|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bottalov vod
16.4.2007 7:44:32   
pickopacko
user posted image user posted image Naša Ivana pridno raste. Se crklja pri mamici in tatiju. Tako mirna je, ko jo pa dajo v inkubator se preteguje ...Zanima me kdaj začne gledat? Oz. sploh  kako je z  razvojem pri nedonošenčkih? 
Mi jo gledamo po TV, ko pride tati domov. Tudi hčerka je sedaj prišla do več energije, čeprav je vsak dan utrujena. Z možem ju občudujeva, kako skrbna  in odgovorna starša sta. Ljubezen in sožitje med partnerjema in tudi ostalimi v  družini  se v tako stresnih primerih še bolj pozna in prav pride.
Nekaj oblačilc bo hčerka naročila pri zasebniku, ki šiva tudi po naročilu za tako majhne.
Vse  o Angelcare sem prebrala in bom posredovala "tamladim". Hvala za vse informacije. Lep dan!

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Bottalov vod
16.4.2007 8:11:32   
madela
Ojla!
Bravo za vašo Ivano,sem zelo vesela,da lepo napreduje.user posted image user posted image

Nisem nek strokovnjak na tem področju,ker sama nimam nedonošenčka,lahko pa povem,da imajo tudi dojenčki veliko časa zaprte očke. Malo kukajo,pa spet zaprejo očke. Prebrala sem,da je to zaradi svetlobe,ker se mora dojenčkek navadit na njo,ker v maternici je temno. No in dojenčki gledajo že v maternici in pravijo,da otrok vidi (ko pride na svet)tako daleč kot v maternici-to je približno 15 cm oddaljene predmete.
Nisem pa prepričana,če je tako tudi pri nedonošenčkih.
Vem,kako je ko te utrujenost dobi v kremplje in po vrhu še toliko skrbi straha in vsega drugega po malem,ampak ko bo prišla vaša mala Ivana domov bo vse poplačano.
Držite se in seveda lepo okrevajte še naprej!

(odgovor članu pickopacko)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Bottalov vod
16.4.2007 23:00:49   
Janeja
Draga babica in starši male Ivane. Danes sem prvič prebrala vašo zgodbo in bi vam rada iskreno čestitala za malo borko. user posted image

Tudi sama sem bila s hčerkico Leo 99 dni "gost" na EINT v Ljubljani pred dvema letoma in res lahko verjamete, da boljše oskrbe in boljših zdravnikov nebi mogla imeti. Tudi Lea (rojena v 24 tednu) je imela ob rojstvu odprt Bottalov vod, ki se ji tudi z zdravili ni zaprl popolnoma, ko pa so jo po 5 tednih odklopili iz respiratorja in je sama zadihala, se je na naše velikooo veselje tudi Bottalov vod sam zaprl. Tako nam je bila prihranjena še dodaten strah z operacijo, ki pa je že uspešno za vami. Zdaj vas čakajo le še lepe novičke o napredovanju male Ivane in kmalu boste skupaj doma.

Za v košek sem jaz Lei v Avstriji kupija prav jogi, samo ne vem kakšne dimenzije košek imate. Lein je bil približno tako velik kot košara v vozičku za dojenčke. Imeli so pa kar nekaj različnih dimenzij.

Tudi mi smo kupili Baby sense blazinico in jo v posteljici še danes vsako noč prižgemo. Si ne predstavljam prvih mesecev doma brez nje. Mislim, da smo skoraj vsi starši "extremnih nedonošenčkov" prav odvisni od aparatur, ki spremljalo otrokovo dihanje v prvih mesecih na EINT. user posted image

Glede oblačilc za Ivano pa tud nebi smel biti takšen problem. Saj ko bo prišla domov, bo imela sigurno 2 kg. Lea je imela ob odpustu 2,1 kg in so ji bili čisto prav pajacki št.44 (ampak res samo par tednov), potem pa zelooo hitro št. 50. Za začetek sem imela 3 kompletke 44 in je bilo več kot dovolj. Bodije sem pa že takoj kupila št. 50 in ji tudi niso bili dosti preveliki. Se mi zdi, da plenička zelo veliko pobere po dolžini in je hitro vse prekratko. Kar nekaj izbire teh majhnih številk imajo v H&M-u, pa tudi v drugih otroških trgovinah se kaj najde.

Vi pa le pojdite kdaj pogledat svojo malo vnučko. Moja mami in ati (Leina dedi in babi) sta prišla po dobrem mesecu dni za par minutk na obisk, potem pa, ko je prišla Lea iz inkubatorja v toplo posteljico še večkrat.  Je potem čisto drugačen občutek spremljat napredke male borke, ko jo enkrat "osebno" spoznate. user posted image

Pa veliko optimizma in same vesela novice tudi vnaprej.





(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Bottalov vod
17.4.2007 14:31:28   
pickopacko
Zanima me ali je z vašo Leo vse ok - glede na tako zgodnji porod. Vem, da se neposredno ne da enačit otrokov razvoj, vendar kako je šlo pri vas?  Kako se je razvijala, ali ste z njo tudi hodili k fizioterapevtu ipd., kdaj je začela jesti, ali je bila veliko bolna, kdaj ste začeli hoditi. 
V H&M   je tudi hčerka odkrila veliko lepih stvari, tudi za nedonošenčke, cenovno še bolj ugodne kot v Italiji.
Pri Ivaniuser posted image user posted image   sva z možem tudi že bila, takoj ko smo lahko šli. Eno samo veselje. In skrb. In žalost, da je ne moreš stnisniti k sebi. Ampak .... vse bomo nadoknadili ...user posted image




(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Bottalov vod
18.4.2007 17:04:15   
Janeja
Ja z našo Leo je vse OK. Razvoj je bil pač malo počasnejši ampak vse je nadoknadila. Na fizioterapijo sva hodili, tako kot skoraj vsi nedonošenčki. Pa to ni nič narobe, res veliko pomagajo pravilni gibi in handling, ki te ga tam naučijo. Lea je na FTH prav uživala in po eni uri sva imeli ponavadi borbe, da se je oblekla za domov. user posted image
Shodila je pri 16 mesecih (korigirano) - pa kaj če je bilo pozneje kot pri donošenih otrocih. Se nam nikamor ni mudilo. Je pa prej že plazila in kar nekaj mesecev hodila ob opori. Februarja je bila stara 2 leti in zdaj jo komaj lovimo tako šiba. Je pravi mali migec, nabita z energijo in dobro voljo. Govori pa tudi brez prestanka - večino še po svoje, ampak pove in razloži nam pa vse kar si zmisli. user posted image

Glede hrane pa je z njo že od začetka prava katastrofa. Nikoli ni bila lačna, mleko po steklenički je bil vedno bavbav, žlička nujno zlo ... Skratka namatrali smo se, da je sploh kaj pojedla. Večkrat sem rekla, da menda živi od zraka. Ravno zaradi te njene neješčosti in nenehnega divjanja že od začetka kar dosti zaostaja za vrstniki po teži. Vse ostalo pa mislim, da je že nadoknadila. Pa mislim, da neješčost nima z nedonošenostjo nobene zveze ...

Bolna pa ni skoraj nikoli (3x trkam), do prejšnjega tedna je bila edina "bolezen" smrkav nosek in malo pokašljevanja pri prehladu. Zadnjič pa je prvič pokasirala en virus in je bila kar boga. Ampak se je v treh dneh čisto pobrala - brez zdravil - in je spet "stara" navihana Lea. user posted image   Pa ima doma starejšega bratca, ki iz vrtca prinese razne bolezni. Smo bili večkrat že vsi trije smkravi in bolni, Lea pa je ostala edina zdrava. Tako da ni res, da so nedonošenčki na splošno bolj občutljivi in bolni. Seveda jih je treba na začetku, ko pridejo iz sterilnega okolja domov, malo bolj pazit. Ampak to ne pomeni, da ne smejo na sprehod in na svež zrak - mi je pač nekaj časa nismo vozili po raznih trgovinah in nakupovalnih centrih, drugače pa je šla povsod z nami.

Tako kot ste rekli, vse ob nadoknadila. Pa vsi vi tudi. Bo pač potem bolj scartana, ko bo treba "not spravit" prve tedne. user posted image







(odgovor članu pickopacko)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Bottalov vod
19.4.2007 8:16:35   
pickopacko
user posted image Bravo za vašo user posted image Leo!!! Tudi naša Ivana pridno napreduje. Danes gremo na obisk k njej v belo Ljubljano.
Hvala vam, da ste nam toliko napisali glede vaših izkušenj in zdravja vašega modrega dirkačauser posted image . Prav lepo je "slišati", da imate tako dobre izkušnje.
Ob priliki vas prosim še to: ali ste Leo dojili, ali ste imeli kake težave s tem?
Želim vam vsem še naprej veliko veselja in zdravja  "tamalim" in "tavelikim".
Lep, sončen pozdrav vsem s Primorske.




(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Bottalov vod
20.4.2007 18:03:37   
Janeja
Dojila sem jo samo prvi mesec doma, ker pa ji je teža začela padat, sem na mojo veliko žalost spet začela s stiskanjem mleka in je jedla po steklenički. Je bila pa 4,5 mesecev hranjena samo z mojim mlekom, potem pa sem ji začela počasi dodajat Bebo. Dovolj mleka sem imela pa s pomočjo Tametila, drugače bi zaradi živcev in fizičnega napora (vsak dan sem se vozila k Lei iz Žalca v LJ) hitro ostala brez.

Kako kaj napreduje mala princeska? Kdo pa je njen zdravnik na EINT?

Za več informacij pa lahko malo pokukate tudi na forum o nedonošenčkih, kamor bi ta tema tudi spadala, saj nedonošenčki niso (vedno) otroci s PP.
http://www.ringaraja.net/forum/tt.asp?forumid=104

ali pa na forum društva za pomoč prezgodaj rojenih otrok, ki ga vodi dr. Cerarjeva (zdravnica na EINT): http://www.nedonosencek.net/






(odgovor članu pickopacko)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Bottalov vod
3.5.2007 21:17:07   
Janeja
pickopacko, kako je mala user posted image Ivana?

Vsak dan pokukam, če je že kaj dobrih novic! Mislim na vas ... 


(odgovor članu pickopacko)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Bottalov vod
8.5.2007 13:34:00   
pickopacko
user posted image Hvala vam, da mislite na nas.  Smo imeli kolektivni dopust. In jaz pišem na šverc,  v službi ...
Naša Ivana pridno raste. Včeraj je imela 2055 g. Sedaj je po steklenički mamino mleko. Se uči. Je že brez vseh cevk. Čeprav se je en dan zakompiliciralo- samo malo, ker še ni znala uskladiti dihanja in pitja. Smo bili v nedeljo pri njej. Malo smo jo božali, pa gledali hčerko skozi steklo kako jo previja. ...
Spet moram poudariti, da so vsi zelo prijazni, tudi hčerka tako pravi, eni sicer imajo še več smisla za tako delo kot drugi ... Doma že pripravljamo košek, oblekce, pucamo, sanjamo kako bomo Ivano pestovali. Čeprav hčerka pravi, da bodo morali imeti omejene obiske.  No in prav to me zanima, kako je s tem. Zaradi še nerazvitega oz. slabše razvitega imunskega sistema naj bi bila bolj dovzetna za okužbe. Kako naj to razumemo? Te omejitve mislim. Kako dosledni naj bomo? Ali mogoče hčerka pretirava v tej svoji skrbi? Saj ne da ne bi želeli dobro, ampak vsako pretiravanje tudi ni dobro.

Lep in prijazen dan želim.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Bottalov vod
8.5.2007 13:38:25   
pickopacko
aja, še to sem pozabila napisati. Njena zdravnica je dr. Damjanova (ma se mi zdi da ima 2 priimka). Upam, da sem prav zapisala. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Bottalov vod
8.5.2007 13:58:03   
madela
Zelo me veseli,da tako lepo napredujeteuser posted image user posted image .

Glede dovzzetnosti za okužbe je res,da bi naj bili nedonošenčki bolj dovzetni. Mi sicer nismo imeli nedonošenčka je pa prestal zapleteno operacijo na srčku in sem bila zelo pedantna kdo lahko pride na obisk(samo res najbližji-starši in sestra)Pa obvezno so si morala umiti roke in ne dihat direkt v njega. Ne vem če sem pretiravala,vem pa da je bil zdrav tudi ko smo mi prebolevali razne viroze.
Še enkrat čestitke in le tako naprej.user posted image

(odgovor članu pickopacko)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Bottalov vod
8.5.2007 14:58:52   
POKPOK
Res je lepo brati, kako vaša pikica napreduje. Glede izpostavljanja okužbam in izolacije pa se mora vsak sam odločiti. Če bi imela vaša Ivana sestrico ali bratca v vrtcu verjetno to ne bi bilo mogoče. Ob odpustu vsem mamicam nedonošenčkov svetujejo nekaj časa brez obiskov. Že zaradi spremembe okolja.
Mi osebno nismo komplicirali. Le kako, ko pa smo morali po šetih dneh že na pregled očesnega ozadja v čakalnico, ki je bila nabita z vsaj še dvajsetimi dojenčki in še več kot toliko spremljevalci?!
Svetujem vam pa uporabo naravnih čistil, oziroma ukinitev vseh agresivnih čistil. Kajti pretiravanje z čistočo in razkuževanje ne vem česa vsega, je po moji pameti, bolj škodlivo. Omivanje rok je popolnoma dovolj.

Veliko užitkov in crkljanja z vašo deklico!

(odgovor članu pickopacko)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Bottalov vod
8.5.2007 18:16:18   
Janeja
Oooo super user posted image   Ste mi prav polepšali dan s temi lepimi naovcami. Bravo velika punca Ivana, kar tako naprej! Zdaj je pa res že tik pred odhodom. Lea je šla domov, ko je 4 dni zapored po steklenički pojedla vse obroke. Pa najprej ni šlo nikamor - pol obroka, pa naslednjega spet po sondici,... Potem pa kar čez noč naenkrat cel dan vse po flaški.

Glede omejevanja obiskov in čiščenja pa tudi pri nas nismo pretiravali. Res je, da so na začetku malo bolj občutljivi, ker pač pridejo iz dobesedno sterilnega okolja v "običajni" dom, pa vseeno ... Od obiskov smo nekaj časa zahtevali le, da pridejo le tisti, ki so popolnoma zdravi in da si, če so hoteli cartati Leo, umijejo roke. Nikoli doma nismo imeli razkužil za roke! Lea ima doma starejšega bratca, ki hodi v vrtec in ga zaradi Lee od tam nismo izpisali. Lea ni bila do letošnjega aprila nikoli bolna! Pa smo imeli doma vsi trije virozo in nahod,... Lea pa je edina ostala zdrava. Verjetno je res veliko odvisno od vsakega otroka posebej.


Želim vam čim prejšnje cartanje doma in seveda predvsem zeloooo zdravo punčko tudi potem, ko bo enkrat zapustila sterilno bolnico.



(odgovor članu pickopacko)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Bottalov vod
9.5.2007 9:31:33   
Lusa
Vsakokrat pokukam sem in sedaj sem se pa tako razveselila ,da gre vaši Ivani tako lepo.Še malo ,pa bo doma.

Glede razkuževanja ....!Naša Ajša je imela hudo srčno napako in jo nikoli nismo izolirali.Pa še Luša je hodila v vrtec.Po vsem nepotrebno ,le obiske smo pa omejili.Ko pa je bilo lepo vreme in smo lahko zunaj sedeli ,pa se nas je zbralo malo več ljudi.IN Ivana bo prišla domov ravno ,ko bo prijetno toplo in se boste lahko zadrževali zunaj.Vendar roke si pa naj kar umijejo.To že itak mora bit že samoumevno pri zdravem otroku ,kaj šele pri nedonošenem in pri otrocih s pp.

Vse lepo vam želim in javite ,ko bo prispela med vas!Upam ,da čimprejuser posted image .

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Bottalov vod
9.5.2007 9:58:44   
pickopacko
Danes gre našauser posted image Ivanauser posted image user posted image na oddelek.
Ma smo že veliki!!! 2100 g in 47 cm. Pa kako se smejčkamo! Pa obračamo ravno v drugo smer kot želi mamica.
Hvala vam za vse informacije v zvezi z higieno, obiski, ...
V petek bova obe noni pucali stanovanje naše Ivane, pripravljali košek kjer bo spala, oblekice ima že oprane. Ivana ima še eno dobro nono, ki jo komaj pričakuje (da ne govorimo o tatiju, nonotih, pranoni, stricu, teti, ...)
Tako smo vsi veseli in ponosni, da ji je uspelo priti do sem. Jaz pravim, da je "mali strupek" po noni.
Sigurno vam povem kdaj pride. Njen tati je rekel, da prav kmalu.user posted image

Lep dan vsem, še posebno vsem novorojenim nedonošenčkom!

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Bottalov vod
9.5.2007 10:07:57   
Anonimen
kot prvo najdi si službo! pa ne glede na načrtovanje otroka! kot drugo tudi ko boš imela svoj denar se meni zdi nesprejemljivo, da ves denar za gospodinjstvo in hrano daješ ti. če ne druzga si omisl recimo merkator piko zeleno in kupuj na to, potem pa on pač plača položnico, zravn položnice mu servirej vse račune. ali pa nj te pooblasti za svoj račun pa kupuj z njegovo kartico. če ne bo za to, pač kupuj hrano samo zase on nej si gre pa zase sam v trgovino al pa nej za vse kupuje on pa bo mir.

predvsem si pa najdi službo pa če je mož astronavt!

(odgovor članu Wahoo RR)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Bottalov vod
9.5.2007 10:22:22   
Anonimen
kot prvo najdi si službo! pa ne glede na načrtovanje otroka! kot drugo tudi ko boš imela svoj denar se meni zdi nesprejemljivo, da ves denar za gospodinjstvo in hrano daješ ti. če ne druzga si omisl recimo merkator piko zeleno in kupuj na to, potem pa on pač plača položnico, zravn položnice mu servirej vse račune. ali pa nj te pooblasti za svoj račun pa kupuj z njegovo kartico. če ne bo za to, pač kupuj hrano samo zase on nej si gre pa zase sam v trgovino al pa nej za vse kupuje on pa bo mir.

predvsem si pa najdi službo pa če je mož astronavt!


se opravičujem napačen post
moderator prosim briši!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Bottalov vod
9.5.2007 16:18:35   
anajmad
Oj,superuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ste mi prav polepšali dan. Veliko cartanja želim.
Ah,mi smo pa kr mal kompliciral,glede razkuževanja in obiskov. Sam me morte mal razumet. Mi smo si našo Ulo tok želel,sploh po izgubi njenega bratca Vida,da je bilo kar preveč hudo,da bi zaradi kakšnih banalnosti izgubili. Šli smo pa tudi domov v obdobju,ko je najbolj razsajal RSV virus,zato je tudi razumljivo za našo skrb. Potem,čez kakšen mesec smo se umirili,toda nismo pa pustili čist vsakemu,da bi prišel na obisk,ker v začetku so hoteli pridit kar vsi,potem se je to število obiskovalcev skrčilo na polovico,ko jih je minil začetni firbec.
Veliko sreče želim vsem skupaj.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu pickopacko)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Bottalov vod
16.5.2007 9:39:10   
pickopacko
user posted image Pozdravljeni, danes pride našauser posted image Ivana user posted image user posted image domov, po 79-ih dnevih. Tako smo veseli. Vam ne znam povedati koliko tehta (okoli 2300 g in najmanj 48 cm), ker sedaj par dni nam sploh ni bilo več to pomembno. Lepo napreduje! Hčerka in njen mož sta presrečna. Mi pa z njima.
Upam in želim, da bi čimveč nedonošenčkov tako dobro napredovalo in se vrnilo v tako topel dom.




(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Bottalov vod
16.5.2007 11:10:13   
madela
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Super. Zdaj pa le uživajte in se cartlajte,da boste nadoknadili vse za nazaj.

user posted image




(odgovor članu pickopacko)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Bottalov vod
16.5.2007 11:48:20   
emaa
Le uživajte, mi smo tudi, ko je David po 100 dneh prišel domov.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Bottalov vod
16.5.2007 18:28:59   
Lusa
Oooo kakšna lepa novica.Ivana user posted image bo še kako zelo ponosna na vas.Vse lepo ji želim in vsej družini.

(odgovor članu pickopacko)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Bottalov vod
16.5.2007 21:31:59   
Janeja
user posted image   Iskrene čestitke, res sem zelooo vesela za vse vas.  user posted image

Se prav živo spomnim, kako ponosno sem sama nesla Leo po hodnikih porodnišnice proti avtu. Sem se mogla prav zadržat, da nisem na glas tulila od nepopisne sreče in ponosa. 
Verjamem, da je bilo približno tako tudi pri vas. Zdaj pa je napočil najlepši čas. Končno bo družina lahko zaživela skupaj, si ustvarila svoj ritem ... 

Uživajte vsi user posted image



(odgovor članu pickopacko)
Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?