|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
12.8.2007 12:00:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ribica.)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 12:43:52   
Anonimen
Res je,da se po nuhalni lažje odločiš,kaj boš z otrokom storil,že med nosečnostjo.Sam tud nuhalna ni ziher.Lahko ti vzpodbudi lažne dvome,ali pa ravno nasprotno-lažno veselje.Otrok pa je v vsakem primeru tvoj in ti zdaj odločaš,kako naprej.In le ti si noseča.tako,da moraš sama razmislit o tem.Lahko se vse do poroda mučiš z vprašanjem,če bo z otrokom vse vredu,lahko pa preprosto greš na nuhalno,in vrjameš(ali pa ne) rezultatom.Odločitev je tvoja.Sicer sm se sama v moji nosečnosti(ki se je kasneje končala z SS) odločila za predgled nuhalne svetline,ker o možnih posledicah nisem niti razmišljala.Ker je,tako kot ti praviš,to na nek način zdaj moderno.V prihodnjih nosečnostih pa se bom o tem pregledu vsekakor posvetovala s partnerjem.Vem,da bi težko šla delat splav,če z otrokom ne bi bilo vse vredu.Vsak upa pač na najboljše.Tudi jaz.In tako pač je.Danes.Kaj bo jutri,pa še nevemo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 13:38:58   
Anonimen
Vidim, da vas je veliko, ki se ne bi odločile za UPN, čeprav bi bil otrok invalid oz. prizadet.
A potem smo tiste, ki smo se odločile za to nenormalne??, nemoralne???

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 14:01:49   
digi
Zakaj splav? Če bi imela namen narediti splav, potem niti ne bi mogla na NS, saj je splav možen do 10. tedna, če se prav spomnim, sicer pa jaz sem šla in bom še šla, če bom še kdaj srečka  user posted image , saj hočem vedeti, če je vse OK in v primeru, da ne bi bilo, se bi lahko ali psihično pripravila ali pa otroku prikrajšala zelo hudo življenje - odvisno seveda od vseh rezultatov..... To se mi zdi popolnoma moralno, bolj kot pa- "če ne vem, me ne boli"..... Ker lepega dne boš ziher izvedela na čem si.... PA samo pozitivne izide vsem želim user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
12.8.2007 14:10:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 14:20:22   
Anonimen
Nisem šla na nuhalno, ker mi je bilo vseeno kako bo. Na splav itak ne bi šla.

(odgovor članu ribica.)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 14:26:16   
digi
Jaz sem veliko razmišljala o tem, kaj bi bilo, če bi izvedela, da je z otrokom kaj narobe in sem ugotovila, da dokler nisi v tej situaciji ne moreš reči, da bi ali pa da ne bi. Sedaj menim, da bi šla na splav, ker bolje tako, kot pa da otrok trpi, lahko pa da bi se v tisti situaciji čisto drugače odločila.... Nikoli ne reci nikoli!

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 14:32:23   
Anonimen
Vidim, da vas je veliko, ki se ne bi odločile za UPN, čeprav bi bil otrok invalid oz. prizadet.
A potem smo tiste, ki smo se odločile za to nenormalne??, nemoralne???


Da si nenormalna in nemoralna, interpretiraš sama user posted image .

Sama pri prvem otroku nisem šla na NS, ker tudi na splav ne bi šla, če bi bilo kaj narobe. Iz samega firbca, da bi otroka videla, pa tudi nisem šla.

Če bi imela še kakšnega otroka, bi na NS šla, če drugega ne, zaradi let, ko bo to že obvezno. In pri drugem bi gotovo naredila splav, vsaj v tem trenutku mislim tako. Pri prvem pa ni bilo variante.

Če sem zato nemoralna? Za druge lahko, zase ne. Pač se odločam v vsakem trenutku posebej, glede na okoliščine, ki takrat so. In pretehtam pluse in minuse takšne odločitve. Je pa težko reči kar apriori ja ali ne; nianse so tiste, ki na koncu prevagajo, katera odločitev je za dano družino primernejša.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 14:35:37   
rija
sem šla na NS in AC...kaj bi storila če bi bilo kaj narobe user posted image  
verjetno bi splavila, vendar se mi hvalabogu nikoli ni bilo treba o tem odločati...

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 16:02:01   
Azzurra
Je že prav, da obstaja tak pregled, kot je NS. Neglede na to, kako se odločiš (in odločitev je vedno samo tvoja, hudo mi je brati, da sploh kdo koga obsoja, kajti ne vemo ne kdo je in ne kako živi - moraliziranje je zadnje, kar človek v takem trenutku sploh rabi!!!) menim, da je NS dobrodošla tudi v primeru, da odkrijejo napako, bolezen na plodu.

Nekateri ljudje bodo v vsakem primeru otroka obdržali, le tako bodo imeli tudi čas, da se z boleznijo srečajo tudi drugače, da poiščejo že prej pomoč, da se informirajo, da se družijo v združenjih in skupinah za pomoč, da že vnaprej obvestijo okolico (če želijo), da bodo imeli otroka s posebnimi potrebami, da ugotovijo, kam in če ga bodo lahko dali v varstvo, kje so vrtci, ki sprejmejo take otroke, in tako naprej.

Če ne želiš delati NS, je ne delaj, ne obsojaj pa ljudi, ki želijo vedet in kakorkoli se odločijo, ne smeš in ne moreš jim moralizirat. Mogoče pa imajo že doma kakega oroka s težko boleznijo, jaz mislim, da je to zelo zelo zelo težko in žalostno gledat, bolanega otroka...



_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 18:23:02   
nana35
Ko sem jaz šla na NS sploh o tem,da bi bilo kaj narobe ali ne bi bilo narobe nisem razmišljala,bilo je nekaj kar moram narediti ker mi je tako rekel ginekolog.In zdelo se mi je edino prav,kot da spada zraven.Seveda te potem obhajajo dvomi,ampak vsaka upa na najboljše,kajne?Šla sem na NS,da se prepričam da je vse ok in da sem potem mirna do konca.
Ti pregledi obstajajo zato,da bi bilo vse ok,kako se pa potem vsaka posameznica odloči,pa je njena stvar.Nekoč tega ni bilo,vseh teh preiskav in veliko je prizadetih otrok,nekateri so zelo prizadeti.Potem se sprijazniš s tem,verjamem.Ampak verjamem pa tudi,da bi marsikatera mamica takega otroka bila v prejšnjih časih vesela takih preiskav.Pa ne mogoče zaradi prvega otroka,ampak morda zaradi drugega,ki ga marsikatera ni upala nikoli imeti,saj se je bala če bo spet enako.
To je moje mnenje in vesela sem,da so te preiskave,čeprav sem tudi sama mojemu dragemu rekla,zakaj to sploh obstaja,da se potem ali pa prej samo sekiramo.Zdaj ko pa je vse ok pa sem vesela,da sem naredila kakšen test več.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 19:36:14   
pravljica
IZVIRNO SPOROČILO: digi

sem ugotovila, da dokler nisi v tej situaciji ne moreš reči, da bi ali pa da ne bi.


...v tem trenutku lahko z zagotovostjo trdim, da bi v takšni situaciji šla na splav, brez kakršnekoli slabe vesti user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 22:40:04   
skuštrana

Jaz nisem šla na NS. Splav tako ali tako ni bil opcija, tako da nisem videla smisla te preiskave. UZ imam pa tako ali tako na vsakem pregledu, tako da za samo "gledat otroka" se mi zdi pa neumno dajat tisti denar.




_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 22:50:53   
mala zelena
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana
tako da za samo "gledat otroka" se mi zdi pa neumno dajat tisti denar.


Jaz jo ima m zaradi let zastonj oz. na npotnico, zato si pač privoščim, da grem 'gledat otroka' user posted image

Na AC ne mislim iti, tudi če bo verjetnost za DS velika, ker bi takega otroka imela, če mi je pač namenjen.

Upam pa tudi, da se ne bo videlo nič takega, kar bi 100% kazalo, da otrok nima možnosti preživetja. No, in če je že nima, bi mi bilo vsekakor lažje, če umre prej, preden bi se morala odločiti za splav ali za to, da ga donosim in počakam da umre, kar se mi zdi ravno tako žalostno.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 23:40:59   
sandra85
js sem šla na nuhalno predvsem zaradi tega, ker sva si z mojim dragim močno želela videt najinega user posted image (še zaj sva vsa nora,vsakič  ko imam kak UZ in vidiva najinega user posted image )user posted image
še maloooo pa bo zuniuser posted image


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Ne grem na nuhalno
12.8.2007 23:45:24   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

tako da za samo "gledat otroka" se mi zdi pa neumno dajat tisti denar.



kako lahko to rečešuser posted image ...
meni pa je glih to pomenilo-samo da ga vidiva!!!
tudi na 3DUZ sva šla,pa dala 110€ SAMO ZATO, DA SVA GA VIDELA


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Ne grem na nuhalno
13.8.2007 9:06:04   
skuštrana
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

tako da za samo "gledat otroka" se mi zdi pa neumno dajat tisti denar.



kako lahko to rečeš ...
meni pa je glih to pomenilo-samo da ga vidiva!!!
tudi na 3DUZ sva šla,pa dala 110€ SAMO ZATO, DA SVA GA VIDELA


Kako lahko to rečem? Zato, ker imam full dobro ginekologinjo, ki mi vsakič naredi UZ in to res popolni, otroka premeri, ga pregledava...Slikce narediva. Ima pa full dober uz, kjer se res vse vidi. Če bi bil pa rezultat NS slab pa itak ne bi šla delat splav, tako da se mi res zdi stran metat tistih 50 evrov ( ali kolikor pač je). Mi je pa G povedala, da preiskavo sicer priporoča, ampak da je končna odločitev pa samo najina in da pač morava bit pripravljena na to, da lahko gre kaj narobe. Za otroka sem se odločila zavestno, splav res ni opcija, tako da... Ja, pa tudi na tale 3D nisem šla.

Drugo pa je, če za NS dobiš napotnico. Potem si verjetno v rizični skupini in takrat bi seveda šla.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Ne grem na nuhalno
13.8.2007 9:18:58   
Anonimen
Moja mami je pred 28. leti zanosila, po 10ih letih truda. Vendar ker ni vedela da je noseča, so jo dvakrat slikali z rentgenom in ji potem absolutno svetovali UPN. In je šla. Vendar je bila to zagotovo ena najtežjih odločitev v njenem življenju. In če to ne bi storila, ne bi bilo potem mene, pa moje Ele,...
Jaz bi storila enako, ker nisem za voljo tega, da bom sebe osrečila kot mamo, pripravljena na svet spraviti ubogega bolnega otroka, ki morda ne bi imel od življenja nič, razen trpljenja.
In sama sem šla na NS, če bi bilo kaj narobe, bi o tem razmišljala potem, prej zagotovo ne.

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Ne grem na nuhalno
13.8.2007 9:31:38   
Lusa
Druge strani še nisem prebrala ,ampak vseeno vam zastavim vprašanja ,tistim ,ki ste tako "naivne" ,pa ne zanima me katere ste te:

Bi dovolile takšno trpljenje otroku ,kot ga je preživljala Ajša?Veste koliko neprespanih noči je bilo za menoj?Da se v 80% starši drugačnih otrok ločijo?Kako bi same shajale?Aja pa to ,da 1x v življenju ti to udari ven(zdravje,živci,..)?Bi same sebe mučile s tem ,če bi vedele ,da v tebi rase otrok ,ki je njegova bolezen nezdružljiva z življenjem in ga nosile 9mesecev in nato še žalovale po par let;leta za druge otročke pa bi vam lepo mimo odšla?

Tudi jaz nisem pri nobeni od mojih dveh punčk šla na NS.Pri drugi sem celo rekla 1x v čakalnici med samimi nosečkami ,če ti je usojeno ,da boš imel takšnega otročka ,ti je .In pod srčkom sem nosila mojo princesko z DS.
Sedaj vem ,da bi takoj šla na splav ,zato sem pa v 3 in sedaj v 4 nosečnosti šla na NS in AC.Ne rečem ,da mi je žal ,da sem jo imela ,ker mi je v teh 11mesecih kar ji je bilo dano ,izkazala toliko ljubezni ,kot še mi jo prva punčka v 4letih ni.Samo vedite ,hudo je ko gledate svojega otročka ,kako umira ,ko vsakokrat trepetaš pri njegovih operacijah ,ki jim ni in ni konca.

Sem si spet dala malo duška in že čakam user posted image ...,se pa popolnoma strinjam z Raho-total in hvala ti ,ker sem še vedno jaz in Ajša v tvojih mislih.Mi pomeni veliko!


(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Ne grem na nuhalno
13.8.2007 9:49:59   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: hothien

Jaz bi storila enako, ker nisem za voljo tega, da bom sebe osrečila kot mamo, pripravljena na svet spraviti ubogega bolnega otroka, ki morda ne bi imel od življenja nič, razen trpljenja.
In sama sem šla na NS, če bi bilo kaj narobe, bi o tem razmišljala potem, prej zagotovo ne.




Se podpišem.

In stavek, da je mami vseeno kakšnega otroka bo rodila, kaže na njen čisti egoizem.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Ne grem na nuhalno
13.8.2007 10:11:05   
pravljica
catja, vzela si mi besede z jezika in vesela sem, da se je oglasila Lusa...še več mamic s takšnimi izkušnjami bi se moralo oglasit pri takšnih debatah, potem bi katera začela drugače razmišljat in ne gledat samo nase in kako bi se same počutile ob splavu...na to, kako se počuti otroček, ki ima v 1 letu x operacij+y neprijetnih pregledov pa nobena ne pomisli user posted image  
ja, saj ko se rodi, ne moreš, da ga ne bi imel najrajši na svetu, ampak takrat je prepozno...imejte ga radi že prej, v trebuhu in mu privoščite najlepše, kar se da...to pa sigurno niso vse operacije in trpljenje, ki ga čaka po rojstvu

in ne, ni vam usojeno rodit takšnega otroka, mu zavestno zapečatit življenja s trpljenjem, hkrati tudi sebi in vsem bližnjim...zato pa imate možnost NS in s tem možnost izbire...usojeno bi vam bilo, če te možnosti ne bi imele!

skrajno sebično, egoistično za moje pojme user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Ne grem na nuhalno
13.8.2007 10:11:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Lusa

se pa popolnoma strinjam z Raho-total in hvala ti ,ker sem še vedno jaz in Ajša v tvojih mislih.Mi pomeni veliko!


Draga moja! Za vedno! Saj sem napisala, da si ti zame mama z velikim M.

Sem prebrala, da si že bila na AC. Močno stiskam pestke, čeprav vem, da bo sedaj vse OK.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lusa)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Ne grem na nuhalno
13.8.2007 10:22:30   
Lusa
Pravljicauser posted image user posted image user posted image lepo napisano!

Raho-user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Ne grem na nuhalno
13.8.2007 10:36:02   
sandra85
skuštrana-če je pri tebi tako, da  ti G vsakič naredi UZ,pol je to drugo...js sem mogla mojga G prosit, da mi je naredil v 30t 3. UZ user posted image ...sem pa bila3x v bolnici,pa so mi vsakič naredili UZuser posted image

_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Ne grem na nuhalno
13.8.2007 12:58:52   
solatja
tokrat se v praktično vsakem odgovoru strinjam z Nalin user posted image user posted image user posted image

šla sem na ns zato, da če bi bilo karkoli narobe, da bi se lahko psihično pripravila. splav ni bil niti opcija in zame načeloma ne bo nikoli. imam pa to srečo, da takrat nisem bila postavljena pred tako odločitev, ker verjamem, da bi se tudi ta moja načelnost znala nekoliko postaviti pod vprašaj. vendar se verjetno ne bi odločila za splav, ker je to mnenje tudi tudi mojega moža.

tako, torej, anonimna, sem odgovrila na tvoje vprašanje. o ostalih postih in o vprašanjih, ki se tičejo vrednosti življenja bolnega (in zelo bolnega) otroka pa ne bi diskutirala. to so osebna vprašanja in vsak stoji (tudi na podlagi lastne psihične trdnosti in pripravljenosti) za svojim mnenjem. in ne bomo prišli nikoli na isto točko. user posted image


_____________________________

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?