|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: folna kislina oz. tifol
16.7.2007 7:02:09   
borkoss
zivim v bruslju in tukaj zdravniki priporocajo jemanje folne nekaj mesecev red nosecnostjo, celo nosecnost in do konca dojenja. gre za tablete bionta pronatal, ki pa poleg bionte vsebujejo se druge potrebne substance=magnezij, kalcij itd. popijem jo vsako jutro z actimelom. sasa
user posted image


(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: folna kislina oz. tifol
16.7.2007 10:43:03   
amaya
Jaz sem pa nekaj časa jemala Neovin in mi je tako slabo delalo, da sem jih vrgla stran in šla nazaj na Tifol. Zdaj je pa bolje. Mislim, da že samo telo zašteka kaj je v redu in kaj ne...vsaj pri meni je takouser posted image

_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu borkoss)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: folna kislina oz. tifol
19.9.2007 22:16:37   
tominikapiki
Ko sem jaz nameravala zanosit, sem nekaj časa jemala tifol. Nobena o tem ne piše, ampak mene je tako napenjalo, da me je prav bolel trbuh, pa še vetrovi so ful smrdeli. Pol sem nehala in sem šele potem enkrat zanosila. Zdaj, sem zvedla, da sem noseča (7 tednov), pa sem si rajši kupila centramed mami. Mi je pa G. svetoval, naj jemljem folno kislino samo do konca 3. meseca. Se pravi, bom jemala samo en mesec... Zakaj naj bi bile pa elevit boljše od centrameda?

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: folna kislina oz. tifol
21.9.2007 16:28:19   
SuzanaKK
Elevit vsebujejo npr. kalcij, ko ga centramed mami ne. Jaz sem začela s centramedom, ampak mi je potem G. svetovala elevit. Naredila sem primerjavo in je tako, da ima E- malo večjo količino vitaminov in mineralov v sledeh, cena med obema pa tudi ni tako drastična. E. je recimo dražji za vsega 1 ali 2 EUR. Ne bo pa nič narobe, če ostaneš pri centamedu. Saj veš, ponudba je kar velika, tako da eni priporočajo to, drugi spet drugo stvar.

_____________________________

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

(odgovor članu tominikapiki)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: folna kislina oz. tifol
7.12.2007 17:42:25   
lorca
Kar se tiče folne kisline vam kot izšolana babica povem, da je zelo zelo pomembna za razvoj osrednjega živčnega sistema - hrbtenjače in možganov. Okvara, do katere pride zaradi pomanjkanja folne kisline, v najhujših primerih lahko povzroči smrt že intrauterino. Povzroči namreč, da se nevralni kanal (hrbtenica) ne zapre. Torej je hrbtenjača odprta, vidna s prostim očesom. Tako pride do paralize. Takšni otroci ne morejo sami odvajati vode in blata ter seveda hoditi.

NAJBOLJ pomembno pa je, da se folna kislina uporablja pravilno in sicer od prvega dneva nosečnosti. Zato je najbolj pametno, da jo ženska začne jesti takoj ko preneha s kontracepcijo in začne načrtovati nosečnost. Če je problem denar, jo jemljite takoj ko se prične ovulacija (14. dan ciklusa) in nato do konca oz. do naslednje menstruacije. Osrednje živčevje se namreč razvija od prvega dne pa do osmega tedna. Pomemben pa je tudi podatek, da je folna kislina pomembna tudi zaradi mnogih drugih stvari.

Pa še nekaj: potreba po folni kislini se med nosečnostjo iz 200 mikrogramov podvoji na 400. Zato je včasih samo hrana premalo. Poleg tega pa se med nosečnostjo ne smete osredotočati samo na folno kislino. Jejte čim bolj raznoliko prehrano, če pa imate folne kisline v prehrani bolj malo, pa jo lahko dodajate v tabletih, ki so popolnoma neškodljive!!!

LP

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: folna kislina oz. tifol
9.12.2007 16:47:50   
Anonimen
Celo nosečnost. user posted image

(odgovor članu lorca)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: folna kislina oz. tifol
12.1.2009 20:47:38   
ursika80
Zdravo!

Danes sem začela jest Tifol, pa mi je ful slabo user posted image . Ali je to normalno? Ali je katera imela občasne slabosti? Glede na to kaj sem danes pojedla, mislim da ni razloga za slabost.

Lp, Ursika

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: folna kislina oz. tifol
13.1.2009 8:17:12   
lotoska
Meni je bilo tud slabo po njem, zato sem ga jemala zvečer in je bilo u redu.

(odgovor članu ursika80)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: folna kislina oz. tifol
31.1.2009 14:22:57   
Lolalala
Na navodilih Tifola piše, da naj ga ne jemljejo osebe, ki so slabokrvne oz ki jim manjka vitamin B12. Pred časom sem bila slabokrvna, potem sem začela jemati alge-Algeo in nisem imela več težav. Zdaj sem nehala jemati Algeo. Mislim, da je pri meni bolj bil problem železo kot vitamin B12, torej lahko Tifol normalno jemljem? V mislih imam, da bi si kupila še Floravital-tekoče železo, mislim da vsebuje tudi B12 in zraven jemala Tifol...

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: folna kislina oz. tifol
5.2.2009 14:53:54   
baby blue
jaz jemljem CentraMed mami ki ima veliko več vitaminov... Mi je ginekologinja svetovala naj jih jemljem do 12. tedna nosečnosti... sedaj sem v 9

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: folna kislina oz. tifol
6.2.2009 21:28:33   
Jelcy
Dosti ga dobis s prehrano...sploh v zeleni zelenjavi (brokoli, spinaca, solata...)

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: folna kislina oz. tifol
17.2.2009 14:26:40   
M1987
Mi smo začeli na user posted image  marca 2008 in sem takrat začela jemati Tifol, potem sem šla na Centrum Materna, ki ima poleg tifola še vitamine, ker pa ima Centrum jod jaz pa hipertirozo, sem šla na Elevit in sem z njim zelo zadovoljna. Novembra sem zanosila. G pravi, da naj kar lepo jemljem Elevit - ti pa piše na Elevitu za nosečnice in doječe matere, tako da po moje alhko jemlješ tudi, ko dojiš user posted image  Je pa vsekakor, da to kar naj bi za user posted image  zaužila s hrano, da bi dobil vse potrebno, je nemogoče, torej HB, da je Elevit. Res, da prej niso obstajali in so se ravno tako otroci rojevali, samo je bila tudi hrana in način prehranjevanja drugačen kot pa danes. Žal hiter tempo življenja... Vsekakor pa bi vsaka mama naredila vse za zdravega user posted image  Lep pozdravček vsem lepim okroglim user posted image

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: folna kislina oz. tifol
24.2.2009 10:25:22   
palegia30
Jaz jem tale Tifol in mi je ful salbo pa ga pojem po obroku pa zmeraj malo slabosti čutim. A je kakšna zamenjava?

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: folna kislina oz. tifol
22.6.2009 22:13:49   
racka2
Pozdravljeni,

jaz sem začela z jemanjem tifola mesec nazaj (1,5 meseca) in sem se sedaj v tem času zredila za 3kg, pa še mozolji so se mi začeli pojavljati. Ima katera od vas take stranske učinke oz je možno da je to posledica teh tablet?


(odgovor članu palegia30)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: folna kislina oz. tifol
23.6.2009 9:56:24   
Žaži
Pred zanositvijo sem jemala tablete Centrum, ki tudi vsebujejo folno kislino, nato pa sem prešaltala na Elevit + magnezijeve šumečke, ker imam težave s krči v nogah, predvsem ponoči. 

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: folna kislina oz. tifol
23.6.2009 14:10:43   
Isabelle
A je zelo narobe če ne piješ teh prehranskih dopolnil?Meni mi G ni nč rekel da bi mogla to pit in zdej ne vem če si grem to kupit al ne.Sem pa v 10. tednu. user posted image

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: folna kislina oz. tifol
23.6.2009 16:18:19   
Taddy78
To sem našla, pa še ful dobra misel je na koncu, ki ti res da misliti user posted image

Zelo pomembno je odkritje, da sta v nosečnosti od folne kisline odvisna razvoj zarodka in rast ploda. Že četrti teden po spočetju se v zarodku razvije hrbtenični kanal (nevralna cev), ki pa se ob njenem primanjkljaju ne zapre pravilno. Okvare nastanejo v predelu glave in hrbtenice. Mnoge so nezdružljive z življenjem. Če pa se otroci z njimi rodijo, največkrat niso sposobni normalno živeti, ali pa so tudi telesno ali duševno prizadeti. Nesreča ne pride le po neobvladljivem naključju.
Dokazano je, da lahko jemanje 400 mikrogramov folne kisline na dan od časa zanositve do tretjega meseca nosečnosti značilno zmanjša možnost nastanka omenjene nepravilnosti. Ženske, ki jemljejo kontracepcijske tablete, imajo še posebno nizko raven folne kisline, zato naj začnejo jemati ta vitamin takoj, ko prenehajo z zanositveno zaščito, zanosijo pa naj po možnosti šele čez tri mesece. Enako velja za tiste, ki jemljejo antiepileptike, pa za vse, ki so že rodile otroka z anomalijo nevralne cevi ter sladkorne bolnice in ženske z vnetnimi črevesnimi boleznimi, le da potrebujejo desetkrat večji odmerek, zato naj stopijo h ginekologu, ki jim bo omogočil pravilno nosečnost s predpisom takšnega zdravila na recept. V nevarnosti je tudi plod pri materah, pri katerih folatna presnova poteka z manj obstojno in manj dejavno različico encima MTHFR (metilentetrahidrofolat-reduktazo). Encimska sestava je sicer zapisana v genih, a je genski pregled teh žensk zaenkrat bolj zapleten kot dajanje folne kisline vsem, ki nameravajo zanositi. Ker je veliko rojstev tudi nenačrtovanih, ženskam v rodni dobi priporočamo, da se prehranjujejo z uravnoteženo prehrano tako rastlinskega kot živalskega izvora in s tem zagotovijo zadosten vnos folne kisline in vitamina B12, katerih primanjkljaj je lahko usoden za njihove potomce, v napornejših življenjskih trenutkih pa naj sežejo po nadomestnih vitaminskih pripravkih.
V skrbi za zdravo nasledstvo ponekod v svetu, denimo v ZDA, živilom iz žitaric dodajo folno kislino, v želji po zaščiti starejših ljudi pred nevrološkimi boleznimi, pa razmišljajo tudi o dodatku vitamina B12.
Misel
Usoda se hrani z nevednostjo, če se z našo vednostjo, se imenuje malomarnost.

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: folna kislina oz. tifol
23.6.2009 16:55:38   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: borkoss

zivim v bruslju in tukaj zdravniki priporocajo jemanje folne nekaj mesecev red nosecnostjo, celo nosecnost in do konca dojenja. gre za tablete bionta pronatal, ki pa poleg bionte vsebujejo se druge potrebne substance=magnezij, kalcij itd. popijem jo vsako jutro z actimelom. sasa
user posted image


na švedskem tudi. in omego3, za razvoj živčevja in možganov.

(odgovor članu borkoss)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: folna kislina oz. tifol
24.6.2009 9:49:04   
Isabelle
Joj Taddy78 zdej si me pa mal preplašla. user posted image A bo zdej sploh nucalo če si grem to kupit?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: folna kislina oz. tifol
24.6.2009 12:43:08   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Isabelle
Joj Taddy78 zdej si me pa mal preplašla. user posted image A bo zdej sploh nucalo če si grem to kupit?


lahko začneš, nič ne bo narobe user posted image pa omego3 si tudi kupi user posted image

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: folna kislina oz. tifol
24.6.2009 13:17:59   
Isabelle
Sem si že kupla in prvo tudi popila. user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: folna kislina oz. tifol
24.6.2009 17:02:55   
Taddy78
Saj jaz sem glede na napisano tudi prepozno začela s tabletkami...


(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: folna kislina oz. tifol
30.6.2009 11:50:25   
luan
Ja jaz pa jemljem Neo vin.Zanima me ali ga jemlje še katerauser posted image Sem pa v dvajsetem tednu in imam namen jemati folno kislino še po porodu dokler bom dojila.Jo pa drugače jemljem že skoraj pet let, z občasnimi prekinitvami saj sva toliko časa delala na drugem otročku.user posted image Mi je pa moja ginekologinja svetovala, da naj jemljem še aspirin 100 eno tableto na dan za boljšo prekrvavitev.Tako, da sicer pridno hodim po recepte, tablet pa ne jemljem se ne upam.
LP

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: folna kislina oz. tifol
1.7.2009 12:45:35   
aygo
Na škatlici Elevita lepo piše (če si pismen user posted image ) "zdravila Elevit Pronatal ne smete jemati skupaj z drugimi zdravili, ki vsebujejo vitamin A in/ali vitamin D, saj se tako prepreči zaužitje previlikih odmerkov teh vitaminov"

Jaz jemljem Elevit, zjutraj na tešče spijem 20ml Hipp Natal-a za nosečnice (sokec ne vsebuje vitamina A in D), in jem veliko sadja, zelenjave. Res je da je danes vsa hrana blazno osiromašena z vitamini, zato je moje mnjenje, da se poleg obvezne folne uživajo še drugi vitamini. Škodi zagoto ne. Presežek vitaminov se seveda izloči iz telesa.

Samo za primerjavo vitaminov v sadju danes in nekoč - danes bi moral naenkrat pojesti približno 20 banan, da bi dobil toliko kalija, kot ga je imela ena banana pred desetletji.

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: folna kislina oz. tifol
30.7.2009 12:13:00   
Anonimen
jaz sem slabokrvna že nekje od drugega letnika srednje šole. Hodila sem na vsake par mesecev dajat kri, potem sem dobila tablete, ker sem imela drastično malo hemoglobina in železa in ko sem 2 meseca jemala tablete je blo vse ok, po dveh tednih pa spet isto sranje. Zdravnici sem težila naj me pošlje na nadaljne preiskave, ker jedla sem normalno, zdravo domačo hrano, res pa je, da nisem ravno "mesarka"user posted image
Potem sem se naveličala po tolikih letij jesti tablete in sem si enkrat na mesec v lekarni kupila floravital, naredila eno kuro in je blo ok. Potem sem zanosila in ko sem izvedela da sem noseča 4t sem hitro začela jemati tifol. Sedaj sem v začetku 8 tedna in zraven vseskozi pijem tudi floravital. Baje da je naraven preparat, me pa zanima ali je priporočljiv za nosečnice?

(odgovor članu aygo)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?