|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 9:41:45   
Anonimen
buči - ne se preveč razburjat, ker ljudi, s takim razmišljanjem je še veliko več, kot se jih upa na plano. Me vemo, da smo srečne brez tistih vrtoglavih dohodkov. Samo da bodo naši otročki zdravi.
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 9:54:38   
buči
No, najbrž si videla, da sem včeraj jamrala, da sem že vsega naveličana, ampak bi še vseeno malo počakala. Ja, denar ni vse, samo da bomo zdravi, pa da se razumemo, ker malenkosti naredijo življenje lepo in vredno! Mene moj sinko vsak dan preseneti s kakšno pametno izjavo in to je tako lepo! Občutek je sigurno boljši, kot pa če bi šla na klik preverit stanje in bi zagledala +5800 EUR, a ne?! user posted image

Lepo se imej! In ostale tudi!

_____________________________

TDAT - štirje prestopniki!
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 9:55:15   
TamaraJ
buči, pomiri se (sicer se ti želja izpolniuser posted image user posted image ). Jaz nikakor ne sumim nye, ne nobene druge. Anonimni lahko provocirajo in me pademo na to. Takšnih, kot je anonimna je res še veliko in najbolj žalostno je, da so tako zelo prepričani v svoj prav. Sploh pa ni pomembno. Vsak se mora znajti zase in preslišati grobe besede in žalitve. Nam nič ne manjka in tudi ne razmišljam oz. bolje rečeno se ne obremenjujem s tem, da nimam visokih dohodkov. Seveda si želim, da se nam nekoč tudi finance izboljšajo. Pa ne za ceno družinice. Lahko bi se vrgla v kariero in zaslužila več. Pa je daleč najbolj dragoceno to, da sem popoldne s psom, mojim user posted image  in Timijem na sprehodu. Požvižgaj se na mnenja podobna anonimni. Zihr nima popolnoma čiste vesti glede pisanja, sicer bi se podpisala kot vse ostale.

_____________________________

Amor Omnia Vincit

Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 9:58:46   
Anonimen
Ti tudi buči, pa vsem želim enga luštnega, zdravega dojenčka. Al pa dva, tri ...ker ne vem koliko jih pričakujeteuser posted image

(odgovor članu buči)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 9:59:14   
TamaraJ
IZVIRNO SPOROČILO: buči
Ja, denar ni vse, samo da bomo zdravi, pa da se razumemo, ker malenkosti naredijo življenje lepo in vredno! Mene moj sinko vsak dan preseneti s kakšno pametno izjavo in to je tako lepo!


Ja, itak. Sicer pa so vse najlepše stvari na svetu popolnoma zastonj. In sreča je v nas, v odnosih, v otroškem smehu, sončnem jutru, dobri kavi..... In ko znamo videti srečo v malenkostih, pridejo tudi vsa potrebna sredstva. Denar je samo sredstvo za nakup npr. paštete, moke, pasje konzerveuser posted image user posted image . Pa punce, zdravi otroci. To! kaj vse bi dali bogataši, če bi lahko kupili zdravje svojih najdražjih... Pa ne pomagajo miljončki. Zato uživajmo s tem, kar nam je dano.

_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 10:02:54   
Anonimen
Saj človek ne ve, če bi se oglasil... jaz se v marsičem z anonimno strinjam, le o nekih cifrah se mi zdi - sploh na takih forumih- zelo rizično govoriti, ker je rezultat skoraj vedno enak(veliko nezadovoljstvo). Menim, da bi morali govoriti bolj o naši odgovornosti in kaj odgovornost imeti otroka, otroke danes s seboj prinaša. Pri tem delim mnenje, da se je potrebno prej, med in potem ko otroci so, zanašati predvsem nase. Roko na srce (to je preverljivo, lahko poiščemo na spletu), smo matere v Sloveniji glede tega v veliko boljšem položaju kot v večini evropskih (in predvsem izven EU) držav. Hkratio ni pozabiti reka "Uzdaj se use...".
Hkrati pa menim, da, če že govorimo o cifrah, so le te, ki omogočajo dostojno življene precej nižje in ni potrebno segati v višave. Sicer pa tisti, ki služijo res prave vsote, verjemite, se tule ne javljajo. Tule smo "povprečne ribe"user posted image . Hkrati ne gre pozabiti, da npr. študentka, brez delovne dobe, zaposlitve oz. česarkoli, dobi poleg te osn. podpore še najvišji otroški dodatek, "družinsko sobo" zelo ugodno ali zastonj v študentskem domu in še nekatere bonitete in so te vsote na koncu kar nekaj večje. Vem, ni lahko, a to smo vedele tako ali drugače že ko smo "otroke delale"user posted image  mar ne?! V danšnjih časih v neke blazne "nesreče" na tem področju ne verjamem. Če pa je eden izmed staršev zaposlen menim, da bi (sicer skromno) moralo nekako steči.
Pri vsem tem "pljuvanju" po tistih, ki zaslužijo nekaj več je treba upoštevati sledečo situacijo: predstavljajte si, da dobro zaslužite, nimate stanovanja in glede na dohodek vzamete npr. 1500 EUROV mesečnega kredita. Ko ste na porodniški vam zato ker SMO SOCIALNA DRŽAVA, prihodek režejo po zgornji meji, torej dobite 1700 Eurov ostalo pa gre (DA; TO JE PA SEDAJ TO), za tistih 175 EUROV, ki jih dobijo tiste, ki ne delajo ipd.. Torej taki mladi mamici, ki je študirala, pošteno delala in poskrbela za rešitev stanovanjskega vprašanja, na mesec ostane 200 EUROV (še enkrat ponavljam, da lahko nekatere dobijo (ki zaradi takih in drugačnih razlogov ne delajo) 175 EUROV). Koliko je to pošteno, pravično...
Zadeve so vedno dvoplastne, verjemite pa, da potrpljenje delovnim mamicam mine, ko vidijo ženske brez minute delovne dobe z dvema otrokoma, časa na tone, otroci v vrtcu(vrtec jasno skoraj zastonj), mamica dopoldne sredi tedna na kofetu ali rekreaciji in morda načrtuje še tretjegauser posted image . Kaj lahko rečemo na to?! Seveda, da jim gre veliko , veliko bnolje kot tistim budalam, ki delamo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 10:13:24   
obrigit
Mislim da ni bil prvoten namen te debate o tem kolko kdo zasluži ali katero stopnjo izobrazbe ima kdo.Lepo je če v življenju nimaš finančnih skrbi,in mislim da je takih v Sloveniji kar nekaj,na žalost nisem med njimi ker smo v gradnji in kljub visokim prihodkom ne more ostat veliko.
Smisel vsega je da lahko svojim otrokom ponudimo ljubezen toplino in srečo pa čeprav imamo le povprečno plačo.
Hotela pa sem spregovorit o tem kaj bi lahko država naredila za boljše blagostanje mladih družinic,ki morda nimajo priložnosti do dobrih zaslužkov,ker kot je zapisala ena niso vsi direktorji,politiki ali menedžerji.
Vse se draži ali so dvignili tudi socialno pomoč??Ne ker oni ne rabijo razmišljat kaj si sploh lahko privoščijo ob svojih plačah.Nam pa mečejo pesek v oči z brezlačnim vrtcem za enega otroka,kaj ti to pomaga če pa dobiš položnico za drugega 400 eu in to je marsikje plača enega starša.
Poanta vsega tega je da bi država morala porodniško pomoč dvigniti na minimalno na 500 eu, zaščititi nosečke tako da je delodajalec ne bi imel pravice odpustiti če je noseča ter nuditi otroku več kot le en paket in eno denarno nadomestilo pa še tisto dajo občine!!!!!!!!!!!!
KAJTI VSAK IMA PRAVICO DO DOSTOJNEGA ŽIVLJENJA NIMA PA VSAK MOŽNOSTI IN VELIKOKRAT SE ZGODI DA NI SAM KRIV ZA TAKŠNO SITUACIJO!!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 10:19:06   
špelin@
obrigit, prav toplo mi postane pri srcu, ker premoreš toliko čuta za soljudi user posted image  Ostani še naprej tak zlat user posted image
 
Debata se je pa žal res izrodila v nekaj čisto drugega user posted image

(odgovor članu obrigit)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 10:23:32   
obrigit
Anonimna strinjam se s tabo glede nekaterih, ki v bistvu nočejo delat in imajo večje privilegije kot ostali.Ampak so tu tudi takšni ki bi radi pa nimajo te priložnosti.Sama imam znanko ki je dobila službo in delala dva meseca,v tem času je po nesreči zanosila in delodajalec ji ni podaljšal pogodbe.Ta oseba sedaj dobiva 175 eu pomoči in njen partner ima 600 eu plače,sta v najemniškem stanovanju in tu je to vprašanje:Zakaj država ne pomaga takšnim ljudem?????Ona je hotela delat pa ni imela priložnosti.

(odgovor članu obrigit)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 10:29:05   
TamaraJ
Ja, res smo skrenile s poti. Kaj narediti je pa vprašanje, saj bi morale podpisovati peticijo in še to je vprašanje kaj bo, ker so tudi peticijo glede šolskega zakona pometli z mize.

_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 10:36:20   
Estrella*
Poanta vsega tega je da bi država morala porodniško pomoč dvigniti na minimalno na 500 eu, zaščititi nosečke tako da je delodajalec ne bi imel pravice odpustiti če je noseča ter nuditi otroku več kot le en paket in eno denarno nadomestilo pa še tisto dajo občine!!!!!!!!!!!!
KAJTI VSAK IMA PRAVICO DO DOSTOJNEGA ŽIVLJENJA NIMA PA VSAK MOŽNOSTI IN VELIKOKRAT SE ZGODI DA NI SAM KRIV ZA TAKŠNO SITUACIJO!!!!!!!

user posted image user posted image user posted image OBRIGIT!! Vesela sem, da obstajajo tudi takšni, ki nimajo problemov s financami in kljub temu vidijo srž problema. Ko bi ga le še tisti ljudje, ki imajo vajeti v rokah za kakšno spremembo in jo tudi uresničili.

(odgovor članu obrigit)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 10:46:50   
TamaraJ
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*

user posted image user posted image user posted image OBRIGIT!! Vesela sem, da obstajajo tudi takšni, ki nimajo problemov s financami in kljub temu vidijo srž problema. Ko bi ga le še tisti ljudje, ki imajo vajeti v rokah za kakšno spremembo in jo tudi uresničili.


Tisti so dobro preskrbljeni, so starejši moški, karieristke... In bolj pomemembno je kupiti oklepnike.. Sicer pa bi morali najprej zbuditi medije (npr. kakšno zelo gledano odajo.. Svet, Preverjeno) da se zbudi pozornost in potem iti naprej. Ali koga v tej Sloveniji zbuditi, da bo videl problem??

_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 10:47:01   
Estrella*
Nizanje stopenj izobrazbe sem pričakovala, vendar to je jasno, da je diploma brez izkušenj dobra samo za podkurit. Nisem govorila o stopnji.


Anonimna, sama imam dve diplomi; 2x dipl. ing....pa sem iskala službo brez uspeha. Pred tem sem od 14 leta naprej delala različna dela in mi žal niso prišla prav.
Država mi je dala možnost študija, ne da mi pa možnost zaposlitve za tisto delovno mesto, ki mi ga je financirala tekom študijauser posted image  Tu nekaj ne štima. Mislim, da je takih primerov kot sem jaz zelo veliko in ja s tega stališča je DRŽAVA KRIVA ZA NASTALO SITUACIJO.
 
Študirejte za boljšo prihodnost, potem pa lahko mahaš z diplomo po zraku in ti noben ne da priložnosti, da bi svoje znanje pokazal. 

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 10:47:41   
Anonimen
Nobena peticija ne bo prou nič pomagala.
Ker je preveč folka k to izkorišča in potem pač vsi manj dobijo.
Ta denar ne da država, ga dajemo tisti k plačujemo davke.
In nekateri dobijo plače tako nizke kot drugi socialno. Men osebno se zdi to večji problem k pa nizka socialna.
Pač če bi poostrili nadzor nad folkom, izločli izkoriščevalce in tiste k se jim ne da delat pa bi blo mogoč drgač.
Kar višat socialne se pa tud ne da. To ni rešitev. Rešitev je drugje, v službah ne v socialni.  V tem da ne letiš iz službe, da si zavarovan za tisti čas.
Socialna ni še nikogar rešila.
Se more kar vsak zase potrudit, sej država ni dolžna nas preživljat, smo se sami dolžni.
In drugje po evropi ni nič bolje. Vrtci so dražji, nič subvencjoniran, porodniška ni eno leto....
To je sam floskula kako je drugje boljše. V resnici smo še zelo socialna država proti drugim.
Dejstvo je da pač če sami ne poskrbimo zase ne bo noben drug za nas.
Tudi sama sem mnenja da je pač pred prihodom otroka poskrbet za finance in ne potem. Kolk pa vsak rabi za preživetje pa sam ve. Meni osebno je 6.000€ bogastvo, lahko živim z dosti manj, pa dobro živim. Resnično se pa nebi upala preživet z 500€. To pa ni možno, vsaj v mojem primeru ne.
Smo si pa ljudje različni. Jaz ne pričakujem od nikogar pomoči. Ne od staršev ne od države. Se zavedam da moram sama poskrbeti zase in za svoje bodoče otroke. Ker v končni fazi jih bom jaz imela. Bodo moji otroci. Ne otroci države in mojih staršev.
Sam jst pač tako razmišljam, nekateri pač drugače. Vsak ima svoj prav. In vsak bo poskrbel za svojo družino tako kot se njemu zdi prav.

(odgovor članu TamaraJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 11:34:38   
obrigit
Nekatere ali nočete razumet ali ne razumete kaj hočem povedat.Normalno je da bo vsak poskrbel za svojo družino po svojih močeh ampak stanje družine bi bilo lahko še bolj kvalitetno če bi nam država to dopuščala z majhno pomočjo.
Ne pa da matere iz strahu pred izgubitvijo delovnega mesta pričnemo z delom predčasno, se dokazujemo z nadurami itd.In nihče mi ne bo rekel da druge evropske države še slabše poskrbijo za novorojence in njihove matere.Živela sem na Dunaju 7 let in poznam sistem,moram reči da sta mati in otrok v Avstiji zaščitena ko Kočevski medved.
In moj mož je na misiji v Afganistanu zato da nam bo omogočil svojo streho nad glavo,kajti če bi gradila z slovenskimi plačami bi bila do vratu v kreditih ali pa pod svojo streho čez 30 let.In če bi si vnaprej zagotavljala trdno finančno podporo ne bi imela nikoli otrok.
In še enkrat poudarjam imam znanke ki si želijo delat in imajo diplome nimajo pa te možnosti. IN KDO PO VAŠEM JE KRIV ZA TO???POSAMEZNIK ALI SISTEM!!??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 11:42:31   
obrigit
Želim pa vsem novorojenčkom in njihovim mamicam veliko zdravja in jim polagam na srce:NAJ BO UPANJE TISTA SVETLA TOČKA KI VAS BO GNALA NAPREJ ŠE V TAKO TRDI TEMI BREZUPA.KAJTI ZA VSAKEGA NA SVETU SIJE SONČNI ŽAREK ZA NEKATERE PREJ ZA DRUGE KASNEJE.IN VELIKOKRAT JE MOGOČE SAMO BESEDA TISTA KI NAM DA VOLJO ZA NAPREJ IN MISLIM DA JE FORUM NAMENJEN PRAV TEMU.KAJTI VELIKO JE TAKŠNIH KI IŠČEJO OPRIJEMALNO BILKO PRAV TUKAJ IN ČE NE PREMOREŠ TOLIKO SOČUSTVOVANJA RAJE NE NAPIŠI NIČ.
PA SREČNO

(odgovor članu obrigit)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 11:44:28   
TamaraJ
Sej smo dojele, nič bat. In se strinjam s tabo. Samo konec koncev naše mnenje tukaj ne pomeni nič, če ga ne bomo nekako udejstvovale. In kdo je za to kriv? Vsak od nas po malo. Volili smo, kogar imamo. Tiho sprejemamo kar nam vržejo. Sistema ne moremo spremeniti čez noč. Se pa strinjam, da je treba začeti. In res je dobro, da so med nami takšni kot ti, ki so pripravljeni kaj storiti. Jaz sem zraven. Samo tako prekleto nemočna se počutim in pri vsej pokvarjenosti in ne veš niti, na koga bi se obrnil, da bi se kaj začelo vrteti na bolje. Kdo je to? Ministrstvo za kaj že, kjer se ponavadi pot konča pri vratarju? Če ima katera konkretne predloge...

_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu obrigit)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 11:45:12   
kodrana
 
kar se tiče domov za študentske družine je tako.. oba morta bit študenta.. ti in tvoj partner, drugače če je on zaposlen, on ne sme živet pri tebi. meni je to čist mimo. zakaj ne? naj plačuje ekonomsko ceno in ste skupaj, družina.- ampak ne.
kar se tiče zaslužka. me se pogovarjamo o porodniškem nadomestilu.. kako so skromni. mi2 se ne bi odločila za otroka, če bi imela samo jaz 180E. moj ima kar solidno plačo sedaj. je pa res bolj težko, če delava stanovanje.
kar se tiče doklad je pri meni, tako da če bom ostala prijavljene doma, bo še kaj kapnilo. če pa bova s fantom prijavljena pod svoje gospodinjstvo in bomo trije, bo doklada minimalna.
mi trije bomo preživeli, saj imava skupaj nekje čez 1000E.. njemu bodo plačo še dvignili v februarju. tako da bo.
sama sem začela delat (prek študenta) , ko sem zanosila, vendar sem imela rajvo-krvave izcedke in mi je zdravnica zabičala,  naj ostanem doma.
moj bodoči poklic je v zdravstvu in verjamem,da bo zelo obreemenjujoč in stresen, delovnik zelo pester, tako da sva se ravno zato odločila prej za otroka.
sicer pa z mojim poklicem, naj ne bi bilo težav dobiti službe. kolegica je pred kratkim diplomirala in že skoraj pol leta čaka, če bo kje kaj.. povsod hočejo izkušnje.. ne pa pripravnike. tako da, bo treba poskusit v lj.



_____________________________

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 12:51:42   
Anonimen
Tudi najina družina spada med povprečne.Skupni dohodek na mesec nam znaša malo več kot 100 evrov.Oba z možem zasluživa malo stroškov je veliko od kurjave,položnic itd.Otroških dokladov imamo 25 evrov,mogoče bo zdej kej več ko bomo štirje.Ja včasih gre kar na tesno.Pa zaradi tega,ker imamo nižje dohodke nisva nikol pomisla da nebi imela še drugega otroka,ker tudi prvega nimava razvajenega.Moje mnenje pa je še vedno,da če je otrok od začetka navajen neke skromnosti,da je bolj srečen v življenju,bolj se potrudi za vsako stvar,kot pa če mu starši vse "v rit stišijo".Moj ne bo prkrajšan za morje vsako leto gremo za 10 dni,smučat pač ne hodimo.Zmožem sma navadna delavca in znava obrnati denar.Zadovoljni smo z malimi stvarmi in si jih sami naredimo da so velike,vsaj za nas.Tud jaz bi rada mela vse novo za dojenčka ki ga pričakujem ampak vem da s tem dohodkim pač ne bo šlo.Vesela sem,da imam dobro prijateljico,ki mi bo nekaj zelo lepih stvari posodla.Da bi pa imeli 5000 evrov na mesec pa nevem kak bi jih zapravla.Srečna anonimna ali pa tudi ne?Vsi ne mormo met diplom,morjo tud navadn ljudje obstajat a ne?Jaz pač delam za 400 evrov plače,ja sramotn se mi pa zdi,da boste dobivale tako malo porodniško.Pa to še za planice ni vraga.user posted image

(odgovor članu kodrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 12:52:31   
Anonimen
Sem narobe napisala.Malo več kot 1000 evrov.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 14:35:13   
Anonimen


Mene tudi pogreje tole, da dreki polni denarja sprejemajo zakone in se odločajo o stvareh, o katerih nimajo pojma. Slabe volje postanem ob takih debatah...  Ja, naj eden od tistih, ki so samo kvazi pametni in imajo moč, živi s 500€ in manj na mesec.


Plus tega so  v parlamentu sami sivolasi dedi že vsi in bi že zdavnaj morali v penzijo in prepustiti del.mesta mladim, da bi vsaj zaposlitev imel,ampak, to pa neeeeee  potem bodo imeli nizke penzijeuser posted image ...samo za upokojence se brigajo za mlade družine pa ne...povprečna starost ljudi v parlamentu (in so napol že v grobu) je garant okol 60 let...marš u pezijon pa dat šiht ta mladim...ta star se ne bodo za nas potegnil...oni so svoje opravil in bodo samo še za svoje udobje skrbel...

(odgovor članu TamaraJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 14:45:15   
Erin
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ježešna! Ko pa tole berem mi je prav malce nerodno. Namreč morda bom označena za materialistko ali bogsigavedi kaj, vendar jaz si nebi upala zanositi z nesigurno prihodnostjo, kaj šele nesigurno sedanjostjo.


Meni se zdi mesečni dohodek najinega gospodinjstva (5000-6000 eur) malo za ustvarjanje blaginje, pa sva se vseeno odločila in zanosila... Ko pa berem tole pa kar ne vem kaj naj si mislim? Ali sem samo jaz tak ziheraš in mi ni vseeno kakšno kvaliteto življenja bom lahko nudila svojim otrokom??



1. Če ne bi reskirale, nas večina nikoli nebi imela otrok, saj razmere ne bodo nikoli idealne, do 40 leta pa tudi ne mislim čakat da bom imela vse da bi imela popolno družinco oz domovanje... Streha nad glavo in en reden prihodek je čist dovolj da se preživiš...gor je še vsak zrasel, je rekla moja mami in prav ima, plus tega otrok ni razvajen in bolj ceni kar ima.

2. ne veš kako srečo imaš, ker imata skupni dohodek 5x večji od povprečne slovenske družine, in priti na vajin finančni nivo so za večino slovencev le sanje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 15:01:51   
malamalinca
Obrigit kapo dol.Lahko rečem samo to, da če boš potrebovala kakršnokoli pomoč v svoji akciji, ti absolutno stojim ob strani in me lahko kontaktiraš za pomoč, če jo boš potrebovala.

Ti, ta prva anonimna...zate pa nimam besed.Jih je škoda izgubljat.Tudi jaz imam sicer rada denar (kdo ga pa nima?!), ampak veliko je pa takih, ki pač nimajo vez kot nekateri, zato ne pridejo do služb z dohodkom, ki si ga zaslužijo.Bodi raje tiho in si namaži tist svoj kaviar na kruh, pa se pejt pol še skopat v banjo, polno evian vode.Če si šele ob starem slabem milijonu in pol tolarjev začutila, da boš sedaj pa lahko preživela otroka, ga peljala smučat in plavat - potem si zame žal rahlo ali pa kar precej omejena.
Sicer ti pa res iz srca želim srečo v življenju, ki jo boš nekoč, ob takem razmišljanju, še krepko potrebovala.

Lep vikend.



_____________________________

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 15:24:17   
obrigit
Vidim da je še nekaj takšnih ki ne gledajo samo na svoje dobro bit in ponosna sem na to.In obljubim vam da se bom potrudila in napisala določen članek,ki bo romal na pop tv.Če ne druga bom dosegla vsaj to,da se bo morda kdo poglobil v to temo ter se nad njo tudi zamislil.Glede na to,da pa precedujemo evropski skupnosti imam mogoče tudi rahlo upanje na kaj več.
Sicer je pa tako,če ne poskusiš ne veš in jaz definitivno bom šla v to.

(odgovor članu malamalinca)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: porodniško nadomestilo
4.1.2008 16:33:10   
loncica
No, da se še jaz oglasim. Tudi jaz sem ena od tistih, ki bo prejela 175 evrov. Sem študentka, hvala bogu sem dobila še republiško štipendijo. Tudi mož je študent, pa sva se vseeno odločila za otroka. Zakaj? Ker sva si tako želela in ker ne mislim čakat še 10 let, da bom imela otroka. Toliko imamo, da se bomo prebili skozi mesec. Če bi gledala samo na to, da bomo imeli veliko denarja, nihče ne ve kdaj bi lahko imela otroka. Najprej dokončat fax, poiskat službo, potem ne moreš takoj zanosit... Meni ni nič žal in noro uživam s svojim user posted image .

Pozdrav vsem, ki ste v podobni situaciji. Glejmo pozitivno, morda se pa kaj spremeni na boljše. Oziroma lahko bi bilo še slabše.user posted image

(odgovor članu obrigit)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?