|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
26.10.2007 10:51:15   
ursi84
Ja res nas je že veliko user posted image user posted image user posted image . Ko se že pogovarjate o položaju za spanje: jst sem vedno spala na trebuhu, sedaj pa že lep čas ne gre več. Zato pa tudi slabo spim, se ponoči prebujam, ker me vse boli. Zavidam tistim, ki jim še uspe spat na trebuhuuser posted image .
Mene tako vreme ubija. Sem čisto brez volje in moči, nič ne morem narediti. Ta teden sem na dopustu in nisem še nič pametnega naredila user posted image (no spočila sem se pa)!!

28.02.2008 ob 14.25 uri je privekal na svet najin fantek z imenom NEJC !!!!!!!!

Komaj čakamo na II ...........

(odgovor članu ursi84)
Neposredna povezava do sporočila: 1701
26.10.2007 10:59:58   
lucalu
Nasy sem našla!:
Stay off your back after the fourth month: Your now over-sized uterus weighs enough that when lying on your back, it can depress the vena cava, which reduces the amount of blood flow and oxygen to your baby. Not surprisingly, many women find that they become dizzy or light-headed if they lie on their backs at this point in their pregnancy.

(odgovor članu ursi84)
Neposredna povezava do sporočila: 1702
26.10.2007 12:12:45   
Čakajoča
Pozdravljene, sotrpinke!

Tudi mene dajejo bolečine v križu, pa bolečine v mehurju (očitno me brca tja), pa ponoči gledanje v temo...
Glede kihanja, imam tudi te probleme. Velika bolečina, ki počasi popušča.

Marita mislim, da si ti spraševala o baby bonusu; sem šla do dm, pred tem izpolnila prijavnico ter kopirala materinsko knjižico. To velja za vse, ki se navezuje nosečnost v leto 2007.
Dobila sem bone; s temi boni lahko kupiš nosečniške oz. otroške stvari ceneje. Nimate ničesar za izgubit, če si boste to nabavile.

Kar se tiče vozičkov, sem že tako povedala, da ga imamo doma že skoraj 1 mesec. Smo vzeli voziček z veliki kolesi, saj nismo doma v strogem centru in nimjo vsepovsod asfalta. Tiste, ki še kupujete vozičke, pojdite pogledat v Toysa, d ne boste preveč zapravile tukaj.

Tudi midva še morava kupit kar nekaj stvari. Otroško sobico (omara, posteljica in previjalna). Pa bova šla verjetno kar v Toysa.

Komaj čakam, d bo 7.11. in da grev na morfologijo. Da spet vidimo malo našega kengurujčka. Od včeraj dalje ga že kar čutim. Vendar ne kot brco, ampk bolj rahlo. Kot, da bi me pobožal.

Lepo se imejte, kljub grdemu vremenu.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1703
26.10.2007 12:42:07   
Dinki
Hojla user posted image  in prav lep pozdrav vsem novim marčevkam user posted image  lepo, da ste se nam pridružile....

berem, da vse bolj slabo spite....se pravi, da moram še orng izkoristit ta čas ko spim še dobro, ker se potem to zgleda neha user posted image ....jaz direktno na trebuhu tudi več ne spim. Se mi zdi, da sem nehala že malce prej zaradi tega, da se malo odvadim, ker sem prej zmeraj zaspala na trebuhu....no pa na boku zaenkrat kar gre, res pa je, da bo verjetno zmeraj težje user posted image .

Moram pa podeliti z vami, da mislim, da že dva dni čutim prve premike user posted image user posted image user posted image ...seveda upam, da je to , to user posted image ....Sem prvič začutila v sredo ko sem sama počivala na kavču, včeraj pa ponovno pri počivanju...je pa tko rahlo in prijetno (zaenkrat še)....ah ta moj pingič, me že zdej osrečuje user posted image user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 1704
26.10.2007 12:43:34   
Katy13
Pozdravljene.
Evo mene iz pregleda. Danes sem dobila datum za morfologijo, in sicer jo imam 26.11.. Komaj čakam. user posted image

Svojega G sem vprašala glede kihanja in bolečin, pa mi je odgovoril, da je to čisto normalno. Če pa bi se ob tem pojavile krvavitve, slabosti, povišana temperatura, potem pa to ni več normalno.

Pogovarjate se glede ležanja. Tudi sama sem bila v dvomih in sem vprašala dr. Pušenjaka in tu je njegov odgovor.

Sem v 13. tednu nosečnosti in me zanima od katerega tedna naprej ni priporočljivo spati na hrbtu oziroma trebuhu? Namreč, ko prebiram različno literaturo, predlagajo različne nasvete (strogo prepovedano, dokler paše nosečnici...). Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Napisal: Stanko Pušenjak user posted image Datum: 16.09.2007 21:51

...dokler paše nosečnici...bo zagotovo držalo Pa še to me zanima, ali se barvate med nosečnostjo oz. kakšne imate izkušnje. Sama sem razmišljala  o oranžnih im blond pramenih in sem danes vprašala G in mi je odgovoril, da dokler ne pride v stik s kožo, ni nevarnosti. Če pa pride do stika s kožo, potem pa je dovisno od vsake posameznice. user posted image

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 1705
26.10.2007 13:02:31   
lucalu
Dinki user posted image user posted image user posted image  čestitke za prve premike!

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1706
26.10.2007 13:07:01   
Dinki
Jaz še nisem slišala, niti videla primera, da se kakšna punca med nosečnostjo nebi barvala las....če to drži, da ni dobro, bo zame nekaj novega.
Malce za hec....katera se pa danes ne barva user posted image

Zakaj je dobro spati na levem boku? oz. kje je razlika, da je na levem bolje kot na desnem? A mamo vse enako obrnjene user posted image ????user posted image  upam, da ni preveč čudno vprašanje....

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1707
26.10.2007 13:10:49   
lucalu
Pojma nimam! To sem zasledila v eni reviji, to ni moje pametovanje... bom probala najti članek... Pa saj ni, da se jaz tega držim, samo povem kar preberem...

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1708
26.10.2007 13:17:43   
Dinki
Lucalu, hvala za čestitkeuser posted image ...tudi jaz sem zelo vesela....
glede spanja na levem boku...da me ne boš narobe razumela...ni nič direktno na tebe letelo, sem o spanju na levem boku tudi jaz že prej brala, zdej se pa sam sprašujem v čem je finta....če mogoče katera ve...to za spanje na hrbtu mi je pa logično, sam pride baje v poštev bolj v zadnji tretini user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1709
26.10.2007 13:21:39   
meridaub
Sem tudi jaz v eni reviji brala, da ni dobro spati na hrbtu, ker tako menda otrok ne dobi dovolj kisika.  Meni že od skoraj vsega začetka nosečnosti ne paše ležati na trebuhu. Mi je bilo kar slabo. Zdej pa sploh najraje spim na levem boku, ker mi je tako najbolj ugodno, sploh ne vem, zakaj ravno na levem.

Tudi jaz si barvam lase enkrat na mesec.user posted image

Pa premike čutim ene 2 tednauser posted image , večinoma kot zvijanje kot menstrualni krči, včasih pa le kot mehurčki.

O legi otroka v naših tednih nisem nič posebnega prebrala. Vem samo, da ga še nimamo v porodnem kanaluuser posted image , kamor se premakne šele v zadnjih tednih.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1710
26.10.2007 13:38:50   
Nasy
Malo za šalo, malo zares..evo eno, ki se ne barva user posted image le včasih, če mi ostane peroksidna mešanica, ko delam mami pramene, si naredim kak pramen.

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu meridaub)
Neposredna povezava do sporočila: 1711
26.10.2007 13:45:42   
Naja31
Ojla punce,

jaz sem se barvala celo prvo nosečnost, in zdaj se tudi, saj bi drugače bila vsa siva. imam črne lase in se vsak siv lasek takoj opazi. To, da se ne smeš barvati v nosečnosti, je en mit, ki ni resničen. Mogoče včasih ko so bile brave veliko bolj agresivne kot so danes. Pa saj ti barva ne preide v kri, da bi nekako prišla do dojenčka.

Mislim, da je ležanje na levem boku priporočljivo ker naj bi stimuliralo razvijanje ploda, čeprav mislim, da tudi z ležanjem na desnem boku ni nić narobe.

Jaz sem šla pa danes malo po trgovinah. V Zari v BTC imajo tako bedno izbiro nosečniških oblek, da sploh ni omembe vredna. Nekaj hlač in puloverjev. Ene hlače so mi bile všeč, samo seveda premajhne. Mogoče bo vseeno treba do Graza se zapeljati da najdem kaj primernega.

Lep vikend vsem, naja

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 1712
26.10.2007 13:51:58   
lucalu
Eh, Dinki, saj vem, da ni na mene letelo. user posted image Evo, sem našla članek... fora je v tem, da nič ne piše zakaj, samo tole (citiram): "Počivajte na levi! Če se le da, počivajkte leže vedno na levem boku. Najbolje si boste odpočili, če se nekoliko zvijete v položaj zarodka. Z blazinami bi si lahko podprli hrbet. Nekaterim nosečnicam olajša počitek tudi blazina, ki si jo podložijo med ali pod kolena ali pod trebušček. Druge prisegajo na blazino, ki si jo podložijo pod noge, da so noge tudi v ležečem položaju nekoliko dvignjene. Druge imajo raje, če je podložena vzmetnica. Poskusite, kaj vam dene dobro!"
To je vse, nobene razlage zakaj na levi. In jaz itak še vedno spim na trebuhu... Pa tudi moja G mi je rekla, da naj ne berem teh revij, ker v večini jih pišejo novinarji, ne pa zdravniki! user posted image  Mimogrede, to je iz revije Nosečnost!

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1713
26.10.2007 14:05:24   
san
joj kolk ste pridne in klepetate...

najprej dinki čestitam user posted image za prve gibe - res božanski občutek ane user posted image ?

pozdravljena še ena nova marčevka ek 76user posted image

glede spanja mene tudi muči, sploh ne najdem položaja. na trebuhu ne morem - btw me je zdej fino napihnil in se ga ne da več skrit, na boku me pa tud boli. pol pa mal kombiniram na hrbtu, pa na levem boku, ker na desnem mi ne paše. user posted image prav čudno! no, zdej k sm prebrala, da n hrbtu ni uredu, sigurn ne bom več mogla spat niti na hrbtu, ker me bo podzavestno glodal. če pa spim predolgo na boku, mi pa zaspiuser posted image user posted image - same težave.

pri barvanju se pa pridružujem nasy, jst se tud ne barvam, ampak... zdej me pa daje, k mam čist kratko postrižene, da bi si kakšna pramena dala, da bolj do izraza pride frizurauser posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1714
26.10.2007 14:06:33   
Dinki
Lucalu, a pa ti že maš kej trebuščka user posted image , da lahko še spiš na njem? Ne, sej super, ti kar daj čim dlje...sej jst bi pomojem tud lahko in se tud kdaj dam skor čist na trebuh, sam moram pa met eno nogo ob strani mal skrčeno, če ne me je kar strah, da ne bom kej pomečkala user posted image .

Nasy, no evo, ena redkih naravnih lepot si user posted image .....jst se pa barvam sam zato, ker se hitr naveličam enega in istega videza...rabim spremembo.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1715
26.10.2007 14:13:28   
lucalu
Mam kr neki trebuščka ja! Sej jaz tud ne spim direkt na trebuhu, mam eno nogo pokrčeno tako, da sem nekje vmes - med trebuhom in levim bokom... skratka čudno! user posted image  Samo sprašujem se, kaj bo šele čez 3 mesece, če imam že zdaj take težave? user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1716
26.10.2007 14:25:43   
Nasy
sama lepota me je, resuser posted image user posted image user posted image
no, sej jst tud spim tko, s pokrčeno nogo, fajn podloženo glavo, da sem že skor v zrakuuser posted image in se vsak večer vprašam, kaj šele bo..

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1717
26.10.2007 14:54:31   
Dinki
No, no...Lucalu in Nasy, mislim da imamo vse tri enako pozo pri spanju user posted image ....

San hvala tudi tebi za čestitkke...občutek je zares user posted image user posted image ...ko bi bil le večkrat, ga pa zaenkrat čutim le če sem res sama s sabo in ne počnem ničesar...no ja, pa še pingič mora bit buden user posted image

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 1718
26.10.2007 15:01:08   
Lona76
Joj spanje ja. Tut jst še učasih zaspim na trebuhu (pokrčena noga) ali pa na desnem boku. Sem pa ugotovila, da sem se zjutraj parkrat zbudila na hrbtu user posted image . Nikoli nisem spala na hrbtu. Pri prvi nosečnosti mi je blo full slabo, če sem ležala na hrbtu. Vem da že ko sem šla na CTG (seveda je bil to zadnji mesec) in sem ležala na hrbtu, da sem skor skup padla. Mogoče mi ne bo pasalo, malo kasneje.
Barvam se tudi jaz. In sem se v prvi nosečnosti tudi pa je bilo vse ok. Nisem še slišala da se nebi smele.
Dinki čestitke za brcike.
Dobrodošle nove marčevke.

Jupi vikend je pred nami! Dva dni brez službe user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1719
26.10.2007 17:32:03   
Anonimen
Pozdravljene
no pa da nas bo na okroglo se vam pridružujem še jaz. To je moja tretja nosečnost,moj PDP je 18.03, starost 30 let. Spola še ne vemo, upam da ga bomo zvedli na morfologiji 08.11.. 

lp Metka

(odgovor članu Lona76)
  Neposredna povezava do sporočila: 1720
26.10.2007 17:53:59   
lucalu
Metka15 dobrodošla med nami!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1721
26.10.2007 18:41:54   
ursi84
MARČEVKE 2008  (pdp,ime, nosečnost...):

27.2: Nasy user posted image ; 30 let; Ljubljana
29.2:  mala zelena user posted image +user posted image
29.2: Ursi10 user posted image

1.3: TENDAI user posted image +user posted imageuser posted image
1.3: marita user posted image +user posted image ; 30 let; Mojstrana;
1.3: sonček* user posted image +user posted image
2.3: valči3 user posted image +user posted image ; 30 let; Ljubljana;
2.3. Azzurauser posted image +user posted image ; 32 let ; Postojna;
2.3: Ursi84 user posted image ; 23 let; Brežice; user posted image
3.3: anyas user posted image
4.3: čakajoča user posted image ; 26 let ;
4.3: ječi12 user posted image ; 21 let; Ljubljana;
4.3: Arabela user posted image +user posted image ; 30 let; Maribor ; user posted image
7.3: lucalu user posted image ; 31 let; Celje ; user posted image
8.3: krfjolca user posted image +user posted image  
8.3: mkonec user posted image ; 34 let; Koroška; 
8.3: sonca user posted image +user posted image ; 26 let; Maribor
9.3: WahooRR user posted image user posted image +user posted image ; Ljubljana;
10.3: rebeca user posted image
10.3: soncek1997 user posted image +user posted image
11.3: *BellaLuna* user posted image ;
11.3: *medica* user posted image ; Jesenice
11.3: Pingvinčica user posted image +user posted image ; 25 let; Celje
11.3: eva78 user posted image ; 29 let; Celje ;user posted image

14.3: Svet user posted image +user posted image ; 30 let; ljubljana ; user posted image
14.3: Dadica user posted image +user posted image
14.3: roda17 user posted image ; user posted image
15.3: PATRICIJA_22 user posted image ; user posted image
15.3: štručka user posted image +user posted image
15.3: maj1chika user posted image : 30 let; Celje;
16.3: meryy user posted image user posted image
16.3: ek76 user posted image ; 31 let; user posted image
17.3: regrat user posted image ; Postojna;
17.3: DIANA5 user posted image user posted image +user posted image ; 36 let; user posted image
18.3: ive user posted image
18.3: Metka user posted image user posted image +user posted image ; 30 let
19.3: miska_32 user posted image +user posted image user posted image ;
20.3: Špela100 user posted image user posted image
20.3: max81 user posted image ; 26 let; Jesenice;
20.3: maja24-2 user posted image +user posted image ; 27 let; Ljubljana ;
20.3: jagoga user posted image +user posted image ; 30 let; primorska ; user posted image
21.3: nika29 user posted image +user posted image
21.3: lina10 user posted image ; 30 let; Ljubljana ;
21.3: hypo77user posted image
22.3: Balerina user posted image +user posted image
23.3: san user posted image user posted image +user posted image ; 29 let; Ljubljana; user posted image
23.3: T`rdeča user posted image
23.3: meridaub user posted image ;31 let; Ljubljana; user posted image
25.3: Lona76 user posted image +user posted image ; 31 let; Ljubljana, user posted image
26.3: Stigmata user posted image
27.3: Zofy user posted image ; 29 let; Ljubljana ; user posted image
27.3: Naša črtiva koraka user posted image
28.3: Dinki user posted image : 26 let; okoliva Ljubljane; user posted image
29.3: Vilma user posted image +user posted image ; 35 let ; user posted image
29.3: Katy13 user posted image ; 26 let; Koroška
29.3: Naja31 user posted image +user posted image ; 31 let; Ljubljana
30.3: hope77 user posted image ; 30 let ;
30.3: vtitag user posted image ; 30 let; Ljubljana

60 nosečk user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image za vse marčevke, ki so nas zapustile user posted image user posted image

Imam pa predlog, da ga še bolj dopolnimo, saj je zelo pomalkjiv (PDP, nick, št. nosečnosti, leta, kraj, spol).

Spol:
* user posted image : 11
* user posted image : 8
Zaenkrat so v vodstvu FANTKI!! user posted image

28.02.2008 ob 14.25 uri je privekal na svet najin fantek z imenom NEJC !!!!!!!!

Komaj čakamo na II ...........

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 1722
26.10.2007 19:03:31   
Anonimen
hy

danes sem bila na morfologiji, čakala 3! ure, pregledala me je v parih minutah ker se ji je mudilo domov. Drugače poznam ta pregled in traja vsaj pol ure.

Nima veze, glavno da je vse v redu, vsaj tako je rekla, kolikor je uspela videti ko pa je tok šibala. Otroček je zdrav, noge ima, roke tudi, obrazek tudi, srček tudi, plodovnice je dovolj

bo pa PUNČKA! Potrjeno. Ajde, na dan z imeni.

Mojemu se je malo zamalo zdelo saj hoče fanta a saj bom jaz rodila ne on in lahko izbiram, kajne. Jaz sem vesela punčke.

(odgovor članu ursi84)
  Neposredna povezava do sporočila: 1723
26.10.2007 19:08:41   
lucalu
DIANA5 user posted image user posted image user posted image  čestitke za uspešno opravljeno (čeprav kratko) morfologijo in pa seveda za user posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1724
26.10.2007 19:44:43   
Anonimen
o Lucalu, hvala za čestitke, no samo da je vse v redu

Tapravo potrditev pa čakam še od amniocinteze, deset dni je že mimo, a baje te pokličejo da je slabo tudi po treh tednih

no pa itak vem, da bo vse dobro, se pa zdrznem, če me kaka neznana cifra pokliče, malo mi živčki delajo

(odgovor članu lucalu)
  Neposredna povezava do sporočila: 1725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Kako pereze dojenčkova oblačila?
Sadrika

Kako perete dojenčkova oblačila?

Ločeno od ostalih oblačil (46%)

Skupaj z ostalimi oblačili (54%)

Število vseh glasov: 265

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!