|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Črke pri 2-letniku?
5.11.2007 22:27:41   
Pikica76
Aja pa še to za Frutko: Bager je pa itak zakon!user posted image

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Črke pri 2-letniku?
5.11.2007 22:34:41   
Pikica76
Seven RR tvoj odgovor se mi pa zdi zelo žaljivo napisan in se ti opravičujem, če te je karkoli razjezilo v mojem postu. Moj namen ni bil, da bi komu karkoli dokazovala in mislim, da je večina razumela, kaj sem želela povedati. Moje skromno mnenje pa je, da tak način pisanja, kot je tvoj ni primeren, na tem portalu, kjer naj bi si dajali nasvete in ne obsojali. Žalostno, glede na to, da imaš že kar lepo zgodovino.

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Črke pri 2-letniku?
5.11.2007 23:09:15   
Moyca_
pravi Einsteinuser posted image user posted image

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Črke pri 2-letniku?
5.11.2007 23:37:49   
Marogica
Pikica, jaz te popolnoma razumem, ker pač imam enega takšnega doma, kot sem napisala. Nikoli se nisem spraševala o pomenu črk, številk in podobnega sranja pri dvoletnikih, vednar je pri nas do tega prišlo spontano, v glavnem otrok je to ŽELEL. Moj otrok NI želel barvati, NI želel risati, moj otrok je želel, da mama piše črke. In meni se je to takrat zdelo normalo, nisem razmišljala, da imam Einsteina doma, nisem se počutila "boljšo" zaradi tega.  Midva pač nisva drugega poznala kot takšno "igro", ki si jo je enostavno ŽELEL.   Kar pe še zdaleč ne pomeni, da je zaradi tega znal prej brati in zlogovati, sploh ne. Ga tudi nisem silila. Ene fascinirajo imena motorjev in avtov, kjer ti zna dvoletnik vse našteti, mojega so pač črke in številke. In kje je tu problem?

Tako kot moj drugi sine, ki pri skoraj 3 letih ne pozna niti ene črke, niti ene številke, nič od tega, kar bi bilo vsaj zdaleč podobno starejšemu bratu. In? Njega pač zanimajo Nodiji in dinozavri, "mesoedeci", kot jim pravi-določenim. No vsaj to zna ločiti.... user posted image




_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Črke pri 2-letniku?
5.11.2007 23:58:44   
PinkaPolonka
Žal Pikica76, da ne ploskamo prav vsi ideji o, po domače rečenemu, dudlanju otrok pri 2h letih. Resnično ne razumem, kaj ima otrok od tega, da se uči A ata, M mama...O Obi, S Spar itd.
Prav tako se žal ne strinjam, da so otroci kaj dosti naprednejši kot smo bili mi. Pač pa sem mnenja, da je pritisk informacij, okolice ter v največji meri staršev  mnogo večji.  S tem, pa prikrajšamo otroke za igro, ter se ne zavedamo, da je to v tem obdobju ena od najpomembnejših oblik učenja.
Glede na to, da sem se sama naučila brati, pisati, seštevati... šele v šoli in kljub temu nisem delavec brez poklica ampak visoko kvalificiran iskan kader, mislim, da lahko damo čas otrokom ter njegovemu razvoju, glede na njegove trenutne zmožnostih, ob tem pa se zavedamo, da bodo našo podporo pri učenju še prehitro potrebovali, če ne prej v šoli.
Ko otrok pride do stopnje v razvoju, da se je pripravljen upismenjevati, se ti zdi to samo po sebi umevno in ne potrebuješ prav nobenih potrditev, v pravilnost ravnanja s strani drugih.    

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Črke pri 2-letniku?
6.11.2007 5:45:29   
Anonimen
Jaz sem bila skoraj samorastnik, pa sem pri štirih letih in dveh mesecih tekoče brala časpopise in vse ostalo. Se mi vid, da sem čudna, že od takrat, a ne, Gina? user posted image

(odgovor članu PinkaPolonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Črke pri 2-letniku?
6.11.2007 9:54:37   
petja
IZVIRNO SPOROČILO: PinkaPolonka

Žal Pikica76, da ne ploskamo prav vsi ideji o, po domače rečenemu, dudlanju otrok pri 2h letih. Resnično ne razumem, kaj ima otrok od tega, da se uči A ata, M mama...O Obi, S Spar itd.


Ah dej no, zdaj pa ful pretiravaš. Moja Lumpa je tolk stara kot od Pikice Lump, pa sicer ne zna črk in je to sploh ne zanima, obvlada pa avtomobile.

Točno ve, kateri avto vozi mami, ati, dedek, babica, straši od prijateljev v vrtcu ... In prepozna znamko in model! Ko se peljeva po cesti in zagleda Opel Merivo se začne dret "Mami avto, mami avto", ampak vedno prepozna ta pravi model, ne samo znamko.

Pa to ne pomeni, da vsak dan sediva na pločniku, gledava avtomobile in ji jaz razlagam, kateri avto je to, pa kdo ga vozi, potem mora pa tamala ponovit user posted image

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu PinkaPolonka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Črke pri 2-letniku?
6.11.2007 11:25:27   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Jaz sem bila skoraj samorastnik, pa sem pri štirih letih in dveh mesecih tekoče brala časpopise in vse ostalo. Se mi vid, da sem čudna, že od takrat, a ne, Gina? user posted image


Ja, prov res.user posted image  

Zdaj pa štekam, da sem jaz tudi čudna zato, k sem tudi pri rosni starosti brala in pisala, pa nouš verjela, moja hči isto - pri štirih in pol. Tako da čudake zgleda spoznaš od daleč - po branju. Samo priznaj, pri dveh letih in pol pa ti je bilo to vseeno malo brezveze- nisi glih štekala, kako bi prebrala kak dober roman. Edin po moje si že takrat kej dobrga povedala - to pa itak.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Črke pri 2-letniku?
6.11.2007 11:50:30   
piščanc
škoda, da se polna luna spet bliža. če bi bilo govora o dojenju, indigo otrocih in nespanju ipd. bi drugače piskale.

če se že zanima za črke pazi na pravilno pisanje. jaz se nisem hotela preveč vmešavati v njeno učenje črk (oblika ipd.) in se je bolj sama naučila pisanja znakov, ampak v napačno smer od spodaj navzdol. potem je logopedinja pametovala nekaj časa, ker kar se janezek nauči, to janez zna. če že piše črke, pazi da bo od zgoraj navzdol in vsaj približno pravilno. naša izkušnja.

brez forsiranja. sicer pa ne vem, kaj pojmujete pod nedolžno igro - igranje s kabli od računalnika, norenje po hiši ali spoznavanje barvic in risanje.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Črke pri 2-letniku?
6.11.2007 12:22:11   
san
ha, jst sm bila pa točno 4 stara, ko sem začela bratuser posted image . sem imela starejšega brata, ki je bil že v šoli in sem se vse hitrje naučila kot on. je mama rekla, da ji še sedaj ni jasno kako in kdaj sem se brat naučila.

moja hči je tudi pri dveh poznala vse črke - pojma nimam kako. pač je kdaj vprašala kaj je to in jaz črka a... in se je naučila, ampak ni zaradi tega nič hitreje znala brat. pisala je, pri 4 letih že čist lepo, ampak brati pa ni znala. prav smešno. nikoli je nismo silili ali usmerjali, obožuje knjige in si tudi, če dobi kakšen denar od miške ali babi kupi knjigo. sploh je v razvoji izredno prehitevala, sedaj se je pa poglihal z vrstniki.

sin je pa totalno druga pesem, pri skoraj štirih ne pozna niti ene črke, vsaj po moje, ker ne kaže nobenega zanimanja, barve šele sedaj poimenuje, riše sploh nič razen “čudovitih čičk“ in tako naprej. ga pa zanimajo kocke na 100 in en načni, sestavljanje puzzle in take reči.

pač vsak otrok po svoje, dokler ga ne forsiraš neki po svoje je to čist uredu.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?