|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pralne bombazne plenicke
4.11.2007 12:09:24   
freya
Zdravo!

Sem še ena, ki uporablja racmanke, zadovoljna. Za razliko od Maggie ima naša pupa rdečo rito po 1 dnevu pamperske, sploh če kaj bolj miga.

Naši se na trebuščku tik nad plenico tudi občasno pojavi kot en blag madež, verjetno kombinacija roba prekrivne plenice in mokre rumene racmakne, običajno namažem s hladilno kremo ali bepantenom, pa se stvar umiri (za razliko od rokice (pregib v zapestju), kjer ji bepanten ne pomaga).

Ena je spraševala glede trajanja sušenja v sušilcu. Jaz sem začela prakticirat tako, da dam v sušilec samo plenice, vložke pa na radiator. Plenice sušim na manjši temperaturi, pa traja tudi pri nas kar dolgo. Je pa res, da vmes kdaj pogledam in jih večinoma vzamem ven, še predno indikator kaže, da so suhe, ker so suhe že prej (verjetno je naš senzor malo zblojen).

Kar se ježkov ali pritiskačev tiče, pa kot je že ena prej omenila, kontaktirajte direktno v firmo, take stvari vse uredijo. So zelo prijazni in ustrežljivi.

Glede življenjske dobe racmank si pa ne delam utvar, da bodo zdržale še drugega otroka. Tudi oblačila ne zdržijo pranja na 3 dni non stop vsaj 2 leti, če smo realni. 

Sončka vsem!

(odgovor članu Maggie)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Pralne bombazne plenicke
4.11.2007 14:17:33   
skuštrana
No, da poročam.
Mažem s Canestenom, po moje so tudi glivice, ker se koža lušči. Mi je pa naš družinski zdravnik rekel, da je naš newborn še premajhen za canestenuser posted image . Seven, a veš kaj o tem? No, jaz mu vseeno mažem in je boljše user posted image user posted image

Pikecpokec - ni prašek, mehčalca ne uporabljam.

Maggie, to sem jaz tudi čula, da se dogaja, da so nekatere rite v teh plenicah non stop vnete, ampak pri nas je tale izpuščaj ostal tudi v plenici za enkratno uporabo, tako da ni to. Mogoče si pa preveč praška dala pri pranju ali pa premalo ispralauser posted image ..Samo ugibam...


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu freya)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Pralne bombazne plenicke
4.11.2007 18:05:22   
gerilum
Pozdravljene,

midva pa sva še v pričakovanju in pikico dobiva februarja... sem 100% odločena za bombažne pleničke, pa nikakor ne morem zbrati katere... Racmanke se mi zdijo zelo okorne. Tudi kolegica je rekla da se velikost pozna ko otrok po 6 mesecu plazi in jih ona uporablja samo do 6 meseca. Štorklja.. berem da veliko puščajo... pa sem gledala še bambinomio. Doma imamo ogromno teh tetra plenic in bi kupila samo prekrivne in prišla res ekstra poceni skozi. Potem pa so tu še pleničke Lotties, ki se mi zdijo zelo simpatične, v Italiji pa se kupi lahko tudi pakete po velikosti in ni treba tega za vsa obdobja... Link: http://www.plenice.hiskadobrot.com/cotton.html

A ima katera izkušnje, pa še me zanima če so tetra plenice OK za kombinirat z bambinomio ali so pretanke?

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Pralne bombazne plenicke
4.11.2007 20:00:10   
ajja
Evo, še ena zadovoljna uporabnica racmank (že skoraj 10 mesecev).

Popolnoma se strinjam s Freyo.
IZVIRNO SPOROČILO: freya Za razliko od Maggie ima naša pupa rdečo rito po 1 dnevu pamperske, sploh če kaj bolj miga.

Tudi naš mali dobi rdečo in vneto ritko po pamperskah.

Drugače pa imam 18 rumenih racmank in 6 zelenih, pa so mi rumene boljše, ker niso tako široke med nogicami.

Glede sušenja v sušilcu. Tudi pri nas traja zelo dolgo, sem pa ugotovila, da je sušenje krajše, če dan noter samo plenice. Perem jih skupaj z drugimi oblačili, in sicer na 60 stopinj, vsake toliko pa na 95 in so plenice brez madežev. Pa mehčalec kljub sušenju v sušilcu tudi uporabljam.

Skuštrana, glede Canestena. Za tako majhne dojenčke zdravniki običajno predpišejo nekoliko razredčeno kremo, tako da je zdravilna učinkovina v nižji koncentraciji.

Aja, se pa ježkom tudi pri nas že pozna kilometrina. A ima mogoče katera racmanke s pritiskači? Izkušnje?

(odgovor članu freya)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Pralne bombazne plenicke
5.11.2007 10:53:36   
freya
Jaz imam med drugim 4 zelene racmanke s pritiskači, ostalo imam ježke. Kar se tiče uravnavanja velikosti v pasu, je čisto ok, se tudi s pritiskači čisto da nastavit pravo velikost. Pa še ena prednost je - ko jih daš prat, ne rabiš gledat, a so ježki zaprti ali ne. Tako da po eni strani je še lažje s pritiskači, pa tudi ni problemov glede slabšega "prijemanja" ježkov. Oboje ima + in - (pa še to minimalne), tako da je vse samo v tem, kaj ti je bližje.

(odgovor članu ajja)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Pralne bombazne plenicke
5.11.2007 11:09:08   
tintin
Še en link za ljubiteljice eko plenic:
http://www.stoffwindelcompany.at/
Jaz sem pri tej gospe naročila bamboozle (bambusove pleničke, ki se bojda super obnesejo). Gospa zna angleško, poštnina iz Av pride 10 evrov in glede na nekatere cene pri Štorklji se nakup splača.
O izkušnjah s plenicami še ne bi, ker našega prestolonaslednika/prestolonaslednico še potrpežljivo čakamo. Imam pa na zalogi 20 BambinoMio in 5 Bamboozlic (Baje so fine za ponoči, saj držijo 60% več kot bombažke).....

(odgovor članu freya)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Pralne bombazne plenicke
5.11.2007 11:54:17   
ada2
še ena mamica, ki je navdušena nad bombažnimi pleničkamiuser posted image

imam nekaj štorkelj in nekaj rumenih racmanov. dokler je bil Adam še doma smo skoz uporabljali te pleničke, potem, ko sem jaz začela delat je pri babici v varstvu imel one za 1x, zdaj, ko je v vrtcu pa je imel večinoma one za 1x, vendar sem mu zdaj, ko sem z njim doma na bolniški zaradi astme začela dajat spet bombažne. pa ga nič ne moti, ker so malo širše, še vedno veselo teka okroguser posted image

me pa nekaj zanima: nekaj štorkljinih plenic je na notranji strani postalo zelo trdih, prav grobeuser posted image user posted image
in nekaj vložkov. prav take hrapave, da se mi smili dati to na rit.  prala sem jih vedno brez mehčalca, nekajkrat na 60, nekajkrat na 95, sušila pa na soncu, ker sušilca nimamo. včasih sem dodala kis, vedno pa ne. a se je kateri podobno zgodilo? pa kaj naj zdaj' vstran jih ne bi rada vrgla, ker so drugače še dobre, ampak tako grobih mu ne bi rada dajala. a jih naj v mehčalcu operem, ali jih naj dam nekomu, da jih v sušilcu posušiuser posted image user posted image user posted image  
malo idej prosimuser posted image

_____________________________

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Pralne bombazne plenicke
5.11.2007 14:00:18   
Maggie
Jaz mehčalca nisem uporabljala, ampak kis. Kar se pa praška tiče, bi bilo sicer možno, ker ga nisem menjala (imela sem Persil sensitive iz Muellerja in vedno v zelo majhnih količinah), ampak neposredno na ritki je vedno imel plenično predlogo, tako da... Ne vem...

Ja, pa še to: izpuščaj seveda ni izginil kar takoj, ko sem mu dala papirnato plenico, ampak po nekaj dneh.

Sicer pa je seveda super, da ste večina s pralnimi zadovoljne in da nimate problemov. Tudi jaz bi jih imela še, če ne bi imeli takih težav.

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Pralne bombazne plenicke
9.11.2007 7:04:23   
karin412
Ravnokar sem poslala plenice, uporabljene 20 mesecev od starejše hčere, da mi dajo gor pritiskače-kjer so ježki znucani. Gospa mi je rekla, da naj uporabljam tekoči prašek,ki ne zamaši ježkov.

Bi pa lahko sprožili vprašanje sušilnih strojev-kako osušijo te plenice,katere znamke so in kako dolgo traja sušenje.
Jaz imam od Gorenja sušilca (kondenzacijski, 2 leti star) in nisem preveč zadovoljna-suši zelo dolgo-2 uri in pol, kljub temu da vedno dam program za zelo suho,tudi ne posuši do konca in moram dati na 60 min dodatnega sušenja, pa podloge se večkrat nalepijo na boben in te ostanejo mokre.

Hrapave plenice, če sušiš na soncu-so res bolj trde, a mene ne motijo, jih pa lahko dam v sušilca in se sigurno zmehčajo.

(odgovor članu Maggie)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Pralne bombazne plenicke
9.11.2007 9:30:48   
skuštrana
Ada, najboljše, da jih daš nekomu, da ti jih posuši v sušilcu.

Meni tudi v sušilcu suši 2 uri, pa še niso suhe user posted image ...Ampak izgleda da je to tako, ker so plenice res debele. Imam pa zelene racmane.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Pralne bombazne plenicke
9.11.2007 11:19:11   
frufru
Je odvisno od sušilca in pralnega stroja. Se splača met oboje razred A, samo sušilce v tem razredu je težko najti, pa dragi so. Mi scentrifugira na 1400 obratov in se sušijo slabo uro (bosch enoletnik, kondenzacijski), pol jih pa še malo prezračim, da se ohladijo in to je to. Mam pa v glavnem zelene racmanke
Karin 412 poročaj, kako se bodo obnesli pritiskači

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Pralne bombazne plenicke
9.11.2007 14:20:15   
pikam
Tudi jaz sem do sedaj z veseljem uporabljala štorklje in racmanke, pa sem ugotovila, da moji mali ne sedejo, ker ima tako občutljivo kožo. Sem se več tednov trudila, da ji pozdravim rdečo rit, pa ni nič pomagalo. Kadar je bila v pamperskah se ji je stanje ful izboljšalo, v bombažnih pa spet poslabšalo. Tako da sem sedaj na pamperskah in se je v enem dnevu fuuul izboljšal. Zgleda da je vse skup preveč mokro za njeno rit. Se je pa vse skup začelo pojavljat, ko je ponoč začela spat po 8h ur. Prej sem jo fotrala vsake 3h in jo tudi preoblekla. Potem sem jo pa ponoč nehala preoblačit in mislim, da se je takrat vse skup začelo. Sedaj bom počakala, da se vse skup izboljša in bom potem videla, če bi mogoče čez dan uporabljala bombažne, ponoči pa pamperske. 

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Pralne bombazne plenicke
9.11.2007 14:35:21   
frufru
Pikam jaz mu dam ponoči dva vložka, čez dan je pa brez vložkov in je OK.

(odgovor članu pikam)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Pralne bombazne plenicke
9.11.2007 14:40:21   
pikam
Tudi jaz uporabljam 2 vložka, pa zgleda da ni dovolj. Katero kremo pa uporabljaš? Verjetno bi morala najti eno tako, ki naredi zaščito in ne prepušča vode. Do sedaj sem uporabljala bepanten in hladilno mazilo.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Pralne bombazne plenicke
9.11.2007 16:36:57   
frufru
IZVIRNO SPOROČILO: pikam

Tudi jaz uporabljam 2 vložka, pa zgleda da ni dovolj. Katero kremo pa uporabljaš? Verjetno bi morala najti eno tako, ki naredi zaščito in ne prepušča vode. Do sedaj sem uporabljala bepanten in hladilno mazilo.
Od babylove, če pa fajn zagusti pa od mustele (mam še vedno vzorček iz porodnišnice.) Samo jaz kreme kaj dosti ne rabim, ker nimamo problemov (trkam) z rito

(odgovor članu pikam)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Pralne bombazne plenicke
9.11.2007 19:42:58   
karin412
Moj Miha (star je 2 m) ima tudi rdečo rito,enako je imela Ajla; takrat sem uporabljala praško pasto, zdaj pri Mihu pa probavam tudi od Vogla eno kremo,če bo kaj bolje. Samo mislim,da je to od hrane, ker sem se prekršila z mandarinami (in ne od plenic). Ajla ima zdaj, ko je večja (21m) vneto rito samo, ko kaj takega je (tudi po mandarinah).

Bom opisala, kako se obnesejo pritiskači. Starih plenic imam 24, sem pa za Miha tudi nove nabavila-a iz druge roke,veliko prodajajo po bolhi... po 5 evrov za plenico. Zdaj imam novih 30. Morda se zdi veliko, samo od Ajle plenice so že tolk zmahane-beri se tržejo, pa ne vem, kako bo, ker bo verjetno še pol leta v plenicah. Nekaj sem zašila, samo vidim, da ne bojo dolgo.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Pralne bombazne plenicke
9.11.2007 19:53:06   
ada2
vse plenice, ki so postale hrapave sem polikala in je malo bolje. bom se pa dogovorila s kolegico, da mi jih posuši v sušilcu, pa bomo videli, če bo kaj boljše. bom poročala. čudno mi je to, da so samo štorkljine postale take, racmanove pa neuser posted image
sem pa pisala na štorkljo za nasvet, pa mi še niso odgovoriliuser posted image

v glavnem še naprej bomo uporabljali bombažne pleničke, če pa bo še kak dojenček na sporedu pa bom še nekaj racmanov dokupila

_____________________________

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Pralne bombazne plenicke
17.11.2007 21:39:22   
skuštrana
štorkljine postale take, racmanove pa ne


Verjetno je razlika v tkanini, ki je za plenice uporabljena.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Pralne bombazne plenicke
21.11.2007 9:33:27   
Anonimen
pozdravljene!
javlja se še ena uporabnica tetra plenic. tudi jaz sem ful dolgo oklevala, katere naj nabavim al racman al kaj... po drugi strani pa sem imela toliko tetra plenic doma še od ta starejše (50 kom). tako da nazadnje nisem dokupila nič! no, in ko je prišla moja user posted image , sem jo itak morala na široko povijat, in sem uporabljala kar te tetra plenice+povijalno+tisto plastično čez (tudi še vse od ta starejše).
no in naj preidem k bistvu. moja starejša ima babyborna - in si predstavljajte, kako drage so te pemperske za te lutkiceuser posted image . in sem tem pemperskam vzela na sredini tisti žele ven, tako da so ostale samo hlačke.. in glej si ga na, se mi je porodila ideja...user posted image . kaj pa če bi jaz za mojo user posted image  naredila prav tako... in sedaj res tako prakticiram. čez noč moji itak dam pampersko, ker se mi potem preveč predrami, če bi jo čez noč previjala, čez dan pa v te hlačke, not pa zložim navadno tetra pleničko in je super previjati v to. pa še te tetra pleničke se hitreje posušijo kot tisti debeli vložki...
tega sicer nikomu še nisem zaupala, kaj delam - ker sem na začetku omenjala, da razmišljam, da bi jo povijala v pralne pleničke, pa so ble vse mamice taaaaaaako proti temu, da sem raje tiho in delam pač po svoje. mislim pa, da fuuuul prišparam.

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Pralne bombazne plenicke
28.11.2007 23:40:51   
Leiah
Pozdrvljene punce!
Vidim, da večinoma vse uporabljate plenice od racmana ali štorklje. Kaj res ni nobene med vami, ki bi uporabljala plenice Lotties? Me prav zanimajo izkušnje od uporabnic, če so sploh katere! Da vidim še njihove izkušnje, ker res ne vem za katere naj se odločim. Upam, da bo katera podala svoje mnenje!

_____________________________

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Pralne bombazne plenicke
28.11.2007 23:48:54   
shooo
mesecmoj
meni se zdi ta doityourself varianta zanimiva.
a moraš potem imeti kakšno šetvilko večje pamperske da not sparviš tetro?

_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Leiah)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Pralne bombazne plenicke
29.11.2007 9:27:14   
Anonimen
sem mislila, da bodo letele ful kritike na mojo doityourself variantouser posted image .

shooo - ne rabiš imeti nič večjih pampersk. jaz kar tisto, ki jo imamo ponoči, do konca namočim z vodo, da se napijejo vsi vogali pamperske, potem vzamem škarje, in odrežem tisti notranji del čist do gumice. paziš seveda, da ne poškoduješ gumice in vse ostalo, potem par krat splaknem, obesim in počakam, da se posuši. not pa zložim tetra plenico, ki sem jo zložila na kvadrat, potem pa še na tri dele - ne vem če me razumešuser posted image  malo poeksperimentiraj...
jaz porabim tam do 10 tetra plenic na dan. glede na to, da se mi moja user posted image  pokaka tudi 5x na dan, mi ta varianta bolj ustreza, kot da vržem vstran 5 pampersk, ki še niso polulane.
na zalogi imam par teh doma narejenih hlačk. dvoje so vedno v uporabi, jih pri vsakem previjanju menjujem, da se malce posuši. no, po enem času pa se itak al gumica raztegne, ali pa mi jo enostavno pokaka - tako potem vržem vstran.
javi, kak si kaj zadovoljna.
res pa je, da jo moram večkrat previti, kot če bi imela racmanke - pa saj imam časuser posted image

(odgovor članu shooo)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Pralne bombazne plenicke
30.11.2007 16:46:57   
karin412
Jaz bom malo komentirala pritiskače,ki so mi jih namontirali na stare plenice-ne da se preveč dobro regulirat in nisem preveč zadovoljna. Zdaj zapenjam tako, da je na eni strani na drugi luknji, na drugi strani pa na tretji luknji, torej ni enakomerno zapeta in kakec gre včasih ven ob strani.

Pranje s tekočim praškom se ne obnese,ne gre nič dol. Tako da ostajam pri prašku v prahu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Pralne bombazne plenicke
30.11.2007 19:36:48   
skuštrana
Karin, jaz sem tudi po tvojem postu začela prat s tekočim praškom pa tudi ni šlo nič dol..Samo sem mislila, da mam škart prašek pa zato ne gre dol. Torej se tebi tudi to dogaja..Kateri prašek pa imaš? Jaz bom tudi šla nazaj na prašek v prahu.

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Pralne bombazne plenicke
30.11.2007 19:39:10   
skuštrana
Mesecmoj, jaz sem prvorojenko povijala v enokratne plenice in kadar je imela rdečo rit sem počela nekaj podobnega - sem dala na pampersko eno tetra plenico prerezano na 4 dele user posted image   No, zdej mi je pa full žal, da nisem že njo v Racmanke povijala. Se tolčem po glavi user posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?