dskubin
|
LeINA - Diti je imela pri nepolnih 6ih mesecih 64 cm in 7030 g patronažne in uvajanje GH - raje ne bi komentirala, po eni strani je še dobro, da je pri nas ne bo, ker bi imele ziher besedni dvoboj (ker po njeno, bi morala mamica po porodu jesti malo nič). Sicer vsak starš dela tako, kakor se njemu zdi prav - in tudi prav je tako, ampak kljub temu jaz kar ne morem verjetni, da v eni tako majhni državi ni enih splošnih smernic, kako se kaj dela z otročki. Isto mi je blo grozno, ko se nam pri Dražu ni hotel zacelit popek - pol pa berem, da se nekje čisti pri vsakem previjanju, drugje samo 1x na dan (tu je razlika tudi 9x), nekje s fiziološko, drugje z alkoholom . V glavnem, še dobro, da se sami malo pozanimamo, pa naredimo pol to, kar se nam trenutno zdi najboljše. fiziološka - pri Dražu smo imeli težave z zamašenim noskom in vnetimi ušesi. Na koncu smo sami prišli do zaključka, da so se ušeska vnela vedno, ko ni imel popolnoma prehodnega noska. Od takrat naprej, smo mu začeli dobesedno vlivat fiziološko v nos (tudi ponoči, če sem mu dala jest in slišala, da je zamašen). Nabavla sem pollitrske flaše, prelila v tisto malo flaškico in pol to stisnila v vsako nosnico, ko je ležal, da mu je dobesedno stekla v grlo. Če je imel nosek čist, sem pa samo špricnila z razpršilom v stoječem (ali sedečem) položaju. Od takrat so ušesa OK (knock knock). Aja, pa z narhinelom smo mu redno čistli, ko je bilo kaj smrkeljčka. Na začetku se je sicer upiral, sedaj pa sploh ni več problem okus fiziološke . Na Diti nam zaenkrat še ni bilo treba izvajat nič od tega (vsaj 1 velik plus, da je Draž doma in ne v vrtcu)
|