|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  269 270 [271] 272 273   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2007
30.7.2007 11:14:06   
amy26
danes smo pa očitno vse bolj ali manj notriuser posted image  pri nas dežek ful pada pa še piha vmes

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 6751
30.7.2007 11:19:48   
draja
Amy jaz sem bila pri 10-ih letih v bolnici zaradi hudih težav z alergijo. Domov sem šla z izvidom, da sem alergična na pšenico, mleko, jajca, ribe,.... Skratka na VSE!!!! Seveda v resnici ni tako. Sem začela z nič jesti vsake nekaj dni nekaj novega in tako sama postopno ugotovila na kaj sem alergična (oreščki, nekatero sadje, zelenjava,...). Tako da boš tudi pri Eli sama najlažje ugotovila.
Ker če takoj, ko nekaj takega poješ, dobi fleke je sigurno alergična. Poznam pa mamico, ki ima podaljšano porodniško zaradi alergije otroka na mleko in jajca, in sicer ji vsake 3 mesece podaljšajo še za 3 mesece. Če bo mala slučajno res alergična (držim pesti seveda da temu ne bo tako), zahtevaj še eno testiranje malo kasneje in vsaj nekaj dobrega iz tega potegni.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 6752
30.7.2007 11:30:05   
Gio
draja.....danes malo več kašlja, sem klicala pediatrinjo in je rekla da čistit nosa in tekočino. nič drugega zaenkrat. če bo vročina pa naj jo pripeljem pokazat.

Ela kako dela ura? ''ka-ka-ka-ka''
Kaj pa ti narediš v plenico? ''kak''
Kaj pa pije mama zjutraj? ''kaka''

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 6753
30.7.2007 11:36:45   
amy26
Če bo mala slučajno res alergična (držim pesti seveda da temu ne bo tako), zahtevaj še eno testiranje malo kasneje in vsaj nekaj dobrega iz tega potegni.

Draja, mi ne bo težko dobiti napotnice od moje P, ful je v redu pa seveda to mislim čez par mesecev, če se stanje ne izboljša oz. poslabša.

(odgovor članu Gio)
Neposredna povezava do sporočila: 6754
30.7.2007 11:37:03   
sezam
Žiga (Kati) - user posted image user posted image  za zobek

Maks (Kr_enamami) - user posted image user posted image  za 2. zobek

tejčica- Ja, smo šli na kosilo user posted image . Samo sem pol ure gledala jedilni list, kaj sploh lahko jem user posted image

amy - user posted image  za izvide. Naprej pa res najbolje, da jo fino spremljaš, ko boš uvajala GH. Tudi jaz upam na take izvide. Če pa bo stanje nespremenjeno, pa zahtevaj še eno testiranjem.

draja - u, to je bila pa res huda diagnoza. Če bi to držalo, res ne bi imela kaj jesti user posted image . Sedaj te pa razumem, zakaj si imela tako skromen jedilnik pri tej dieti user posted image
F.obroč - ta obroč je res vreden svojega denarja user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: amy26
tejčica ti si pa ful pridna, da pri vsaki nekaj komentirašuser posted image user posted image

user posted image  prav luštn jo je prebirat user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: draja
Še to sem hotela povedat - ko sem šla jaz na strogo brezmlečno in brezjajčno dieto se je tudi kakanje spremenilo. Je kakala bolj tekoče in bolj zelenkaste barve ter popolnoma nič zrničasto več - samo gladko, tekoče blato, brez grudic.

user posted image  A da dieta povzroča tako spremembo kakca? Pri nas je ravno tak, le da je lepo rumene barve, le sem pa tja kdaj malo zelenkast user posted image  Pa čudno, da mi P tega ni nil omenila, ko sem ji razlagala kakšen kakec ima. In zaradi tega ga potem še cepila ni user posted image

Naše noči so pa user posted image . Če ga eden ne sračka, ga pa drugi. Danes je imela Ana svojo noč in posledično zbudila Žiga. Prvič že ob pol enih, nato pa še ob 4h. Prvič smo kar hitro zaspali - samo da je pojedel, drugo pa je spet trajalo 1,5 uro - jedli, se nosii 2 x kakali (sem ga šla prehitro previt, zato je bilo treba ponoviti vajo user posted image ), če sem ga pa v posteljco dala je pa "zažuriral" - brcal, cvilil, grgral, grabil igrače user posted image , samo zaspat ne user posted image

Drugače pa ima tale dieta pri meni tudi pozitivno stran. Mi gredo kg dol - po 14. denh kolikor sem že na dieti, sem izgubila 2  kg in sem končno prišla na 0 - zgubljeni vsi kg iz nosečnosti user posted image  Pa še malo bolj zdravo jem - brez sladkarij user posted image user posted image

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 6755
30.7.2007 11:47:30   
slumpo
ko se ravno menite o kakanju...ali je4 normalno da je naš sedaj začel kakat vsak drugi dan....in še to enkrat na dan!

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 6756
30.7.2007 12:17:41   
Pikca
ojla,
mi smo se pozdravili, no vsaj vročine nimamo več. Jerneja pa spet zvijauser posted image , pa je bilo pred virozo že boljše.

Draja, naš pa po tej dieti tudi kaka brez grudic, ampak ne več tok zeleno, še vedno pa sluzasto, zdaj pa ne vem a je to ok al neuser posted image  bom jaz tudi počasi doktorirala iz tega kakanja
Sezam jaz sem tudi shujšala 3 kile odkar imam dietouser posted image . samo upam, da ni tudi Jernej shujšal.
čudno, da vašega ni cepila, našega pa je kljub temu, da sem povedala, da je kakec zelen in sluzastuser posted image  

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 6757
30.7.2007 12:24:10   
sezam
slumpo - vidva se samo dojita, a ne? Potem to ni nič čudnega, saj se našim user posted image  prebava še ureja user posted image  Ter če ga to nič ne moti, se sploh nimaš za sekirat user posted image

Pa še ena slikca - taki 2 mavrici smo imeli mi prejšnji teden user posted image
user posted image

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 6758
30.7.2007 12:27:22   
sezam
IZVIRNO SPOROČILO: Pikca
čudno, da vašega ni cepila, našega pa je kljub temu, da sem povedala, da je kakec zelen in sluzastuser posted image   

user posted image user posted image  res zanimivo. Zgleda, da je pri našem še bolj sumila drisko, ki pa očitno ni user posted image  Je pa res, da je ravno v sredo malo večkrat kakal in sem ji tudi to povedala. Samo se mi zdi čudno, zakaj ni rekla, da ga prej pripeljem cepit in ne šele septembra user posted image

Ko so vidni eni učinki diete tudi pri meni, se je kar lažje držim user posted image

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 6759
30.7.2007 12:31:14   
*sonchek*
Ojla še od nas!

Tale dež nas je vse pregnal notri, a ne?user posted image Mi smo zaenkrat ok - kakamo "le" še 2-3x na dan, pa zaenkrat kar lepo. Nekaj malega nitk je še bilo, ampak občutno manj. upam, da se jih bomo kmalu za vedno znebili, drugače pa gremo tako ali tako nazaj.

KATI - čestitke Žigcu za zobek!user posted image A je prišla spodnja enkica ven?

Žabika - tudi naš se je takole matral in matral, potem pa mu je uspelo! In zdaj se obrača non stop - ga niti za sekundo več ne smem spustit izpred oči user posted image

thaiss - Matia je pa res uživač! Se mu prav vidi, kako rad je v vodi! Jaz komaj čakam, da nabavimo Fredov obroč in se vpišemo na plavanje user posted image

tejčica - tvoje poste pa vedno tako rada berem, ker se vidi, da pridno prebereš prav vse naše dogodivščine in jih pridno pokomentiraš! Super, da je zabava uspela, pa komaj čakam na slikce user posted image

Kr_enamami - ojoj sršen user posted image Jaz še pri piku čebele jokam ko dež! Pa fino, da tako pridno spite - kar 12 ur? user posted image

slumpo - tudi naš se precej poti. Očitno so nekateri otroci bolj vroče sorte user posted image

amy - super za izvide. Ampak nam so rekli, da so kožni testi le 85% zanesljivi, krvni pa tudi niso 100%. Pri tako majhnih je res težko odkriti kaj jih matra user posted image

sezam - bravo za kilce! Jaz sem prejšnji teden zgubila 3kg (zaradi sekiranja), tako da sem zdaj -2kg kot pred nosečnostjo. ampak bodo šle pridno nazaja gor, ker spet jem vse...

Pikca - mi smo tudi imeli sluzasto blato, pa baje ni ok - je lahko kaka viroza. Normalno blato naj bi bilo tako kot vanilijev puding user posted image

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 6760
30.7.2007 12:56:30   
Pikca
Samo se mi zdi čudno, zakaj ni rekla, da ga prej pripeljem cepit in ne šele septembra
mogoče zaradi dopusta? na dopust gre menda ta teden in se vrne 20. avg.

sonchek, ja saj meni se tudi zdi, da ta sluz ni ok... ampak to traja zdaj že 1 mesecuser posted image  ko bi se vsaj zredil.... nič ne bom patronažne klicala, bom šla kar v ZD ga tehtat, čeprav naše pediatrinje ni, bo pa kaka druga.

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 6761
30.7.2007 13:09:06   
Pikca
sem še malo pokomentirala,pa me je ven zabrisalouser posted image , zdaj pa nimam cajta še 1x pisat... samo Žigcu od Kati moram čestitat za 1. zobek, pa Tejčico pohvalit ... no morm it, mali kliče...

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 6762
30.7.2007 13:10:05   
sezam
IZVIRNO SPOROČILO: Pikca

Samo se mi zdi čudno, zakaj ni rekla, da ga prej pripeljem cepit in ne šele septembra
mogoče zaradi dopusta? na dopust gre menda ta teden in se vrne 20. avg.

Verjetno tudi zaradi dopustov. Ker v začetku sept. gremo še mi, takoj po dopustu imamo testiranje in je rekla, da se raje takrat vidimo, ko bomo imeli že izvide user posted image

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 6763
30.7.2007 13:23:26   
*sonchek*
Pikca - že ves mesec imate sluzasto blato? user posted image Koliko ste se pa zredili v zadnjem mesecu? Jaz bi na tvojem mestu pleničko pokazala pediatrinji... Mah tole z blatom je res noro! Pri dojenih otrocih naj bi bilo normalno, da se gostota in barve blata spreminjajo, a ne prepogosto. "Normalna" barva in gostota blata naj bi bila kot vanilijev puding...

Aja, pozabila sem povedati, da so moji laski 20cm krajši! user posted image So mi tako izpadali, da je bilo treba nekaj ukrenit. No, v čopek jih pa še vedno lahko spnem user posted image

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 6764
30.7.2007 13:45:44   
Pikca
sonchek, ja skoraj 1 mesec, vmes sva bila pri p. in ker se ni zredil in je še vedno zeleno-sluzasto kakal, sem zdaj na brezmlečno-brezjajčni dieti in naj bi mu dodajala alernovo (ki je noče pit). v sredo, ko bo 14 dni, naj bi se spet tehtali... če ne bo ok, upam, da nas bodo kaj bolj pregledali oz. bom zatežila, če nas ne bodo.

Neposredna povezava do sporočila: 6765
30.7.2007 13:48:33   
draja
No, mi smo izključno dojeni, pa še niti enkrat do zdaj nismo imeli blata kot vanilijev pudinguser posted image . Kakamo že ves čas precej bolj tekoče. Mah, kdo bi vedel kaj in kako s tem kakanjem. Same skrbi...

Sonchek samo da vam gre na boljeuser posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 6766
30.7.2007 13:50:30   
draja
Še to - naša nova P je rekla, da so te nitke krvi pri nas posledica težav s prebavo in ne prebolevanja česar koli (ker se nam na vsake toliko pač pojavijo in ne kar naenkrat v večji količini kot pri Aneju). Po njenem torej ni panike - ima pač Živa tako prebavouser posted image .

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 6767
30.7.2007 14:02:53   
amy26
amy - super za izvide. Ampak nam so rekli, da so kožni testi le 85% zanesljivi, krvni pa tudi niso 100%.

sonchek, že ko so ji naredili kožne teste je bilo meni mal čudno da je test negativen, ker pred tem sem poskusila mleko in se je stanje precej poslabšalo. Pa še ANJA je rekla da je njena Ela isto imela kožne in krvne teste negativne a Ela še vedno bila alergična na mleko, no potem ji je pa alergija pri enem letu izvenela, tako da upam da bo moji tudi.

Moji laski so tudi ene 15cm krajši in to že od prejšnjega tedna sam se nisem spomnila pohvaliti da sem bila kooončno pri frizerju.

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 6768
30.7.2007 14:06:50   
*sonchek*
Pikca - za Alernovo sem pa slišala, da ful smrdi in je zato otroci nočejo pit user posted image A vi imate potrjeno alergijo?

draja - krvave nitke v blatu NISO normalen pojav. Če gre le za težave s prebavo verjetno ni potrebno zganjati panike, če pa gre za večjo količino pa gre ali za alergijo ali pa prebolevanje kake virusne okužbe. A vam se to pogosto pojavlja? user posted image
Tudi mi smo izključno dojeni, pa smo imeli blato precej podobno vanilijevem pudingu (zdaj se je spremenilo), le malo bolj redko je bilo - hm, sicer pa odvisno kako gost puding imajo v mislih pediatri pri opisu user posted image

Naš mulo je pa poskusil sokec od jabolčka (sem skuhala eno jabolko in mu dala malo vodice za probat), pa še nekaj žličk spasiranega jabolčka je zmazal user posted image Mu je očitno kar všeč user posted image

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 6769
30.7.2007 14:08:42   
*sonchek*
amy - kakšo reakcijo pa ste imeli? A so se naredili izpuščaji?

Neposredna povezava do sporočila: 6770
30.7.2007 14:09:01   
Sibil_
Sem malo poškilila h februarčicam-malecka_mateja je končala s ta malo v bolnici, ker ji je danes zjutraj kljub antibiotiku vročina naraščala in je začela še bruhat kot neko kri.Sta ostali na opazovanju, več bo še javila.Držim pesti, da ni kaj hujšega!user posted image

Pri nas pa še sije sonček, ampak piha pa na polno. Upam, da se čimprej ohladi.

Tejčica-a ti bi meni perilo nosila?Včeraj sem likala eno uro in sleherno minuto v sebi klela, od likalnika do vročine do mojega kolk zasvinja-joj če bi mi kdo bral misli....ker likanje pa res od srca sovražim....pa zadnje čase še oprat ne uspem več...user posted image

Grem kuhat, danes bo lazanja in zelena solatka, njamsi,user posted image
LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 6771
30.7.2007 14:17:34   
*sonchek*
malecka_mateja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za Tjaško!

Jaz pa ne sovražim likanja - zraven gledam TV, pa hitro mine. No, zdaj namesto TV-ja gledam aneja, da mi kam ne pobegne, ker se tako obrača user posted image

Jaz pa danes kuham za kosilo filane paprike in pire krompir user posted image

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 6772
30.7.2007 14:43:51   
Pikca
ojej, tole s Tjašo od malecke_mateje pa izgleda resnouser posted image  -držim pesti zanju

sonchek, ja res smrdi ta allernova, ampak pregomin tudi. za alergijo nas sploh niso še testirali, me je dala na dieto poskusno, ker je to baje najpogostejša alergija pri dojenčkih. Saj bi mu poskusila dat katero drugo mleko, pa nimam občutka, da je lačenuser posted image  Mah,najraje bi ga kar danes peljala tehtat, sem kar živčna, pa po občutku se mi zdi, da se spet ni zredil...

Neposredna povezava do sporočila: 6773
30.7.2007 14:59:28   
Dajadada
Malecka_mateja: upam, da nam čimprej sporočiš, da je s tjašo vse o.k.

Midva sva se pa danes šla slikat za osebno. Slikica je kar uspela. Nejc zgleda kot skravžlani, skuštrani navihančekuser posted image .
Smotka jaz čakam zadni moment, da mu naredimo osebno. Komaj sem prepričala žensko na upravni enoti, da je dala gor zaznamek nujno. Za vikend gremo v Pulo in se sploh nisem spomnila, da bo tudi mali rabil osebno. Ves čas sem imela v glavi, da moram do septembra zrihtat osebno, ko gremo še za en teden na dopust. Tale vikend mi je pa čisto ušel iz spomina.
Upam, da jo dobimo do petkauser posted image .    

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 6774
30.7.2007 14:59:58   
draja
sonchek ma ja, mi imamo s tem težave od 3. dne. Takrat v P je bila cela panika: sva bili izolirani, prepovedani obiski, vse razkuževati (sva imeli od tehtnice naprej komplet opremo v sobi), k nama so sestre hodile z maskami čez usta,... Skratka bil je sum na rota virus. Takrat so naredili vse možne teste za razne bakterije in viruse in vsi so bili negativni. Potem so rekli da možno da je zaradi aptamila, ki ga je dobivala prva dva dni ker sem bila jaz na intenzivni. Doma se nam je po kakšnem mesecu stvar ponovila, zato sem šla na strogo brezmlečno in brezjajčno dieto. Kljub temu se nam driska na cca. 14 dni ponovi, s tem da so včasih tudi nitke krvi prisotne, vendar v res majhnin količinah. V tem času sem govorila že s 6-imi različnimi pediatri in vsi so mi bolj ko ne isto povedali: ni panike, možno je ali virus, bakterija (kar je bilo pri nas s testi izključeno in se tudi ne bi tako na vsake toliko pokazalo), alergija ali pa težave s prebavo. Vsi so mi rekli, da dokler otrok normalno je in se redi ni nobenega zdravljenja. Že v porodnišnici so mi rekli, da tudi če ima rota virus ne bo nobenega zdravljenja, dokler bo normalno jedla.
Če torej izključijo vse možne povzročitelje, se je očitno treba s tem sprijaznitiuser posted image . Kot sem že zadnjič napisala, poznam osebno dve mamici, ki se jima je to tudi kar naprej ponavljalo, pa pediatru sploh niso reagiraliuser posted image .
Pri vas je bila situacija malo drugačna, saj se vam je kar naenkrat začelo pojavljati in to kar zaporedoma in v večjih količinah - zato je bila tudi reakcija vaše P taka - tako je bilo pri nas že v porodnišnici - cela panika, naredili vse teste, nato pa smo ostali brez diagnoze kot vi sedaj. Vmes smo imeli eno P, jo zdaj zamenjali za drugo, pa smo še vedno na istem. Vsi so bolj ko ne istega mnenja. Spremenilo se je edino to, da sem se jaz pač malo navadila na to in da verjamem pediatrom in drugim mamicam,da če je v majhnih količinah na vsake toliko da ni panike. Sploh ker je Živa sicer super in se zelo lepo redi.

Neposredna povezava do sporočila: 6775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  269 270 [271] 272 273   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  269 270 [271] 272 273   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

DOKAZANO: Mamin glas zmanjšuje bolečino pr...
Da bi ugotovili, kako pomembna je prisotnost staršev pri zmanjševanju bolečine, so raziskovalci uporabili profil bolečin...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Določitev spola.
пеперутка16

Kako zanesljiva je določitev spola z ultrazvokom? Vaše izkušnje so:

Uganili so, da je punčka. (60%)

Uganili so, da je fantek. (0%)

Rekli so mi, da je punčka, rodil pa se je fantek. (0%)

Rekli so mi, da je fantek, rodila pa se je punčka. (0%)

Nismo hoteli vedeti. (40%)

Število vseh glasov: 5

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!