|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: endometrioza
4.12.2007 18:03:19   
spelka12
spyke na UZ-ju lahko opazi žarišča endom., in po tvojih znakih (tistih, ki si jih že prej opisala) lahko potrdi sum nanjo. Kakšna pa je zadeva v resnici in v kakšnem obsegu se ti pojavi pa je razvidno samo po lapar.
18.12. bomo pa že kmalu. Upam, da vseeno nimaš e. in da boš lahko kmalu srečno user posted image .

(odgovor članu Barachiel)
Neposredna povezava do sporočila: 251
   RE: endometrioza
4.12.2007 21:11:01   
zorica


Ko sem šla v prvi postopek IUI so mi povedali da imam endometriozo in ne vem zakaj je to šlo mimo mene.Mogoče zato ker tudi oni niso to povedali na način, da je to kaj narobe.No sedaj je za mano tretji IUI, ki bo verjetno tudi neuspešten in sem se odločila da se malo bolj posvetim temu in ne zaupam slepo le zdravnikom.
Januarja imam razgovor za umetno oploditev, jaz pa ne vem, če ne bi raje vztrajala, da mi to odstraijo.Kaj menite ?
Jaz drugih težav kot občasnih bolečin med spolnim odnosom nimam, pa še te ponavadi po začetem spolnem odnosu nehajo (sem bila vedno prepričana, da sem premalo zrajcana user posted image )No danes sem pa tudi po spolnem odnosu, ki je tudi bil prve sekunde malce boleč- skoraj neopazno, zakrvavela, kar sem opazila šele ko sem šla na WC.In potem nič več.
Do sedaj sem bila bolj na vseh ostalih posih, mislim pa da mi je najbolj mesto tu user posted image





(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 252
   RE: endometrioza
4.12.2007 23:56:15   
lara light
Zorica dobrodošla! Ne vam kaj naj ti rečem, dej malo bolj zahtevaj naj ti povedo, kako je z endometriozo. Je pa res, da več kot veš slabše je, v smislu, da se še bolj s tem obremenjujemo, predvsem pozavestno. Tudi jaz imam 10.jan razgovor za IVF; to bo moj prvi. Sicer pa so punce tu res krasne in ti bodo pomagale po najboljših močeh, zato kar ostani med nami.user posted image
Jaz sem več let opažala rahlo krvav izcedek po spolnih odnosih, sedaj ne več. Takrat so mi dejali, da gre za maternični vrat, ki naj bi bil zelo občutljiv in da to ni ničl  takega, da pa se da nenako požgat te ranice in ne krvaviš več. Ne vem, jaz se nisem takrat odločila, mogoče je pri tebi tudi prehodnega tipa. Le povprašaj G.

Spelka12, kako si srce? Upam, da šiba...Bo Miklavžek, kaj? Jaz sem pisala naj prnese dve črtici...za vse nas v endom.klubu...

Držte se punce, lepo nočkouser posted image

(odgovor članu zorica)
Neposredna povezava do sporočila: 253
   RE: endometrioza
5.12.2007 8:53:47   
lejla007
DOBRODOŠLA, Zorica!!!

Veš da smo vesele vsake nove članice - ampak v smislu vzpodbujanja!
Res nas je kar nekaj s to "boleznijo" in mislim, da nas velika večina pristane na IVF-u.

Jaz imam endometriome (čokoladne ciste) na jajčnikih in te so zelo dobro vidne na UZ. Zadnjič, ko sem bila pri svoji G. in mi je naredila UZ, sem jih sama videla in to zgleda kot en oreh, ki je priliman na jajčnik. Tudi sama sem bolj skeptična glede IVF postopka s temi cistami. Ampak mi je G. v Lj zagotovil, da nimajo vpliva na sam postopek.  Res pa je, da edino z laparoskopijo lahko točno vidijo, kako obsežna je endometrioza.

Torej, jaz sm danes dobila user posted image in grem čez 10 minut v boj s čakalno vrsto na telefonu - poklicala bom na GK Lj, da dobim datum, kdaj pridem po špikice user posted image
Kar nekaj nas je, ki bomo začele s postopkom okrog novega leta in v januarju, tko da... PUNCE, NAVIJAJMO!!!

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 254
   RE: endometrioza
5.12.2007 9:46:22   
zorica


Hvala punce da me tako lepo sprejmete.Jezna sem, da sem zgubila pol leta s temi IUI postopki, ko pa so že na začetku videli da imam endometriozo.Torej so bili ti postopki brezvezni.
A ni možnost spontanih splavov z endometriozo večje ?A nosečnost poteka normalno ?


(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 255
   RE: endometrioza
5.12.2007 11:20:50   
monikap
Zorica tudi meni so pred kratkim na laparoskopijo odkrili endimetriozo.Vendar mi je sedaj ko sem imela razgovor po op.rekla da so jo sežgali in ,da sedaj nevidi več razloga ,da nebi zanosila me je pa glede na to,da že štiri leta čakam na svojo srečouser posted image dala na čakalno listo za IVF medtem pa še bomo poskusili z tremi IUI in sicer bom jih imela z inekcijami,začnem pa januarja.
Če še nisi imela Laparoskopije bi morda bilo res dobro,da ti jo naredijo saj samo tako lahko vidijo kako velika je endimetrioza in ti jo tudi odstranijo.Poskusi se pogovoriti s svojim zdravnikom.
Vsem ostalim pa želim magični december  da bo čimvečuser posted image med nami.

(odgovor članu zorica)
Neposredna povezava do sporočila: 256
   RE: endometrioza
5.12.2007 12:25:03   
zorica


Jezi me le to, da me niso niti pregledali v MB in so me samo šibnili na IUI.Takrat sem še slepo verjela dr.Sedaj pa, ko sem dala že tri neuspešne IUI- je skoz in malo bolj berem o tej enometriozi, me pa njihova šlamparija jezi.
In sedaj imam 30.01 razgovor in spet se bo vse vleklo.Če me dajo na laparoskopijo bom spet čakala, potem mesec itak naj ne bi zanosila user posted image Skratka, spet bo pol leta naokrog.

A je zanosila katera z endometriozo ?



(odgovor članu monikap)
Neposredna povezava do sporočila: 257
   RE: endometrioza
5.12.2007 14:13:59   
lejla007
Zorica, samo vztrajati mormo, a ne? user posted image

Da pa res mormo imet upanje, je pa živi dokaz Mojcek123, ki je zanosila z endometriozo... Preberi 9. stran user posted image

Koliko si pa stara, če smem vprašat?



(odgovor članu zorica)
Neposredna povezava do sporočila: 258
   RE: endometrioza
5.12.2007 14:50:27   
Barachiel
Pozdravček!
Ravno prišla iz LJ, kjer sem imela UZ sečil. Zdravnica je rekla (kot sem že itak predvidevala), da je z mehurjem vse vredu. No je pa na desnem jajčniku opazila - bom prepisala kar iz izvida - 6 x 4,5cm velika cista z debelo steno in gosto, nehomogeno vsebino, z nivojem. In je bila čisto besna, kako to da ginekologi tega niso videli. Namreč ravno 1 teden nazaj sem bila na UZ pri G na Jesenicah in ni zaznal nič posebnega, razen piše da je na desnem jajčniku folikel 24mm v premeru. Zdej pa ne vem več kdo je "čuden"... Razen če je možno, da mi je v 8 dneh tako fejst zrasla user posted image user posted image user posted image  
No jst sm na ta forum zajadrala čisto slučajo in še nisem sploh razmišljala o user posted image
Morm pa rečt še enkrat, da ste super punce tukej gor in, da se res vsak takoj počuti zaželjenega, dobrodošlega (in predvsem ne kot ena številka, kot običajno dobimo občutek pri zdravnikih....user posted image )
JEST TUD MISLIM NA VSE VAS IN UPAM DA VAS BO DECEMBER OBILNO OBDARIL user posted image  (user posted image ).

_____________________________

"Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 259
   RE: endometrioza
6.12.2007 12:44:54   
spelka12
grrrrrr napišem cel roman, potem mi pa vse ven vrže user posted image .
zoricaaaaaaaaaaaaa kako lepo, da si se še tukaj javila. Ampak kaj pa ti delaš tu (ne, da te ne maramo ampak....)user posted image .Samo ne mi rečt, da je bil test - user posted image ? Punce zorica je bila spet na IUI-ju in danes naj bi delala test. Držim pesti, da ti je končno uspelo. Drugače pa takole - end. je dobro pred zanositvijo odstraniti, ker v veliko primerih zelo ovira zanositev in lahko povzroči celo splav. Če ti slučajno ne uspe (seveda, da ti bo), pojdi vprašat k drugemu g., kaj bi bilo bolje za tebe.
spyke - res ne vem kdo je tuki slep? Teli ginekologi so pa čisto ena svoja vrsta. Prav jezna sem. Pojma nimajo, kako se igrajo z našimi čustvi in koliko življenj je odvisno od njihovih diagnoz. Grrrrrrrrrruser posted image . Upam, da te kmalu poštimajo ( no Ribičeva te bo sigurno).
lejla user posted image user posted image  žal mi je, da je prišla, vesela pa sem user posted image  da je končno prišla in da greš lahko še letos po "municijo"user posted image .
lara user posted image  jaz sem super, odlično, bomba. Postarala sem se spet za eno leto (no že 2 dni nazaj) in sem spet za 1 leto pametnejšauser posted image . Miklavž mi ni prinesel user posted image  ampak user posted image . Pred 5 min.se je ulila. Pa ni panike, itak še 2 meseca ne smem zanosit, da se spucam, potem pa AKCIJA.
monikap a ti pa na IUI? Zorica to že dobro pozna in si lahko izmenjata izkušnje.

(odgovor članu Barachiel)
Neposredna povezava do sporočila: 260
   RE: endometrioza
6.12.2007 21:19:48   
zorica


Spelka evo me tukaj.Malo sem zbluzila, šele jutri bo 14dni od IUI-ja, ampak test sem vseeno naredila, onega ki bi naj pokazal 10dni po oploditvi in je bil negativen.Kaj čemo user posted image

Drugače pa imam januarja razgovor z dr.Vlaisavljevičem za umetno oploditev, ampak bom rekla da mi naj pred tem naredijo laparoskopijo (to bi mi že itak morali)Mislim da se bom kar kregala, saj ve kako pomembno je zame priti čim prej do user posted image ker  moram pričeti z zdravljenjem za multiplo sklerozo, oni pa me očitno sploh ne jemljejo resno,saj me je dalal na te IUI -je brezveze, le da sem čas izgubljala.Res sem razočarana.



(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 261
   RE: endometrioza
6.12.2007 21:31:48   
spelka12
Madonca ne morem verjet, kaj bom danes še vse prebrala. Multipla sklerozauser posted image , obljubim, od danes naprej bom probala čimmanj jamrat. Za mal bolečin se jokcam ti pa takole bogauser posted image evo ena rožca samo za tebe. Ne res ne morem verjet. Če je pa tako, pa takoj v akcijo. Laparoskopija, vse naj ti popravijo noter, potem pa takoj na IVF, pa kaj so g. normalni, da take punce kot si ti ne vzamejo resno?user posted image
Res upam, da naslednje leto (no upam, da test laže in boš še letos) postaneš srečka user posted image . Od sedaj dalje sem tvoja zvesta navijačica. Obljubim.

(odgovor članu zorica)
Neposredna povezava do sporočila: 262
   RE: endometrioza
6.12.2007 21:44:28   
monikap
Zorica uboga ja pa kaj res mislijo ti zdravniki,da te sploh dajo na IUI naj bi ti takoj naredili preizkave in nato hitro na IVF sedaj pa se res razkuri .
Bom tudi jaz močno navijala zate da ti čimprej uspe zagledatuser posted image .

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 263
   RE: endometrioza
9.12.2007 22:26:41   
lara light
Drage moje, sem nazaj z medenih dnevovuser posted image ...kolko ste napisaleuser posted image !

Zorica in ostale trpinke, držite se močno, jokajte in se jezite, a nikar popuščat!!

Spelka!!! VSE NAJBOLJŠE, LEPOTIČKA NAŠA! ČIMPREJ DVE ČRTICI, VESELJA, ZADOVOLJSTVA, ZDRAVJA, PRIJETNIH LJUDI,ČIMMANJ SKRBI!user posted image user posted image user posted image user posted image

Grem se spakirat pa ninat..lahko nočko!!user posted image

(odgovor članu monikap)
Neposredna povezava do sporočila: 264
   RE: endometrioza
12.12.2007 8:56:27   
lejla007
Hello, punce!

Kako smo kaj? Zdej smo kr nekam neaktivne na naši temi user posted image Ja upam, da se vsem na polno dogaja in da bomo vse kmalu zagledale user posted image !
Jaz imam naslednji petek že razgovor, tko da se dan D bliža user posted image

Uživajte, praznujte veseli december, pa pridne bodite!  user posted image

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 265
   RE: endometrioza
12.12.2007 19:56:41   
spelka12
lara hvala za čestitke. A je bilo fino na oddohu a ne? Kolk je pa možnosti, da ste domov prišli trije?user posted image  No samo vprašam - oziroma navijamuser posted image .
lejla punce so se prej tako razgovorile, da se je e.skrila v jamo in ne upa venuser posted image .
spyke še malo, pa bomo 18. Veliiiko sreče.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 266
   RE: endometrioza
13.12.2007 8:41:49   
lara light
Ojla spelka, ja seveda so velike možnosti, dnevi so bili več kot ugodniuser posted image
Lep dan vsem!

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 267
   RE: endometrioza
13.12.2007 8:47:01   
lara light
Spelka, ti bom kar na tej temi odgovorila.. velja!! se vidiva pri Rešu, jaz imam datu 10.1, potem te bom obveščala. Tudi jaz navijam za brezplačno...
In drgač, kako se kej počutiš? Kar berem si vedno vesela...super si!
Šibam delat, lepo se imej! Kiss! 

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 268
   RE: endometrioza
17.12.2007 8:10:43   
lejla007
Hey hoy!!!

Pa mamo mal snegca, a ne? user posted image Kako ste kaj punce v tem veselem decembru? Lara in Špelka, vama se januar bliskovito bliža user posted image

Jaz imam pa v petek razgovor na GK LJ in bom verjetn že dobila špikice... Skrbi me samo to, da ne bom ravno v tem tednu zbolela user posted image - mam ponavadi takšno srečo...


Torej, čimlepše preživite ta pravljični mesec, pa si tipkamo user posted image

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 269
   RE: endometrioza
17.12.2007 9:16:38   
lara light
Hej,hou!
Res, lejla, šibamo proti januarju...a boš sedaj šla prvič v postopek? daj spomni me, prosim..
Ne boš verjela, jaz sem že vsa hripava. Grlo me kar fajn boli in čutim kako me tišči v glavi. No, če že moram bit, raje sedaj, kot pol v januarjuuser posted image  
Obveščaj, kako gre?
In moja spelka12? Kje si ti, nakupuješ kajne?
Kot je že zapisala lejla, naj bo magičen ta preostali del leta, poljubčke...

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 270
   RE: endometrioza
17.12.2007 11:43:30   
spelka12
oooooooooj.
Lara kdo ti je izdal, da nakupujem? Povej kdo?user posted image  Res je, priznam. S kolegico, ki se nisva videli že doooolgo sem šla v city park in tam sva bile 5 ur in pol user posted image . Še zdaj ne vem, kako nama je uspelouser posted image .
A ti praviš, da sem vedno vesela? Np ni res. Trenutno sem kr fejst slabe volje. Menstrualni cikel se mi je po IVF-ju totalno podrl in januarja ne bom mogla spet štartat, ampak šele februarjauser posted image . Jeuser posted image . Tak da januarja navijam za vaju z lejlo, pol mi bosta pa vidve vrnile. O.K.?
lejla nič bit žalostna. Ko sem šla po svoje prve špike mi je teklo z vseh lukenj kar jih premorem, prehlad je bil na višku. Pa sem vseeno dobila municijo in se začela špikat. Kot že verjetno veš, bom navijala za tebe v petek, da se vse srečno izide.
Pa še ena slaba novica - zorica je dobila user posted image , IUI neuspešen user posted image user posted image user posted image . Zorica upam, da te čimhitreje dajo na IVF in da ti končno uspe.
spyke jutri smo 18 držim pesti, da bo vse o.k.

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 271
   RE: endometrioza
17.12.2007 20:23:42   
lara light
Hmm, spelka12 - kako te poznamuser posted image !!
Žal mi je, da si slabe volje. Saj jaz sem tudi...pika74, zorica...
drži se, veš, saj se bo uredilo. Poskušaj se umirit in uživat v praznikih, razvajaj dragega in pusti se razvajati...da se telo poštima in posledično tudi cikel, boš videla, vse bo ok.
Bova navijali zate z lejlo, jasno, da bova!!! 
Spyke- mislim nate!!
Lahko nočko!

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 272
   RE: endometrioza
18.12.2007 11:17:56   
lejla007
user posted image bejbe!

Lara - ja, res je moj prvi postopek, sem pa na GK LJ. Še tri dni, pa grem že tja na razgovor...  Me pa res malo skrbi, da ne bom zbolela, ker menda v takšnem primeru ne začneš s postopkom user posted image
Špelka, ti si pa Rešu sigurno (kljub bolezni) zgledala super, zato ni nč kompliciral user posted image user posted image user posted image Ja, in z Laro bova res navijali zate user posted image user posted image No, a vidiš, že zdej navijava! user posted image

Točno tko punce, ena za drugo bomo navijale, ampak še vedno smo pa same tiste, ki mormo bit čimmanj obremenjene in (absolutno) upam na najbolš!!!
Tud za nas prihajajo srečni časi - JUPI!!! Komaj čakam, da pridejo user posted image user posted image user posted image

hihi, fajn bodite, pa se tipkamo!




(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 273
   RE: endometrioza
18.12.2007 14:41:59   
lara light
Še vedli ne bodo lejla007, če ti kje teče..lepota tvoja jih bo zaslepila...brez heca, res ne vem, če je kakšna kontraindikacija glede prehlada, boljše vprašat!
Prosim, da me o vsem obveščaš...še malo in bo tudi moj 1.razgovor (10.1.08) za IVF...
Navijačice pa smo, a ne?!!
Spelka12, prava misica, dost je šopinga!

Punce, fajn mi bodte!user posted image

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 274
   RE: endometrioza
18.12.2007 20:34:31   
spelka12
Spyke nič se nisi javila user posted image . Še kar držim pesti.
Ma ja zadnje čase je na tem forumu skoraj več slabih novic kot dobrih user posted image . Na nas je, da popravimo statistiko. Vidve navijajta za mene v februarju, jaz bom pa za vaju v januarju. Zmenjeno?

Punce kaj, če bi na upajmo skupaj odprle eno temo za nas, da nas ne bo moderatorka po riti, ker preveč čvekamo tukaj?
Pa januarja bi vas povabila na kavico. Če je katera ZA naj se tukaj pofočka, potem pa nadaljujemo na novi temi, če jo bomo seveda odprle.
lejla a ti misliš, da Reško sploh opazi katero izmed nasuser posted image ? pomoje da ne, ker tolk hiti, nima časa. Ti pij čaje z medom, pa en grog si privošči, lekadol C za vročino in veliiiiko ležanja pa bo. Je že torek, še malo, pa bo petekuser posted image user posted image .

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Spomladanska utrujenost
Kaj je spomladanska utrujenost in kako jo najlažje premagate. Z malo dobre volje je vse mogoče.
To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?