na balkon, če so pri naju na obisku in ki kadijo na sprehodih in ko smo zunaj. Ker pač vejo, kako je in mi pač nočejo škodit - to nekak pričakujem od prijateljev...

PS: anonimna, zdaj boš raz* do konca, ampak mislim, da se mora tvoja svoboda končat prej kot moje zdravje, sploh pa prej kot zdravje mojega šenerojenega user posted image !!!! Če sem ok, se umaknem, kadar se pač lahko, problem nastane pa tu, da nekdailci, ki res ne prenesemo dima, ne moremo več nikamor, v noben lokal, kaj še le kam pelsat, praktično nikamor... In potem še tam, kjer pa res nimamo izbire, ala srečanje sorodnikov, imate kadilci svojo svobodo, jaz pa nimam pravice do svojega kisika, se ti zdi to res fer???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Nesramni kadilci...
12.1.2007 20:45:13   
ronja
V Italiji pa se je po sprejetju zakona o nekadilstvu, promet v lokalih povečal...

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Nesramni kadilci...
12.1.2007 20:49:57   
Anonimen
V Italiji pa se je po sprejetju zakona o nekadilstvu, promet v lokalih povečal...


No, potem pa sploh ni panike.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Nesramni kadilci...
12.1.2007 20:53:12   
Anonimen
Ja, zato ker so v Italiji tudi verjetno približno hkrati evro dobili. In so se cene ful dvignile. In so bili ljudje ful nesrečni. In so šli nesrečo zalit. Saj pravijo, da dokler so ljudje nesrečni, bo v lokalih vedno gužva.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Nesramni kadilci...
12.1.2007 21:00:22   
ronja
Aja, pa mislim, da nekateri mešate dve stvari, ki nista isto: eno je, da te nekaj moti, eno pa, da ti nekaj škodi! To, da se dva homoseksualca ali pa skupina najstnikov liže sredi tromostovja, ne škodi prav nikomur, če nočeš, ni treba gledat, vate pa zato nobena snov ne gre, če to počnejo - njihova stvar! Sem živela zraven avtoceste, j*ga, ne rečem, da je luštno, ampak nisem mela zato nobenih zdravstvenih problemov, nikoli nisem morala na urgenco zato...

Če pa nekdo na nek način vate spravlja snov, ki ti dela resne probleme, recimo, da zato padaš v nezavest, ne moreš dihat ali škodi tvojemu detetu, pa se meni zdi nekaj čisto drugega, sorry!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Nesramni kadilci...
12.1.2007 22:16:48   
Anonimen
Dete zlato - živeti "poleg" avtoceste (najverjetneje niste imeli 2,5 m od ceste hiše) ali živeti ob magistraliki sta dva različna pojma.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Nesramni kadilci...
12.1.2007 22:40:04   
Kuba
Ronja, hvala ti za zadnji post, ravno o tem sem ves čas govorila! Točno kar si napisala. Še 1X HVALA! user posted image


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Nesramni kadilci...
12.1.2007 23:02:43   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: MH0

Ej saj dealer-ji tudi dobro služijo. Ne rabimo brati med vrsticami, vsega tega se zavedamo.


IZVIRNO SPOROČILO: MH0

In kateri od teh so oz. bi naj bili z zakonom prepovedani?



Zgolj in samo dealerji, ki jih ti omenjaš. Od vseh, ki sem jih omenila jaz v svojih postih (kadilci, nekadilci, lastniki lokalov, oštirji, lokalni pijančki, lokal patrioti, mamice z otroki, leporni kirurgi ...) ni niti eden z zakonom prepovedan, se ti ne zdi?

IZVIRNO SPOROČILO: Kuba

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
Govorim o kafičih, v katere "kultivirani" ljudje praviloma ne hodimo, kajne, bodo pa njihovi lastniki mnogo bolj finančno nastradali.

Kako se že tem kafičem reče... mislim tistim v katere ne hodijo 'kultivirani' ljudje


Narekovaji, v katerih stoji beseda kultivirani, dajejo tej besedi določen pomen, kajne, ki sledi, pa stavku določen ton. Temu se reče branje med vrsticami, kaj to pomeni, pa ne mislim razlagati. Saj veš, človek se največ nauči, če do spoznanja pride samuser posted image
Očitno ti ne zahajaš v omenjene kafiče, ker bi drugače vedela, kako se jim reče - torej je zate povsem irelevantno, če bi ostali kadilski. Aja, to so "bufeti, bufli, pajzli, mehke cure,  celo kafiči" po domačeuser posted image In takim se slabo piše, ne pubom in barom v središču Ljubljane.

IZVIRNO SPOROČILO: al bina

V Italiji pa se je po sprejetju zakona o nekadilstvu, promet v lokalih povečal...


No, potem pa sploh ni panike.


No, evo, potem pa res ni panike. Sem pač narobe presodila, priznam - se zgodi tudi najboljšimuser posted image


< Sporočilo je popravil nejcko -- 12.1.2007 23:05:32 >

(odgovor članu MH0)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Nesramni kadilci...
12.1.2007 23:03:22   
Anonimen
Ne se tolk razburjat. To še bolj škodi zdravju kot cigaretni dim.

Saj o zdravju govorimo, a ne user posted image ?

(odgovor članu Kuba)
  Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Nesramni kadilci...
12.1.2007 23:03:38   
LuLu
Kuba, nisi glih tak "govorila", pa drugič napiši tak lepo kot je Ronja, ker si ti bila bolj med tistimi, ki jih kajenje moti, glede na tvoje komentarje. Saj prebereš preden odpišeš, a ne, pa kaj kdaj popravi, da bo tako kot želiš, ne pa da čez 7 strani napišeš, da je to to , kar je ena druga napisala... tvoji posti so pa čisto drugačni. Sicer pa nismo vsi za pisanje, eni znajo vse lepo napisati, eni pa tak kak mislimo. Po domače, kmečko in logično.user posted image

(odgovor članu Kuba)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Nesramni kadilci...
12.1.2007 23:48:18   
Marogica
Punce, pri nas (v piceriji) se bodo imeli vsi nesramni kadilci, kljub prepovedi zelo fajn. Sem že "pogruntala", kako in kaj. Pri nas bo človek še vedno rad kakšnega skadil in užival.

Ker nekadilke nekaj pozabljate-mi tudi uživamo, ko kadimo, ne kadimo samo zato, da vam v obraz puhamo. No, to je zame vse prej, kot užitek, pujati nekomu v "fris" in ga še gledati poleg.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Nesramni kadilci...
13.1.2007 0:04:53   
Kuba
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

Kuba, nisi glih tak "govorila", pa drugič napiši tak lepo kot je Ronja, ker si ti bila bolj med tistimi, ki jih kajenje moti, glede na tvoje komentarje. Saj prebereš preden odpišeš, a ne, pa kaj kdaj popravi, da bo tako kot želiš, ne pa da čez 7 strani napišeš, da je to to , kar je ena druga napisala... tvoji posti so pa čisto drugačni. ,

Lulu res se mi ne da no tle s tabo debatirat, evo če se boš počutla bolje: RES JE - KAJENJE ME MOTI, KER ŠKODUJE.
Zdaj pa ta stavek citiraj še 10 x in zraven dopiši kako bluzim in se od posta do posta čist zgubim user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Nesramni kadilci...
13.1.2007 14:01:26   
ronja
Mič, če bi te nekdo lopnil po glavi, da bi skup padla, bi se verjetno mal hudovala nanj... NO, meni pa lahko nekdo isto naredi s cigareto, pa če to verjame ali pa ne... Bi rajši, da ne bi bilo tako, ampak na žalost tu jaz nimam izbire... Lahko prelaufam maraton, cigareti me pa še vedno potolčejo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Nesramni kadilci...
13.1.2007 16:13:47   
Anonimen
Samo da nekaj povem kaj sem zdaj čula od mojega brata. Pa to je za kozlat. Sestra uin brat sta bila na pijači v enem kafiču, kjer je moja seka stalni gost. Pa mi pravi brat kaj se je zgodilo. En foteruser posted image je prišel z vozičkom v kafič(zaikajeno do amena) in si prižgal čik in pil pivo. Pa pravi brat, sestri, da ta ni normalen, sestra pa njemu..ja on že večkrat pride sem z vozičkom, enkrat je otrooka veni pustil samega, da je lahko tu spil pivo na miru. Kafič ima drugače steklena vrata in okna, da se ven vidi, ampkak to zdaj ni važno. No in čez 10 min. ,mu zvoni tel. in leti ven na pogovor, otroka pa pusti v kafiču samegauser posted image ...No in seveda sta se tej ironiji čudla...Medtem časom pa pride nazaj v kafič z nekim kolegom in si oba prižgeta čik in veselo govorita dalje..otrok pa zraven v vozičkuuser posted image
No, ker je mojemu bratu postalo slabo, ko ju je gledal, jima je na poti iz kafiča povedal...pa daj stari, saj ne moreš z dojenčkom v takšen kafič, kjer se samo kadi...
čeprav je brat star samo 20 let in bil za glavo nižji baje..tako da sem res ponosna na njega...(tisti kreten mu je rekel samo da naj se ne oglaša in naj gre, če je že na poti veni..)
V glavnem, ne morem verjet, kakšni kreteni so nekateri fotri. Je imel srečo da mene ni blo zraven, ker ne vem če se ne bo zrezala z njim. Boga njegova punca oz. mati tega otroka, pa kaj res ne voha da ji otrok smrdi po čikih?user posted image Da jaz zvem, da je nekdo (pa čeprav otrokov oče) peljal v takšno beznico mojega dojenčka, bi ga zbombardirala...

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Nesramni kadilci...
13.1.2007 17:06:05   
Primoza
Zdaj lahko temo o kajenju združimo s čudno ekološko obarvano temo na čvekarijah

http://cancercontrol.cancer.gov/tcrb/monographs/9/m9_3.PDF
 
Precej pomembni onesnaževalci okolja so tudi kadilci. Prvič je potrebno za vzgajanje tobaka kar nekaj energije, potem še gori vsevprek okrog nas, tvori toksične snovi in tudi ostanki filtrov so polni nesnage, podobne tistim iz naftne industrije. Odlagajo se v gospodinjskih odpadkih, tako da so kar nevarni. Ampak reciklira ali ločeno zbira jih za zdaj še nihče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Nesramni kadilci...
13.1.2007 17:19:02   
Anonimen
Kar te ne ubije,te okrepi,a ne?user posted image user posted image

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Nesramni kadilci...
13.1.2007 17:20:52   
Anonimen
Mič, če bi te nekdo lopnil po glavi, da bi skup padla, bi se verjetno mal hudovala nanj... NO, meni pa lahko nekdo isto naredi s cigareto


Ej...jaz tudi dobim živčni zlom, če nekdo kolne, pa zato vseh klelcev (?) ne dajem na barikade. Kako naj pa vsi vedo, da to mene tako zelo moti, da mi škodi user posted image . Edino jaz vem in ne hodim v takšno družbo. In ti veš, da ti cigarete škodijo in v take prostore ne hodiš.

Res se mi zdi, da se je kajenje toliko omejilo, da je škoda, da se zaradi tega kar vprek razburjamo. Še kadar jem, sem dostikrat v kadilskem delu in to opazim šele po pepelnikih na mizi, ne po dimu v zraku. Pa sem hadcore nekadilka.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Nesramni kadilci...
13.1.2007 18:57:08   
domci
Nima več smisla pisat pač tisti ki so "kulturni kadilci" so za ta zakon. Tisti, ki pa so nekulturni kadilci pa mu nasprotujejo.

JAZ SI ŽELIM LE TO, DA BI ENKRAT NA SPREHODU VOHALA ZRAK, KI NE SMRDI PO ČIKIH



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Nesramni kadilci...
14.1.2007 16:38:14   
Anonimen
JAZ SI ŽELIM LE TO, DA BI ENKRAT NA SPREHODU VOHALA ZRAK, KI NE SMRDI PO ČIKIH


potem se pa sprehajaj okoli svoje hiše...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu domci)
  Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Nesramni kadilci...
14.1.2007 18:02:56   
domci
Sej bi se pa sem v bloku tak da se zmeraj najde kaki pameten in si ga zapali ravno okrog mene en dan pom popizdla pa kakega v rit brcnla pa bo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Nesramni kadilci...
14.1.2007 18:12:31   
Njuškalo
Tole je pa kar ornk debata, vidim!No,meni je bolj všeč ,če ljudje ne kadijo, ne bom pa rekla,da me sedaj to ful ful moti.Moti me iz okoljskega vidika,ampak tudi sama naprimer uporabljam avto, pa bi šla lahko z vlakom..tako,da nisem nobena nedolžna ovčka.user posted image Moti me tudi iz zdravstvenega vidika, pa vendar je veliko drugih stvari,ki me tudi motijo..ni,da so kadilci največje zlo ,kar jih je na tem svetu.
Z otrokom grem na kakšen sokec bolj poleti,ko smo zunaj, pozimi pa grem le v take lokale,kjer je prostor za kadilce in nekadilce strogo ločen.
Zelo me je pa motilo  v službi, ko sem bila pasivna kadilka.Res fuj.Ker pač šef kadi in je določil,da se lahko kadi v prostorih  za osebje..torej,ko sem šla na malico,tudi pojesti nisem mogla v miru,saj je on ponavadi tam kadil.No,to me je res motilo.Sem pa zamenjala službo, v novi službi pa imam prav v pogodbi, da ,če kadim v prostorih novega delovnega mesta, da dobim odpoved.user posted image user posted image Mi je malo smešno, ampak mi je tudi všeč!user posted image
V glavnem pa skušam biti tolerantna do kadilcev.Mi je pa ,kot nekadilki bolj všeč,da jih imam čim manj okoli sebe.user posted image

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu domci)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Nesramni kadilci...
17.1.2007 14:03:17   
žirafica
Kako se je šele puntal folk pred 30 leti, ko so prepovedali kajenje v javnih prevoznih sredstvihuser posted image
Pa so vsi preživeli zgledauser posted image

(odgovor članu Kuba)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Nesramni kadilci...
17.1.2007 14:23:12   
Kuba
user posted image user posted image user posted image  A smo spet potegnili ven to temo?  Sem nekadilka (kakor vam je znano user posted image  ) ampak se mi vseeno uni post o ločitvi od moža zaradi cigaret zdi tumač... sej se da vse pogovort a neda user posted image  

(odgovor članu žirafica)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Nesramni kadilci...
17.1.2007 14:33:16   
teri
Ne ne ne več te teme prosim...se bomo spet napadaliuser posted image -hec!
Glede une teme pa Kuba ,ja kar je preveč je preveč.Sem mislila,da ji boš ti dala pravuser posted image

(odgovor članu Kuba)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Nesramni kadilci...
17.1.2007 14:38:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: teri
Glede une teme pa Kuba ,ja kar je preveč je preveč.Sem mislila,da ji boš ti dala pravuser posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu teri)
  Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 6 [7] 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 6 [7] 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?