hanna1
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka bula je drobovina zmleta (ušeca,pa rilec kuhan in postrgan dol,pa malo mesa-take stvari,ki niso drgač najbolj uporabne),pa riž in ječmen poleg z začimbami(vse skuhano in dobro premešano)--pri kolinah to napolnijo v debelo črevo in pol to spečeš--meni je to njami..... ewwww evil recipe .... sestavine se res grozne slišijo,sam je res dobro--pa res je,da vsak ne nardi enako dobro--pr mojemu oma nardijo za vse prste polizat ripičev zos je pa krompirjev zos kako pa to nardiš? me zanima recept in mnenje a je to okusno (tud če bom pol ewww delala) kej čebule, pasiraš al kaj? ..krompir skuhaš,kot za pire,jaz dodam poleg sol,lovorjev list ,kumino v prahu in česen v prahu,ko se to kuha.Nato posebej nardim prežganje---Na malo maščobe pražim moko,dodam malo drobno sesekljane čebule--lahko tudi por-- in mešam da malo porumeni.Nato dodam malo mezge,še malo mešam in zalijem z malo mrzle vode,da lahko razmešam,ostalo dodam krompirjevo vodo,ki sem jo odlila s krompirja,preden sem ga pretlačila.Nato naj to prežganje (prenih)malo časa vre in če imaš kakšno kumarico doma jo naribaj malo v to prežganje,da vre par minut in nato vse zliješ na pretlačen krompir,ter še malo vre--to je kaj gosto--recimo tako kot pire ali malo manj,če ne maraš tako gosto--to je čist stvar okusa--zalivaš pa glede na gostoto--s krompirjevo vodo--jes ta zos obožujem--posebej s kumarami--eni dajo namesto kumar tudi hren--pač malo eksperimentiraš.... Bla-bla--kok sem čudno napisala