|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
23.6.2007 10:35:14   
ŠpelaP
zdravo!
kot ste lahko videle, se nekaj dni nisem oglasila. To pa zato, ker moram  bolj počivati in čimmanj sedeti - zaradi šivov. Sem imela kar velik hematom in oteklino in je bilo babico kar malo strah, da se mi ne bi razvlekli. zdaj, ko res počivam in si 1x dnevno dajem kamilične obkladke, je kar bolje. pa še čoravi vozel mi ven leze in noče in noče odpasti. Morda je tako tudi pri tebi durosh! Lahko, da so se si ti malo šivi razrahljali ali pa ti bo tam vozel ven prilezel. Najbolje je, da pri naslednjem obisku patronažne sestre poveš, kaj si opazila pri šivih in ti bo ona najbolje svetovala, kako in kaj!

No,jaz se bom pa tudi malo bolj pogosto oglasila, samo da se mi poštimajo šivi in brazgotina in bom lažje sedela.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Junijke 2007
25.6.2007 14:27:22   
Palčica*
Punce lep pozdrav.

Tkole čisto na hitro, dokler Aljaž še počiva...Nekaj me zanima. Razmišljam  o nakupu kingorujčka.Včasih bi rada kakšno stvar naredila,pa mi Aljaž največkrat ne dovoli speljat kakšnega likanja ali kaj podobnega.Pa me zanima-tiste,ki kingorujčka imate,kako se vam zdi uporaben?
Ne bi rada brezveze kupovala,čeprav vem da je tudi otrok od otroka drugače živahen,pa vseeno.
Predlogi Za in Proti?
Lep dan Vam želim.

_____________________________

Moja največja sreča,moje sonce,moje življenje - moj Aljaž 30.5.2007

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Junijke 2007
26.6.2007 14:52:35   
Anonimen
Ojla punce.
Vidim, da tudi ostale niste prav veliko tukaj gor.

No moja user posted image je tako pridna, da jo moram spet pohvalit. Ona samo, da je sita pa je tako pridem otrok user posted image , no ko je pa lačna je pa tak jok da je groza user posted image .
Glede krčev N&B hvala za svetovanje. sem ravno hotela vprašat glede tega dodajanja kakšnega čajčka ali vode. Meni se zdi, da je Tara čez dan zelo žejna, saj bi včasih jedla kar večkrat v eni uri. Jaz pa nisem nakupila nobenih žličk ali posodic, niti čajev niti nič za dodajanje. tako da grem ta teden v nakup še te opreme. Rabim eno mehko žličko, da ji bom dajala vodo in čajček. N&B napisala si 10 ml da ji lahko dam naenkrat. Na koliko časa pa naj ji dajem oz kolikokrat na dan? A je tvoj user posted image potem ko si mu dala stekleničko še naprej brez problema jedel pri tebi?Jaz se bojim, da potem ne bi več marala moje hrane. Mleka imam več kot dovolj in user posted image rada je, še preveč po mojem mnenju. Nimam problemov s tem, da bi jo morala silit jest, bi ji pa rada dajala nekaj za odžejat.

Nobena mi ni napisala katero knjigo mi priporoča za vsa moja vprašnaj in odgovore. A je najboljša RR?user posted image

Ma danes je zunaj tako vroče, soparno in zelo piha, tako da greva ven šele zvečer. Drugače pa smo se ta vikend prvič odpravili na pot z avtom. tara je v avtu zelo pridna, čeprav meni v lupinici deluje kot da se bo prelomila. Je kar res to o lupinicah, da niso dobre za dalj časa.

Lepo se imejte pa se tipkamo

(odgovor članu Palčica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Junijke 2007
26.6.2007 14:58:48   
Anonimen
Še nekaj glede krčkov. Jaz sem pogruntala, da moji Tari najbolj paše spanje na trebuščku, če jo dajejo krčki, zato jo zdaj dajem spat kar na trebušček. Tako da mi je danes ponoči spala od 10.15 do 5.30. Sploh nisem mogla verjet ko sem na uro pogledala.
Kako so pa kaj močni vaši otročički? Moja je za komaj en mesec kar preveč močna. Prepleza mi celo previjalko in to je delal že pri drugem tednu. Da ne govorim o glavi kako jo drži pokonci, ko jo dam kravce past. Ne morem verjet. Ponoči pa me zbudi, ko se z glavico zaletava v steno košare in začne škripat. Pa kar zaletava se tja noter, sem že razmišljala, da bi jo s kakšno peno obložila.
Joj pa leske ima tako dolge, da lahko že čopke delam.

A mi lahko katera pove kako si dam slikice v album (ma vem da sem glupa, ampk nisem še nikol probala, sploh ne vem kam naj grem da si ga naredim). Boste vidle kakšne goste črne lase ima moja Tara in to že od rojstva.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Junijke 2007
26.6.2007 17:00:51   
Anonimen
Če katero zanima v albumu so slikice moje Tare.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Junijke 2007
26.6.2007 19:00:17   
duhica
Pa da se vam še jaz tukaj pridružim. Danes je Tobija star 4 tedne in je zaenkrat najmanj problematičen izmed vseh treh, pa že prva dva nista bila zahtevna.

Kar se kengorujčka tiče, sem ga jaz veliko uporabljala pri prvih dveh. Tudi štorklja mi je bla super, sem imela izposojeno, ampak v tistem je otročku bolj vroče, tako da za poletje ni najboljše. V kengorujčku pa naj bi bil otrok nekje od 6 tednov naprej in od začetka ne predolgo. Mislim pa , da ko kopuješ kengorujčka, da vzameš otroka s seboj in ga preizkusiš. Naš je malo starejši letnik, tako da se na trenutne trende ne spoznam preveč.

Kr se pa pitja po steklenički tiče, pa je moja izkušnja taka. V začetku sem imela eno bradavico tako spokano, da sem si morala dva dni mleko črpat, da se je malo pocelila in takrat je tobija vsak drug obrok dobil po aventovi steklenički in ni bilo nobenih težav. Tudi prva dva otroka sta pila čaj po stekleničkah, vendar ne tako zgodaj. Bila sta stara 2 meseca in tudi nista delala problemov.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Junijke 2007
27.6.2007 9:32:28   
Palčica*
ojla punce,

Hja...sploh nisem pomislila,da je zaradi otrokove glavice uporaba kingorujčka zdaj res vprašljiva še.
am pa še eno vprašanje-moj ma ful zabasan nosek in se skoz zbuja.Temu primerno je tudi njegovo razpoloženje.V nosek mu dajem fiziološko.Ma še kakšna te težave in kako jih rešujete?

Drugače pa Aljaž spi(če izzuzamem te zadnje dni,ko ma zamašen nosek) spi ponoči najprej 4 ure,potem pa se zbuja na 3.Kaj naj rečem...zlata sredina s spanjem,as ne?

_____________________________

Moja največja sreča,moje sonce,moje življenje - moj Aljaž 30.5.2007

(odgovor članu duhica)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Junijke 2007
27.6.2007 13:40:54   
Jacqueline
Palčica naš ne zdrži veliko časa v kengurujčku, 10 minut pol pa začne protestirat

mamo pa tega: http://www.babystyle.com/common/dProductDetail.asp?pmid=13645&dept=36&sc=127



_____________________________

Lp,
Jackie

The sweetest flowers in all the world - A baby's hands. ~Swinburne

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Junijke 2007
28.6.2007 13:06:56   
FLASK_A
Palčica! Naš Jaka je imel danes ponoči zamašen nosek. Zjutraj sem mu dala v nosnico fiziološko, čez kako urco pa sem vidla, da je "muca" sama prišla ven in sem smrkeljček samo obrisala. S palčko za ušesa, namočeno v fiziološko, sem očistila še notranji, robni del noska in zdaj ne diha več težko. Kaj več ti ne vem povedati o tem...
Kengurujčka pa jaz ne uporabljam, tako da ti žal ne znam svetovati.
Imaš pa res lep urnik z Aljažem, če se na tri ure zbuja. A ponoči kaj je? Kdaj ga nahraniš zadnje zvečer in kdaj prvič zjutraj? Me prav zanima, kak nočni urnik imate... No, tudi za ostale me to zanima...

_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Junijke 2007
28.6.2007 23:03:26   
ANDREJA 75
ČAO ! Jaz enostavno ne uspem popolnoma nič.Zjutraj rabimo eno uro in pol da  uredim vse štiri otroke potem spijem eno kavo kar  stoje potem se spravimo na sprehod spet jemo eno uro in pol najprej ponavadi je GAL  prvi je kričač če ne dobi,  takoj mu dam polovico pa ga dam v ležalnik pa vzamem MAJA ker hitreje je mi pojemo že kar 135 ml do 150 ml  pa vzamem spet GALA da dokonca poje pa podiramo kupčke 45 minut  je res zabavno potem ko pride oči  iz službe da skuha kosilo  se šele spomnim da pravzaprav nisem od zajtrka še nič uspela dati v usta  tak tempo je dop in pop  zvečer jih vsak večer skopam okrog 21 h potem se najemo do 22 h in uspavamo do 22.30h pa se spet zbudimo ob 1h pa ob 3 h pa ob 5h  pa ib 7 itd ...Tak je pač temo MAJA IN GALA zraven pa seveda še MAŠE IN TIMA samo onadva mi že kar fino pomagata in sta samostojna saj glede tuširanja... No moram šibati ker se mi oglaša GAL ... KO uspem se javim ne zamerite ampak tempo je noooor!!!! 

_____________________________

16.05.2007 sta se nam pridružila MAJ IN GAL!!!!

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Junijke 2007
29.6.2007 9:20:37   
N _ B
Dobro jutro.

Sem uspela prilesti do računalnika. Jaka trenutno spi v Nikini postelji. Ob šestih je jedel, potem na delovni pult (beri: previjalna) in seveda Jaka ne bi bil Jaka, če ne bi polulal vse naokoli, tako da sem ga morala popolnoma preobleč. Potem sta šla z očijem zbudit veliko sestro. Položil ga je k njej v posteljo, Nika je objela Jaka in mali je v trenutku zaspal in tako še sedaj spi. user posted image  

Nogica: Čaj sem dajala v času med obema obrokoma. Nikoli tik pred obrokom, takoj po obroku pa ni bilo potrebno. Niki sem dajala čaj po žlički, ker po steklenički ni znala pit in jo je sprejela šele nekje pri 6-ih mesecih, ko sem ji dala gor mehki nastavek in ne dude (od aventa). Jaka je takoj zagrabil cucelj na steklenički. Brez problema in se normalno dojiva. Ima precej močan sesalni refleks. Načeloma dojeni otroci dobijo dovolj tekočine z mlekom in naj ne bi potrebovali dodatne tekočine. Ne vem. Nika je bila isto poletna in ji do šestega meseca nisem dajala drugega, razen, kadar so bili krči.

Palčica: kengerujčka nisem nikoli poskusila, tako da ti iz lastnih izkušenj težko kaj povem. Imela ga je pa prijateljica. Mali je ful rad bi noter, ampak je imela potem problem, ker ni hotel biti več v vozičku, ker se je raje nosil.

Nikical: Naš Jaka je nazadnje med 21.00 in 22.00 uro in potem se zbudi v povprečju okoli 03.00. Včasih mali čez dve, včasih pa potegne tudi do štirih. Nato ima uro v ritki. Hraniva se nekje na 3 ure in rabiva najprej 15 min, potem podreva kupčka, napolniva plenico, se previjeva in nato še malo je.

Andreja75: Dobra si. Si skušam predstavljat, kako naporno je, ampak je to verjetno daleč od realnosti.

Punce, mene pa zanima, koliko že kaj hodite naokoli?

Midva greva na krajše sprehode, kaj več pa še ne. Z avtom se je zaenkrat pripeljal iz porodnišnice in 4 km do njegove prababice, da se je pokazal. V soboto bo star 4 tedne, ampak meni se zdi še premajhen za pohajkovanje.

Grem obesit perilo, potem se zbudi mali lakotnik.

Lep dan.



(odgovor članu ANDREJA 75)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Junijke 2007
29.6.2007 12:03:58   
duhica
Joj Andreja, si lahko predstavlajm, da je res naporno. Jaz s tremi še kar shajam, vendar imam samo enega dojenčka, pa že ta porabo ogromno časa za podiranje kupčkov, kaj šele dva!

Mi nimamo nič krčev, ponoči se dojimo na 4 al pa 2 ure. Zdaj pa grem, ker imamo alarm!

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Junijke 2007
29.6.2007 14:45:44   
FLASK_A
Andreja, tvojega tempa si sploh ne morem predstavljati! Jaz še z enim nimam dosti časa zase, kaj šele v tvojem primeru... Upam, da je vaš ati priden in ti veliko pomaga in je veliko z vami, da si mami malo odpočije!

N&B, ja- mi imamo tudi zelo podobno. Zvečer ga še umijem in preoblečem- da gre svež spat. Pa še fina rutina to rata- umivanje, hranjenje, spančkanje... Mi kar ustreza tko. Včasih mi potem spi do 5h (od 11h nekje) in mi je prav fajn.

Ven gremo- hja... Z vozičkom kakor kdaj, ponavadi zvečer, na sprehod. Včeraj smo prvič šli v center- sem ga dala slikat za osebno, pa fotkice smo šli razvit. Tko da smo bli v BTCju 2 urce, pol pa domov. To je blo prvič, da sva ga tako peljala med toliko ljudi. Zdaj ne bova več- spet samo sprehodi z vozičkom (doma, Tivoli..), ker se mi zdi, da je za tisti cigumigu še vseeno premlad...

_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu duhica)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Junijke 2007
29.6.2007 16:59:28   
Kati81
No končno se še jaz malo oglasim. Nekaj časa naju ni bilo doma ker sva bile na primorskem, jaz sem eno noč celo preživela v bolnišnici zaradi suma na pljučno emobolijo, ampak je vse ok. Za Kajo sta skrbela oči in moja mami. Po prihodu iz bolnišnice sem bila super tko da sedaj že na veliko pohajava.

Kaja je zelo zelo pridna, ponoči se zbudi 1-2x poje in spi naprej. Čez dan tudi veliko spi in ko je zbujena je zelo dobre volje. Še vedno se delno dojiva in delno dodajava, pije pa tudi bebe čaj po steklenički in ni nobenega problema da pri meni ne bi jedla. Sedaj pa moram končat ker imam kosilo, je možek prišel domov. LP

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Junijke 2007
29.6.2007 18:09:11   
ŠpelaP
Da se še jaz malo oglasim!
Mi tudi imamo naspidiran tempo - papamo, kakamo,... Princeska na zrnu graha je že ugotovila, da je najbolj fajn na rokah. Jokati se začno ravno takrat, ko mi končno uspe priti do tuša ali wc-ja. Se je že Tim izučil, da če se Sara začne jokati, ko sem jaz ravno v pisarni (beri kopalnica), da ji kar sam da dudiko. Drugače je pa kar pridkana.
Dojiva se polno, včasih ji pa dam malo bebe čaja za žejo, da ni skoz na zizi. Ponoči se dojiva okoli 3h in potem okoli 5.30. Drugače pa spi zvečer od okoli 22h tja do 3h kar lepo v enem kosu. Razen, prejšnjo noč, ko ji je ponoči odpadela sponka pri popku, je bolj nemirno spala.
Zdaj bom 18 dni malo razbremenjena, ker je šel Tim danes z mojimi starši na morje. Če bo, seveda, hotel zdržati ves čas na morju.
A ima oz. je imela katera od vas kaj bolečin ali težav s šivi. Mene je ful zajebaval en vozel, ki ni in ni hotel odpasti. Potem sem pa ugotovila, da tudi ni mogel, saj je bil prav zazankan v meso. Sam šiv je že odpadel, vozel pa ne. Sem si ga potem sama odstranila. Zdaj se pa stanje počasi normalizira. Sem si pa vestno in pridno po patronažninih navodilih mazala brazgotino z betrionom in še zdaj mesto, kjer je bil hematom z lokohepanom. Tako, da počasi že gremo na kak krajši sprehod brez bolečin med nogami.
Naslednjo sredo bi naj imeli 1. posvetovalnico, če ne bo zaradi dopustov prestavljena na en teden kasneje.
Sara že tudi dobiva lepo barvo in v bistvu skoraj ni več rumenkasta (zaradi zlatenice), samo v očeh pri beločnici se še malo pozna.
Drugače pa čas beži kot bi mignil, saj bo Sara v pon. stara že tri tedne!

Zdaj pa že moram iti, že slišim glasove iz posteljice!
Se še pišemo!


(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Junijke 2007
29.6.2007 18:27:14   
lidijad
Zdravo,
sporočam vam da sem 22.6. rodila malo Ajdo. Domov sem prišla v sredo. Zdaj se uvajamo. Mala mi kar na prsih zaspi ko se hranimo, ima katera mogoče kakšen nasvet kaj narediti? user posted image Mleka pa še nimam dovolj, tko da ji dajeva ponoči dodatek, pol pa bedi 100 na uro, tko da jo komi uspavama. Ali je imale akatera podoben primer?
kako ste pa kaj ve junijske mamice? Kako vam grem?

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Junijke 2007
30.6.2007 13:07:40   
Anonimen
Punce vidim, da ste na istem kot jaz.

Ja Andreja tudi jaz si ne predstavljam tvojega tempa, ker imam sama že z eno dovolj dela.

Vidim, da tudi ostale dodajate čajček po steklenički, tudi sam sem začela, ker se mi zdi, da je včasih res žejna.

no zdaj je pa jokec... letim...

(odgovor članu lidijad)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Junijke 2007
30.6.2007 16:11:16   
Drnula
Nikical- mi ustaljenega reda še nimamo. Ponavadi se zvečer nekje do 9. skopamo, takrat sledi eno daaaaljše dojenje in potem počasi zaspančka. Spi kakor kdaj, do jutra se ponavadi zbudi 1 -3x, enkrat je prespala celo celo noč do šeste zjutraj. Ponoči ne užigamo luči in se ne previjamo. Če se zbudi že ko se zdani, se zna prečuti in potem noče več zaspati.
Čez dan je veliko budna. Včeraj npr. je od 7. zjutraj do 8. zvečer vsega skupaj spala ca. dve uri. Smo bili pa cel dan okrog, pri enih starših, na sprehodu, pri drugih starših, še malo na okrog in potem še nekaj uredit na parcelo kjer bomo gradili .... Se pa čez dan, če nima daljšega obroka spanja, kar pogosto dojiva.
Dojiva se polno, brez dodajanja. Dvakrat sem ji po žlički dala čaj iz kamilic in kumine, ker je imela krčke. Sicer nič, ker do sedaj še nisem videla potrebe po dodajanju tekočine. Če bo treba pa seveda bomo.

Ven pa hodimo kar stalno.Neca je ojena 5.6., naslenji torek bo imela 4 tedne.V porodnišnici sem bila 6 dni zaradi cr, potem ene tri dni še nismo šli z vozičkom naokrog, smo pa že šli z autom (pogledat zakoličenje za hišo) ca. pol ure od doma in malo peš hoje v naročju. Sicer pa gremo ven z vozičkom vsak dan vsaj 1x od 1 - 1,5 ure. Večkrat se tudi odpeljemo kam, navadno po pol ure do uro vožnje. Prejšnjo soboto smo šli na daljšo odpravo, na prireditev Glasba brez meja v Novo G., kjer  je bilo veliko muzike in šundra,  vendar  se ni pritoževala nič. Kar luštno je bilo. Ko je sita je pridna.

Kenguručka nimam, imam pa vrečo - Easy Sling: http://www.slingeasy.co.uk/
Po mojem mnenju je boljša od kengurujčka in bolj praktična. Vendar so menja glede tega precej deljena. Za zdaj je še nisem uporabljala, ker je še malo premajhna in se je v njej kar zgubila. Počasi pa bomo začeli.

Kako pa ve kaj pazite pri prehrani?
In, kako kaj kaže vaša tehtnica? Jaz imam trenutno 5 kg več kot pred nosečnostjo, vendar od vseh hlač oblečem samo ene same ! ! user posted image user posted image Trebuh se mi kar dobro še pozna, bi z veseljem malo potelovadila pa zaradi cr to še ne greuser posted image


(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Junijke 2007
30.6.2007 19:53:29   
Palčica*
Čist na brzino,dokler še čahko skačem po tipkovnici.

Nikical; tole kako Aljaž spi je blo mišljeno za nočni termin,podnevi pa ne vpraš...enostavno ni urnika-danes na primer od 10.zjutraj ni spal a ma niti sekunde.Pravi špektakel-tko je zmatran,da ne more ne jest KER ZASPI VMES,ne more pa niti spat,KER JE LAČEN.Men se kar meša. Ma da počas zdej res dol pade,ker tole je pa noro. Ga bom še skopala,pol pa res upam,da bova oba zaspala,ker drgač bom samo jaz user posted image .Ne vem kaj ga mede dons...
Ja,ponoči je tko-do sedaj par dni nazaj je v enem kosu spal 4 ure,potem pa se je zbujal na 3.Tko da ko se zbudi ga nahranim (recimo ob 3,6,9 zjutraj),potem pa zaspi nazaj.
Zadnje 3 dni pa mi namesto 4 spi kar po 5 ur v enem kosu.ponoči seveda in boga prosim da to ni trenutna muha ampak da bo vsaj tako ostalo.
Kar se tiče palčk za uho in fiziološke...tudi jaz si pomogam s tem,a ne morem reči da so kakšni konkretni učinki .

Andreja sej ne vem kaj naj ti rečem. Ko te berem se sama sebi zdim prav patetična ko zajamram. Občudujem Te,res...meni se zdi že z Aljažem noro dela.

Punce sej ne vem ali sem samo jaz,ali tudi ve opazite napredek iz dneva v dan...Moj Aljažek "gleda" televizijo (beri svetloba je nadvse zanimiva),pa zadnje čase je manj joka in več čebljanja. Kako je z vašimi junaki?

Tkole je-moram nehat,ker sem več kot polovico napisala z 1 roko,ker imam v drugi Njegovo veličanstvo.Noro...
Čist je ploznen,ampak ne...on bi še kar težil.Sedi mi v naročju,pa res s tabelim že gleda,ampak sam da se premaknem v smeru posteljice,poskrbi da grem takoj rikverc.

Toliko od mene.



_____________________________

Moja največja sreča,moje sonce,moje življenje - moj Aljaž 30.5.2007

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Junijke 2007
2.7.2007 10:15:02   
FLASK_A
Joj, Palčica, ti bom kmal prepovedala tle gor pisat o Aljažu- pri meni in Jakatu se dogaja ISTO, samo s kakim enodnevnim zamikomuser posted image user posted image user posted image  Ne moreš verjet. Imel je zamašen nosek (kmalu po Aljažu) in včeraj je bilo z njim isto- od 11h ni spal niti sekunde, na joški je zakinkal, u pojstli je jokal.. Komedija, prav res. Nevem, mogoče pa RR bere na skrivajuser posted image user posted image  Se hecam, ti kar povej, kako se kaj crkljate in koliko si kaj težiteuser posted image

Punce, vidim, da imajo naši malčki res večinoma urce v ritkah, ki zazvonijo na 3 urce- tudi ponoči. Kdaj pa začnejo ponoči spat? Me zanima, da vidim, če bomo padli v to povprečje- pri kolikih mesecih se lahko ponoči spočije tudi mama...

Grem, mali je lačen.

_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Junijke 2007
2.7.2007 11:05:35   
durosh
ŠpelaP, samo na hitro nekaj o šivih.pred kašnim tednom si me potolažila, ko si mi povedala tisto o vozlu, da ven leze.jst naivka sem mislila, da se ti šivi vsi lepo stopijo, pol pa grem v kopalnico, pokukam odspodej in me je hmal kap!!!je izgledalo, kot da bi mi kdo zelo na ohlapno spel nekaj skupaj!!!razločno sem videla vsaj dva raztegnjena šiva.no, potem , ko sem te brala na RR, pa sem še enkrat pogledala in videla, da mi res ta user posted image  vozel ven leze.no, zdaj je že zunej, patronažna pa je rekla, da se bo vse lepo zacelilo.mazala si nisem nič, samo izpirala z mrzlo vodo in včasih s kamilico.me pa še vedno (po 3 tednih) malček pošpika.upam, da sem ti vrnila uslugo in te malček pomirila, kot si ti prej mene.ne skrbi, vse se bo lepo zacelilo!

mamice, veste, kaj me zanima.kaj pomeni, če se  moj sonček napenja med kakanjem?a so to krči zaradi prebave in bi ji morala dati mal čajčka za pomiritev, al je to normalno? včasih namreč takoj po dojenju in kupču začne zganjati take grimase in se zvija, včasih mal pojoka, potem pukne al pa spusti v pleničke. in še to: kdaj ve previjate;pred al po hranjenju?meni je patronažna rekla prej, drgač poliva.pa se mi včasih mal smili, ker se po dojenju pokaka in sem v dvomih-naj jo pustim ali previjem ?

držte se in uživejte v sončku

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Junijke 2007
2.7.2007 12:04:05   
ŠpelaP
durosh- mene zdaj spodaj na predelu rezanja včasih še začne ščemeti proti večeru, ko sem že malo utrujena, drugače se mi pa tudi že lepo celi. Ne grem pa še na kake dolge sprehode, ker po daljši hoji kar čutim še neko polnost med nogami. Tako, da smo še vedno bolj pri sprehodih po ulici gor in dol! Ma, pa bo tudi to prešlo. user posted image
Glede grimas male pred kakanjem - naša tudi take face dela, da dol padeš. Mislim, da bo ful kakala, potem pa samo punkne in že dalje spi ali gleda s svojimi širokimi očmi! user posted image Moram pa reči, da je do zdaj in upam, da bo tudi tako naprej, še niso dajale kolike (zvečer ali ponoči)! Tima so kar dajali krčki. vedno okoli 23h. Sicer pa pravijo, da fante bolj napenja. Je pa tudi res, da kar fejst pazim, da ne jem hrane, ki napenja!

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Junijke 2007
2.7.2007 14:57:29   
Anonimen
Vidim da smo kar na istem. Moja Tara danes kar lepo spančka, je bilo pa ponoči od treh do petih veselje. se je prečula in ni in ni hotela zaspat. Je hotela kar na moji zizi viset. Me je že tako bolelo, da nisem mogla več. potem pa še spanec. Sem kar očija aktivirala, da jo je uspaval. On jo da v zibko ji potlači noter dudo, mala še malo protestira in končno zaspi. No pri meni to ne vžge, saj takoj ko jo položim v zibko odpre oči, se začne zvijat in jok.
Danes pa je kar nekam pridna, no tudi včeraj je bila. jaz bi najrej vidla, da bi kar skoz spala, ampak to ne gre. Saj če bi gledala in bila tiho bi bilo tudi ok, a kaj ko ni in ni tiho ko gleda.
Durosh jaz jo najprej podojim in nato previjam, ker se mi velikokrat potem ko jo podojim še polula in pokaka.Sem tudi jaz delala tako kot ti, pa mi je potem prijateljica svetovala tako. Probaj je bolje. Jaz jo včasih potem ko jo previjem še malo podojim da prej zaspi, samo da naredi par požirkov.

Punce v sredo imam izpit. Ne vprašte če kaj znam. Popolnoma nič user posted image . Ni bilo časa niti volje, ampak bom pa vseeno šla, vsaj pogledat kako izgleda.

Prejšnji teden sem obupala nad baby varuškami. Najprej sva probala 3 od Tomyja, nato še 2 Philipsovi. Vse lovijo le kakih 5o m ali manj, čeprav piše 300 m. No to naj bi bila čista linija, ampak enim lovi še dlje, pri nama pa je obup. Še okrog hiše ne morem se signal že izgubi. Pa še drage so 150 eur. No zdaj sva se odločila da to Philipsovo kar obdrživa, bo vsaj po hiši lovila, če že ne morem na vrt.

Lep dan vam želim

(odgovor članu ŠpelaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Junijke 2007
2.7.2007 17:05:11   
NRMM
Daaaan!

Da se tukaj vsaj poštemlpal če druga ne,prebrala bom pa drugič

Počasi se privajamo drug na drugega,velika sestrica Maruša obožuje malo Mašo,da je to kar veselje gledat,glede na to,da je Maruša pravi hiperaktivec in nima mira niti minuto.

Dojiva se zaenkrat še polno ne,potrebuje več,kot pa moje zizi proizvajajo,tako da smo do včeraj mislili,da jo tako hudo dajejo krčki ampak je bolj v ospredju lakota kot karkoli drugega.Upam,da mi pri nje rata polno dojenje,ker si grozno žeeeelim.
Spi mi ponoči lepo in sicer od 00.00 pa do 6.00 potem dobi zizi in še do 7-7.30,se umijeva,preoblečeva pižamico okoli pol 9 dobi dodatek in gre ven aj aj,danes za 45 min,jutri že kaj več in potem mi spi do 12-12.30, jo pustim nekje do 15 na zizi,ko se pa že zeeelo pritožuje in,ko mene že vse boooooooli pa dobi še dodatek in evo danes je neverjetno pridna in zopet spi že od 15.15  user posted image user posted image .Enako je bilo pri taveliki,ko je jokala in jokala,na koncu smo pa ugotovili,da imam premalo mleka user posted image .

Šivi so zaenkrat ok,bolijo prav nič,no sej nisem bila niti veliko vrezana (1 cm) glede na velikost male,no vsaj te bolečine so mi prihranjene zdejuser posted image .

Lepo bodite,veliko crtlanja in prespanih noči!

PAPA

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Junijke 2007
2.7.2007 19:12:33   
N _ B
Ojla punce,

vas le na hitro pozdravim. Pri nas se dogaja...utrujena sem za znoret. Niko imamo v bolnici in se mi kar malo meša. Počutim se popolnoma nemočno in nekoristno. Ona v bolnici, doma pa Jaka, ki me potrebuje na vsake 3 ure. Ravno prej sva prišla domov. Mož je cel dan pri njej, midva greva pa popoldan in še koga vzameva s seboj, ker Jaka ne sme na oddelek, tako, da se menjamo pri njem zunaj. Začelo se je v soboto zvečer, ko je začela stokat, da jo boli nogica. Ponoči se je zbudila in jokala, ker se ni mogla obrnit. Tako jo je mož v nedeljo zjutraj peljal k dežurnemu pediatru, ki je postavil sum na sinovitis kolka (nekakšno vnetje z izlivom tekočine) in napisal napotnico za pregled v bolnici, da se diagnoza potrdi oz. izključi druge dejavnike (poškodba, Perthesova bolezen, borelija,...). In seveda so jo obdržali tam. Dobila je Naprosyn proti bolečinam in strogo mirovanje. Noro. Celo dopoldne sem prejokala, ker sem se počutila tako nemočno. Za Niko je bil to velik šok, da bo ostala tam. Potem jo je mož umiril in sta se pogovorila. Kmalu je spoznala, da bolnica le ni tak bav bav. Proti večeru je že malo stopila na nogico (prej nič, samo plazila se je po postelji). Osebje je enkratno in so si zelo hitro pridobili hčerkino zaupanje, tako, da je popoldan rekla, da naj gre oči kar domov, da so tete zato tam, da jo bodo zrihtala, on pa naj zjutraj pride, da ji bo dal zajtrk. Jaz sem bila proti temu in mi je bilo težko, vendar sva se potem z možem pogovorila in rekla, da ji pokaževa zaupanje v njeno samostojnost. Ni naju razočarala. Ponoči se je enkrat zbudila, da je pila in zaspala nazaj. Zjutraj je bil mož ob pol osmih že tam in jo je dobil, ko si je v kopalnici sama umivala zobe. Sestri, ki jo je prišla umit je rekla, da se bo že sama, da je že velika. Že včeraj sem v bolnici prišla do spoznanja, da ona to lažje prenaša kot mi vsi skupaj. Vedno znova me preseneča s svojo zrelostjo in samostojnostjo.
Danes je imela pregled pri ortopedu in UZ. Potrdili so diagnozo, vendar so jo še za en dan obdržali. Če bo jutrišnji UZ pokazal, da gre zadeva nazaj, kot kaže, bo šla verjetno domov. Skratka, do tega je prišlo kot nadaljevanje oz. posledica njene bolezni izpred treh tednov, kar menda sploh ni tako redko pri otrocih do 6. leta. Takšno vnetje se pojavi 2-3 tedne po raznih virozah, angini, lahko tudi po drugih otroških boleznih. Ni pravila. Tako, da punce, tiste, ki imate že starejše malčke, prisluhnite otroku, če pravi, da ga boli nogica in je bil nedolgo nazaj bolan.

Ah naš Jaka je ful priden otrok (moram nekam potrkat). Spi, papa, kaka, kadar ni nič od tega pa že po malem opazuje dogajanje okoli sebe. Jokamo edino, ko se umivamo.

Grem malo likat. Vsaj toliko moram, da ima Jaka za preobleč. Hvala bogu pride v sredo moja mami, da bo malo pomagala. Se mogoče javim še kasneje.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?