Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 6.12.2007 21:37:15
|
|
|
|
N _ B
|
IZVIRNO SPOROČILO: N & B IZVIRNO SPOROČILO: nogica Ali katera ve za kaj se uporablja BRAUNOVIDON? A je podobno kot Bepanten? torej je tudi za vneto ritko? Imam samo tubo uporabno do 2012 pa ne vem za kaj je (ja to je pa tako če ti kaka medicinka kaj prinese pa brez navodil) Če se ne motim je to za brazgotine po poškodbi. Mislim, da je imela to tašča, ko je imela operacijo in šive po ureznini. Ne bom trdila. Najdla. BRAUNVIDON® mazilo " opekline in oparine kože " oskrbovanje ran " poškodovana koža " z bakterijami inficirane spremembe na koži " inficirane površinske poškodbe kože, ki se slabo celijo " vnetja in otekline " gnojni izpuščaji " bakterijska in glivična kožna obolenja, tudi dodatno inficirana Jaz je ne bi z drugim kot z Bepanthenom mazala.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 6.12.2007 21:37:38
|
|
|
|
januška78
|
Dober večer, Mi smo imeli danes posvetovalnico in tretje cepljenje. No najprej domača naloga: 6 mesecev: teža 8500g, velikost 67 cm. Cepljenje je Manca zelo dobro prenesla, sploh ni registrirala, da je dobila pikico. Popoldne je spala celi 2,5 uri (no prej je pa od 7 zjutraj do 12:30 spala le 15 min) in na sploh bila zelo dobre volje. nogica kakšna majstrica si ti mentos z Manco drživa pesti za čimboljše izvide
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 6.12.2007 21:47:14
|
|
|
|
januška78
|
Drnula čimprej se pozdravi Neci pa za drugi zobek
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 6.12.2007 22:00:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Najdla. BRAUNVIDON® mazilo " opekline in oparine kože " oskrbovanje ran " poškodovana koža " z bakterijami inficirane spremembe na koži " inficirane površinske poškodbe kože, ki se slabo celijo " vnetja in otekline " gnojni izpuščaji " bakterijska in glivična kožna obolenja, tudi dodatno inficirana Jaz je ne bi z drugim kot z Bepanthenom mazala. HVALA N&B Se mi zdi, da takrat ko mi jo je dala je rekla, da je tudi za vneto ritko. No jaz sem jo z Bepanthenom namazala, jo bom pa ponoči previla, če bo polulana. januska hvala Punce jaz sem pa ta večer celo riževo Milko zdelala, zdaj me pa takkoooo želodec boli. Kar naj me ko sem taka požreš, a ne. Pol se pa čudim od kje kg.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 6.12.2007 22:06:51
|
|
|
|
ŠpelaP
|
Mentos - držim pesti, da bo z malo pikico Hano vse OK! za čimboljši rezultat!
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 6.12.2007 22:24:29
|
|
|
|
Kati81
|
Punce dons sem likala k luda. No zdej grem gledat kmetijo do konca pol pa spat.zzz
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 6.12.2007 22:27:11
|
|
|
|
KT
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kati81 Punce dons sem likala k luda. A si se nalezla, ane? Pa sem ti rekla, da ne hodi preblizu likalnika. Tud to je huda, huda bolezen No zdej grem gledat kmetijo do konca pol pa spat.zzz
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 6.12.2007 22:47:16
|
|
|
|
ŠpelaP
|
Sem danes govorila s sosedo, ki ima dojenčico staro 2 meseca in tehta 6100g, naša pa bo čez pet dni 6 mesecev pa tehta malo pod 7 kg. Njo je skoraj kap, da je njena taka težkokategornica, mene pa še bolj, ko sem videla, da je naša ultra lahkokategornica. Drnula - upam, da prehlad čimprej preženeš stran! nogica - reci Tarini ritki, da se mora takoj nemudoma pozdraviti, da ne boste imeli take kalvarije kot mi! Eno za njeno ritko! Za blaženje rdečine pomaga tudi kopel iz hrastovega lubja. Saj če nima ful vneto, pa res najbolj pomaga bepanthen. Naša "čarobna" formula za zdravljenje vnete ritke je pa naslednja: mirni živci (v prvi vrsti), lekarniška kremica za vneto ritko, kjer je še rdeče - praška pasta, pamperske Baby dry 4, ob previjanju umivanje ritke z razredčeno kopeljo-raztopino hrastovega lubja in vode. Da smo prišli do te formule, smo potrebovali skoraj mesec dni. Zdaj ko gre ritka na bolje, pa komaj čakam, da bom lahko začela uvajati GH.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 6.12.2007 22:58:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Špela hvala, mi bo prav prišlo. Upam da ne bo res kaj takega kot pri vas. Samop zakaj kar tako naenkrat. Res mi ni jasno. Kje pa dobim hrastovo lubje. A ga moram it samo dol klestit ali se kupi?
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 6.12.2007 23:00:35
|
|
|
|
Kati81
|
Ja 3 tedne sem se vzdržala, dons je pa moj izjavu da nima več kratkih majc in če lohk obleče moje, si ga zammisliš v moji kratki majici sz njegovim trebuščkom (4 mesec nosečnosti). Ja likalnik je bil pa tko vesel ko me je videl in sem ga mal po likalni deski sprehodila da je kar pihal (paro). No sej da nauš mislila da sem vse zlikala (če bi ne bi mogla gledat kmetije), sem še mal v predale skrila, sam tiste ta nujne stvarisem zlikala pa Kajine cotice. Nogica, vneta ritka, hudič, , veš ko jo previjaš(čimbolj pogosto) jo res fino posuši, najbolje s svežo plenico(tetra), pa pol še pusti da se posuši, res izdatno namaži z Bepantenom in mislim da bo kmalu bolje. Nam je pomagala tudi krema za ritko od Mustele, res fino hladi ritko, naša jo ma full rada. Drugače pa uporabljava od Welede kremo za ritko, ki je tud super.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 6.12.2007 23:03:31
|
|
|
|
Kati81
|
Nogica, hrastovo lubje dobiš v lekarni. Aja pa res je lahko kriva hrana, mogoče bučke, al je kaj takega pila. Mogoče tudi mleko, dej si kupi eno škatlo adaptiranega za take stvari. Veš naši se tud kdaj uname retka zaradi kakšne hrane sam to hitro mine tam v roku pol dneva, pomaga izdatno namazana ritka in to je to.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 6.12.2007 23:10:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Kati hvala. Ritko pa ji vedno pri previjanu posušim s plenico kot si napisala. Ja jaz res upam da bo juti bolje. Jo bom pa pustila čimveč na zraku pa mogoče bo bolje. Saj za mleko pa vem, ampak tu pri nas v rovtah nič pametnega ne dobiš. Po trgovinah majo samo Hippa pa še enga levga v lekarni pa nisem bla. Kati ti že skoz kupuješ Navolak (saj ne vem če sem prav napisala). A v Muellerju ga imajo? Mimogrede a se jutri kej dobite na kavici? ja Kati za zlikano goro perila. Če grem jaz svojga poslikat vas bo kap. Mam še posteljnino pa nekaj poletnega. Se mi zdi da kar vsak večer likalnik sprehajam. KT ja to je res huda oblika bolezni. Izogibajte se likalnikov
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 6.12.2007 23:27:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Najbrž ste že vse pod kovtrom. Grem še jaz. nočko
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 6.12.2007 23:35:29
|
|
|
|
ŠpelaP
|
Kati - a potem je fajn ta mustelina kremica za ritko? Meni je zadnjič dala zdravnica vzorček kremice za ritko in tudi vzorček za vneto ritko. Samo se ji zdaj še nisem upala namazati, ko ji pa ni nič ustrezalo. Nogica - saj če boš našla kje kak hrast, ga morda pa tudi lahko malo oskubiš, potem pa lubje zmelješ. Sem jaz ravno to včeraj razmišljala, ko sem gledala v vrečko z lubjem. Kura jasna, še drevesno lubje prodajajo, ko bi ga lahko kar sama malo skupaj spraskala. Ampak je res učinkovito. Fiziološka raztopina - Ali katera ve, koliko soli moram dati na liter vode, da lahko sama pripravim fiziološko raztopino?
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 6.12.2007 23:43:09
|
|
|
|
ŠpelaP
|
Aja, še to. Pravijo, da menda se lahko tudi od kisle hrane (kumarice, močan kis...) tudi dobi vneta ritka. In če jaz pomislim, smo ravno tiste dni, ko je Sara dobila vneto ritko, jedli solato z domačim kisom iz grozdja. Ker mož v kleti pač ne zna ali ne more (kdo ve) odpreti soda z jabolčnim kisom , je kar grozdega iz kanistra natočil. Tisti je pa kisel, da ti rit skupaj potegne.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 7.12.2007 7:48:32
|
|
|
|
N _ B
|
IZVIRNO SPOROČILO: ŠpelaP Aja, še to. Pravijo, da menda se lahko tudi od kisle hrane (kumarice, močan kis...) tudi dobi vneta ritka. In če jaz pomislim, smo ravno tiste dni, ko je Sara dobila vneto ritko, jedli solato z domačim kisom iz grozdja. Ker mož v kleti pač ne zna ali ne more (kdo ve) odpreti soda z jabolčnim kisom , je kar grozdega iz kanistra natočil. Tisti je pa kisel, da ti rit skupaj potegne. In citrusov tudi. Čeprav je to pogosteje potem, ko jih otrok začne uživati. Jaz sem Niki pri nekih 10-ih mes. dala med kašo dva krhlja pomaranče. Čez dve uri se mi je tako jokala in nisem vedela kaj je. Ko sem ji odvila plenico je imela pa krvavo rdečo luliko, ritko in vse okrog. Citrusi se izločajo z urinom.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 7.12.2007 7:50:50
|
|
|
|
nky 23
|
jutro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kakjo ste kaj? je katera za ?
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 7.12.2007 7:53:29
|
|
|
|
Drnula
|
Dobro jutro punce, a kej kofetkate? Zoprna noč je za mano, stalno zamašen nos in suha usta. Nič mi ni blo prav, če sem bila pogrnjena pretoplo, če razgrnjena prehladno . Mam mal vročine 37,5 in sem danes doma. Si je moj vzel dopust in danes je on v akciji. Ne vem če bova midve sploh šle kaj. Morda nama nebi škodilo mal svežega zraka. Me skrbi da bo še Neca zbolela ... danes zjutraj kar naprej nekaj kiha .... ji res ne privoščim. Če ne drugega mram vsake toliko zluftat to naše stanovanjce.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 7.12.2007 7:53:44
|
|
|
|
KT
|
N & B in nky23 a bomo eno ?
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 7.12.2007 7:55:35
|
|
|
|
nky 23
|
sevreda bom kafe brez njega sem kot zombi
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 7.12.2007 7:56:05
|
|
|
|
Drnula
|
Nogica - kako je ritka danes? Spiraj jo z mlačno vodo, morda kamilicami in kot pravi Kati - dobro posuši. Jaz za začetek ne bi drugega uporabila kot Bepanten.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 7.12.2007 8:01:06
|
|
|
|
N _ B
|
ŠpelaP: ne sekiraj se zaradi Sarine teže. Naša Nika je bila tudi lažjekategornica. Sicer pa običajno otrok pri 6-ih mes. otrok podvoji porodno težo, do 1. leta pa potroji. Po 6-ih mes. se pridobivanje teže običajno ustavi in tudi Jaku se je. V zadnjem mes. je zrasel 2 cm, na teži pa le 250 g. Sem govorila s sestro pa je rekla, da ni to nič narobe, ker ima dovolj zaloge. Takole je Nika pridobivala: ob rojstvu 50 cm; 2940 g 1. mesec 54 cm; 3500 g 2. mesec 58 cm; 4500 g 3. mesec 62 cm; 5200 g 4. mesec 64 cm; 5700 g 5. mesec 65 cm; 5950 g 6. mesec 67 cm; 6300 g JAKA 68 cm; 7750g 7. mesec 69 cm; 6750 g 8. mesec 71 cm; 7000 g 9. mesec 74 cm; 7200 g 10. mesec 75 cm; 7600 g TOLK IMA JAKA ZDAJ! 11. mesec 76 cm; 8000 g 12. mesec 77 cm; 8300 g
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 7.12.2007 8:01:43
|
|
|
|
N _ B
|
IZVIRNO SPOROČILO: KT N & B in nky23 a bomo eno ? Jutro. Jaz jo že pijem.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 7.12.2007 8:03:58
|
|
|
|
neja24062007
|
jutro samo na hitro se vam javim... grem likat in pakirat HANA: naj vam pričarajo in prinesejo veeeeeeliiiiiikoooooo zdravja. NECA: za zobek. ANDREJA75: za pridobljeno težo in dolžino
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 7.12.2007 8:05:46
|
|
|
|
neja24062007
|
nogica: za vneto ritko drnula: za prehlad, da čimprej mine
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiVIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Dojenje.
Admin
Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?