|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Operacija -ORL?
17.12.2007 13:32:07   
žigolino
Danes sma dobila datum operacije za žrelnico in mandelne,pa me zanima če katera ve kako dolgo po operaciji ostane otrok v bolnišnici?
Star je dve in pol,a sem lahko zraven ?
Hvala že v naprej!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Operacija -ORL?
17.12.2007 13:37:18   
kajalin*
Ravno prejšni teden je bil sosedov fantek operiran,star 3l.V sredo je šel v bolnico,v čet. je bil operiran in v soboto je bil že doma.Je pa bila mami zraven not,ja sej plačaš da si lahko.Lp

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Operacija -ORL?
17.12.2007 14:42:12   
jazz
Eto,jaz sem mamica tistga sosedovga fantka ja in tako je kot je že kajalin napisala. Samo s to razliko, da je bil operiran samo žrelnico in bobniče so mu predrli in z njih posrkali tekočino. Predvideno ostanejo štiri dni, ne vem pa če je tako tudi z mandlji,...morda je treba ostat kakšen dan več. Res ti priporočam, da ostaneš zraven, če bodo rekli da nimajo proste postelje, se zbuni, pa verjetno jo boš dobila...k je star 2,5l. Imela sem polni penzion, nočitev, zajtrk, kosilo, večerjo in pride na dan 17 evrov. Bolj se splača kot to, da si na sendvičih ko je pa samo po ene tri evre razlike. Aja, sama operacija je gotova v 20 min. prvi dve uri je ful hudo, potem pa tisti dan nekako prespijo. Najhuje je, ker so praktično 38 ur brez hrane in ne vem al je huje tist takoj po operaciji al tist k te cel dan prosi za hrano in joka kako je lačen!!! Držim pesti, da boste hitro dali skozi!

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Operacija -ORL?
17.12.2007 16:41:50   
žigolino
Najlepša ti hvala za izčrpne iformacije.
Ostala bom itak zraven njega, samo danes sem pozabla vprašat kak je stem ,ker so me čisto presenetli, da bo že tako hitro na vrsti, očitno je doktor preceno da je res ful hudo.Bila sem kot ena kura nič vprašala.
Res so me ful presenetli, ker se vsi pogovarjajo ,da je za čakat tudi do pol leta,midva pa kr čez 20 dni.
Tole brez hrane bo pa po mojem ful hudo,ker moj ko če jest je prav hudo.Smo ga hoteli odvadit od čokolinija pa naju je v postelji prosil;Mami,ati prosim dajta mi linija!
Mislim da se mi bo srce trgalouser posted image .

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Operacija -ORL?
17.12.2007 23:19:43   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: žigolino

Res so me ful presenetli, ker se vsi pogovarjajo ,da je za čakat tudi do pol leta,midva pa kr čez 20 dni.
Tole brez hrane bo pa po mojem ful hudo,ker moj ko če jest je prav hudo.Smo ga hoteli odvadit od čokolinija pa naju je v postelji prosil;Mami,ati prosim dajta mi linija!
Mislim da se mi bo srce trgalouser posted image .



Ste pa res prišli hitro na vrsto. Mi smo obakrat čakali cca pol leta. Prvič smo morali preložiti operacijo, ker je zbolel.

To s hrano je pa res grozno. Naš je na hodniku tisti voziček s hrano objemal, ga vohal in govoril: "Jedel, jedel bi," pa je bil star 5, 5 let, torej otrok, ki se mu da že nekaj razložiti. Boščki so, res.

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Operacija -ORL?
1.1.2008 19:53:20   
urki
žigolino, zanima me, če ima tvoj otrok kakšne težave s sluhom. naš fant je imel leta 2006 operacijo žrelnice in še bobniče so mu predrli in spucali srednje uho, ker je bil naglušen. po operaciji je dobro slišal, potem pa se mu je spet poslabšal. Novembra smo imeli kontrolo in sliši med 40 in 50dB. Dali so nam datum operacije konec maja 2008. Šele čez 6 mesecev, on pa vsak dan slabše sliši. No, zato me zanima kakšne težave ima, da sta tako hitro na vrsto prišla. Meni je sestra takoj rekla, da naročajo  maja.

lep pozdrav!

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Operacija -ORL?
1.1.2008 23:06:29   
nejcko
Urki, našemu so tudi žrelnico operirali predvsem zaradi sluha, so mu tudi sčistili srednje uho in mu vstavili timpanalno cevko v eno uho. Na prvi kontroli je bil sluh ok (ko je imel še cevko notri), zdaj so mu pa cevko ven vzeli, sluh pa se mu je spet poslabšal. Pred operacijo je imel 30-35dB slabši sluh, zdaj po operaciji pa 40dB. Kontrolo imamo spet februarja, vendar tudi mene skrbi, kaj in kako. Je imel pa sin baje ogromno žrelnico in čisto trdo, a razen pogostih prehladov ni imel nobenih drugih težav; vnetje ušes je imel samo 1x pri enem letu.

Na kakšno operacijo pa gre tokrat vaš fant? A spet žrelnico? Pa še to - koliko je star? Naš ima 6 let.

LP

(odgovor članu urki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Operacija -ORL?
2.1.2008 17:42:10   
urki
živjo, nejcko! vidim, da je imel vaš fant enake težave kot naš. Naš je tudi imel velikokrat prehlade, vnetij ušes pa nikoli. No, en mesec po operaciji je imel hudo vnetje na desnem ušesu, celo kri mu je pritekla. Sedaj je star štiri leta in pol in naj bi mu  pri  majski operaciji vstavili cevčici v obe ušesi, pa še žrelnico naj bi mu odstranili, če mu je spet zrasla.
Drugo operacijo bi moral imeti že avgusta 2007, vendar se mu je takrat sluh čudežno popravil - slišal je pri 10-15dB, novembra pa čisti poden(40-50dB). Seveda  dohtarji ne vedo povedat, zakaj je tako.
Kako se je vašemu fantu govor razvijal? Naš sedaj že kar dobro govori, vendar ga je treba popravljat. Jaz ga čisto vse razumem, drugi pa včasih potebujejo prevod.
Koliko časa pa je imel cevko in kako ste se kopali, da voda ni prišla noter?

lep pozdrav

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Operacija -ORL?
2.1.2008 21:49:33   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: urki

Kako se je vašemu fantu govor razvijal? Naš sedaj že kar dobro govori, vendar ga je treba popravljat. Jaz ga čisto vse razumem, drugi pa včasih potebujejo prevod.
Koliko časa pa je imel cevko in kako ste se kopali, da voda ni prišla noter?

lep pozdrav



Naš je pravzaprav zelo hitro spregovoril, bil je zelo gobčen otrokuser posted image , tudi stavke je začel tvoriti precej hitro, je pa (in še vedno) zamenjeval določene glasove, predvsem nizke, kot so b-d, m-n, p-b, d-g, k-g, d-g, pa u velikokrat zamenjuje z o sploh na začetku besed (olovi me namesto ulovi me) itd., precej pozno  je spregovoril tudi črko r (pri 4 letih in par mesecev). Poleg tega govori zelo glasno, pravzaprav ga moramo vedno opozoriti, da naj se ne dere, pa do operacije se je med govorenjem zelo slinil in pljuval, včasih mu je kar slina tekla iz ust. Ima pa kar precej težav s tvorjenjem daljših stavkov, zelo težko povezuje po več povedi v neko smiselno besedilo, ampak to je verjetno posledica njegove precejšnje nemirnosti, saj ima težave tudi s koncentracijo.
Jaz sem zelo hvaležna logopedinji, ki je na prvem srečanju po petih minutah ugotovila, da otrok ne sliši, medtem kot otrokova pediatrinja tega ni opazila kar 4 letauser posted image

Naš je imel cevko od začetka julija do začetka decembra, torej 5 mesecev, potem so mu jo vzeli ven, čeprav v odpustnici piše, da naj bi cevka po cca 6-8 mesecih sama izpadla. Uho se mu je lepo ščistilo, bobniči so ok in sploh ne vejo, zakaj še vedno slabše sliši. Mi je pa enkrat ena zdravnica na ljubljanski ORL rekla, pa to lahko vidi že itak slepecuser posted image , da so razmere tam katastrofalne, naprave so predpotopne, izolacija kar odstopa in temu primerno tudi rezultati ne morejo biti ravno najbolj točni. Žalostno, kajneuser posted image

Torej sin je imel cevko v ušesu celo poletje, pravzaprav smo šli dober teden dni po operaciji za en mesec na morje. Ušesa se zaščitijo s takimi silikonskimi čepki, čez pa se da še neoprenski trak za ušesa. To kupiš v Sanolaborju ali kakšni podobni trgovini. V ušesa ne sme priti voda, dokler so cevke notri.

Mi imamo zdaj kontrolo spet v začetku februarja. Bom videla, kaj bo. Bi bila pa vesela, če bi lahko kako ostali v stikih; glede na to da si nova na rr, upam, da boš postala aktivna članica, če pa nimaše tega namena, pa bi te prosila za kakšen drug kontakt, če želiš, seveda. Veliko mi namreč pomeni, da lahko s kom spregovorim o tem - si namreč prva, ki se je tukaj gor oglasila  s podobnim primerom.

LP

(odgovor članu urki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Operacija -ORL?
3.1.2008 18:26:23   
urki
Tudi meni je dobr, da sem najdla nekoga, ki ima podobne težave.
Naš fant pa pri dveh letih še ni govoril in smo zato šli do pediatrinje, ki nas je napotila  k specialistu ORL. Pri njem smo bili, ko je bil star dve leti in pol in je rekel, da je pomembno, da zna reči ati in avto ( nekaj besed je že govoril). Nas je potem na ORL kliniko napotil, kjer pa je bil na vrsti, ko je bil star tri leta. Povsod smo čakali po nekaj mesecev. V glavnem, total sem bila šokirana, ko so ugotovili, da slabo sliši, ker sem vedno preverjala ali se mi odziva. Nisem pa vedela, da je treba to ugotavljat na približno štiri metre, jaz sem to delala, ko je bil kakšen meter stran od mene. Tudi toliko se je že zverziral, da mi je iz ustnic bral.
Poleti,ko se mu je sluh čudežno izboljšal, je bil prava faca. Skoz je govoril slišim, kaj je bilo to, motor se je peljal... Sedaj, ko spet slabše sliši, je pa obupen. Kaj, kaj si rekla... mi odgovarja. Jaz pa skoraj znorim, ko mu moram po trikrat odgovarjat. Tudi v vrtec noče hodit.
Šli smo tudi na teste za alergijo, pa ni nič pokazal in smo šli še na bioresonanco, kjer je ugotovila alergijo na krompir, kravje mleko, jabolka, ribe, pršico, pa še na pasjo, govejo dlako, račje, gosje perje in na ovčjo volno. Tako smo sedaj na dieti, vendar zaenkrat ni nič boljše. Je šele tri tedne na dieti.

Pri govorjenju se tudi njemu veliko sline dela, namesto b sliši v, nekaterih črk v besedi pa včasih sploh ne sliši. Se zgodi, da v besedi sliši črko, ki je ni. No, sem pa optimistična in verjamem, da bo do šole vse v redu.
Ali tvoj sedaj že hodi v šolo?

Sem se kar razpisala, pa bom sedaj kar nehala, da bo še za drugič kaj ostalo.

lep pozdrav


(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Operacija -ORL?
4.1.2008 21:51:59   
nejcko
Ojoj, koliko alergij so mu ugotovili!!! Pa res misliš, da to vpliva na sluh? Se mi zdi  čudno, da bi bil otrok na toliko stvari alergičen, pa se to ne bi nikjer drugje poznalouser posted image

Mi našega nismo dali v šolo; mogel bi iti to šolsko leto, pa smo prestavili vpis. Največji razlog je predvsem pomanjkanje koncentracije in še zelo otročji je, sem jim pa povedala za težave s sluhom in da bi radi to do šole uredili. S samim odlogom vpisa nismo imeli nobenega problema, saj je sin rojen novembra, tako ali tako pa so sami videli, da definitivno še ni zrel za šolo.
No, letos pa štartamo in upam, da se bodo težave s sluhom uredile.

Se še bereva. LP

(odgovor članu urki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Operacija -ORL?
4.1.2008 22:51:45   
urki
Jaz upam, da vplivajo te alergije na sluh, da ne bi bilo treba iti na operacijo. So nas iz ORL klinike poslali na teste, tako da mogoče imajo kaj veze s sluhom. Ko govori, se sliši kot da bi imel nos vedno zabasan, vendar nič ne priteče ven kljub vsakodnevnemu špricanju s fiziološko raztopino. Ko so delali teste, ga niso testirali na nobeno hrano, samo na plesni , pelode in še nekatere stvari. Potem ti pa ostane le še alternativna medicina in upaš, da bo ta kaj odkrila in mogoče pozdravila. Naš fant je bil total krompirjevec, ogromno mlečnih izdelkov je pojedel in mogoče je to res to. Bomo videli, še kakšne 14 dni je za počakat.
Naš fant pa pravi, da sedaj hodi v šolo in ne v vrtec, ker zna pisati in nekaj malega tudi že brati. Se je vrgel v črke in številke, spomin ima tudi nor. Mal ga hvalim, ampak je bil res fenomen. Ko je dopolonil 3 leta, je poznal vse velike tiskane črke, malo kasneje pa še male tiskane. Pri štirih letih pa je začel pisat. Sva prav ponosna na njega.
Lep pozdrav do naslednjič

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Operacija -ORL?
8.1.2008 17:48:50   
žigolino
Se opravičujem ker nisem bila nič dosegljiva na tej temi.
Ja jaz sem se naročila na pregled v bolnici in čakala 2 meseca.17.decembra ko sva imela pregled in ko sem zdravniku povedala koliko antibiotikov je pojedel l.2007 pa naju je naročil takoj ko je bila lukna in to je 9.1.(jutri),če bi bil pa bolan pa bi prišla na vrsto nekje marca(bolnišnica Celje).Moj z sluhom nima težav mu je pa dokazana alergija na KM maja lani.

(odgovor članu urki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Operacija -ORL?
24.1.2008 11:49:40   
urki
no, da povem kakšno je stanje pri našem fantu po enoinpolmesečni dieti. se mi zdi, da že kar katastrofalno. Po treh tednih je kazalo na bolje. Prav zares je malo bolje slišal, ne sicer tako kot poleti, ampak je bilo boljše. Sedaj je pa pravi poden in me skrbi kako se bo to nadaljevalo do maja, ko naj bi šel na operacijo. Do srede februarja bo še na dieti in če ne bo bolje, bomo kar nehal. Tak izbirčnež je ratal, v vrtcu pa sploh nič ne je.

A ti mogoče veš kje še vstavljajo cevke poleg Ljubljane? Se mi zdi, da je kar v svojem svetu, bognedaj da ga kdo ogovori, plašen do konca. Ne vem ali je to le obdobje ali je to povezano s tem, ker slabše sliši.

Kako ste pa vi? Zdaj bo kmalu kontrola, kajne?

Še to me zanima. Ali se je fant kaj upiral na morju, ko je moral imeti čepke in trak?

lep pozdrav

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Operacija -ORL?
25.1.2008 15:53:31   
nejcko
Hoj,
Pri našem fantu imam tudi občutek, da mu stanje niha - da enkrat sliši bolje, drugič slabše. Zoprnija, res, in komaj čakam, da damo še to kontrolo skozi. Še 14 dni. Ti pa povsem verjamem, da čakanje ubija. Res bi mogli nekaj ukreniti glede tega, ker to ne pelje nikamor. Jaz sem skoraj popi*** dobila, ko je sin zbolel 14 dni pred naročeno operacijo. Celo zimo je bil zdrav, potem pa je fasal prehlad, ki se mu je vlekel skoraj 2 meseca, tako da smo morali operacijo odpovedati in jovo na novo čakati pol leta. Grrr. Sicer sem ga vmes naročila še v drugo bolnico, ampak tam bi mogli iti ponovno skozi ves postopek, ker izvidi ene bolnice v drugi ne veljajo (mater, kakšen sistem)user posted image . Pa tudi tam ni bilo nič, ker je se je sinu prehlad vlekel tako dolgo ... skratka eno leto smo bili v negotovosti, eno leto sekirancije, eno leto nezdravljenja ... res se človeku kar obrne, no.

Po moje, da povsod po Slo na ORL-oddelkih vstavljajo timpanalne cevke v ušesa, če predvidijo, da je to potrebno. Vstavijo pa jih samo, če gre za izliv (nevemkakšne) tekočine v srednje uho. Pri našem so jo vstavili samo v eno uho, nekaterim pa jo v obe ušesi.

Kar se tiče uporabe čepkov in traku moram našega fanta zelo pohvaliti. Situacijo je zelo dobro sprejel, še sam me je večkrat opomnil pred kopanjem, da mora dati trak gor. No, on je v bistvu tak, da se zelo rad smili sam sebiuser posted image  in čim je kaj narobe z njim, ga moramo vsi cartati in paziti nanj in on nas nenehno opominja na to.

Se beremouser posted image

(odgovor članu urki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Operacija -ORL?
5.2.2008 14:46:08   
nejcko
No, da poročam.

Pri nas je stanje za user posted image . Včeraj sem bila čisto na psu po pregledu na ORL. Še dobro, da me ni bilo zraven (šel je le mož), ker bi se verjetno kar zjokala.

Torej: sluh se je sinu po timpanogramu malce izboljšal od zadnjič (30-20 dB prevodne naglušnosti na enem in 30-15 dB prevodne naglušnosti v drugem ušesu), opazen pa je ponoven izliv, tokrat v obe ušesi. Ni opaziti, da bi imeli kaj sinusi opraviti s tem, so pa drugi indici, ki kažejo na to, da bo mogoče potrebno odstraniti še mandeljne.

Torej, sina čaka ponovna operacija - naročeni smo v začetku junija - ponovno mu bodo dali v ušesa timpanalni cevki (tokrat v obe ušesi), možno pa je tudi, da mu bodo odstranili mandeljne. Rekli so, da je zdaj še čas, da pomagajo, ko se bodo govorila oz. slušno-govorni organi dokončno izoblikovali, pa bo prepozno, zato smo na operacijo pristali.

Sem pa prav žalostna. Saj vem, da želijo sinu pomagati, ampak spet bo, revček, celo poletje moral čuvati ušesa, spet ne bo smel skakati v vodo, pa tako si je že lani želel ... in kako naj mu razložim, da je bilo lani vse zamanuser posted image

Ah, prav žalostna sem, resnično žalostna.

LP

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Operacija -ORL?
5.2.2008 21:13:54   
urki
To se je pa res za zjokat. Še 1x operacija in spet poleti. Res je hudo, ker so skoz večji in skoz bolj uživajo v vodi.  Meni ni jasno, kako dohtarji ne vedo zakaj pride do zamašitve. A so kaj rekli, da se potem to ne bo več dogajalo? Katera dohtarca pa je bila? Vatovec ali Getzy? Sta pa datum hiter dobila glede na to, da smo mi konec novembra dobili datum konec maja. A si rekla, da je zelo nujno?

Pri nas je bilo prejšnji teden glede sluha spet bolje, sedaj pa je  prehlajen in posledično tudi slabše sliši. Je bil prejšnji teden tudi ful dobre volje. Otrok,kakršnega si želiš. Upam, da nas bo ženska vzela na bioresonančno terapijo, ker je rekla, da bi bilo dobr, če bi pred terapijo preverili sluh. Sem seveda klicala za kontrolo, pa smo na vrsti šele aprila.

Na dieti smo še vedno. No, v soboto smo se pregrešili z enim krofom.

Zaenkrat toliko, pa se kej slišmo. Lep pozdrav



(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Operacija -ORL?
18.2.2008 21:38:35   
urki
ta dieta deluje. Že tri tedne dobr sliši, pa tudi boljše volje je. Še ni tako dobr kot je bilo poleti, vendar je veliko bolje kot pred tremi tedni. Sem ful zadovoljna in upam, da bo tako ostalo ali da bo še celo malo boljše.

lep pozdrav

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Operacija -ORL?
1.3.2008 9:43:46   
staši
Urki lep pozdrav!Tudi mi imamo operacijo maja   (20.5.)v LJ.kdaj imate pa vi datum?

(odgovor članu urki)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Operacija -ORL?
1.3.2008 14:04:13   
staši
 Tudi naš zelo slabo sliši in ima zelo povečano žrelnico.Samo  zakaj pa potem se vse ponovi in greste še enkrat na operacijo? Nebi rada da sevse še enkrat ponovi .ker gremo letos v šolo.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Operacija -ORL?
1.3.2008 14:13:18   
nejcko
Urki, me veseli, da vam gre na bolje. Super, da dieta pomaga. Pa boste vseeno šli na operacijo?

No, nam je celo logopedinja priporočila ponovno operacijo. Sicer je rekla, da se je po operaciji sinu govor popravil 1000%, ampak glede na to da še vedno ne sliši dobro, je problem v tem, da bo napačno usvojil določene besede, kar mu bo (v podzavesti, torej primarni priklic besede) ostalo za vse življenje, zato je seveda potrebno storiti vse, da bi se mu sluh izboljšal.

Lep pozdrav in se še kaj beremo!

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Operacija -ORL?
1.3.2008 14:25:05   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: staši

Tudi naš zelo slabo sliši in ima zelo povečano žrelnico.Samo  zakaj pa potem se vse ponovi in greste še enkrat na operacijo? Nebi rada da sevse še enkrat ponovi .ker gremo letos v šolo.


Ej, pojma nimam, zakaj je tako. Pri nekaterih otrocih je res samo žrelnica tista, ki vpliva na sluh, in ko jo enkrat odstranijo, je problem rešen. Pri našem sinu pa so očitno poleg ogromne žrelnice še drugi vzroki za slabši sluh: predvsem izliv v ušesa, ki se mu je, žal" kljub vstaviti cevčic ponovil, in zelo povečanih nebnic (po moje so to mandelji), ki očitno tudi pritiskajo na določene organe. Kaj pa vem, čisto tako laično razmišljam..
Zdravnik nam je rekel, da so to pač najbolj očitni (otipljivi) možni indici za slabši sluh, lahko pa je kaj hujšega, ampak tega pač ne bomo vedeli, dokler vsi fizični vzroki ne bodo odstaranjeni. Šele potem se bo videlo, kako pa kaj in kakšen je resnični vzrok za slabši sluh našega fanta.

Staši, nič se ne boj; večini otrok pomaga že prva vstavitev cevčic, tako da ne razmišljaj negativno. Naš fant je pač tak fenomen, ampak upam, da bomo vseeno zmagaliuser posted image

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Operacija -ORL?
1.3.2008 14:27:57   
staši
verjamem da boste zmagali,hvala in lep pozdrav

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Operacija -ORL?
2.3.2008 22:03:37   
urki
živjo,staši. Mi imamo operacijo 28.maja v Ljubljani. V bistvu pa upam, da se mu bo do takrat srednje uho spucal in da ne bo treba na operacijo.

nejčko, če bo vse v redu, če bo timpanogram pokazal vsaj tip c, potem ne bom privolila v operacijo. Zaenkrat je sluh še vedno v redu, vendar sem kar paranoična, če mi govori kaj, kaj ,kaj Potem greva preverit njegov sluh. On je kakšne tri metre stran od mene in potem potiho govorim besede, ki jih mora ponoviti. Ravno danes pa se mi dozdeva, da ima spet zabasan nos. Upam, da bo še kaj ven prišlo.

Logopedinja je pa zadovoljna z njegovim besednim zakladom in tudi s č, ž, š-ji. Greva samo še na kontrolo. Tudi v vrtcu je vzgojiteljica rekla, da je začel fejst govorit in spraševat.
Sem  terapevtko iz bioresonance klicala, pa je rekla , da še malo počakamo s terapijami. Da gremo prej še na kontrolo, ki jo imamo aprila in da si telo opomore oz. obnovi, tako da smo še vedno na dieti.

Aja, je logopedinja govorila, da je njen sin že zelo slabo slišal in da so mu potem odstranili mandeljne, pa je potem spet normalno slišal. Sem optimistična, da bodo naši otroci , če ne odlično, pa vsaj normalno slišali.

lep pozdrav obema

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Operacija -ORL?
5.3.2008 17:46:03   
staši
No za nekaj dni se sfalimo in upam da vam ne bo treba na operacijo.Zanima me pa kje sploh operirajo te otroke ,na  otroški ali v kliničnem ?

(odgovor članu urki)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?