Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2026
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

Kot rečeno, bla je kontrola na polikliniki po porodu, res sm bla že mal pred deveto ven, namerli so mi pa 5,7 na tešče!
Tko da.... Očitno se men tega ne bo ratal tko zlahka znebit... Sem prebrala nekje tlele da je med dojenjem dovoljeno do 9? No kr js mam še kr uno 6,6 u glavi in me stisne k vidm kej prbližn podobnga... Zdej mam 11.5. spet test s 75 glukoze. Aja btw: tiste k vam bodo delal test s 100 glukoze - mejte limono s sabo!
Drgač pa ful vsi misljo da se tud po porodu kr držimo unih jedilnikov! Bahaha! Da nau res - sej neb mela malemu kej jest dat. Tko da... sem si sama dost kriva da je tkole pokazal.... kr jem čist vse in v veliko prevelikih količinah. Ampak kile ostajajo pr 55-ih. Mali vse spuca! Nč, javim ko bo kej novga, vam pa vsem želim čimbolj miren preostanek nosečnosti!
Sej ni konc sveta... Čeprov tud mene stiska k pomislm da mam 11. maja spet un test na tešče. Js tud ne bi rada na akih tabletih bla cel lajf, kaj šele na šprici! Sam če je to tisto kr ti pomaga normalno žvet naprej - se je treba pač sprijaznt! Js tud nč več ne prakticiram une diete sploh pa najbrž neb niti mela več mleka za malega če bi jo! Pojem kolkr vidm, kile so na srečo še kr na 45 tko da sm happy. Zdej bo lep vreme spet pa bova čim več vozičkala in bo tud to pomagal. Sej sm vidla med nosečnostjo kako je cukr prec padu k je blo več gibanja! Tko da vse k ste noseče in maste povišan cukr.... hodit, hodit, hodit... vsak dan 2x, 3x mal ven za pol ure, ni treba pretiravat k js sm enkrat po precej hitri hoji pršla dam in sm vidla bele pikce in kr vrtel se mi je s cukrom 3,4 tko da.... sej se ne pozna takoj na merjenjih - kak teden tazga drila pa bojo cukri za v učbenik! In seveda dieta. Pa nikokr nehat z gibanjem ko bojo cukri lepi kr bo čez par dni mirovanja vse isto. Men je sam to pomagal da nism fasala insulina dva tedna pred pdp-jem!
Ampak jo bom, sigurno!