|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: porodniško nadomestilo
5.1.2008 20:03:37   
Naty*
Lupita js sm povedala, kar sem mislila. Če mački stopiš na rep zacvili... zanimivo, da te ni zmotila "kura razvajena" pa še kaki drugi izrazi, čist te je pa razkuril moj post user posted image , ki je bil brez žaljivih besed. Resnica pač boli... To je to.

Mislim pa, da mi ni blo potrebno spreobračat besed nikogar, ker so vse ženske same prebrale tvoje in Anjine poste, tako kot tudi moje. Vsaka si je tudi sama ustvarila mnenje, tako o meni, kot o tebi. Še vedno stojim za svojimi besedami in če si bla užaljena zaradi njih, si bla brez veze. Ker če si prepričana, da ni blo nič od povedanega res, potem nimaš bit kaj užaljena, če pa je... je pa stvar tvoje vesti. Mislim pa, da si ti v svojih zadnjih postih prej žalila mene, kot jaz tebe. Vsak pač po svoje...

Anja PH tud teb ne mislim več razlagat...komur ne potegne pač ne potegne. Ne bom šla še enkrat brat tvojih postov, ker je blo dost že tisto, kar sem enkrat prebrala. Sama bi se mogla zamislit, da greš ženskam, ki so v slabem položaju, metat pod nos 6000 EUR.

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu obrigit)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: porodniško nadomestilo
5.1.2008 20:09:13   
Lupita
Jaz nisem nikomur metala pod noge 6k €. Toliko jih ne bom nikoli imela! Če pa jih bom, jih zagotovo ne bom metala naokrog!
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: porodniško nadomestilo
5.1.2008 21:18:23   
TamaraJ
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH

No, to je primer konstruktivnega, kulturnega in z dejstvi utemeljenega sestavka, katerega je vredno komentirati.

Predvsem kulturnega, jauser posted image


Človek pri sočloveku kot moteči faktor najprej opazi stvari, katere ga motijo pri samemu sebi in besede, ki jih govori o drugem človeku so pavzaprav odraz njega samega.

Ja, a se ni dobr zdej ven vlečt. Torej jaz, Naty in ostale kure: a nismo smotane, ker nam gredo takšni ljudje na kuser posted image ? Spodobno bi bilo, da se Anji in ostalim opravičimo. Roko na srce: zelo neodgovorno se obnašamo, ker imamo otroke (jaz prvega pri katastrofalnih dohodkih, pa smo recimo ''še živi'' in otrok ni podhranjen in ne hodi nag okoli) pri tako nizkih dohodkih. In ubogi mi, ki nismo shranili izvornih celic. In groza: jaz ne varčujem tisoč € mesečno za otrokovo izobraževanje (škoda, bo pa ceste pometal zato). In v šoli ga bodo zajebavali, ker ne hodi smučat v Švico. Fak, kakšna mati semuser posted image user posted image user posted image . za kaj vse sem ubogega otroka prikrajšala, ker sem se zanj odločila kot študentka. In še vedno ne zaslužim 5000€. In nimamo dveh kopalnic... la kako zaboga se bomo vsi hkrati umili zvečer??? mene je resno začelo skrbeti.

Ravno tako so žaljivke vzvod za sproščanje frustracij in negativne energije, s katerimi se posameznik za trenutek počuti izjemno, dolgoročno pa stagnira, saj se z žaljivkami nenehno "brani" ter si daje potuho pred morebitnimi spremembami v mišljenju in ravnanju.

Ma kaj si ti filozofijo študirala?? Ja, takih manjka, res. Jaz sem eno zafrustrirano bitje. Razočarana nad svojim življenjem. Mislim, da bi kar pustila vse skupi... Ampak še zmeraj uživam, ker sem mazohistuser posted image . Ej Anja, a moram k Ruglju? Ja klinc, se je upokojiluser posted image

Nehote sem dobila asociacijo srednjega veka in sežiga čarovnic na grmadi. Seveda drugače mislečih od večine v vlogi čarovnic. Poznavalke zgodovine bodo nemudoma razbrale subtilno sporočilo asociacije.

Jaz sem iz Cerknice in je Slivnica blizu. Me bodo kr v kakšen kotel vrgle


Obsojanje in ločevanje ljudi na bogate in revne je nesmiselno. Sama se nimam za bogato, tako ste me na podlagi ušive številke označile ve, brez poznavanja faktov in okoliščin.



Mislim, da imaš konec koncev ti največje probleme, ker te je kapitalizem popapcal in si izgubila stik s pristnim in naravnim.. Prodana...kot Faust



< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 25.1.2008 16:35:50 >


_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: porodniško nadomestilo
5.1.2008 21:29:50   
Lupita
Resnični Johanes Faust je bil predavatelj v začetku 16.stoletja na Univerzi Haidelberg. Ukvarjal se je z medicino in je dosegal nenavadne ozdravitve pri svojih pacientih, zato so ga kolegi osumili da je v gozdu Speser leta 1515 prodal svojo dušo hudiču, za nagrado pa je dobil dve leti mladosti, nekaj splošnih znanj in sposobnost napovedovanja bodočnost. Luter ga je anatemiziral in ga poslal v zapor. Njegov lik je postal inspiracija mnogim tedanjim in kasnejšim umetnikom kot so Schefer, Rembrandt, Liszt, Gounod, Lessing in Goethe.

Katerega si pa ti mislila? user posted image

Dajte nehat, no! Pa kako lahko na tak način komunicirate?
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: porodniško nadomestilo
5.1.2008 21:39:33   
TamaraJ
IZVIRNO SPOROČILO: obrigit

Ni pa prav da država ne poskrbi za novorojenčke ker pomislite da imate hčero ki po nesreči zanosi pri 20 in še študira,fant jo zapusti vi je finančno ne morete podpreti in tukaj ima lahko država ključen pomen da pomaga človeku v stiski,ker ta mamica je v trenutni krizi in na konc koncev bo kasneje dokončala študij in našla zaposlitev ampak tisti trenutek pa je to nemogoče.
TO JE SMISEL DEBATE IN NE DA ČAKAŠ NA DRŽAVO DA TE BO PODPIRALA.PADEŠ V TRENUTNO KRIZO NE ZA CELO ŽIVLJENJE.


Pa to sem že napisala. Anja in Lupita nista dojeli



_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu obrigit)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: porodniško nadomestilo
5.1.2008 21:43:01   
Lupita
Tamara, seveda sem dojela. Bojim se, da ti nisi!

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: porodniško nadomestilo
5.1.2008 21:44:49   
petea
Drage študentke user posted image !
Priznam, da vas zelo občudujem, da ste toliko optimistične, da veste da boste zmogle vse zahteve in napore, ki vas čakajo kot bodoče mamice. Kapo dol pred vami! Res! Pred vami ni lahka naloga; sama vem, kako sem bila vesela, ko sem končno poplačala vse dolgove, ki so mi nastali kot študentki - vedno so bili meseci prekratki in dohodki prenizki, kljub štipendiji in delu.
Jaz sem zanosila nekaj mesecev po diplomi in zaposlitvi, oba s partnerjem imava lepe dohodke (nad slovenskim povprečjem), lahko si privoščimo mirno življenje, vedno pa je dobrodošla pomoč družin (brezplačno bivanje in hranjenje pri starših, dokler ne bo končana naša hiša, rabljena oblačila in oprema za otroke od sestre ipd.). Malo z strahom spremljam dogodke glede cen, ki rastejo iz dneva v dan. Enostavno mi več ni nič jasno. Kako preživeti? Kako plačati vse potrebno? Grozno.

Glede rodnosti pa je takole - v zadnjih letih narašča število (več) rojstev staršem, ki imajo višjo ali visoko izobrazbo. Upam, da bomo diplomiranke nekoč bolj krojile našo politiko, jo vzele v svoje roke iz rok teh nerazumnikov, ki jo vodijo sedaj, in skušale pomagati vsaj bodočim mamicam, ki jih bo verjetno še slabša situacija čakala čez nekaj let.
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: porodniško nadomestilo
5.1.2008 21:50:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: obrigit

Ni pa prav da država ne poskrbi za novorojenčke ker pomislite da imate hčero ki po nesreči zanosi pri 20 in še študira,fant jo zapusti vi je finančno ne morete podpreti in tukaj ima lahko država ključen pomen da pomaga človeku v stiski,ker ta mamica je v trenutni krizi in na konc koncev bo kasneje dokončala študij in našla zaposlitev ampak tisti trenutek pa je to nemogoče.
TO JE SMISEL DEBATE IN NE DA ČAKAŠ NA DRŽAVO DA TE BO PODPIRALA.PADEŠ V TRENUTNO KRIZO NE ZA CELO ŽIVLJENJE.


Jaz sem čist za to da država v takih primerih pomaga. In malo bolj krepko pomaga. So situacije ko človek potrebuje to pomoč.
Samo je pa razlika al se ti neki zgodi, pa rabiš pomoč, al pa neki načrtno nardiš kljub temu da veš da ne moreš speljat in se potem pritožuješ da ne dobiš dovolj pomoči. Eno je nenačrtovana, trenutna stiska, drugo pa načrtno rinjenje v nesrečo in potem smiljenje sam sebi.

Država bi dosti bolj pomagala, k bi omejila vpis na fakultete in ne bi bilo tolk viška visoko izobraženega kadra. K zdej že vsak cepo lahko diplomira, sam dnar rabi.
Pa k bi poskrbela za stanovanja, k bi si jih družine lahko privoščile. Ko bi posrbela za to da nosečnice nebi izgubljale služb. Ogromno stvari bi lahko naredila.
Nudenje socialne pomoči je samo pljunek v morje. Ne reši problema. Sam začasno ga gasi. V sloveniji se ga pa na veliko izkorišča. In posledično je tudi tako nizek, davki zaposlenih pa abnormalni, plače pa dostikrat slabše kot prejemek prek socialne. Žalostno.....

(odgovor članu TamaraJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: porodniško nadomestilo
5.1.2008 21:52:35   
Lupita
Glas razuma. Lepo si napisala. user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: porodniško nadomestilo
5.1.2008 21:54:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: obrigit

Ni pa prav da država ne poskrbi za novorojenčke ker pomislite da imate hčero ki po nesreči zanosi pri 20 in še študira,fant jo zapusti vi je finančno ne morete podpreti in tukaj ima lahko država ključen pomen da pomaga človeku v stiski,ker ta mamica je v trenutni krizi in na konc koncev bo kasneje dokončala študij in našla zaposlitev ampak tisti trenutek pa je to nemogoče.
TO JE SMISEL DEBATE IN NE DA ČAKAŠ NA DRŽAVO DA TE BO PODPIRALA.PADEŠ V TRENUTNO KRIZO NE ZA CELO ŽIVLJENJE.


Pa to sem že napisala. Anja in Lupita nista dojeli


Tamara, žal sem obrigitin post spregledala. Nedvomno bi odgovorila, da je dekle neodgovorno, tako kot njen fant, če imata nezaščitene spolne odnose vedoč, da otroka še ne želita imeti. O kontracepciji je govora že v osnovni šoli oz. takoj, ko deklica dobi prvo menstruacijo. Poleg tega je pojem "po nesreči zanosila" nič drugega kot sprenevedanje, ker se gotovo ni po nesreči spotaknila in padla na spermo.Tukaj država nima kaj iskati. Ponavljam, da nismo v Afriki in za vsako ceno pa res ni treba obdržati otroka, če se zavedaš, da zanj niti s pomočjo staršev ne moreš skrbeti.

Jaz dojemam, da država ni socialna, da je svet kapitalističen in da je življenje drago. Kako pa stvari dojemajo drugi, ni moj problem.




(odgovor članu Lupita)
  Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: porodniško nadomestilo
5.1.2008 21:54:46   
Lupita
Karin, tudi s tem se strinjam. Premakniti je potrebno celoten sistem!

(odgovor članu Lupita)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: porodniško nadomestilo
5.1.2008 21:57:19   
Lupita
Bravo Anja!

(odgovor članu Lupita)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: porodniško nadomestilo
5.1.2008 21:59:33   
tweetek
Petea , te podpiram  - več pametnih, izobraženih mamic v politiko pa bo tudi sociala boljša! Punce, pa please nehajte se kregat, al pa oprite temo "kregajmo se" da se je bomo ostale izognileuser posted image . Jaz sem tudi študentka, pa mislim da bo glede prihodkov kar šlo  - moji so imeli veliko manj ko so "pridelali" prvega otročka. Streho nad glavo in dovolj za osnovne potrebe - to je pač nujno imet.

Glede podražitev pa GROZA!!!! Me je kar strah računa za elektriko ta mesec... Hrano pa kupujem v Lidlu in je mnogo ceneje kot v naših štacunah; mislim da ogromno lahko naredimo tud me potrošnice, če bomo kupovale ceneje bodo ta dražji ponudniki preprosto postali nekonkurenčni če bodo imeli tako visoke cene. Naši slovenski vrli trije mega-trgovci bojo že moral pogruntat kako cene obdržat v mejah normale če hočjo ostat na trgu. Pa bomo tko ko včasih hodil v Avtrijo in Italijo v shopping...

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: porodniško nadomestilo
5.1.2008 22:00:58   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH
Nedvomno bi odgovorila, da je dekle neodgovorno, tako kot njen fant, če imata nezaščitene spolne odnose vedoč, da otroka še ne želita imeti. O kontracepciji je govora že v osnovni šoli oz. takoj, ko deklica dobi prvo menstruacijo. Poleg tega je pojem "po nesreči zanosila" nič drugega kot sprenevedanje, ker se gotovo ni po nesreči spotaknila in padla na spermo.


Statistično oz. procentualno podana zanesljivost kontracepcije: http://www.ezdravje.com/si/zenska/kontracepcija/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: porodniško nadomestilo
5.1.2008 22:02:35   
tweetek
aja pa anja PH, ne tega vzet kot napad - za nekatere splav ni opcija. Tudi zame.

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: porodniško nadomestilo
5.1.2008 22:04:19   
TamaraJ
IZVIRNO SPOROČILO: Lupita

Resnični Johanes Faust je bil predavatelj v začetku 16.stoletja na Univerzi Haidelberg. Ukvarjal se je z medicino in je dosegal nenavadne ozdravitve pri svojih pacientih, zato so ga kolegi osumili da je v gozdu Speser leta 1515 prodal svojo dušo hudiču, za nagrado pa je dobil dve leti mladosti, nekaj splošnih znanj in sposobnost napovedovanja bodočnost. Luter ga je anatemiziral in ga poslal v zapor. Njegov lik je postal inspiracija mnogim tedanjim in kasnejšim umetnikom kot so Schefer, Rembrandt, Liszt, Gounod, Lessing in Goethe.

Katerega si pa ti mislila? user posted image

Dajte nehat, no! Pa kako lahko na tak način komunicirate?



A vi mate pa enciklopedijo doma?? pa wikipedijo tudi??


_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu Lupita)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: porodniško nadomestilo
5.1.2008 22:04:21   
Lupita
Pa še ena boleča resnica, punce: primerov, ki si resnično zaslužijo podporo države ni tako zelo veliko, kot skušate nekatere tu prikazati. In če bi bili kriteriji strožji, bi bila tudi nadomestila večja!



(odgovor članu Lupita)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: porodniško nadomestilo
5.1.2008 22:20:19   
obrigit
Draga Anja žalosti me ko prebiram tvoj post kajti sama sem zanosila pri 19 kljub kontracepcijskih tabletah,žal sem se takrat odločila za splav in napisala sem ŽAL ker sem doštudirala imam visok standard,vozim nov BMW,gradim hišo za 300.000 eu vendar sem pri 35 letih komaj zanosila.Z možem sma se trudila 5 let,draga moja 5 preklemano dolgih let,uspelo nama je.IN KAJ ČE NAMA NE BI???????????? Ostala bi sama in svojo napako bi si očitala do konca življenja.
Predvidevam da si še zelo mlada in neizkušena,v življenju pa ti želim vse najlepše ter zdravega in srečnega otroka.

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: porodniško nadomestilo
5.1.2008 22:26:49   
tweetek
ooo, obrigit! Si ploh ne znam predtsvljat kako ti je moral bituser posted image ! Ampak zdaj maš svojo pikicouser posted image user posted image user posted image in si gotovo srečnauser posted image Pa še kmalu bo prišla, samo še dva slaba meseca za čakatuser posted image ... Jaz pa še 5 mesecev ojej...

Skratka dekleta in žene jaz se od vas poslavljam in upam da bo takih "burnih" debat čim manj. Vse imamo pravico povedat svoje mneje ampak dajmo ostat spoštljive. Lepo spite in čuvajte user posted image

(odgovor članu obrigit)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: porodniško nadomestilo
5.1.2008 22:31:03   
Lupita
Stvari niso črno bele, priznam pa tole, da bi v tvojem primeru, Obrigit, tudi sama pomislila na splav! In ja, lahko bi bila največja napaka v mojem življenju, ampak zase vem, da pri 19 nisem bila sposobna skrbeti zase, da niti ne omenim svojega takratnega partnerja, otroka bi zelo verjetno morali podpirati starši,... Ampak to je že druga zgodba in spet taka, ki se ni zgodila. Mene sicer ne moti, da se ženske odločajo za otroke vedno mlajše - najbolj rodne smo od 17 - 25 leta, ampak gledati na svet realno pa tudi ni tako zelo slabo! Od teh zloglasnih cifer je bilo marsikaj povedanega, kar nima nobene zveze s ciframi, pa se vseeno zavrača in napade, če pride od določenih punc.




(odgovor članu obrigit)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: porodniško nadomestilo
5.1.2008 22:41:10   
Anonimen
 
Mislim, da vam je Karin24 na normalen in kulturen način povedala, predvsem pa zelo premišljeno. Vse tiste, ki rinete v zid in pričakujete da vam bo padlo iz neba, preberte si te poste. Vse , čisto vse.

< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 25.1.2008 16:37:30 >

(odgovor članu tweetek)
  Neposredna povezava do sporočila: 171
   [Brisano sporočilo]
6.1.2008 12:11:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: porodniško nadomestilo
6.1.2008 12:49:57   
Lupita
Moje osebno mnenje je, da so se vse punce držale teme, problem je le, ko skušaš obrazložiti še kakšen drugačen vidik ali pa če gledaš na zadevo bolj kritično. Nobena ni napisala, da je nadomestilo države ustrezno! Zadeva pa je dosti bolj kompleksna.




(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: porodniško nadomestilo
6.1.2008 12:54:51   
Lupita
poleg tega mi pa itak ni jasno kaj nekdo z taksimi prihodki z drugim namenom kot pa zanicevati druge sploh skace v to temo in se sopiri.tako da drugic vsa inteligenca in izobrazenost ne pomaga kaj dosti ce je ne znas uporabit....
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška



No, zdaj si pa povedala!Zgleda, da cenzus je postavljen na določene teme, če imaš nadpoprečen dohodek, nimaš pravice do mnenja! BV...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: porodniško nadomestilo
6.1.2008 13:46:45   
Anonimen
Hruška debeluška. Če nekoga moti mnenje, ki je drugačno od njegovega, ga ignorira, mar ni res?
Pri večini pa je, glede na to, da drugačnega mnenja niste ignorirale, evidentno, da je tu drug problem, kateremu se reče kompleks.



(odgovor članu Lupita)
  Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?