|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj je narobe?
1.11.2007 12:40:17   
spacey
Madela, če se tako slabša, potem ne čakajte in se hitro odpravite nazaj v ambulanto.

Držimo pesti, srečno! user posted image


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kaj je narobe?
1.11.2007 12:42:19   
rija
madela, a je bilo to res pametno, da greste venuser posted image  

srčni bolnik, alergije, vročina, sum na pljučnico....ne vem no.....jaz sem sicer nenormalni panik, pa vendar mogoče moja previdnost le ni vedno odveč.....user posted image

jaz bi ne čakala, idita kar nazaj do P.....

pa upam, da bo z malim vse ok, da res ni pljučnica....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Kaj je narobe?
1.11.2007 14:19:13   
madela
No,zdaj je pojedel nekaj žlic juhice,vročina mu je malo padla(sem dala zdravilo)in kašelj se mu je toliko umiril,da je končno zaspal. Zdaj ga bom pustila spati,kolikor bo,potem pa bomo videli. Če bo še kar enako gremo k dežurnemu.

Rija,ne ni mi bilo potrebno iti ven,ampak hotela sem mu pomagati,zunaj je zrak sigurno bolj vlažen,kot pa noter. Drugače pa mislim,da se mu stanje zaradi 20-minutnega izhoda ne bi smelo poslabšat. Tudi včeraj ko smo šli k zdravniku smo morali ven,pa če bo danes treba spet k zdravniku bomo tudi zunaj.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Kaj je narobe?
1.11.2007 16:58:26   
Gina
Po moje je pa kašljal zaradi sprememb zraka. Jaz imam zdaj točno take težave, kot tvoj otrok, oz. je malo boljše po 14. dneh, vendar ti povem, ko sem šla samo v avto in do zdravnice, se mi je usulo kašljanje in se ni pomirilo kaki dve uri - zrak zunaj. In to vsakič, ko sem šla k zdravniku in da ti ne rečem, ko sem prišla nazaj domov, je bilo enako, mogoče samo majčkeno manj hudo, ko sem na toplo prišla. Pri takih pljučnih zadevah menjava mrzlo, hladno, pri vdihih mislim, (pa nima veze koliko se oblečeš, ker dihaš skozi nos), ful poslabša reči. Tako da, če bi rada vlago, spusti v banjo vročo vodo,toliko, da bo vlaga v zraku. pa ga v zaprto kopalnico s sabo za pol ure vzemi. Meni je to zelo pomagalo, sem se potem odkašljala, pa je bilo nekaj časa ok z mano. No, še to, zdaj po 14. dneh teh zoprnih in bolečih težav, sem pa tolk hin, da sem probala danes iti ven na sonček za 10 minut, pa sem mislila umret zraven, tolk me je utrudilo, pa skoraj nič več ne kašljam. Pljuča štrajkajo, kar dihat nisem mogla. Sem jo veselo not ucvrla. Po moje je boljše, da ga niti čez en teden še ven ne pelješ. Naj najprej k sebi pride.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Kaj je narobe?
1.11.2007 19:15:37   
Sibil_
Sama ima zelo pogosto bronhitise in težave z dihanjem.Ko me zagrabi viroza se skoraj sigurno zaprejo tudi pljuča.In takrat mi daleč najbolj pomagajo inhalacije s fiziološko raztopino.Ampak morajo bit iz take inhalacijske mašince, ko imaš masko na ustih in se dela v maskici kot ena para, noter pa lahko daš tudi zdravilo za inhaliranje.Bom zdaj poskusila najti sliko, pa jo prilepim.

Vsem, ki imate same ali otroci takšne težave, svetujem nakup.JAz sem jo kupila v Sanolaborju za 90 eurov.

LP,
Sibil RR

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Kaj je narobe?
1.11.2007 19:23:34   
Sibil_
TAko zgleda tole:

user posted image

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Kaj je narobe?
1.11.2007 19:55:30   
Gina
Kakšna mešanica iz fiziološke pa je to?

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Kaj je narobe?
1.11.2007 20:21:29   
madela
Sibil,to tudi našemu zelo,zelo pomaga,samo za razliko od vas tega aparat nimamo doma,dobi pa te inhalacije pri zdravniku in tistih 2x kar je bil v bolnici tudi. Malček je skoraj bi rekla da užival toliko mu je olajšalo zadeve.
Nisem vedela,da se da to tudi kupit.

No mi smo bili še enkrat pri dežurne in satoracija je še slabša kot včeraj,padla je na 89-90,se pa baje na pljukah bolje sliši,sam je lahko baje malo varljivo,ker sem mu pred obiskom ravno dala Berodal. Dobil je antibiotik in Panatus,da mu pomiri,ta nori kašelj.
Sedaj spančka in upam,da bomo imeli mirno noč. Problem pa je,da mu vročina sploh ne pade,kljub zdravilu user posted image
Jutri gremo pa k naši zdravnici.

Gina,mogoče je napak,da smo šli ven,mogoče pa tudi ne.Jaz sem asmatik in me včasih tud hoče zadušit in meni je svež in hladen zrak,kot balzam. Sem mislila,da bo tudi tamalemu pomagalo,pa žal ni.

Ta mešanica fiziološke,kakor sem jaz videla v bolnici so v tisto napravo dali fiziološko tekočino,potem zraven zdravilo(mi imamo berodual) priklopili na kisik in potem otrok to vdihuje. Je kot nekaka para(ne vroča,da ne bo pomote),ki seveda da potrebno vlago,ki tako prija,ko bi se rad izkašljal,pa ne gre.
Upam,da sem razumljivo napisala,drugače bo pa verjetno Sibil še bolje opisala,ko imajo to napravo doma user posted image


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Kaj je narobe?
1.11.2007 21:00:23   
Čupka
Madela, kako je z malim?
Če je virusna pljučnica, se na krvi nič ne pozna. Podobno smo mi dajali čez konec pomladi pri našem najstarejšem otroku - takrat je imel 10 let. Najprej sum na pljučnico. Potem kri OK, zaključek, da je viroza. Ker ni bilo boljše, in seje suh kašelj stopnjeval in stopnjeval in ga je že vse bolelo, spet h pediatrinji. Slišala je močne hropce in naju poslala na vrazovega na slikanje. In jasno - pljučnica. Dobil je antibiotike, ki pa po 3 dneh še vedno niso prinesli olajšanja. Nato spet h pediatrinji, ki je potrdila, da je ljučnica res virusna in je poleg antibiotika predpisala še neka druga zdravila za virusno pljučnico. šele kombinacija obeh je zalegla. Je pa trajalo kar 2 meseca, da je približno prišel k sebi.
Držim pesti, da bo z malim hitro OK, saj take pljučnice niso hec.
user posted image

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Kaj je narobe?
2.11.2007 10:26:29   
madela
Noč je bila kar huda. Je potem spal kar pri nama. Danes pa je že precej bolje.Ni videt več tako izmučen,no pa tud kašelj se je po zdravilu umiril.Pa tudi antibiotik bi že moral malo začet delovat. Popoldan imava kontrolo pri svoji zdravnici.
Mal me skrbi kako bo danes s to satoracijo...upam,da bolje!

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Kaj je narobe?
2.11.2007 10:34:24   
Magi*
madonca, če je kisik v krvi upadel na 90, bi ga morali slikati oziroma raziskovati dalje, ker to so sigurno pljučka, ne pa zgornja dihala user posted image  nisem zdravnica, sam se mi to zdi nekako najbolj logično.

upam, da dobro uredite in pridete zadevi do dna.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Kaj je narobe?
2.11.2007 10:57:23   
Anonimen
Zahtevaj,da ga bolj ntnčno pregledjo.Ma mialim,no,packat otočka toliko dni,da trpi.Drugič,akr pa upam,da se ne bo več zgodilo,če bo kdaj spet tako,ga ne vozi ven,dovolj je,da se postavita k odprtemoknu,sevda pošteno oblečen in se nadihata svežega zraka.
resnično upam,da ni pljučnica.Poročaj.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Kaj je narobe?
2.11.2007 11:59:12   
vanč
Hm! Saturacija tako nizka! Mislim, da imate virusno okužbo dihal. Na tvojem mestu bi šla takoj na pediatrijo, sploh pa če je srčni bolnik. Pa ne zato, da bi te strašila ampak z rednimi pravimi inhalacijami mu bodo olajšali muko, tebi  pa tudi, da ne boš živela v skrbeh in dvomih. Govorim iz lastne izkušnje.

_____________________________

vanč

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Kaj je narobe?
2.11.2007 18:00:16   
Anonimen
Madela, kako je malček?

(odgovor članu vanč)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Kaj je narobe?
2.11.2007 18:36:19   
madela
Mali je danes videz že precej boljši,vročina je cel dan pod 38 stopinj,kašlja pa tudi manj,ampak močno,ko ga zagrabi.
Popoldan sva imela kontrolo pri svoji zdravnici in satoracija je še zmeraj prenizka in zelo mu hrope po pljučkah. Antibiotik,ki sva ga dobila včeraj je še povečala dozo,kolikor pač lahko na njegovo težo in še naprej vsake 4 ure Berodual.
Je pa zdravnica rekla,da gre verjetno za virosno pljučnico user posted image ,več bomo pa videli v ponedeljek,ko mu bodo spet vzeli kri če ne bo že kaj bolje.
Pa pri teh virusnih stvareh antibiotik sploh pomaga? Sem mislila,da ne!
Sicer mi je pa trenutno najbolj pomembno to,da se tamali počuti bolje in ni več tako zmučen...sam jest še pa zmeraj noče,mi hitro pove,da bo potem kašljal če bo jedel. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Kaj je narobe?
2.11.2007 18:45:58   
cmokec
Sem mal brala in sem bila sigurna, da boste pristali v bolnici. user posted image   Če ne drugega, bi imel otrok več inhalacij, pa par dni res nebi bilo krize, če bi šla z njim. Ker za virusna obolenja sem bila tudi jaz prepričana, da jim antibiotik ni kos. user posted image

Probajta omejit hrano, ki povzroča še več sluzi. Mleko je že tako, čeprav je pa jogurt izredno dober za želodček, če se jemlje antibiotik.

Upam, da se kmalu pozdravi. user posted image

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Kaj je narobe?
2.11.2007 18:58:40   
madela
Jaz sem bila 1000%,da bova pristala v bolnici. Pri njem to radi prakticirajo tudi takrat,ko ne bi bilo treba,pa se je že zgodilo,da sva samo prespala v bolnici..
Baje,da full razhaja in bi v bolnici lahko hitro še kaj drugega pokasirala,mogoče naju je to rešilo,da sva doma.
Edino upam,da bo stanje vsak dan boljše in da ne bo spet kaj poslabšalo.

Glede prehrane oziroma mleka,ki ga omenjaš,pa tako ne sme-alergija!

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Kaj je narobe?
2.11.2007 19:51:15   
Magi*
hm, antibiotiki pri virusni pljučnici user posted image  kolikor vem se virusna pljučnica ne zdravi z AB.

zelo pozorno ga spremljaj. če AB ne primejo, zagotovo ne gre za bakterijsko okužbo in potrebuje drug način zdravljenja. jaz bi bila malo bolj zatežena, sploh če ima še druge zdravstvene težave.

pa čeprav to pomeni, da boste 2x na dan pri zdravniku ali boste morali v bolnico.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Kaj je narobe?
3.11.2007 6:54:45   
vanč
Meni je vse skupaj malo čudno! Mislim na virus pa antibiotik? Nam na pulmologiji niso dajali nobenih antibiotikov za virus. Pa ta vaša saturacija mi ne da miru, res je nekam nizka.

_____________________________

vanč

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Kaj je narobe?
3.11.2007 8:42:24   
madela
Antibiotik nama je predpisala v dežurni ambulanti,ravno zaradi te satoracije in ko sva ga že začela jesti ga morava pojest do konca,njegova zdravnica pa pravi,da je virusna pljučnica,pa še to se mi zdi,da je bolj ugibala....ne vem no.
Stanje se je ponoči spet poslabšalo user posted image   in greva spet k zdravniku,danes je celo njegova zdravnica dežurna in glede na to,koliko sem razkačena že vidim,da se bom kregala.
Hvala punce,vam poročam!


(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Kaj je narobe?
3.11.2007 9:49:56   
Anonimen
Prav nič se ne boj reakcije dohtrce,ona je plačana za to,da tam dela.
Povej ji svoje,potegni se za svojega otroka!Dohtrji niso boh in batina.
Ufa kok me to pojeziuser posted image

(odgovor članu madela)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Kaj je narobe?
3.11.2007 10:28:49   
Magi*
madela, jaz sem poslabšanje preko noči pričakovala. takoj k zdravniku in zahtevaj akcijo, bolnico, karkoli. dlje ko se to kuha, bolj tvoj otrok trpi in slabše je za njegovo zdravje - dolgoročno.

če je treba, kar po mizi udari. ona je tam zato, da vama pomaga, da pozdravi otročka, ne zato, da prebije tistih 8 ur šihta user posted image

držim pesti, pa sporoči kako boste opravili. malemu pa želim čim prejšnje okrevanje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Kaj je narobe?
3.11.2007 18:38:32   
Anonimen
Ja, antibiotik mora pojesti do konca, tudi če je zdaj to brezveze. Čeprav če je dozo povečala ... očitno ji ni čisto jasno.
Upam, da se pozdravite čimprej. Mogoče bi bilo dobro, če bi takoj na začetku šla v bolnišnico, bi bila zdaj že doma. Držim pesti.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Kaj je narobe?
3.11.2007 20:52:06   
madela
Sva bila pri zdravniku,pa sem mal zatežila,da se mi otrok smili,ko tako hudo kašlja,da sploh do sape ne pride,pa še vročina mu ob tem narašča user posted image
Čeprav me je mal grdo gledala so mu spet vzeli kri in so izvidi v redu,dihanje je še vedno s pokci in hropci,satoracija pa je narasla na 93-94,kar itak še ni v redu,ampak vsaj mal bolje.Diagnoza,bi naj bila nekakšna pljučnica,bolj virusne narave. Glede samega kašlja pa je povedala,da ima pljuča polne sluzi in bo še velik kašljal preden se vse ščisti.
Saj podnevi je bilo danes dokaj v redu,sva se malo igrala pa velik je počival,pa mal vmes zadremal,ampak zdaj se pa bojim kako bo spet ponoči,ko ga od kašlja kar duši. user posted image

Mogoče bi bilo res bolje,da bi bila v bolnici pa bi dobival tiste inhalacije,ki so 100% boljše od tega kar mu lahko doma dajem. Danes sva pri zdravniku inhalirala,pa je bilo dihanje slišat dosti bolje,pa je zdravnica rekla,da mu inhalacije pomagajo in da naj kar doma inhalirama. Sem rekla,da to itak počnema,sam da pa nimam take naprave,kot oni in dobi samo berodual.....za odgovor mi je skor osorno odgovorila,da točno to je tudi pri njih pomagalo(berodual) in bo tudi doma.

Lahko noč vsem skupaj,pa upam da bo tudi pri nas lahka!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Kaj je narobe?
3.11.2007 20:55:02   
Anonimen
Madela, pa daj potem kupi tisto napravico za inhaliranje, saj je Sibil rekla, da jo je ona kupila in da je res s tem veliko bolje.
Čimlažjo nočko želim.

(odgovor članu madela)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?