|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vneto uho-antibiotik?
10.2.2007 18:01:47   
TaRe*
Mi imamo ponavadi to smolo,da user posted image vedno začnejo bolet ušeska v soboto ponoči,ali nedeljo.Potem pa jaz mečkam in zdravim po svojih zmožnostih,tako da preguramo do ponedeljka da gremo potem k svojemu zdravniku.In vedno,vedno sem kregana zakaj čakam.Naš doktor pravi,da je treba uho začet zdravit takoj in v otrokovo dobro seveda prej,predno se sploh orng razboli.
Tudi to rožico uporabljamo,vendar zaenkrat le pri taveliki in pa pri odraslih..tamali še nisem dala.Antibiotik pa prime takoj in zazihr.

_____________________________

............ja,takle mamo..;)


(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Vneto uho-antibiotik?
10.2.2007 18:15:22   
Primoza
Saj pravim, če netresk ne prime takoj potem je neogiben antibiotik.

Problem ponavljajočih vnetij ušes je le razvoj resistenčnih bakterij. In potem naenkrat nek antibiotik več ne pomaga. Potem je treba vzeti drug antibiotik ipd.

Mi ušes pri Žanu sploh več ne poznamo, brez antibiotikov in kakih drugih posegov.

(odgovor članu TaRe*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Vneto uho-antibiotik?
12.2.2007 19:49:55   
bobek05
Primoza, zdaj sem malo že obupana in pripravljena na marsikaj. Po 1 tednu brez antibiotikov (zaradi ušes), imamo spet vneto uho in smo spet na antibiotikih - tokrat drugih (mimogrede - pozna kdo Primotren?)...

Torej mi lahko malo več poveš o natresku. Koliko kapljic dam v uho in ali je to nevarno (nekateri pravijo, da nič ni dobro dajat v uho)? Vem, da moram tekočino najprej segret... Je še kaj drugega pomembno? Star je 20 mesecev. 
Zdaj moram to rastlino le še nekje dobit (ker ni sezona), pa sprašujem vse znance, če jo ima kateri doma... user posted image

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Vneto uho-antibiotik?
12.2.2007 19:51:28   
bobek05
Aja, pa še to - kaj mu (če ga dobim) lahko dam zdaj natresk, če še jemlje antibiotike ali bi bilo bolje počakat, da končamo z njimi?

In ali mu potem natresk dajem kot preventivo? Na koliko časa?

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Vneto uho-antibiotik?
12.2.2007 19:54:58   
Primoza
Ja segreti ni nič potrebno. Iz enega listka se dobi ena kapljica soka, ki ga daš z žličko direktno v uho, nato naj seveda še nakaj minut leži na tisti strani. Nato daš kapljico iz drugega listka še v drugo ugo, ne glede na to ali je zdravo ali ne. Potem počakaš 24 ur, če ni izboljšanja potem je nova serija antibiotikov obvezna.

Netresk ne dajemo večkrat, postopek ponovimo čez kakih 14 dni do en  mesec, kljub temu, če se je stanje pri prvem odmerku popravilo, potem pa damo nekaj časa mir. Poročajte o rezultatu, nekaterim netresk takoj pomaga, drugim spet ne, vsekakor poročajte, zaradi informacij za druge sotrpine.

Rekel bi da se ga dobi v kaki vrtnariji.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Vneto uho-antibiotik?
12.2.2007 19:56:08   
Primoza
Antibiotik se lahko jemlje istočasno, netresk mu dajte le enkrat in ponovite čez nekaj časa, kot sem zgoraj napisal.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Vneto uho-antibiotik?
12.2.2007 21:51:04   
bobek05
Primoza, pri cvetličarnah smo se že pozanimali, pa nimajo, ker baje ni sezona. user posted image  Mi ga bo zrihtala sestra. user posted image  Kaj je pomembno kakšne vrste je? Baje jih je več vrst... user posted image

Imam pa problem - ne vem kako naj vem, če mu je pomagal ali ne, ker naš NIKOLI ne joka, ko ima vneto uho user posted image  Se ne vlači za uho ali ne kaže kakšnih drugih znakov. Ponavadi dobi vročino in šele potem začnemo sumit, da se mogoče kaj dogaja, ampak vročina je lahko razlog za kaj drugega tudi... Tako, da bom mu pač morala dat natresk, ponovit vso stvar čez 14 dni oz. mesec dni in čakat... Kaj drugega mi ne preostane user posted image  user posted image

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Vneto uho-antibiotik?
12.2.2007 22:00:56   
Primoza
Srečno pa poročajte čez nekaj tednov kako vam je šlo.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Vneto uho-antibiotik?
13.2.2007 8:24:16   
BarbaraE
bobek05 - očitno imamo mi podobne težave kot vi. Naša princesa ima tudi ponavljajoča se vnetja in vse to od zamašenega noska. Do sedaj je dobila hiconcil in ceclor in se je vedno pozdravilo. Pa vsakič je imela vnet le desni ušesek. Malo mi gre počasi že na živce, da dam jaz hčerko v vrtec zdravo pa mi pride po par dneh že smrkava domov in že slutim, da bomo kmalu spet doma. Redno ji čistimo nosek s fiziološko in pumpico, pa očitno ne gre vse ven. Tudi jaz sem že dobila nasvet za natresk, ampak pojma nimam, kje ga dobiti in ali bo res pomagal. Ker ne vem, a to pomaga pri vseh vnetjih ušeskov ali le pri tistih, ki nastanejo recimo zaradi vetra. Pri nas naša pokaže, kadar jo bolijo ušeska, temperaturo ima pa le povišano. Se bom jaz tudi malo pozanimala o natresku. Škoda, ker nisem včeraj zdravnice o tem povprašala. Mislim da bi mi povedala, če bi jo povprašala. Sama od sebe pa najbrž res ne bi načela te teme. Konec koncev zdravnica ne ve, a si ti med drugim tudi za alternativno medicino ali ne.

Upam, da se bodo ti prehladi in viroze ter posledično vnetja kmalu nehala.

Danes je šla spet po enotedenski odsotnosti v vrtec. Upam, da tokrat za malo dlje časa.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Vneto uho-antibiotik?
13.2.2007 8:34:28   
Primoza
Tukaj so sicer grosisti ampak verjetno dostavljajo tudi majhne količine door to door, seveda pa je treba plačati dostavo.


http://www.trajnice.com/prodajnipogoji.htm

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Vneto uho-antibiotik?
13.2.2007 21:37:57   
bajsek
čav!

Nekdo je spraševal po primotrenu? Mi ga imamo sedaj za vnetje sečnice (začetek zaradi kožice na lulku) in po dveh žličkah je fasal zaprtje tko da smo ga skenslal in zdravimo  tee tre kremo in oljem ter kamilicami - če bi bilo hudo vnetje ne bi upala, ampak itak je zdr. rekla da naj vzamemo sirup sam ene trikrat ker je začetek.
jst tud še iščem natresk, za vsak slučaj, da ga imam na vrtu.
lp

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 36
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?