|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 12:45:44   
kren
Če je doba mati - glede tega ji v osnovi nimam kaj očitat, čeprav za moje pojme preveč lahkomiselna in naivna, zato bi tudi rad bil nekoliko bolj "prisoten2. Pa tudi nočem da bi se kaki souporabnik, prisklednik priklopil na tistih 300 E

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 12:47:19   
maruškaŠ
Aja paš e to - skupno skrbništvo nima nobene veze s količino stikov. Lahko ima skrbništvo mati, pa poteka vse kot bi potekalo pri tvoji razlagi skupnega skrbništva. lahko pa tudi kontra.

Sicer pa noben sodnik ne bo dosodil skupnega skrbništva, če oba starša ne bosta za to. Kajti skupnega skrbništva so sposobni starši, ki se v vsem strijnajo ali pa znajo doseči kompromise.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 12:50:03   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: kren

Če je doba mati - glede tega ji v osnovi nimam kaj očitat, čeprav za moje pojme preveč lahkomiselna in naivna, zato bi tudi rad bil nekoliko bolj "prisoten2. Pa tudi nočem da bi se kaki souporabnik, prisklednik priklopil na tistih 300 E


Torej če je res dobra mati - potem se ukvarjaš z napačnimi problemi, od tistih 300€ se pa res ne bo živela cela ekipa ljudi (bodi res boljši od drugih).

Jaz dobim od bivšega 112 € - lahko bi blo več, ampak se mi ne da tožarit za tistih nekaj € razlike. Ampak on pa se obnaša kot da se s tem zneskom vsi preživimo, na morje gremo lahko samo zato, ker on tako veliko pripeva - mislim, no....

(odgovor članu kren)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 12:57:04   
kren
Po novem sodišče baje dosoja skupno skrbništvo, tudi če se eden ne strinja. Pa naj rečem, da zadeva v redu poteka, želim si samo formalne potrditve sporazuma, ko grem otroku kupovat stvari, se po telefonu posvetujem z njo, kaj potrebuje, tudi ona mu ne kopuje brezveze nekih stvari - saj to res nima smisla - na koncu mesca mi sporoči, koliko je za otroka porabila in ji nakažem denar. Veliko časa preživim z otrokom in ga imam v oskrbi, potrebno je prilagajanje, ker imava oba malo čuden delovni čas...Meni je tako čisto ustrezalo. Pol pa naenkrat tožba, brez da bi se poskusila pogovorit z mano. Ne vem, kako bo sodišče na to gledalo, meni se zdi zelo čudno. Pa na koncu imam za to leto v razpredelnici zabeležene vse stroške, daleč, daleč od tistih 300€. Ne vem, bom videl kaj bo. No zdaj pa odhajam s foruma. Pa kaj pametnega mi sporočite ta čas. LPuser posted image

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 13:19:27   
maruškaŠ
Pa to veš za dejstvo, da sodišče dosodi skupno skrbništvo, tudi če se eden izmed staršev ne strinja? (al je res baje) Ker tudi sami (sodnice) pravijo,da v primeru, da se starša že na sodišču nista sposobna dogovoriti, kako se bosta potem dogovarjala šele okoli vsake druge stvari v zvezi z otrokom in v teh primerih skupno skrbništvo ni možno - če ga dosodijo na "silo" lahko dosežejo samo to, da potem en ali drugi izmed staršev za vsako '****rijo' (pardoni zrazu) vlagal tožbo na sodišče.

Na sodišču boš itak imel možnost govoriti - takrat povej kako je potekalo do sedaj, kaj predlagaš ti. Kaj pa veš zakaj si je premislila in to brez, da ti je rekla - si siguren, da tudi ona meni, da se dobro razumeta in dogovarjata?

(odgovor članu kren)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 14:31:58   
paris
Vse sem prebrala, pa ne morem biti tiho, samo nekaj ti bom rekla, klinc pa tak oče, ki svojo ljubezen do otroka meri v evrih!

Verjemi, da vem o čem govorim, sem dala skozi grdo ločitev, ampak nikdar- res nikdar pa moj bivši ni šparal denarja pri otroku! In prav nikdar mi ni bilo treba polagati računov, ker nekaj je kristalno jasno, vsaka prava mama bo dala najprej otroku! In, če bi mi samo enkrat rekel, da za mojo rit pa on že ne bo skrbel, bi mu tistih par fičnikov nabila na čelo in poskrbela, da bi si svojo neumnost pošteno zapomnil!


_____________________________

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
31.8.2007 23:22:25   
kren
paris, domnevam da si še ena mama, ki misli da so vse matere dobre in vsi očeti slabi. Pa da je mati največja svetinja, jaz pa kot oče naj bom srečen da lahko plačujem, in večno hvaležen za vsak trenutek, katerega mi bo mati blagohotno  dovolila, da ga preživim z svojim otrokom. A veš, da smo očetje zakonsko vedno bolj izenačeni z materami, pa tudi v praksi se vse bolj dogaja to. Pa po čem sklepaš da jaz šparam pri otroku? Več sem pripravljen privoščiti njemu kot pa sebi (ne pa njej, najine življenske poti so se ločile, skupen nama je še samo otrok). Verjetno si zelo površno brala. Pa merjenje ljubezni v evrih, ne vem od kje ti to, mar tudi moja bivša meri ljubezen v evrih, ko pretirava pri svojih zahtevah? Kaj si zatiskaš oči, na koncu se gre predvsem za denar, saj drugače me ne bi tožila. Pol pa ji naj kar celo plačo nakazujem ali kaj, sam pa živim od zraka? Samo da bo več, kao, za otroka. Ja vsaka prava mati bo dala najprej otroku, samo nekatere nimajo nič proti, če še za njih kaj ostane. Veliko zgodb je okrog, ko matere svojega otroka uporabljajo za orožje proti svojim bivšim. Namreč tudi jaz imam svoje življenje in cilje in 300€ ni malo za moj dohodek, pa sem jih tudi pripravljen dat, če jih je toliko potrebno za otroka, nočem  pa jih dati kar tako povprek.

No, ni moj cilj polemizirat, rad bi, da mi kdo napiši kakšno konkretno izkušnjo z sodišča glede določanja višine preživnine, ob navedbi dohodkov obeh vpletenih, namreč povprečno dosojena preživnina je 125 €, tu pa mi kar vse članice pišejo da bo moja ex dobila tistih 300€ (kot da bi me hotele prestrašit, da naj grem podpisat?). Prevelik razkorak, ob upoštevanju dejstva, da imam čisto povprečno plačo.
LP

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
1.9.2007 3:38:20   
Anonimen
Tista, ki je napisala, da je se za osnovnošolca povprečno porabi 400€ mesečno, ni nič kaj pretiravala. Če se mu nudi res vse tisto, kar naj bi imel v tej starosti (ne govorim pa o luksuzu, da ne bo pomote), potem je to realen znesek. Pozabilo pa se je omeniti, da je to znesek, ki sta ga dolžna zagotoviti OBA starša in načeloma vsak polovico. Poudarek je na NAČELOMA, ker na to vpliva več dejavnikov.
V vajinem primeru je na prvem mesti določitev skrbništva. Ti želiš skupnega, ona ga želi zase. Ker sta si tukaj navskriž, zna sodišče poslati socialno delavko na dom k vsakemu od vaju, da preceni stanovanjske razmere in potem sodišču poda poročilo. Prav tako je pomembno, s kom živi kateri od staršev - s svojimi starši, z novim partnerjem, sam, s sostanovalci in podobno. Zanimajo jih medsebojni odnosi med stanovalci, infrastruktura v bližini, otrokova družba v okolici - vse. Višina plače niti ni tako pomemben podatek. Pomembno je to, da starša IMATA dohodke, s katerimi lahko samostojno, brez pomoči države, preživljata otroka. In seveda vse ostalo, kar je že logično - da nihče ni narkoman, alkoholik, prostitut-ka ali kriminalec.

Na podlagi vsega tega potem sodišče odloči, ali bo skrbništvo dobil eden ali oba. Praksa pa je žal res takšna, da skrbništvo večkrat dobi mati. Skupno skrbništvo je žal skorajda edina možnost, da tudi oče enakopravno skrbi za otroka.

In še nečesa niste omenili - v primeru skupnega skrbništva NI preživnine. Kajti skupno skrbništvo pomeni DOBESEDNO skupno skrbništvo. Določi se, koliko časa bo otrok pri katerem in takrat pač tisti od staršev krije vse tekoče stroške (hrana, pijača, prevozi,...). Vse omembe vredne nakupe (obleka, obutev, računalnik,...) in stroške (kolonije, šolske knjige, motor,...) pa oba plačata OBA. Spet načeloma pol-pol, čeprav lahko sodišče določi drugače, glede na višino dohodkov. In pri vama bi verjetno naredilo točno to, ker imaš ti skorajda 2x tolikšen dohodek kakor ona.

Če ji ne moreš očitati tega, da je slaba mati oz. če tega ne moreš dokazati, potem je skupno skrbništvo res največ, kar lahko dosežeš. 300€ preživnine bo zelo težko dobila, ker je znesek nerealen, glede na to, da ima sama 450€ plače plus cca. 100€ otroškega dodatka. 550€ za dva je malo, res je, ampak kljub vsemu pa ta znesek presega cenzus CSDjev, zato je primeren. Tvoja preživnina bo samo dodatek.

Na povprečno plačo sodišče skorajda nikoli ne določi več kakor 150€ na otroka. Vendar imaš ti plačo večjo od povprečja, zato lahko pričakuješ tudi preživnino tja nekje do 200€. Več pa ne. Sodniki niso neumni - vedo, da je 300€ preveč in da je v igri pohlep. Tega pa ne podpirajo.

(odgovor članu kren)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
1.9.2007 9:03:23   
paris
Kren, tvoje poste sem prebrala dovolj natančno, brez skrbi! Niti slučajno ne mislim, da so vse mame dobre in vsi očetje slabi, daleč od tega. Tudi sam si priznal, da tvoja bivša ni slaba mama, kaj torej?
Podpiram očete, ki se na pošten način, brez metanja polen pod noge, borijo za svoje otroke.

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1208802&mpage=1&key=&#1211103

Ampak dragi moj, tvoj način mi enostavno ni všeč, nikakor vsem ljudem na koncu ne gre samo za denar, tebi gre predvsem za denar, tega ne moreš zanikati dokler zahtevaš račune in dokaze! In zato razumem tvojo bivšo, ki si se ji očitno s svojimi zahtevami o dokumentiranju vsakega fičnika, povzpel na vrh glave. S takim načinom očitno želiš malo zaje*****, a ne? No in zdaj bo ona tebe malo zaje****!

_____________________________

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
1.9.2007 9:41:42   
kren
no, ne pride 550 € na mesec, če upoštevamo 80 €, kolikor minimalno prispevam za otroka(no, saj toliko ali še manj nekateri v celoti prispevajo kot preživnino), plus tega pa še potem večinsko krijem ostale stroške za otroka. Saj veliko ljudi živi tako ali še veliko slabše, pač  ena izmed  posledic razdrtih družin.

paris, ne gre za metanje kolen pod noge. Pa nisi dobro prebrala posta, sem napisal, da še nisem nikdar zahteval računov. Zadovoljim se s tem, da mi reče npr. ta mesec sem za sina porabila 70€(ni problema, na zaokroži navzgor), kupila sem mu hlače, trenirko in teniske,...pa mi prinese šolsko položnico, pa je še isti dan plačam, pa mu sam kopujem stvari, ki jih potrebuje...Če bi pa videl, da si zmišljuje nekaj, pol pa bi, normalno zahteval račun. Zakaj je to taka težava? Kot oče pač želim vedeti, kam gre denar, ki ga plačujem. A nimam te pravice? Saj na koncu če pogledaš pavšal 80 €, toliko ali manj nekateri plačujejo preživnine, pa niti evra več ne dajo, kaj šele da bi občasno skrbeli za otroka. Pač neki problemček je pri njej, ne more prosto razpolagati z sredstvi., sorry. Pa da ne vprašam, zakaj misli da ji pripada 300 €? Zakaj bi pa pa moj predlog moral biti všeč njej? Važno, da je predlog dober za otroka! Kajti brez bojazni mu lahko kupi nekaj kar potrebuje, ker ve, da bom večji del kril jaz. Ali pa reče meni, da naj kupim. Skratka, ne gre se mi za denar, ampak zato, kam gre denar. LP



(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
2.9.2007 15:13:38   
_andreja_
jz sem tudi prebrala večino postov in ti lahkosamo čestim...na sodišču pa kolikor mi je znano 300 € sigurno ne bo "izstržila"...se pa lahko po mojem mnenju celo ti začneš potegovati za otroka to pomeni da bi ti dobil skrbništvo nad njim oz. še prej se probaj z njo vsest in se pogovort ker menim da jo je nekdo nekaj našuhtal, da ti vse to počne, kajti prej nazaj sta z njo o.k. komunicirala...pa veliko sreče ti želim...

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu kren)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
2.9.2007 16:11:59   
Anonimen
Brez da se spuščam v podrobnosti finančne kalkulacije in njene pravičnosti, je takšen dogovor popolnoma sprejemljiv, predvsem pa bolj življenski kot fiksne preživnine. Časi se spreminjajo, otrokove potrebe tudi......tako po financah kot po druženju.

Fiksne preživnine in časovno določeni stiki so dobri za sodišča, ki imajo na tak način najmanj dela. Da so najboljši za otroka, se verjtno zgodi v redkih primerih. Zakaj takšna praksa, ne bom razglabljala. Meni se zdi totalno za časom in totalno matriarhalna.

Odstopanje od te prakse zahteva dva (ali vsaj enega in pol) zaupanja vredna, predvsem pa odrasla odgovorna človeka. Dogovor sam ni toliko v funkciji €, kot v funkciji sprejeti dolgoročno odgovornost in težo sprejemanja skupnih odločitev o zadovoljevanju otrokovih potreb v prihodnosti. Tega je žal v luči svojega egoizma sposoben le redek starš, mati ali oče.

(odgovor članu kren)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
2.9.2007 16:14:56   
jade1
Tudi jaz ti lahko samo čestitam it ti povem, da mislim, da si res dober oče.
Žal ti ne znam pomagati glede preživnine lahko samo povem koliko je plačeval svak za 2 otroka. Za vsakega 35 tisoč sit, se je pa takoj strinjal z njeno "ceno", čeprav mu je odvetnik svetoval drugače.
Mislim, da je pa 300 evrom uhhuhu preveč, daj no, toliko stroškov na mesec nimava midva s 3 otroci. Pa če zračunaš, da potem bi še ona morala prispševati polovico, se pravi 600 evrov na mesec za enga otrokauser posted image  Edino, če ga oblači v Armanija in hrani s kaviarjem. ne vem no meni tole "diši" po tem, da je dobila eno "nadudlano" mlado odvetnico in hočeta čimveč iztržiti. Svetujem ti, da si priskrbiš dobrega odvetnika in se posvetuješ z njim/njo, ker ne verjamem, da se bosta lahko lepo zmenila.

(odgovor članu kren)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
2.9.2007 18:16:23   
karmy
midva imava urejen tako da v denarju nakaže na moj TRR brez ugovorov po odločbi sodišča. kakršni koli odštevki iz njegove strani ne pridejo pod NOBENIM  pogojem v poštev, in ko je hotel znižat za par eurov preživnino,ko je prišel € kao da bo točen znesek, sem mu rekla naj kar pridno nakazuje do zadnjega centa, če bo zniževal sem mu povedala da bo sodišče povedalo svoje. Moje t.i. grožnje z sodiščem se prekleto drži, ker je že na svoji koži preizkusil, ko sem prvič prosila za povišanje preživnine iz pičlih (bivših) 20 tisoč na 25 tisoč sit. ko je začel njegov samogovor, če bom mel bom plačal, če ne pa ne bom. Ni ravno mislil da ga bom šla tožit za to. Moj odvetnik je zapisal preživnino zame in za tamalega, in znesek je prišel tudi okoli cca. 400€. Vendar nam je šlo samo da za tistih pičlih 20€ večje preživnine in da se nam uradno prizna ker drugače se je izmišljeval.

In to da bi karkoli mogla dokazovat kaj plačujem za tamauga pa njemu polagat računeuser posted image user posted image user posted image si ne upa kaj takega niti predlagat...

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
2.9.2007 18:28:42   
jade1
Karmy čisto iz firbca. Zakaj pa bi moral plačevati preživnino zate?

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
2.9.2007 18:33:50   
Anonimen
Ker če je mati brezposelna, lahko zahteva preživnino tudi zase. Je pa res, da morš imet dobrega odvetnika.

(odgovor članu jade1)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
2.9.2007 18:38:32   
karmy
pa sej ni šlo za mojo preživnino, mene je brigal za to, to je samo odvetnik predlagal in je tudi on povedal da bo to sodišče odbilo in sem se strinjala s tem. Seveda sem brezposelna in študentka

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
2.9.2007 21:55:51   
DDAMJANA
Pozdravljen! 300 EUR prežvinine je malo pretirano, sodišče ji toliko sigurno ne bo priznalo. Ponavadi se za cca. 300 EUR določi preživnina za 2 otroka. Upoštevali bodo vajine dohodke, življenjske stroške-za kar je potrebno predložiti dokazila, napravili bodo uradne poizvedbe o vajinih plačah pri delodajalcih. Tudi če boš navajal, da otroku kupuješ ostale stvari-oblačila, obutev, igrače... se to ne upošteva oz. sodišče to ne zanima. Tudi potek stikov  bosta morala terminsko opredeliti. Glede na to, da se strinjaš, da se otrok dodeli v varstvo, vzgojo in oskrbo njej, pa izvedenca psih. stroke ne bodo angažirali. LP





(odgovor članu kren)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
2.9.2007 22:01:41   
andrej77
samo en nasvet... če hočeš zavarovat svoje interese, si TAKOJ najdi odvetnika... tudi nasprotna stranka ga bo imela- torej kar brez slabe vesti

(odgovor članu kren)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
3.9.2007 10:10:11   
jagoda77
kren... svetujem odvetnika in pa pogajanje za skrbništvo nad otrokom.
300€ je čisto pretirano in težko bo dosegla tako veliko preživnino, ker morajo upoštevati tudi njene dohodke, tko da oba starša naj bi za otroka eno prispevala.
Ena je že zračunala, da naj bi otrok koštal 400€/mesec, torej... 200€ preživnine zate.


(odgovor članu kren)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
12.11.2007 0:44:59   
kren
No, da malo povem, kako poteka zadeva. Na zahtevo sodišča je bil na centru za socialno delo opravljen še en razgovor v smislu poročila za sodišče. Sicer je socialna delavka priznala, da zelo dobro skrbiva za otroka, ampak je bila kar izrazito pristranska , na njeni strani...Seveda sem pred obravnavo šel na sodišče in si to poročilo ogledal - sem bil kar šokiran, socialna delavka si je kar izmislila, da sva se dogovorila za njeno skrbništo, da je zahtevek realen in utemeljen...Stara šola, očitno, no na srečo brez možnosi odločanja. Odgovor na tožbo sem napisal sam, brez odvetnika ter tudi sam odšel na obravnavo. Tam sem sodnici mirno, utemeljeno razložil svoje stališče - le ta je videla, da glede na situacijo, skoraj vzgledno skrbim za otroka, da njegovo preživljanje ni z ničemer ogroženo, tako da je morebitno novo obravnavo preložila za nedločen čas (saj se nikamor ne mudi, otroku nič ne manjka!!!), nama pa predlagala mediacijo - sklenitev dogovora s pomočjo tretjega (le tega bo določilo sodišča - to bi naj bi pravnik, strokovnjak s tega področja), s čimer sva se oba strinjala, bivša sicer z "dolgim nosem", je mislila da bo kar po njenem. Sicer pa sva se z bivšo pol na hodniku, v prisotnosti njene odvetnice, že pogovarjala o nekakšnem kompromisu - nekoliko večji mesečni znesek z moje strani (da ne bomo vseh malenkosti preračunavali, bi te že bile zajete v tem znesku)  + moja udeležba pri večjih, sezonskih nakupih za otroka -  nekakšen kompromis. To zaenkrat, še nič fiksnega, vem  da si lahko ex spet premisli, ...To sem napisal v vednost, predvsem za tiste očete, ki jim bivše grozijojo s sodiščem - če imate argumente na svoji strani, če se iskreno trudite za svoje otroke in skrbite za njih, kar mirno naprej, ne se pustit izsiljevat. Sodniki in sodnice kar hitro vidijo, kakšna je situacija, kakšne pristranskoti pa tudi ni pričakovato od njih Za razliko od socialnih delavk). Sicer pa je tudi potem možna pritožba...LP

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
12.11.2007 5:48:40   
Anonimen
Torej lahko razumemo, da se zadeve obračajo tebi v prid (če se sploh smem tako izraziti, no - nekoliko neprimerno je)? user posted image
Vseeno pa mi nekaj ne gre v račun - večji znesek (preživnine) s tvoje strani. Vse lepo in prav, saj gre (oz. naj bi šlo) za otroka. Ampak a nisi bil ravno ti proti temu, da bi plačeval več? Nikjer ne omenjaš zneskov, o katerih ste se (zagotovo) pogovarjali na CSD in sodišču? Mnenja drugih o znesku, namreč. Kaj je zdaj s tistimi 300€?
Res me firbec matra. user posted image

(odgovor članu kren)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
12.11.2007 14:55:42   
kren
Tako nekako - na sodišču sem obrazložil, da  ne pristajam na fiksno preživnino, sem pa bivši ponudil nekoliko večji mesečni znesek za tekoče stroške in manjše nakupe (dosedaj sem ji plačeval 80€, otrok pa je bil pri meni v olajšavi), da pa si potem deliva večje sezonske nakupe (enkratno plačilo šolskih potrebščin, nakup zimske garderobe...nekaj krat na leto... da ne bo vsakomesečnega preračunavanja - tovrstnih dogovorov je bilo že kar nekaj sklenjenih). S tem bi bil nakako dosežen moj namen - da bi denar dejansko šel za otrokove potrebe, pa še daleč od tistih 300€ (ki jih je že sicer zmanjšala na 250€).  Ja tudi bivša mislim da je sprevidela, da se bo morala dogovorit nekako, da sodišče ne udari kar tako po očetu, če oceni, da je le ta pripravljen skrbet za otroka,...da lahko zadeve kar dolgo trajajo. Če se zadeve obračajo meni v prid...hm...no njej in njenim apetitom v prid že ne, samo naj poudarim, da bi za svojega otroka poskrbel, tudi če bi sodišče, hipotetično, določilo, da ne rabim nič plačevat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
12.11.2007 15:04:30   
Anonimen
In kje je otrok med vsemi temi stroški, oblačili, potrebščinami, vsega kar rabi? Ima ljubezen? Ima pozornost? Ima skupne ure s starši? Ker govora je samo o nekih €, pa stroških....preživnina bo določena na tvojo plačo. Če se boste na sporazumen način dogovorili preko mediatorja (ta ni nobenemu v prid, ker hoče da se dogovori za kompromis, ki ne bo nobenemu od strank škodoval kakorkoli), potem bo sodišče samo še potrdilo in nič drugega. Vse kar se boste dogovorili, tako bo ostalo.

(odgovor članu kren)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
12.11.2007 15:21:50   
kren
Taly, o tem, kaj vse drugače nudim otroku, koliko časa, in to kvalitetno,  preživi z mano,...je bilo govora v prejšnjih postih, tako da se ne bom ponavljal, zataknilo se je pač pri denarju in njenih apetitih, zato je tudi o tem na koncu največ govora. V resnici bi bilo zame najbolj enostavno izposlovat čim nižjo preživnino (tudi to bi se dalo - vsaj po občutku, po zadnji obravnavi), pa ne bi imel nobene brige in odgovornosti več. Pozornosti in ljubezni mu z moje strani gotovo ne manjka, ne piši nekaj kar tako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?