|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: najemniška stanovanja
17.9.2007 12:48:51   
Nika v službi
Sazi, to je online izračun na NLB, si lahko sama izračunaš, če daš vhodne parametre noter.

Katera banka pa daje tako ugodne kredite?! Ker to je izredno ugodno!!

Sicer so ogromne razlike predvsem glede na dobo odplačevanja. Izračuni itak kažejo, da se kreditov nad 20 let ne splača jemati, ker jih noro preplačaš, ampak nekateri pač ne morejo drugače.

Sama nimam kredita, zato iz lastnih izkušenj ne morem povedati. Si pa lahko vsaj orientacijske izračune narediš na www.nlb.si.

Za 100.000€ kredita na 10 let je mesečni obrok po takem izračunu nekaj čez 1.000€!

Kolegica dela pri Bank Austria oz. sedaj Unicredit in ima ful dobre pogoje za najem kredita, pa mi je prav tako povedala, da bi za 140.000€ kredita na 30 let plačevala okoli 850€ mesečno.

Torej, tile online izračuni kar štimajo....

Res ne vem, kako si ti dobila tak ugoden kredit.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: najemniška stanovanja
17.9.2007 13:12:31   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

[
Tole je pa zelo odvisno od tega pri kateri banki in kakšen kredit. Kjer imam kredit jaz, plačujem za 100.000 EUR kredita na 15 let 760 EUR, za zgornje podatke (130.000 na 30 let) pa bi prišlo 653 EUR, kar je VELIIIIIKO manj kot 900 EUR.


Sazi, prosim napiši pri kateri banki imaš kredit. Ker to je res ugodno. Lahko tudi na ZS.

Online izračuni drugače ne držijo - se da dosti bolj ugodno kredit dobit in to sem ugotovila že pri prvem obhodu bank. Ko sem lani gledala online izračune, sem se skoraj zjokala - mogoče so jih zdaj že prilagodili. user posted image  Zdaj sem že veliko bolj optimistična. user posted image



(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: najemniška stanovanja
17.9.2007 13:24:41   
sazi
nočem delat reklame in propagirat zadeve, kot blazno ugodne, ampak se ponudbe res razlikujejo
informativni izračuni so realni, če se nič ne pogajaš, pa marsikje niti niso potrebna ne vem kako velika pogajanja, pa dobiš nižjo obrestno mero
res je, da imam kredit vezan na LIBOR in je zato tudi bolj ugoden - sprejemam tveganje z spremembo tečaja CHF-EUR, ampa so razlike tako velike in predvidevanja zaenkrat ne napovedujejo kakšnih velikih rasti ali padcev tečaja, tako da sem se odločila za to varianto, pa še možnost je menjave vezave z LIBOR na EURIBOR, če se odločim, da bi mi bilo to ugodneje (če bi libor začel rasti hitreje od euriborja).
kredit sem vzela pri Hypo, hvalit jih pa nočem preveč, ker so mi pobrali ogromno časa in živcev, da smo vse uredili, ampak zdaj štima
sem pa pri njih odprla račun, vzela zraven vse dodatno, da sem dobila ugodnejši kredit (hyponet, mastercard... - ampak ti stroški so majhni v primerjavi že z samo 0,1% obresne mere na tak znesek).

Pa kot rečeno, tveganje glede nihanja vrednosti valut obstaja, tako da če se odličite za kaj takega in se situacija drastično poslabša... ne krivite mene za to "reklamo"
sama sem se znašla v položaju, ko sem ocenila, da sprejmem zadevo -- saj če zdaj plačujem toliko manjše obroke, imam še vedno kar nekaj rezerve, če se tečaj spremeni...

je pa moj zgornji izračun narejen po informativnem izračunu Hypo banke - hipotekarni kredit vezan na CHF

za primerjavo, kredit z istimi ugodnostmi pri isti banki, bi bil pri vezavi na Euribor za 13% dražji, torej bi namesto 760 eur plačevala 880 - kar se mi zdi zelooo veliko

pa še nekaj o najemanju kredita - povečini zahtevajo, da imaš sklenjeno življenjsko zavarovanje, če vzameš hipotekarni kredit. Svetujem, da si ga prej uredite sami tam, kjer vam to ustreza, saj sem ga sama "morala" vzeti pri njihovi zavarovalnici, ker ga prej nisem imela...

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: najemniška stanovanja
17.9.2007 13:55:27   
Nika v službi
Sazi, hvala za podrobnejša pojasnila. Sedaj je malce bolj jasno, ja.
Nisem vedela, da se dejanski izračuni toliko razlikujejo, sem sicer predvidevala, da je mogoče izpogajat nekaj nižjo obrestno mero, ampak da so razlike take, pa nisem slutila.
Tudi pri Hypo bank mi online izračun namreč vrže preko 1.000€ mesečne anuitete za 100.000€ hipotekarnega kredita na 10 let v CHF, torej so tvoje pogajalske sposobnosti res velike. user posted image


Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: najemniška stanovanja
17.9.2007 14:08:41   
sazi
tvoje pogajalske sposobnosti res velike


ehm, da mi ne bo preveč nerodno...

nekje si morala narobe napsati v info izračunu, ali pa si na napačnem obrazcu, ker na njihovem info izračunu 100.000 EUR na 180 mesecev (15 let), brez odprtja računa, mastrecarda in pogajanja nanese 800 EUR.

vem za primere, ko so dobili slabšo in pa tudi boljšo obrestno mero od mojeuser posted image  - torej so njihove pogajaslke sposobnosti precej boljše - sicer pa, če bi vedela, za te ugodnejše mere pred sklenitvijo, bi še kaj poizkušala pri pogajanjih, tako sem imela pa do takrat informecije samo o višjih obrestnih merah in sem bila s svojo zadovoljna

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: najemniška stanovanja
17.9.2007 15:06:14   
Nika v službi
Ne, sazi, dala sem 100.000€ na 10 let in odkljukala vse tri opcije - dodatni pogajalski popust, odprtje računa in MC.

Od tu torej razlika očitno.


(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: najemniška stanovanja
17.9.2007 15:18:46   
Olivija
Sazi hvala! user posted image  Res si mi pomagala. Hypo sva si prišparala za na konec in bova še ta teden tja skočila.

Glede Liborja sem pa enakega mnenja.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: najemniška stanovanja
17.9.2007 16:05:27   
pety78
Midva sva vzela cca 110.000 EUR kredita, del kredita na 20 let, del pa na 15 let in plačujeva cca 750 EUR na mesec. Ja, kaj češ, drugače ne gre. Se je pa treba pogajat, ja. 

_____________________________



(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: najemniška stanovanja
17.9.2007 16:08:51   
pety78
Evo, Sazi, sem sedaj prebrala še tvoj članek...Isto je bilo pri nas, tudi smo mogli vzeti eno življenjsko (nisem pristala na dveh), pa mastercard, ....

_____________________________



(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: najemniška stanovanja
18.9.2007 7:39:54   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Midva sva vzela cca 110.000 EUR kredita, del kredita na 20 let, del pa na 15 let in plačujeva cca 750 EUR na mesec. Ja, kaj češ, drugače ne gre. Se je pa treba pogajat, ja. 


Ta vsota in predvsem obrok sta mi pa tudi všeč user posted image . Edino za Mastercard nevem, imam ravno čisto svežo Viso in ne bi rada imela 5 kreditnih kartic.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: najemniška stanovanja
18.9.2007 12:31:49   
sazi
Nika v službi (jaz sem pa Sazi v službi) - sem ugotovila, da je razlika v tem, da ti gledaš za 10 (120 mesecev), jaz imam pa kredit za 15 let (180 mesecev).

kreditna kartica - hja, jo zdaj imam, ampak je ne uporabljam - zaenkrat.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: najemniška stanovanja
18.9.2007 13:25:57   
Nika v službi
Sazi (v službiuser posted image ), saj to sem ti hotela povedat, mogoče bi morala poboldat, da bi bilo bolj jasno. Tu je razlika, ja.

Kakor koli že, poanta vsega je v tem, da se je res treba fino pozanimat pri različnih bankah glede kreditov. Edino kar je malce neugodno, postati moraš njihov komitent (praviloma), kar pomeni prenos TRR na novo banko, pa potem moraš plačo tja dobivat, itd. Drži, a ne?
Zadrega postane, če nekdo dela na določeni banki, kjer ni ravno zaželeno, da imaš račun drugje, pogoji kredita so sicer zelo ugodni, ampak mogoče bi vendarle kje drugje dobil še boljše.... Kolegica ima tak primer.

Kreditne kartice niso bav-bav, če jih znaš pametno uporabljati. Jaz jih imam 4 in zelo dobro shajam z vsemi. Pravzaprav sta vsaj 2 različni skoraj nuja, ker se včasih zgodi, da katera kje ne zagrabi ali je ne sprejemajo. Jaz pal veliko potujem in je več kreditnih kartic zelo priročno.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: najemniška stanovanja
18.9.2007 13:29:05   
miha_b

Edino kar je malce neugodno, postati moraš njihov komitent (praviloma), kar pomeni prenos TRR na novo banko, pa potem moraš plačo tja dobivat, itd. Drži, a ne?
Zadrega postane, če nekdo dela na določeni banki, kjer ni ravno zaželeno, da imaš račun drugje,


lahko imaš samo gotovinski račun in ni potrebe da se gor nakazuje plača
in ja zadrega je (odvisno od normativov in pripadnosti), ni pa nujno da se to izve... pač ne poveš

miha

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: najemniška stanovanja
18.9.2007 13:31:38   
Nika v službi
Če preneseš tja plačo, se izve, zelo hitro, veš.

Nisem pa vedela, da tudi gotovinski račun šteje.... Samo kakšna sredstva pa moraš imeti gor, a ne? Ker samo na lepe oči ti ne bodo dali 150k€ kredita ali pač?

S krediti res nimam osebne prakse, zato ne želim biti preveč pametna.

Popravi me, prosim, če je moje razmišljanje napačno.

(odgovor članu miha_b)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: najemniška stanovanja
18.9.2007 13:35:04   
Magi*
sazi, eno je za koliko se prodajajo stanovanja, drugo pa za koliko se prodajo. no, naše stanovanje je v stari popolnoma prenovljeni hiši, v odličnem stanju, na zelo dobri lokaciji. vem pa koliko so približno cene, ker se sosednja stanovanja na veliko prodajajo (stari ljudje umirajo in njihovi potomci potem stanovanje prodajo). tudi sama spremljam cene na trgu, ker nameravamo v prihodnosti prodati... so pa oglaševane cene takih stanovanj zelo različne (od 160.000€ vse do 300.000€), govorim o podobnih kvadraturah in lokaciji.

če pa bi bile cene še višje, pa zame toliko bolje.

glede kredita na 30let (130.000€) je pa res, da pride začetna mesečna anuiteta okoli 900€. me je zdaj skoraj na rit vrglo. sodeč vsaj po on-line izračunih.

zdaj vidim, da sem imela ne samo pamet, ampak tudi srečo, da sem daleč nazaj zatežila, da sva kupila stanovanjce, ker si zdaj tega ne bi mogla privoščiti. če pomislim, kako enostavno je bilo takrat kupiti stanovanje. no, relativno enostavno. oba pogodbo za NDČ, nič otrok, nič obveznosti... zdaj je situacija precej drugačna. res je, se strinjam.

drugače pa je moja soseda sedaj (kredit odplačuje že 3 leta) šla še na 3 banke in dobila konkurenčne ponudbe obstoječemu kreditu in s temi šla na svojo banko. in se je spogajala, da so ji spremenili pogoje kredita! bo sedaj plačevala bistveno manj.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: najemniška stanovanja
18.9.2007 13:36:27   
miha_b
Ali je res pogoj da vzameš kredit pri banki da na račun pri njih dobivaš tudi plačo?

Kredit lahko pridobite ne glede na poslovno sodelovanje s **** banko, vendar le, če na svoj račun prejemate redne mesečne dohodke (plača, pokojnina, renta).

tko piše pri eni banki, sem šel pogledat

miha

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: najemniška stanovanja
18.9.2007 13:36:30   
sazi
lahko imaš samo gotovinski račun in ni potrebe da se gor nakazuje plača


pri mojem najemu kredita je bil pogoj, da na novoodprti račun prejemam plačo - v pogodbi celo piše, da če neham prejemati plačo na ta račun, se mi obrestna mera dvigne za 2% !!!! kar je OGROMNO

se pa strinjam, da zna biti neugodno, če si na eni banki in želiš sprejeti pogoje za drugo banko

kreditne kartice - do zdaj sva z možem uporabljala le njegovo - itak jo večinoma potrebujem za nakupe preko spleta. Enkrat bo pa tudi moja prišla v veljavo.

(odgovor članu miha_b)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: najemniška stanovanja
18.9.2007 13:38:10   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

drugače pa je moja soseda sedaj (kredit odplačuje že 3 leta) šla še na 3 banke in dobila konkurenčne ponudbe obstoječemu kreditu in s temi šla na svojo banko. in se je spogajala, da so ji spremenili pogoje kredita! bo sedaj plačevala bistveno manj.


Eko, točno to je bil moj nasvet moji kolegici z banke. Dobi ponudbe od drugih in pojdi na svojo banko (ker moraš biti kao lojalen, sicer te imajo hitro v šah-matu) ter zdilaj boljše pogoje.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: najemniška stanovanja
18.9.2007 13:41:21   
miha_b

šla še na 3 banke in dobila konkurenčne ponudbe obstoječemu kreditu in s temi šla na svojo banko. in se je spogajala


še dobro da se to da user posted image user posted image  , drugače bi bila taka kriza kot v ameriki (tam niso glih dobrosrčni) in bi bili vsi ki ne zmorejo ob svojo nepremičnino

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: najemniška stanovanja
18.9.2007 13:42:23   
Nika v službi
Miha_b, večinoma ima(m-j)o sredstva (vsaj tista omembe vredna) v obliki plače, zato je pač pri večini bank (če že ne pri vseh) po moje to kar običajna praksa, da zahtevajo priliv OD-ja.

Najbrž so možnosti tudi druge, vendar so potem pogoji kredita nekonkurenčni.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: najemniška stanovanja
18.9.2007 13:49:45   
miha_b
mogoče res ja
pa naj kolegico postran gledajo, ona se jim bo pa smejala z nižjimi anuitetami  hehe

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: najemniška stanovanja
18.9.2007 13:52:00   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: miha_b


šla še na 3 banke in dobila konkurenčne ponudbe obstoječemu kreditu in s temi šla na svojo banko. in se je spogajala


še dobro da se to da user posted image user posted image  , drugače bi bila taka kriza kot v ameriki (tam niso glih dobrosrčni) in bi bili vsi ki ne zmorejo ob svojo nepremičnino


hm, zdaj se to še da. če pride do tega, kar je bilo v Ameriki, ti nihče več ne bo pomagal.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu miha_b)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: najemniška stanovanja
18.9.2007 20:36:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

IZVIRNO SPOROČILO: miha_b


šla še na 3 banke in dobila konkurenčne ponudbe obstoječemu kreditu in s temi šla na svojo banko. in se je spogajala


še dobro da se to da user posted image user posted image  , drugače bi bila taka kriza kot v ameriki (tam niso glih dobrosrčni) in bi bili vsi ki ne zmorejo ob svojo nepremičnino


hm, zdaj se to še da. če pride do tega, kar je bilo v Ameriki, ti nihče več ne bo pomagal.


Do krize ni priššlo zato, ker bi se ti ljudje oz. družine tako dobro spogajali o višini obrestne mere.

Do zloma je prišlo, ker so na eno nepremičnino vzeli več kreditov in hipotek, k ijih sedaj ne morejo plačevati. Do tega pri nas težko pride, ker takšne večkratne hipoteke niso praksa pri stanovanjskih kreditih.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: najemniška stanovanja
19.9.2007 8:59:08   
miha_b
že samo hipotekarni krediti (teh je največ v zda) so čisto drugačni od naših. tam dobiš kredit skoraj v celi vrednosti nepremičnine, medtem ko pri nas samo 50% vrednosti nepremičnine.
poleg tega so se nepremičnine v zda pocenile (ja tudi to je možno!!!)
in sedaj imajo familije kredite v večji vrednosti kot je njihova nepremičnina s katero je kredit zavarovan
in tako naj..bejo banke in višanje obrestnih mer ... kriza je tu

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: najemniška stanovanja
19.9.2007 11:29:28   
Anonimen
Mi smo trije-majhno dete.
Najemnina 125E za celo bajto+ stroški seveda.

Me pa zanima, kolikšna je vaša plača, da vam dajo 130.000 EUR kreditauser posted image

Kaj plači združite, ali kako? Se gleda samo ena plača? Mož ima že en majhen kredit za odplačevat ( še 5.000 EUR), jaz bi pa nase vzela kredit za neko stanovanje ali hišo, ko najdeva.
Me pa zanima, koliko si naj dvignem plačo, da mi bi kdo odobril kakšnih 50.000 EURuser posted image  
Recimo, da kupimo hišo, ki je vredna 50.000 EUR, katera banka da največ vrednosti nakupa?

Kje je fora, če mi dajo samo recimo 20.000?
Kje naj pa vzamem razliko?!user posted image user posted image
Se da to kako zglumit, da kje dobiš ves denar?

(odgovor članu miha_b)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?