|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: bolniška in izhodi
15.3.2007 12:57:56   
arijana..
Me veseli, da res nisem edina, še bolj pa me jezi, ker moj namen ni, da bi šetala od trgovine do trgovine, pač pa živela vsaj malo normalno. Tudi sama razmišljam, da bi prekinila bolniško, vendar vem, da že samo zaradi vožnje v službi ne bom dolgo zdržala. Da bom pa par dni doma, par dni pa na bolniški pa ne bo šlo, ker me bo delodajalec nekam poslal.
Moj mož mi pa itak pravi, da se mu zdi kot, da sem v restu.
Ob naslednjem pregledu se imam namen pogovorit z gin., ker če ne bo šlo drugače, se bom pa 2x tedensko pojavljala pri njem, saj k zdravniku pa še lahko grem. Pa pred hišo, približno 10m od vhodnih vrat, me boste tudi lahko našli.
A katera ve, kakšne so sankcije, če te komisija ne najde doma in te mora čakat recimo 15 minut ( da pridem z vrtca)?
Po drugi strani pa je res, da je res malo morje neupravičenih staležev, samo dvomim, da med nosečnicami, ker pri mojem gin. morajo biti kar dobri razlogi, da ti sploh da potrdilo.
Lep dan.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: bolniška in izhodi
15.3.2007 12:59:27   
guppy
IZVIRNO SPOROČILO: arijana..
...še bolj pa me jezi, ker moj namen ni, da bi šetala od trgovine do trgovine, pač pa živela vsaj malo normalno....


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu arijana..)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: bolniška in izhodi
15.3.2007 13:11:27   
N _ B
Še ena, ki je na bolniški. Meni je 30 dni poteklo v soboto, v petek je zdravnik poslal na komisijo, odločbo pa sem dobila včeraj. Še sestra je bila presenečena, da tako hitro in takoj so mi odobrili stalež do nastopa porodniškega dopusta. Napisano imam da imam mirovanje na domu. Izhodi so dovoljeni zaradi obiska zdravnika ter terapij po priporočilu zdravnika zaradi narave zdravljenja. Sem prav vprašala zdravnika, kaj to pomeni in mi je napisal, da imam dovoljeno izhode za sprehode, kar pa ne pomeni, da se bova v soboto dopoldan srečala "pri najboljšem sosedu" s tremi vrečkami.... Dodal je, da je sicer kaj piše v odločbi odvisno od same diagnoze, da pa se njemu osebno zdi pretiravanje, kar dela komisija, ker si težko predstavlja nosečko, ki je v staležu od samega začetka, zaprta med štirimi stenami, kako gre potem rodit. Pravi, da je fizično in psihično popolnoma oslabljena - nepripravljena, sam porod, pa od ženske zahteva ravno to....

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: bolniška in izhodi
15.3.2007 13:18:44   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: arijana..

Pa pred hišo, približno 10m od vhodnih vrat, me boste tudi lahko našli.



Ne razumem, zakaj, ne bi smela biti pred hišo. Zemljišče pripada k hišni številki! Pa saj niso normalni. user posted image

Pri nas bi imel inšpektor res malo več dela, da bi me našel okoli hiše, ker je pač več kot 2000 m2 parcele.user posted image

(odgovor članu arijana..)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: bolniška in izhodi
15.3.2007 13:44:27   
majrim
user posted image user posted image user posted image ...joj,kam smo prišli,da se moramo nosečnice bati in sekirrat za take stvari,namesto,da bi uživale to obdobje...jaz sem zaradi tega že čisto brez kondicije...saj to ni več normalno....tisti pa,ki res grešijo zakone itak vedno ostanejo brez sankcij...
arijana-kolikor vem,ti pustijo obvestilo in jih moraš poklicat nazaj...pol pa je odvisno od ljudi,ki tam delajo,ampak si ne predstavljam,da bi bile sankcije hude...no,pa saj v naši državi itak nič ne vešuser posted image

_____________________________

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG


(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: bolniška in izhodi
15.3.2007 14:54:33   
SEMI
Nerazumem nekatere pravite da ste zaradi delovnih razmer v staležu, ko sem jaz omenila da sem zaposlena v trgovini in da ni dela za nosečnico so mi rekli da to ni njihov problem ampak od delodajalca in ,če ni primernega del. mesta mi mora delodajalec plačati plačo in ne zzzs.
Meni so namreč prekinili stalež ravno ko sem bila v bolnici zaradi težav z žolčem in sem čist nervozna zdaj ko spet čakam odločbo saj delat itak ne morem.
Nori so kaj delajo z nosečnicami sej ne moreš bit skos noter sej to ni zdravo.
Kj pa polj ko greš delat in ugotoviš da ne moreš?
Ne razumem.

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: bolniška in izhodi
15.3.2007 18:29:37   
Anonimen
Bom tudi jaz anonimna iz istega razloga kot tista prejšnja. user posted image

Tudi jaz živim na vasi in imamo kar nekaj nevoščljivih sosedov,...
In sem na bolniški že od januarja. Prvi mesec in pol res nisem hodila ven iz hiše, tudi nisem mogla. Nato pa sem začela hoditi na sprehode v popoldanskem času, pa h moji mami se grem kdaj pa kdaj pocrkljat, saj sama (imam več otrok) ne sfolgam vsega. Osebna zdravnica mi je rekla, da ne verjame, da bi ZZZS kar sam od sebe pošiljal kontrolo, ampak ti jo pošlje nekdo, ki te pozna ali pa ZZZS obvesti delodajalec. Jaz sem se iz preventivnih razlogov odločila, da o svoji nosečnosti sosedom sploh ne povem. Če me slučajno kdo zaloti na balkonu, ko obešam perilo pa rečem, da delam popoldan ali pa da imam dopust.

Pričakovati, da bo nekdo pol leta zaprt za štirimi stenami je totalna "budalščina", saj s tem pridela še dodatno diagnozo: depresija, nevroza, težek porod zaradi nekondicije in psihične nepripravljenosti ter dolgotrajno okrevanje po porodu. To je za ZZZS iz finančnega vidika še dodatno breme, a tega nočejo videti, ker raje na tak način lovijo "simulantke", ki bolniško v nosečnosti preživijo na Kanarskih otokih. Obesijo naj  se raje na zdravnike, ki dajejo bolniško osebam, ki je ne potrebujejo.

Ja, se vidi, da sem že toliko časa doma in sem že čisto napsihirana. user posted image

(odgovor članu SEMI)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: bolniška in izhodi
15.3.2007 20:08:25   
majrim
verejtno bi o tej temi lahko napisale strani in strani....po drugi strani pa se ti zdi noro izgubljat besede...saj vendar nismo zaporniki...meni je danes padel kamen od srca,ko sem prišla domov od osebnega zdravnika...sem ji potožila o teh sprehodih,pa me je samo debelo pogledala...in ko sem odhajala od nje me je poslal na sprehod...jaz pa z nasmehom do ušes proti domu...
...žalostno pri vsej tej stvari pa je to,da nam naši najbližji sosedje ne privoščijo sreče...user posted image ...
pa pustmo sosede,živimo svoje življenjeuser posted image

_____________________________

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: bolniška in izhodi
16.3.2007 7:37:30   
mama06
pozdravljene,

sem v 8.tednu nosečnosti in tudi sama sem že 2 tedna doma zaradi grozečega splava. Pregled imam šele čez en teden in ne vem, kaj bo rekla, ali bo b. stalež podaljšala ali ne? Kakšne so vaše izkušnje?

Sicer pa se mi že trga od muk, da sem cele dneve sama doma in da ne smem nikamor. Tudi mojemu je sigurno  že dovolj pospravljanja, nakupovanj in sobne strežbe. Ne rečem, da ne paše, samo kar je predolgo je predolgo in če mi bo bolniško podaljšala in da ne bo izhodov, se mi res še lahko zmeša.

LP

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: bolniška in izhodi
19.3.2007 16:03:55   
Metika
Sem še ena na dolgotrajni bolniški zaradi poznega splava v prejšnji nosečnosti in krvavitev na začetku te. Ni pa nobenega razloga,da bi ležala. Najprej sem se tudi jaz sekirala zaradi kontrol, pa mi je moja ginekologinja sama rekla, da moram živeti normalno življenje, iti na kakšen sprehod, saj je pomembno za nosečnico njeno psohofizično stanje, to pa nikakor ne more biti dobro, če je zaprta 6 mesecev med štiri stene. Torej grem na sprehod, s hčerko ven, na kakšen obisk, v trgovino in upam, da me ne bodo iskali ravno takrat. Enkrat so me že obiskali ob 9h zjutraj in sem bila doma. Res je pa to, da naključno vsak teden izberejo tiste, ki jih potem preverijo. Če me ne dobijo, se nekako zanašam na posredovanje ginekologonje oz. osebne zdravnice (ponavadi se da kaj zrihtat), sploh pa mi je gin. rekla, da so do zdaj ukinili nadomestilo le takšnim, ki se kakšen teden po kontroli niso oglasile, ker so bile na počitnicah.
Zato raje uporabljajte zdravo pamet kot nasvete komisije, pomembno je vaše dobro počutje in dobro vašega otročička, ostalo bo že kako.

(odgovor članu arijana..)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: bolniška in izhodi
19.3.2007 16:17:23   
smotka lonib
Jaz sem bila pri vseh treh nosečnostih (zdej sem v tretje in sem že na porodniškem dopustu, vendar še čakamo našegauser posted image ) na bolniški od začetka nosečnosti. Imela sem krvavitve zaradi nizko ležeče posteljice. Pri tretji nosečnosti sem res 4 mesece doma počivala in razen k zdravniku nisem šla nikamor. Šla pa sem na sprehod v bližnji gozd, kar mi je moj G tudi priporočil. Po 4 mesecih sem šla pa tud v trgovino. Pa ne, da bi si oči pasla po ne vem kakšnih kupovalnih centrih ampak sem si šla kupit kakšen večji pulover in bolj udobne hlače, pa kakšne tolar dvignit na bankomat. Kupila sem samo tisto nujno in šla takoj domov. ne vem, a mi bo komisija poslala domov kakšno šiviljo, da mi bojo naredili hlače in pulover po meriuser posted image . Oni se tega ne zavedajo. Itak pa bi se pr men prej zgubil preden bi me našli, ker sem doma bogu za ritjo. Komisijo pa k meni  na srečo ni prišla.

Lep pozdrav!

(odgovor članu arijana..)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: bolniška in izhodi
19.3.2007 16:44:21   
janapan
Po mojem je pomembno zaradi kakšnega razloga si na bolniški, sama sicer še nisem nikoli bla ampak verjetno če si na bolniški zaradi predležeče posteljice ali pa grozečega splava , kjer je nujno ležanje- potem ne boš letal okoli predvsem zato ker to ne bo dobro, če pa si na bolniški zaradi npr. nizkega pritiska ali pa kakšnega drugega takega stanja je pa res nesmiselno tudi od komisije da pričakuje da boš samo ležal doma. Po mojem sprehodi niso nekaj spornega, po trgovinah in raznoraznih žurih pa verjetno nobena ne hodi  ; )

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: bolniška in izhodi
19.3.2007 18:14:16   
Anonimen
Tudi sama sem v bolniški že nekaj tednov, sicer pa grem že proti koncu nosečnosti. Mene tudi mori, da ne bi mogla iti vsaj malo ven. Pa mi je osebna zdravnica ravno danes še enkrat rekla, da naj le grem na kak sprehod.
Samo pri meni je pa drug "hec". Moja nadrejena je moja bližnja soseda, moj najbližji sosed pa je direktor območne enote ZZZS. Glede na to, bi potem jaz lahko samo pri oknu ven gledala. Pa ravno tako grem malo pred hišo, na zrak. Moja nadrejena mi pa tako pravi, naj kar ostanem v bolniški, če se da, saj je že poskrbljeno za nadomeščanje. 

(odgovor članu arijana..)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: bolniška in izhodi
21.3.2007 10:13:42   
Anonimen
jaz sem tudi na bolniški in bom verjetno do konca. Sem sicer nekje na sredini, vendar grem vsak dan na sprehod pa v trgovino. Saj za jest pa moraš ja kaj nabaviti. PA tudi na svež zrak mora človek iti. Ko sem bila samo doma in noter sem imela še glavobole, hrbtenica me je bolela...

TAko pa se preluftam in grem potem počivat. Saj večinoma ležim in počivam, ampak ven pa moram tudi nujno iti. Včasih še skočim na kakšno kavico. Inšpektorjev me ni strah, ker vem, kaj je za mene in pikico dobro. PA tudi v prejšnji nosečnosti mi G. ni napisal nikamor, da moram hoditi na sprehode, ampak mi je samo povedal. Sploh proti koncu nosečnosti.

Saj nisem nora, da bi zdaj laufala okrog in ogrozila mojo pikico, ampak, če sem jaz živčna, da moram biti skoz noter samo zato, da me kakšen inšpektor ne zaloti, pa tudi škodim sebi in pikici.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: bolniška in izhodi
13.5.2007 20:02:48   
vesa
Živjo punce! Tudi jaz sem dobila od komisije da moram biti doma in da je odsotnost z doma dovoljena le ob odhodu na zdravniški pregled ali predpisano terapijo, sem pa na bolniški od samega začetka ker sem zanosila z IVF postopkom, do sedaj sem imela dovoljene izhode sedaj sem pa noseča 21t in ne smem nikamor čeprav mi je moj G napisal da mi priporoča sprehode, moja zdravnica pa se je pritoževala da se mi nosečke itak samo nekaj zmišljujemo in hodimo na izlete in morje in da je prav da je komisija poostrila. Upam da grem lahko na kakšen sprehod saj se mi bo 3 mesece zmešalo doma ne vem kaj naj naredim, upam da predpisana terapija pomeni kakšen sprehod. Moram reči da sem zelo razočarana nad našo državo saj kaznujejo nosečke ki se moramo gibati saj se ne moremo zdaj zabiti med 4 stene, naj kaznujejo tiste ki to izkoriščajo ne pa nas, KATASTROFA. Sotrpinkam pošiljam lepe pozdrave 

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: bolniška in izhodi
14.5.2007 11:25:30   
majrim
...no,zgleda,da nas je kar mnogo takih,ki smo imele ali imamo take probleme...sama sem bila tudi na bolniški tam od 20 tedna dalje,ker so mi začele otekati noge in na vsaki odločbi je pisalo,da imam izhode le ob obisku zdravnika...pol po 2 mesecih sem le vprašala osebno zdravnico,če lahko grem na kak sprehod,pa je rekla naj kar grem in da če bi bilo kaj narobe,naj se sklicujem na njouser posted image ...je pa res,da sem tudi prej kdaj šla na krajši sprehod(ob nedeljah obvezno),v aprilu sem tudi hodila na materinsko...drugače pa sem raje pazila,da sem doma,ker kar je sigurno je sigurno...bolje biti previden,kot imeti probleme ...

_____________________________

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG


(odgovor članu vesa)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: bolniška in izhodi
14.5.2007 23:06:13   
mamuška
Jaz sem drugo nosečnost preležala od 5. do 20. tedna in nato spet od 26, tedna pa do konca, zadnjih 6 tednov  bolnici. Ni mi bilo težko, ker je bilo vse v korist mojemu otroku. Ves čas sem tudi imela težave, sprva krvavitve in krče, kasenje drugačne, na koncu otekanje in previsok tlak, navodil G sem se držala do pike.

Tudi zdaj sem od vsega začetka v bolniški. Do konca aprila sem imela priporočene dnevne sprehode (imam med drugim težave s sečili in se moram nujno umirjeno gibat), s 1.5. imam, kot mnoge, mirovanje na domu bla bla bla. Takoj, ko sem prejela odločbo, sem poklicala osebno zdravnico, ginekologinjo in urologa, ki me spremlja. Vsi 3 so se samo za glavo zagrabili, tako ginekologinja kot os. zdravnica pa sta mi zatrdili, da "Mirovanje na domu" pomeni, da greš vsak dan lahko ven za eno uro dopoldan in eno uro popoldan. To ne pomeni, da se zbašeš v avto in se nekam odpelješ ter združiš obe uri, tudi ne pomeni, da greš in obredeš vse bližnje in daljne šoping centre in z njih navlečeš vse možno in nemožno, tudi ne pomeni, da povisevaš po kafičih, pač pa pomeni SPREHOD - umirjeno gibanje, ki koristi vsaki, ki ne krvavi in nima grozečeag splava ali prezgodnjega poroda. Ta argument naj bi veljal tako za komisijo ZZZS kot tudi za komisijo, ki ti jo lahko pošlje delodajalec. Jaz sem jo v 2. nosečnosti imela čast gostit 2 x, 1 x zavodsko, 1 x pa delodajalčevo. Edinkrat, ko sem se premaknila od doma, sem odšla k moji materi, ker je mož moral na službeno pot, jaz pa se še vedno v glavnem ležala, takrat me je G opremila s celim šopom papirja in izrecno dovolilnico, da dovoljuje prevoz in bivanje pri starših.

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: bolniška in izhodi
15.5.2007 10:43:01   
bonci
No, še ena, ki je doma. Jaz sem doma od vsega začetka - zanosila sem po IVF, čakamo dvojčke. Tudi jaz imam dovoljen le obisk pri zdravniku, drugače pa mirovanje na domu. Malo se tudi meni že "cufa", a bom zdržala še do ponedeljka, ko imam kontrolo pri G. Bom njega vprašala, kako je s sprehodi. Se pa bojim, da bo priporočil ležanje, saj sem manjše postave in se boji za moj MV (prezgodnji porod???)- vsaj tako je omenil na zadnjem pregledu. Pustimo se presenetiti?!
No, sonček tako lovim na balkonu ob kakšni dobri knjigi, mož pa je tako ali tako postal gospodinja. Samo ne vem kdo bo za dojenčka vse nakupil? Mami, tašča, mož??? Groza.

user posted image  in mamice držite se. En lep user posted image  dan vam želim!

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: bolniška in izhodi
16.5.2007 11:29:30   
kirika
Pozdravljene,
jaz sem v bolniški že od polovice decembra in tako bo še do 1.7. ko nastopim porodniško(razlog-nizek pritisk in slabost, ter vožnja v službo). Najprej sem dobila odločbo v kateri je pisalo, da se lahko gibljem samo v stanovanju in okoli njega, sedaj pa imam v odločbah zapisano, da se lahko gibljem v kraju bivališča. Vse to po zaslugi ginekologinje, katera mi je na potrdilo napisala- ni potrebno strogo mirovanje, priporočeni krajši sprehodi). Če si zamislim, da bi bla zdaj že 5 mesec zaprta samo doma bi pomoje končala na psihiatriji. Sicer moje gibanje ne pomeni, da hodim non stop okrog- v večini sem doma, 2x na teden pa se odpravim v trgovino, da srečam vsaj kakega človeka. In kak sprehod tudi. V vsem tem času me niti enkrat ni obiskala komisija.
Uživajte doma in ne se sekirat. Jaz sem en čas delala silo v službo in se sama sebi smilila ter mislila, da se mi bo utrgalo. Sedaj sem se že navadila in sem prav srečna, da mi ni treba prenašati stresa v službi.

(odgovor članu bonci)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?