|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
3.7.2007 11:01:00   
FLASK_A
Samo na hitrico, ker mali spi in imam končno čas ZASE!

NOGICA, veliko sreče na izpitu!user posted image user posted image user posted image  Bom držala pesti zate! Jaz ga imam pa danes- pa mislim, da mi bo šlo, ker ni težek (italijanščina).

Evo, grem- upam, da ste vse vredu in da so vaši srčki pridni!

_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Junijke 2007
3.7.2007 11:07:40   
*ANA*
Živjo punce tudi z moje strani.

Pri nas je pa takole: Pia je full full pridna, zelo rada ima bratca, stalno bi ga božala in cartala, res je pravi anglelček.
Midva s Svitom pa sva bila že 1 teden v bolnici z virozo, na iffuziji in antibiotiku, zgleda da je Pia virozo prinesla iz vrteca, ona pa ni zbolela. Najprej sem imela vročino- do 38 jaz, zvečer pa jo je dobil še Svit.Pa mu dam svečko, mu vročina pade, čez pol ure pa spet do 39 stopinj, tako da so nas potem kar sprejeli v bolnico- ker mi dveh obrokov sploh ni jedel.

Tako smo bili potem cel prejšnji teden v bolnici na antibiotiku- infuzijo je k sreči potreboval le prvi dan, potem pa je začel lepo jesti.

Kako je kaj  s spanjem pri vas? Pri nas še kar zaspi okrog enajstih, nato pa spi do 4:30, tako da si tudi mamica lepo odpočije, potem pa se zbuja na 2 do 3 ure. Aja, pa še to naš zeloo rad spi na rokah, ko pa ga odložim v košek pa se začne pretegovati, da se popolnoma zdrami in potem joook, ko ga primem in malo ponosim pa hitro spet nazaj zaspi; ko to ene 3* ponovim ponavadi spi.

Upam da nama bo dojenje steklo lepo, edino mi skoraj pri vsakem obroku skorak sprazni obe ziziki in me je potem kar malo strah da se ne bo naredilo dovolj dokler bo spet lačen.

Tako zdaj pa malo likanja da bomo imeli vsaj kaj obleči user posted image .

Uživajte

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Junijke 2007
3.7.2007 11:34:17   
durosh
Nikica in Nogica VELIKO SREČE OBEMA NA IZPITU!!!user posted image user posted image user posted image  Ma vaju občudujem-kako vama rata skrbet za vajina sončka in se zraven še na izpit pripravljat?! kapo dol...
Nogica, hvala za odgovor.bom poskusla po tvoje, ker se mi po pravici zdi bolj logično, saj se tudi meni pokaka in polula med dojenjem(baje je refleks sesanja povezan z refleksom izločanja) in se potem počutim k ena mona, ker sem jo previla 5 min nazaj, pa jo moram itak še 1x.a ti kaj poliva med previjanjem al počakaš kakšno minutko?mene so namreč že v P mal šolale sestre, ker sem jo ravno dojila, pa je prišla noter gospa in rekla, da jo bo previla in naj drugič raje počakam  z dojenjem: halo, a ne dojimo na zahtevo novorojenčka?!!!

Nikica, sem si ogledala vajinega JAKCA, kakšen lepotec.zdej moram sam še poiskat TARO, ker sem včeraj zgrešila njen album, pa tako me zanima, kakšno čupo imauser posted image .

ŠpelaP, očitno sva meli samo medve probleme s šivi.pri meni je že skor ok, me nič več ne pritiska, ko hodim.

aja, vse pravte, da pikice okopate okrog 21h, potem nadolgo podojite in spat.me zanima, kako vam rata ta 21 ura.mi se jutri prvič kopamo, pa bi zelo rada naredila tako, kot delate ve, saj imam občutek, da bo potem Nikolaja prvo rundo spala mal dlje-do sedaj je namreč delala tako, da je ratala lačna okrog 18,19h, pojedla in potem spala do 23,00h-a naj jo zbudim za 21h in okopam al kaj?

še enkrat srečno na izpitu, punci, vsem pa lep dan.

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Junijke 2007
3.7.2007 12:03:36   
FLASK_A
Durosh, ja Jaka je res za pojestuser posted image  Taro si pa kar poglej, ta prava babnica jeuser posted image  
Izpit pa kot sem rekla, ni težak in bo šlo ko šus- vsaj mislim tkouser posted image

Kopanje- jaz našega vsak večer umijem, kopam 1x na teden. Umivam pa ga med dojenjem. Zbudi se ok. 19h, poje na eni strani, ga umijem in preoblečem v pižamico, ga podojim še na drugi joški in pol u pojstlo. Potem pa spi in imata mami in ati čas za muckanjeuser posted image  

Previjanje- sem tudi jaz opazila, da je najboš, če ga previjem PO dojenju. Včasih sem ga vmes (ker mi je zaspal in sm ga tko zbudila), zdej pa zelo veliko lula in kaka in je najboljš po dojenju, da ostane suh in potem lažje zaspi. Jaz mojega pikca nikoli ne budim- že tko je preveč budenuser posted image  Imam vsaj malo časa in miru, da se spočijem...

N&B- vi imate pa res pestro! Upam, da bo vaša Nika kmalu doma, pa bravo punci za njeno zrelo obnašanjeuser posted image user posted image  Mami in očka sta sigurno ponosnauser posted image


_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Junijke 2007
3.7.2007 16:47:12   
ŠpelaP
N&B - a veš, da je naš Tim že tudi večkrat čez leto potožil, da ga nogica boli. Pa smo mislili, da takrat ko noče v vrtec. Zdaj, ko si ti napisala, kaj se je dogajalo z vašo Niko, bom pa jaz tudi bolj pozorna na to pri Timu.
Držim pesti za vas, da se vse lepo razplete in se Nika pozdravi!

Naša Sara je pa dobila po ritki malo pleničnega izpuščaja. Mi je babica (danes je bila na zadnjem obisku) dala neko ful gosto belo kremo za njeno ritko. In mi je rekla, da jo lahko tudi kdaj čez dan, ko bo res vroče, povijem samo v pampersko, čez noč pa na široko.
Sem že iskala po trgovinah kake druge plenice kot pamperske, pa nimajo mini, samo od midi dalje. Te so pa še prevelike za Saro. a katera ve, katera firma še ima MINI plenice, razen Pampers.

Katere plenice pa ve uporabljate za svoje malčke in kako se vam obnesejo?

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Junijke 2007
3.7.2007 17:08:57   
zrak
špela mi smo tudi imeli rdečo ritko in mi je patronažna svetovala za kremo Baby Val in je super.. vsa rdečica je izginila v enem dnevu.. Te kreme pa nimajo v vseh lekarnah.. na obali jo imajo samo v eni.. če želiš mi javi na ZS pa ti jo kupim in pošljem.. Meni je super..
Glede pleničk ja tudi uporabljam Pamperske new born in seveda so še vedno prevelike.. v porodnišnici so imeli ene ful mičkene pleničke, ki so se začele na M, ne vem pa točnegaimena. Sem jih iskala, da bi kupila, pa nisem našla.

n&b..da bi šlo vse skupaj čim prej mimo

Jaz pa mu po dojenju moram še malo dodat.. Je zelo požrešen dokler teče samo... Tako, da začetno mleko spije takoj.. potem naslednje ko je pa bolj hranljivo se mu ne ljubi vleči in se začne igrati z bradavico... in seveda je potem že čez urco in pol lačen.. tako da mu zdaj po dojenju dodam 30 ml Preapatmila in upam, da ne bo bujenje tako pogosto..

a vi ga vsak dan umijete z milom ali samo z vodo?. Pri nas je cel jok kadar se umivamo in tudi pri previjanju, tako da z milom ga umijem nekje vsak drugi dan, z vodico (ker gre bolj hitro) pa vsak dan (zvečer)..

Jutri pa se prvič kopamo..

lp vsem

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Junijke 2007
3.7.2007 17:44:53   
ŠpelaP
zrak - hvala za ponujeno pomoč. Imamo mi tudi Bebival. Je pa res, da se dobi le v nekaterih specializiranih lekarnah. Je res fajn krema, smo jo že pri Timu imeli.
Naša Sara se bi pa pri previjanju ali umivanju skoz neki muvala sem in tja, potem ji pa dam dudiko in eno lunico, ki poje, prižgem, potem se pa v to dvoje tako zatopi, da je potem kar mir. Joka se pa pri umivanju ali pa previjanju nikoli ne. Upam, da bo čimbolj dolgo tako! 
Nam je babica rekla, da se naj dojenčka enkrat na teden umije z milom, drugače pa z vodo. Včasih pa se lahko uporabi tudi olivno olje-nekaj kapljic v  vodo. Je dojenčkova koža potem ful gladka.

Punce, kako je pa z vašo čiščo? 
Jaz je skoraj nimam več (imam še le zelo rahel rjavkast izcedek). Pa me je kar strah, da je prekmalu za konec čišče. Sem razmišljala, kje je lahko temu vzrok. Res je, da sem imela kar močno krčenje maternice (po krčih sodeč) po porodu - kot drugorodka in ob dejstvu, da sem četrt steklenice tiste tekočine za umetne popadke imela še po porodu, ker sem prej rodila, kot da bi se steklenica spraznila. In je tudi to pripomoglo k hitremu krčenju maternice. Samo mi pa vseeno to ne da miru.
Res mi ni jasno glede trajanja čišče, ker vem, da sem jo pri Timu imela skoraj šest tednov. Malo pred poporodnim pregledom se mi je končala.



< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 3.7.2007 17:54:30 >

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Junijke 2007
3.7.2007 18:09:06   
N _ B
Hvala vsem za lepe želje.
Nika je še ostala v bolnici. Nima več mirovanja, temveč omejeno gibanje. Dopovej ti 4-letniku kaj je to omejeno gibanje user posted image . Ona bi kar norela sedaj, ko je ne boli več toliko. Sicer še malo šepa, vendar je občutno bolje. Mož se heca, da je že tri dni na dopustu......

ŠpelaP: pri nas je Nika ene tri dni prej stokala, da jo boli nogica, ko je bila s taščo in tastom na sprehodu in je kazala na predel dimelj, vendar sta mislila, da se ji ne da hodit, kar ne bi bilo prvič V soboto zvečer je malo šepala, v nedeljo pa ni več stopila na nogico. Noga boli v kolku, dimljah, stegnu in lahko tudi koleno.

Kopanje: kopamo se vsak tretji dan, drugače pa ga vsak večer umijem s krpico. Takrat imamo seveda vpitje, ker se ne mara. Očitno se mu je že v porodnišnici nekaj zamerilo. Jaz zaenkrat mila še ne uporabljam. Začela ga bom (trdo nevtralno milo) nekje pri 6-ih tednih in potem enkrat tedensko. Sedaj za kopanje uporabljam olivno olje, ki ga dam kar v vodo. Koža je res čisto mehka in voljna. Ravno danes ga imam namen kopat. To bo veselo. user posted image user posted image user posted image  Prej mu bom pa še lasišče namazala, ker so se mu začele delat temenca.

Previjanje in plenice: previjem po obroku, ker bi sicer na previjalni prej mene z očmi in dretjem požrl. Poleg tega pa med hranjenjem velikokrat kaj prileti v plenico. Po obroku, pa obvezno. Ko ga položim na previjalno (beri: Jakovo stranišče), ga pustim še nekaj časa v plenički, da naredi svoje. Seveda je pa največji užitek takrat, ko je brez...user posted image  Jaz imam Pamperske št. 2, ki jih kupim v Müllerju (nemške). Zadnjič je moj zamudil Müllerja in jih je potem kupil v Mercatorju (Made in Poland). Za znoret. Od petih so tri sigurno spustile. Preoblačila sem ga sigurno 3x dnevno. Sem pa rekla, da bo kasneje poskusila Baby Dream (Müllerjeva blag. znamka). Nika jih je imela in so bile prav fine. Jutri grem v nabavo in bom vzela še teh en paket za probo.

Plenični izpuščaji: za pikice in rdečo ritko uporabljam bepanthen mazilo in nam pomaga. Sicer pa imam za ritko lekarniško hladilno mazilo in sem zadovoljna. Za Bebi Val sem slišala pohvale, sprobala je pa še nisem.

Nikical in Nogica: user posted image user posted image user posted image  na izpitu. Držim pesti!

Zdaj grem pa jest. Sem še brez kosila danes.

Se beremo. Lep preostanek dneva.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Junijke 2007
3.7.2007 19:36:35   
zrak
ŠpelaP meni se zdi d sva rodili na enak dan (11.6.) Tudi moja čišča je skoraj proti koncu.. kakšen dan celo nič, kakšen dan pa samo malo rjavega izcedka (ampak zelo zelo malo, pa še tako bolj vodeno).

Hvala za pomoč, tudi jaz ga bom umila z vodo, kamor bom kanila malo olivnega olja...

lp

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Junijke 2007
3.7.2007 21:49:28   
Drnula
Kopanje - mi se kopamo kar vsak večer. Mala zagotovo bolj uživa pri kopanju in nama je tudi enostavneje. Za nas se je tako obneslo zelo dobro, ker je to postal en tak naš lušten skupen  'obred'.  Žajfic ne uporabljamo. Še ne.  Se jih kar malo bojim po tistih pikah in babica mi je tudi odsvetovala, spoh če se kopamo pogosteje. Začela bom občasno uporabljat šamponček, saj ima kar laske.
Drosh - jaz bi predlagala, da se prilagodite Nikolaji. Raje jo skopaj prej ali pozneje po spanju, kar ti bolj odgovoarja. Kopanje in voda otročka malo utrudi, pospeš prekrvavitev in po njem dobro zasi. Mi se tudi prilagodimo naši Neci, saj za enkrat še nimamo ustaljenega ritma. Danes smo se kopali ob 21., včeraj ob 19. ....

Previjanje - pristajam na previjanje med obrokom (ali po obroku). Ne zdi se mi smiselno previjati prejl če dobro vem, da bo plenice pokakala takoj, ko se bova začeli dojiti. Tudi v P je pediatrinja tako svetovala, če otroček le nima preveč problemov s polivanjem.
Ponavadi se Neca zbudi sestradana ko volk, se podojiva, kar hitro po začetku dojenja se pokaka, potem podreva kupček in sledi previjanje. Po previjanju ali malo kasneje se še malo podojiva in pri tem potem včasih zaspi.

Mi uporabljamo pampers newborn in so za nas ok. Zdaj so ji glih prav.
Odkar uporabljamo za umivanje samo vodo nima nobenih pikic in ritke tudi nima nič rdeče user posted image

Zrak -  jaz sem v postojnski porodnišnici spraševala kje dobijo tiste male pleničke. Rekli so, da so to pleničke za nedonošenčke in jih nimajo v maloprodaji. Dobijo jih po posebnem naročilu.

ŠpelaP  - mislim, da nima bit kaj narobe če se ti čišča zaključuje. Se ti je pač maternica že skrčila in rana že zacelila. Mislim, da te nima prav kaj skrbeti. Bodi vesela user posted image
Jaz sem pravila, da je ena največjih prednosti nosečnosti, da nimaš M .... pa vidim, da potem vse nadoknadišuser posted image . Jaz sem rodila 5.6. pa jo imam še vedno malo. ??? NIsem pa vedela, da imajo umetni popadki kaj opraviti s počasnejšim krčenjem maternice.






(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Junijke 2007
3.7.2007 23:57:45   
ŠpelaP
Sem že vse napisala, pa me je vrglo ven!user posted image

Zrak-ja midve sva pa res rodili na isti dan!user posted image

Drnula- umetni popadki so bolj intenzivni in močni kot naravni, zato tudi bolj intenzivno odpirajo mat. vrat in krčijo maternico. In seveda sorazmerno s tem tudi bolijo dosti bolj kot naravni! user posted image

Je prejšnji dan bila pri meni na obisku ena kolegica, pa sva se menili tudi nekaj glede čišče, kako dolgo ponavadi traja. Pa jo je skoraj kap, ko je začela razmišljati, da je treba potem imeti cel mesec ali pa še več skoz vložek med nogami. In koliko denarja gre v tem času za te presnete vložke, pa še menjati si jih je treba kar naprej.user posted image


< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 4.7.2007 0:02:03 >

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Junijke 2007
4.7.2007 13:55:25   
ANDREJA 75
Punce v album sem odala nekaj novih slikic naših dveh nadobudnežov.Pri nas se fuul dogaja tako da včasih ne moremo niti kosila pojesti v miru ,moram leteti ker se obadva oglašata.

_____________________________

16.05.2007 sta se nam pridružila MAJ IN GAL!!!!

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Junijke 2007
4.7.2007 15:44:16   
Drnula
SpelaP - ah, sem mislila, da češ reči, da če imaš umetne popadke, da to vpliva na krčenje maternice pozneje, po porodu. Ker sem imela sprožen porod, se pravi samo umetne popadke od 7.30 do 16.30. Pa maternica se mi je res bolj počasi krčila, ko so me tipali v P.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Junijke 2007
5.7.2007 12:07:42   
Anonimen
Ojla punce. Imam par minut časa potem pa grava s Taro ven. No se že nekaj oglaša pa bom vseeno poskusila kaj napisat.
N&B kar zjokala sem se ob tvoji zgodbici. Mali Niki želim čimprejšnje okrevanje. Kako lepo da znata z možem prisluhniti tako majhnemu bitjecu. Mene to še čaka. Skratka vsej družinici želim vse lepo. Pa eno veliko  user posted image za srečo.

Nikica
kako je šlo z izpitom? Vso srečo če še čakaš rezultate user posted image . Jaz še čakam rezultate. Če sem naredila imam jutri še ustni zagovor. Smo pa pisali uro in pol in sem skoz mislila le na Taro. Bilo je ogromno za pisat, ampak od vseh misli na Taro sem šla kar prva ven, vsi osatli so prišli za mano šele nekje po 10 minutah. Trikrat nas je opozorila da je konec, ampak je morala trikrat podaljšat, ker smo še vsi pisali. Grozno. To je drugače moj zadnji izpit pred diplomo, tako da če bi ga naredila bi bilo to poletje zame eno najlepših. Konec z izpiti, mala Tara, novi izzivi...

Durosh ja ta varianta s previjanjem je veliko boljša. Glede izjav v porodnišnici je tako da ena sestra ti pravi tako druga drugače in si potem ves zmeden. Jaz sem domov prišla vsa zmedena, sem pa že v porodnišnici govorila cimram da komaj čakam da grem domov, da si s Taro narediva svoj sistem, no in res sva ga. Sicer mi je veliko svetovala kolegica in babica, ampak določene stvari pa sem začela delat po svoje. Moja nič ne poliva med previjanjem. Ko se najeva jo malo nosim, da mi lepo podre kupček ali več kupčkov (tako hitro je, da ima ogromno zraka v sebi), no včasih tudi zaspi, potem pa jo lepo preoblečem. Edino kolcat se ji včasih začne. Pilivala pa mi do sedaj ni, mogoče dvakrat, ampak to zato ker prej ni podrla kupčka. Res poskusi ta sistem. Mogoče ti bo na začetku malo čudno ampak potem vama bo zlaufalo.
Albuma od Tare pa ni več gor. Če pa jo želi še kakšna videt naj izrazi željo pa bom še enkrat dala gor. Ja čupko pa ima res veliko. Zdaj so ji malo izpadli, ampak so pa kar dolgi.
Kopanje- tudi mi se kopamo ob devetih. S tem, da jaz jo moram že pred kopanjem malo podojit (saj veste da je moja Tara pravi požerušček user posted image ), ker drugače je jok. Potem jo dam pred kopanjem še kravce past za ene 15 min - ta čas jo pazi oči jaz pa pripravim kopel. Nato čofotanje, spet kravce, preoblačenje, vmes malo joka (se še vedno nerada oblači) in nato se fino fino podojiva. Potem jo dam spat in včasih se še enkrat zbudi in še enkrat je, potem pa je mir do dveha ali treh in naslednja runda ob sedmih zjutraj. Je kar fino jo dat spat ob desetih. No včeraj smo šli pol polnoči, ker smo ob desetih prišli šele domov zaradi mojega izpita user posted image . Ampak ni bilo problemov.
Jo pa jaz kopam vse dni v tednu, razen v torek in četrtek ne. Mi je kolegica rekla da jo je kopala vsak dan prejšnje poletje (je bila lanska junijka) in je tako lepo spančkala. Pri kopanju pa uporabljam od Nivee šampon in kopel, ker ima Tara toliko laskov, da jih moram s tem umit. Zaenkrat še nismo imeli nič izpuščajev.
Spanje - še to sem hotela povedat, da jaz Taro dajem spat na treebuščka in tako veliko bolje spančka. Poskusite, pa tudi zaradi krčkov in tiščanja v trebuščku ji je tako bolje.

Špela jaz uporabljam Pamperske, sem pa že rekla da bi še kaj drugega probala, pa ne vem kaj, ker je toliko teh plenic. So mi pa kar fajn Pamperske, ampak rada bi videla razliko. Uporabljava pa sedaj že Pampers 2 pa so ji že majhne. Me prav zanima koliko tehta.
Glede čišče jaz imam le še rumeno rjav izcedek. Me pa zelo peče, če se umijem z intimnim milom. A se ve umivate samo z vodo?

Andreja dobra si res user posted image user posted image user posted image . Jaz se še z eno včasih komaj znajdem, kaj šele dva, tije, štirje. Noro. Imate najbrž res pestro. Upam, da imaš kaj pomoči.

En lep pozdravček. Tara pa še spančka, zato grem še malo pospravljat.

Pa hvala vsem ki ste držale pesti za izpit. Upam, da bo šlo skozi.




(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Junijke 2007
5.7.2007 12:41:21   
FLASK_A
Čišče imam jaz še čisto malo, tako da lahko v bistvu uporabljam kar dnevne vložke. Čisto prozorno rjavo je in pomoje bo kmalu konec. Umivam pa se kar s šamponom (Palmolive), ker mi je tako že prej odgovarjalo in zdaj tudi nimam problemov.

Pleničke so našemu Pampers2 že čisto premajhne- lulanje gre kar po celem revčku... Zdaj imamo 3 in je super! No, če bi katera rabila, imam še polovico velikega paketa Pampers2, jih nimam kam dat. Bi jih najrajš prodala, res jih imam še veliko...

Včeraj je imel prvi pregled- tehta reci piši 5700guser posted image  Pravi jedec tale Jaka. Velik pa je 60cm. Razvija se super, zdaj znava celo fino kupček podret in lepo pridno spi ponoči, ker ga nič ne šraufa.

Nogica, upam upam, da boš izpit opravila in zajadrala v poletne počitnice samo z mislimi na svojo Taro! Je pa res čuden občutek v predavalnici, ko pišeš- misli imaš samo na enem mestu, pri svojem otročku.
Meni pa se ni tako zelo mudilo domov, mlekeca sem spumpala, da ga je ati nahranil in sem bila brez skrbi. Pač res nisem vedela, kolk časa me ne bo. No, fino sta se porihtala, ati je Jakca še umil in spravil spat.user posted image user posted image

Lep pozdravček vsem!

_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Junijke 2007
5.7.2007 17:08:16   
N _ B
Ojla punce,

opažam, da nas tile naši škratki in nekatere že tavaliki škratje kar pošteno zaposlijo. Enostavno komaj najdem čas, da kaj napišem. Preberem že, samo k pisanju se ne spravim.

Nika je prišla včeraj iz bolnice. Stanje se je izboljšalo, moramo pa še 14 dni jemat zdravila in se omejeno gibat. Potem imamo kontrolo. Zdravila ni problem, ampak omejeno gibanje.... enostavno ne vem, kako naj jo prisilim, da bo vsaj MALO počivala. Sedajle je zunaj pri peskovniku. Vsa od mivke, ampak vsaj 5 minut že sedi. Jaka se tu poleg mene na kavču preteguje. Kmalu bo lakom lačen.

Nikical: tvoj Jaka je pravi velikan. Midva imava v ponedeljek posvetovalnico. Me zanima, koliko smo zrasli. Tudi mi smo danes zamenjali plenice št.2 za št.3. Je mnogo boljše. Trojko sem dobila za darilo in sem jih danes sprobala, ravno včeraj pa sem kupila paket št. 2-mini. Jih bom šla jutri zamenjat.

Čišča: malo obilnejši izcedek sem imela le prvi teden. Od takrat dalje uporabljam dnevne mini vložke, bolj kot ščitnik perila. Glede na to, da sem imela CR sem imela ročno luščenje placente in spiranje. Mi ostajajo vložki, ki sem jih kupila na zalogo. user posted image

Plenice: včeraj sem šla po plenice v Müllerja. Vzela sem en paket Pampersk. Za probo sem hotela še njihovo blagovno znamko Baby Beauty, ampak jih niso imeli. Ko sem na blagajni vprašala, kdaj dobijo robo, me je opozorila, da ima Müller od 09.07. dalje v akciji jumbo pakiranje (dvojno) Pampersk. Cena bo okoli 8 EUR (trenutno cca 17 EUR). Se splača.

Ex user posted image  junijke: kje so kaj ostale. Lučkabučka se je nekaj "pritoževala", da čvek ne zaživi.

Se javim še kasneje. Jaka je lačen, da bo ravnokar dudo pojedel, pa še mene z učku za povrh.

Pa pa.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Junijke 2007
5.7.2007 18:39:37   
ŠpelaP
oj!
Bom bolj na hitro, ker se mi mala že nekaj oglaša.
plenice - Mi smo imeli do zdaj pamperske2. Ker pa se je Sari naredil kar močan plenični izpuščaj, sem si rekla, da bom poskusila še s kakimi drugimi plenicami, da bom videla, če je kaj drugače oz. ali bo kaj pripomoglo k izboljšanju ali pa k user posted image poslabšanju izpuščaja. Kupila sem plenice v DM - njihovo znamko. In moram reči, da se mi že na videz zdijo bolj zračne. No, bomo videli, kako se bodo obnesle. Če bodo v redu, bom verjetno kar te dalje uporabljala.

Mi smo tudi včeraj imeli posvetovalnico. Se je v treh tednih (od rojstva) kar lepo zredila in zrasla. Tako da moje zize očitno še dobro opravljajo svoje delo. Je pa že tudi kar gibčna in radovedna. Zdaj imava čez en mesec le tehtanje, naslednjo posvetovalnico pa pri treh mesecih in takrat tudi prvo cepljenje.

Za čiščo pa jaz še kar uporabljam malo večje vložke (vsaj takrat ko sem doma), čeprav le-te skoraj ni več. Samo je problem, ker se mi je mali vložek končal ravno na sredi prerezanega presredka in me je ribal.

nogica - mene je tudi malo peklo, ko sem si umivala z intimnim milom (laktacid), pa si bom zdaj nekaj časa kar samo z vodo.

p.s.- Ta post sem pisala po obrokih.user posted image Se vidi, koliko imamo zdaj časa zase! Saj ne vem, ali se naj user posted image ali se naj user posted image !


(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Junijke 2007
5.7.2007 19:46:28   
lidijad
Zdravo punce.
Moja mala pupa ima krče, pri katerih se tako napenja in joka, da je joj. Krče dobi približno pol ure po dojenju (pri hrani pazim kaj jem), ko pa se pokaka pa je bolje. Nevem kako naj ji pomagam. Ali ima katera od vas enake izkušnje? Kako jim pomagate?



(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Junijke 2007
5.7.2007 20:57:30   
Drnula
lidijad-razen čajček kamilice s kumino in janežem ne poznam nobenega drugega nasveta. Aja, v lekarni lahko tudi dobiš neke kaplice, nekateri pravijo, da pomagajo. Več ne vem. Sicer pa krčki in prehrana nimajo nič skupnega. Če ima user posted image krčke jih ima ne glede kaj ješ, so posledica uravnoteženja prebavnega trakta.


Mi smi bili tudi danes v posvetovalnici. Neca je v treh tednih pridobila 1,3 kg in ima 4,4 kg, velika je 54 cm. Torej proizvodnja mleka je zadostna user posted image Še malo pa bomo ujeli porodne mere tvojega Jaka Nikical, ta je res pravi možakar user posted image user posted image


(odgovor članu lidijad)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Junijke 2007
6.7.2007 8:23:05   
Kati81
Evo da se še jaz oglsim dokler Kaja spi. Je full pridna, veliko spi ko pa je budna je zelo zelo radovedna, dva dni nazaj se je iz trebuha prekucnila že na hrbet, dvigne tudi sprednji del telesa tko da se z rokicami upre.  Še vedno se malček dojiva ostalo pa dodajava. Zvečer poje ogromno in potem tui spi kar precej časa tam kakšnih pet ur. ko se spet zbudi poje manj, precej manj, samo toliko da se potolaži trebušček in zaspi še za 4 ure.

Pleničke uporabljava Fixies in so res super, mehke in zračne. Poskusile pa sva že pampers, pa od dm-ja in milerja. Pamperske meni delujejo zelo plastične, pa od dm-ja tudi. Mullerjeve so ok ampak najboljše so mi pa fixies.
ŠpelaP imajo tudi zelo majhne od 2-5kg, ki smo jih mi uporabljalo do teden dni nazaj, eaj imamo pa 3-6kg. Jaz sem naši kupila ko je prišla domov 2-5kg in so bile super, Kaja pa je imela samo 2550g. Aja pa še tko lepo so potiskane z mdvedki, srčki,... Cena se pa nič ne razlikuje od pampersk. Dobijo se pa v Baby centru.

Kopanje je super le miljenje naši ni preveč všeč, jaz jo enkrat tedensko namilim, drugače pa ji dam v banjico še malo mandljevega olja, ali pa olje od panatena, ki ima vonj po sivki in je za pomiritev, ampak meni tko lepo diši, da potem tudi Kajo ves čas voham, ali pa dam v vodo kamilice.

No sedjase moram pa jaz umit ker bo naša princeska vsak čs pokonci. LP

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Junijke 2007
6.7.2007 9:10:41   
Drnula
Živjo Kati, se ne javiš več prav pogosto, si se v celoti posvetila svoji šjori user posted image
Kako to, da si se odločila za dodajanje mleka?


(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Junijke 2007
6.7.2007 9:18:33   
FLASK_A
Lidijad- kot je rekla Drnula. Vidim, da imamo podobne probleme, pa nobena jih ne zna uspešno rešituser posted image
 
Drnula, še malo vama manjka, da nas ujameteuser posted image user posted image user posted image  Sicer pa je super tale Neca, lepo težo je pridobila! Naj gre kar tako naprejuser posted image user posted image

Kati, me je kar zamikalo, da bi še jaz dodajalauser posted image - ponoči spimo 3 urce, zjutraj pa nič (se zbuja zaradi krčkov), pa še na prehrani moram pazit- če ne se pa sekiram, da ima zaradi mene krčke. No, saj ne bom.. Mi je fino tole z dojenjem- simpl pa vedno imam hrano pri roki- na pravi temp. in steriliziranouser posted image user posted image user posted image  Naj kar tako ostane.
Zakaj pa res dodajaš? In prava babnica je tale Kaja, da se že prekopicne na hrbetuser posted image user posted image

No, punce- zdaj pa zares- na dan z vašimi jedilniki! Kaj jeste- zajtrk, kosilo, večerja- kaj omejujete in česa pojeste veliko? Da vidim, kje ga biksamuser posted image

_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Junijke 2007
6.7.2007 12:27:12   
durosh
Živijo, punce.
joj, vi ne veste, kolk so dobrodošli ti vaši nasveti glede previjanja, kopanja, krčkov...Zlate ste.Jaz se še kar malo lovim, Nikolaja bo v nedeljo stara 4 tedne, pa se mi kakšen dan/noč zdi, da jo že super obvladam, drugi dan pa imam občutek, da sem totalno n esposobnauser posted image .saj bo kmalu prišel nek ritem, a ne?

nikica, sem te že nekajkrat hotla vprašat glede  kupčka-kako ga podirate, ker praviš, da si se končno naučila?mi podremo, damo spat, čez 15 min zvjanje, spet podremo-to včasih ene 3-4  x, včasih pa samo 1x in je mir.

nogica, če boš mela čas, jaz bi rada vidla Taro, da vidim, katera ima daljše laske: Tara al Nikolajauser posted image .

letim podirat kupe...

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Junijke 2007
6.7.2007 14:42:14   
FLASK_A
Durosh- meni ni nikoli uspelo, da bi Jaka podrl kupček. Če ga je, ga je samuser posted image  
No, zdej mi je pa pediatrinja pokazala- med dojenjem (med prestavljanjem z ene na drugo dojko) ga dam čez hrbet (na rami ima del pod trebuščkom- črevauser posted image ) in sekam, pol ga potolčem še po hrbtičku proti glavici. Da zračni mehurčki ven uidejo. No, in če to ni dovolj, ga dam še na dvignjena kolena (na hrbet, da gleda proti meni) in pol rigne ko prašiček. Po dojenju isti postopek. Če je potem v postelji še nemiren- pol nimam kejuser posted image , ampak vsaj vem, da ga luft ne matra... Če ga zvija po podiranju kupčka, so to pomoje krčki zaradi črevesa, tu pa nimam kaj pomagatuser posted image  Dudico mu dam miljonkrat pa počasi neha...

_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Junijke 2007
6.7.2007 14:50:46   
KT
Kupčki!!!!!!!!! - trauma, groza user posted image user posted image user posted image - ne znam user posted image - Nikical prosim pomagaj, a imaš kak trik? user posted image  Sigurno obstaja še kaj kar ne delam - čez hrbet jo "mečem" user posted image , po hrbtu "tapkam"user posted image , po štengah hodim (tole ne vem kje sem glih vzela, ampak včasih rata user posted image ), trebušček ji "masiram" user posted image  - nič, nič, NNIIIČČČČ, saj ne da dekle nebi znala - včasih ga spusti kot ta velik dedec, večinoma pa samo nekaj godrnja in stoka user posted image user posted image user posted image .
Še kakšen trik bi mi res prav prišel user posted image .

ŠpelaP sporoči prosim kako so se obnesle DM-ove plenice, me res zanima, ker sem jih imela že v roki, pa sem jih nazaj na polico položila, ker nisem nikjer zasledila kakšnega pametnega namiga glede teh plenic.

Nikical kakor vem obe spadava pod občino Vič, pa me zanima katero pediatrinjo oz pediatra si izbrala. Sama sem se ne glede na mnenja nekaterih odločila za dr.Porenta - no, bomo videli v kratkem user posted image

lidijad tudi pri nas smo imeli danes grozno noč - kakala ni namreč od včeraj zjutraj user posted image  - napenjalo jo je do nezavesti, meni se je srce trgalo user posted image , solze so mi po licih tekle user posted image , mala pa se je zvijala in stokala, in vsake toliko časa par pošteno zakričala. Po rokah sva jo nosila, pela sem ji, jo božala, masirala trebušček, telovadila z nogicami, skratka vse možno, pa nič ni pomagalo. Potem sem se zjutraj odločila za sladke kamilice in BINGO pred dvema urama ji je uspelo - ampak, da bi to videle - do vratu je bila usrana, ko sem jo dvignila, da jo previjem, je pa še mene po hlačah "oprala" - ampak zadovoljna sem pa seveda full user posted image  - samo, da nam je ratalo. Zdej pa spi kot angelček, bi jo kar zbudila in lupčkala do nezavesti user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil KT -- 6.7.2007 14:52:02 >

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?