|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: vegetarijanček
26.9.2007 12:48:41   
mika
Saj marsikaTERI OTROK NE VZAME KAKE HRANE TAkoj, pa jo kasneje vzljubi, tak da probaj še tu pa tam. PO MALEM.


se strinjam. tud vmes imajo finte...naša včasih pri kosilu noče mesa, pa je samo prilogo, drugič je obratno, tretjič poje vse.

ko je naša bila dojenčica, ni hotela jesti samo meso, ampak sem ji zraven zmešala sladko ali kislo smetano. usta je tako hitro odpirala, da je nisem folgala tako hitro hranituser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: vegetarijanček
26.9.2007 12:50:29   
Bubilu
IZVIRNO SPOROČILO: strunjan11

Otroku  ponudimo tisto kar naj bi po našem prepričanju jedel in mu bo koristilo. Pa naj bo to meso ali pa samo zelenjava, stročnice, izdelki iz soje...   Otrok hitro pokaže kaj mu je všeč in česa ne mara.
Če ne mara mesa, bo pač jedel kaj drugega. Zaradi tega sigurno ne bo podhranjen, slabokrven.  Če bo imel ustrezno prehrano  se bo normalno razvijal.


user posted image

_____________________________

Hush little baby dont say a word, mama´s gonna buy you a mocking bird.And if that mocking bird won`t sing, mama`s gonna buy you a diamond ring...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: vegetarijanček
26.9.2007 13:09:53   
Njuškalo
IZVIRNO SPOROČILO: Bubilu

Jest se tud zdej tu lovim. Fantej je star 7 mesecev in valjda že je GH. Doma mu ne mislim pripravljat mesa, bo ga pa jedel (če bo želel) V jaslih oz. vrtcu. Rešujema pa te zadeve tko, da mu v kašice mešam skuto, kislo smetano, zdej bo začel tud počas dobivat navaden jogurt, ko bo cajt pa še sojo, sejtan, jajca. Tko da neb smelo bit težav. Sm pa delala diplomsko na to temo, mnenja pedijatrov so si seveda različna, načeloma pa ne bi smelo prit do nobenih težav ob uravnoteženi ovo-lakto vegetarijanski prehrani. No kot sem že prej napisala, moj bo vseeno imel možnost izbire v vrtcu in pri babicah, pa seveda ko bomo jedli "zunaj".




Jaz sem tudi tako delala.Samo, ker je otrok navajen od doma, da mesa ne jemo, ga je hitro začel zavračati v vrtcu.V šoli pa ni šans, da bi ga jedel!Jaz sem mu rekla, če hoče, naj ga, pa ga noče..kar je itak logično, saj vsak več ali manj prakticira naprej, kar je navajen doma.
Tista družina, ki jo je Nuala opisala, se je pa tega lotila na napačen način.Če se že gremo vegeterijanstvo, moramo hrano dobro poznati, dobro znati kombinirati in tako dalje.Poznam tudi sama nekatere, ki so vegiji, otroci v vrtcu ne smejo jesti mesa, doma pa niti ornk kosila potem ne dobijo, ampak jih na hitro nafilajo s smokiji itduser posted image No,tega pa jaz ne podpiram, potem naj pa otroci raje jejo meso, če ne gre drugače.
Jaz sem pri svojem vedno pazila, da sem mu kuhala pestro, pa res vse, kar se spomneš edino v receptih sem meso zamenjala s sojo.Imamo pa vegiji veliko izbiro, tako da to sploh ni bila težava.Sem pa pediatrinji povedala, da smo vegeterijanci, pa ji je bilo to čisto všeč, ker je bil otrok vedno zdrav, lepo je napredoval.Tudi ginekologu sem povedala, pa je rekel, da v tem ne vidi nobenega problema, edino, da naj pazim, da jem dovolj mlečnih izdelkov.
Doroteja, me pa zanima, kako to, da si vegan?Mislim, kako to, da iz zdravstvenih vzrokov- je to torej po nasvetu zdravnika?

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Bubilu)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: vegetarijanček
26.9.2007 13:35:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Bubilu

IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

Sploh tamalemu sem zaradi pomanjkanja železa začela sedaj devat govedino, ki je drugače nikoli nismo jedli.


Jst sm bla večino otroštva slabokrvna pa sm papcala meseka...

To je bilo meni tudi vedno zanimivo, da ko sem jedla meso, sem imela hemoglobnim čisto v k..., ko pa sem ga nehala, se mi je pa ful popravil.user posted image Pa ne samo v otroštvu, tudi v odrasli dobi.

Jaz poznam nekaj mamic, ki mesa ne dajejo otrokom in jih tudi pediatri na nek način podpirajo ali pa vsaj ne težijo, temveč namesto teženja raje svetujejo, kako prehranjevati otroka, da bo dobil vse potrebno. Torej se da. Če si slučajno kje iz Posavja, doroteja, potem vem za enega pediatra, ki ti bo pomagal z nasveti.
Aha, zdajle sem šele videla, da otrok zavrača meso. Jaz mislim, da pri tej starosti še res ne rabiš silit otroka z mesom. Počakaj še en čas in sprobaj kasneje. Moja ga je tudi od začetka ful zavračala, pa sem ji ga kasneje ponudila, okrog 1 leta šele, pa sem jo pustila nekaj časa pri miru, pa smo potem spet probali čez mesec ali dva in je počasi vzljubila tudi meso.


(odgovor članu Bubilu)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: vegetarijanček
26.9.2007 14:10:46   
Naja30
No, jaz sem pa slišala, da nekateri pediatri so pa razumevajoči do vegetarijancev.

Sama nisem vegetarijanka, poznam pa veliko primerov otrok, pa jim nič ne manjka. Edino kar je res, treba je otroku dajat nadomestke kot je soja, jajce in drugo, niti ne vem kaj. Tudi v vrtcu smo imeli nekaj vegetarijancev. Tisti, ki so jim starši pripravljali hrano pametno, so bili ok. Nekateri so bili pa malce bledi, ker je to res bila ideja staršev, ampak namesto da bi jim dali nadomestke, so se filali samo z OH.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: vegetarijanček
26.9.2007 14:21:29   
jooly
Vsak je svoje sreče kovač.
In zaenkrat pač ti kuješ srečo še za svojega otroka.
Sem pa prepričana, da z mesom ne moreš doseči kakšne posebne sreče... Vse kar rabi, lahko dobi brez mesa.

Pa srečno.user posted image

če jst ne bom v nedelo na lotu zadela...user posted image


_____________________________

Na koncu je vedno dobro. Če ni dobro, še ni konec.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: vegetarijanček
26.9.2007 19:11:57   
Shania
Hvala Bogu, ali komerkoli pač, za pozitivne izjeme, ki se najdejo na tej strani. user posted image  

Samo vprašanje za tiste, ki otroku dajejo meso, ker je zdravo. Sploh rdeče. A res mislite, da so kravice, prašički in ostali gojeni na sveži lepi travici, kjer so celi dan lepo na svežem zraku in sončku? 

Ker žival oz. meso živali, katera je nafilana z antibiotiki, hormoni, kostno moko ... ter vzrejena pod nemogočimi pogoji in zaklana na še bolj nemogoč je daleč stran od pojma "zdravje" user posted image  Samo toliko, ker je bilo ravno o zdravju govora in res nisem mogla biti tiho.

Nivess, ja, mi je PC zapiskal.


_____________________________

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu jooly)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: vegetarijanček
26.9.2007 19:49:35   
Anonimen

Nivess, ja, mi je PC zapiskal.



Zapiskal, zamjavkal, zalajal, zakokodakal, zabrundal, watever ...user posted image


faca siuser posted image

(odgovor članu Shania)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: vegetarijanček
27.9.2007 12:42:42   
mika
Hvala Bogu, ali komerkoli pač, za pozitivne izjeme, ki se najdejo na tej strani. ZAKAJuser posted image  sorry črke- ne kričimuser posted image . vsak naj je kar mu odgovarja iz kakršnihkoli razlogov. ne vidim razloga, da bi komurkoli ploskala.

Samo vprašanje za tiste, ki otroku dajejo meso, ker je zdravo. Sploh rdeče. A res mislite, da so kravice, prašički in ostali gojeni na sveži lepi travici, kjer so celi dan lepo na svežem zraku in sončku?

Ker žival oz. meso živali, katera je nafilana z antibiotiki, hormoni, kostno moko ... ter vzrejena pod nemogočimi pogoji in zaklana na še bolj nemogoč je daleč stran od pojma "zdravje" Samo toliko, ker je bilo ravno o zdravju govora in res nisem mogla biti tiho.

pa sej za sadje in zelenjavo velja enako. pošpricano je z ne vem kakšnimi kao bio strupi in če bi se ozirali na to, bi lahko živeli samo od sončne energije, pa še to je nevarno.
zaupamo pač kontrolam, ki jih izvajajo in jemo kar nam ponudijo.

jaz danes kuham golaž iz hobotnice, tud ta je morala umret. pa kaj naj zdaj-nehamo jest? 

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: vegetarijanček
27.9.2007 16:45:21   
Shania
A sem komu rekla, naj jeha jest meso? Ne. Mene sploh ne zanima kaj ti ješ in kaj ne, odgovorila sem, ker je bilo napisano, da je redeče meso zdravo. In, ker to sploh ni res.

A ti misliš, da je vegetarijanstvo zgolj prehranjevanje z zelenjavo in črtanje mesa? user posted image  No, ni.

Pa v bistvu se sploh nisem mislila vmešat v debato vegetarijsantvo:mesojedstvo in res niti nočem debatirat o temu z določenim segmentom ljudi, zato sem bom tudi iz te debate umaknila.

Javila sem se zgolj zato, ker je bilo napisano, da je rdeče meso tako zelo zdravo. user posted image

_____________________________

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: vegetarijanček
27.9.2007 17:06:17   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: Shania

A sem komu rekla, naj jeha jest meso? Ne. Mene sploh ne zanima kaj ti ješ in kaj ne, odgovorila sem, ker je bilo napisano, da je redeče meso zdravo. In, ker to sploh ni res.

A ti misliš, da je vegetarijanstvo zgolj prehranjevanje z zelenjavo in črtanje mesa? user posted image  No, ni.

Pa v bistvu se sploh nisem mislila vmešat v debato vegetarijsantvo:mesojedstvo in res niti nočem debatirat o temu z določenim segmentom ljudi, zato sem bom tudi iz te debate umaknila.

Javila sem se zgolj zato, ker je bilo napisano, da je rdeče meso tako zelo zdravo. user posted image


No, marsikatere študije govorijo, da je. Pa se ne bom spuščala v podrobnosti.
Ker sadje in zelenjavo jemo domače, ki je povsem naravno, meso pa vedno kupujemo na BIOkmetiji, kjer so tile tvoji uperduper futri prepovedani.

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: vegetarijanček
27.9.2007 18:15:13   
Naja30
Za pristaše mesa je meso zdravo, za pristaše "nemesa" pa druge stvari.

Odloči naj se vsak sam. Meni tudi ne paše meso jest, pa ne vem zakaj. Ampak to ne pomeni, da ga svojemu otroku ne bom dala. Ko bo dovolj stara, se bo že sama odločila, ali ga bo jedla, ali ne.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: vegetarijanček
27.9.2007 18:16:28   
Maxica
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Za pristaše mesa je meso zdravo, za pristaše "nemesa" pa druge stvari.

Odloči naj se vsak sam. Meni tudi ne paše meso jest, pa ne vem zakaj. Ampak to ne pomeni, da ga svojemu otroku ne bom dala. Ko bo dovolj stara, se bo že sama odločila, ali ga bo jedla, ali ne.


Se podpišem pod tole, z razliko, da meso jem.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: vegetarijanček
27.9.2007 18:53:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Ah, o tem bi se dalo razpravljati.


Res je. da ne napišem zgodbo mojih sosedov.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: vegetarijanček
28.9.2007 6:53:42   
mika
ker je bilo napisano, da je redeče meso zdravo. In, ker to sploh ni res.

ti je že LP odgovorila. moj namen posta je bil, da vse kar damo v usta (popijemo ali pojemo) ni zdravo, ker popolnoma vse kar kupimo vsebuje snovi, ki niso za naše telo. enkrat sem gledala oddajo o BIOkmetijah in imajo resnično stroge predpise. ogromno licenc vzamejo vsako leto, če se ne držijo vseh predpisov.

A ti misliš, da je vegetarijanstvo zgolj prehranjevanje z zelenjavo in črtanje mesa?
res je, da o vegetarijanstvu ne vem veliko, vem pa, da da vegetarijanska hrana ni samo sadje in zelenjavauser posted image . če bi se pa kdaj odločila za ta način prehranjevanja, bi se pa definitivno pozanimala pri strokovnjaku.

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: vegetarijanček
28.9.2007 7:35:44   
Njuškalo
Me pa prav zanima , kakšen strokovnjak bi to bil?Če bi se šla vegeterijanstvo, mislim, da bi kar sama morala dobit določene informacije, pa sestavine hrane, kombinacije...ker ne vem, če med našimi zdravniki obstaja strokovnjak za vegeterijanstvo.
Bi se pa dalo razpravljati o zdravosti ali nezdravosti mesa.Vegeterijanci smo mnenja, da, če ješ trupla, dele teles od nekoga, da to ne more biti zdravo.V velecenjeni goveji juhi je naprimer veliko kravjega urina zraven, to potrdi tudi vsak mesar, in po moji logiki to niti ni zdravo.Rdeče meso je vedno, tudi, ko sem bila manjša in sem jedla meso, veljalo za ne preveč zdravega.Zmeraj je bilo kot zdravo predstavljeno belo meso.Ko so se ljudje malo bolj začeli zanimati za zdravo hrano , pa so se pojavili reklamni oglasi: rdeče meso je zdravo, telo ga potrebuje.user posted image
Ne pa posploševat in se tolažit s tem, da je vse itak zastrupljeno.Tako hudo pa spet ni.Ne boste verjeli,ampak na zemlji še obstajajo kraji, kjer ni industrija razvita, kjer skorajda ne poznajo avtomobilov in tako dalje.Najbolj kritično stanje je v Ameriki, res, da ji Evropa lepo sledi, ni pa pri nas še tako zelo kritično, kot nekateri želite prikazati.Seveda poudarek na še, ker bomo kmalu tam, glede na porabo stvari, ki so za okolje škodljive.Vegeterijanci na dan prihranimo 2500 litrov vode, torej bodite samo veseli, da smo med vami, ki jo zaradi živinoreje porabljate ogromne količine.Jah,  to se vse sešteje na koncu koncev, ni važno le, kaj imaš na krožniku,ampak tudi,kako je ta hrana prišla do nas.
Še vedno je tako, da tisti, ki so na presni hrani naprimer, praktično niso bolni, kljub kao ful onesnaženemu sadju in zelenjavi.Za mesojedce je pa kar nekako logično, da na stara leta pride bolezen.Razen seveda nekaterih izjem.
Pa ne pravim, da sedaj takoj vsi nehajte jesti meso, to se bote že sami odločil.Ni pa potrebno takoj Shanie napadat, ker je mnenja, da rdeče meso ni zdravo...saj navsezadnje je to bistvo foruma-izmenjava mnenj.

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: vegetarijanček
28.9.2007 8:10:41   
mika
 

Ne pa posploševat in se tolažit s tem, da je vse itak zastrupljeno.Tako hudo pa spet ni.Ne boste verjeli,ampak na zemlji še obstajajo kraji, kjer ni industrija razvita, kjer skorajda ne poznajo avtomobilov in tako dalje


njuškalo, žal je vse zastrupljeno, vsaj kar kupimo pri nas. poznam gospoda, ki dela na zavodu za zdravstveno varstvo v kemijskem laboratoriju in preverja izdelke. revež je že čisto paranoičen in kupuje izdelke, ki vsebujejo najmanj škodljivih snovi. npr. pri njem doma pijejo samo jabolčni sok iz merkatorja, ker baje ima najmanj škodljivih snovi. vsega niti ni želel povedat, verjetno ne sme, ampak je rekel, da pojma nimamo kaj vse zaužijemo.

ali pa banane ...nabirajo jih še zelene in potem jih poškropijo, da začnejo zoret in to je strup. zato je dobro, da počakamo da začnejo malo temnet, ker bi se takrat naj škropivo razgradilo.

moja babica živi v kraju, kjer ni nobene industrije in avtomobilov. tam je še trava drugačne zelene barveuser posted image , kot pri nas. ker ima veliko neobdelane zemlje, sem razmišljala, da bi tam naredili kakšen vrt, ampak je predaleč in nimamo časa.

shanie pa res nisem napadla, se opravičujem če se je tako bralo.


(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: vegetarijanček
28.9.2007 8:26:06   
Bubilu
IZVIRNO SPOROČILO: mika



Ne pa posploševat in se tolažit s tem, da je vse itak zastrupljeno.Tako hudo pa spet ni.Ne boste verjeli,ampak na zemlji še obstajajo kraji, kjer ni industrija razvita, kjer skorajda ne poznajo avtomobilov in tako dalje


njuškalo, žal je vse zastrupljeno, vsaj kar kupimo pri nas. poznam gospoda, ki dela na zavodu za zdravstveno varstvo v kemijskem laboratoriju in preverja izdelke. revež je že čisto paranoičen in kupuje izdelke, ki vsebujejo najmanj škodljivih snovi. npr. pri njem doma pijejo samo jabolčni sok iz merkatorja, ker baje ima najmanj škodljivih snovi. vsega niti ni želel povedat, verjetno ne sme, ampak je rekel, da pojma nimamo kaj vse zaužijemo.





_____________________________

Hush little baby dont say a word, mama´s gonna buy you a mocking bird.And if that mocking bird won`t sing, mama`s gonna buy you a diamond ring...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: vegetarijanček
28.9.2007 8:31:45   
Bubilu
Mal sm se zmotla. Sm hotla zraven svoj komentar pritisnit. Pa tud ne vzet kot napad. Mercatorjev jabolčni sok polnijo v Fructaluuser posted image . Tko da ne štekam zakaj bi bil kej drugačen od ostalih sokov.
V.d svak ima pa ogromno bio kmetijo v Murski Šumi in preverjeno nič špricano, daleč naokoli nobenega drugega kmeta ali industrije. Sam se mi zdi, da je to bolj razprava za kakšen drug forum.

_____________________________

Hush little baby dont say a word, mama´s gonna buy you a mocking bird.And if that mocking bird won`t sing, mama`s gonna buy you a diamond ring...

(odgovor članu Bubilu)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: vegetarijanček
29.9.2007 10:40:17   
saline
V velecenjeni goveji juhi je naprimer veliko kravjega urina zraven
IZVIRNO SPOROČILO: Njuškalo

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Zakaj pa to???? Od kod bi pa urin naj prišel v meso???

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: vegetarijanček
29.9.2007 10:41:36   
saline
Pardon, malo so se mi citati pomešali, jaz se sprašujem, od kod urin v mesu.

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: vegetarijanček
29.9.2007 13:27:09   
Shania
Saline, za začetek, si lahko npr. tole prebereš:


Goveja juha je koncentriran živalski urin!
Otroci sploh ne morejo presnavljati mesa
 
Ljudje nimamo možnosti presnove mesa, kakršno imajo mesojede živali, ljudje imamo enak presnovni trakt kot humanoidne opice - človek namreč spada po svojih anatomskih, fizikalnih in biokemičnih lastnostih med frugivorje - sadjejeda bitja!

Mesa zato v tem našem presnovnem sistemu, ki je prilagojen le za presnovo hrane rastlinskega izvora, ne moremo popolnoma razgraditi, presnoviti, zato ta nepopolno prebavljena - presnovljena mesna masa začne gniti, trohneti, onesnažuje in zastruplja celice in postaja hrana bakterij, ki se nenormalno namnožijo. Rezultat takšnega načina hranjenja je stopnjevanje zakisanosti organizma, kar vodi v različne oblike bolezni in prezgodnjo smrt. Otroci sploh ne morejo presnavljati mesa, saj imajo nepopolno razvit prebavni sistem.
Meso je med vsemi vrstami hrane najbolj razpadajoča hrana. V človeškem črevesju razpada, zgnije in proizvaja smrtonosne strupe, ki zastrupljajo organizem! Prehrana z obilico mesa in mesnih proizvodov je direktno povezana z razvojem raka vseh vrst, medtem ko nitrati, ki jih prehrambena mesna industrija dodaja mesu in mesnim proizvodom tudi z drugimi dodanimi kemikalijami v naravnem okolju človeškega želodca ustvarjajo nitrozamine, ki so najbolj rakotvorne snovi od vseh do sedaj poznanih!
Vir: The Top Drugfood Weapons Killing Us slowly & Deliciously, 5.p.125.

Če uživate govejo juho, pijete koncentriran živalski urin! Na zdravje!
 
Raymond Barnard, dr. med. pravi: "Meso zaklane živali je strupeno. Še nekaj ur po smrti poteka izmenjava med celicami in ostankom krvi. Odpadne strupene snovi, ki jih celice izločajo, nimajo več izhoda iz ubite živali, oziroma njenega trupla, mesa." Prav te snovi pa dajo juhi tako značilen okus, čeprav so te snovi kemično URIN in imajo tudi takšen vonj. "Močna, zdrava krepčilna juha", ki jo priporoča celo umetnost medicine, je praktično koncentriran živalski urin!

Če te odpadne snovi iz mesa izperejo, ostanejo samo mesna, beljakovinska vlakna (kot edina sestavina mesa), ki so popolnoma brez okusa, torej neprivlačna za "hranilni obrok". Prav ti strupi so tiste snovi, po katerih mesojedi ljudje tako zelo hrepenijo, čeprav se tega ne zavedajo. Če so odstranjeni - izprani, meso izgubi svojo privlačnost. "Meso je srčno vzpodbujevalo, strupi v njem neposredno vplivajo na delovanje srca; srce vegetarijanca srednjih let utripa cca 58 krat na minuto, mesojedega človeka pa kar 72 krat - to so povprečne vrednosti, toda teh 1500 srčnih utripov več v 24 urah ima seveda svoje posledice za življenjsko moč: visok krvni tlak, bolezni ožilja in srca - otrditve žilnih sten, zgodnjo senilnost", razlaga dr. medicine R. Barnard.

Uživanje živalskih trupel povzroča tudi impotenco

Prehrana, bogata z nasičenimi živalskimi maščobami in holesterolom, zmanjšuje pretok krvi in s tem hranilnih snovi do celic, občutljivih sluznic, tkiv, organov, spolnih organov in pri moških povzroča impotenco, poškodbe srca, možganov in jih na ta način velikokrat poškoduje (srčni infarkt, možganska kap). Hrana živalskega izvora, zlasti meso in mesni izdelki, preobremenjujejo jetra in ledvice, povzročajo vnetja jeter (hepatitis) in jih sčasoma poškodujejo. Meso vsebuje tudi sečno kislino, ki predstavlja za telo zelo strupeno snov.
Sečna kislina se v telesu akumulira (človeški organizem je ne zmore razgrajevati in izločati) in se sedimentira v tkivih kot kristali sečne kisline. V ta namen mora telo porabiti ogromne količine bazičnih mineralnih rezerv (organskega kalcija), da skuša nevtralizirati kislino iz mesne ne-hrane v krvi in tkivih. Preveč beljakovin tudi seveda zgošča kri, toda umetnost medicine predpisuje "zdravila za redčenje krvi", čeprav vemo, da je najboljše naravno "redčilo zgoščene krvi" hrana, za katero smo se ljudje prilagajali na desetine milijonov let: sveže, surovo, zrelo sadje, sveža zelenjava, nepraženi oreški, lešniki, semena.

Medtem, ko presežni dušik v krvi (zaradi hrane živalskega izvora), ki se akumulira v mišicah, tvori kinotoksin, ta pa povzroča kronično utrujenost. Vir: Nelson, MN,42.

Smrtnost dojenčkov je povezana z mesom

Meso povzroča menstrualne težave, menstruacija je daljša, intenzivnejša, boleča, po navadi s predmenstrualnim napetostnim sindromom PMTS. Vir: Robbins, DNA, 266. Urea je glavni povzročitelj za umetnost medicine "neznanega vzroka" smrtnosti dojenčkov (ubije okrog 10.000 dojenčkov letno - podatek je za ZDA). "Noseče matere prevečkrat jedo preveč mesa. Zato je tudi preveč neprebavljenih beljakovin v mleku doječe mamice. Dojenček med dojenjem dobi ureo, njegovo/njeno srce je tako majhno in šibko, da tega preprosto ne more prenesti.
Vir: Dr. Carey Reams, Kirban, 89, 166, 4. Meso skrajšuje življenjsko dobo, povzroča zgodnje spolno dozorevanje in hitrejšo degeneracijo, staranje.

Naš zakonito priznan izobraževalni sistem je postal ujetnik ogromnega, mamutskega industrijskega kompleksa (pridelava, vzreja in klanje živali, predelava.). To pomeni, da prostituirajo svoja učenja z namenom, da bi zadovoljili potrebe tistih, ki jih pri tem finančno podpirajo. Zato je jasno, da znanost o človeški prehrani ni pogojena z dejstvi o človeški fiziološki in biološki sposobnosti presnove hrane, pač pa od zahtev prehrambene industrije, ki na osnovi teh zgrešenih, zavajajočih znanstvenih učenj dobro trži svoje produkte, ki povzročajo razvoj vseh oblik bolezni, vključno z rakom in aidsom. Seveda pri tem velja načelo: "Samo bolan človek je profitabilen človek!"

"Meso je iz vseh vidikov povsem neprimerna hrana za ljudi in povzroča številne bolezni!"
 
 

_____________________________

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: vegetarijanček
29.9.2007 18:38:39   
Slončica
Z zadnjim odebeljenim odstavkom se popolnoma strinjam.Že v štartu če se pogledamo v ogledalu,nimamo podočnikov tako kot naprimer zveri(za trganje mesa),čeljust je pomaknjena nazaj....v fizični konstrukciji ljudje nismo zasnovani kot mesojedci.Rdečega mesa nisem jedla že par let,govejo juho pa od dons naprej tud ne bo na mojem jedilniku.

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: vegetarijanček
30.9.2007 10:12:50   
saline
Shania:
1. frekvenca srčnega utripa je odvisna od telesne 'treniranosti': športniki imajo v mirovanju v povprečju nižji srčni utrip od ljudi, ki se ne ukvarjajo s športom, pa naj si bodo eni ali drugi vegetarjianci ali ne.

2. število srčnih utripov v 24 urah nima veze z nastankom visokega krvnega tlaka, boleznimi srca in ožilja in senilnostjo. Na nastanek teh sprememb vpliva veliko drugih faktorjev, kot so dednost, holesterol (ki je sicer lahko povezan z masno prehrano, ni pa to 100% nujno), slana prehrana in še veliko drugih.

3.Sečna kislina se akumulira pri bolnikih s putiko (urični artritis), ki nimajo encimov za razgradnjo le-te, pri zdravih se sečna kislina normalno izloči iz organizma, tudi če je mesojedec.

4. Zdravila za redčenje krvi vplivajo na strjevanje krvi (koagulacijo) in ne na odstranjevanje beljakovin in maščob iz krvi.  Ta zdravila jemljejo bolniki, pri katerih bi prekomerno ali tudi normalno strjevanje lahko vodilo v določena bolezenska stanja, ki jih lahko življensko ogrožajo. Stopnjo še dopustnega strjevanja določi specialist transfuziolog. In 'redka kri' ni za vsakega nujno tudi 'dobra kri', saj bi v tem primeru lahko izkrvaveli.

5. Tvoji citati virov so brezveze, saj citiraš le avtorja,ne pa tudi dela, kjer je to objavljeno. Na svetu ni le en Nelson pa Barnard in podobno.
Zadnji odstavek o izobraževanju je pa itak en velik bla bla.

In nenazadnje: Sama nisem noben pristaš mesa ali sovražnik vegetarijancev, vsak naj uživa prehrano, kakršna mu paše in naj tako hrani tudi svojega otroka.
V debato sem se vključila zgolj zaradi prejšnjega posta.

Pa lep pozdrav in dober tek, karkoli že jeste!

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: vegetarijanček
30.9.2007 11:43:39   
Strawberrie Cherrie
Saline - tako se piše/delauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?