|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pikci in pikice
17.11.2008 18:32:54   
Natali07
Naty - moj malček je do 10 meseca jedel izključno samo riž na več načinov pa se ga ni naveličal, tako da naj te to ne skrbi. Saj tudi 6 mesecov ponavadi pijejo samo mleko. Naš je imel tudi zelo močno alergijo na polento, proseno kašo, krompir.... tako da nam je alegologinja svetovala, da naj probam pšenico. Hotela sem povedat, da je vsaka hrana lahko alergena in zato vse previdno sprobaj.
Se pa strinjam z madelo, da vstrajaj pri dojenju ker je veliko bolje kot alllernova. Jaz sem svojega polno dojila 6 mesecev in nato še vse do 14 meseca ko sem mislila, da bom šla v službo. Je bilo veliko lažje ko sem ga dojila, kot pa ko smo začeli uvajati hrano. Marsikatera hrana mu med dojenjem ni delala težav, ko pa jo je sam probal je bila katastrofa. Pa da ne boš mislila da sem jedla vse po spisku, sem imela kar strogo dieto brez mleka, jajc, krompirja, skoraj vseh žitaric , edino pšenica je šla skoz, mesa nisem smela purana, svinine. Sadja sem se morala tud zelo izogibat, da o zelenjavi ne govorim. Salam, konzerv še od daleč nisem vidla, skratka nobene kupljene stvari nisem jedla.

Soje se je pa pametneje izogibat. Meni je celo diatetik rekel, da če jo uživam da ne smem prekoračiti količine: naprimer 1 deci sojinega mleka na dan pa nič drugega od soje, ali en tofu... Jaz sem jo pila kak teden pa je malček začer dobivat pike, tako da sem jo izločila iz prehrane. Na sojo so ga večkrat testirali pa je bilo vedno negativno, šele sedaj so mu potrdili alergijo na sojo. predvidevam pa da zato, ker je dobival v vrtcu sojin jogurt in puding in je sojo večkrat užival in posredno pridobil močnejšo alergijo.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 451
   RE: Pikci in pikice
17.11.2008 18:36:17   
Natali07
Irrena - sem opazila, da imaš tudi drugega otroka alergika. A si bila pri drugem že od začetka na dieti ali si jedla vse po spisku.
Jaz imam doma malo več kot tri tedne staro punčko in kar ne upam jesti jajc, mleka in vseh živil ki so delale težave mojemu prvemu sinčku. Kar pojem je zelo v malih količinah. Zaenkrat je malčica vsa pikasta po obrazu in čelu in močno upam, da je to čiščenje kože in ne že znak alergije. Kajti pri prvem otroku se je tak čas že pokazala alergija user posted image .

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 452
   RE: Pikci in pikice
18.11.2008 8:44:08   
Naty*
Natali07 tud teb hvala za odgovor. Imaš pa prav... če se prej mleka ne naveličajo, se tud enolične hrane ne bojo tolk hitro naveličali user posted image . No js sem od danes naprej tudi brez soje (če bi mi kdo povedal, da je riževo mleko tolk dobro, bi že prej menjala user posted image ). 
Tko da madela, se strinjam, bolš okus user posted image

No sicer pa sm mal pofirbcala še temo za nazaj in me je res kar strah uvajanja, ker vidim, da so otroci alergični na vse živo user posted image . Mojemu zaenkrat paše riž, korenček, bučke, jabolka, brokoli, krompir pod vprašajem imam pa hruške, banane in cvetačo. Ko bo vse sprobano, greva pa naprej.



_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 453
   RE: Pikci in pikice
20.11.2008 17:34:59   
Naty*
madela se morem pohvalit, da se nam je stanje izboljšalo odkar sem izločila sojo user posted image . Riževo mleko je res celo bolj okusno (čeprav mi je že skoraj vseeno user posted image ). Malemu so se pikice mal umirile, vsak večer pred spanjem ga mažem s hladilnim mazilom in sva celo dve noči normalno spala.

Sem pa odprla novo temo, pa bom vseeno še tu vprašala, če je katera zasledila rjave pikice v blatu po zaužitju živila, na katerega je user posted image  alergičen?



_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 454
   RE: Pikci in pikice
20.11.2008 21:08:26   
madela
Naty,čestitam. Sedaj pa upaj,da bo z vsakim dnem bolje,ko si izločila sojo. To,da pa že dva dni lepo spite ponoči je pa zelo prijetna novica. user posted image  user posted image
Ja,tudi meni je riževo mleko boljše,kot sojino. Sojina so nekatera prav ogabna za moj okus. Riževo pa je tako,kot da bi bilo rahlo sladko. Prav dobro je,ko se ga navadiš.
Sem brala tvojo temo,pa tudi tukaj sprašuješ o čudnem blatu. Mi sicer tega nismo imeli,ali pa nisem bila dovolj pozorna. Smo pa imeli dostikrat čudno blato.
Odštejmo tisto,kar je pogojeno s hrano,ki posledično obarvajo blato...Naš Denis je po bananah dobil čisto sivo blato.Pa še to blato ni bilo podobno blatu ampak nekakšni peni in grozno je smrdelo.
Naša pediatrinja je rekla,da je pri alergikih normalno,da je blato včasih takšno in včasih drugačno. Namreč,ko otrok dobi alergeno hrano je trebušček ne more normalno prebavit in to so potem posledice.
Poskusi za nekaj časa iz prehrane umaknit sadje,sploh tropsko sadje,morda mu daš samo kakšna jabolka. V enem tednu bi se moralo stanje umirit. Potem pa poskusi uvajat vsak teden po eno sadje. Če bodo spet reakcije jih kar črtaj z jedilnika.
Pa sporočaj kako napredujete.

< Sporočilo je popravil madela -- 20.11.2008 21:09:20 >

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 455
   RE: Pikci in pikice
20.11.2008 21:13:44   
madela
Natali,ojej user posted image . Stiskam pesti,da se alergije ni lotila še punčke. Morda se res čisti koža. A se kaj praska?

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 456
   RE: Pikci in pikice
21.11.2008 8:37:56   
Irenna
Natali07  ... pri Mihu sem sprva jedla vse - sicer mleko in jajca zelo po malem, ker kar nisem mogla  (jajce npr. v piškotih, jušnih rezancih, sicer ne, mleko pa max 2 dcl dnevno), oreškov ne. So mi pediatri že v porodnišnici svetovali naj ne delam nobene diete --- pa so vsi zelo dobro poznali Špelo in naše težave.
Pri dveh mesecih je usekalo ven na ličkih -- je kr teklo ven. Greva k pediatru - krvni testi vsi negativni. Pri treh mesecih naju pošlje v bolnico - sva bila tri dni na negi, ker je bil po ličkih spet bogi, pa povsod po telesu pikice, pa itak se mi je cele noči praskal. Krvni testi - jajce pozitivno, ostalo o.k.  Vmes sem ugotovila, da ga po mleku in mlečnih izdelkih zvija po trebuščku - sem dala stran, pikice je dobil še po svinjini, perutnini, soji - še to stran. V bolnici so mi poleg tega naročili dieto še brez paradižnika, paprike, seveda konzervansov ---  tako torej. Sedaj sem pa še en teden brez pšenice - pa smo izboljšali še stanje na obrazku - ni več spraskan in v hrasticah.

Ne vem kaj naj ti rečem, itak je problem iti na dieto - ki mora biti striktna, sicer brez veze. Pejdi do pediatra, pa probajta še krvne teste narest, pa naj ti še on strokovno kšn nasvet da. Sicer ni glih navdušujoče, če imate že enega alergika ... Upajmo na najboljše.

Jest že tolk mal jem, pa sem si rekla - pa dejmo še pšenico probat stran  ... itak, če se že grem dieto, naj bo to 100%.

Ko izločaš živila, se pozitivni učinki lahko poznajo takoj, lahko pa to traja tudi cel mesec.

lp

_____________________________


Špela 2.4.2004 in naš doječek
Miha 29.3.2008

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 457
   RE: Pikci in pikice
21.11.2008 9:31:26   
Irenna
Naty  ... najbrž fajn občutek ane, ko pride ena normalna noč user posted image . Super. Kar se soje tiče, so meni v bolnici rekli - odsvetovano do četrtega leta starosti - tako da si dala en fajn alergen stran !! 
Nš ga spet mal serje  :  sem mu dala frutek slivo za probat + jest sem jedla pirin kruh ?? pa spet gruntam kaj ni dobr. Sva spet ponoči kr na rokah user posted image
A ni to noro - jest rabim celo dopoldne, da pridem mal k sebi (bo že pet mesecev čudnih noči), pa eno kavo, da ga lohk z vozkom furam naokol, da gospodič oddremlje po slabi noči.

Naty jest ti svetujem dojenje - naš se tudi ponoči priklopi pa oba zaspiva nazaj. Ti povem kakšen mesečnik sem bila pri Špeli, k je bila na flaši -- to ni za doživet !!! Vsakič ko se je ponoči zbudila - vstati, v kuhinjo po flašo, luči kr usekajo vate sredi teme, pa otroka držat v naročju da popije, pa se s tem kj dost ne potolaž in NEEE zaspi in se še kr dere in praska. In to 5x na noč in 20 mesecev - norišnica  --- -zato jaz svetujem dojenje in crkljanje za dojenčka in mamico.

Včeri sem pekla kruh - napredek je očiten - po receptu Schär, morm naty še tvoj recept z radensko sprobat.
Dons se bom lotila testa za pico / brez pšenice - upam da bo šlo: gor pa dam melancane, bučke in šampinjone iz slanice, pokapam z olivnim oljem, pa česen  ---  meni je zelo okusno -  upam, da še kateri prav pride user posted image

madela ... včeri sem prišla do Tuša - a si mislila piškote GLUTANO, taki krogci so? Samo gor piše:  lohk sledi jajc, mleka, soje. Samo če imate preverjene, pol so zihr o.k.

lp


_____________________________


Špela 2.4.2004 in naš doječek
Miha 29.3.2008

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 458
   RE: Pikci in pikice
21.11.2008 15:40:06   
Naty*
madela jabolka sicer že je vsak dan in to je zaenkrat edino sadje. Danes sva probala ringlo, bomo videli, če bo kakšna reakcija. Glede na to, da je bla reakcija na hruško takoj vidna, sem zaenkrat optimistuser posted image . Ja res kr paše spet mal več spat ponoči. Sicer se še zmer dojiva na tri ure (prvo rundo spi pa 5 ur), ampak že to, da se ne zbuja vsake 15 minut zaradi krčev in praskanja je ful napredek.

Irenna midve sva pa kr približo iste, js sm tud že zdej v fazi, ko mi je že vseeno, kaj še dam iz prehrane user posted image . Itak že tolk mal jem, da je že težko slabše. Glede dojenja pa verjamem, da veš o čem govoriš, če maš izkušnjo... ja sej se nekak ne morem odpovedat. Ene petkrat sem že rekla, da bom začela z allernovo in nehala z dieto, pa me poglej.. še zmer se dojiva, mislim, da bo tud kr tko ostalo user posted image .
Js sm včeri naredila kruh in mi je ratal fuuul dober, res prav najboljši do zdaj! Iz 1/4 ržene, 1/4 koruzne in 1/2 pirine moke pa kvas sem dala na radiator, da je že prej precej vzhajal. Ful mehek in dober je nastal user posted image .

Pa super recept za pico, si bom tud js kdaj to privoščila, drugač pa js jem za zajtrk (seveda samo kake tri rezine na dan) piščančja prsa Perutnine Ptuj, preverjeno brez mlečnih beljakovin, majo pa en konzervans. Verjetno bi kr pasalo na pico user posted image .
Včeraj sm bla v Mercatorju v Postojni, kjer majo mende 150 različnih vrst kruha, prodajalka mi je vse pregledala in ni niti enega kruha brez pšenice in konzervansov. Ali imajo eno, ali pa drugo user posted image ... tko da si kej na hitro sploh ne moreš privoščit.

Natali07 ja v vrtcu pa zna bit problem, če ne upoštevajo diete user posted image , upam, da vam ne bojo še kake alergije povzročili.

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 459
   RE: Pikci in pikice
21.11.2008 15:41:26   
Petr_a
Vi ste imeli vsi znake,mi pa nobenega user posted image
Nobenih drisk,pikic, sluzi v blatu ipd.
Imamo pa zelo hudo alergijo na jajce.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 460
   RE: Pikci in pikice
23.11.2008 7:21:43   
Naty*
Petr_a zakaj so pa potem testirali, če ni blo znakov? Sicer so pa meni razložili, da zaradi nezgrajenega imunskega sistema včasih pokaže alergijo, če je ni, ponavadi pa ne pokaže alergij, ki obstajajo. Nekako pri treh letih, naj bi blo šele zanesljivo.
Sicer pa blagor vam, če ste bli brez znakov. Si verjetno sploh ne predstavljaš, kolk hudo je, ko vidiš, da otroka matra pa mu ne moreš pomagat user posted image .

Irenna pri nas so noči super, odkar sem brez soje user posted image , kako pa je pri vas, odkar si dala pšenico ven?

Kako so pa kej ostali pikci? Mamice javite se kej user posted image ...

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 461
   RE: Pikci in pikice
24.11.2008 12:09:58   
Petr_a
Mislim,no ni bilo znakov,.mi nismo imeli nobenih pikic ,krvavih nitk.Smo imeli samo krče ponoči,že od rojstva pa ni ravno napredoval na teži oz. svojemu razvoju.
Nažalost nas je naša P šele v 10 mesecu poslala v bolnico in od takrat smo pač redni obiskovalci pediatrične.če se mali začne hujšati mora takoj nazaj :(

Ima pa prirojeno laktozno intoleranco in alergijo na jajca.sama menim da je alergičen tudi na sojo,saj po njej ima krče,čeprav so izvidi negativni.

me zanima ali je šla katera h kakšnemu bioenergetiku??
Mogoča katera pozna kakšnega dobrega v Ljubljani ali Novem mestu??
Bi šla z obema otorkoma,ker tudi starejši ima težave,pa zdravniki trenutno še nič ne vedouser posted image

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 462
   RE: Pikci in pikice
24.11.2008 14:08:11   
Naty*
Petr_a pri nas je blo isto. Malemu so se začeli krči pri 3,5 mesecih pa nič drugega. Odkar mam pa dieto (ma se mi sploh ne da več pisat....brez vsega skoraj user posted image ), se mu je pa pojavil še atopični dermatitis. Očitno zaradi soje, ker so mi na pediatrični rekli, da jo lahko pijem in sem vzela njihovo mnenje za sveto. No odkar sem jo izločla, ni več pikic in tud spiva boljše.
Drugače so bli pa uradni testi na mleko in jajca negativni, bioresonanca nam je pa poleg mleka, jajc, pšenice, sladkorja pokazala še en kup alergenov.
Z bioenergetiki pa žal nimam izkušenj.

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 463
   RE: Pikci in pikice
24.11.2008 14:09:39   
Petr_a
Ah,ne bom komentirala preveč.ker na pediatrični... ahh imma same slabe izkušnje po resnici povedano.javno ne bom pisala,ti lahko na ZS.
So pa meni tudi rekl ida mu dajem sojo,halo soja je zelo alergena

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 464
   RE: Pikci in pikice
24.11.2008 14:49:22   
Naty*
No napiši, ker me res zanima. Drugače pa tud moje mnenje ni najboljše. Naša P me je zelo resno jemala in naredila vse kar je blo v njeni moči. Na pediatrični je blo pa edino, kar so povedali, da dokler napreduje, ne more bit veliko narobe user posted image . In da je kljub negativnim testom verjetno alergija in naj bom na dieti.

Boga tvoja dva otročkauser posted image , upam da se vam bo porihtalo.

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 465
   RE: Pikci in pikice
25.11.2008 5:12:18   
Natali07
Včeraj mi je umrla mami. Sploh ne vem kaj naj. Težave se samo nalagajo ena na drugo. Tolk težav okoli Urbanovega zdravja, potem komplikacije z mojim porodom in čiščenje, ter mamino zdravje in sedaj smrt. Ne vem kako bom vse zdržala.

Kako naj razložim Urbanu, ki še dve leti nima, da ni več babice. Pa tako jo je imel rad.Je večkrat vzel telefon in jo poklical, čeprav potem tako ni nič povedal v telefon, ampak se samo nasmihal.
Katarinca je za enkrat najbolj pridna punčka. Odkar sem zvedal sploh ne joka, samo poje in pridno gleda ali spi.Prvič, da je zaspala že ob 19:00 zvečer in je pridna celo noč. Ve da se mora mami spočit, sam kaj ko ne morem niti očesazatisnit. Upam, da moja žalost ne bo prevč uplivala nanjo.

Oprostite, ker vam izlivam žalost, samo sem resnično obupana.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 466
   RE: Pikci in pikice
25.11.2008 7:33:26   
Naty*
Ojoj Natali07 user posted image user posted image moje sožalje user posted image user posted image user posted image ... Ne vem kaj naj ti rečem, ker si ne predstavljam, kako razložiti smrt tako malemu otroku. Meni je pred leti zaradi bolezni umrla stara mama, s katero sem živela in mi je bila kot mami, zato te razumem. Ampak je bilo drugače, ker sem imela čas zase, da sem bila žalostna. Tebi je pa težje, ker moraš misliti na otroke in biti močna za njih.

Upam, da imaš ob sebi človeka, ki ti bo znal stati ob strani, da ti bo pomagal z otroci in si včasih vzemi zase kako urco in se zjokaj. Sej ne da pomaga, ampak vsaj nekaj žalosti sprostiš iz sebe. Pa kr pridi na forum in se tu zjokaj, če ti je lažje user posted image user posted image user posted image .

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 467
   RE: Pikci in pikice
25.11.2008 8:39:21   
madela
Natali07,iskreno sožalje user posted image  user posted image  user posted image  Ni besed,ki bi te lahko potolažile. Kar ti lahko svetujem je to,da se zjokaj in jokaj. Izlij svojo bolečino. Vem,da moraš biti močna za svoja mala sončka,vendar pa moraš poskrbet tudi za svoje počutje. Zjokaj se in se ne trudi žalosti zadržat v sebi. Upam,da imaš ob sebi koga,ki ti bo v tem težkem času pomagal pri otrocih.
Sama s smrtjo bližnjih nimam izkušenj,tako da ne vem kako hudo je to. Bom pa prižgala svečko zate in za tvojo mami. Mislimo nate user posted image

Naš Denis pa je imel včeraj nesrečo user posted image  Šli smo v lekarno po njegovo zdravilo,on pa je hodil okrog tistega aparata za merjenje pritiska,ki ga imajo v lekarnah.. Naenkrat mu spotakne in pade na kolena. Začel je jokat in pogledam njegovo koleno. Zgledalo je tako,kot bi padel na nož ali sekiro. Kavbojke prerezane,nogavice prerezane,prav tako pa njegovo koleno. Kri mu je pa kar lila. Ubošček je moral na šivanje kolena user posted image .
Poleg tega pa mora zaradi srca oziroma nevarnosti endokarditisa jemati antibiotike,pa še ta alergija na latex je problem,ker rokavice s katerimi delajo kirurgi so ravno iz tega. Na koncu so vse delali z pincetami.
Naš Denis pa je hotel vse gledat kako mu šivajo.Na sreo so me spustili zraven v operacijsko,ker v nasprotnem primeru bi bilo zelo hudo. Upam,da se mu čimprej zaceli. Sama sem mu doma pod koleno dala še opornico,da ne krči noge,ker se mu lahko šivi potrgajo. Saj so mu jo tam dali,tisti čas,ko sva čakala od prve doze antibiotika,ampak je potem niso dali nazaj.

Naty,zelo sem vesela za vas. Prav lepo je slišat,da pikice izginjajo in da bolje spite. Le tako naprej user posted image
Petra,tudi mi nismo imeli znakov alergij,kot so kri,krvave nitke,bruhanje...Teh znakov je precej in otroci so si različni.Nekateri bodo imeli vse znaki,drugi pa morda samo enega. Naš Denis ni imel niti enega krča.
Je pa dobil zelo hud atopijski dermatitis.
Kar se pa tie soje,jo pa v osnovi odsvetujejo vsem alergikom na kravje mleko.Ni pa nujno,da bo vsak alergik na KM razvil alegijo na sojo. Zato morda različna mnenje in navodila pri zdravnikih.
Namreč obstaja veliko hudih alergenov,pa jih tudi ne prepovejo že ob dokazu ene same alergije.


(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 468
   RE: Pikci in pikice
25.11.2008 9:33:24   
Irenna
oooo.. Natali  sožalje !!user posted image    res !!  že tako se moraš merkat po porodu, pa vse,...  Pocrklajte se doma z otročkoma, imejte se radi.
(naša Špela pravi:  mami, stisn' (objemi) me )

_____________________________


Špela 2.4.2004 in naš doječek
Miha 29.3.2008

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 469
   RE: Pikci in pikice
25.11.2008 12:27:50   
Naty*
IZVIRNO SPOROČILO: madela
Naš Denis pa je imel včeraj nesrečo user posted image  Šli smo v lekarno po njegovo zdravilo,on pa je hodil okrog tistega aparata za merjenje pritiska,ki ga imajo v lekarnah.. Naenkrat mu spotakne in pade na kolena. Začel je jokat in pogledam njegovo koleno. Zgledalo je tako,kot bi padel na nož ali sekiro. Kavbojke prerezane,nogavice prerezane,prav tako pa njegovo koleno. Kri mu je pa kar lila. Ubošček je moral na šivanje kolena user posted image .
Poleg tega pa mora zaradi srca oziroma nevarnosti endokarditisa jemati antibiotike,pa še ta alergija na latex je problem,ker rokavice s katerimi delajo kirurgi so ravno iz tega. Na koncu so vse delali z pincetami.
Naš Denis pa je hotel vse gledat kako mu šivajo.Na sreo so me spustili zraven v operacijsko,ker v nasprotnem primeru bi bilo zelo hudo. Upam,da se mu čimprej zaceli. Sama sem mu doma pod koleno dala še opornico,da ne krči noge,ker se mu lahko šivi potrgajo. Saj so mu jo tam dali,tisti čas,ko sva čakala od prve doze antibiotika,ampak je potem niso dali nazaj.

Naty,zelo sem vesela za vas. Prav lepo je slišat,da pikice izginjajo in da bolje spite. Le tako naprej user posted image


O bogi revček user posted image , upam, da se bo kmalu koleno pozdravilo. A tud s srčkom so problemi? Pa še alergija na lateks! Ko slišiš to, sploh ne zgleda grozno, ko pa pomisliš, kje vse se lateks najde, pa vidiš, da je ful problem. Ampak je bil pa pogumen, da je hotu vse gledat. Zdej ga boš pa verjetno crkljala, pa bo vsaj mal boljše user posted image .

Ja naši problemi so bli pa res očitno povezani s sojo. Ja valjda je potem zgledalo, da ma probleme po vsem, kar pojem, če sem pa vsak dan sojino mleko pila! No sej počasi bomo našli vse po čemer ma probleme user posted image ... Morm pa it pošto prečekirat, da vidim, če smo že dobil datum za alergologa.




_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 470
   RE: Pikci in pikice
25.11.2008 14:00:26   
madela
Naty,ja tudi s srčkom imamo probleme. Rodil se je s hudo srčno napako in še dve manj hudi srčni napaki je imel. Ko je bil star 6 dni so ga v kliničnem centru operirali. Stanje je trnutno zadovoljivo,kar se tie srca.Smo pa v nenehnem opazovanju,da se ne bi kaj preveč utrujal in kaj podobnega. Posledično zaradi operacije na srcu je dobil izredno visok krvni pritisk in od tretjega meseca dalje prejema zdravila za zniževanje.
In zaradi teh težav je njegovo srce dosti bolj občutljivo na bakterije,ki vstopajo skozi kri.Zato mora pri vsakem posegu,tudi pri zobozdravniku,dobit antibiotik.Sicer sem to že pisala tukaj. Nekatere mislim,da vedo.
Latex pri nas kar predstvalja težavo,predvsem pri zdravniku. Ti imajo ponavadi vedno te rokavice na sebi. In pa cel kup igračk je iz tega. Vse kar je gumijasto zanj ni varno.
Sicer smo imeli nazadnje ta latex na testiranju ravno ne meji,ampak še zmeraj moramo zelo pazit,da ne pride v neposreden stik z njim.
Na srečo naš mali zaenkrat dobro prenaša in nič ne joka. Jutri greva na prevez in bomo videli kako se celi.
Danes pa grem v lekarno pogledat kaj je tam tako ostrega,da mu je kar vse prerezalo.
Meni je vse zelo čudno. Denis ni tekal tam okrog,ni plezal...samo hodil je okrog in si ogledoval in se mu je spotaknilo.
Na tleh naj ne bi bilo nekaj tako ostrega user posted image  Eh,sem že čist zmešana.
Se pa že cel dan crkljava,zdaj trenutno pa spančka. Še zmerom mi gre spat za tri ure,čez dan.

Upam,da je bilo v poštnem nabiralniku kaj zanimivega in da ste dobili datum. Vem kako je,ko tako čakaš na nek datum,pa ga kar ni in ni.
K alergologu pa si nesi list,na katerega si zapiši stvari za katere sumiš,da je občutljiv. Tako sem jaz naredila in vse se je izkazalo za pozitivno.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 471
   RE: Pikci in pikice
26.11.2008 7:39:38   
Natali07
Hvala za sožalje.
O ostalih temah pa drugič, ko pridem malo k sebi.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 472
   RE: Pikci in pikice
26.11.2008 8:25:31   
maša2008
Pozdravljene,

očitno bom nova na vaši strani, saj sem končno prišla do tega da ima tudi naša mala alergijo na vse mogoče stvari. Pravzaprav še ugotavljam - sigurno do sedaj pa je mleko. Ironija je le to, da je bila pri 4 mesecih testriana na jajca in mleko, vendar alerije niso ne potrdili ne ovrgli, mala pa je že od rojstva na adaptiranem mleku, ki seveda vsebuje kravje mleko. Težave (ekcemi, pikice, izpuščaji, polivanje, driske-lahko samo voda, potem sluz, in na koncu prečute noči - s tem da je od 2 mesca pa do 7 prespala vse noči - sedaj pa 2 meseca zbuajanje na pol ure, 15 min....user posted image ) se nam samo stopnjujejo, pediater pa nič. 
Ko sem začela zadevo sama raziskovati in prebrala vaša sporočila mi je postalo jasno, da moram ukrepat. Klicala sem za bioresonanco, vendar v Trnovem ne sprejemajo več.
Ali mi lahko svetujete še kakšen dober naslov? V Trnovem mi je svetovala da takoj ukinemo adaptirano mleko in preidemo na Pregomin, sedaj pa vidim vaša sporočila da je soja tudi alergena. Katero mleko dajete vašim malčkom (mi imamo 10 m)? Svetovala mi je tudi kozje mleko - ga katera uporablja, kako in kje ga dobi?
Vem da sem napisala brez repa in glave, ampak tako se trenutno tudi počutim user posted image .
Vsem skupaj pa lep dan, M.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 473
   RE: Pikci in pikice
26.11.2008 8:59:20   
madela
Pozdravljena Maša2008!
Kozje mleko ne dajaj nikakor. Če je alergija na KM,potem to pomeni za vsa živalska mleka. Meni so rekli,da je kozje mleko še dosti bolj alergeno,kot kravje in nikakor primerno za alergike.Poskusi s Allernovo. Če je krivo mleko,bi se moralo stanje izboljšat. Glede na starost punčke,pa je možnost tudi kakšna nova hrana. Sta kaj uvajali?

(odgovor članu maša2008)
Neposredna povezava do sporočila: 474
   RE: Pikci in pikice
26.11.2008 9:12:11   
maša2008
Mi smo zaradi refluksa morali začeti z uvajanje gh zelo zgodaj - 4,5 m. Do sedaj smo uvedli vse - no razen kakega kislega zelja, svinjskega mesa ipd. Mleka oz. mlečnih izdelkov ni prenašala tudi zaradi refluksa in  povzroča ji tudi kislino. Sicer je jogurt, sir, skuto vedno z veseljem pojedla,vendar je imela potem težave, prenaša edino sir. Ker pa se driske in izpuščaji ne nehajo kljub dieti brez mlečnih izdelkkov je očitno krivo tudi mleko novalac. Ne vem pa kaj je z glutenom?

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?