|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Hudo mi je
25.1.2007 22:28:17   
polona2
No, zdej pa greš lahko prebrat še temo " Večerno dojenje starejših dojenčkov", saj "gradiva" je kar precej.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Hudo mi je
25.1.2007 22:31:56   
natalia
user posted image


_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Hudo mi je
25.1.2007 22:39:09   
April
Sem prebrala še to, ja. Se mi zdi, da sta si glede "nestrpnosti" kar enakovredni. S tem, da Raho napada nedojenje, egoistične mame, kot sama imenuje nekatere odločitve, ti Polona se pa ne spuščaš v to, ampak te bolj motijo njeni odzivi.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Hudo mi je
25.1.2007 22:40:00   
ElaM
Še to bi napisala, tehtanje v porodnišnici, pred in po podoju, ja gospa 30g je spila, še enkrat tolk pa bo. Jaz pa vsa hormonska in mi je bilo res hudo.
In potem sem imela v glavi prepričanje, da vsaka lahko doji, če le hoče. S tem prepričanjem sem prišla domov, tamala je jokala, jaz ji tiščala prazen jošk v usta. Potem je pa mojemu bilo preveč in je šel po Novalac. Tamala zadovoljna, jaz pa tudi, ker je bilo konec joka.  No in z dodajanjem sva folgali do 5-ega meseca, potem me je pa odstavila.
Aja, pa še to sem hotela napisat, že tako ima preveč žensk poporodne depresije in to poveličevanje dojenja za vsako ceno, prav nič ne pripomore k zmanjšanju le teh.


_____________________________

:)

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Hudo mi je
25.1.2007 22:49:13   
CIPRESA
Meni se zdita pa logični le dve varianti
- ali dojiš, ker imaš dovolj mleka
- ali pa ne dojiš, ker ga preprosto nimaš

Nisem še slišala za primer da bi nekdo iz lastnih razlogov (ker bi se povesili joški, ali ker doji sosedova Micka....) odločil za nedojenje ali dojenje.  Odkar je Žiga rojen se še nisem počutila krive ker nisem dojila, pa kaj user posted image naj bi pa naredila, ČE NI - PAČ NI, če pa kdo ve kako iz nič narediti da teče mleko..........to bi bila že boljša tema!!!


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Hudo mi je
25.1.2007 22:59:51   
soncece24
Meni je tudi hudo - ko berem kako se tu odrasle ženske, mame kregate, obsojate in pljuvate druga po drugi glede stvari, ki se meni zdi totalno zasebna odločitev vsake posameznice. Enako grdo se mi zdi vcepljanje dojenja za vsako ceno, ker sem na lastne oči videla kako je bila prijateljica na tleh ker ji ni in ni uspelo in je bila od "dojilj" dobesedno poštemplana kot manjvredna in prav tako se mi zdi grdo, da nekdo reče da je ena, ki dolgo doji ogabna, ker to pač ni stvar drugih ampak osebna odločitev vsake mame.

Vsak mora za sebe odločiti kako ravnati in vsaka taka debata se meni zdi čisto natolcevanje enega in istega že stokrat povedanega - nenazadnje tudi vedno ene in iste nastopate v teh debatah. Sama še nimam izkušenj ne iz ene in ne iz druge strani, vem pa, da je najboljša popotnica za življenje otroka srečna in zadovoljna mama - ne poznam nikogar, ki bi se sploh spominjal načina na katerega je bil hranjen.




_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Hudo mi je
25.1.2007 23:21:08   
eya
Joj, ene ste pa res tečne, pa kaj je važno, kako otrok dobi svojo hrano, pa če je to iz flaške ali pa iz dojke-važno je, da je sit.

Menim pa, da je toliko nestrpnosti tukaj na tem forumu zato, ker je ne-, oz. dojenje zelo osebna stvar-pustimo, da tako tudi ostane in ne odpirajte več tem Zakaj dojite oz ne (to ni bila prva taka tema). Ker vedno nastane prepir iz tega, za brezveze.

Forum je namenjem temu, da se mamicam, ki imajo vprašanja v zvezi z dojenjem in dodajanjem, svetuje in ne moraliziranju vsevprek...

< Sporočilo je popravil eya -- 25.1.2007 23:22:05 >


_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Hudo mi je
25.1.2007 23:23:49   
Anonimen
To je povzetek - samo nekaj najbolj zanimivih dejstev:
Materinstvo vsako žensko zaznamuje s posebnim pečatom. Od dne, ko zagleda tisti dve magični črtici na nosečniškem testu, je mati, ki sanja svoje sanje o otroku, ki bo prišel. In prav je tako. Prav je, da je vsaki izmed nas dovoljeno 9 mesecev sanjariti o tem, kako bo, ko bo prišel novi član družine. Vse se vidimo v idealni luči – nikoli utrujene, vedno nasmejane, predvsem pa doječe matere. Velika večina nas bo pred nosečnostjo in celo pred rojstvom dejala, da bo dojila, a žal, mnogokrat se sanje o dojenju sprevržejo v nočno moro, tako za tiste, ki ne dojijo kot za tiste, ki dojimo predolgo.
 
WHO in UNICEF sta pred nas postavila dejstvo, da je dolgo (sedaj že do otrokovega 2. leta starosti) dojenje priporočljivo in dobro predvsem za otroka, večina slovenskih porodnišnic je s promocijo dojenja postala Novorojenčku prijazna porodnišnica (pa je tovrstna porodnišnica prijazna tudi do mame) in nekaj humanističnih struj 20. stoletja je iz zaprašenih fasciklov o vzgoji privleklo idejo o dolgotrajnem dojenju. Na eni strani je seveda znanost, na drugi pa zavrta zahodnjaška družba, za katere puritansko jedro je dojenje še zmerja tabu tema, saj je razkazovanje prsi v javnosti neprimerno (meji na pornografijo), še posebej pa prsi polnih mleka (mati je vendar simbol čiste ljubezni in simbol čiste ljubezni se v javnosti ne prikazuje razgaljen, z otrokom privitim na prsi). Med ideologijo znanosti in oči sodobne zahodnjaške družbe pa smo postavljene matere, ki smo s prevzemom za nas nove, materinske vloge, že tako ali tako popolnoma izgubljene.  
 
Zavedati se namreč moramo dejstva, da dojenje ni enostavno, da je to trdo in garaško delo, ki se ga moraš naučiti. Ponavadi pa je tako, da nas večina ima bore slabe učitelje, ki na vsako napako nestrpno reagirajo in te takoj obdolžijo, da ne želiš dojiti. V porodnišnici si, če dojenje ne steče, črna ovca, vsi se zgražajo in za vsako mlečno formulo moraš prositi na kolenih. Morda poznam samo eno ali dve ženski, ki sta se zavestno odločili, da ne bosta dojili. Velika večina jih je torej poskusila, a žal iz takšnega ali drugačnega razloga ni šlo. Vem, da je zaradi tega bilo pretočenih mnogo solza, popolnoma jasno mi je, da bi nekatere dale vse, da bi otroka lahko bile vsaj nekajkrat podojile. Pravijo, da morajo matere dojilje imeti mirno in spodbudno okolje ter da morajo biti sproščene. In kako si lahko sproščen, če te vsaj 7 medicinskih sester na dan obdolži, da ne želiš dojiti, če te označijo za popolnega kretena, ker ne veš novorojencu pravilno poriniti v usta bradavice? Kako si lahko ne podvržen stresu takoj po porodu, še posebej, če imaš za sabo težek porod ali pa ko prideš končno domov iz porodnišnice in naenkrat ostanete ti, partner in otrok, ki nenehno joče? Naj mi nihče ne laže, da so prvi meseci z novorojenčkom mirni in da mamica vsakodnevno ne doživlja pretresov.
 
Če sem popolnoma odkrita, moram priznati, da je prve mesece z mojim sinom zaznamovalo predvsem dojenje. Imela sem občutek, da nenehno dojim, ko pa nisem dojila, sem si izčrpavala mleko. Bila sem utrujena, preutrujena celo za samo življenje. Še sreča, da imam razumevajočega soproga, ki je večino gospodinjskih opravil prevzel nase, saj sem jaz lahko samo dojila. Moj sin se je namreč rodil z izrazitim sesalnim refleksom. Tako močnim, da sem ga prva dva dni po porodu nenehno imela na prsih. Bradavice so mi popokale do krvi in me bolele tako, da sem od bolečine bruhala, utrujena sem bila od predolgega poroda (12 ur umetnih popadkov), posledice CR so se kazale pri vsakem premiku, otroka pa nisem smela niti odložiti v posteljico, saj je takoj zbudil celi oddelek. Po dveh dneh je zvečer prišla k meni nočna babica in mi rekla: »Gospa, jaz vam nisem nič rekla, ampak naj vam mož prinese umetni cucelj, ker se vam bo drugače zmešalo.« In tako sem jaz, velika zagovornica dojenja, tretji dan po porodu otroku v usta tiščala cucelj, da sem lahko šla vsaj na WC.
 
Po 105 dneh porodniškega dopusta sem se za pol delovnega časa morala vrniti v službo. Preden sem šla, sem sina podojila, čez 3 ure mi ga je mož prinesel v službo, kjer sem ga dojila v pisarni, kasneje pa sem tekla domov, da ja ne bi bil lačen. In to se je ponavljalo v nedogled – dojenje, dojenje, dojenje, služba, dojenje… Jaz pa iz dneva v dan bolj utrujena. Danes je moj otrok star 25 mesecev in še vedno ga dojim. Tako kot sem bila na začetku deležna vseh pohval, češ, kako pridna mamica sem, da dojim, me sedaj spremljajo začudeni pogledi v stilu: A še vedno dojiš? Ja kako dolgo pa misliš… Ne glede na to, koliko sem po eni strani ponosna, da tako dolgo dojim, pa me sedaj gloda druga stvar: Kako otroka odvaditi dojenja. Vidim, da zadeva ne bo tako enostavna, kot zgleda na prvi pogled.
 
Kako zmotno je mišljene, da so vedno napadene samo mamice, ki niso dojile ter kako daleč od prave resnice je dejstvo, da se obsojajo (javno ali pa zasebno) prav te. Kje pa! Resnica je daleč od tega. Enako smo obsojane in ožigosane tudi tiste, ki dojimo predolgo. Ampak, ali je res, da je idealna doba dojenja 2 leti? Zakaj je bil v 70ih letih 20. stoletja trend tritedensko dojenje in v osemdesetih trimesečno? Zakaj so konec sedemdesetih pisali, da je mlečna formula (takrat mleko v prahu) boljša od materinega mleka?
 
Sprašujem se, kdo za hudiča je pred nas postavil takšne in drugačne omejitve. Kdo nam dovoli, da se zgražamo nad tistimi mamicami, ki niso mogle ali niso želele dojiti? In kdo tistim daje pravico, da se zgražajo nad nami. Odgovor je preprost – družba. Družba pred nas postavlja določene smernice in razvojne trende ter iz njih izoblikuje ideologijo. Jasno je, da postanejo pristaši ideologije tisti, ki delujejo tako kot ta zahteva, nasprotniki pa tisti, ki se v njej ne »vidijo«. In družba je tista, ki med dojilje in nedojilje vnaša nestrpnost – tako s svojimi zahtevami kot s svojimi omejitvami. Trenutno si namreč blazno »in« če dojiš. Če ne, je s tabo definitivno nekaj narobe. Toda, če dojiš predolgo, je s tabo prav tako nekaj narobe, ker se otrok mora do nekega določenega roka odstaviti. Tudi matere žal delujemo po enostavnem principu idealne slike, ki jo imamo naslikano v naši podzavesti. Ta pa je lahko takšna ali drugačna.
 
Predvsem pa me je skozi celotno razmišljanje o dojenju vodil en sam vzgib in ena sama misel. Zakaj so debate o dojenju vedno tako vroče. In naenkrat sem se spomnila dobre primerjave – novega kadilskega zakona. Dejstvo je kot na dlani: Človek je iznašel cigarete in jih promoviral celo prejšnje stoletje – čuden si bil, če nisi kadil. Potem pa so se našli zagovorniki zdravega življenja in začeli dokazovati, kako škodljive so cigarete. Večina jih je to razvado opustila, a še vedno jih je ostalo dovolj, ki podpirajo tobačni lobi. In sedaj samo čakam, da bodo dojenje uzakonili…

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Hudo mi je
25.1.2007 23:26:14   
Anonimen
Glede na občutljivost teme se mi zdi prav, da se o tem pogovarjamo.

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Hudo mi je
25.1.2007 23:28:59   
Anonimen
Vsak komentar je dobrodošeluser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Hudo mi je
25.1.2007 23:34:09   
eya
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Glede na občutljivost teme se mi zdi prav, da se o tem pogovarjamo.



Pogovarjamo že, samo kako doseči, da debata ne preraste vedno v prepir? Se spomnim, ko si ti imela temo Zakaj dojite/ne dojite (ali nekaj podobnega)-je bil tudi prepir.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Hudo mi je
25.1.2007 23:36:42   
Anonimen
Sprašujem se, kdo za hudiča je pred nas postavil takšne in drugačne omejitve. 
 Odgovor je preprost – družba.


Meje si postavljamo sami. Ker raje mislimo javno mnenje kot  razmišljamo s svojo glavo.

Ostalo si pa lepo napisala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Hudo mi je
25.1.2007 23:38:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Sprašujem se, kdo za hudiča je pred nas postavil takšne in drugačne omejitve. 
 Odgovor je preprost – družba.


Meje si postavljamo sami. Ker raje mislimo javno mnenje kot  razmišljamo s svojo glavo.

Ostalo si pa lepo napisala.


Saj - to je to - mi tvorimo družbo. A ni dovolj jasno napisano?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Hudo mi je
25.1.2007 23:43:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: raho

IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Sprašujem se, kdo za hudiča je pred nas postavil takšne in drugačne omejitve. 
 Odgovor je preprost – družba.


Meje si postavljamo sami. Ker raje mislimo javno mnenje kot  razmišljamo s svojo glavo.

Ostalo si pa lepo napisala.


Saj - to je to - mi tvorimo družbo. A ni dovolj jasno napisano?user posted image


Lahko smo njen pasivni član in sprejemamo njene obstoječe norme.

Lahko smo aktivni in oblikujemo svoje mnenje, neodvisno od družbe.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Hudo mi je
25.1.2007 23:48:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Lahko smo njen pasivni član in sprejemamo njene obstoječe norme.

Lahko smo aktivni in oblikujemo svoje mnenje, neodvisno od družbe.


ja, a takoj, ko aktivno bolikujemo svoje mnenje, smo ožigosani

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 0:02:37   
Anonimen
[/quote] ja, a takoj, ko aktivno bolikujemo svoje mnenje, smo ožigosani [/quote]

Cena slave user posted image .

Ma veš kaj, meni dol visi, če me žigosajo.

Nimam TV-ja, mikrovalovke in ostalih MGA, v življenju še nisem vozila svojega avta, najraje rečem, da živim kot Ciganka, prejšnji teden sem ugotovila, da v Mercatorju prodajajo res fullll stvari.

In danes sem v službi rekla, da bi se rada poboljšala, da ne bi bila več rada tako boleče direktna. In so mi rekli, naj ostanem kar takšna kot sem. Vedno vedo pri čem so.

Tako da....vseeno mi je, če me žigosajo. Na dolgi rok se vse vredno prepozna in ceni. In imam raje, da me resnično ceni samo en človek na svetu kot da mi v prazno ploska brezimna množica.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 0:08:10   
Anonimen
Vidiš, tukaj pa ti dam popolnoma prav. Jaz sem tudi preveč direktna, čeprav vedno vse zavijem v celofan in gor počim roza mašno (sem se naučila v službi)user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Prejšnjič sem celo enemu, ki je našemu učitelju grozil z nožem rekla namesto: Poklicala bom policijo!

"Gospod, če ne boste odložili hladnega orožja, bom primorana poklicati nekoga, ki vam bo to dejanje preprečiluser posted image


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 7:09:31   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Jaz pa bom napisala samo tole:
rada bi dojila, če bi lahko. Potem bi tudi imela možnost izbire dojiti ali ne.
Tako pa sem bila postavljena pred dejstvo, da pač ne bo šlo.

In prosim vas, nehajte se prepirat o eni tako zelo osebni odločitvi, ki v nobenem primeru ne more biti napačna.


Evo, končno nekaj pametnega.

Jaz tudi nisem dojila, ker nisem mogla, pa ne zaradi mleka, no bilo ga je res bolj malo, ampak ker nikakor moj otroček ni znal vlečt moje zizeuser posted image , davil se je, kašljah, hrkal, bruhal, iskal moje bradavice kot nor,....sama patronažna mi je svetovala, ko je videla situacijo, naj se ne matram, pa tudi njega ne.

V porodnišnici sem ga imela na zizi od 4. popoldne, do 11 zvečer. A mislite, da se je kaj najdel. Ja, se je, ko je dobil dodatek, ker je tulil od lakote.

Nikoli pa še nisem obsojala tistih, ki dolgo dojijo. Vsak ve zase, zakaj in kako.

Drugače pa sploh ne vem, kje je bil kakšen članek o temuser posted image .

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 8:35:10   
Anonimen
Jaz na taka vprašanja nočem odgovarjati. Dojila sem, dokler se ni otrok sam odstavil. Pa nobenega ne briga, ali 10m ali 2l. To ni stvar, ki bi lahko bila kost za glodanje. To se tiče mene in mojega otroka. Tudi na sistematskem sem se vedno kregala, če mi je sestra rekla, joj kako ste pridni. In pri poznejših pregledih tudi nisem hotela odgovarjati ali še dojim ali ne. Otrok je zdrav, vesel, kaj koga briga ali dojim ali ne in do kdaj. Pa otroci so si različni. Mame sprejemamo svoje otroke takšne kot so. Seveda je vsaka mama občutljivo, če se vtaknemo v stvari, ki so za skoraj vsako mamo svete. To pa je njena skrb za otroka. Jaz sem tukaj, da pomagam, če lahko, in da podpiram mamico v njeni ljubezni in skrbi za otroka. To vem, da rabi vsaka mamica. Potrditev, da je naredila najboljše za svojega otroka, pa naj doji ali ne.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 9:33:21   
lenika
Ojoj, kaj se je tukaj razvilo, še dobro, da sem šla spat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 9:53:26   
oka
Hecno, kako smo se ljudje sposobni prepirati in žaliti zaradi tako naravne stvari kot je prehranjevanje dojenčka. Jaz prvega nisem dojila. To pa zato, ker so mi ga že v porodnišnici odstavili, ker je imel visoko zlatenico in mu je moje mleko samo škodovalo. Navadil se je na stekleničko in kasneje nikakor ni pristal na dojko. Sem ga hranila pač po steklenički. Zaradi tega niti sekundo nisem imela slabe vesti ali občutka manjvrednosti, pa tudi, da bi se zgražala nad mamo, ki dolgo doji mi ni padlo na kraj pameti. Tudi v drugo sem polno dojila le dober mesec, potem pa je začelo primanjkovati mleka in je bilo potrebno kombinirati in kmalu smo prešli samo še na stekleničko. Spet nobene slabe vesti. Enostavno ne vem, zakaj se je potrebno prepirati in analizirati okoli dojenja ali nedojenja. Zakaj bi morala jaz biti napadalna do dojilj in obratno? Zakaj bi se morala obremenjevati kaj si nekdo misli o meni ker ne dojim?  V končni fazi smo vse mame, ki bi naredile čisto vse za dobro naših otrok in prav nikomur nam ni treba polagati računov zaradi naših odločitev in dejanj okoli dojenja.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 9:55:00   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu oka)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 9:59:46   
natalia
Jaz na taka vprašanja nočem odgovarjati. Dojila sem, dokler se ni otrok sam odstavil. Pa nobenega ne briga, ali 10m ali 2l. To ni stvar, ki bi lahko bila kost za glodanje. To se tiče mene in mojega otroka. Tudi na sistematskem sem se vedno kregala, če mi je sestra rekla, joj kako ste pridni. In pri poznejših pregledih tudi nisem hotela odgovarjati ali še dojim ali ne. Otrok je zdrav, vesel, kaj koga briga ali dojim ali ne in do kdaj. Pa otroci so si različni. Mame sprejemamo svoje otroke takšne kot so. Seveda je vsaka mama občutljivo, če se vtaknemo v stvari, ki so za skoraj vsako mamo svete. To pa je njena skrb za otroka. Jaz sem tukaj, da pomagam, če lahko, in da podpiram mamico v njeni ljubezni in skrbi za otroka. To vem, da rabi vsaka mamica. Potrditev, da je naredila najboljše za svojega otroka, pa naj doji ali ne.


se strinjam.




_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 10:38:50   
Felicity
IZVIRNO SPOROČILO: oka

Enostavno ne vem, zakaj se je potrebno prepirati in analizirati okoli dojenja ali nedojenja. Zakaj bi morala jaz biti napadalna do dojilj in obratno? Zakaj bi se morala obremenjevati kaj si nekdo misli o meni ker ne dojim?  V končni fazi smo vse mame, ki bi naredile čisto vse za dobro naših otrok in prav nikomur nam ni treba polagati računov zaradi naših odločitev in dejanj okoli dojenja.

LP




oka - Bravo!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Boljše ne bi mogla napisat!

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Hudo mi je
26.1.2007 11:12:06   
sneška_
Svojega otroka sam dojila samo 10 mesecev.In če ga nisem dojila dlje ali pa če sploh ga nisem dojila ne pomeni da sem slaba mama.Vsaka mama  ve kaj je za njenega otročka najboljše .

_____________________________

Najdojenček

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?