|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Izkoriščanje
11.3.2007 0:27:34   
Anonimen
Edino, česar v tvojem postu ne razumem, je naslov-izkoriščanje. Ki pomeni kaj user posted image

Občutek imam, da se oba vse preveč ukvarjata z "gospo" in podrobnostmi njenega življenja in vsaj mož čisto premalo s tem, kako bo poskrbel za sina.

Recimo, da so vsa dejstva, ki jih o gospe navajaš, resnična. Soditi, kako ona hodi okrog in kako ubogo je zaradi tega življenje njenega sina, je nepotrebno. To ni tvoja stvar in moževa tudi ne.

Njegova osnovna dolžnost je, da poskrbi za sina. Kar pomeni, da redno plačuje preživnino in vzdržuje stike s sinom. In če tukaj prihaja do kratkega stika, da naredi vse, da bi do teh stikov prišlo. In če sam pri tem ni uspešen, da se obrne na pristojne službe in preko njih izvaja svoje pravice in dolžnosti.

Na eni stranii obsojata obnašanje "gospe", na drugi strani pa vajino ni nič boljše. Opravljanje, sojenje in nagajanje preko otroka in v škodo otroka. Dogajanje, ki ga opisuješ, je le logična posledica obnašanja vseh vpletenih.

(odgovor članu *A*l*y*a*)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Izkoriščanje
11.3.2007 14:50:44   
mama54
Se strinjam s teboj Mič.Dobila pa sem občutek,da Alji in njenemu ni kaj dosti do otroka.Njima se gre v bistvu za  to ,da ne bi rabila plačevati za otroka.Ker,če bi bil tako velik interes do stikov bi lahko to že dosegel.Pa ne s tem,da je prenehal plačevati preživnino.

_____________________________

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Izkoriščanje
15.3.2007 10:50:18   
incabinca
Mogoče sem naivna, pa vendar....
Sama sem samohranilka, vem kakšne so zadeve ko si sam, kako je z neplačevanjem preživnine  in v večini primerov je otroku res pri materi bolje. Vendar pa po mojem mnenju tudi ni vedno tako. Se mi zdi, da vseeno preveč obsojate očeta, mogoče pa mu dejansko je do otroka?  Kar se tiče neplačevanja preživnine -  res je, preživnina je namenjena otroku, vendar je tudi dolžnost matere, da otroku omogoči stike z očetom. Verjamem, da razočarana ali jezna ženska zna narediti marsikaj.
Oba morata biti fer - oče pri plačevanju preživnine, mati pri omogočanju stikov. In v kolikor sem iz postov razbrala tudi ta ljuba mamica kar fino živi na račun naše ljube državice in izkorišča pravilo sodišč, da je mati, pa četudi še tako slaba, boljša kot oče. Kar pa mislim, da v vseh primerih tudi ni res.

Upam, da se zadeva uredi - in to v DOBRO OTROKA!

(odgovor članu mama54)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Izkoriščanje
16.3.2007 19:53:17   
gaya
Recimo, da je bila naša zgodba podobna, samo s tem, da sem na drugi strani mojega moža porivala naprej jaz, drugače bi že zdavnaj prekinil vse stike in samo vsakega 15 plačal preživnino. Ampak tako kot je njegova dolžnost plačevati preživnino(ne glede na stike)-saj vendar ne plačuješ zato da vidiš otroka, tako je dolžnost matere omogočit stike. In sicer sigurno imata odločbo s sodišča kjer je določeno, kdaj se otork naj bi nahajal z očetom. In ko se to ne zgodi, prijavita policiji. Nama so tako svetovali na CSD. Zakaj pišem nama, ker sem kot sedanja žena prav tako vpletena v življenje teh dveh deklic in ker sta me deklici normalno sprejeli. In ker sem se trudila da sta me sprejeli. Ne vtikam se v vzgojo, to ni moja stvar. Sem jima predvsem prijateljica, stari pa sta 10 in 5 let, ko smo se spoznali pa sta bili stari 2 in 7. Če hočeš še kakšen nasvet oz da ti povem kako je bilo pri nas me kontaktiraj na ZS.

Glede višine preživnine pa samo toliko. Če oče plačuje samo preživnino, in otroku ne kupi nič, ga nikamor ne peljem, nima stikov z njim je 150 EUR premalo, če pa oče da recimo 150EUR in z mamico deli vse večje stroške( jeseni kupita vsak pol šolarije, kupi kako obleko, obutev, igračo) potem je to vrh glave. Vsaj zame. Pri nas plačuje 170 EUR za obe, s tem da nakupi kot so kolesa, rolerji, itd. Delimo na pol, kar se mi zdi fer, pa še točno veva da so zadeve za njiju. Kaj pa naredi s 170 euri nama pa dol visi, če si tud kuj vsak mesec samam sebi čevlje kupi, konec koncev če ona lahko s tem živi midva tud.

Ne vem, vse preveč je obračunavanja preko otrok. In berem razno razne zgodbe tukaj gor, pa kolk je zadosti preživnine. Preživeti se pač naučiš s tistim kar maš, eni ne dobijo nič. Vsak otrok odraste slej ko prej, in takrat uporabi svojo glavo in če ne prej, takrat bo mati tega fantka dobila vse na pladnju,.... prav tako se bo takrat sam odločal, s kom bo imel stike,......



_____________________________



30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.



(odgovor članu incabinca)
Neposredna povezava do sporočila: 29
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?