Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: tonja Drugače imam pa en problem katerega sem pozabila povedat pri zdravniku oziroma mi takrat še ni bil tako resen, zdej pa to bolj opazujem bolj me skrbi. Torej: Kupčka podirava vedno na isti rami in vedno gleda v isto smer in v takem položaju zelo trdno drži glavo, če pa želim, da bi gledal v drugo smer pa je glava zelo majava oziroma jo moram jaz držati. Ko leži, vedno gleda v njegovo levo stran, če ga kličem na drugo stran se samo obrne z očimi (no včasih tudi s celo glavo). Posledično opazuje samo levo roko, samo to nosi v usta in sedaj samo s to prijema stvari (morda bo levičar, samo vseeno me skrbi, da je to kaj drugega narobe) Ko pase kravice in mu glavo obrnem tako da gleda v njegovo levo stran jo obrne takoj v desno, nazaj mu to ne uspe A je še pri kateri tako??? Resno me že začenja skrbeti, saj pravim, bolj opazuje več razlik opazim. Pozdravljena, tonja... Sicer sem julijka, a vseeno sme opazila, da imaš enako težavo kot jaz s svojim Izakom. No, midva obiskujeva razvojno ambulanto in hodiva na nevrofizioterapje, vendar ne zaradi tega problema, kot ga opisuješ ti. Ob rojstvi sva bila zahirana in zelo zlatenična. In ravno v torek sva bila na NFTH, kjer sem terapevtko povprašala o tem problemčku. Njen odgovor je bil, da je to najverjetneje posledica lege v trebuščku, da ima levo polovico bolj motorično kot desno. In da to še ni znak levičarstva. Njen nasvet je bil, da naj vzpobujam malo bolj Izakovo desno stran. Naj ga dvigujem z desnega boka. Več telovadim z desno roko in nogo. Naj bom več v kontaktu z desno stranjo, več božanja. Svetovala je tudi, da vzamem krtačko za dojenčkove lase in ga gladim po desni polovički po goli koži. Da na tak način vzpodbujam živce na desni polovički. Ni pa nič zaskrbljujočega, tonja. Le mirno... Boš videla, da bo vse tako kot mora bit...
|