|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007 (2.del)
6.12.2007 21:37:15   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: N & B

IZVIRNO SPOROČILO: nogica
Ali katera ve za kaj se uporablja BRAUNOVIDON? A je podobno kot Bepanten? torej je tudi za vneto ritko? Imam samo tubo uporabno do 2012 pa ne vem za kaj je (ja to je pa tako če ti kaka medicinka kaj prinese pa brez navodil) 

Če se ne motim je to za brazgotine po poškodbi. Mislim, da je imela to tašča, ko je imela operacijo in šive po ureznini. Ne bom trdila.

Najdla.

BRAUNVIDON®
mazilo

" opekline in oparine kože
" oskrbovanje ran
" poškodovana koža
" z bakterijami inficirane spremembe na koži
"  inficirane površinske poškodbe kože, ki se slabo celijo 
" vnetja in otekline
"  gnojni izpuščaji
" bakterijska in glivična kožna obolenja, tudi dodatno inficirana

Jaz je ne bi z drugim kot z Bepanthenom mazala.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 1101
6.12.2007 21:37:38   
januška78
Dober večer,

Mi smo imeli danes posvetovalnico in tretje cepljenje. No najprej domača naloga: 6 mesecev: teža 8500g, velikost 67 cm.
Cepljenje je Manca zelo dobro prenesla, sploh ni registrirala, da je dobila pikico. Popoldne je spala celi 2,5 uri (no prej je pa od 7 zjutraj do 12:30 spala le 15 min) in na sploh bila zelo dobre volje.

nogica kakšna majstrica si ti

mentos z Manco drživa pesti za čimboljše izvide

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 1102
6.12.2007 21:47:14   
januška78
Drnula čimprej se pozdravi user posted image
Neci pa user posted image user posted image  za drugi zobek

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 1103
6.12.2007 22:00:02   
Anonimen
Najdla.

BRAUNVIDON®
mazilo

" opekline in oparine kože
" oskrbovanje ran
" poškodovana koža
" z bakterijami inficirane spremembe na koži
" inficirane površinske poškodbe kože, ki se slabo celijo
" vnetja in otekline
" gnojni izpuščaji
" bakterijska in glivična kožna obolenja, tudi dodatno inficirana

Jaz je ne bi z drugim kot z Bepanthenom mazala.

HVALA N&B user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Se mi zdi, da takrat ko mi jo je dala je rekla, da je tudi za vneto ritko. No jaz sem jo z Bepanthenom namazala, jo bom pa ponoči previla, če bo polulana.

januska hvala

Punce jaz sem pa ta večer celo riževo Milko zdelala, zdaj me pa takkoooo želodec boli. Kar naj me ko sem taka požreš, a ne. Pol se pa čudim od kje kg.

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 1104
6.12.2007 22:06:51   
ŠpelaP
Mentos - držim pesti, da bo z malo pikico Hano vse OK!
user posted image za čimboljši rezultat!

(odgovor članu januška78)
Neposredna povezava do sporočila: 1105
6.12.2007 22:24:29   
Kati81
Punce dons sem likala k luda.

No zdej grem gledat kmetijo do konca pol pa spat.zzz

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1106
6.12.2007 22:27:11   
KT
IZVIRNO SPOROČILO: Kati81

Punce dons sem likala k luda. A si se nalezla, ane? Pa sem ti rekla, da ne hodi preblizu likalnika. Tud to je huda, huda bolezen user posted image

No zdej grem gledat kmetijo do konca pol pa spat.zzz

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1107
6.12.2007 22:47:16   
ŠpelaP
Sem danes govorila s sosedo, ki ima dojenčico staro 2 meseca in tehta 6100g, naša pa bo čez pet dni 6 mesecev pa tehta malo pod 7 kg. Njo je skoraj kap, da je njena taka težkokategornica, mene pa še bolj, ko sem videla, da je naša ultra lahkokategornica.user posted image

Drnula - upam, da prehlad čimprej preženeš stran!

nogica - reci Tarini ritki, da se mora takoj nemudoma pozdraviti, da ne boste imeli take kalvarije kot mi! Eno user posted image za njeno ritko! Za blaženje rdečine pomaga tudi kopel iz hrastovega lubja. Saj če nima ful vneto, pa res najbolj pomaga bepanthen.

Naša "čarobna" formula za zdravljenje vnete ritke je pa naslednja: mirni živci (v prvi vrsti), lekarniška kremica za vneto ritko, kjer je še rdeče - praška pasta, pamperske Baby dry 4, ob previjanju umivanje ritke z razredčeno kopeljo-raztopino hrastovega lubja in vode. Da smo prišli do te formule, smo potrebovali skoraj mesec dni. Zdaj ko gre ritka na bolje, pa komaj čakam, da bom lahko začela uvajati GH.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1108
6.12.2007 22:58:40   
Anonimen
Špela hvala, mi bo prav prišlo. Upam da ne bo res kaj takega kot pri vas. Samop zakaj kar tako naenkrat. Res mi ni jasno. Kje pa dobim hrastovo lubje. A ga moram it samo dol klestit ali se kupi?

(odgovor članu ŠpelaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 1109
6.12.2007 23:00:35   
Kati81
Ja 3 tedne sem se vzdržala, dons je pa moj izjavu da nima več kratkih majc in če lohk obleče moje, si ga zammisliš v moji kratki majici sz njegovim trebuščkom (4 mesec nosečnosti).

Ja likalnik je bil pa tko vesel ko me je videl in sem ga mal po likalni deski sprehodila da je kar pihal (paro).

No sej da nauš mislila da sem vse zlikala (če bi ne bi mogla gledat kmetije), sem še mal v predale skrila, sam tiste ta nujne stvarisem zlikala pa Kajine cotice.

Nogica, vneta ritka, hudič, user posted image , veš ko jo previjaš(čimbolj pogosto) jo res fino posuši, najbolje s svežo plenico(tetra), pa pol še pusti da se posuši, res izdatno namaži z Bepantenom in mislim da bo kmalu bolje.
Nam je pomagala tudi krema za ritko od Mustele, res fino hladi ritko, naša jo ma full rada. Drugače pa uporabljava od Welede kremo za ritko, ki je tud super.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1110
6.12.2007 23:03:31   
Kati81
Nogica, hrastovo lubje dobiš v lekarni.

Aja pa res je lahko kriva hrana, mogoče bučke, al je kaj takega pila. Mogoče tudi mleko, dej si kupi eno škatlo adaptiranega za take stvari.
Veš naši se tud kdaj uname retka zaradi kakšne hrane sam to hitro mine tam v roku pol dneva, pomaga izdatno namazana ritka in to je to.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1111
6.12.2007 23:10:15   
Anonimen
Kati hvala. Ritko pa ji vedno pri previjanu posušim s plenico kot si napisala. Ja jaz res upam da bo juti bolje. Jo bom pa pustila čimveč na zraku pa mogoče bo bolje. Saj za mleko pa vem, ampak tu pri nas v rovtah nič pametnega ne dobiš. Po trgovinah majo samo Hippa pa še enga levga v lekarni pa nisem bla. Kati ti že skoz kupuješ Navolak (saj ne vem če sem prav napisala). A v Muellerju ga imajo?

Mimogrede a se jutri kej dobite na kavici?

ja Kati user posted image user posted image user posted image za zlikano goro perila. Če grem jaz svojga poslikat vas bo kap. Mam še posteljnino pa nekaj poletnega. Se mi zdi da kar vsak večer likalnik sprehajam. KT ja to je res huda oblika bolezni. Izogibajte se likalnikov user posted image

(odgovor članu Kati81)
  Neposredna povezava do sporočila: 1112
6.12.2007 23:27:35   
Anonimen
Najbrž ste že vse pod kovtrom. Grem še jaz.

nočko

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1113
6.12.2007 23:35:29   
ŠpelaP
Kati - a potem je fajn ta mustelina kremica za ritko? Meni je zadnjič dala zdravnica vzorček kremice za ritko in tudi vzorček za vneto ritko. Samo se ji zdaj še nisem upala namazati, ko ji pa ni nič ustrezalo.

Nogica -
saj če boš našla kje kak hrast, ga morda pa tudi lahko malo oskubiš, potem pa lubje zmelješ. user posted image Sem jaz ravno to včeraj razmišljala, ko sem gledala v vrečko z lubjem. Kura jasna, še drevesno lubje prodajajo, ko bi ga lahko kar sama malo skupaj spraskala.user posted image Ampak je res učinkovito.

Fiziološka raztopina - Ali katera ve, koliko soli moram dati na liter vode, da lahko sama pripravim fiziološko raztopino?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1114
6.12.2007 23:43:09   
ŠpelaP
Aja, še to. Pravijo, da menda se lahko tudi od kisle hrane (kumarice, močan kis...) tudi dobi vneta ritka.
In če jaz pomislim, smo ravno tiste dni, ko je Sara dobila vneto ritko, jedli solato z domačim kisom iz grozdja. Ker mož v kleti pač ne zna ali ne more (kdo ve) odpreti soda z jabolčnim kisom user posted image , je kar grozdega iz kanistra natočil. Tisti je pa kisel, da ti rit skupaj potegne.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1115
7.12.2007 7:48:32   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: ŠpelaP

Aja, še to. Pravijo, da menda se lahko tudi od kisle hrane (kumarice, močan kis...) tudi dobi vneta ritka.
In če jaz pomislim, smo ravno tiste dni, ko je Sara dobila vneto ritko, jedli solato z domačim kisom iz grozdja. Ker mož v kleti pač ne zna ali ne more (kdo ve) odpreti soda z jabolčnim kisom user posted image , je kar grozdega iz kanistra natočil. Tisti je pa kisel, da ti rit skupaj potegne.

In citrusov tudi. Čeprav je to pogosteje potem, ko jih otrok začne uživati. Jaz sem Niki pri nekih 10-ih mes. dala med kašo dva krhlja pomaranče. Čez dve uri se mi je tako jokala in nisem vedela kaj je. Ko sem ji odvila plenico je imela pa krvavo rdečo luliko, ritko in vse okrog. Citrusi se izločajo z urinom.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1116
7.12.2007 7:50:50   
nky 23
jutro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kakjo ste kaj?

je katera zauser posted image ?

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 1117
7.12.2007 7:53:29   
Drnula
Dobro jutro punce, a kej kofetkate?
Zoprna noč je za mano, stalno zamašen nos in suha usta. Nič mi ni blo prav, če sem bila pogrnjena pretoplo, če razgrnjena prehladno . Mam mal vročine 37,5 in sem danes doma. Si je moj vzel dopust in danes je on v akciji. Ne vem če bova midve sploh šle kaj. Morda nama nebi škodilo mal svežega zraka. Me skrbi da bo še Neca zbolela ... danes zjutraj kar naprej nekaj kiha ....  ji res ne privoščim. Če ne drugega mram vsake toliko zluftat to naše stanovanjce.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1118
7.12.2007 7:53:44   
KT
N & B in nky23 a bomo eno user posted image ?

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 1119
7.12.2007 7:55:35   
nky 23
sevreda bom kafe brez njega sem kot zombi

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 1120
7.12.2007 7:56:05   
Drnula
Nogica - kako je ritka danes?
Spiraj jo z mlačno vodo, morda kamilicami in kot pravi Kati - dobro posuši. Jaz za začetek ne bi drugega uporabila kot Bepanten.

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 1121
7.12.2007 8:01:06   
N _ B
ŠpelaP: ne sekiraj se zaradi Sarine teže. Naša Nika je bila tudi lažjekategornica. Sicer pa običajno otrok pri 6-ih mes. otrok podvoji porodno težo, do 1. leta pa potroji. Po 6-ih mes. se pridobivanje teže običajno ustavi in tudi Jaku se je. V zadnjem mes. je zrasel 2 cm, na teži pa le 250 g. Sem govorila s sestro pa je rekla, da ni to nič narobe, ker ima dovolj zaloge.

Takole je Nika pridobivala:
ob rojstvu    50 cm; 2940 g
1. mesec      54 cm; 3500 g
2. mesec      58 cm; 4500 g
3. mesec      62 cm; 5200 g
4. mesec      64 cm; 5700 g
5. mesec      65 cm; 5950 g
6. mesec      67 cm; 6300 g    JAKA 68 cm; 7750g
7. mesec      69 cm; 6750 g
8. mesec      71 cm; 7000 g
9. mesec      74 cm; 7200 g
10. mesec    75 cm; 7600 g    TOLK IMA JAKA ZDAJ!
11. mesec    76 cm; 8000 g
12. mesec    77 cm; 8300 g

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 1122
7.12.2007 8:01:43   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: KT

N & B in nky23 a bomo eno user posted image ?

Jutro. Jaz jo že pijem. user posted image

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 1123
7.12.2007 8:03:58   
neja24062007
jutro

samo na hitro se vam javim... grem likat in pakirat

HANA: user posted image user posted image user posted image naj vam pričarajo in prinesejo veeeeeeliiiiiikoooooo zdravja.

NECA:user posted image user posted image user posted image  za zobek.

ANDREJA75: user posted image user posted image  za pridobljeno težo in dolžino

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 1124
7.12.2007 8:05:46   
neja24062007
nogica:user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

za vneto ritko

drnula: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

za prehlad, da čimprej mine

(odgovor članu neja24062007)
Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?