Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

:
!!!
okej sej ne vem če sem se pravilno izrazla samo sej veste kaj mislim
. Pa v bistvu razumem zakaj se delodajalci tako bojijo zaposliti ženske, ki še nimajo otrok in so v "pravih" letih. Če bi delodajalce država bolj spodbujala v tej smeri, bi bilo popolnoma drugače. Samo to je že druga tema in ne bomo o tem. Se pa strinjam s tem, da je želja po naraščaju osebna stvar in da potencialni delodajalci nimajo tega kaj za spraševat, še manj pa bazirat odločitev o zaposlitvi na podlagi tega.
Moram rečt, da sem po faksu šla na par razgovorov in me niso nikjer spraševali, če imam otroka, če sem poročena, ipd. Potem sem pa prišla v zdajšnjo službo, kjer sem malo pomagala in tako, in po enemu mesecu smo se začeli pogovarjati o redni službi. In seveda na koncu razgovora vprašanje, če imam resno zvezo ali nekaj takega. In sem jim odgovorila, da jim tega nikakor ne mislim razlagat, ker je v zakonu določeno, da delodajalec takih stvari nima kej za spraševat (zdej sem že malo pozabila, ampak takrat sem bila precej na tekočem
). Potem so nekaj časa v šali ugotavljali, če je to res, zgledali so pa kr poparjeni.
)