|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
12.11.2007 16:14:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kren

Taly, o tem, kaj vse drugače nudim otroku, koliko časa, in to kvalitetno,  preživi z mano,...je bilo govora v prejšnjih postih, tako da se ne bom ponavljal, zataknilo se je pač pri denarju in njenih apetitih, zato je tudi o tem na koncu največ govora. V resnici bi bilo zame najbolj enostavno izposlovat čim nižjo preživnino (tudi to bi se dalo - vsaj po občutku, po zadnji obravnavi), pa ne bi imel nobene brige in odgovornosti več. Pozornosti in ljubezni mu z moje strani gotovo ne manjka, ne piši nekaj kar tako.


Ne ne pišem kar tako. Tak občutek imam. Otrok je itak vedno žrtev razdora zveze staršev.

Enostavno mi ne v glavo, da se pustiš tako manipulirat tej babi po domače povedano.

(odgovor članu kren)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
12.11.2007 23:59:04   
Anonimen
ena je napisala da se 400€ porabi za otroka....me zdaj res zanima kako preživijo tisti, k majo tolk plače, pa mogoče 2 al 3 otrokeuser posted image dejte bit mal realni no....in če bi mogu kren prispevat 300€, a ni tko da oba starša enako- se pravi 600€ za otroka- kdo ne zasluži tolko....in kaj je preživnina- že ime pove...pre-živnina....za preživetje, preživljanje....osnovno, tu ni koles in rolerjev in krožkov....mene bi blo sram rečt, da tolko porabim za otroka....o sodiščih pa nebi....ženske so itak zaščitene kot severni medvedi in more res bit nekaj hudo narobe, da bodo na sodišču šli na roko očetuuser posted image te zgodbe so za bruhat navadno....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
13.11.2007 4:57:18   
Anonimen
Ko je sodišče določalo preživnino za mojega sina, mi je sodnica rekla (in tudi napisala v odločbo), da je za 9-letnika minimalen strošek 250€ mesečno, da se mu zagotovi tisto, kar pri tej starosti potrebuje (posledično je bila določena preživnina 125€). In če je 250€ minimum, potem je 400€ reala oz. povprečje, 600€ pa luksuz. Če se komu da, naj poišče tisti post od Gine (žal se ne spomnim naslova teme, je pa nekje na tem forumu), kjer je na dolgo in široko navedla vse, kar spada pot realo oz. povprečje - prišla je do zneska takratnih dobrih 80.000 SIT (kar ni dosti manj kakor 400€, no). Jaz sicer za otroka ne zapravim toliko, ampak iz preprostega razloga - ker nimam. Tistih 250€ pa zagotovo gre in to brez preživnine (ker je še nisem uspela izterjati). Da bi pa Kren-ova bivša žena zahtevala 300€ preživnine za enega otroka in jo tudi dobila, je pa nerealno, saj bi to spadalo že pod luksuz, česar pa sodišče ne odobrava, ne glede na to, da deluje res večinoma v prid materam in ne glede na to, da ima oče višji dohodek od povprečja. Bi moral imeti pa že najmanj 2.000€ plače, da bi mu določili, da naj daje 300€ preživnine, pa še to bi se v tem primeru odločili zato, ker zakon določa, da se otroku pa razvezi staršev zaradi razveze same dotedajšnji standard ne sme poslabšati.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
13.11.2007 12:58:47   
kren
Manipulirat, ne bi tako rekel, problem pa je v tem, da se ji ne pustim. Vem tudi, da si zasluži kakšno okrog ......., samo kako naj to potem otroku razložim, pa zavedam se, da mi bil že povišan ton glasu, kaj šele kakšen konkreten znak agresije, kar močno v škodo, kar se tiče teh postopkov, pa tudi sicer se na takšen način nikamor ne pride. Je pač ena ......, ki se ji je potem, ko si je nekaj preveč privoščila, svet porušil, zdaj pa bi kar rada nekaj zahtevala, na silo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
13.11.2007 13:30:58   
BaNeLa
Enkrat sem že odgovorila, ampak bom še enkrat - čestitam za tole, tako se dela! Poznam primerke mamic, ki kao "za dobro otroka" polnijo svoje denarnice in želijo obrati bivše za vse .....potem bi jim pa najraje še stike prepovedal.....

No, kaj mene vedno zmoti pri tem, da če oče predlaga skupno skrbništvo, mame takoj skočijo v zrak, češ to pa nikakor.....bla, bla....in zakaj ne? Ker jim ne bi toliko denarja prikapljalo , ampak dejansko toliko kot ga porabijo....to pa je manj. A je to "v dobro otroka mogoče?" Vse , ki pljuvate, da se govori samo o denarju in koliko otrok stane - vedno preslišite to, da bi očetje tudi radi videli otroka in z njim preživeli kvalitetni čas in rav tako otroci, a ne?

Tista, ki je računala, koliko jo en otrok stane - glej, jaz sem notri ne računam mojega kredita za stanovanje in avto, ki je zelo velik in hrane in vode in elektrike, ker takšne stroške koneckoncev plačuje tudi oče, ko so otroci pri njemu , v kreditih smo pa itak vsi- normalno da tam ne stradajo in prav tako se tudi umivajo, grejejo....torej, vse te izračune mame tako prilagodijo, da še svoje položnice s tem plačajo....

Moj zdajšnji partner ima podobno - ona nikakor ni za skupno skrbništvo, in tudi stalno naprej meče koliko pere in lika in v mililitrih računa porabo šamponov, krem in mila ...mi se nikoli ne vprašamo koliko nas stane "njun" otrok....a to se pa nikjer ne upošteva?

(odgovor članu kren)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
13.11.2007 14:04:16   
Anonimen
ne  banela, to se nikjer ne upošteva....kot se pri očku, če dobi novega otroka to ne upošteva kot nove razmere, če si mamica umisli novega otroka se pa seveda upošteva....in pri ločenemu očetu upoštevajo tudi prihodke nove partnerke, medtem ko mamica se pa lahko poroči z miljonarjem, pa nima vezeuser posted image plus da se niti slučajno ne upoštevajo želje otrok, pa vse kao za otrokovo dobro...otrok ko dopolni 10 let se lahko sam izreče, kje bo živel, pa mislite da to kdo upošteva....pajade.....

(odgovor članu BaNeLa)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
13.11.2007 14:30:15   
BaNeLa
user posted image Še ena, ki podobno razmišlja kot jaz....pa ne vem no, a so res vse ženske tako negativno naravnane, do drugega straša ? Jaz nekaj ne razumem....če že nekatere jamrajo kaj in kako jim je hudo, ko morajo same vzgajat in vse plačevat in ....pa naj dajo skrbništvo očetu....če je že tako hudo....a ne?

Moj sedanji se ponavadi tudi boji, da bi preveč agresivno nastopil in mi vedno reče....da to dela zaradi otroka, da se ne krega itd....ampak jaz mislim, da je treba vseeno majčkeno kdaj taki na prste stopit...In ko ji zagrozi s sodiščem, se pa malo ustavi:)

Zanima pa me ali je kdaj kakšen oče dobil skupno skrbništvo v primeru, da se nista strinjala ali pa celo skrbništvo? Moj trdi, da je to nemogoče....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
13.11.2007 17:10:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BaNeLa
Zanima pa me ali je kdaj kakšen oče dobil skupno skrbništvo v primeru, da se nista strinjala ali pa celo skrbništvo? Moj trdi, da je to nemogoče....

Na srečo je mogoče. In to celo v Sloveniji. S pomočjo Googla najdeš tudi nekaj takih primerov in hvala Bogu, da jih. Žal pa je res, da oče dobi skrbništvo predvsem v primerih, ko je z materjo "uradno" kaj narobe: narkomanka, alkoholičarka, prostitutka, ukvarjanje s kriminalom... Ženska sem (in mama), pa vseeno ne razumem, zakaj sodišča tako zelo poveličujejo matere. Osebno pa poznam tudi primer, ko mati ni želela obdržati otroka, ko sta šla z otrokovim očetom narazen - in oče ga je vzel z veseljem. Pravzaprav je skrbništvo predlagal (zahteval?) že takoj ob razpadu zveze in kljub materinemu strinjanju s tem so njo na CSD vpričo njega vprašali:"S čim Vas pa izsiljuje, da ste podpisali, da mu prepuščate skrbništvo?" TEMU jaz pravim dokaz pristranskosti, če že ne česa hujšega.

(odgovor članu BaNeLa)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
13.1.2008 13:46:05   
lil
ta tvoj p.s. pa je za lase P.rivlečen S.estavek  100 starih jurjev gre na mesec?Ja pol pa bi res kmalu izumrli...

ženske, tudi jaz sem ženska, tudi  mama, pa vem, kakšni so stroški, prosim vas no!!!

vse bi svoje bivše oklestile kolikor se le da, da vas ni sram!

Kren hoče le tisto, kar je prav; naj se vidi, kakšni so RESNIČNI izdatki, le kaj je s tem narobe?

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
13.1.2008 13:47:21   
lil
p.s. od maruše mislim

(odgovor članu lil)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
14.1.2008 8:33:01   
TamaraJ
Se strinjam s kren. Korektno se je lotil zadeve in ta njegova bivša kokoš bi res potrebovala lekcijo. Rabi kepo denarja, ne plačilo potrebščin za otroka. Ker bi ga rada mal tud zase porabila. Se strinjam z Darjo Kos. Jaz sem tudi mama. Ampak gabijo se mi ženske, ki so pripravljene v vojno, samo, da bi se bivšemu maščevale. Takim je otrok zgolj orožje in zgleda, da jih prav malo boli k zanj. Otrok potrebuje stike z očetom (če le ta ni nasilen, itd.) in je noro tole v Sloveniji, da materi v vsakem primeru dodelijo otroka, pa ta še malo ni primerna mati.

Upa, da se krenu uredi zadeva (ali se je že) in da bo pri vsem tem najmanj nastradal otrok.

_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu lil)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
14.1.2008 8:55:38   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: lil

ta tvoj p.s. pa je za lase P.rivlečen S.estavek  100 starih jurjev gre na mesec?Ja pol pa bi res kmalu izumrli...

ženske, tudi jaz sem ženska, tudi  mama, pa vem, kakšni so stroški, prosim vas no!!!

vse bi svoje bivše oklestile kolikor se le da, da vas ni sram!

Kren hoče le tisto, kar je prav; naj se vidi, kakšni so RESNIČNI izdatki, le kaj je s tem narobe?


In katera izmed spodaj navedenih postavk je tebi tako zelo sporna?

najemnina 50€
elektrika 10€
voda, smeti 12€
ogrevanje 15€
malica + kosilo (šola) 80€
šolske potrebščine  18€
šola sproti 20€
hrana 100€
oblačila, obutev  70€
igrače 25€
hobiji 25€

SKUPAJ 420€

p.s. pa pri ločitvi se ne gre za izračun s koliko denarja lahko otrok preživiš, ampak koliko denarja je potrebno, da otrok obdrži isti standard kot pred ločitvijo (in če je bil ta luksuzen so zgoraj naštete postavke še krepko višje, prav tako pa lahko zgoraj naštete postavke znižaš, če gre za socialno ogroženo družino. So pa to povprečni stroški povprešnega slovenskega otroka).

(odgovor članu lil)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
14.1.2008 8:57:42   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: lil

p.s. od maruše mislim


p.s. maruška sem

(odgovor članu lil)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
14.1.2008 21:01:41   
bobby
Meni so nekako realne le prve štiri postavke, vse ostalo je pretirano! Malica+kosilo ne pride več kot 50€, šolske potrebščine ne kupuješ vsak mesec, kot tudi nezapraviš toliko za oblačila,igrače in hobi, za šolo sproti pa tudi ne vem, kaj naj bi bilo to 20€?
P.S.: Ne me narobe razumet, ampak gledam bolj skromno na vse. Imam dva šoloobvezna otroka, sem ločen, živita pri meni, bivša mi plačuje(oziroma NE plačuje) 84€ na mesec za oba! Pa lep pozdrav!

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
14.1.2008 22:02:10   
Gina
Ogorčena sem nad pisanjem, da se kakšna od mater samohranilk okorišča z denarjem od bivšega. Resnica je, da ne poznam niti ene same samcate matere samohranilke, ki ne bi sama prispevala za njunega, skupnega otroka precej več, kot prispeva njen bivši. NIti ene same. Velika večina bivših prispeva nek bizarni znesek, kako ste že napisali, da je povprečje 100 in nekaj eurov? Kako češ živet sebe s 300euri, ali dva človeka s 600? Ja, lahko, če greš zraven pše vsak mesec na karitas po paketek. Ne me hecat, ljudje božji.

Darja, teme o tem, z natančnimi opisi, kaj zapraviš za otroke, pri čemer na noben način ne prideš skozi pod 400eur za neko kolikortoliko normalno funkcioniranje:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=891424&mpage=1&key=stro%9Aki&#894193

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1166727&mpage=1&key=stro%9Aki&#1173970

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1166727&mpage=2&key=stro%9Aki&#1175071

(odgovor članu bobby)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
14.1.2008 23:06:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bobby
Malica+kosilo ne pride več kot 50€

Imam sina v 5. razredu devetletke - zajtrk, kosilo in malica = dobrih 100€.
šolske potrebščine ne kupuješ vsak mesec

Ja, pa jih. Vsak mesec je kakšen zvezek, kakšna radirka, kakšen svinčnik, pa bombice za nalivnik, pa stroški za ekskurzije, športne, tehnične, kulturne in naravoslovne dneve, fotokopije - kar ni všteto na položnici za prehrano.
kot tudi nezapraviš toliko za oblačila

Koliko? Ene gate so 1€, eni štumfi so 1€, ene hlače so 15€, ena mikica je 5€, en pulover je 15€, eni supergi so 10€, ena bunda ali jakna je 15€ - in čeprav ne kupiš vsak mesec točno tega, je povprečje letnih nakupov, ko jih porazdeliš na 12 mesecev, tam nekje okrog 50€ mesečno zagotovo.
igrače in hobi

Izvenšolske dejavnosti, ali pa popoldanske v šoli, pa oprema ali pripomočki za te dejavnosti, pa prevoz k tem dejavnostim in tako naprej - ni šans pod 20€ mesečno. 
za šolo sproti pa tudi ne vem, kaj naj bi bilo to 20€?

Glej tamle pod "šolske potrebščine".

(odgovor članu bobby)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
15.1.2008 6:19:38   
maruškaŠ
Darja user posted image user posted image user posted image , točno tko.

Bobby.
Ni toliko debata o tem - s kakšnim minimumom lahko preživiš otroka skozi tekoči mesec koliko pšotrebuješ meečno, da ima otrok nek povprečen normalen standard.

Kot pa sem že povedala. Pri ločitvni pa se računa sledeče - koliko denarja je potrebno, da otrok obdrži ISTI standard (nivo) kot ga je imel pred ločitvijo. In če ima oče 2000€plače, mama pa 500€ - je popolnoma jasno, da bo oče prispeval krepko več kot polovico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
15.1.2008 6:20:14   
maruškaŠ
p.s. znesek mesečno prejete preživnine za mojega sina je 112€.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
15.1.2008 8:37:30   
tina a
IZVIRNO SPOROČILO: kren

Če je doba mati - glede tega ji v osnovi nimam kaj očitat, čeprav za moje pojme preveč lahkomiselna in naivna, zato bi tudi rad bil nekoliko bolj "prisoten2. Pa tudi nočem da bi se kaki souporabnik, prisklednik priklopil na tistih 300 E


V tem grmu tiči zajec!!!!! Če vprašaš mene. Kot bi poslušala svojega ex moža.

Priznam samo eno stvar ... Pri preživnini 300eur mogoče malček pretirava. Jaz sem toliko predlagala za dva šoolobvezna otroka. Pa se je pritožil na sodišču med obravnavo in je sodnica predlagala 250 eur.

Imam pa prijateljico, ki za svojega otroka dobi 250eur. Tako, da ni čisto nemogoče, da tvoja bivša žena ne bi dobila dodeljeno 300 eur.

Kren ... prebrala sem vse poste, ki so se objavili na tej temi. Bila presenečena nad odzivom mamic, ki so ti user posted image . Ampak predvidevam, da nobena od njih ni ločena in da skupaj skrbijo za otroke. Kajti če bi bila, bi kaj hitro preračunala vse možne in nemožne stroške. Ko sem se jaz ločevala, sem se vsedla za mizo, povlekla ven vse položnice in šla računat. Prišla sem do zneska, ki me je dobesedno šokiral. 90.000 sit na otroka (mesečni stroški na enega otroka, če deliš z dva prideš na 45.000 sit na starša na otroka). Vrjeti nisem mogla. Tukaj je všteto hrana, elektrika, voda, telefon, televizija, najemnina (v primeru da si v najemu), ogrevanje, šolski stroški (hrana v šoli, šolske potrebščine, športni dnevi, dodatni stroški v šoli za papir, fotokopije, različna gledališča, tehniški dnevi), obleke in obutev, interesne dejavnosti in tekoči stroški (npr. rojstni dnevi prijateljev, kakšna igrača, v mojem primeru takrat tudi obiski zobozdravnika).

To vse sta že MaruškaŠ in Darja Kos napisali in v tem ni nobenega dvoma.

Ne gre za "osuševanje" bivšega partnerja, ampak gre za zagotovitev enakega standarda otroku(om).


In Kren če mene vprašaš se ti najbolj bojiš, da bo šel denar, ki ga ti namenjaš otroku za njene potrebe kot bi lahko npr bile obisk frizerja, fitnesa, kozmetičarke, obleke ... ali pa še huje ... da bo s tem denarjem kupovala stvari za novega partnerja - po tvojem prisklednika. (uf kolk sovražim to besedo).

Vse pri tebi se vrti okoli denarja ... pa kd da več in kdo ga bo uveljavljal v davčno olajšavo ... in take naprej. V tvojem pisanju jaz nisem zasledila niti malo ljubezni do otroka. Oprosti lahko da se motim ... ampak vse se vrti okoli eur... Saj vem - pri denarju se vse neha!!!!


Ljubezen, ki jo dajeta (če jo daješ ti dvomim) otroku ... je neprecenljiva!!! Te se ne da meriti v denarju in to bi te moralo skrbeti!!!


_____________________________

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu kren)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
15.1.2008 8:43:21   
Anonimen
Preživnina naj bo v taki višini, da je otrok lahko v istem udobju kot pred ločitvijo. Seveda matere pretiravajo, ko napišejo take zneske po 300€. To je preveč, saj je treba upoštevati plačilni razred bivšega, pa seveda ves tisti seznam, ki ga je mama napisala naj gre cca. na pol. Saj mora tudi mama prispevati k šoli, pa obleki, pa hobijem...ni tako? Ste pozabili na mamo, ki zahteva preživnino? 
Zame osebno so tile zneski zelo oderuški. Tako zelo, da mi je kar slabo, ko pomislim, kako potem bivši živijo s preostalim denarjem. Ja, vsi smo ljudje.

Na srečo lahko rečem samo še to, da hvalabogu sodišče take oderuške zneske zbija oz. jih ne dopušča.user posted image

(odgovor članu tina a)
  Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
15.1.2008 9:46:52   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: Didlina

Preživnina naj bo v taki višini, da je otrok lahko v istem udobju kot pred ločitvijo. Seveda matere pretiravajo, ko napišejo take zneske po 300€. To je preveč, saj je treba upoštevati plačilni razred bivšega, pa seveda ves tisti seznam, ki ga je mama napisala naj gre cca. na pol. Saj mora tudi mama prispevati k šoli, pa obleki, pa hobijem...ni tako? Ste pozabili na mamo, ki zahteva preživnino? 
Zame osebno so tile zneski zelo oderuški. Tako zelo, da mi je kar slabo, ko pomislim, kako potem bivši živijo s preostalim denarjem. Ja, vsi smo ljudje.

Na srečo lahko rečem samo še to, da hvalabogu sodišče take oderuške zneske zbija oz. jih ne dopušča.user posted image


In upam si trdit, da nisi bivša, ker bi takoj drugače govorila. Sicer pa ne prispevata pol pol, ampak v istem razmerju kot so njuni dohodki, kar je lahko 50:50, 60:40, 70:30 in vse podobne možne kombinacije. In ne poznam mamice, ki bi na račun preživnine bivšega uživala ugodje.

Se pa strinjam, da mora otrok obdržati isto ugodje kot pred ločitvijo - kar pomeni, da v nekaterih primerih 300€ ni prav nič pretirano.

Moj bivši prispeva 112€ mesečno za sina - on je prepričan, da bom od tega zneska obogatela.

p.s. Didlina? Naredi izračun (primer imaš že napisan)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
15.1.2008 9:54:48   
tina a
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

Moj bivši prispeva 112€ mesečno za sina - on je prepričan, da bom od tega zneska obogatela.



Enako. Jaz dobim sicer malenkost več - skupaj 250 eur.

Mesec pa preživimo s cca. 1000eur - trije. Stroški znašajo (položnice + najemnina) cca 500 eur, hrana cca. 350 eur in cca. 150 eur za vse ostalo ...

Tako da sem zaradi 250 eur veliko bogatejša ... Moram priznati ... hodim na fitnes (kar mi je očital moj ex, rekel je celo da mi ga on plača), kozmetičarki ... pa še zdajšnjemu kaj kupim ... I WISH!!!!!

_____________________________

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
15.1.2008 10:29:24   
maruškaŠ
Samo to - meni moj bivši vsako leto plača morje s temi 112€ na mesec (po njegovem mnenju). Huh. Se mi pa ne da vlačit po sodišču, da bi izbojevala še ne vem koliko več - pa priznam - plača redno.

Večji nakupi so pa tko moji (računalnik, kolo, TV, oprema za otroško sobo) - že tako in tako je prepričan, da se vsi živimo od njegovega denarja.

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
15.1.2008 12:23:04   
tina a
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

Samo to - meni moj bivši vsako leto plača morje s temi 112€ na mesec (po njegovem mnenju). Huh. Se mi pa ne da vlačit po sodišču, da bi izbojevala še ne vem koliko več - pa priznam - plača redno.

Večji nakupi so pa tko moji (računalnik, kolo, TV, oprema za otroško sobo) - že tako in tako je prepričan, da se vsi živimo od njegovega denarja.


No moj ex tudi ... kak dan dva zamude ampak nakaže pa ... tudi avgustovsko preživnino je nakazal kljub temu, da mi je rekel, da mi ne pripada ker je imel otroke on 14 dni ...

Jaz sem mu letos prvič dala kopijo celotnega računa za šolske potrebščine ... če bi se mogoče zmotil in slučajno nakazal ... pa se žal ni ... Tako da imam vse nakupe na svojih rokah ... Mi pa ogromno pomaga moj partner, ki včasih kakšno zadevo kupi namesto mene. Tako je mala letos dobila flauto, ki si jo je full želela.

_____________________________

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Kaj bo reklo sodišče?
15.1.2008 13:05:35   
maruškaŠ
No moj ex tudi ... kak dan dva zamude ampak nakaže pa ... tudi avgustovsko preživnino je nakazal kljub temu, da mi je rekel, da mi ne pripada ker je imel otroke on 14 dni ...

Jaz sem mu letos prvič dala kopijo celotnega računa za šolske potrebščine ... če bi se mogoče zmotil in slučajno nakazal ... pa se žal ni ... Tako da imam vse nakupe na svojih rokah ... Mi pa ogromno pomaga moj partner, ki včasih kakšno zadevo kupi namesto mene. Tako je mala letos dobila flauto, ki si jo je full želela.


Tega moj bivši še ni stuhtatl (da ne bi plačal avgusta) - pa tudi če bi - bi mu povedala, da je to mesečni povpreček glede na celo leto - oziroma, da že tko in tko plačuje pod povprečjem in naj ne izziva. Tut pri nas je tako, da se s z mojim partnerjem angažirava in poskrbiva, da ima mali vse kar je treba. Na morje ga peljeva midva - atek mu pa to samo obljubi, pelje ga pa ne. Predlani je šel atek s punco na morju, pa je malemu celo razglednico poslal?! Sicer mu atek kupi tudi nekaj oblačil in igračk (vendar to pri njemu tudi ostane). Pa si rečem - vsaj tam ima.

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?