|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
[Anketa]

Rdeč ali rjav izcedek


rdeč ali rjav izcedek, uspešno sem donosila otroka ali pa sem noseča
  48% (293)
rdeč ali rjav izcedek ki je vodil v SS
  20% (126)
povečan, vendar normalen izcedek
  17% (107)
brez kakršnihkoli sprememb
  12% (77)


Skupaj glasov: 603


(Zadnji oddan glas : 2.12.2017 8:01:52)
(Glasovanje traja do: -- )
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
25.3.2008 12:05:38   
mimi81
Živjo! Tudi jaz sem oddala svoj glas in sem med večino.
Sem v 15. tednu nosečnosti, zdi se mi, da poteka popolnoma normalno in imam občutek da bo vse v redu. Z zanositvijo ni bilo nobenih težav, potem nobenih krvavitev (razen enkrat iz nosu), imam pa že od samega začetka (kakih 10 tednov) vsak dan tako močen izcedek, da nosim tanke vložke, je pa zelo temno rumen, skoraj rjav. Bom jutri povedala ginekologinji, saj imam pregled.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
28.3.2008 11:14:35   
k_katja
oj, punce!

Jaz sem imela v 9 in mislim da nekje v 12 tednu krvav izcedek (drugič kar precej - zjutraj sem se vstala in je samo steklo ven - kot takret, ko ravno dobiš mensturacijo). Vendar je obakrat trajalo samo nekaj minut, potem še malo rjavega in mir. Valda sem šla obakrat h ginekologinji - na ultrazvoku je bilo vse ok, srček je bil. Ginekologinje mi je tudi pregledala maternico, če bi bil kje kakšen hematom ali pa kaj podobnega. KEr je bilo s plodom vse ok in ker izvidi urina niso pokazali, da bi šlo za kakšno vnetje, nisem dobila nobenih tablet. Pač pa mi je ginekologinja zabičala, da moram malo več počivati - ker do tega lahko pride zaradi telesnega napora (moje protestiranje, da delam v pisarni ni pomagalo user posted image ). V času nosečnosti je stena nožnice bolj občutljiva in tovrstne krvavitve lahko povzorči tudi nedavni spolni odnos. TAko da jaz sem imela nekaj časa prepoved le teh user posted image . No, zdaj sem v 19. tednu in je vse ok. Čeprav, zanimivo, ravno včeraj sem imela spet malo rjavega izcedka, ampak nisem zagnala panike, ker se mi zdi, da svojega Urbija že malo čutim, poleg tega pa v vseh knjigah piše, da je v tem obdobju povečan izcedek iz nožnice normalen in da moraš obiskati zdravnika le, če bi bil res ful povečan, smrdeč, pekoč, itd. Čeje pa ga je sa malo in ne traja dolgo, potem pa je baje kul. No, upam, da sem katero potolažila.

lep vikend vsem user posted image , katja

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
28.3.2008 12:55:05   
Petra1111
K_katja-ali so ugotovili zakaj izcedek? Meni je rekla G da imam hematom,pa sem imela podobno kot ti krvav izcedek zjutraj ,proti večeru še malo rjavkastega, sedaj pa nič...


(odgovor članu k_katja)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
28.3.2008 13:52:41   
k_katja
kdaj mislis, takrat ali zdaj? TAkrat niso, zdaj pa sploh sla nisem ... Čeprav imam danes spet malo user posted image  Ampak meni se to ne zdi nič kaj takega, tako da zaenkrat še ne zganjem panike...

(odgovor članu Petra1111)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
6.4.2008 15:39:58   
*lena*
tudi jaz sem mela vceri rjavo - rdeci izcedek. Pa sem nasla ta clanek:


Menstruacija lahko ob zanositvi izgine ali pa ne. Prvi mesec se lahko pokaže kot slab menstrualni tok, ali pa boste opazili na perilu le madeže, pa tudi rumenkast izcedek, ki vas lahko (napačno) usmeri na misel, da gre za beli tok, okužbo ali pa posledice vnetja. To, kar je videti kot šibka menstruacija, pa je v resnici rahla krvavitev, ki se pojavi ob vgnezdenju jajčeca v sluznico maternice.

stran: http://www.iskreni.net/node/92



_____________________________

Lena

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
6.4.2008 23:08:27   
mimi81
Ojla!

Tudi jaz sem imela danes spet svežo kri - po spolnem odnosu. Bomo vidl, kaj bo, sej nimam kej narest. Res da se ne naprezam, počivam in malo pazim, moj pa sploh ne bo hotu več sexat zarad tega.

P.s. Glede tega članka - sem v 17. tednu, prej pa ni bilo krvavivet, tako da za nekatere vgnezditve in te zadeve ne pridejo v poštev.

(odgovor članu *lena*)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
1.5.2008 13:46:56   
tanjush
Prvi pregled pri ginekologinji sem imela v nosečnosti 6t2d. Ginekologinja mi je vzela bris in naredila ultrazvok. Opozorila me je, da se mi lahko pojavi rjav izcedek zaradi pregleda. Ob koncu pregleda je rekla, da nobena krvavitev v nosečnosti ni normalna (sploh če je sveža), vsako krvavitev v nosečnosti je treba vzeti resno saj lahko pomeni ss ali prezgodnje luščenje posteljice in da naj v takem primeru takoj poiščem pomoč - najbolj sigurno na urgenci. Od prejšnjega torka, ko sem imela pregled pa do ponedeljka, sem imela naslednje čudne izcedke: v sredo in četrtek rjav izcedek (kot je omenila ginekologinja), v petek svežo kri na spodnjicah (pa sem si mislila: bom počakala, da vidim, kaj bo jutri), v soboto in nedeljo je šlo od mene nekaj krvavega v kosih (kot včasih pri menstruaciji), zato sem se v ponedeljek odločila, da grem res na urgenco (saj sem brala tudi drugod po internetu, da je že ob rjavem izcedku pametno it, da se prepričaš). Prišla sem pred sobo 31/32. Nekaj časa sem počakala, potem pa je prišla ven ženska in me vprašala, kaj je. Ko sem ji povedala, je zavila z očmi, vendar me je vseeno sprejela. Rekla je, da so vsi ginekologi zdaj zginili na dopust in da imajo oni zdaj strašno gužvo (naj omenim, da pred mano ni bilo v ambulanti nikogar in tudi zunaj ni nobena čakala). Sploh pa, da krvavitev ni nič takega. Malo čudno sem jo pogledala in ji omenila, da na raznih forumih (tudi tam, ko odgovarjajo ginekologi) piše, da krvaviteve ne sme bit (sploh pa so ginekologi dekletom, ki so krvavela v zgodnji nosečnosti, predpisali Dabroston, ampak tega ji na urgenci nisem razlagala). Vprašala me je, če sem imela tudi kakšne hude krče in trikrat toliko krvi kot pri menstruaciji? Povedala sem ji, da ne. In je rekla, da pol je pa vse ok, čeprav me bo vseeno pregledala. Res je bilo vse BP (po njenih besedah, izvid je obsežen, vendar ga ne razumem, nekaj niti ne znam prebrat). Na koncu mi je še rekla, da tudi če krvaviš, da ti nimajo kaj pomagat - če splaviš, pač splaviš in naj ne zganjam panike. Zdaj pa sploh ne vem več, kaj je normalno in kaj ni. Kdaj naj poiščem pomoč? Šele takrat ko bom imela grozne bolečine in mnogo krvi? Hm, in tudi v takem primeru mi ne morejo pomagati, ker če splavim, pač splavim??? Nič več ne razumem!

(odgovor članu mimi81)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
3.5.2008 19:50:38   
mimi81
Že tretjič se oglašam s slabo novico. Čeprav lahko samo enkrat glasuješ (sem glasovala da imam krvavitve in sem noseča), se je vse skupaj končalo v 20. tednu nosečnosti, kljub moji pozitivni energiji sem krvavela vedno bolj, plodek pa je bil do konca živ, vendar ni bilo pomoči, ker mi je odtekla voda. Zdaj, ko razmišljam o tem, kaj vse se lahko zgodi in da ni dovolj, da prebrodiš prve tri mesece, kot pravijo (jaz sem začela krvavet šele pri 16. tednih), ugotavljam, da res lahko samo čakaš in kar se zgodi, se zgodi. Vendar čimmanj strahu, saj se kljub vsemu lahko lepo konča, kot pri marsikateri.

(odgovor članu tanjush)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
7.5.2008 12:16:20   
petka25
Zdravo punce. Jaz sem nova na forumu.

Sem 6 tednov noseča, 5 dni nazaj pa sem imela rjav izcedekuser posted image . Ker so bili prvomajski prazniki, sem klicala dežurnega zdravnika, kaj in kako. Ker izcedka ni bilo v večjih količinah, mi je rekel, naj počakam na konec praznikov, potem pa h ginekologu. No, pri G. sem zdaj bila. Včeraj sem videla mehurček na UZuser posted image , dal mi je  pa Dabroston za en mesec.

Upam, da bo vse v redu. Najbolj me zdaj skrbi to, da imam vneto grlo in malo vročine. Ker sem noseča, se po nasvetu zdravnice zdravim kar z domačimi zdravili in počitkom. Vseeno, pa se bojim, da bo šlo kaj narobe, ker sem bolana v tem za zarodek občutljivem obdobju...user posted image

Na anketo bom pa odgovarjala, ko bom imela jasen odgovor. Če bo vse po sreči , torej konec decembra.









(odgovor članu mimi81)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
7.5.2008 16:01:31   
goldie
pozdrav
tudi jaz imam rdeč izcedek pa sm bla pri gin. in je rekla da nima kej za nardit da mormo počakat,če bo šlo naprej nimamo kej.hudo v glavnem jutri mam pa spet gin. za odvzem krvi da vidi če hormon narašča,res upam ni mi pa dala tablete počivat in počakat res me je strah kaj bo jutri
user posted image  vsem

(odgovor članu petka25)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
8.5.2008 10:32:22   
petka25
Zdravo, goldie!

Ja, tudi meni je G rekel, da če bo, bo, sicer pa ne morejo pomagati, ker narava naredi svoje. Prve dni sem bila čisto na tleh, zdaj pa upam da bo vse v redu, se pa tudi malo psihično pripravljam na to, da ne bi bilo vse v reduuser posted image .

Ful mojih znank in kolegic je v zadnjih 2 letih imelo SS, zdaj pa so večinoma že visoko noseče, ali pa že imajo svojo štručko, tako da se s tem malo tolažim.

Vrag je, ker sem ful časovno planirala, da bom letos imela otroka. To sem jim že napovedala v službi, doma, s fantom si urejava še zadnje zadeve v stanovanju... In bilo bi super, če bi se vse lepo izteklo. Ampak, če se ne bo... user posted image No, upanje umre zadnje.

Držim pesti zate, goldie!

(odgovor članu goldie)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
8.5.2008 11:11:28   
goldie
user posted image user posted image user posted image  nč ne bo sm prišla in izvedela najbolj grozno novico!!!!!!
ni pikice šla jeuser posted image user posted image ,saj sem se jaz tud pripravljala pa ni tako
pa ful se matraš pa si vesel pol pa to,,hudooouser posted image  zakaj jaz
ne morem več

(odgovor članu petka25)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
8.5.2008 19:49:22   
Anonimen
Zdravo!
Imam eno vprašanje:

Zadnjo user posted image  sem imela 9.aprila, kar pomeni, da sem v začetku 5. tedna "nosečnosti". (test CB je pokazal +) Že nekaj dni pa me boli v spodnjem delu trebuha in v stegnih, tako kot da bom vsak čas dobila menstro. To ni dobr, a ne?
user posted image  
 
Izcedek je pa tud biv, pa je zdej na srečo zginu. Začelo se je tako, da sem pač dobila menstro in sem si rekla, več sreče prihodnjič. Bla je čist šibka in naslednji dan je skorja ni blo več. Blo je samo še malo svetlo rjavega izcedka, zdej je pa še to zginlo. Nardila sem test, pa je bil pozitiven.

Ampak bolečine pa še kar ostajajo.

lp

(odgovor članu goldie)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
8.5.2008 20:13:39   
goldie
pozdrav
jaz bi šla namesto tebe k ginekologu mu povedala.če te malo zvija je baje normalno,če te pa boli pa izcedek je pa pol-pol možnosti,ki vodijo vss ali pa naprej nosečnost.če te mal šraufa ni po mojem nič.jaz bi šla vseeno k ginekologu pa ti bo znal svetovati,a si bla že pri njem?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
8.5.2008 21:40:24   
Anonimen
Živjo!

Upam, de si ti že boljše. Pojdi na kakšen sprehod, zdej k je tok lepo zuni, pa bo bolš. (to jest nardim, če sem žalostna)

Drugača pa hvala ti za nasvet. Pr ginekologinji še nisem bla, bom pa jutr poklicala.

lep pozdrav

(odgovor članu goldie)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
8.5.2008 22:02:22   
goldie
hvala sem bila po 1 tednu zunaj k sm mogla počivat tko da bo,mal pri srčku me še stiska bo že.
ti se pa naroči saj ne da te strašim,pregleda in svetuje ti najbolj ginekolog
pa upam na najboljšeuser posted image
saj bo mene tud kamlu ko bom spetuser posted image user posted image <upam>

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
9.5.2008 20:28:12   
Anonimen
hej! imam eno vprašanje. In sicer po izračunih naj bi bila v 6 tednu nosečnosti. Že kar nekaj dni me spremlja belo-rumen izcedek. Mogoče ima malo vonja. Je pa res, da sem imela kar precej belega toka tudi preden sem zanosila in, ko sem imela pred dobrim mesecom redni ginekološki pregled mi je zdravnica to tudi potrdila, ni pa nič rekla, da je kako vnetje ali kaj. V tem času se pa je tudi fant bojeval z glivcami. Danes sem klicala ginekologinjo in mi je sestra rekla, da naj se mažem z clanastenom in če v 3 dneh ne bo nič bolje naj se oglsim pri njih. Prvi pregled pa imam komaj 3.6.

Sedaj pa me zanima, če ima oz. če je tudi katera druga imela kake podobne probleme.Sem kar malo zaskrbljena zaradi tega, da ne bo kaj narobe. Upam, da je to samo vnetje.

Upam, da ste zastopile, kaj sem želela povedati oz. vprašat. Malo zmedeno sem napisala.user posted image

(odgovor članu goldie)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
9.5.2008 21:29:03   
jasna.turkovic
Jaz sem v prvi nosečnsti tudi imela vnetje pa sem dobila canesten in je blo potem vse ok. Zdaj pa sem v 13.tednu 2. user posted image  in sem ravno danes prišla domov od G s podobno izkušnjo...lahko sam čakam in nič ne morjo nardit...svet je krivičen, ne? Upajmo na najboljše... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
9.5.2008 22:09:32   
goldie
kakšno izkušnjo??
držim pesti zate saj bo user posted image ,bodi močna

(odgovor članu mimi81)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
29.5.2008 14:51:40   
liliputput3
živjo, sem čisto nova, vendar me nekaj teži. namreč sem v 7 tednu (zadnja user posted image  9. aprila). ko bi morala biti naslednja user posted image  sem imala le nekaj rjavega izcedka. nato sem naredila test in je pokazalouser posted image . ful sva bila vesela in sem se naročila pri ginekologu, ki je s testom potrdil user posted image . nato sem v 5. t opazila malo rjavega izcedka in takoj poklicala G, pogledal me je in videl GV in rekel naj počivam.
od takrat sem na pregledu vsak teden, izcedka ni, le na papirju mogoče malo rjavega sluza. ful sem prestrašena, ker sem v 7.t in je G rekel, da se glede na tedene zelo slabo vidi in naj pridem čez 10 dni. kaj si lahko mislim?

pa-pa

(odgovor članu goldie)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
7.6.2008 8:41:41   
katja_p
Možno je, da ni nič narobe, liliputout3.

Pri meni je tako, da sem v 10t bila v bolnici zaradi krvavitve. Ko so me spustli domov, je bilo vse OK- dali so mi Dabroston in rekli, da naj se naročim pri svoji G. Čez en teden sem imela pregled in je G rekla, da imam v maternici še kri, ki je najbrž ostala od krvavitve. A nožnica je bila popolnoma čista. Prejšnji teden sem imela ponoven pregled - tist hematom se je za pol zmanjšal - očitno ga je absorbiralo telo. G mi je rekla, da naj čez 5 dni neham jemat tablete. Ampak fora je, da zvečer, po pregledu,  sem dobila rjav izcedek. Menda to naj ne bi bilo kaj hujšega - se pač očitno iz mene še tist ostanek čisti. Venda sem sredi tedna nehala jemat tablete (kot mi je bilo naročeno), danes (po enem tednu) pa imam še vedno rahel temno rjav izcedek. In zdej res ne vem, kaj narediti. Sem pa user posted image  14t.

(odgovor članu liliputput3)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
7.6.2008 20:30:31   
punčkica
Tudi jaz sem po enem ss po drugi IMN ki se je končala z laparoskopijo in odstranitev enega jajcevoda zopet noseča v 6 tednu in sem opazila dva dni nazaj temno rjav izcedek. Se je pojavo in zgino danes pa ga je bilo kar za celi vložek (mali za beli tok), pregled pa imam komaj čez dva dni. Zanosila pa sem takoj po operativnem posegu tako da mogoče bi lahko bili ti izcedki posledica operacije?

_____________________________

še vedno čakamo na pikico.....

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
12.6.2008 9:34:02   
Petra1111
liliput ne skrbi, ta rjav izcedek je posledica hematoma. To pomeni, da se ti izloca stara kri, ki je bila v njem. Pri meni je to trajalo dva meseca,sedaj pa je hematom izginil. Cim manj se sekiraj in misli poziivno,ker to vpliva na otroka. Vem pa, da je to vojna z zivcki. Veliko srece. 

(odgovor članu punčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
17.7.2008 8:27:59   
zwer
Živijo!

Tudi meni se je pred dnevi (med vikendom) pojavil rjav izcedek sem pa v 8 tednu nosečnosti. V ponedeljek sem imela pregled pri moji G, ki pa je rekla, da je sedaj videti vse OK, da je maternica čista, mi je pa vseeno dala Dabroston. Tak, da zdaj upam, da bo vse OK.

_____________________________

Love Zwer

(odgovor članu Petra1111)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Rdeč ali rjav izcedek
13.8.2008 8:42:35   
novo
hojla punce. ne vem ali me naj  skrbi ali ne!?
po 2ss sem trenutno v 8tuser posted image in vseskozi se mi pojavlja rahel rumeno, bel izcedek. včasih je malo močnejši, ob večjih obremenitvah.
na pregled sem naročena 28.8 in mislim še počakati, če ne bo in upam, da ne rjavega izcedka. kaj mislite? je mogoče, da je le manjše vnetje?

vnaprej hvalauser posted image user posted image


_____________________________

Upanje in želja ter sreča

(odgovor članu zwer)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?