|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: september 2003
10.4.2007 10:12:36   
Miškolin
Živjo.

Pa je konc praznikov! Po eni strani hvala bogu (zaradi žretja...) po drugi strani pa škoda, ker je bilo tako lepo vreme in je še napovedano cel teden!
Mi smo bili včeraj na Joštu. Sva bila presenečena, da je smo prišli do gor. Lara je hodila vso pot gor in dol... sva bila z možem res presenečena. JE bila zelo pridna! Sicer smo jo na poti malo hecali pa vsakič kaj novega smo se spomnili, ampak prišla je do gor. Pa da ne boste mislile, gor je imela še energijo, da se je igrala na igralih in laufala po travi... :)

Danes je pa komaj čakala da gre spet v vrtec... po m,ojem ga je že pogrešala..

No lepo se imejte v teh lepih sončnih dneh!

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: september 2003
10.4.2007 12:18:51   
Tonchka
Živjo vsem!
Ja prav fino je bilo med prazniki, ker smo bili malo več skupaj. Ma tega žretja je res preveč ampak letos sem se kar malo nazaj držala, ker je poletzje pred vrati, tista šunka mi pa že tako ne sede. Naš Mark je bil čisto navdušen ko sva barvala jajčka, pa v cerkev sva nesla k žegnanju (ja 2 krat na leto gremo tudi v cerkev), ampak njemu ni jasno zakaj mora biti tiho. Tudi pri nas imamo za ponoči še plenico, bomo probali to poletje počasi nehati s tem, če bo ratalo.
Tudi mi smo hotli včeraj iti v hribe, pa sem bila jaz nekam "švoh" in smo šli raje na Primorsko. Mi imamo tudi radi hribe, Mark rad hodi, tamala je itak v ruzaku in smo šli že večkrat. Sicer pa je bilo včeraj krasno, prav naužila sem se morskega zraka in komaj čakam poletje in dopust.

Uživajte na sončku.

(odgovor članu Miškolin)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: september 2003
10.4.2007 13:09:26   
aljuška
ojla,

ja, pa so prazniki mimo. Za nas čisto nič posebnega, saj običajno delamo ( no, jaz sem delala tokrat ''le'' v nedeljo ) in tako ninamo kej dosti..Ampak smo vseeno preživeli 3 lepe dneve, pobarvali jajčka in papcali pinco. jaz sem pa sem se danes suvereno (user posted image  do kdaj?? ) odločila, da je konec zafrkavanja s hrano in da od danes naprej PAZIM kaj jem..pa malo gibanja ( beri: teka ) si bom tudi privoščila, ker če ne..me lahko še infarkt ob takih pogojih kot so zdajuser posted image  ( beri: kondicija na nuli ). Tamala očitno postaja mala razvajenkauser posted image , saj se ji hoditi ne ljubi preveč ( pa jo ''silimo'' da čimveč hodi ), pa ne bi onega, pa onega..user posted image . Aja, pa trmo pase na veliko..No, pred drugimi je še kar ok, ko pa smo doma..user posted image user posted image ..To pa najbrž zato, ker je in bo edinka, mogoče če bi imela bratca/sestrico bi bilo kaj drugače..
vidim, da ste bile tudi ve aktivne, čeprav na drugi načinuser posted image ....Super!
pa lep pomladanski pozdrav iz morjauser posted image

_____________________________





(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: september 2003
11.4.2007 9:01:03   
janja
Mi smo letos praznovali bolj z rezervo. Meni šunka pa jajca niti ne pašejo, potice pa ne pečem. Mi jo mami pošlje vsakokrat, letos pa je pošiljka prišla malo z zamudo. Sicer pa imam že tako preveč kg, da nič hudega, če zame ostane premalo. Jajčka smo barvali samo umetna. Ampak tale naš sinko se tudi hitro naveliča, tako da je pobarval samo dva, potem pa že ni mogel več. Sicer pa sva bila že nekaj dni pred prazniki z Andražem doma, tako da sva se malo spočila. No, v soboto pa je imela moja sestra še dekliščino, ker se čez 14 dni poroči.

V ponedeljek, ko je bil tako lep dan, pa smo bili v Tivoliju (imamo srečo, da stanujemo na koncu LJ, kjer imamo vse na dosegu roke - beri peš). Andraž je grozno užival, a kaj ko smo se premikali s polžjo hitrostjo, pa še vsako palico je moral pobrati. No, potem je v čolnarni z užitkom zmazal sladoled in ledeni čaj. Nazaj grede pa so ga že začele boleti noge (tale naš mulček se zmeraj tako hitro utrudi, ko je treba zvečer spat, je pa poln energije).

Ta mesec bo za nas kar naporen, vsak vikend se bo kaj dogajalo. Naslednji teden ima RD moj starejši nečak, potem je poroka, zadnji teden v aprilu, pa praznuje 30. let še sestrin (takrat že) mož. Za 1. maj bomo pa po vsej verjetnosti skočili malo na morje, da pobegnemo iz te Ljubljanske luknje. Komaj že čakam. Samo upam, da bo lepo vreme.

Lepo se imejte in uživajte v prelepem dnevu.

_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: september 2003
12.4.2007 14:53:15   
Tonchka
Živjo!

Tudi pri nas se bo do konca aprila skoz dogajalo. Imamo 4 rojstne dneve pa še eno poroko, tko da bo kar pestro. Pri meni je spet izpitno obdobje in imam ooooogromno učenja in bolj malo časa za RR, ampak malo pa vseeno pofirbcam kaj se dogaja. Do konca tega študijskega leta imam še tri izpiute in ob tako lepem vremenu mi je blazno težko viseti notri in se učiti. Najraje bi bila cel dan zunaj.
Naš mali se tudi vsega blazno hitro naveliča. Zanima ga 1000 in 1 stvar ampak vse samo za 5-10 min potem pa je konec. On bi npr. risal z vodenimi barvicami, OK mu dam čopiče, vodo, papirje, se usedem zraven, 5 min paca pa ga že mine.
Ta teden se mi zdi da je bil tako kratek....

LP.


(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: september 2003
13.4.2007 22:42:18   
Miškolin
Halo,

Ja pri nas je april tudi bolj praznovalen - praznujeva midve z mojo mami, poleg tega imamo še kup nekih obiskov in obveznosti, da še dobro da si vse zapisujem, ker drugače bi izgubila glavo.
Naša Lara je pa zelo ustvarjalna, mi je tudi vzgojitelj v sredo rekel, da se udeleži vseh ustvarjalnih nalog ki jih imajo in da se z vzgojiteljico čudita, da res zna kakšne stvari in da jih tudi prav dela. Sem bila kar malo ponosna nanjo.... :) :) res je tudi, da doma veliko delamo z njo ker vidim da jo veseli! Pa tudi ker ima potrpljenje, je lažje delati z njo, kot če ga ne bi imela!

Je pa tudi pri meni te mesece bolj kot ne študijsko - samo kaj ko se meni ne da.... raje bi bila zunaj  na sončku, kot pa med knjigami! UNNNA - kaj pa študiaš, če ni skrivnost??

No zdaj grem!
imejte se skrajno lepo!!!


(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: september 2003
18.4.2007 12:06:19   
Tonchka
Živjo vsem.

No, po dolgem času se spet oglašam. Kot sem že omenila imam ful učenja, sicer pa smo itak skoz zunaj sedaj ko je tako lepo vreme. Miškolin jaz se šolam za ekonomista in priznam da mi je kar trd oreh, oziroma primanjkuje mi volje, ampak počasi lezem naprej . Saj bo. Kaj pa ti študiraš?

Naša tamala je danes zbolela, že zvečer je bruhala, ponoči se je skoz zbujala, nič noče jesti in ima rahlo vročino. Upam da ni nič resnega, ker mi bo grozno biti z njo ves čas noter, Mark pa bo popoldne hotel ven, jaz pa cel dan sama.....

Včeraj se nam je zgodilo, da je Mark ko je že 2 uri spal, priletel k nama v dnevno ves objokan in prestrašen in ga sploh nisva mogla pomiriti. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Najprej je rekel da ga boli noga, vedela sem da naklada, no potem je le povedal da ga je strah tigra, ki je kao v omari. In potem smo šli vsi trije gledat v omaro če je tiger notri in ko je videl da ga ni se je počasi pomiril ampak sem mogla biti zraven njega, dokler ni zaspal. Nevem a je sanjal, ali pa je kaj drugega, saj je bil čisto podivjan. A ima katera podobne izkušnje???

LP.

(odgovor članu Miškolin)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: september 2003
18.4.2007 13:06:30   
Miškolin
hej,

mi smo imeli čez vikend čistilno akcijo - smo pomivali okna, oprali zavese, presalidi lončnice, nasadili korita in uredili rože v skalnaku. tako, sedaj imamo pa lepo... :) :)

Ja Unnna - jaz študiram FOV (Organizacijske vede) v Kranju. Jezi me, ker imam le še par izpitov do konca in diplomo, ampak se mi preprosto ne da. sem rekla da bom do konca porodniške diplomirala, pa nekako nisem!!! in tile dnevi me mučijo, ker se meni ne da biti notr...

Kar se pa straha tiče -pri nas se Lara vsake toliko časa zbudi ponoči in joka, in kar ne pove kaj je. Ampak se boji - kot bi jo nosila luna. Pa jo sprašujemo kaj je, pa je kar tiho, samo gleda nekako v eno točko. Tudi ne vem kaj narediti, ker če jo poležim, pa začne jokati, in se stiskati! Enkrat mi je tudi rekla, da jo lovijo (po mojem je tudi nekaj sanjala...)  ne vem kaj bi se dalo narediti!


(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: september 2003
19.4.2007 15:44:39   
aljuška
ciao tudi s primorske strani!user posted image user posted image

pri nas nič novega, aja, tamala je postala precej zahtevna ... se prav vidi da je edinka, a žal bo tako tudi ostalo. Komandira kot za šalo, trmari, vse hoče biti po njeno ( saj se ne damouser posted image  ), vsake toliko ima neke čudne izpade..Sicer je zdrava, vesela punčka, samo ta njen karakterček..A mislite da bo preveč razvajena??user posted image  jaz sem skozi govorila da moj otrok pa že ne bo razvajen, zdaj pa imam.. Pri hiši sicer nisem jaz tista ki na veliko popušča, bolj je to njen oči, on nima prav nobene avtoritete, za njega je vse pravuser posted image user posted image ..Pol sem pa jaz tisti maliuser posted image , ki kasira napade trme in upiranja, če kaj ni prav...ravno zadnjič sva imele debato, kako deliti stvari  prijateljčki oz. drugimi otroci, ker je kar tulit začela, ko sem eno njeno igračko ( medvedka ) pokazala sosedovem otroku, mlajšim od nje..JOOJ, cel haloo je bil! da njemu pa že ne smem kazati NJENIH igračuser posted image ..Kriza, tako pa je ne učimo..
Zdi se mi da sem pri prvih vzgojnih ukrepih pogrnila na celi črtiuser posted image user posted image , moj partner pa stvari samo še slabša, ker je njegova ''ljubica''..Kakšen nasvet?? nastopit bolj strogo?? Uvesti ''sankcije''user posted image   ali pa partnerja poslati nazaj v vrtecuser posted image
Saj ko gremo kam, na obisk recimo, je vse ok, pridna, doma pa..user posted image user posted image
lep pomladni pozdrav iz Pirana..

p.s pa pridite kaj na morje!user posted image

_____________________________





(odgovor članu Miškolin)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: september 2003
19.4.2007 17:20:47   
Tonchka
ojla,

mi smo na morju skoraj vsak 2 vikend, ker enostavno obožujemo morski zrak. Ponavadi gremo v Izolo, se malo sprehajamo in potem domov. Komaj čakam dopust. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Aljuška ne vem kaj bi ti rekla. Velikokrat so edinci res mogoče malo bolj razvajeni, ni pa nujno. Poznam kar nekaj otrok ki imajo brate oz. sestre pa so razvajeni k user posted image . Mislim da je vajina vzgoja precej pomemben element. Fino bi bilo, če bi vidva z dragim držala skupaj kar se vzgoje tiče, ker otroci popustljivost enega od staršev lahko blazno izkoriščajo. Naša punčka je tudi atijeva cartica, zgleda da so punčke res bolj atijeve. Ampak določena pravila v bajti so, pa če se tamaladva na glavo postavita ali pa v steno zaletavata. Ti kar ostani dosledna in imejta svoja pravila, ki se jih strogo držita pa bo tamala hitro dojela, da ne more biti vse po njeno. Boš videla, da ti bo nekega dne za to hvaležna. Otroci enostavno rabijo mejo. Kar se tiče igrač pa se mi to ne zdi nič tako zelo hudega če pač kar enemu otroku nekaj svojega ne da. To je normalno. Saj tudi mi odrasli ne damo kar tako svojih stvari kar enemu. Je pa prav da jo opomniš da je fino, če kdaj kaj posodimo, ker potem tudi drugi posodijo nam. Sankcijeuser posted image , kaj pa vem, sem proti pretepanju, še bolj pa proti kakšnim psihološkim foram.  Mogoče, da ji "zagroziš", da ne bo smela gledat risanke, ali da bo morala zvečer prej spat, nevem, ti težko svetujem.

Miškolin poj si pa dobra kar se šole tiče, jaz sem komaj prvi letnik, študiram ob delu, veš sem 11 let odlašala, no prejšnje leto pa sem se le odločila in se vpisala. Priznam da mi je bilo ful težko, sedaj pa sem se navadila, ampak bo treba še veliko noči preštudirati preden bom diplomirala........V glavnem to noč je Mark lepo spal, prejšnjo noč pa kot sem že rekla se mu je čisto strgalo.

A kam greste za prvomajske????

lp.





(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: september 2003
20.4.2007 8:52:08   
janja
Še pozdravček iz Ljubljanske kotline. user posted image user posted image  Joj, Aljuška sem ti kar fouš, jaz bi takoj stanovala ob morju. A kaj ko se moj ne bo premaknil iz doline smogovcev.

Aljuška - obnašanje tvoje hčere je nekaj čisto normalnega. Jaz sem pred leti pazila 10 otrok (iste družine), pa so si bili med seboj čisto različni, kjub temu, da sta vse vzgajala v istem duhu. Tudi naš Andraž je trenutno v obdobju trme in preizkušanja. Če kaj ni po njegovem, se vrže po tleh - in kaj naj storim - sem proti pretepanju otrok, tako da če je prilika ga zagrabim in odpeljem v sobo, da se pomiri. Kaj pa če se mi vrže na tla sredi trgovine - takrat te vsi gledajo kot da si padel z Marsa (češ kaj pa počneš z otrokom!). Ampak to so normalni odzivi otrok - nekateri so bolj trmasti, drugi manj - mislim, da igra tukaj vlogo tudi sam karakter otroka, ki pa ga mi ne bomo spremenili. Otroku lahko le nakažemo smernice in mu povemo, da včasih njegove reakcije niso v redu. Opažam tudi, da otroci dostikrat nimajo potrpljenja, zato tako burno reagirajo. Glede posojanja igrač drugim otrokom, pa ima tudi naš zadržke. Pa ga prepričamo, vendar mora tudi tvoj otrok kdaj dobiti v posodo igračo od drugega otroka. Tukaj se učijo menjave (jaz tebi - ti meni). Se pa strinjam, da ima otrok tudi igrače, ki jih nikoli ne bi delil z drugimi.
No, pa če se vrnem k izsiljevanju otrok. Ponavadi sem jaz tista, ki rečem NE, potem pa gre k očiju, ki pa tudi nima potrpljenja in dobi svoje. In kako naj ga potem vzgajam? Mislim, da je pri vzgoji zelo pomembno, da sta starša soglasna. Problem našega očija je, da je bil navajen vse dobiti in zdaj to prenaša naprej. Jaz pa sem odraščala z bratom in sestro in se svet ni vedno vrtel samo okrog mene (čeprav mi ni nič manjkalo!). Tako da je to začaran krog.

A vaši tudi prihajajo iz vrtca oz. igrišča pravi umazančki? Andraž je zadnje čase tak, kot da bi se valjal po blatu ali mivki. Ga moram preobleči takoj, ko prideva domov, če ne vse škrta pod nogami.

Unnna - predlagam, da se pogovoriš z otrokom glede njegovih strahov. Jaz sem našim (babicam in dedkom, stricem in tetam...) izrecno prepovedala, da otroka strašijo s kakšnim volkom, pošastjo iz omare, strahom... Če kaj naredi narobe, naj mu dajo vzgojni ukrep in ne psihološki. Zato zaenkrat tudi nimam težav glede strahov ponoči, niti ga ne tlačijo nočne more.
Lahko pa strah izhaja tudi iz dogodkov, ki jih dnevno doživlja ali gledanja televizije. Najbolje, da se res pogovorita, pa ti bo sam povedal kaj ga preganja.

Za prvomajske praznike bomo šli po vsej verjetnosti na morje (če bo vreme). Tašča in tast imata prikolico v Novigradu, pa je to za nas najcenejša varianta, pa še ni treba skrbeti glede hrane...

No, zdaj sem se pa razpisala. Lepo se imejte in uživajte na sončku, pa se še kaj beremo. user posted image


_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: september 2003
20.4.2007 14:50:51   
aljuška
oj,

pozdravljene!user posted image  hvala za nasvete in mnenja, saj sem napisala tako, kot da je konec svetauser posted image , ampak ni, vse laufa naprej normalno.Ja, midva bova morala bolj držati skupaj, če bo hotelo kaj obveljati, to pa drži.user posted image  Ker je res atijeva punčka, ampak dobro, slišim da jih je velikouser posted image !
v glavnem, ravno danes je nesla v vrtec najljubšo igračo, ker bodo imeli tak bolj športni dan in si bodo tudi igrače posojali.
jaz imam tudi brata ampak nisva se nikoli igrala skupaj, pravzaprav sva imela vedno konflikten odnos, saj sva si tako različna, da si bolj ne bi mogla biti. Moj partner pa je edinec in čisto prav mu je tako, pravi.user posted image
tukaj imamo res lepo vreme in kar toplo jeuser posted image ..Lepe pozdrave!

_____________________________





(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: september 2003
24.4.2007 12:06:07   
Tonchka
Ojla,

kako smo kaj? Mene je napadel hud lenoritis. Čisto nič se mi ne da. Cele dneve bi bila zunaj. Ful imam učenja pa se sploh ne morem spravit h knjigi in sem prav slabe volje, izpit pa se ful bliža........ No, smo pa zdravi, tamaladva pridna in komaj čakamo prvomajske, pa čeprav ne bomo nikamor šli na dopust. Bomo hodili na izlete in se potepali okoli. Upam  samo da bo lepo vreme.

LP.

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: september 2003
25.4.2007 21:30:23   
Miškolin
lep pozdrav,

se že dolgo nisem oglasila! Zadnje dni kar letam na relaciji LJ - KR. Dnevi porodniške se mji izrekajo, in rada bi izkoristila vsak dan... :) :)

Kar se razvajenosti tiče sem jaz ugotovila nekaj: Pri vzgoji - pa naj bo taka ali drugačna stvar - pri vsaki stvari moraš vedno biti dosleden! Nikoli ne smeš popustit ker če enkrat popustiš, si otrok toi zapomni, in drugič reče da se hecaš ali kaj podobnega! To se je namreč meni zgodilo pri Lari! Sem enkrat popustila, ko ni ubogala, pa sem rekla da ne bo zvečer pravljice, pa je mula rekla: "Mami ti se samo hecaš. Sej vem da jo boš dala. Zadnjič tudi nisem ubogala, pa je bla pravljica!" Kako si hitro zapomni!!!
Poleg tega, da si dosleden pa morata oba starša vedno držati skupaj, ne glede na to, ali se strinjata s partnejem ali ne! To če se ne strinjata med seboj, se zmenita potem, ko otrok tega ne sliši. Ker otrok začne hitro izkoriščat.... samo nasveti  - pri nas se zadnje čase to obnese, prej smo imeli pa tudi probleme!

Ja kar se pa vrtca tiče pa nimam besed! Vsaj dan pride Lara tako svinjska domov, da sem ji sedaj začela dajati že svinjske cune, tiste ki mi jih ni škoda, ker je vsak dan neprepoznavna! Pa hoče nositi kiklice, pa ji ne dovolim, ker jih ne zna nositi! Bi jih čist uničla!!!! Se obnaša kot en fant!!! Včasih me je kar sram, ker otrok pride že umazan v vrtec, ampak kaj čem, če bo pa itak umazan takoj ko bodo šli ven! Imam pa vsak teden 2 pralna stroja njenih cot! Kaj naj imam še tretjega?? Saj to ni več normalno!!!

Ja UNNNNA - z mojim študijem je tako, da bi morala že lani končat, pa nekako nisem! Pa se mi dozdeva da v tem šolskem letu tudi še ne bom! Sem kar malo lena in zelo jezna nase, ker nisem med porodniško tega končala!!!!!

Čez prvomajske bomo mi načeloma doma, bomo pa hodili na enodnevne izlete! Kam pa še ne vemo. bomo videli od situacije!

Lepo se imejte ij veliko se smejte!!!

(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: september 2003
7.5.2007 12:56:07   
Tonchka
Živjo!

Že dolgo se nismo nič brale. Zgleda da je bolj malo časa, no, pa si ga je včasih treba kar vzeti.

Prvomajski prazniki so minili tako hitro, da sploh ne vem kako. Sicer nismo nikamor daleč šli, ampak je bilo vseeno luštno. Malo smo hodili okoli, po izletih, po obiskih pa je že minilo.

Tamaladva sta bila prejšnji teden malo nahodna, sedaj sta že uredu, sicer pa je bila če se ne motim še polna luna prejšnji teden in je bil starejši ene tri dne tok zatežen, da bi.........mu včasih kar kakšno pripeljela okoli ušes, ampak kaj ko tega ne bi mogla, tako pa ostane pri večnem ponavljanju in dretju. Včasih je ta mulo čisto nemogoč, ma nič ne uboga, 100000 je treba ponoviti vsako stvar, pa še jezika in sem res včasih čisto izmozgana. Res ne vem kako krotijo svoj naraščaj ženske, ki imajo 3,4, ali več mulcev. Eni pravijo, da so tisti otroci, kjer jih je več, pač bolj pridni, moja znanka, ki jih ima 5, pa pravi da isto zoprni, samo da ona nima cajta se z vsakim posebej ubadat in da ne porajta toliko...... Resnica je najbrž nekje vmes.

Miškolinka, če sem si prav zapomnila, greš drug teden v službo???? No, uživaj še ta teden porodniške, pa saj ti bo pasalo spet malo delati, samo škoda ko je ravno ta letni čas, ko je fino zunaj.

Vsem skupaj LP.

(odgovor članu Miškolin)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: september 2003
8.5.2007 15:48:38   
aljuška
ojla, še sem tukajuser posted image tudi jaz,

je pa mrk na tej strani ja, ma sej se tudi meni ne da dosti pisat..Se ubadam z menjavo službe ( avgusta mi poteče pogodbauser posted image in mi verjetno ne bo podaljšal - saj mi itak zakonsko ne more ), torej sem temu primeno živčna..Se kaže ena prilika drugje, ampak je plača nižja ( sicer pa boljši pogoji dela ), tako da sem v veliki dilemi kako naprej... Tamala pa je precej živahna in trmasta zadnje čase, ampak zdravauser posted image tako da vsaj s tem da nimam križev..No do 4.junija, ko imamo sprejem v bolnico za operacijo žrelnice..
Ej, tejle prvomajski prazniki so pa zame en velikuser posted image user posted image user posted image :
1. zato ker sem mogla delatuser posted image
2. so bile ceste tako zabasane da nisem vedla po kateri cesti naj sploh pridem iz Portoroža v Koper, sem jo potem mahnila čez hrib mimo Kort do Izole..
3. in itak da je bila gužva vsepovsod..
Tako da je vseskupaj minilo delovno in temu primerno obremenjujoče...Ma res, delam tukaj res samo še zaradi denarja..Iz veselja že davno ne več, žalostno ampak resnično..
No, pa da ne jamram skozi, imamo tako fajn vreme, pa še češnje lahko jem po mili volji ( na njivi imamo 3 drevesa )user posted image user posted image , ker če mi je katero sadje zakon so to češnje..aja, pa lubenica!mljask!! ( oh, sem skori na kostanje pozabla, tudi te bi žrla non-stop )..
En lep pozdrav s primorskega konca..
Se beremouser posted image


_____________________________





(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: september 2003
11.5.2007 20:51:42   
Miškolin
evo še mene !

Ja prazniki so mimo, mi smo jih sicer podaljšali za en teden. Moj mož je ta teden vzel doppust in smo kar naprej na poti. Nismo šli nikamor tako za dalj časa, delamo pa enodnevne izlete inse kar naprej kaj dogaja!

Ja jaz sem doma še do srede, potem pa v četrtek v službo! Se trudim da bi res izkoristila tele dni, ko sem še doma! Nam je vreme res naklonjeno! Je pa to seveda slabo za "čistočo" v bajti, kajti ler nas ni nič doma, nič več ne naredimo! Pa take plane sem imela, kaj vse bom še postorila. Me bo pa seveda počakalo potem, ko bom že v službi, pa bomo delali čez vikende pa zvečer!

Mi smo za enkrat kar zdravi, upam da tako tudi ostane, ne vem Lara se mi je danes zdela nekam čudna. Ponavadi ko se približuje kak nahod ali kaj, je tečna kot hudič, pa za vsako stvar začne jokat, če ni po njeno! In to je bilo danes! Se res bojim da je kaj na poti.... No pa vseeno upam da se motim! Da je bol samo tak dan!

No tako, se bom še drug teden kaj javila, drugače pa potem iz službe in vam poročam kako bomo zalaufali!

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: september 2003
14.5.2007 12:41:00   
Tonchka
Ojla vsem!

Mi smo tudi ta vikend malo vandrali naokoli. V petek smo šli na Internautiko v Portorož, tako kot vsako leto. Iz tega naredimo celodnevni izlet, spotoma obiščemo prijatelje na Primorskem, se malo posončimo in dan mine. Tamala dva sta ful uživala, mož pa se je za eno leto nagledal razkošnih jaht in mladih hostes v minikahuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .  Pri nas je tako, da je Mark kar zdrav, ampak trmast in neuboglji pa kot stouser posted image . Pa saj ne da je žleht, ampak nič ne uboga. Kot bi govoril steni, šele ko se začnem dreti ponavadi prisluhne. Vedno sem si govorila da imam raje bolj živahnega in lumpastega otroka kot pa ful zadržanega (takšna sem bila namreč sama in sem zaradi tega veliko pretrpela v otroštvu), no in sedaj ga imam. Tamala pa se mi zdi da bo še hujša kot on, ful ga posnema in  prav hecna sta skupaj. Ah, bo že, važno da sta zdrava.
Joj kar se študija tiče sem čisto na tleh, zakaj nisem končala  faksa, kosem bila mlada oz. še sama brez otrok.user posted image user posted image user posted image user posted image

Miškolin tebi pa veliko sreče v službi in uživaj še teh nekaj dni doma. A gre tamala v vrtec?

Aljuška, v večini primerov je tako, da delamo samo za denar in dobro plačo kompenziraš s kakšno drugo stvarjo. Saj boš najdla kaj boljšega.

Lepo se imejte.

(odgovor članu Miškolin)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: september 2003
14.5.2007 16:23:40   
aljuška
unna, če ste bili v petek na Internautici, pol ste me pa ziher vidliuser posted image ..Sem delala n aštandu Tursitičnega združenja Portorož - turistična ponudba Portorožauser posted image .Samo škoda da jaz nisem vedela katera si, ker je bilo fulll, ma res full mladih družinic z majhnimi in malovečjimi otročki..user posted image  In jaz sem pridno delila bombončkeuser posted image ..

Sicer pa je tako..z ono službo ( in seveda razgovorom ) ni bilo nič, zdaj čakam druge možnosti..Do 9.8 imam še pogodbo potem pa..adijo! Se bo že kaj našlo, ni vrag!user posted image
Mi smo kar ok, ampak tamala mi je pred par dnevi eno tako skuhala, da če pomislim, se mi še zdaj megli pred očmi..user posted image user posted image ..Mi je kar na cesto ( na srečo ne ono taglavno, ampak vseeno prometno ) pred blokom zbežala..na srečo ni bilo avta takrat, če ne... Sem se zadrla, da me je bilo sigurno slišati do Portorožauser posted image user posted image , pa me tamala ni šmirglala..Pol jih je take dobila ( po riti, seveda )..user posted image user posted image  ( pa da ne boste mislili da pri nas vlada tepež..samo tukaj si jih je pa res zaslužila )...

Ciao!!!!user posted image

_____________________________





(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: september 2003
14.5.2007 18:10:50   
Miškolin
ja, meni sta pa obe tamali v petek zvečer zakuhali. sta imeli obe čez 38 vročino. Samo ne vem kakšne vrste bolezen je to bila, ker je Lara v soboto zjutraj vstala kot rožca (sicer sem ji dala lekadol sirup, ker je rekla da jo bolijo ušesa), Hana je imela pa sicer vročino še celo soboto in ponoči na nedeljo. V nedeljo pa nič več. Pri Hani sier sumim na zobke, ker ima ful napeto na levi strani, pa tudi ponoči se mi ful zbuja. Ne vem pa kaj je bilo z Laro, mogoče je sočustvovala  s sestrico user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja pri nas je Lara tudi velikokrat hudiček, pa tudi pri nas zasluži kdaj pa kdaj po riti. Samo se bojim da nilč ne zaleže, ker v trenutku pozabi kaj je naredila narobe. Pa tudi sliši nič!!! Ne vem kaj je danes tem otrokom.... ??

Unnna hvala za lepe želje.... se trudim!!user posted image user posted image
Hana pa ne gre še v vrtec, pač pa v Škofjo loko k babi in dediju. Bo šla drugo leto septembra v LJ v vrtec. Jaz pa delam 6 ur, potem pa v vrtec po Laro pa v ŠL po Hano, pa bom doma kot bi delala 8 ur. Ja tko to je!!!

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: september 2003
15.5.2007 13:09:16   
Tonchka
Ojla!

Aljuška ja mi smo bili na Internautici točno v petek in ful smo se imeli fino. Res škoda, da nisem vedla kera si, bi te prišla pozdravit. Škoda.user posted image user posted image user posted image   Ful se poskušam spomnit pa ne gre, daj povej v katerem koncu sejma ste imeli predtavitev? Zunaj ali notri? Mark je dobil kar nekaj sladkarij, pa balone, user posted image pa parfume, celo suho klobasouser posted image , jaz pa NIČ.Mi gremo ponavadi samo malo pofirbcat, pa kakšno malenkost kupimo za naš gliser. Sicer pa bi takoj imela kakšno manjšo jahtico. Samo bi mogla prej oropat banko.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja cesta je ful nevarna reč in v tvojem primeru tudi mislim da bi ji eno čez rit pripeljala, pa nisem nikoli udarila nobenega od otrok, ampak včasih pa res samo to zaleže. Če je otrok v smrtni nevarnosti pač moraš ukrepati in lepa beseda včasih res ne zaleže. Bog pomagaj, nimamo vsi ful ubogljivih in pridnih ptrok ki poskočijo na našo prvo besedo. Važno da se je vse dobro izteklo.

Miškolin upam da je tamala zdaj zdrava. To imaš kar srečo da imaš službo za samo 6 ur pa še varstvo. Jaz sem ravno prejšnji teden tudi dobila vrtec za Mašo in sicer 1.9. gre. user posted image user posted image user posted image Ful sem vesela, saj je na našem koncu loterija dobiti jaslice, nimam pa nobene babice ali kogarkoli, ki bi mi jo merkal. Naša je tudi že ene dva dni ful čudna, skoraj nič ne je in samo spala bi. Res čudno. Upam da mi ne zboli.

LP.




(odgovor članu Miškolin)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: september 2003
15.5.2007 15:08:41   
aljuška
hello!

Unna, jaz ( mi kot podjetje ) smo bli prav v prvi hali, on full zatemnjeniuser posted image , prav na vhodu, če ste šli tam notri ( v bistvu ste šli, ker je glavni vhod ) ste pa šli mimo mene ziher..Zadaj za mano so visele slike na ''stenah'' in ene tri stojala s likami, evo prav nasproti pomorske šoleuser posted image  in Sony-ja..No, važno je da ste se meli fajn, mene so prav oči bolele ko sem bila v tistem zatemnjenem bunkerju, pravim jaz..mar bi bila od zunaj na sončku pri ladjicahuser posted image
evo, tamala že kašlja in šmrka..pa kaj je daj to?? samo da se malo ohladi, že šmrkamo.. In danes ob 18h imamo spolmladnski pohod z vrtcem..Bomo še vidli če bomo šli..
Miškolin, pozdravite se! Res je zoprno, če si bolan, zunaj pa sonček in skoraj 30 stopinj.user posted image  Tele službe so pa itak NO COMMENT - jaz gre malo pred deveto in se vrnem med pol šesto in šesto - pozimi kaj imam od dneva???user posted image  Danes sem imela še en razgovor (saj je bilo ok, samo je bilo še enih 8 punc na razgovoru.. ), naslednjo sredo imamš še enega.. Bomo videli..
Ciaooo!!!

_____________________________





(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: september 2003
13.6.2007 9:10:54   
Miškolin
živjo,

na tej temi je kar malo utihnilo naše pogovarjanje. Moramo kaj napisati, da nam ne bodo teme ukinili... user posted image

No kako ste mamice naših septembrčkov?? Jaz sem rped mesecem dni začela delati, no ja ni še mesec dni, bo konec tedna. V tem času sem se že uspešno skregala s sodelavko, ampak o tem ne bi tu... user posted image
Sicer smo pa super, smo se že navadili na nov ritem, Tamalo Hano vozimo v Škofjo Loko v varstvo k babi in dediju, Lara hodi v LJ v vrtec, jaz delam po 6 ur, potem grem po Laro nato v Š.L. po Hano, Naš oči uporablja javna prevozna sredstva user posted image  user posted image user posted image user posted image

Prejšen vikend smo uspešno upihnili tudi prvo Hanino svečko.
Ta vikend smo pa bili na Luninemu festivalu in je Lara neizmerno uživala, ni vedela, kaj bi prej počela... hotela je kar vse na enkrat! Res fajn zadeva!

Sicer pa nič novega.

In ve?? kako ste kaj?? kaj je kaj novega pri vas???

imejte se skrajno lepo!

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: september 2003
19.6.2007 0:11:19   
Tonchka
Ojla še malo od mene!

Najprej čestitke tvoji pupi Miškolin za rojstni dan. To imaš kar fino organizirano, da delaš samo po 6 ur, se pomojem kar pozna pri času z otroci..... Praviš, da si se že uspela s sodelavko zahaklat prvi mesec....nič novega, babe v pisarni so ponavadi en sam kurnik, zato imam jaz 1000krat raje za sodelavce moške. Manj opravljajo, manj so fouš, raje pomagajo, vsaj jaz imam take izkušnje.

Jaz imam še en izpit, potem pa sem uspešno zaključila to štud. leto. Ful sem imela zadnji mesec učenja, ampak kar nekako gre.

Naši otroci so uredu, po starem. Septembra gre tamala v vrtec (smo ga na veliko srečo dobili), sicer pa bo poleti Mark en mesec in pol doma, ker njegov vrtec zaprejo, v enega drugega pa ga ne mislim vozit.Mi se že počasi pripravljamo na dopust in koooooomaj že čakamo. Res!

Ali je vaših malčkov tudi strah bliskanja in grmenja? Naš mali zadnje dva meseca skoz fantazira da ga je strah grmenja in se kar začne stiskat k meni oz. hoče takoj domov, če smo npr. zunaj. To me pa res zanima.

Lepo se imejte in uživajte v vročih dneh.

(odgovor članu Miškolin)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: september 2003
2.7.2007 12:56:47   
Miškolin
živjo, po dolgem času...

mi imamo še 14 dni.... potem pa tudi mi odjadramo na morje! user posted image user posted image user posted image user posted image
Unnna - upam da si uspešno zaključila s študijem! Jaz bi tut mogla.... user posted image user posted image

Ja kar se grmanja tiče.... pri nas je bilo do predkratkim noro! Samo malo je zagrmelo, pa smo se drli vsepovprek kot da bi bilo res konec sveta! Ampak kak mesec nazaj je pa to samo od sebe minilo! Sedaj razloži, da se 2 oblaka zaletita in tako poči, pa še smeji se zraven in reče da ona je pa sedaj že velika in da je ni nič strah.

Mi smo pa v soboto popoldan LARO peljali prvič v kino. Gledali smo Shreka in to v XpanD z efekti... Je bla ful navdušena, čeprav prvih 15 minut čist prestrašena zakaj se stoli premikajo, pa zakaj piha iz njih.... pol se je mal presedla na stol brez efektov (sva vzela en stol brez efektov) in je tam neki časa sedela, pol pa spet nazaj.Vmes se je smejala in se ji je zdelo fino, nekje na polovici je seveda vprašala kdaj bo konec, ampak gledala je mirno do konca!
tko da smo preživeli.  Itak ji je blo pa tam v Areni Vodafone vse novo in zanimivo! Makete dinozavra, drakule in pirata z karibov, pa uni avtomati, fliperji in podobne stvari - se je vsedla za en avtto in peljala (seveda brez žetona) formulo.... in na koncu vstala in rekla: "zmagala!!!!!"
Ja dogajalo se ji je!
Hana pa medtem v varstvu pri babi in dediju.

Na koncu smo šli še v Mcdonaldsa - ja vem neodgovorno od nas, da otroka futramo z tako nezdravo hrano, ampak kdaj pa kdaj mormo it.

no toliko od mene... oglasite se kaj!


(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?